Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
looser
addikt
válasz #49155328 #21205 üzenetére
Most kóstoltam először és azt kell mondjam, a négy elérhető SB közül ez a legjobb. Citrusos, friss, a komlózása eléggé visszafogott, de jó sör, szerintem. Ennyit biztosan megér
(#21250) jegenye77: tuti lesz még. Ahogy az első belga hatos pakkot elkapkodták, a későbbi szállítmányokból már volt rendszeresen, akár heteken át is. A Green Zone-t is érdemes megkóstolni, ha arra jársz.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Nunder
őstag
Tegnap esti merítés...
Other Half, Track Brewing, Garage Beer Co, Pentrich Brewing, Tree House
Komló túladagolás volt már a végén komolyan mondom.
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
MODERÁTOR
A Hübris ipája az első aminél nem azon gondolkozom, hogy a wc-be vagy a lefolyóba öntsem. Meglepően jó, a túlhypeolt brúdog punkot 3x körbeveri. Remélem a búza se okoz csalódást.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
jegenye77
addikt
válasz looser #21252 üzenetére
Green zone t vettem de mango Bay már nem volt sajnos ahol néztem.
Vettem még pár 1664 Blanc Kronenbourg ot. Régebben ittam már és úgy emlékszem jó kis könnyű korianderes sör volt.Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
proci985
MODERÁTOR
Dugges 15! Stout stout - imperial / double
Fekete test, nagyon illekony talan barnas habbal. Illatra fahej, kave, csokolade / kakao, anizs. Izre porkolt malata, nemi komlo, kakao / csokolade, kave, fahej, anizs, karamell, vanilla, medveckukor, melasz, hatterben tonkabab, mak es fuszer. Szeles test es hosszu utoiz. Szajban kisse olajos. Az alkoholt nagyon jol elfedi, de azert ha az ember keresi akkor elobukkan: Reszben odafigyelve izben, reszben pedig ugy, hogy egy a fel uveg utan portoi borokhoz melto lorugassal emlekeztet, hogy csodak nincsenek. Ahogy melegszik ugy valik az alkohol egyre nyilvanvalobba.
A Dugges 15 eves, ennek oromere kiadtak harom unnepi sort, ez a stout. A fozderol azt kell tudni, hogy a Dugges az Omnipollo egyik berfozdeje a De Proef mellett. Tobbek kozott ok fozik az Omnipollonak az Outside the Linest, az Noa / Aon variansok egy reszet, illetve ok feleltek iden a Scelerisqueert es az Andromedaert. Ez a sor kb az Outside the Lines, csak szteroidon. Ami kifejezetten jol all neki. Talan meg a Poppels / Evil Twin Swedish Fika Cinnamon Bun all hozza kozel, de annal is elenkebb.
Nagyon ajanlott. Ha bejon a fuszeres-fahejas "safron bun" pastry stout vonal, akkor erdemes lehet belole beszerezni egy uveggel. Magyarorszagra a fozde cuccai jellemzoen el szoktak jutni, szoval ez itt egy heads up.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
F-ECT$
titán
Frooth Hoperator - maracujás sör, semmi több. Nem rossz, de nem érzem, hogy vennék máskor ilyet, még akkor se ha épp gyümölcsös sörre vágynék.
Dive ever, work never.
-
Nunder
őstag
Nekem is kellemes meglepetés volt, simán innám bármikor nagy tételben is.
jsk: Sajnos nem, de hát ritka az ilyen úgyhogy nem egerésztünk rajta sokat. Pontos összeget nem tudok, mert nem én rendeltem őket, de összedobva is 80 felett volt a kör.
[ Szerkesztve ]
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
mekker
őstag
Kicsit fáj a szívem, hogy milyen olcsón van jó sör a cseheknél (8-25 korona boltban, 25-50 korona csapon). Érdekes módon Tescoban nem voltak craft sörök egyáltalán, csak a nagyobb főzdék craftosított sörei.
Az árlista a Beer Spot Prague-ből van. Elég széles a szortimentjük, mi csak a csapon lévő söröket kóstoltuk végig. A Cloud Scanner volt a leginkább maradandó, azt mindenkinek ajánlom.[ Szerkesztve ]
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
Dilikutya
félisten
válasz mekker #21266 üzenetére
Cseheknél, németeknél nem virágzik úgy a craft. Egyrészt mert sok főzde van, pl. a Bernard sem egy hű de nagy sörgyár, voltam 2 éve, a néhai martfűi simán nagyobb sokkal. Másrészt alapból ihatóak a nagyüzemi söreik, cseheknél csak a Pilsner Urquell/Staropramen simán elmegy. Biztos ott is van teszkós filléres szar, de sörtémában az eleve irreleváns.
Csehek, németek nem is annyira kisérlezetősek, a csehek lager, a friccek meg lager és búza vonalon erősek.
Vagy a belgák, nekik is megvan a saját vonaluk, ami jó (nem, a Stella Artois nem az), belga craft IPA-t se sokat látni.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
perempe
addikt
válasz Aranypatkány #21249 üzenetére
Tőlünk északra 30 cent az üveges Kelt akciósan, a 12-es üveges Saris 49 cent. Valószínűleg vanak olyan jók, mint a hazai 70 cent felettiek.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
kökény
aktív tag
válasz [CsuCsu] #21271 üzenetére
Kicsúsztam a szerk. időből. Tudod nekem furcsa ez az OH-val való kapcsolatom, olyan, mint egy eminens tanuló, nem tudok belekötni, minden a helyén van, de kiemelni sem tudnék semmit, nem hagy bennem mély nyomot... hmm kicsit rejtély számomra, de ugyanakkor arra ösztökél, hogy minél többet kóstoljak tőlük... érdekes cucc
-
[CsuCsu]
őstag
-
[CsuCsu]
őstag
válasz Aranypatkány #21276 üzenetére
Angolok jobbak szerintem, amugyis altalaban kisse faradtan ernek ide a dinok.
[ Szerkesztve ]
-
kökény
aktív tag
válasz Aranypatkány #21276 üzenetére
King Sue-t és Pseudo Sue-t kóstoltam, nem nagy szám egyik sem, nem éri el az általad is kóstolt Finbackek szintjét. Ahogy CsuCsu is írja, vannak ennél jobb angolok simán.
-
looser
addikt
válasz kökény #21278 üzenetére
Durva, hogy a magyar fizuhoz képest is mennyire jó árban van amcsiban a craft sör, legalábbis egy része, gondolom ott is vannak kisebb batchek, különlegesebb darabok, de a Finback-re kerestem rá, az árlista mai. 16 oz = ~4,7dl (kb. 1500 Ft); oké, dobozos, nem csapról, de így is szuper.
-
kökény
aktív tag
válasz looser #21280 üzenetére
Ne is mondd, tök olcsón jutnak hozzá a jó kis sörökhöz, Finback mire ideér 3-4ezer forint, OH, TH 7500-tól felfele , amcsi másodlagos piacon 7-8 dollártól indulnak(ipakról beszélek, többit nem vágom) Monkish 15-20 dodó, itthon ezek már 10 eFt felett vannak javarészt. Vagy beszállsz 1 decis kóstolókba, de az nagyon kevés, cserébe lekóstolsz egyszerre 10-14 darabot. Az a jó, mikor eu webshopba jön vmi érdekesebb amcsi, azokat jó áron be lehet húzni, ha kellően gyors az ember
-
looser
addikt
válasz kökény #21282 üzenetére
OH-ról itt áradoztam, na nem kóstolás, csak vágyak szintjén
(#21283) [CsuCsu]: a beermenus.com eléggé naprakésznek tűnik, de olyan, mintha jelenleg sehol nem lehetne kapni a söreiket, még a saját városukban sem (Charlton, MA).
Szeretek inni, de ha kijutnék, jó lenne, ha lehetne 1-1dl-eket kóstolni, hogy mellette azért az ember észnél maradjon és fel lehessen fedezni a várost. Nem tudom, ilyesmire adnak-e lehetőséget a (brew)pubok. Így szépen végig lehetne kóstolni akár 100 sört is egy hónap alatt :-)
-
Aranypatkány
tag
Szerintem az US főzdéket nem kicsit fogja taccsra vágni a válság, de ne legyen igazam. Megint kezdi sok állam a lezárogatásokat. Ezt a sörbiznisz is meg fogja érezni. Még egy ilyet mint ami március-májusig volt nem fognak kibírni. És ez már nem csak az átlag jómunkásembert fogja érinteni... Persze egyelőre még nem érint sok területet a válság közvetlenül. Legalábbis EGYELŐRE és KÖZVETLENÜL.
-
Dhampir
félisten
válasz Aranypatkány #21285 üzenetére
Lehet, hogy az erdei moonshine előállítása fog még inkább teret hódítani. (?)
-
[CsuCsu]
őstag
válasz looser #21284 üzenetére
Craft soros helyeken szinte mindig van 1 decis adag (4 oz), Other Half-nal biztos ugyanis ott jartam. Angliaban is 1/3 pint megy. Nekem is igy jon ossze a sok sor.
@Aranypatkany
A normalisabb fozdek teljesen jol elvannak elviteles rendelessel. A jenkik sokat pialnak otthon is. Akik megszivjak, azok a csaposok, pincerek. A sor fogy. -
divot
veterán
Bizonyosan én voltam figyelmetlen, de csak úgy belefutottam, hogy a 066-os Hedon Charlie Firpo 899 forint az Aldiban.
-
Dilikutya
félisten
Én nem merek Firpo-t venni, mióta a lejárattól távol álló 2x2-es Charlie/Johnny doboz egy része ihatatlan volt.
Pedig imádom, és 899-ért az jó ár, 4-5 éve került annyiba, azóta jó esetben akciósan.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
jsk
senior tag
-
Dilikutya
félisten
Direkt nem is siettem este a fórumra beírni, azt hittem, már pörög a téma ezerrel. Kíváncsi leszek.
Olvasgattam ezt-azt, nem derült ki, hogy melyik kinek az ötlete volt, pl. mit tett a Dreher a Mad-nél főzött stout-hoz, és fordítva. Mert azért komlózni a Dreher is tud, nem hinném, hogy technológiailag nincsenek képben, magasan a legjobb nagyüzem. Érdekesebb lett volna amúgy, ha a stout-ot főzik a Drehernél, a Mad meg bevállal egy lagert, nem is tudom, volt-e már nekik.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
F-ECT$
titán
Tegnap este lecsúszott egy Jam52: tényleg nem különleges, viszont nekem ízlett, simán veszek majd máskor is.
Dive ever, work never.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz Dilikutya #21295 üzenetére
Gondolom azert igy szuletett az elosztas, mert a nagyuzem alsoerjesztesre van optimalizalva, a Mad pedig jobban ert a felsoerjesztesu es adjunkt sorokhoz (kaven kondicionalas).
Van egy gyanum, hogy a megallapodas lelke valojaban nem is a sor, hanem hozzaferes a Dreher disztribucios lancahoz, mig a Dreher kap egy premium brand-et.
A lager lehet azert nem is fog csapra kerulni, mert nem akarjak, hogy csapon egymas mellett hasonlitsak az alap Dreher-hez, es a vegen kiderul, hogy alig van kulonbseg, az aron kivul
De azert remelem, hogy a coffee stout jo lesz, edesapam vegre kapna egy olcso sort ami fekszik neki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest