Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- weiss: Autó költségek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gyuromoj
üzenetére
Számomra az első évad az utóbbi évek egyik legjobban várt, és végül legnagyobb csalódása lett. A történet nem haladt sehová, a karakterek olyan ostobák voltak, hogy a fal adta a másikat, a forgatókönyv végig olyannak hatott mintha AI-val iratták volna meg, az alient meg sikerült egy kispincsivé degradálni.
Részemről nem ejtenék könnycseppet, ha nem lenne 2. évad, mert ezt tovább gyalázni már kimeríti a nekrofília fogalmát... -
-
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Hát igen, mert nem csak a globális elhülyülés zajlik, hanem a globális igénytelenséggel is kéz a kézben jár. Az A.I. jelenléte is csak ezt erősíti, mert kiírt mindent aminek a kritikus gondolkodáshoz van köze.
Ez most egy ilyen hullámvölgy, ahol épp lefelé zuhan az emberiség, majd ha elértük a mélypontot, akkor megint eljöhet egy nyugodtabb időszak. Vagy lehet hogy az emberiségben ennyi volt, és csak rosszabb lesz, mert csak egy totális összeomlással lehet újraindítani mindent. Hamarosan úgyis kiderül.
-
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Érdekes amúgy, hogy a régi nagy nevek hogyan buknak meg egymás után a nézőknél. Előző példa, Alien Earth, a lehető legrosszabb irányba elvitt téma ahol mindent elrontottak amit csak el lehetett, és a végeredmény olyan lett mintha egy Bollywood-i újragondolás lett volna, kifigurázott paródiaként.
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ha van kedved feleslegesen elpazarolni órákat az életedből arra, hogy nézd ahogy nem történik semmi, akkor hajrá.
Az első három rész érdekes volt, aztán elkezdett egyre jobban belassulni, a negyedik-ötödik rész környékén már éreztem hogy nem jó az irány, a hetedik résszel végül el is engedtem, az a rész volt a totális mélypont, amit tanítani kellene hogyan NE készíts sorozatot. -
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Az ilyen sorozatok szoktatnak le sikeresen a scifiről is. Miért nem lehet egy igazán sötét, morbid és kőkemény scifi sorozatot készíteni? Miért kell mindig, mindenből viccet csinálni? A kérdés nyilván költői.
Az utóbbi évek legjobb scifi sorozata az Alapítvány, és nem is nagyon tudok mást mondani... -
válasz
grizlisandor
üzenetére
Sajnos túl lett tolva benne a hülyeség, ami a képességekben mutatkozott meg, izzadságszagú lett és valahol kicsit visszás is. Ettől függetlenül persze végignéztem, csak nem tudom érdemes volt-e.
A Boys utolsó évada viszont várós. -
válasz
HoTaZo
üzenetére
Ha bejönnek a lengyel sorozatok, akkor a Mocsár címűt lesd meg. Netflixen van fent, bűnügyi, újságírós nyomozós, nagyon erős posztkommunista érzéssel, ami akár nálunk is játszódhatna. A harmadik évad mondjuk nekem annyira nem adta, de ez a korszak miatt, a 2000-es évek eleje. Az első két évad viszont a 80-as és 90-es években zseni. Van hozzá szinkron.
-
válasz
Tasunkó
üzenetére
Az első pár rész alapján baromi ötletesnek és újszerűnek gondoltam, aztán a negyedik résztől kezdve egyre lassabb és unalmasabb lett a tempó és a történetvezetés. Konkrétan a hetedik részig bírtam ezt elviselni, és az a rész volt nálam a totális mélypont, szó szerint az égvilágon semmi nem történt benne. Úgyhogy inkább elengedtem.
-
válasz
-secret-
üzenetére
De hogy nem esett le? Nézd meg az arcokat, mintha egy számítógépes játékból lettek volna kiemelve, semmi emberi nincs benne.
Amúgy meg csak felmerült ötletként talán Matthew-tól, hogy esetleg, talán, hátha működhetne egy ilyen sorozat. Aztán valami tajparaszt egyből elárasztotta a netet egy ilyen hulladékkal. -
-
válasz
Janaboy
üzenetére
Ha valamit akarnak kezdeni vele, akkor nem ártana most már történnie is valaminek, nagyjából a negyedik részig tartottam izgalmasnak, azóta viszont egyre lassabb, vontatottabb és unalmasabb lett. Az utóbbi 2 részt konkrétan már szenvedés volt néznem, ez a legutóbbi rész meg egy rossz vicc, az égvilágon semmi nem történt benne.
Az utolsó 3 részt már csak a legvégén fogom egyben megnézni, mert egyre inkább nem ér annyit hogy egyesével időt pazaroljak rá. Viszont ha nem lesz változás, vagy nem pörög fel a végére, vagy nem fog valami igazán ütőset villantani az utolsó rész, akkor a második évadot már ki fogom hagyni. Nagyon jó a felütése a sztorinak, de iszonyat módon ellaposodott. Amit eddig megmutattak 7 részben, ahhoz max. 4 is elég lett volna. Talán az lett volna a legjobb, hogyha 6 részes az első évad, sokkal feszesebb lehetett volna a narratíva. -
válasz
GhostVector
üzenetére
Mondjuk érdekes lesz hogy ott is bohóc lesz-e. Mert nekem az jött le, hogy csak onnantól vált bohóccá, miután átvette Krajcáros alteregóját.
-
válasz
dellfanboy
üzenetére
A felütés izgalmas, látszik hogy a showrunner több mint 100 X-akták részt is rendezett, de mostanra már csak nyűglődve nézem, látszik hogy csak időhúzásra játszanak, ami eddig történt az max. 4 részben elfért volna.
-
Pluribus 07
Messze az eddigi legunalmasabb rész, konkrétan semmi nem történt benne. Úgy az ötödik résztől kezdve egyre lassabban és lassabban halad a sztori, kezdem elveszíteni az érdeklődésemet.

-
Most fejeztem be a Daredevil - Born Again-t, még csak most néztem meg. Zseniális volt. Hozza ugyanazt a sötét hangulatot mint az előző 3 évad a Netflix érában, és nem finomkodik hogyha a bunyókról van szó. Ráadásul a nyelvezete is maradt ugyanaz a vulgáris, ami szokatlan egy mostanra Marvel név alatt futó sorozattól, de legalább így életszerű. A Fenegyerek és a Megtorló egymással való szúrkálódásait különösen imádtam. Ja igen, az összes régi szereplő maradt, mert így tökéletesek a szerepre.
-
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Javaslom mellé a Gen V-t is.

-
válasz
janos666
üzenetére
Ez így van, mivel az ötödik évad az utolsó.
Ha a 80-as években voltál fiatal és faltad az akkori VHS korszak "remekműveit", vagy csak imádsz nosztalgiázni azzal a korszakkal, akkor 10/10 a sorozat minden szempontból.
Ezen felül persze tetszhet ettől függetlenül is, de ezek az alaptémák, erre épülve indult az egész Stranger Things univerzum. Annyi a különbség, hogy mai technikával készült, ezen felül minden pillanata hamisítatlan 80-as évek, tele a korszakra jellemző kikacsintásokkal. -
Pluribus 05
Mi volt ez a rész. A
szakadtam. A végén meg a hűtőházban azokdrón+szemetes zsáknál voltak, ahol Carol megijedt?hullák
-
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Lesz Assassin's Creed élőszereplős sorozat is, pont tegnap olvastam róla, hogy már megvan az egyik főszereplő.
-
válasz
Enigma1945
üzenetére
Eszembe jutott még egy, a Tizenegyes állomás.
Úgy disztópia, hogy egyfajta álomszerű lírai hangvételben mutatja be, hogy mi jön az összeomlás után, egy vándorszínház szemszögéből. Könyvben olvastam először, nagyon szerettem, és a sorozat is egész jó lett. -
válasz
Enigma1945
üzenetére
Vagy ott a Watchmen sorozat, kapott hideget-meleget, én személy szerint imádtam, elsősorban az ötletek miatt, ahogy továbbgondolták a megkezdett történetszálakat.
Vagy ott az új Daredevil sorozat, ami a régebbi Netflixes közvetlen folytatása. Azok is nagyon jók.
A Gangs of London-nak eddig az első évadát néztem meg, zseni az is.
Van a From, ami egy kis településről szól, amit nem lehet elhagyni, aki odakerül, ott ragad. Persze az ott lévők megpróbálják, de szörnyű titkok derülnek ki. Leginkább egy horrorszerű sorozatnak mondanám.
Dune Prophecy. Erről gondolom nem kell mondanom túl sokat. A sztori előtt játszódik 10.000 évvel, és a Bene Gesserit rend a fő téma.
Klasszikus sorozatok közül ajánlanám az Around the World in 80 Days sorit 2021-ből, David Tennant-al a főszerepben.
Foundation, vagyis az Alapítvány sorozat. Perpill a legjobb scifi sorozat ami valaha kisképernyőre került, mind látványra, mint megvalósításra.
De van olyan is hogy A Thousand Blows, ez meg megtörtént eset alapján készült, a 19-ik századi Londonban játszódik, és az illegális box a fő téma.
-
Igen, csak a gyerekek ijesztgetései elég középszerűen voltak megoldva, gagyi volt.
A negyedik rész csigaszemes jeleneténél majdnem hangosan felröhögtem.
Ezzel szemben a mostani 5-ik rész viszont nagyon jó lett. Más rendezte mint az első négy részt, nem ismerős a név, de ennyi alapján érzi hogyan kell a feszültséget felépíteni. -
válasz
Narxis
üzenetére
Végignézted? Egy rossz vicc az egész. Mintha odaadták volna a scriptet valami kezdő gyakornoknak, aki otthon a 4 fal között megkérdezte a ChatGPT-t, hogy mi lenne a jó megoldás, aztán kiegészítette a saját újítónak képzelt megoldásaival, amit a "Hogyan tegyük tönkre a jó ötleteket" című könyvéből lesett el, majd mindezt leforgatták néhány rózsaszín ingbe bújt nembináris emberrel, akiknek amúgy halvány fogalma nem volt arról, hogy mit is forgatnak, vagy hogy miről is van szó.
Az első résznél még bizakodtam, a másodiknál már rezgett a léc, aztán onnantól totális lejtmenet. Gyakorlatilag a fényképezésen és a bevilágításon kívül egyetlen jó dolgot nem tudok kiemelni belőle. Aki ezt így kitalálta, engedélyt adott rá, majd végül részt vett a forgatáson, mindegyiket kőfejtőbe kellene küldeni. Az összeset.És a legnagyobb probléma, hogy nem lesz következménye annak, hogy a Disney megint tönkrevágott egy nagynevű univerzumot a Star Wars és a Marvel után, lásd, zöld utat kapott a második évad. Úgyhogy innentől a léc már nem hogy egyre alacsonyabban van, hanem konkrétan ástak neki egy több méter mély gödröt, és az nyer, aki még mélyebbre tud ásni...
-
válasz
Narxis
üzenetére
A helyzet az, hogy párhuzamosan néztem az Alien Earth-el, és ahhoz képest ez egy Oscar díjas alkotás.

Meg az is, hogy borzasztóan, kimondhatatlanul, rettentően imádom a disztópikus filmeket és sorozatokat, amikből olyan kevés van, mint a fehér holló. Úgyhogy mindent ami ilyen, meg köll' böcsülni'.
-
Nekem semmi bajom nem volt a Dixon sorozattal.
-
Derry 05
Végre sikerült végig izgalmasnak maradnia, és nem volt hullámzó a színvonal. Az első 4 rész elég közepesre sikerült, de ez most tényleg jó lett.
-
válasz
Beegabor81
üzenetére
Vince Gilligan a showrunner. 127 darab X-Akták részhez volt köze, illetve ő volt az írója és az executive producere a Breaking Bad és a Better Call Saul sorozatoknak is, mindhárom sorozatnál rendezett néhány részt is.
Utóbbi 2 nem az én ízlésemhez volt igazítva, de az X-Akták miatt megadom neki az esélyt, hogy végignézzem a sorozatot. Nekem eddig nagyon bejövős. -
IT - Welcome to Derry S01E04
Továbbra is olyan ambivalens érzéseim vannak vele kapcsolatban, mintha 2 külön sorozat lenne egybegyúrva.
Van a felnőtt szál, ami valamennyire izgalmas, mert technikai oldalról közelíti meg a kérdést.
Meg van a gyerekek szála, ami egy írtó gagyi ZS kategóriás szemét. A mostani részben a szemüveges kiscsaj majdnem hangosan felnevettem.csigaszem jelenetén
Összességében a CGI is szánalmasan gyenge, szóval egyszerűen nem értem hogyan rendezhette ugyanaz az ember, aki a legutóbbi 2 filmet is, mintha nem értette volna meg, hogy nem attól lesz félelmetes egy szörny, hogy másodpercekig csak üvölt nyitott szájjal meg folyamatosan húzza az időt, hogy az áldozatnak legyen ideje elmenekülni.
Magam sem értem minek nézem, bármelyik American Horror Story részben több izgalom van mint ebben. Első 4 rész alapján eddig 5/10, nagy jóindulattal.
Ja, és ennek 5 évadot terveznek?
Örüljenek ha nem kaszálják el legkésőbb a második után. -
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Nekem sem tetszik mindegyik. Pl. a CW féle szuperhős sorozatok mind szemétbe valók, olcsó, gagyi, buta mindegyik.
De én úgy vagyok ezzel, hogy ami tetszik azt nézem, legyen az szuperhős, disztópia, vagy épp horror. -
"HBO Original tartalomként érkezik a Warner Bros. Television és a DC Studios közreműködésével a Lámpások (Lanterns) című 8 részes sorozat, amely a méltán népszerű szuperhős alakulatra fókuszál. A sorozat showrunnere és executive producere az Emmy-díjra jelölt Chris Mundy (True Detective: Night Country, Ozark) lesz, míg az Emmy-díjas Damon Lindelof (HBO Watchmen, A hátrahagyottak) és az Eisner-díjas Tom King (Mister Miracle, Supergirl) közösen írják a sorozatot, és executive producerként is közreműködnek."
Egyik kedvenc DC karakterem. Várós!
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Futás, futópályák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Motoros topic
- E-book olvasók
- OnePlus 15 - van plusz energia
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Autós kamera eladó
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4076
- Apple iPhone X Space Gray Ikonikus dizájn, Face ID, OLED kijelző 64 GB Használt, megkímélt ,100%
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest