Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:37:15

LOGOUT.hu

Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20551) proci985 válasza perempe (#20543) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

ja egyebkent a legolcsobb 1 eur korul mozog itt svedeknel, de vallalhato nagyuzemi inkabb ilyen 1.5-2 eur, szoval itt az adok miatt annyira kicsi a kulonbseg, hogy mi nekialltunk kiserletezni. marmint oke, ott van a 2 euros Bredwog punk, wow. oke, Oppigårds, ez is jo. oke, Nils Oskar (gyak oket szoktak az elso sved crafkent emlegetni), szinten jo. Poppels, Dugges, Ocean, Electric Nurse ezek is. hm, van picit dragabb, mi ez a harom euros 8.5%os cucc a fekete-feher hullamokkal, van annyival jobb? diakkent azert eleg ar-erzekenyek voltunk... es sajnos az egyertelmu velemenyunk az volt, hogy az Omnipollo Nebuchadnezzar megerte az arat.

egyebkent a Brewdognak is koszonet. anno volt egy negyes csomag 10 euroert, Dead Pony Club (saison west coast IPA) / Jackhammer (komlotultengeses west coast DIPA) / Libertine (picit edesebb cascadian IPA) / cocoa psycho (russian imperial stout). namost mind a negy sor jo volt kulon-kulon is, egyutt viszont remekul demonstraltak, hogy mi az amiert erdemes craftot venni.

nekem a cocoa psycho volt az elso imerial stoutom es teljesen ledobbentem, hogy mennyire mas volt mint minden amit en sorkent ismertem, es mennyire jo volt, pedig itt benne van, hogy majdnem 20 eve ittam eloszor belga apatsagi quadot a kek Chimay kepeben. a dead pony club megmutatta, hogy lehet jo <4%os IPAt fozni. a Libertine es a JackHammer pedig akkoriban megmutatta, hogy DIPAn belul is mekkora kulonbsegek vannak.

mas kerdes, hogy egy ilyen eleg arra, hogy az ember helyen tudja kezelni, amikor Budapesten a 20 csapos craft barban a vizizu 6%os "DIPA"t 3-4 euroert adjak, es akkor az meg az egyik vallalhatobb cucc volt csapon. ennek persze sok-sok eve mar.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#20552) F-ECT$ válasza Dilikutya (#20547) üzenetére


F-ECT$
titán

Így van, nekem is a láger fő sör, abból meg vannak bőven jók nagyüzemi szinten is. Ezek a nagyon egzotikus ízű sörök már-már nem is a sör kategóriába esnek nálam, még ha technikailag azok is. Illetve a Harcos/Hazafi/Heuréka nem nagy eresztések, persze jó ár/értékűek (főleg akciósan), csak nem nagyon különböznek egy nagyüzemi sörtől.

[ Szerkesztve ]

Dive ever, work never.

(#20553) [CsuCsu] válasza F-ECT$ (#20552) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

+Dilikutya
Igy van, pontosan azt ertettem, hogy aki 'kraft' sorbol csak a Harcos/Hazafi/Heuréka es tarsai vonalat probalta, abbol nem igazan lehet eldonteni, hogy bejon-e a kraft, hiszen ezek hasonloak a nagyuzemihez. Ezek kozott nincs rendes DIPA/stout/lambic/saison/pale ale, amik kozul valamelyik talan bejonne az embernek, es ezek elege kulonboznek egymastol.

En mindenivo vagyok, de jo pelda az edesapam. Mindig is a barna sorok fele huzott, aztan Guinness miutan lehetett kapni, most meg hordoerlelt stout-on kivul masra ra sem nez (BA barleywine meg belefer). O ezt szereti, hetente iszik 1-2 uveggel. A savanyut kifejezetten utalja, a tobbi pedig hidegen hagyja. Egyszeruen csak fel kellett fedeznie az izleset, amihez vegig kellett porgetni a fobb stilusokat. 'Ivosor' nem kell neki, ez az 1-2 uveg eleg neki egy hetre alkoholbol.

Szoval ha az ember kiprobal 1-1 elerheto referenciadarabot, lehet raakad olyanra, ami jobban bejon az addig megszokottnal.

(#20554) proci985


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

Firestone Walker 22 (XXII) Anniversary Ale strong ale - american (?????, [bourbon / wine / rum / gin ] barrel - [quadrupel / imperial stout / strong ale / barley wine] blend)

Mahagóni test közepesen dús és illékony habbal. Illatra vörösbor, brandy, melasz és szőlő. Ízre pörkölt maláta, szőlő, brandy, vörösboroshordó, melasz, kávé, ánizs, csokoládé, árpa(kenyér) és a háttérben némi jól elfedett alkohol és gin. Olajos a szájban. Kiegyensúlyozott, részletgazdag...

... és ez így az untappd checkin craft beer kimaxolása, egyben az avant-garde craft főzés csúcsa blend szinten, ahol már csak a sör van stílusok nélkül, és az ember már minden kortynál mást iszik, nem pedig egy sört csak egyszer. 44%ban Stickee Monkey (BA ABT quad), 22% Parabola (imperial stout), 22% Bravo (Brown Ale), 7%Rum BA Helldorado (Barley wine) es 5% Gin BA Helldorado (barley wine). A felsorolasobl a Stickee Monkey, a Parabola es a Helldorado is kifejezetten jo cucc, Bravot nem probaltam. Viszont, ez így egyben kortyonként ugrál egy strong ale, egy imperial stout, egy belgian abt quad, egy brown ale és egy lazább vörösbor között. Korty alatt pedig azt értem, hogy konkrétan egy pici korty és az utóíze már két különböző stílusú sör. És nem segít, hogy a Stickee Monkey kb a La Trappe BA és a Chimay BA variánsok komplexitása szintjén mozog. Talán a De Struisse Pannepot Special Reserva (wine BA quad) és a De Struisse Delphine (avagy Black Albert Bourbon BA ami meg egy stout jegyekkel megtoldott quad BAzva) tud hasonlót, de ott két sörtípus között ugrál a prezentáció...

... itt pedig van konkrétan kétszer négyféle(!) típus. Egyszerre abt quad, stout, strong ale es barley wine, vörösboros, brandy, rum és gin hordó jegyekkel. Amiből a gin hordó minimálisan jön át (vagy nem tudom mit kéne igazából keresni), a többi viszont nagyon is jelen van, akár korty és lecsengése között váltakozva. A négyből három alapsörét kóstolva egyébként mind nagyon jó a stíluson belül (még ha pl a Helldorado szvsz nem érte meg az árát úgy is), viszont egyben nem tudok elvonatkoztatni az alapoktól, úgy viszont úgy disszonáns, hogy közben egyben van és lean.

[Nagyon ajánlott | túl sok | káosz]. A kérdés amit whiskeyszerető sörgeekként sose mertél feltenni, hogy oké, geuzeknél és whiskeyknél (pl Jonny Walker Green Label, Laphroig Lore vagy Nikka Yamazaki) van blend, de mi van ha összeöntünk egy quadot, egy stoutot, egy strong alet és egy barley winet, négyféle hordóval, az úgy működne? Nem hittem volna, hogy az Omnipollo BA Scelerisque (aka Islay BA csokoládépuding) után még bármi versenyben lehet a "legmegdöbbentőbb sör" saját listámon, de a Firestone főzőmestere bebizonyította ennek ellenkezőjét.

alt="alt="alt="" title=""" title="alt="" title="""" title="alt="alt="" title=""" title="alt="" title=""""

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#20555) [CsuCsu] válasza proci985 (#20554) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Akkor Anchorage Endless Ending kovetkezonek ;] Imperial Stout es Barleywone blend. Nem ennyifele sor, de beteg zsenialis. Modern Times Wizard Blend szinten.

(#20556) Dilikutya válasza proci985 (#20554) üzenetére


Dilikutya
félisten

Na ezt vajon hányan értették...

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#20557) proci985 válasza [CsuCsu] (#20555) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

koszi a tippet :R

egyebkent ebben az volt a durva, hogy tenyleg, korty kozben feluton ugrik mondjuk egy BBA quad, egy vine BA imperial stout, egy rum BA strong ale es egy gin BA barley wine kozott. majd kovetkezore van egy vine BA quad, rum BA imperial stout... kb mintha a Robot Chicken vagy a Family Guy musorszerkezetere fozott volna valaki sort.

az alapsorok tenyleg jok, a Stickee Monkey szvsz kb hozza a La Trappe Oak 33at, a Parabola hajszallal a Founders KBS alatt, a Helldorado pedig majdnem a Lervig Paragon szintjet, es mindegyikre igaz komplexitas szinten is a hozza. meg nemi gin es brown ale. igy egyszerre.

konkretan egy oran at kortyolgattam hatalmas megelegedessel, hogy ez igy jo, de ez igy egyebkent mi? avant-garde fozes? tisztelges a multitask eletvitel elott?

public Beer getSipPhase(){
Random random = new Random();
Beer beer = (BarrelAgedBeerFactory.getFactory()).getBeer(random.nextBeerType());
}

sor formajaban, avagy exaptation tipusu innovacio a domainre applikalva, miert ne lehetne Abstract Factorynk sorre is ha mar front-endre azt hasznalunk?

btw, De Struisse soroket (Pannepot, Delphine) soroket kostoltad? azok is nagyon jo crossoverek, bar azok se ennyire tulzasok. cserebe viszont a vintage evjaratok is eleg jo aron mennek Belgiumbol rendelve.

de igy tenyleg kb a Johnnie Walker Green Label (blend) volt az ami nekem az eszembe jutott, az tudott meg ugy eszmeletlenul lean lenni az osszkep ugy, hogy a Talisker, Cragganmore es Caol Ila jegyek (Linkwoodot nem ittam) egyertelmeun jelen voltak.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#20558) [CsuCsu] válasza proci985 (#20557) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Azokat a De Struisse-kat vegigittuk a Kulminator-ban Antwerpben. Beteg egy kocsma, tobb evtizedes soroket adnak filleres aron. A tulaj eleg ekcentrikus, akkor enged csak be, ha jo kedve van. Tobb sor is lecsuszott amik idosebbek mint en, pl Oerbier 1987-bol. Sajat pincejukben voltak ezek a kezdetektol, szoval jol erlelodtek.

De Struisse-bol ittunk Pannepot Grand Reserva (2008), Cuvee Delphine (2009), Balck Albert Batch 0 (2010) tobbek kozott.

(#20559) koxx válasza Dilikutya (#20556) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Nekem voltak olyan szavak amiket ertettem :))

(#20560) proci985 válasza [CsuCsu] (#20558) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

:R köszi a tippet. Belga tripp iden tervben lett volna (egyik munkatars lent van Brugesben kikuldetesben es mielott kiment a biztonsag kedveert vegigitattam vele a quad - BA quad - saison - framboos - belgian strong vonalbol par darabot, ertsd Het Anker Keizer Blauw (+ Whiskey BA) es 3F Bio Hommage tobbek kozott) de a jelen helyzet kb lelott minden projektet.

koxx: ha valami nem ertheto mondjatok, szivesen pontositok.

topikban a quick reviewnel probalom magam tartani a harom paragrafusban ertekelunk modellhez, avagy objektiv iz, targyalas (discussion) es konkluzio harmashoz, utobbi konkluzional egyertelmuen fogalmazva, hogy ajanlanam-e megvetelre.

jelen helyzetben 4 paragrafus lett, szoval megszegtem a sajat szabalyaim. mert egyszeruen nem tudok hova rakni. ertekeles szinten se, avagy ez vagy 5.0 (minden kortynal ezdejo X merfoldko sorfozes szinten), vagy 4.0 (minden izeben jo, de kozben megidezi Cthulhut kaosz szinten), vagy 2.0 (minden izeben jo, de ez igy egeszeben ertelmezhetetlen). tobb, mint egy orat kortyolgattam, szoval tenyleg ennyire jol tudom csak leirni. megvannak a sajat hataraim :B

egy oranyi kortyolgatas utan kb tenyleg arra jutottam, hogy ha ez igy ertheto sör geekkent es talalsz egy uveggel (reg kifutott), akkor kulonlegessegkent erdekes es huzd be. viszont ha valakinek nincs tapasztalata BBA imperial stoutokkal, Rum BA vagy Red Wine BA Quadokkal akkor ez ertelmezhetetlen lesz. ahogy a hozzaszolasom is :B

---

pontositaskent: azert kulfoldi, adott esetben specialis fozetek a referenciapontok, mert egy La Trappe Quadruple BA, Chimay Bleuw Rum BA, Lervig Paragon vagy Founder KBS szintu sort egyszeruen magyar fozde meg nem fozott le (apatsagi vonalon ertelmezheto sincs, stout es barley wine vonalon meg ket szintet kene noni). Ezek egyebkent europai szinten mind beszerezhetoek.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#20561) koxx válasza proci985 (#20560) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Hajnal 3kor nem fogok sör reviewt olvasni :D inkább azt mondd, hogy hol lehet ilyet venni ha már felcsigáztad vele a jónépet.

(#20562) zoli03 válasza Dilikutya (#20549) üzenetére


zoli03
őstag

Nálunk a Pennyben mindig van és csak 229 Ft, ami vicc ahhoz képest, hogy a magyar nagyüzemeik dobozos verziója már a 300 Ft-ot súrolja.
Nincs olyan különleges íze, de ami van neki, az nagyon jó és akárhányszor veszek, mindig ugyanolyan, tartja a minőségét.

(#20563) proci985 válasza koxx (#20561) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

igaz mondjuk :)

svedeknel es norvegoknal ket honapja volt relative szelesebb release, ilyenkor altalaban par honapos csuszassal mas europai helyeken is fel szokott tunni. a sajatom a koronavirus elotti utolso sved limited releasebol volt.

ha ez nem elerheto egyebkent a tobbi BA Firestone Walker (jellemzoen egysegesen 12.7%esek) is hasonlo tudasban es ahogy a topikban neztem korabbi anniversary blendeket ivott mas is.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#20564) kökény


kökény
aktív tag

A hétvége termése: 1.Founders-All Day IPA: vizes, nyáron vedelni tuti, hogy bejön valakiknek,de én az ilyen "tescos" karakter nélküli ipákat élből elutasítom. 2. Brix- Triple Powerbomb. na ez valóban felrobban a szádban, mangó,ananász, barack, általam kóstolt Finback Premium és Multicolor szint! :C Húzzátok be a BS-nél, mert ez tényleg kiváló. 3. The Brewing Projekt-Things of That Nature "Should of": ittam már ebből a sorozatból és az is ízlett, ez meg narancs, grapefruit,mandarin vonal, hibátlan egyensúlyban, ez is remek.

[ Szerkesztve ]

(#20565) looser


looser
addikt

Határ út, Europark, Interspar, kis meglepi az egyik polcon... Van még egy rakat hazai kraftjuk, jellemzően hasonló árban, mint a sörszaküzletekben, de így is mekkora királyság, hogy hozol a spárból egy likvid kokéjnt :-D

[ Szerkesztve ]

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#20566) jsk válasza looser (#20565) üzenetére


jsk
Topikgazda

Firefly-t vennék, jó kis üdítő. A Waterfall az viszont szörnyű.

(#20567) looser válasza jsk (#20566) üzenetére


looser
addikt

Csodálkozom, hogy szörnyű, pedig van benne kálium-szorbát...

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#20568) F-ECT$ válasza LyonnaisFan1 (#20548) üzenetére


F-ECT$
titán

Annyit szerintem ér a meggy. Épp most feleztem egyet az asszonnyal, jó erős meggy íze van, így nyár közeledtével el tudom képzelni, hogy veszek még. Persze a Mort Subite jobb, de az 4x annyiba kerül :)

Dive ever, work never.

(#20569) L4D1K válasza jsk (#20566) üzenetére


L4D1K
őstag

Érdekes nekem a waterfall egy az egyben a traubi szódát hozta elő 😁. Vagyis bejött de ez már tényleg üdítő.

# ANTAL Tuning #

(#20570) Dilikutya válasza L4D1K (#20569) üzenetére


Dilikutya
félisten

Inkább száraz fehér fröccsre emlékeztet, pl. hosszúlépésre.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#20571) looser


looser
addikt

Apám nyugati sörkedvence a DAB volt. Vettem tegnap egyet az Intersparban (elképesztően nagy a választék egyébként). Többedik kortyra is a Kőbányaira emlékeztet, ettől az érzéstől nem tudok szabadulni. Talán ezért is olyan népszerű.

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#20572) looser válasza looser (#20571) üzenetére


looser
addikt

A feleannyiba kerülő Konrad Svetly Lezak 12 viszont szinte tökéletes :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#20573) koxx


koxx
MODERÁTOR

Jött néhány WB sör, kivételesen nem stoutok. Kíváncsi vagyok miylenek.

(#20574) Dilikutya válasza looser (#20572) üzenetére


Dilikutya
félisten

Egyszerű, tipikus cseh sör. Tudja, amit tudnia kell. És jó áron is van. Nem tudom, melyik Konrad-ot, de ittam a Hrabalnál csapolva fesztiválon, úgy még jobb. :)

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#20575) looser válasza Dilikutya (#20574) üzenetére


looser
addikt

Hrabal igazán jó és hangulatos hely. A Bohémia meg kicsiben ugyanez, imádom :-D
A Hetedik lépcső viszont kicsit rideg, nem csehes hangulatú, igaz, talán nem is ez volt a cél. Jaromírok is jók, bár már számoltak többet, amikor már nem a vonalhúzogatós rendszer volt. Czech-in-t ajánlották már többen, de azt nem ismerem. Most, hogy mondod, már nem is tudom, mikor volt utoljára csehsör-feszt...régebben a Deák téren, valamelyik évben egy hónapon át. Régi szép idők :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#20576) mekker válasza looser (#20565) üzenetére


mekker
őstag

Nagyon fasza a Firefly

Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.

(#20577) looser válasza mekker (#20576) üzenetére


looser
addikt

Árban nagyon elkapták, ezért osztottam meg :-)
De a 0,44-es Liquid Cocaine vagy New York Mocaccino is szuper 1090 Ft-ért. Jam52 és Smooth Hoperator 890. Illetve volt még egy rakat Monyo, Szarvasi is.

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#20578) jsk válasza looser (#20577) üzenetére


jsk
Topikgazda

Ezek jó árak a többi bolthoz képest.

(#20579) mekker válasza looser (#20577) üzenetére


mekker
őstag

Van itt a Móricz környékén Spar, Interspar, Despar. Remélem lesz valahol ilyen. Én 890- ért vettem ezt MS-től. Szarvasi is elég jó szerintem, legsósabb a meggyes, meg asszem a vörös sör fasza

Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.

(#20580) koxx válasza koxx (#20573) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

WB evolver ipa
Untappd pontszam kb helytallo. Nem a legjobb, de nem is a legrosszabb sor amit ittam. Illat gyumolcsos, hab hamar eltunik. Az elso par korty rendben van, de az utoize szamomra borzalmas. Mindig raebredek, hogy az ipa nem az en izvilagom. Ezert a penzert van jobb sor a piacon.

(#20581) proci985 válasza koxx (#20580) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

ja, 3.6os untappd korul nincsenek csodak, legalabbis ha nem valami nagyon megoszto stilusrol van szo.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#20582) F-ECT$ válasza koxx (#20580) üzenetére


F-ECT$
titán

Mennyiért honnan rendelted őket? (Illetve minden nem lehet nagyon jó egy főzdétől :D )

[ Szerkesztve ]

Dive ever, work never.

(#20583) koxx válasza F-ECT$ (#20582) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Persze tudom, hogy nem lehet mind babs II szinten. :)) Mondjuk nem is annyiba kerültek. Innen jött [link]

(#20584) [CsuCsu] válasza F-ECT$ (#20582) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Az esetek 99%-ban igazad van, de van olyan fozde ami keptelen hibazni - Side Project, Hill Farmstead, Bokke. Mas nem ugrik be. Toluk barmit barmikor.

(#20585) koxx


koxx
MODERÁTOR

Fehér Nyúl Calm Storm Laphroaig Barrel Aged

Ne ne és ne. Nagyon ritkán öntök ki sört. Ezt 3 korty erejéig bírtam. Szeretem a whiskyt, szeretem a portert/stoutot, de ez a borzalom amit összepancsoltak...
A wild beer zintuki viszont nagyon kellemes nyári sör, savanykás-gyümölcsös, semmi bántó keserű íz.

(#20586) proci985 válasza koxx (#20585) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

mi volt a baja?

untappd alapjan annyira nem tunik szornyunek... eltekintve persze attol, hogy a Laphroaig 10y single cask izben a "pont jol fustos" es a hasznalt autogumi kozott szor uvegtol elteroen. utobbit mondjuk 2-3 csepp viz fel-egy ora szelloztetessel valamennyire elfogadhatova tudja tenni. barati korben egy idoben mindenkinek volt egy uvegje otthon es mindig meglepodtunk, hogy milyen irdatlan minosegi szoras van. a dragabb cuccaik rendben vannak.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#20587) [CsuCsu] válasza proci985 (#20586) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Olcso peat-es whiskyt meg nem ittam.

(#20588) koxx válasza proci985 (#20586) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Ihatatlanul elnyomott minden ízt a füstösség. A szaga olyan volt mint gyerekkoromban a kanalas orvosságnak. Sztem túl intenzíven érződik a whisky íze.

(#20589) [CsuCsu] válasza koxx (#20588) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Hozzateszem pont ezert hasznal szinte mindenki bourbon hordot, mert ez a fustosseg a legtobb sornek nem all jol.

(#20590) koxx válasza [CsuCsu] (#20589) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Ezek szerint nem véletlen.

(#20591) proci985 válasza [CsuCsu] (#20587) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

itt "dragabb" alatt azt ertem, hogy a 10y es a quarter cask "csak" kb 30-40 eur, a peat szempontbol egyik legmagasabb, szelesen kaphato laphroaig lore meg mondjuk 120+ (mindketto van itthon a polcon eleg sok masik mellett).

sved viszonylatban a piros Johnnie Walkernel alig dragabb a 10yo Laphroaig / Talisker, a Laphroaigot igazabol csak azert nem szoktuk partyzni venni, mert 1. inkabb rumos a tarsasag 2. konnyen ellopja a showt. de megkockaztatom itt a 10yo Laphroaig a single cask Brewdog Punk megfeleloje.

---

whiskey BAbol visszagondolva tenyleg keves van. Brewdog tud jo whiskey BAt (Paradox, x Omnipollo I want to be your dog), Omnipollonak magaban is volt jo cucca (Andromedat kibontottad mar egyebkent?, a hordozas mondjuk ott De Molen), meg apatsagi quad vonalon (Trappe, Chimay, Het Anker, Alvinne) vannak meg jok. Igaz a Het Anker annyira nem sulyos. meg meg par fozde (Mikkeller) Europabol es Amerikabol (North coast) is foz. Beawertown Heavy Lordba mondjuk meg mindig nem futottam bele, de ami kesik az csak mulik.

strong alebolt a Ballast Pointnak volt meg ott a Piper Down scotch aleje, de utobbi untappd alapjan nagyon megoszto. mondjuk barati korben volt, aki legalabb ketszer ment vissza miatta a boltba.

koxx: koszi, a hordo alapjan erre tippeltem.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#20592) proci985


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

Founders KBS Espresso Stout - Coffee (gyakorlatban bourbon BA imperial stout)

Sötét mahagóni test mokka habbal. Illatra minőségi pörkölt kávé, pörkölt maláta és a háttérben némi szőlő. Ízre pörkölt kávé, pörkölt maláta, brandy, étcsokoládé, háttérben komló, füst/hamu, kókusz, ostya. Olajos szájíz, hosszú kávés, csokoládés, ostyás, mazsolás lecsengéssel. Az alkoholt remekül elfedi behűtve, de ahogy melegedik, szépen lassan átmegy russian imperial stoutból BBA american imperial stoutba, de mindkét fronton remekel.

Ízre valahol félúton egy régivágású amerikai és orosz imperial stout között. 2019-11-18as főzet, best before 2020-11-17, szóval stíluson belül szokatlanul rövid best before mellett félúton, gyakorlatban valószínűleg a csúcson. Házon belül a(z alap) Breakfast Stout szélesebb testtel, a háttérben pedig diszkréten megbújik a hordó.

Nagyon ajánlott. Eszméletlenül lean és emellett részletgazdag. A bourbon hordó nagyon finoman van csak jelen, szóval a részletgazdagság nem sérül a további jegyek rovására, mint a KBS / CBS párosnál. Gyakorlatilag a KBS széles teste a BS részletességével. Megkockáztatom ez idén eddig a legjobb sör, amit ittam.

Fanboy vagyok, vállalom. Komolyra fordítva, ittam elég "coffee editiont" ahhoz, hogy félve merjek több üveget venni belőle, mert mi van, ha elszúrták a két alapsör (BS / KBS) arányait. Ehhez képest ötvözték mindkét sör erősségeit. Mármint konkrétan, egy coffee stout alapú BBAt még megtoltak a biztonság kedvéért kávéval ellensúlyozni a bourbon hordót.

alt="" title=""

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#20593) [CsuCsu] válasza proci985 (#20591) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

A felsorolt soreid tobbnyire amerikai whisky-vel vannak hordozva. Bourbon csak Kentucky-ban keszulhet, de sok masik ami "csak" whisky is ugyanugy keszul (pl Assassin). Az amerikai whiskynek a porkolt tolgyfa hordo ad egy vanilias izt, ami nagyon jol megy a sorokhoz. Ami ritka es tobbnyire nem illik a sorhoz, az a peat-es scotch. En szeretem, ha jol van osszerakva, de eleg niche es egydimenzios szamomra (adjunkt nem megy hozza, stb).

A 10y Laphroaig tenyleg kommersznek szamit whisky vonalon. Par kiveteltol leszamitva kb 15 evtol kezdodik a jobb cucc, de ott is hatalmas a variacio es arbeli szoras. Fozde, hordozas (alap, sherry, rum, bourbon, stb), elerhetoseg mind beleszamit.

De tobbnyire elmondhato, hogy a kommersz, boltban kaphato szelesen elerheto whiskyk tobbnyire eleg rossz ar/ertek aranyuak. A jobb cuccok altalaban limitaltak, de nem beszerezhetetlenek es relative gyakran jelenik meg beloluk. Pl erdemes sasolni a www.thewhiskyexchange.com weboldalra erkezo uj cuccokat, nagyon jok is szoktak jonni kvazi olcson (reggelente jon uj adag). Ugyanannyiert szinte mindig van lenyegesen jobb. Tavaly en £60-ert huztam be Springbank 15y Rum Cask whisky-t, ami utobbi idok egyik legjobb whiskyje ebben az arkategoriaban (most €140 korul lehet kapni azt hiszem masodlagos piacon).

[ Szerkesztve ]

(#20594) proci985 válasza [CsuCsu] (#20593) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

A felsorolt soreid tobbnyire amerikai whisky-vel vannak hordozva. Bourbon csak Kentucky-ban keszulhet
Igen, és emiatt is néztem, hogy a Rye BA elterjedtebb, amikor magában single cask ryet én egyszer vettem, az is egy 60+ euros Nikka különlegesség volt. Utóbbit egyébként sokat kóstolt ismerősökkel szoktam inni, mert a process miatt érdekes.

Laphroaig mondjuk tényleg az egyik legkarakteresebb. mondjuk Lagavulin 18 Distillers editionnal nem hinném bárki is akarna sört hordózni.

ja árra annyit, hogy van itthon egy üveg Nikka Yamazaki 12 amiből a második üvegért a 85 eurot is sokalltam (60 volt az első csak anyámmal egy hosszúra nyúlt karácsonyi szünet alatt elfogyott), ehhez képest épp 200-(vagy sokkal több) eur körül megy. és kár érte, tényleg extrém lean.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#20595) F-ECT$ válasza proci985 (#20592) üzenetére


F-ECT$
titán

Hol szerezted be? (BS-ben láttam 1-2 Founderst, de épp ez nincs.)

Dive ever, work never.

(#20596) proci985 válasza F-ECT$ (#20595) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

sved belpiac.

releasek kicsit valtozoak, de sved belpiac elott / utan par hettel mindig szokott lenni europai release a fozdetol.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#20597) Freddycom


Freddycom
őstag

Lidl. Mintha a brewdog IPA-ra írtátok volna, h etalon, vagy keverem vmivel?

(#20598) F-ECT$ válasza Freddycom (#20597) üzenetére


F-ECT$
titán

Az volt az első széles körben is ismert craft ipa. De a Pyynikin is jó. De gondolom a többiből is van pár vehető még.

[ Szerkesztve ]

Dive ever, work never.

(#20599) Jhonny06 válasza Freddycom (#20597) üzenetére


Jhonny06
veterán

Hát ez elég gyenge felhozatal lett.. :/ Punk IPA-ból azért veszek majd párat, ezer éve nem ittam.

(#20600) [CsuCsu] válasza Freddycom (#20597) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

A Punk IPA az ara es elerhetosege miatt etalon - nagyuzemi mennyisegben gyartott, jo ar/ertek aranyu kraft IPA, amit minden szupermarketben lehet kapni UK-ban. Itt £1/can aron megy hozzateszem, a magyaron van egy 50% import felar.

Ha a skotok ezt ki tudjak hozni ennyibol, Magyarorszagon meg talan ennel is picit olcsobban is kijonne. De nem volt meg erdemi probalkozas hasonlohoz.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.