- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Sorozatok
- (kiemelt téma)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:03 Téma összefoglaló
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
shotika
őstag
Amilyen jól indult a sorozat, olyan látványosan zuhant be a középszerbe. Kicsit olyan érzésem van, mintha maguk az alkotók se gondolták volna át teljesen, és húzzák mint a rétestésztát. Rengeteg "elfáradt" karaktert mozgatnak teljesen feleslegesen, akikkel nem igazán kezdenek semmit és tele van jelentéktelen töltelék eseménnyel - kicsit néha szappanopera érzésem is van tőle.
-
MikeWazowski
veterán
-
totron
addikt
-
VágniValó
addikt
Egyetértek.
Ma már visszatekertem HBO-n az utolsó 3 percet egy párszor, hogy hátha rosszul emlékszem a rész végére és nem az történik, ami. De sajna mindig ugyanaz a vége
A gyomorgörcstől függetlenül (vagy pont amiatt?) is abszolút felső polc ebben a GoT lore-ban. Remélem több dellát kapnak a 2. évadra és lesz bőven csata jelenet, meg brutál kaszkadőri munka. Ez kell a szervezetemnek.
-
gbors
nagyúr
Pluribus
Nekem rengeteg ötletem van, miről lehetne még bővebben beszélni, csak egyet dobok be:eddig a 13 megmaradó egyénből megismertünk alaposan egyet (Carol, a szociopata), elvesztettünk egyet (Kusimayu, a belenyugvó), és kaptunk némi képet további kettőről (Manousos, a paranoiás és Diabate, a javíthatatlan hedonista). A további 9 ember között láthatóan vannak teljesen másmilyen személyiségek, ezek teljesen új nézőpontokat és új típusú szálakat hozhatnak be. Severance
Amiket az első felében írsz, azokkal teljesen egyetértek, nekem is ezek tetszettek benne. Az első szezon végén viszont , szerintem rettenetes volt. A 2. évadot meg sem néztem (gyanítom, hogy Te annak a végére gondolsz,teljesen kiforgatták a karakterek egy részét saját magukból, hogy el bírjanak navigálni a multicliffhangeres befejezésig ). De nyilván ez csak az én véleményem, ha Neked tetszett, akkor hajrá, nem akarlak meggyőzni az ellenkezőjérőlaz első végén nem derült ki kb. semmi 
#85305 koncsik: no igen, Lost, avagy a nézők szopatásának ősapja
Az az a sorozat, amit bottal sem piszkálnék meg - ennek tükrében érdemes nézni, amit a Pluribus meg a Severance kapcsán írok.#85310 Tasunkó: yep, az rendben van, hogy ennyi rész után eddig tudott eljutni, de akkor nem itt kellett volna zárni a szezont. Nekem ez abszolút produceri döntéstől bűzlik.
Az meg szerintem nem jelent semmit, hogyCarol besértődött és berendelt egy atombombát. Végig szélsőségesen ellenséges volt a betolakodókkal szemben, aztán amikor elmentek, akkor 1.5 hónap múlva annyira nem bírta a magányt, hogy visszahívta őket, még azzal is megbékélt, hogy porított embert isznak - sőt, még meg is kóstolta. Szóval most a petéi miatt fel van dúlva, de könnyen lehet, hogy eltelik 1-2 hónap, konstatálja, hogy Manousos nem éppen egy Raban (meg egyéb különbségek is vannak Zosia-hoz képest
), aztán megint jön a "come back" festmény. -
gbors
nagyúr
A 2-es szezon már zöld lámpát kapott, viszont Vince Gilligan 3-4 évadról beszél, itt vannak részletek, nyilván főleg pletykaszinten, potenciálisan spoileresen.
Nekem amúgy nem lenne ezzel gondom, nagyon jól össze van rakva a setup, van egy rakás emberi / társadalmi kérdés, amit fel lehet fedezni, körbe lehet járni ebben a világban, szóval ha VG úgy érzi, hogy van 3-4 szezonnyi elmesélnivaló, akkor miért ne. Viszont amikor vége egy szezonnak, és elmegy a show 1.5-2 év szabadságra, akkor szerintem illene a nézőnek valami rész-konklúzióval szolgálni, valami fontosabb sztori-szálat lezárni, valami fontosabb kérdést megválaszolni, ilyesmi. Ez így szimplán répalógatás, én meg nem szeretem, ha lónak vagyok tekintve.
A Severance S01 sokkal sarkosabban volt ugyanez, mert ott az utolsó epizódok még rosszak is voltak, sokkal jobban rámenve a néző felhergelésére és lógva hagyására. Az első pár epizódot imádtam pedig. -
Tasunkó
őstag
Van egy olyan gyanúm
Van ezekben valami színpadiasság ami átjön a filmből is,hogy ha visszakérné sem adnák vissza, mert azzal nem tesznek kárt benne. Amúgy ez a Rhea Seehorn ilyen karakter is lehet, a Saulban is elég kiismerhetetlen, felemás figurát játszott, nem lehetett rajta eligazodni.csak még nem derült ki miért. lehet a saját ötleteit is beleviszi a párbeszédekbe, azért olyan valóságosak.Az utolsó részben feltűnt, de közben is, hogy -
radi8tor
MODERÁTOR
-
paatrick
őstag
-
ripla
addikt
-
ripla
addikt
Végignézted? Egy rossz vicc az egész. Mintha odaadták volna a scriptet valami kezdő gyakornoknak, aki otthon a 4 fal között megkérdezte a ChatGPT-t, hogy mi lenne a jó megoldás, aztán kiegészítette a saját újítónak képzelt megoldásaival, amit a "Hogyan tegyük tönkre a jó ötleteket" című könyvéből lesett el, majd mindezt leforgatták néhány rózsaszín ingbe bújt nembináris emberrel, akiknek amúgy halvány fogalma nem volt arról, hogy mit is forgatnak, vagy hogy miről is van szó.
Az első résznél még bizakodtam, a másodiknál már rezgett a léc, aztán onnantól totális lejtmenet. Gyakorlatilag a fényképezésen és a bevilágításon kívül egyetlen jó dolgot nem tudok kiemelni belőle. Aki ezt így kitalálta, engedélyt adott rá, majd végül részt vett a forgatáson, mindegyiket kőfejtőbe kellene küldeni. Az összeset.És a legnagyobb probléma, hogy nem lesz következménye annak, hogy a Disney megint tönkrevágott egy nagynevű univerzumot a Star Wars és a Marvel után, lásd, zöld utat kapott a második évad. Úgyhogy innentől a léc már nem hogy egyre alacsonyabban van, hanem konkrétan ástak neki egy több méter mély gödröt, és az nyer, aki még mélyebbre tud ásni...
-
ripla
addikt
A helyzet az, hogy párhuzamosan néztem az Alien Earth-el, és ahhoz képest ez egy Oscar díjas alkotás.

Meg az is, hogy borzasztóan, kimondhatatlanul, rettentően imádom a disztópikus filmeket és sorozatokat, amikből olyan kevés van, mint a fehér holló. Úgyhogy mindent ami ilyen, meg köll' böcsülni'.
-
paatrick
őstag
-
Tasunkó
őstag
Nekem a Leftovers nem tűnik spirituálisnak. Inkább az a benyomásom lett, hogy a gyászon élősködik meg tragédiákon. Elkezdtem nézni de 6 rész után elengedtem, pedig jó minden, jó a megvalósítás, szereplők, kíváncsivá tett, csak ez az ehm dagonyázás a gyászban pörköltalap kissé megfeküdte az emésztésem. Kb. mintha a napi sajtó által kéretlenül kiközvetített tragédiát elszenvedőinek a barátok köztje lenne.
-
HoTaZo
addikt
-
Janaboy
Topikgazda
-
NeoPampalini
senior tag
-
Soulfly842
addikt
A Squid Games nem egy megfelelő alap a hasonlításhoz, hogy leszűrd a sorozatok milyenségét
Az írás végén teszek egy ajánlást, ami kilóg a mainstream-ből, de kiemelkedő.A nyugati filmkultúrában sok sorozatban olyan semmilen jellemrajzok húzódnak egy-egy karakter mögött, hogy siralmas. Az ázsia sorozatokban a jellemrajz, az emberi társadalmi kapcsolatok, a szimbolika valahogy minden sokkal mélyebb és rétegzettebb. Kezdetben csak a felszínt kapargatjuk, 1-2 rész után sok figura tűnik felületesnek, vagy lassúnak a történet, de utána valami továbblendül és hihetetlen mélységeket képes felépíteni egy-egy ilyen sorozat és a fejlődéstörténetek egyedülállóak. Ekkor adja a legnagyobb pofont az embernek, hogy mennyire egyszerűen akarta látni európai szemmel és igen, van hova tovább.
A legtöbb koreai (vagy akár ázsiai) sorozat nem egy-egy szokványos koncepcióra épül, amiben van egy cél, elszaladnak valami semtatikus szálon addig és kész (közben agyonbombáz a várható és kiszámítható ingertömeggel) - majd egy leőre látható finálé - és mindenki mehet haza... hanem ehelyett aprólékos emberismeretre: finom nonverbális jelek, lassan érő kapcsolatok, lelkiismereti dilemmák, következetes karakterív. Sokkal komplexebb, mint amihez az európai szemek és fülek szoktak.
Aki a lassú építkezéstől és az igazán nagy ívű mélységektől nem ijed meg annak jó szívvel ajánlom pl. az alábbi sorozatot:
Ha az élet mandarinnal kínál (Netflix, imdb 9,1)
Igaz magyar szinkronos, de összességében nem lett rossz a magyar szinkron.Mondjuk ez egy nehezebb alkotás, de szerintem zseniális.
-
joshua7
veterán
-
Soulfly842
addikt
hát én már annyira nem

Slampos, kiállása közel sem olyan és elég bárgyú képű ehhez a szerephez.
Ez a túltolt 'netflix-szál' meg hányinger szintű már, mindent ki kell véreztetniük.
(3-4 részen vagyok túl) mindezektől függetlenül azért végignézem, de nem vagyok elragadtatva... közel sem..
Nem csoda, hogy kiszállt a korábbi Witcher.
-
Janaboy
Topikgazda
-
Janaboy
Topikgazda
-
Andris...
aktív tag
-
Andris...
aktív tag
Pont ezért jöttem ide, hogy erről kérdezzelek titeket, véleményeket olvassak. Én nagy King fan vagyok, és a vizuális átdolgozásokkal is sokkal kevésbé kritikus, mint általában az olvasóközönsége. Nagyon-nagyon vártam. Most fejeztem be az első részt. Ha önmagában nézem a produkciót, valóban teljesen rendben van, korszak, hangulat, stb. Viszont van egy olyan érzésem, hogy
gyakorlatilag megismétlik az eredeti sztorit, csak az akkori gyerekek szüleivel gyerekként? Más rémisztgetések, de ugyanaz a fősodor? Iskolai barátok, iskolai bully-k, könyvtárban nyomozgatás, etc.? Most akkor minden huszoniksz évente meg lehet játszani ezt a végtelenségig visszafelé az időben, csak a korszakot cserélgetve mindig egy korábbira? Nyilván egy részből nem akarok ítélkezni, csak egyelőre így látom.
-
Beegabor81
tag
-
freeland0806
aktív tag
-
freeland0806
aktív tag
-
AD4MINATOR
nagyúr
-
Ragnar_
addikt
Hát részemről inkább egy gyenge közepes. Leginkább totális középszer időnként értékelhető pillanatokkal. Metacriticen már 5.9/10 ami sajnos szerintem nagyságrendileg reális. Hawleyval volt egy kis racionális optimizmus, de sajna alaptalan volt az első 3 rész alapján, mert az AE elég messze van a Fargótól minőségben.
-
Louro
őstag
-
negyven2
nagyúr
Én nem találtam ilyen nyilatkozatott. De egyrészt az idővonal esetében - ahogy azt már írták - 2120-ban már tudtak a xenomorph-ok létezéséről, még ha nem is úgy ahogy később! Eleve a felütés az a sorozatnak, hogy 5 nagyon veszélyes idegen fajt szállít a hajó, amit valószínűleg katonai célok (biofegyver) miatt kerestek. Mert ebben a 2120-as világban, ahogy megtudtuk a világot (legalábbis a Földet) országok helyett 5 nagy cég uralja, kormányozza.
Vagyis a két évvel később játszódó Alien-ben már elég biztosra tudták, hogy mire képesek ezek a lények, és eleve ezért "térítették el" a Nostromo-t, hogy meglátogassa az LV-426-ot.
De gondolom mire gondolhatnak azok akiket még így is zavarhat a timeline. És pedig, hogy hogyan lehet az, hogy elején lezuhanó űrhajónak már 65 éve tart a küldetése... Nos azért mert az Alien univerzumban elvileg már a 2030-as évek elején már elkezdték a napendszeren kívüli világok felfedezését és benépesítését. Vagyis 2055-re, azért már az ilyen fajta űrutazás már nem számít annyira különös dolognak. Bár nem spoiler, de az elején azért pont azért tudatják velünk a nézőkkel a 2120-as világ dolgait, mert ők is ekkor kaphatták meg az infókat arról, hogy mi történt a világban amíg aludtak. [ Módosította: Qru ] -
radi8tor
MODERÁTOR
-
woodworm
veterán
Nyilatkozhat bármit, de akkor ki kellett volna vágni az első rész elején a dátumot, ami egyértelműen elhelyezi a történteket az idővonalon.
Én nézni fogom, mert az első két film utáni opuszoknál se nem jobb, se nem rosszabb. Mindegyik mintha ezek paneleit ismételné és ha elfogy az ötlet, akkor a szereplők hozzanak retard döntéseket, hogy kijöjjön a dramaturgia.
Azért a hangszórós fali panel egy pillanatra a Pirx pilótát idézte bennem. -
FollowTheORI
nagyúr
Nekem is felemás eddig a két rész... van ami tényleg gagyi nagyon... van ami meg tetszik.

Nézni fogom, mert nincs bőség Alien cuccokból... remélem azért beáll majd valami jobb színvonalra, most, hogy az alapozás azért megvolt. Nagyon érdekel a sztori mire fut ki a végén....
Úgy látom a Romulus féle tini horror vonalat vitték ebben is tovább (vagy alapul).
-
KISDUCK
addikt
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
KISDUCK
addikt
-
Louro
őstag
-
Tasunkó
őstag
-
Louro
őstag
-
bagyulajuve
addikt
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Grave_444
nagyúr
-
markknight
nagyúr
Megnéztem és elég uncsi volt. Sajnos ez a rész elérte, hogy 2x sebességen pörgessem át, utólag már nem is bánom. Kíváncsi vagyok a kövi részek mit hoznak, de most kb 20 percet nyújtottak el nekünk 50-re. Imdb-re gyors felnéztem, hát ott sincs a nép elájulva tőle. Nem biztos, hogy nézem tovább
-
dellfanboy
őstag
-
Louro
őstag
-
stoon
addikt
-
Janaboy
Topikgazda
-
Lajmund
őstag
-
grizlisandor
veterán
-
markknight
nagyúr
A KOTOR szerintem megmutatta, hogy ebben az univerzumban lehet nagyot alkotni, nem feltétlen kell elhagyni a világ savát, borsát, a jediket. Sok helyen leírtam, hogy aki nem szereti pl az erőt, meg a fénykardokat, az picit nézzen körbe, hátha más scifikben megtalálja a számításait. Mintha a pizzából kihagynád a tésztát kb.
Jelenleg az erőhasználókra ilyen állatként tekint mindenki, mennek, azt jól szétkardoznak mindenkit. Egysíkú, érdektelen valakiknek van feltüntetve az összes kb Palpatineon kívül. És sajna az alkotók is csak úgy képesek kis ármányt, trónok harcás incselkedéseket behozni a képbe, ha ezeket a karaktereket kivágják..
Arról pl semmit nem tudunk, hogy lettek a Sithek, Jedik, mióta meg miért ölik egymást folyton. Helyette kapjuk ezeket a Star Warstól teljesen elrugaszkodott, SW bolygókat meg hajókat tartalmazó akármit, ahol Mon Mothma berúg, megy a disco, a főzés, a született feleségek rossz anyósa, minden. Teljesen ki van vetkőztetve magából az egész. Egynek elmenne a sorozat, de ezek miatt egyszerűen nem tudom komolyan venni. Darth Vadert el nem tudnám képzelni, hogy itt felbukkan.
De sokszor ki lett ez beszélve, csak ha a nagy öregek belerúgnak a baljós árnyakba meg az összes prequel filmbe, akkor ebbe is tegyék meg, mert ilyen távol az eredetitől még semmi nem állt a Star Warstól. Max a kinnectes táncos játék, de az meg nem sorozat. -
radi8tor
MODERÁTOR
-
markknight
nagyúr
-
negyven2
nagyúr
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
NyalokAA
senior tag
Az elmúlt 5 évben maximum pár arra kóborló mutánssal vagy kisebb emberi csapatokkal gyűlt meg a bajuk.Amiket írsz nem lett volna értelme rá erőforrást pazarolni. A gombások nem jól viselik a hideget. Ilyen “szervezett” támadás példa nélküli eddig. 5 évig kb biztonságban voltak max felderíteni , ellátmányt gyűjteni meg max túlélőkért kutatni jártak ki . Emberi haderő ellen meg nem sokra mennek a tüskés árkokkal . -
markknight
nagyúr
-
markknight
nagyúr
-
grizlisandor
veterán
-
AD4MINATOR
nagyúr
Örülj neki, hogy nem játszottál a játékkal, mert akkor duplán idegesítene ez a miscast.
De ha eltekintek a játéktól, önmagában is rossz a casting Ellie esetén, egyszerűen béna színészinő. Abby-t még nem ismerjük, ha "nem a játékot vesszük alapul", még akár lehet jó színészi képességgel áthidaló karakter.
-
Mr K
őstag
"Most nem azért de a könyvben arról volt szó, hogy ellenezték a muglikkal való keveredést, semmi köze nem volt a bőrszínhez"
Igen, itt van az eb elhantolva. A filmekben mindenki fehér volt, ezért úgy lehetett kirekesztésről, meg vélt felsőbbrendűségről beszélni, hogy fel sem merült semmilyen "hétköznapi" rasszizmus, vagy egyéb áthallás. Ezzel amúgy alkalmat adtak az átlag olvasónak/nézőnek, hogy kívülről tudja szemlélni a problémát, még akkor is, ha a valós életben egyik vagy másik oldalon érintett. Most viszont visszatér a hétköznapi "színdinamika", és így a nézők is töprenghetnek, hogy a konfliktust akkor most a hétköznapi rasszizmus okozza, vagy van valami mélyebb ok. (Az természetesen lehetséges, hogy minden sorozatepizód elején kiírják a képernyőre, hogy a szereplők kinézete neme, életkora, stb. véletlenszerű, ezért senki ne tulajdonítson neki semmilyen értelemben jelentőséget.)(Könyvekben állítólag manapság divat, hogy nem írják le a szereplők kinézetét, és/vagy egyéb tulajdonságait, hogy mindenki olyannak képzelhesse őket, amilyennek csak szeretné. Lásd pl. Ann Leckie "Mellékes" trilógiáját, ahol még a szereplők neme is homályban marad.) Viszont ez szerintem egyszerűen elvesz a sztoriból (v.ö. Asimov: Te hazug!). És persze ezt mozgóképen amúgy sem igazán lehet megvalósítani...)
-
Mr K
őstag
"Aztán most sokan ki vannak akadva a Harry Potter sorozatnál, hogy Piton fekete lesz. omg és?"
0. A filmes szereposztásban pont úgy néz ki, ahogy a könyvben le van írva. (Azaz aki olvasta a könyvet, annak nagy váltás lesz.)
1. A karakter (fehér?) kölyköket fog terrorizálni, ami nem néz ki jól.
2. Van az az affér James Potterrel, ami így elég kétértelmű lesz.
3. Hogy fog beilleszkedni a "nácik" közé?
Netes visszhangok szerint a fekete közösség sem lelkesedik igazán ezért a húzásért, szerintük is kb. bármelyik másik szereplő lecserélése jobb választás lett volna. (Persze kérdés, hogy kiket válogatnak a többi szerepre.) -
Lajmund
őstag
-
Pro Koryak
addikt
-
markknight
nagyúr
-
lezso6
HÁZIGAZDA
-
Janaboy
Topikgazda
-
Tasunkó
őstag
A holló tényleg zavaró benne, ugyanakkor meg ez az erdeti holló, csak hát a GoT előtt kellett volna megírni. A mi történelmünk az maga a GoT, civakodó fejedelemségek, néha egy-egy király, egy jó GoT koppintás ami visz bele saját fókuszt, teljesen oké lenne. Viszont a történettel, vagy annak adaptálásával már kezdődnek a gondok.
A rendezői változatban viszont nagyon jó húzás a több nyelv, kicsit autentikus és nyers hatása van, mégha történelmileg a nacionalizmus előtt, ez nem tudom mennyire komolyan vehető, de jó.Cillei árulását sokkal élesebb fordulattal kellett volna felvezetni, ott érződött mintha a szereplők úgy vennék, hogy ez csak egy film, tehát kedélyesen csevegtek, szinte locsogtak, miközben Zsigmond majdnem elpatkolt, ott Cilleinek hajszál híjján kellett volna elkerülnie a megtorlást, az érthetetlen volt. Nem is feltétlen a színészek hibája, mert Cillei egész jól csinálja, és Zsigmond is azok közül vannak, akik nem zavaróan játszanak, ez lehet a regény vagy az adaptáció hibája.
A harcra viszont nem tudom mennyire bátorkodnak rámenni, egyelőre ez a kardozzunk, zavarjuk le gyorsan megy, nem látszik hogy saját nyelvezetű koreográfiát álmodtak volna, mind a GoT-ban. -
grizlisandor
veterán
-
dokee78
félisten
-
Pitterix
őstag
-
KISDUCK
addikt
Most rákerestem a babylon 5-re hogy az melyik is volt, és találtam egy retroshock videót, miszerint 93-ban 24db amiga 2000-esen csinálták az animációt, elég vad. Ma meg dollár milliokból nevetséges cgi/vfx-et visznek moziba.
-
Enton
addikt
-
oriic
HÁZIGAZDA
https://babylon5.scifi.hu/sorozat/epizod/epizod.htm
Spin-off-ok szerintem hanyagolhatóak.
-
paatrick
őstag
-
Bad Pritt
félisten
-
lezso6
HÁZIGAZDA
Korábban már írtam, hogy valószínűleg több évadra szóló szerződések vannak, amiket nem nagyon lehet felmondani. Továbbá szerintem az se lényegtelen tényező, hogy az Amazon a Rings of Power sorozatára úgy gondol, mint egy saját Game of Thrones, szóval simán benne lehet a csakazértis faktor.
-
HellGreg
őstag
Nem kell ennyire túlgondolni.
Viszont a disability nem kapott helyet a sorozatban, ami szégyenletes, és remélem a következő évadban már láthatunk tolókocsis tündéket is. Szerintem az alkotók amúgy azt sem tudják, ki az a Boromir.Ukázba kapták az ideológiai osztályról, hogy egy sárga hős is kell. Mert az hogy csak fekete és fehér van, nem korrekt. Letudták így. Persze iszonyat gagyi lett, abban a csatajelenetben ahol ez történt, se előtte se utána egyetlen nyíl nem repült, a szerencsétlen meg kapott vagy hatot. -
WayneGace
őstag
-
Bad Pritt
félisten
-
Tasunkó
őstag
Tényleg 2/10 a reális, mert az elsőt nézve még idegeskedtem azon hogy milyen, ezt már azért néztem hogy röhögjek. Ugyanakkor elmés trash volt, mert nem hagytak unatkozni, egyik pillanatban woke-al jöttek, másikban átlátszó baromsággal, és egyszerre mindkettővel is. Látszott hogy gondolkodnak, ötletelnek csak épp együgyűen. Meg a felénél rábukkantam a [The Woke Critic] - re, ami minden rész után még 10 perc szórakozás. Ha komédiát csináltak volna belőle, nem sikerül ilyen viccesre, mert amiatt hogy komolyan gondolták, olyan kifinomultan komikus lett.
Most játszottam a Shadow of Mordorral és abból is ollóztak, például Szauron figurája ott már 2014-ben ez az . Gyakorlatilag előjöttek egy átgondolatlan semmivel, ami ráadásul propagandisztikus, de annyira ostobán, hogy nekem kicsit már olybá tűnik hogy az orkokkal a kisebbségekre vagy bevándorlók elfogadására akarnak célozni, de nem akarok előre szaladni a 3. sorozatra, az biztos hogy lesz mire várni.Amandar külsejű volt
És ha belegondolok, hogy az első sorozat minden része után a szakmai weboldalak a világ minden részén osztogatták a 9 pontokat, meg tolták a hype-ot, most mindenhol akkora kuss van hogy öröm nézni. -
HellGreg
őstag
Ha nem olvastam volna a LoTR-t, nem láttam volna a filmeket, és nem ismerem Középföldét, akkor még lehet hogy egy 10/7-et adtam is volna. A Peter Jackson-filmek zseniálisak voltak, megőrizték a regény tündérmese voltát, ugyanakkor kellően át tudták adni a sötétséget, ahol kellett, és persze hatalmas karakterek voltak bennük, a fantasztikus zene is ott volt mindenütt és rengeteget adott az élményhez. A képi világ szintén. Mindez együtt hatalmas filmet eredményezett, olyat, amit nem unok 100-adjára visszanézni.
A sorozat az első másodperctől kezdve az utolsóig teljesen üres, hangulattalan, gyötrelmes, gagyi, jelentéktelen karakterekkel, lealantasított tündékkel. Én bizony sokat léptettem benne, nem tudott lekötni. Én is max 2/10-et adnék, és egyedül a grafika sikerült jól, viszont összehasonlítva a LoTR-rel, csak jól nézett ki, de elragadó nem volt az sem. Plusz akkor az elmebeteg szintre emelt woke... Összefoglalva, minősíthetetlen az egész. A balrog mondjuk jól sikerült, bár maga a jelenet természetesen nem. A hobbit, amire annak idején haragudtam, a csillagos egekbe értékelődött nálam ezek után.#78877pècsimunkás: ha megnézed a sorozatot, és utána a Hobbitot, felmegy az 8/10-re, garantálom.

-
lezso6
HÁZIGAZDA
Akkor rossz a skálád.
Ha valamit nem tudsz megnézni, az már nem elég jó, de még nem elég szar. Ez a sorozat már elég rossz ahhoz, hogy nézni akarjam. 
Nálam maga a Gyűrűk Ura trilógia 7/10. Ami egyébként már elég jó pontszámnak számít. A Hobbit 5/10, de az is jórészt a nosztalgiafaktor miatt, azaz hogy visszahoztak szereplőket az eredeti trilógiából, meg ugye a hangulat is habár nem olyan, de egész jó.
-
lezso6
HÁZIGAZDA
7/10? Mitől, hogyan? Ez a sorozat nagy kegyesen 2/10, az is azért, mert a látvány jó meg van néhány jó ötlet. De ez valami extrém rossz kivitelezés, Temuról rendelt borzalmas cast, még rosszabb színészi játék, rendezés, forgatókönyv. Iskolapéldája annak, hogy lehet a lehető leghatékonyabb módon elégetni ennyi pénzt.
-
RetepNyaraB
nagyúr
Az agyf@sz amit a készítők összehordtak, csak a szokásos csapatépítői táboros szarvihar. Ma minden második sorozat iylen. Kicsit fáj, hogy ezt pont egy Középfölde univerzummal teszik - rendes muszlim ilyenért dzsihadot hirdet - de hát lassan megszokjuk. A minden részre jutó szappanoperás bő picsogás, ami kibírhatatlan nekem. Egyszerűen nem fér bele a fejemben a Tolkien lore-ról alkotott képbe, bárhogy próbálom.
Illetve értem, hogy az orkoknak szurkolunk. De nem fogadhatom el. Tolkien minimális engedményt sem tett ez irányba. Végtelenül kínos az egész, rengeteg pénzből amit mindenféle hasznos dologra lehetett volna fordítani a világon, hogy demagóg is legyek. -
Janaboy
Topikgazda
-
Ijk
nagyúr
-
Janaboy
Topikgazda
Igen, azok nekem sem tetszettek annyira.
Lila-5ös utazás nem adott semmit, még az se volt egyértelmű hogy pontosan miért akarták megmenteni az eredeti Bent.
A vége is olyan súlytalan lett
Én legalább arra számítottam, hogymind ott lesznek külön-külön életben.
Sajnálatos hogy ezzel kell beérni. -
stoon
addikt
-
wolf88
aktív tag
-
myckey
veterán
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
paatrick
őstag
-
oriic
HÁZIGAZDA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Sorozatok
- (kiemelt téma)
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Autós topik
- Fotók, videók mobillal
- PlayStation 5
- Milyen TV-t vegyek?
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Xbox tulajok OFF topicja
- Gyúrósok ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ÚJRA! 256GB NVMe SSD, 1 év gar - 2230 méret
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 8700F 64GB DDR5 1TB SSD RX 7800 XT 16GB Montech XR TG FSP 750W
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Eladó Vivo Y19S 6/128GB fehér / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Az az a sorozat, amit bottal sem piszkálnék meg - ennek tükrében érdemes nézni, amit a Pluribus meg a Severance kapcsán írok.

ja meg minden 5. mondata valami káromkodás.

Janaboy