Hirdetés
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
válasz
zoli03 #20542 üzenetére
Lobkowitz Ale jó sör, de már egy ideje nem találkoztam vele, csak a lagerrel. Olyan igazi jó ivós ale, nem nagy valami, de jó íze van.
LyonnaisFan1: meggyes Budapest létezik, 2.87-es áll untappd-n, bár kimaradt nálam a check-in anno, de ennél többet nem adnék rá emlékeim szerint. De egyik Budapest se volt nekem újramegvevős.
-
LyonnaisFan1
őstag
Na én is túlestem a Dreher Ipáján. A Soproniét jobbnak tartom.
Egy Borsodis Ipát még várok a bőcsiektől, azt még kipróbálnámMás: Láttam az egyik nagysparban Budapest sört, valami Ízeset (talán meggy vagy málna, f...tudja) 300 akárhány forintért. Végül nem hoztam el. Pénzkidobás lett volna?
-
Dilikutya
félisten
válasz
[CsuCsu] #20546 üzenetére
Ha valakinek csak a klasszikus lager ízvilág jön be (igazából van benne logika, a barnasöröket nem mindenki szereti, egy IPA lehet túl keserű, vagy a komlóssága elnyomja az ismert sörízt, a sour-t, gose-t meg egyéb elvetemült dolgokat meg eleve csak szűkebb réteg szereti), azzal sincs semmi gond, abból is megtalálni a minőségit. Azért lássuk be, egy pilseni és egy pastry imperial stout vagy gose nagyon távolálló ízek.
Ittam az itthon újra kapható Zlaty Bazant-ból, jobbra emlékeztem. Megeshet, hogy nem is azt lehet kapni, amit anno 6-7 éve láttam utoljára. De a világos Krusovice is így járt, amikor a Heineken kezdte el teríteni, akkor le is cserélték egy másikra, a korábbi magasabb Balling fokos lehetett, jobb ízű volt. Ez sem rossz, de érezhető volt a különbség.
-
perempe
veterán
válasz
proci985 #20522 üzenetére
A csehek és a németek árai jobbak a szlovákoknál. Úgy látszik, hogy csak engem zavar ez az egész.
Párszor ittam a Bigfoot csapolt söreit, vettem pár 0.33-as üvegest a Lidl-ben (Harcos/Hazafi/Heuréka) az első akciójuknál, kaptam ajándékba Charlie Firpot, de nem az én világom a kraft.
-
zoli03
őstag
Ez a Dreher IPA tényleg nem túl jó. Először kóstolva nem volt különösen rossz, másodszorra Lobkowitz Ale után ittam, úgy viszont nagyon nem állt össze, nagyon furcsa íze volt. Még egy esélyt azért adok neki, de nem tudom mit gondoltak, mikor ezt a sört kitalálták.
Borsodi Hoppy viszont szerintem egész jó lett (főleg, hogy az az egyetlen Borsodi, amit érdemesnek tartok megvételre), 250 Ft-os áron meg bőven megéri nyári ivósörnek. -
jegenye77
addikt
válasz
Dilikutya #20540 üzenetére
Igazad van. Rosszul fogalmaztam de lehet rosszul is gondoltam eddig ezt az alkohol fokot.
Egy jó IPA ban nem érzem ki a magas százalékot.
Az ára az meg tényleg vicc ha 500 at is elkérnek érte.
Persze nem az én világom és nem is értek hozzá de tapasztalva, hogy 0,69 ért megy itt és otthon majdnem a duplájaúgy tényleg túl van árazva.
-
Dilikutya
félisten
válasz
jegenye77 #20539 üzenetére
Nem az alkohol sok, csak nagyon kiérződik. 7-8%-nak még nem kéne ennyire arcbamászónak lennie. Gondolj bele, itthon pl. a Dreher Bakból se tolakodik, pedig nagyüzemi, és 7%-os. A kicsiknél meg egyenesen rutin a 7-8%-os sör. 70 centet megérne esetleg, de többet nem, itthon meg pofátlanul van árazva. Bár ebben a pofátlan adóterheink is benne vannak.
Ami sokkolt, hogy a Fullers sörök már 1000 Ft-ba kerülnek.
-
jegenye77
addikt
Steam Brew German Red
Egy egész kellemes ízű sör lenne ha nem 7,9 % os lenne
Igaz Én kicsit jobban kiérzem az " erős" sörökben az alkoholt de itt teljesen indokolatlannak tarom ezt. 5-6 %-os alkohol tartalommal simán lehetne egy jó kis sör. Főleg 0,69 euróért
MCGargles Red Ale
Ez a Red vonal nem nekem lett kitalálva. Biztos van benne sokkal finomabb is de ez nagyon nem jött be.
Ittam egyszer egy Hesseni kis magán főzde vörös sörét egy itteni vásárban csapról, az egész finom volt ( majd utána nézek melyik volt vagy a következő alkalommal megjegyzem a nevét, ha lesz ilyen mostanában egyáltalán) de ezt Én el is engedem mert más ízvilág jön be.
Schneider Weisse Tap07
Egy évvel ezelőtt vagy korábban talán ez lett volna a favorit búzasöröm. Viszont az IPA - k mostanában annyira bejönnek, hogy most ez se ízlett
Kicsit olyan ez számomra mint a zene. Van, hogy mindent meghallgatok de van, hogy csak egy stílus jön be. Nálam most ez az IPA
Bontok is egy Elvis Juice - tmi baj lehet belőle
-
Dilikutya
félisten
válasz
proci985 #20528 üzenetére
Ha te úgy érzed, rád nem vonatkozik (valóban nem, mivel nem ittál), engedd el...
Amúgy, Csíkitől függetlenül, nem mindegy, mi is az papíron, és a többség minek érzi? Ha ízre jó, nem mindegy? Jó, jelen esetben egy középszerű, tökátlagos lagerről van szó, de ennek semmi köze ahhoz, hogy minek tartja a gyártó, és a fogyasztók szerint milyen stílus lenne inkább. De ha már euro pale lager (na ez mi a @ lehet, ez már ilyen kínkeservesen kitalált kategória), akkor abban olyanok vannak mint a Dreher ilyen-olyan komlósai meg a Gold, a Borsodi Mester (jó, Arany Ászok, Arany Fácán is...), ezek mind keserűbbek, mint a Csíki Sör.
Egyébként az alap Csíkire tökéletesen ráillik, hogy malátásan édes, és alig van benne komlókeserűség. A bock ott hibádzik, hogy abban búzamaláta is van, a Csíki Sörben viszont nincs.Most nézem, az Arany Fácán Kakasnak meg annyi? Kár érte, kiváló ügynök volt.
-
jolti05
őstag
Köszi a korábbi válaszokat a Soproni meggy és szilva kapcsán!
F-ECT$: A meggyes, és málnás Sopronikat kósoltam, előbbi ipekhogy iható, utóbbi borzalmasan édes,
looser: Az én társasági körömben, köreimben szívesen fogyasztották az emberek, én pedig általuk szerettem meg a barna söröket, így kedves emlékek fűznek hozzájuk
L4D1K: Én is ezt tenném, ha még kapható lenne -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Dilikutya #20525 üzenetére
de a Csíkire senki nem mer egy rossz szót szólni, pedig nem jó az
mielott kollektiv beszolsz a topik kozossegenek (nem tudom mire alapozva) szerintem hasznald a keresot.csikit nem ittam, szoval nem tudok velemenyt mondani. bar az is igaz, hogy en egy 3.2es sort ami papiron bock - hell / lente / mai, mikozben mindenki pale euro lagerkent irja le, na azt magamtol nem fogok levenni a polcrol. meg erre nem is lehet kapni,
kostolas nelkul nem ertekelek sort, ettol fuggetlenul jellemzoen Jhonny06, [CsuCsu] es koxx velemenyevel mainstream vonalon elegge egyet szoktam erteni.
-
-
Dilikutya
félisten
válasz
Jhonny06 #20523 üzenetére
Ejha, megkérik az árát. Én olyan 400 Ft körül vettem tavaly nem akcióban kis italboltban. Nem érződött ki benne az alkohol, mondjuk 5%-nál nem is kéne. IPA-ra ez se hasonlított, de azért ennyire rossz sem volt. Azt mondom, annyit meg is ért. 700-at nem adnék egyetlen általam ismert Csíki sörért még egyszer, ennyit (talán 800) a Mézesért fizettem, azt az ára mentette meg a lefolyótól, annyira rossz gejl volt. De szerintem ez az IPA vállalható, szerintem a legjobb sörük, amit ittam. Persze ez nem az IPA érdeme, hanem hogy pl. az alapsör egy drágábban mért Heineken koppintás.
Szidják itt a Drehert, hogy mit ad 300 Ft alatt, de a Csíkire senki nem mer egy rossz szót szólni, pedig nem jó az, közönséges középszer picit drágábban mérve, olcsóbban sokkal jobb sörök vannak. Csak azért mert nagymagyar erdélyi sör, még nem kell túlmisztifikálni, kutya közönséges nagyüzemi sör. -
Jhonny06
veterán
Tegnap találtam egy ilyet a CBA-ban, kíváncsiságból megvettem, hogy nektek már ne kelljen.
Komolyan amúgy, üveggel együtt több, mint 700-at fizettem érte. Nagyon gyenge sör. Nem IPA-s a keserűsége, hanem ilyen gyógyszeres/gyógynövényes jellegű és nagyon érződik benne az alkohol, elnyomni se próbálták. Inkább valami gyenge belga strong ale/porter keverékre hasonlít, vagy nem is tudom.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
perempe #20521 üzenetére
poen kedveert megjegyezve a legrosszabb sved (3.5% folotti) sor 2+ eur(!), igaz az 10.2%es.
a teszko gazdasagos hajos ital / tablettas bor neha furcsa formakban manifesztalodik a helyi szabalyozas miatt.
low alcohol / alkoholmentes vonal az mas. ott a Fentimans Ginger ale, a BrewDog Nanny State, a Mikkeller Drinkin the Sun 0.3% / Weird Weather 0.5% es szvsz a Staropramen 0%, de ezek a Fentimans es a ket Mikkeller kivetelevel kb egy meg epp vallalhato normal nagyuzemi szintjet tudjak, a ket Mikkeller meg konkretan arban is normal craft IPA szinten mozog. viszont pl az Omnipollotol ittam olyan alkoholmentest amivel konkretan buntetni lehetett volna.
-
perempe
veterán
engem az zavar, hogy itthon a Dreher Kozelje ~70 cent, míg a szlovákoknál 45 a cseh. ha itthon kapunk 45 centért sört, akkor az a Magyarország legrosszabb sörei között szerepel.
-
mekker
őstag
válasz
Ereshkigal #20507 üzenetére
Biztos van rá valami törvény. Például a boltok nem árulhatnak beszerzési ár alatt (versenyügyi hatóság osztja érte a büntit), vagy ott volt pár éve egy kampány, ami arról szólt, hogy a kvóták felül kifogott tengeri halakat kvázi félholtan vissza kellett dobálni a vízbe, ezzel óceáni komposztot termelve.
-
-
F-ECT$
titán
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
F-ECT$ #20514 üzenetére
A BABS II egy jo darab, az altalanosan beszerezhetoek kozott a legjobbak kozott van. Van ettol meg olyan 1-2 szinttel feljebb - 1 szinttel jobb neha felbukkan EU webshopokban, de gyorsan elfogy (pl Fundamental Observation, Traeblod), a 2 szinttel jobb (i.e. a csucs) pedig kizarolag fesztivalon vagy amerikai trade-en keresztul elerheto (pl. Side Project / Toppling Goliath cuccok).
Persze mindegyik jo sor. Amikor azt mondom, hogy 1-2 szinttel jobb, nem jelenti azt, hogy mas dimenzio. Inkabb azoknak szamit a kulonbseg, akik mar tapasztaltak parat.
-
F-ECT$
titán
válasz
proci985 #20515 üzenetére
Van 1-2 nem Stout is, most végeztem pl a No Memories -zal is, és ahogy látom IPA vonalon meg ez tarozik az élmezőnyhöz, szóval lehet hogy a későbbi tételek nem okoznak majd ekkora élményt. (Viszont bontani kellett mert 2 hét és lejárt volna, nem akartam sokáig tartani.)
Ez messze nem annyira ízgazdag (természetesen), de ettől még nem éreztem, hogy hiányozna belőle bármi is. Krémes, citrusos / narancsos, nekem sem a szénsav, sem az alkohol nem volt túl sok, de IPA-t sem sokat ittam még. -
F-ECT$
titán
Mint írtam nem vagyok a nagy szavak embere, így nehéz lenne sokat írnom a BABS II-ről, de nagyon ízlett. Olyan gazdagság volt benne, amit még egy barrique-bortól sem éreztem korábban. Füstös, csokis, sherrys, whiskyes, tényleg minden korty egy élmény volt, csak túl gyorsan lecsúszott
Mondjuk nekem eddig a Stout az a Guinness volt, ahhoz képest nem volt nehéz újat / jót mutatni, de ez nem picit volt jobb, hanem egy más dimenzió. Azt nem tudom, hogy hasonló minőségű sörök között mennyire állja meg a helyét, de nekem nagy élmény volt.
-
proci985
MODERÁTOR
itt is kb annyi, najo a CBS inkabb ilyen 8.
[CsuCsu]: ja tavaly neztem a botranyt, ahogy lattam vegul megoldodott.
ott egy picit pihentettem en is a dolgot, de kar lett volna ertuk. viszont ok elegge a szam ize szerint fozik a soreiket. kiveve persze az etanolizu Barrel Runnert.
-
L4D1K
őstag
Megkérdeztem kíváncsiságból egy Seattleben elő haveromat, mennyi ott a KBS/CBS. $6 /üveg. Pofám leszakad.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Dilikutya #20501 üzenetére
visszaneztem mi volt, a soproni ipa kapcsan picit jobbra emlekeztem. a vegigverte tenyleg tul eros volt, kb felso harmad.
az emlitett first ipa szerintem egy hajszallal jobb. a tavoli galaxis jobb volt (de azt szerintem 5 eve ittam es valamiert dipanak emelkeztem ra), greenzonet nem kostoltam, flying rabbitbol csak a duplat kostoltam, az jobb volt. es tenyleg ott volt a vaskakas johnny b. goodja csapon, de azt nagyon ugy nez ki egyszer talaltak telibe.
egyebkent felreertes ne essek, ilyen 3.25-3.50es sorrol van szo.
-
Dilikutya
félisten
válasz
proci985 #20497 üzenetére
Azért ezt a magyar nem dupla IPA mezőnyt pontosítsd kérlek... mikre is gondolsz? Távoli Galaxis? First IPA? Hoptop Greenzone? Monyo Flying Rabbit? Most így hirtelen nem jut eszembe alap IPA olyan sok.
Aláírom hogy az első Óvatos Duhaj IPA volt a legjobb a Soproninál, de hogy végigverje a magyar craft mezőnyt, az erős túlzás. Azért nem mondom, hogy nettó baromság, mert szubjektív vélemény.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest