Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Star Citizen

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-07-21 15:06:57

LOGOUT.hu

Az OFF-topic használata kötelező! F.A.Q. új játékosoknak!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#30351) ttamashu válasza Yllgrim (#30322) üzenetére


ttamashu
aktív tag

Mi sem megvenni akarjuk, max bérelni, de inkább azt sem :D

Tea az élet!

(#30352) Menthirist válasza Diopapa (#30350) üzenetére


Menthirist
veterán

Akkor Vivát! :)
És bocs az ellened való kirohanásaimért :) Azaz nem is ellened való, hanem a mondandód elleniről persze :)
Várjuk továbbra is némileg nagyobb nyugalommal de mégis óvatos bizakodással a legjobbakat a játék kapcsán :)

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#30353) macy


macy
addikt

Na, végre elindul nálam is a játék. Nyomtam is egy Aurora LN upgrade-et. Csak jobb ha több a fegyver a ladikon :D

(#30354) Menthirist


Menthirist
veterán

Nem tudom hogy volt-e már, de itt a hivatalos újságoknak szánt
"press" social module bemutató

És hogy akkor már egyben meg legyen (mégha ismétlés is):
hivatalos "press" multicrew demó
A "live" multicrew demó
És maga a gamescom előadás

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#30355) Sotyks94


Sotyks94
aktív tag

Nah hali, gondoltam benézek hogy hogy zakatol a Hypetrain a Gamescon miatt... :C
Also, jöttek végre dátumok? Ilyen prezentáció után kínzás lenne annyit mondani csak hogy Soon. Esetleg valami gamescon összegolaló valahol? :)
:R :R :R

(#30356) Szőrös  válasza Sotyks94 (#30355) üzenetére


Szőrös 
veterán

Shortly ™ :))

https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban

(#30357) TESCO-Zsömle válasza Sotyks94 (#30355) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Persze, jöttek dátumok, amit aztán vagy sikerül tartani, vagy nem. :P

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#30358) Malibutomi válasza Yllgrim (#30322) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

Mivan? Mivan? :DDD

(#30359) Yllgrim válasza Malibutomi (#30358) üzenetére


Yllgrim
őstag

Haha, logok mar egy ideje egy sorrel, meg valamikor a heten lesz FX is (ugy beleraknam a regi FX-es gepembe... :U ) szoval... :) Asszony hazamegy ket hetre uh csak ocsem meg en leszunk 2 hetig, mienk a haz, nem issza meg a sort sem elolem :)

Ha mast nem majd attolok par eredmenyt, megertem ha nem akarsz FX-et tapickolni :)

Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.

(#30360) Yllgrim válasza Drenadar (#30132) üzenetére


Yllgrim
őstag

En elore felek a Carrrack/Endeavour moduljai miatt... Sok is lesz meg draga is :)

Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.

(#30361) Malibutomi válasza Yllgrim (#30359) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

Na majd kitalaljuk, eleg keves a szorakozos idom most, elkezdtem a bizniszt, plusz a gyerekeknek szunet van, itthon lognak.

(#30362) PoeDameron válasza Jack@l (#30326) üzenetére


PoeDameron
aktív tag

CR-nek jelentős játékfejlesztői múltja van, a fejlesztés transzparens, komoly szakemberek tucatjait alkalmazza, ez az ami hitelessé teszi leginkább a történetet. Sok éve tart a fejlesztés, már a gyűjtés előtt is több éve dolgoztak rajta, nagyon sok ember dolgozott rajta, az elmúlt hónapokban CR ott volt az SQ42 animációinak felvételein, ott is sok ember dolgozott rajta. Ez rengeteg befektetett energia, pénz, idő, emberek sokasága bizonyítja, hogy CR vért izzad a projectért. Na most egy átbaszásnak nem ezek a jellemzői. Az olyan hogy minimális befektetéssel igyekeznek rövid idő alatt nagyot kaszálni arctalan fazonok, akik utána köddé válnak szépen. Ha feltételezed, hogy CR átbasz, akkor feltételezned kell, hogy az összes munkatársai is átbasz, ez pedig már olyan szintű összeesküvés elmélet, minthogy a WTC tornyokat George Bush robbantotta a nemzetére. Ahhoz hogy ez sikerüljön neki, árulók százainak kellett volna dolgoznia azon, hogy sikerülhessen a terv, illetve a bizonyítékok eltüntetése. Ugyanígy ahhoz hogy CR árverhessen a játékfejlesztésben dolgozó szakemberek százainak kell összedolgoznia a globális átbaszáson. Ez az ami életszerűtlen.

[ Szerkesztve ]

(#30363) Szőrös  válasza PoeDameron (#30362) üzenetére


Szőrös 
veterán

Ez szép volt Poe. Az alap probléma viszont az, hogy sakálsrác szerintem totális félreértésben van.
Konkrétan azt hiszti, hogy a foundingnál szereplő strech goal összegek a fícsörök megvalósításához szükséges pénzösszeget jelentik.

"Tetején a számokat, meg alján a számot kell szugerálni sokáig. Ha nem érted, kérdezz nyugodtan trollozás nélkül. Sajnálom ha egy hülyét se értessz meg.."

Az utolsó goalnál $65,000,000 van írva, tehát szerinte ennyi kell ahhoz, hogy a játék az addig felsorolt fícsörökkel elkészüljön .
Az eddig befolyt összeg meg $ 86,562,481 .
Szerinte a kettő különbözete az a haszon amit CR már most benyel.

Én ezért írtam, hogy ha nem tud valamit kérdezzen. Nem szégyen az.

https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban

(#30364) Menthirist válasza Szőrös  (#30363) üzenetére


Menthirist
veterán

Nekem amúgy az volt meglepő, hogy így a game commanderben látom hogy kattintgat ide-oda, meg hogy dolgozik a kódon, de azért nem néztem ki hogy tényleg programozó. Egy interjúban is mondta hogy már 91-92 környékén gouraud shading-es texture mappingos motort csináltak a strike commander alá (amit elsőnek wing commandernek értettem, de az nem volt ilyen), hamarabb mint ahogy Carmack csinált volna egy normális 3d motort. Az évszámokat picit keverte, mert a strike commander 93-as, de tény hogy 93-ban összehozták a strike commandert és tény hogy texture mappingos gouraud shadinges grafika volt :) Szóval úgy néz ki a tata tényleg tud programozni is, nem csak játsza a programozót.

Amúgy köszi, nem voltam képes rendszert látni abban amit mond, de így rámutattál honnan ered a mondandóinak egy része. Persze ettől még butaságnak tartom, pláne mivel ő is elmondta már egy éve is, hogy különösen az elején az első pár millió arra kellett, hogy független pénzügyesek millióira tudjanak vele pályázni, tehát pl 8 milliónál nem azt jelentette hogy 8 millióba kerül a progi, hanem hogy 8 millióval már be tudják húzni azt a másik 14-et, hogy 22-ből már meg lehessen csinálni egy leegyszerűsített változatát a programnak.

Illetve itt már megint megy az, hogy feature creep, meg azért voltak a goal-ok hogy még több pénzt behúzzanak, most hogy nincsenek goalok, feature creep, és szűntessenek be minden bevételi lehetőséget, mert még mindig jön pénz, és milyen már ez!!! Minden másról pedig ne vegyünk tudomást, a több irodáról, szerverekről, drágább emberekről, stb.

szerk: amúgy én meg azt hittem, már az a 65 millió is amúgy arról szólt, hogy vaporware az egész, ledob 10-ből egy demót és 55-öt meg lenyúl. Akkor most mondjuk 20-ból megcsinálták ezt eddig, és 66-ot nyúl le? A többiek meg puszira adják a cuccokat és a munkát? Mert akkor megérdemli azt a pénzt, isten bizony :D

szerk2: amúgy írtam twitteren Ericnek, Bennek és Vorlicknak hogy nem semmit mutattak be, és mehetnek végre aludni, egyikőjük visszaírt hogy végre egy kis idő is jut az életük többi részére, ben meg csak így vasárnap visszaírt hogy Week-wah? Csak mert még haza is kell utazniuk a hétvégén, szóval ez még nem az a hétvége lesz. Úgyhogy dobtam nekik egy üdvöt az itteni community-től.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#30365) mrfire válasza Menthirist (#30364) üzenetére


mrfire
őstag

Legutóbb azt emelte ki, hogy a felhő fenntartása, az adatforgalom és a szerverek futtatása is egy valag pénz, amire eleinte nem számítottak. Más közösségi támogatásból készülő projektek is fellőnek egy állandóan futó szervert? Én nem tudok róla. Sz'al kell a bevétel, nem tudom miért gondolják egyesek, hogy ezek ingyen vannak.

(#30366) Menthirist válasza mrfire (#30365) üzenetére


Menthirist
veterán

más ilyen projektek általában nem felhőn alapulnak. Meg eleve ha van némi szerver backend, az lehet saját szerver bérelt vonalon, de ilyen mennyiséget mint ide kell, saját pénzből nem tudnának letenni az asztalra. A google viszont szerintem jó választás volt (bár a launcher talán az amazonról van hostolva). Ha valami anyagi probléma lenne, majd max felvásárolja a google vagy adja ingyen a szerver bérlést a reklámértékért cserébe.
Amúgy hátha kissé lentebb fognak menni a költségeik, ha pofoznak még egy kicsit a patcheren, ugyanis ugyan most jól megy sebességileg, de még mindig 75 gigát szedtem le, hogy rendben futtatható legyen a játék :)

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#30367) Diopapa válasza Szőrös  (#30363) üzenetére


Diopapa
addikt

Nekem sem esett le, hogy így értette. Így már világos. Mondjuk kb 10x meg lett ez is cáfolva már itt az idők folyamán.

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#30368) Jack@l válasza Szőrös  (#30363) üzenetére


Jack@l
veterán

Annyiért igétre azt a játékot CR vagy nem? Az utolsó goalok úgyis már csak kamu kitalációk voltak...

"Szerinte a kettő különbözete az a haszon amit CR már most benyel."
Mért adsz a számba olyat, amit még csak nem is gondoltam?

CR-nek a bevétel a fontos, jó sokat keresni rajta. Ezzel nincs is gond addig, ha le kellene tenni hozzá valamit az asztalra, de most hogy már rég túlment a kereten, semmi se motiválja hogy jó játékot időben tegyen a nép elé. Egyszerűen ha valami gixer van, nem tudják megoldani, simán mondhatja hogy leszarja, kiad valami szart ami éppen teljesíti a leírtakat azt viszlát.
B verzió, most hogy 1,5 szer annyi pénz van, elhúzhatja dolgot az eredeti idő 1,5x eséig is.
Ez az amiért aggodalmas a nagy pénzgyüjtögetés. Az bejönne akkor is, ha már kint lenne a (jó) játék és nem is sajnálnám tőle, sőt.

[ Szerkesztve ]

A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.

(#30369) Nathan Boggs válasza Jack@l (#30368) üzenetére


Nathan Boggs
senior tag

B****ameg :( Nem kellett volna adnunk neki semennyi pénzt, és akkor már ki is adta volna a játékot!

1._Magyar_Kereskedelmi_és_Iparos_Szövetség robertsspaceindustries.com/orgs/HUNS Hel_Taktikai_Támogató_Flotta_CTF robertsspaceindustries.com/orgs/CTF

(#30370) Diopapa válasza Jack@l (#30368) üzenetére


Diopapa
addikt

Itt vagy félreértésben, nem azt mondta, hogy pl 1 millióért csinálják meg a Starliner-t (62m-es goal), hanem hogy ha összegyűlik 62m, akkor lesz benne egy ilyen hajó. Érted a különbséget? Amúgy jah, CR-t mindenki úgy ismeri, hogy véletlenül sem maximalista és megelégszik mindenből a minimummal. :D

[ Szerkesztve ]

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#30371) Jack@l válasza Diopapa (#30370) üzenetére


Jack@l
veterán

Most mivan,?Én csak az utolsó goalra céloztam, nem azt mondtam hogy annyiból van meg az a feature.
De azárt értitek amit mondani akartam? Nincs motiváció, nincs deadline.
SQ42-t is szeptemberre igérték. Tippek mikor jön ki? 2016 eleje, közepe vagy vége?
Az lenne játék első érdemben működő kész része, ami alapján lehetne véleményt formálni róla.

[ Szerkesztve ]

A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.

(#30372) Nathan Boggs


Nathan Boggs
senior tag

Mekkora szemetek ezek a CIG-esek. Annyi pénzt csaltak el, hogy már túl sok is nekik, úgyhogy keresnek további 52 embert, akiknek adhatnak belőle...

És igazad van az utolsó célokkal kapcsolatban is, az utolsó pl:
Enhanced Ship Modularity – So you have the ship of your dreams, but really wish that it could be customized to suit your needs a bit more than the off-the-shelf models? This new goal, a massive undertaking, is going to be of interest. We are looking to overhaul any suitable ships (including the Cutlass, Avenger, Retaliator and Redeemer) to allow many modular components to be available as swap-outs. (...)

Erre dobnak nekünk egy béna ilyet. SZEMETEK!

[ Szerkesztve ]

1._Magyar_Kereskedelmi_és_Iparos_Szövetség robertsspaceindustries.com/orgs/HUNS Hel_Taktikai_Támogató_Flotta_CTF robertsspaceindustries.com/orgs/CTF

(#30373) Diopapa válasza Jack@l (#30371) üzenetére


Diopapa
addikt

Figyi, próbáld meg megérteni. Ugye azt nem tagadod, hogy egy rakás ember dolgozik a játékon. Ugye tudod, hogy ezek pl fizetést kapnak. Ami pénzbe kerül. Szóval CR párnájába bevarrt milliók kopnak. Szerinted nem érdeke, hogy mielőbb kiadja? A te logikád szerint mielőbb ki kéne tolnia valami szart, hogy minél több pénze maradjon meg. Te ezt a tendenciát látod? Ha pedig nem ezt gondolod, hogy 1 millióból építenek be egy feature-t, akkor honnan veszed ezt a plusz 20m-et? A goalok ismétlem nem azt jelentik, hogy ANNYIBÓL készül el, hanem, hogy ha ELÉRI azt a pontot, akkor bekerül az adott feature. Szóval ha ezt így érted akkor ki mondta és hol, hogy 65M elég a játék elkészítésére?

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#30374) Szőrös  válasza Jack@l (#30368) üzenetére


Szőrös 
veterán

"Mért adsz a számba olyat, amit még csak nem is gondoltam?"

Mert erre utaltál.

Amúgy te meg honnét tudod, hogy CR-nek mi a fontos ? Meg hogy mi motiválja ?

Aki csak egy interjút is megnéz vagy 10fc-t az látja, hogy még mindig baromi lelkes.
Talán az a motiváció, hogy meg akarja valósítani az álmát.

Egyébként hót felesleges veled "vitatkozni" mindig kimagyarázod, hogy az nem úgy vagy nem arra gondoltál blablabla.

https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban

(#30375) TESCO-Zsömle válasza Jack@l (#30368) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

CR-nek a bevétel a fontos, jó sokat keresni rajta.

Na ebben tévedsz nagyon nagyot! CR jelenleg a fiatalkori álmát valósítja meg. Ilyenkor az ember nem a hatalmas haszonra koncentrál, hanem a tökéletességre. Persze, egy valag pénzt keres vele, de nem, mint nettó haszon, hanem mint fizetés. De ugyanígy egy halom pénzt keres vele Ben meg a többi vezető beosztású ember, illetve nyilván vannak prémiumok, mikor csúnyán rá kell húzni túlórában, hogy meglegyen valami időre.

Ott rontod el az egészet, hogy hagyományos játékokból indulsz ki, ahol van egy pénzéhes kiadó, aminek a haszon kell bármi áron...

Ezzel nincs is gond addig, ha le kellene tenni hozzá valamit az asztalra, de most hogy már rég túlment a kereten, semmi se motiválja hogy jó játékot időben tegyen a nép elé.

Egyrészt már letettek az asztalra valamit, és épp tegnap mutattak be még rengeteg valamit. Keret meg nincs. Ez nem hagyományos fejlesztésű játék, nem fix keretből gazdálkodik, hanem folyamatosan bővülőből. Ehhez mérten a fejlesztőcég se fix kerettel fejleszt, hanem folyamatosan bővülnek. Nincs olyan, hogy "túl ment a kereten". Az a keret, amit te annak gondolsz azért állt meg 65 milliónál, mert a közösség megszavazta, hogy ne legyen több strech goal. Ennyi. Ha korábban szavazzák meg, akkor 4x millió lenne az utolsó, ha később, akkor 70+... Nincs keret, ebből adódóan pedig nincs nettó haszon se. Csinálják a dolgokat és menet közben improvizálnak/csoportosítanak át, ha kell.

Egyszerűen ha valami gixer van, nem tudják megoldani, simán mondhatja hogy leszarja, kiad valami szart ami éppen teljesíti a leírtakat azt viszlát.

Eddig nem tették... Gixer pedig volt, lásd FPS-modul csúszása, de már abból is egyre többet láttunk.

B verzió, most hogy 1,5 szer annyi pénz van, elhúzhatja dolgot az eredeti idő 1,5x eséig is.

Látod ez is téves, mert nincs "eredeti idő" se. De ha a hagyományos játékokból indulunk ki, egy ekkora MMO átlag fejlesztési ideje 5-6 év. Ettől azért még nagyon messze vannak, a másfélszeresétől meg még annál is messzebb.

Ez az amiért aggodalmas a nagy pénzgyüjtögetés. Az bejönne akkor is, ha már kint lenne a (jó) játék és nem is sajnálnám tőle, sőt.

De ez nem így megy. Vannak dolgok, amiket nem lehet pénzért megvenni. A 64 bites CryEngine-t nem lehetett pénzért megvenni, mert nem volt. Meg kellett csinálni, szembe kellett nézni az összes problémával ott, menet közben. Ugyanez áll a szuper-precíz FPS/TPS-animációkra, amit megemlített az előadás alatt. Ez nagyon sok idő. Sajnos ez nem megy úgy, hogy akkor felveszel +10 ember, mert limitált a minőségi, szabad emberanyag. Sanszos, hogy a motor se állna olyan jól, hanem tudták volna átvenni a széthulló CryTek-tól elbocsájtott programozókat...

(#30371) Jack@l: "Nincs motiváció, nincs deadline."

Tudod, van még egy nagy játékfejlesztő-stúdió, akiknél szintén nincs soha deadline, mégsincs gondjuk a motivációval. A Soonish is tőlük származó kifejezés! Úgy hívják őket, hogy Blizzard...

[ Szerkesztve ]

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#30376) Drenadar


Drenadar
Topikgazda

Miért nem zárjátok már le ezt a "vitát"? (Ami inkább troll etetés már...)

Semelyik oldal nem tudja, hogy mi történik a pénzzel...
Szerintünk elmegy fizetésekre, az infrastruktura fenntartására, irodák rezsijére, stb...
Mások szerint meg CRék elkúrvázzák....

és?

Bizonyára nem nagy cucc amit GC-n mutattak, két kokózás közti 5 percben dobták össze, vagy pedig kiadták kínai 12 éves programozó gyerekeknek 2 marok rizsért...

Én konkrétan lexarom.

Ha megjelenik a játék, és az leköt majd és szórakoztat, akkor egyik variáció se zavar vagy érdekel, nem vagyok irigy CRe, mert ezt az egészet el merte indítani, be merte vállalni... nagy szükség van egy ilyen játékra... szerintem a látvány nem minden, ezt már a crysis bebizonyította...

UI: sztem a legvalószínűbb hogy rezsire kell a pénz, hogy a fejlesztés anyagi költségei biztosítva legyenek...

J@ck: pls hagyd ezt a témát, de mindenki más is! Mindenki azt gondol amit akar, viszont ez a folytonos trollkodás nem kell ide egyik fél részéről se, ez egy olyan téma amibe úgy se látunk bele...

Egy kérdés : az miért nem zavar senkit hogy a CoDos srácok mennyi pénzt szedtek össze egy két skinnel? (Cod 3 - Cod 1115465431)
Vagy a retardált GTA sorozat? Aminél a marketing több pénz emésztett fel mint a star citizen teljes költsége? ott gondolom teljesen tiszta sor, hogy majd ott kurvázzák el a pénzt...

(#30377) Nathan Boggs válasza Drenadar (#30376) üzenetére


Nathan Boggs
senior tag

Amúgy ja, teljesen felesleges az egész. A legjobb taktika valószínűleg az, ha Jackalra úgy tekintünk, mint a - néhány családban előforduló - megbolondult nagybácsira, aki karácsonyra átjön, és meséli az aranyos kis történeteit. Mosolygunk rajta egy jót, majd beszélünk tovább a fontos témákról. :) A lényeg, hogy ha nem unatkozol halálosan, akkor a nagybácsival sem állsz le beszélgetni, csak dobsz neki egy kedves mosolyt meg egy sütit. Bocs Jackal, sütit adni nem tudok, nem megy át a neten :(

1._Magyar_Kereskedelmi_és_Iparos_Szövetség robertsspaceindustries.com/orgs/HUNS Hel_Taktikai_Támogató_Flotta_CTF robertsspaceindustries.com/orgs/CTF

(#30378) Malibutomi válasza Menthirist (#30366) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

"de még mindig 75 gigát szedtem le, hogy rendben futtatható legyen a játék"

Azt hogy? En uninstallaltam, aztan fel az ujat es 24gb volt.

(#30379) Nathan Boggs válasza Malibutomi (#30378) üzenetére


Nathan Boggs
senior tag

Szerintem ezt csinálta 3x :)

A retaliator átdolgozásnál mondták, hogy két ülést akarnak a pilótafülkébe? És már át lett dolgozva, mégsem lett kettő?

[ Szerkesztve ]

1._Magyar_Kereskedelmi_és_Iparos_Szövetség robertsspaceindustries.com/orgs/HUNS Hel_Taktikai_Támogató_Flotta_CTF robertsspaceindustries.com/orgs/CTF

(#30380) Drenadar válasza Nathan Boggs (#30377) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

ettől függetlenül... bárkinek lehet igaza :)

de én már jobban látom hogy a játék meg fog jelenni, és bízom benne hogy tényleg szórakoztató lesz a játék és lebilincselő... ha meg így lesz, akkor pont nem érdekes hogy ki mennyi pénzt zsebel be érte egy sikerért...

(#30381) Diopapa válasza Nathan Boggs (#30377) üzenetére


Diopapa
addikt

Szerintem nem olyan. Mivel nem tűnik ostobának vagy trollnak, csak baromi nagy félreértésben van én meg olyan hülye vagyok, hogy ha látom az értelem szikráját, szeretek felvilágosítani. ("okoskodni" :D)

Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"

(#30382) Menthirist válasza Jack@l (#30368) üzenetére


Menthirist
veterán

Megmondta, hogy minél több pénz jön be, annál jobb minőségben és összetettségben tudják elkészíteni a játékot. Kész, pont, ennyi. Ha csak fele ennyi lenne, lehet hogy például nem írják át 64 bitesre a motort (nem, nincs a goal-ok között), hanem valami kevésbé látványos módon oldják meg. Ez így nekem nagyon tetszik, mert úgy nézem nincs akadálya annak hogy bármikor kilépjek a quantum drive-ból, nem egy loading képernyőn kell várnom hogy megérkezzek pont oda, ahova menni akartam. Ha nem lenne ennyi pénz, lehet a kontrollerekkel sem foglalkoznának ennyit, nincs rá keret alapon, elvégre sok mérnökórát visz el annak is a pofozgatása. A teljes modularitás is hiába jött be 65-nél, nem 1 millióba kerül 64-hez képest, hogy minden hajón végigvezessék, de ehhez nem kell lángésznek lenni, mint ahogy ahhoz sem, hogy nem ugyanúgy 1 millióba kerül megcsinálni egy idrist vagy egy heraldot.

Az utolsó goal-ok épp annyira kamu goal-ok voltak, mint hogy most ott van előtted a moduláris Tali (mostantól ezt használom a reti helyett :D mások is ezt használják :) ). Kamu vagy sem, előtted van az első ilyen hajó, és igazából a Cutlass is elvileg már modular.

"CR-nek a bevétel a fontos, jó sokat keresni rajta."
CR-nek a bevétel IS fontos. Ezt szerintem bármelyik felelős beosztásban dolgozó vezető így gondolja, hogy a terméke folyamatosan termeljen bevételt, mert így van lehetőség gyártani és fejleszteni. Így ad biztonságosan munkát több száz embernek. A tartós bevételre való törekvés viszont még köszönő viszonyban sincs azzal, hogy lenyúlná a bevételt. Felteszek egy kérdést. Ha te vezető lennél, pontosan annyiért vállalnál el egy munkát, ami kiadja a nyersanyagot, munkadíjat ahogy abban a pillanatban tűnik, vagy hagynál egy puffert az esetleges változások miatt, a nem várt költségek, csúszások, fejlesztések miatt? Kockáztatnád-e az egész projekted létrejöttét, azzal, hogy szerinted 63.5 millió elég, és 63.5 milliót szedsz be, egy centtel sem többet. Kizárod ezzel a mozgásteret, a rugalmas változtatások lehetőségét, beleerőlteted magad abba, hogy ha egy megoldásról kiderül hogy nem a legjobb, mégis amellett kell maradnod, mert nincs pénz és idő JÓ megoldást találni. Ezért olyan sok mai játék, amilyen. Ennyi a pénz, ennyi az idő, hozzátok ki a legjobbat amit tudtok, aztán majd kiadjuk olyan állapotban ahogy van.

"semmi se motiválja hogy jó játékot időben tegyen a nép elé."
Pont az ellenkezője, erről írtam fentebb.
"Egyszerűen ha valami gixer van, nem tudják megoldani, simán mondhatja hogy leszarja, kiad valami szart ami éppen teljesíti a leírtakat azt viszlát."
Ézért a leszarásért módosítján újra és újra és újra a már meglévő dolgokat? :D Annyira leszarja CR az egészet, hogy még Dio és panaszkodott (részben jogosan), hogy miért csinálják 3x újra a dolgokat, hogy jobb legyen? Valahogy nekem ezek az állítások ütik egymást...

"Nincs motiváció, nincs deadline."
Ha szerinted csak a deadline az egyedüli motivációja egy játékfejlesztőnek, akkor érthető hogy miért nem hiszel az egészben. Segítek, nem ez az egyetlen. Sőt még csak nem is a fizetés. Ezen a szinten (de már az enyémen is, pedig én mérföldekkel alattuk vagyok tudásban) nem csak egy munka kell, amivel el lehet tengeni-lengeni a dolgot. Én is, meg sokan úgy vagyunk vele, hogy a jó fizetés egy szintig fontos (elvégre nem akarsz +1 problémát a nyakadba azzal hogy nincs elég pénz), de mellette éppúgy fontos a kihívás, hogy ne úgy kelj fel hogy megint dolgozni kell menni. Nekem is fontos a munkámban, hogy változatos problémákkal kelljen megküzdenem, mert piszok jó érzés ha rájövök egy megoldásra, ami működik. Játékfejlesztésben is felteszem így megy, legalábbis azoknál ahol nem juniorokkal csináltatják meg az egészet éhbérért vagy "tapasztalatért" (pl pár nagy studió). Motiválni tehát nem csak deadline-nal lehet, sőt, a fix deadline egy szintig ugyan fokozza a munkatempót, csak egyetlen dolgot nem fokoz: a minőséget. Deadline-ok pedig nekik is vannak, csak épp nem fixek. Ha van valamire jobb megoldás, megbeszélik hogy GO/NO GO, aztán ha kell, csúszik a kiadás, de nem lesznek olyan robotos animációk, mint ami miatt az első hangar module alatt voltak.

Ha csak a pénz érdekelné, nem tenné kockára a hírnevét és a befolyását egy őrült projektre, ami olyan szintű, hogy mindenki csak nevetgél hogy ez bolond. Mert ugyan nem az ő pénze az, ami leginkább kockára van téve (hozzáteszem, az amit elsőnek bemutattak 2012-ben, saját pénzből és szivességekből ment így is), de az biztos hogy a legtöbbet CR veszítene ha nem sikerülne. Ha bebukna, ő lenne az új molyneux, molyneux-abb molyneux-nál is :)

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#30383) TESCO-Zsömle válasza Drenadar (#30380) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Mifelénk bevett szokás mások pénztárcájába turkálni... Majd egy évvel ezelőtt, mikor 350$-ért kijött a Reclaimer, voltak itt páran hasonló céllal, érveltek a 4 millió mély szegénységben élő magyarral, ugyanakkor egyikük se mondott le se kocsiról se bérletről, se vezetékes vízről, hogy az említett embereket megsegítse. Nem. Ők úgy gondolták a segítségnyújtást, hogy a kényelmes székükben a számítógép előtt ülve széles sávú interneten át ide beírogatnak...

A 4 millió szegény nevében utólag is köszönjük.

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#30384) Nathan Boggs válasza Drenadar (#30380) üzenetére


Nathan Boggs
senior tag

Persze, hogy lehet igaza, ha ez történik az ő forgatókönyve szerint és megkeres, elismerem neki, hogy végig én voltam a hülye. De én nem látom ennek a jeleit...

(#30381) Diopapa: Olyan szempontból szerintem hülye, hogy elzárkózik attól, hogy megváltoztassa a véleményét, trollnak én sem tartom, mert úgy tűnik nekem, hogy meggyőződése, amit mond. Én leginkább arra tippelnék, hogy nagyon negatív ember, és örül, ha valami, aminek mások örülnének, nem jön össze. Ezek a feltételezéseim, nem mondom, hogy ez is van, nem az a szakmám, hogy megalkossam az emberek profilját :)

1._Magyar_Kereskedelmi_és_Iparos_Szövetség robertsspaceindustries.com/orgs/HUNS Hel_Taktikai_Támogató_Flotta_CTF robertsspaceindustries.com/orgs/CTF

(#30385) Drenadar


Drenadar
Topikgazda

hát akkor további jó kínlódást és érvelgetést, önidegelést...

(#30386) SkyS1gn


SkyS1gn
félisten

Bakker igen off a játék... hangárba nincs a Gladius, aztán Vandul swarmban sincs hajóm, de a HUD is szét van esve... tisztán leszedtem az egész játékot pedig.

Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.

(#30387) Menthirist


Menthirist
veterán

Amúgy érdemes tudni, hogy CR előző pár projektje is pénzügyek miatt lett úgy kiadva, ahogy. Tehát csinálta olyanra, mint amit megálmodott és amit a technológia akkor lehetővé tett, és aztán jött a pénzelő ember hogy na eddig tartott, most már vissza akarja látni a pénzét 2-3x-os kamattal. Minden más bukta. Aztán ki kellett úgy adni, ahogy, mindegy hogy mit szeretett volna még beletenni.
Most lehetősége van arra, hogy jobban, hosszabban kövesse az álmát, mert nem egy, hanem 1 millió ember dönt arról, hogy mehet-e még feljebb a pénz vagy sem. Nem egy ötfős bizottság dönti el, hogy most már elég legyen, add ki, hanem az a tömeg, akinek a játékot készítik. Amennyiben nem mutat fel impresszív dolgokat, a pénzcsap leáll, amennyiben mutat fel, meg-megindul (mindamellett amúgy hogy a szürkepiacon nagyon szépen meggazdagodnak így is belőle emberek). Szóval most jobban, hosszabban követheti a céljait, és meglátjuk mit fog tudni kihozni. Akárhány interjút is láttunk vele, egyrészt mindenhol lelkes, másrészt nem szól egy rossz szót sem másokra (pl most feszt Smartról kérdezték). Szóval marha diplomatikusan is nyilatkozik.

Drenadar: a gta 5 260 millió fontba (400 millió dollár mai árfolyamon) került kifejleszteni, erre jött még rá egy 170 millió fontnyi (260 millió dollár) marketing költség. Az összesen 650 millió dollár feletti összeg, és hozott első nap egy milliárdot.
Valahogy mégsem számoltatja el Jack@l őket hogy hova lett a többi pénz.

#30378: Tomi: Úgy, hogy beállítottam hogy szedje le frissen a ptu-t (akkor még nem volt live), lefeküdtem aludni, 2 óra múlva keltem, akkor ugyan már leszedte kijött az élőre is a patch, azt is leszedtem így de ott is volt egy gixer, és azt újratéve lett jó. Tehát végülis ptu-val és live-al együtt 75 giga alatt sikerült jóvá varázsolnom a live-ot :)

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#30388) Nathan Boggs válasza SkyS1gn (#30386) üzenetére


Nathan Boggs
senior tag

Betetted az rsi.com oldalon a hangár slotba a Gladiust?

Mégegyszer a kérdés, mert elsikkadt :D A Talinál mondták, hogy kétüléses lesz a pilótafülke?

[ Szerkesztve ]

1._Magyar_Kereskedelmi_és_Iparos_Szövetség robertsspaceindustries.com/orgs/HUNS Hel_Taktikai_Támogató_Flotta_CTF robertsspaceindustries.com/orgs/CTF

(#30389) Drenadar válasza SkyS1gn (#30386) üzenetére


Drenadar
Topikgazda

Te nálad valami nagyon nincs rendben... vagy a gép, vagy op rendszer vagy van valami HW ami nagyon össze van veszve a cryenginel... részvétem... én pl semmi ilyet nem észlelek...

(#30390) SkyS1gn válasza Nathan Boggs (#30388) üzenetére


SkyS1gn
félisten

Be ám.

(#30389) Drenadar

W10 Pro, többi változatlan.

Az is fura hogy kimaxolva tök jól fut, de néha kicsit fordítok kamerán és beszaggat mint állat... pedig a betöltendő részlet nem változik.

[ Szerkesztve ]

Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.

(#30391) TESCO-Zsömle válasza Nathan Boggs (#30384) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Nem attól troll, hogy meggyőződéses, hanem hogy ilyen alkalmakkor jelenik meg hangoztatni a már ismert véleményét újra és újra... Ez kimeríti a flame fogalmát.

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#30392) Nathan Boggs válasza TESCO-Zsömle (#30391) üzenetére


Nathan Boggs
senior tag

Áhh, hát mondjuk jah, biztos sok fejlesztés alatt álló játékhoz kell így hozzászólnia, és csak ilyenkor jut eszébe :D Na mind1, mint mondtam, mostantól csak mosolyogni fogok rajta, nem foglalkoztata annyira :D

Ellenben a Tali két üléses pilótafülkéje igen. Vagy nem? Rosszul emlékszem? Hol írták, ha jól emlékszem :D

(#30390) Cris99: én nekem nincs ötletem, buta vagyok az ilyenhez :(

[ Szerkesztve ]

1._Magyar_Kereskedelmi_és_Iparos_Szövetség robertsspaceindustries.com/orgs/HUNS Hel_Taktikai_Támogató_Flotta_CTF robertsspaceindustries.com/orgs/CTF

(#30393) ttamashu


ttamashu
aktív tag

Ezt a vitát, hogy ki mennyit tesz el a CIG-nél a pénzünkből nem lehetne folytatni OFF-ban? :B
Kib......zott unalmas már. :((

Chris tegnap vanduulon MrF1re-rel is tapasztaltunk nohud bugokat, ez most lehet, hogy globális.

[ Szerkesztve ]

Tea az élet!

(#30394) Menthirist válasza Drenadar (#30380) üzenetére


Menthirist
veterán

Amúgy sosem állítottam hogy ez így ahogy van el fog készülni. Sőt mindig én hűtögettem az embereket hogy azért óvatosan az elképzelésekkel, nem eszik olyan forrón a kását. Ezt továbbra is tartom, tegnap írtam talán, hogy egy ekkora projektben bármikor beüthet egy olyan probléma, hogy fogy a pénz, jön az ember, jönnek problémák amik hónapokkal dobják meg a fejlesztést, esetleg születhetnek nagy nézetellentétek a fejesebb emberek között is, CR megőrülhet a tempótól, stb stb stb... Ez benne van a pakliban, ahogy eddig is benne volt. Ugyanakkor azt is írtam, hogy sosem láttam ennél biztosabban, hogy csinálják, jó úton haladnak, és mégis képesek lehetnek megcsinálni. Ergo ugyan az esélye továbbra is benne van a bukásnak, de sokkal inkább látom hogy nem csak a levegőbe beszéltek, amikor ígérgettek. És az hogy sok mocskot kaptak a nyakukba az előző hónapokban, mert nem adtak ki semmit, az a fogadtatás ami most a demójukat övezte, egy kicsit visszaadhatott nekik is a sok bántásért. Mert akármennyire is sok pénzt kaptak eddig, nagyon erős ellenszélben fejlesztenek.

Mindegy, részemről ennyi, max tényleg folyatjuk az off-ban.

[ Szerkesztve ]

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#30395) PoeDameron válasza Szőrös  (#30363) üzenetére


PoeDameron
aktív tag

Oké de ez nagyon primitív okoskodás. 65 millióba kerül, 85 millió az adomány = 20 milliót lenyúltak. :-D

A 65 milla nyilván csak tervezett költség, csak becslés, és ez egy folyamatosan fejlesztésben lévő project, nem lesz olyan, hogy egyszer csak abbahagyják és már csak értékesíteni kell, mindig lesz helye a pénznek, ezen felül szerintem lennie kell egy beszámolónak az adományozók felé, hogy mire költik a pénzt, pontosan hogy kifogják a szelet a gyanakodók vitorlájából, illetve valamennyire kötelességük is. Csodálnám, ha nem lenne.

Update: ha esetleg nincs ilyen beszámoló, rá kellene kérdezni CR-nél, hogy mi volna ha rendszeresen beszámolnának a fejlesztés költségeiről is.

[ Szerkesztve ]

(#30396) PoeDameron válasza ttamashu (#30393) üzenetére


PoeDameron
aktív tag

Tessék tamás, átraktam OFF-ba, most sokkal jobb, hogy halványabb. :D

(#30397) Szőrös  válasza PoeDameron (#30395) üzenetére


Szőrös 
veterán

Ezek szerinte Te se érted, az nem tervezett költséget jelent.

Na ON : srácok REC-et most miért lehet kapni ? Mentem egy swarmot ( LN-t repültem joy-al, eljutottam wave 5-ig ami nem is rossz ahhoz képest milyen rég mentem utoljára ) de kanyi REC-et nem kaptam. :F

https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban

(#30398) Menthirist


Menthirist
veterán

Nah, mivel ez a nevetekben is történt:
https://twitter.com/EricKieronDavis/status/630304246051684352

Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)

(#30399) Nathan Boggs


Nathan Boggs
senior tag

(#30398) Menthirist: Jéééj :)))

A Retaliator újratervezésnél került szóba, hogy beraknak még egy pilótaülést? :D

[ Szerkesztve ]

1._Magyar_Kereskedelmi_és_Iparos_Szövetség robertsspaceindustries.com/orgs/HUNS Hel_Taktikai_Támogató_Flotta_CTF robertsspaceindustries.com/orgs/CTF

(#30400) Yllgrim válasza TESCO-Zsömle (#30391) üzenetére


Yllgrim
őstag

Nekem errol a kolokrol ez jutott az eszembe elsore, talalo... Elso 5mp eleg is, de ha meg kertek tole par dolgot kiteljesedik a gyonyor :)

Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Star Citizen
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.