- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Sorozatok
- (kiemelt téma)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:03 Téma összefoglaló
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oldman2
nagyúr
3 rész után WTF?
Bakker, mi fog ebből kialakulni?Egyelőre nem tudom hová tenni, de (ha nem b...ák el), akkor egy baromi jó sorozat is lehet.
Azt remélem észrevette mindenki, hogy a helyszín Albuquerque, Új-Mexikó, ami nem lehet véletlen az előd sorozatok ismeretében...Ha jól értettem, felmerült a "megoldás" gondolta a főszerepelőben. -
Narxis
nagyúr
Pluribus S01E01
Ez kiváló, nagyon jól felépítették, hogy miről is fog ez szólni. Egyértelműen nézős. -
Tasunkó
őstag
Elég sokáig igen értelmes párbeszédeket folytattak, emiatt jól telt az idő, de Daryl különlegessége hogy neki egyedül olyan szöveget írtak az egész sorozatban, hogy a figura összes mondanivalója, hogy -ejahhhh...és nyögés. Daryl vagy nyilazzon vagy verekedjen, mert egyébként üres blöfföket puffogtatott, és a marconaságát hangsúlyozandó, ezeket még nehezen is szülte meg.
-
FollowTheORI
nagyúr
Nekem a David Lynch félében ezek tetszettek, hiányoltam is a Villeneuve filmekből, sőt pont nem is tetszett, amikor gondolatokat inkább az orruk alá motyogtattak a színészekkel.
Szerintem lehetne az eredetihez egész közeli és még mindig jó Dűne filmeket csinálni, csak nincs rá elég pénz, meg idő sajnos... főleg a mostani felgyorsult elmeroggyant mindent azonnal akaró/habzsoló majd eldobó világrendszerünkkel...

-
paatrick
őstag
Szerintem a Walking Dead véget ért a kormányzóval. Onnantól csak lefelé volt út, önismétlés, csodálatos túlélések stb. Sajnos én is néztem tovább és csak Negan 1. évadában hagytam abba mikor már annyira barátok közt volt hogy nem bírtam.
Ha szeretitek a zombis sorozatokat akkor A királyság titkai / Kingdom ne hagyjátok ki. 2 évad, kerek történet.
-
OPiiPO
veterán
Igen, pontosan. Nem tudom eljutnak-e valaha oda, de pl. a Dűne Istencsászárában II. Leto elmélkedései sem épp filmre valóak.
-
Nordic
Közösségépítő
Azt meg se nézem, nem is terveztem, még a kölcsönzőt se éri meg

-
S e t h
nagyúr
Ezek után nem tudom milyen irányban tudnak elmenni, hiszen jól láthatóan csak falakba ütköznek.
Pénz van dögivel, de a kreativitás elment kirándulni.Aztán most jön az Ubisoft is az Outlawssal.......
-
Narxis
nagyúr
Neeeeeeeeeeeeeeeee
-
Frod
addikt
Amennyire imadtuk az első szezont, nekem kifújt a lendület belőle. A másodikat is jóval később néztük már, a harmadik meg egy rész óta parkolópályán van.
-
Major Lion
senior tag
Egy francia akcentussal beszelo szinesz mit javitott volna a helyzeten?

-
Piszmaty76
aktív tag
Nekem nagyon bejött annak idején. Le tudott kötni a történet, a humor és a harcjelenetek bőven kárpótoltak a néha gagyibb hatású jelenetekért. Számomra az egyik nagy kedvenc tőlük, nagyon tudnék örülni a folytatásnak.
-
lemmy9
őstag
Egy évad, 38 résszel. A kínaiak nem apróznak, bírom őket.
-
AD4MINATOR
nagyúr
Ha normális csapattagokat kapott volna, nem lenne sorozat belőle, hiszen nem balf...szkodnának napestig. Mikor megláttam kik lesznek a társak (sármos visszahúzódó srác, kocka lány, flörtölős eyecandy, stb.), mondtam is magamnak, hogy na ennek a sorozatnak is lőttek és igazam is lett.
utána rögtön mikor elkezdte csurgatni a nyálát a Berlin, tudtam hogy dráma lesz belőle, de annyira túltolták a romantikát, hogy talán több játékidőt kapott a sármos srác izzadt mellkasa, mint bármilyen más értelmes jelenetszomszéd csajra 
ez a tipikus "destined to fail" esete, úgy látszik még Berlin narrálása is kevés ide. Heist movie-nak gyengécske (ha összességében nézem), romantikusnak szintén (nem értem miért kell MINDENKINEK
).párt találni Úgyhogy nem tudom mi akart ez lenni.
-
KISDUCK
addikt
Volt hasonló Hungarikum címmel, plusz ott volt a Vándor magyar és a Le a fejjel. Az 1670 első részének kb. a felét néztem meg, nekem annyira nem jön át. Hasonlóban a Csodatévők 2. évada jobban átjött.
fecaga21: feliratok.eu
-
Piszmaty76
aktív tag
Nekem nagyon bejött. Néha sikerült bekönnyezni a rögésben de tudott vérkomoly is maradni ahol kellett. Ebben (is) marha jók a koreaiak szerintem.
-
ETOM
addikt
Ezt az Ark-t hol lehet megnézni?
-
Mr K
őstag
Irigyellek. Részemről elég frusztráló, hogy csupa olyan "flagship" produkció készül manapság (TWOT, Periféria, Térség, Alapítvány stb.), amik önmagukban lehet, hogy szuperek, de adaptációnak pocsékak. Azaz SF&F kedvelőként kb. krimisorozatokat tudok nézni a streaming csatornákon.
(Bocs, muszáj volt kiírnom magamból.
) -
Mr K
őstag
Beleolvastam pár recap-ba. Szóval ha másik címet kapott volna, meg átnevezték volna a karaktereket, senki nem feltételezné, hogy a sorozatnak bármi köze van a könyvekhez. Egy csomó jogdíjat megspórolhattak volna!
-
Janaboy
Topikgazda
Na jó most fejeztem be a 3. részt, huh jó ez.
Nagyon remélem nem cseszik el az évadot.
Nagyon várom a kövi részt. -
Janaboy
Topikgazda
azé a csávó kivégzése elég kemény volt... -
sherlock82
senior tag
Nekem nagyon tetszik.
Sokat nem tudtam az 1800 évek SF - ról, de jelenleg nekem jobban tetszik mint a Banshee. PEdig az is. No.1. -
.LnB
titán
Majd nézem én is a season 2-t, csak megvárom Disney+-ra. Augusztus 2-án jön, az nem sok.
Ha nem találok valami felzárkóztató részt, én hagyom a Foundation-t, annyira azért nem érdekel.

-
.LnB
titán
Így értettem én is.

-
Rigormortiis
veterán
Bár ez jó volt szerintem. Nem volt még sorozat, amiért annyira rajongtam volna a maga idejében, mint a Csillagkapu, és örültem, amikor az ottani szinészek közül nem egy átment a Farsape-ba (is). Ejj, az is de jó sorozat volt.
-
HUTCHDB
nagyúr
El sem jutott az első rész az aranybullaig.
Hiába venném elő az 1979-es történelem könyvemet, abban biztosan nem volt ilyen szinten kibontva ez a korszak, pl. első királyaink, és családtagjait illetően.De ahogy a sorozat kezdődik… pl. hány ember tudná 10.000 -ből azt, hogy ll.András a Jordán folyóig eljutva más európai nemzetekkel együtt a keresztes hadjárat részese volt?
És nem az észbontók szereplőire kell gondolni…
-
HUTCHDB
nagyúr
A történelem olyan mint a matematika, vagyis 2+2 összege mindig 4 lesz, bárki, bármit állít!
Már az 5 perccel ezelőtt történt dolgokat is a részvevők másképpen adják elő, nemhogy az ezer éve történtekkel kapcsolatban akarunk most igazságot tenni.
A szarkazmust félretéve én senkinek nem hiszek, vagyis mindenkinek.
Lehet, hogy ez neked történelem hamisítást jelent, nekem azt, amit írtam, hogy ilyen szinten nagyon kevesek ismerik a saját történelmünk ezen időszakát.A minőség kapcsán pedig én fenntartom, amit írtam, legalább is az első rész alapján.
-
Major Lion
senior tag
nem hiszem hogy az volt a celjuk...
-
eeXaa
addikt
Nem sajnálatot akar éreztetni a sorozat, hanem épp az ellenkezőjét.... az egész egy hatalmas szatíra...az viszont tény hogy nem Britteknek nagyjából semmit sem mond az egész.....
-
xy.zsolt
őstag
Suits is esélyes, hogy tetszeni fog.....irigyellek, hogy még nem láttad. Nyilván kisebb hullámvölgyek vannak annyi év alatt, de ugyanakkor millió silányabb sorozat van mint ez.
-
Mik76
senior tag
Engem jobban emlekeztetett a Suits-ra.
Mindketto nagyon lebilincselo volt eleinte, a jogi meg uzleti kavaras, a luxus eletvitel, jo szineszi alakitasok, stb. Aztan ugy a harmadik szezon utan mar baromi sablonosnak kezdett tunni. Rovidesen abba is hagytam mindkettot. -
headhunter86
senior tag
Én is héten végeztem a Sweet Tooth-tal.
Kellemes kis darab volt, bár vége fele kicsit több logikátlanságra is felkaptam a fejem. Talán első fele erősebb volt, de egyáltalán nem bántam meg, hogy megnéztem. A poszt-apokaliptikus világa engem nagyon behúzott, imádom.Loki
Tipikusan az a sorozat, ami folyamat csak építkezik és részeken/évadokon keresztül húzzák az agyad, hogy majd történik valami
Én nem voltam elájulva az évadzárótól, szerintem is túl sokat építkezik és közben nem történik semmi. Elment 40 perc magyarázkodással. Első fele az évadnak érdekesebb volt, míg a karakterekről szólt. -
AD4MINATOR
nagyúr
igen, Stephen Graham karaktere jobb szerintem is
-
Ellia
addikt
Lehetne sorolni jó pár sci-fit amiben így működik, valószínűleg onnan vannak az ilyen képzetek az emberek fejébe.
-
AD4MINATOR
nagyúr
a Warrior a darkos része ennek,
CK a könnyed, vicces, low-budget YT féle sorozat
-
mepet
addikt
DM & Killjoys: mindkettő nagyon könnyed scifi, szerintem ha az egyik tetszett, a másik is fog. A Dark Matter nekem kissé szappanopera volt sokszor és kb. minden scifis ötletet elsütöttek benne, de valahogy egyikben sem mélyültek el igazán. A Killjoysban több akció, nagyon mókásak a bunyók, és szerintem a sztorija is "mélyebb", mint a Dark Matteré a végére, mondjuk ez nem csoda, elkaszált 3 vs még folytatódó 4 évad.
Ha bejön a sok tudományos okoskodás, amit az expanse-ban (is) tolnak, nézz rá a Helix-re esetleg, az zombis-vírusos (ill. ennél jóval több, de nem szopjlerezek), nem űrös, de ott rekordmennyiségű az áltudományos bullshit és nagyon fordulatos a sztori, nekem nagyon bejött.
-
GeneraL_XTX
veterán
A dark matter egyre jobb lesz, csak kár, hogy félbe hagyták.....
A killjoys elmegy kategória, ha nagyon sci-fi-re vágysz és nincs más.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Sorozatok
- (kiemelt téma)
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Már megint variál a Samsung az Ultrával!
- Még 2026-ban megérkezik a karcsúsított Commodore 64 Ultimate
- Fűnyíró topik
- További aktív témák...
- OH! Dell Latitude 7340 Üzleti Profi Fémházas Ultrabook Laptop 13,3" -65% i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- Felújított (Refurbished) DELL Latitude 5440 Tartós Üzleti Laptop 14" -40% i5-1345U 10Mag 16/512 FHD
- Dobozos DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -30% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Új Dobozos Lenovo Thinkpad P14s G5 Workstation Laptop 14,5"-60% Ultra 7 165H 32/512 RTX 500 3K 120Hz
- OH Új Dobozos Dell Latitude 3450 "KIS TERVEZŐ LAPTOP" 14" -40% i7-1355U 16/256 NVIDIA MX570A 2GB FHD
- iPad Pro 13" M4 256GB Wifi + Magic Keyboard
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LENOVO ThinkPad P50 - 15,6", E3-1505M v5, 16GB RAM, SSD, Quadro M2000M 4GB, jó akku, számla, 6 hó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus Master RTX 3070 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- Bontatlan! PlayStation 5 Slim Digital + kontroller 2 év garancia 2028.04.09-ig, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

utána rögtön mikor elkezdte csurgatni a nyálát a 
(Bocs, muszáj volt kiírnom magamból.
A killjoys elmegy kategória, ha nagyon sci-fi-re vágysz és nincs más.
Janaboy