Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:37:15

LOGOUT.hu

Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20751) Aranypatkány válasza proci985 (#20749) üzenetére


Aranypatkány
tag

A Monyó felett eljárt az idő. 5-6 éve amikor még csak feltörekvő ágban volt itthon a sörforradalom, akkor még menőnek számított, abban az időben még a külföldi kraft is nagyon nehezen volt elérhető itthon, főleg a komolyabb ipák, dupla ipák... aztán megrekedtek valamiért Monyóék. A Mad Scientist, BYM viszont erősen betört, szinte már követhetetlen annyi féle sörük, pontosabban kísérletezésük van, főleg az előbbieknél (MS). Hol jobb, hol gyengébb söreik vannak, de rengeteg féle.

(#20752) proci985 válasza koxx (#20733) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

koszi :R

Aranypatkány: mondjuk az az 5-6 ev szerintem kevesebb, anno a Franky es a Boris 16-17 korul jott. es ott mar azert boven voltak jo nemzetkozi cuccok is a csakajoban.

ja, Mad Scientist kiserletezik, abba meg benne van, hogy nem mindenuk lesz jo.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#20753) [CsuCsu] válasza proci985 (#20752) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Kicsit tul gyorsan jonnek a MS hordos cuccai, sokat szenvednek attol, hogy nem varjak ki rendesen az erest. Sok UK fozde is ettol szenved - turelmetlenek (hely/penz miatt), es ilyen 4 honapos BA stout-ok jonnek, amik eleg felejthetoek. Egy jo USA stout mostanaban minimum egy evig erik. Az Anabasis b4 barleywine amit nemreg beszereztem egy uveggel peldaul ket evig erett a hordoban.

(#20754) koxx válasza [CsuCsu] (#20753) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

4,8-as átlag elég szerény :) , tényleg ennyire jó?
Csakajós sörpakkom utolsó tétele egy Collective Arts Origin of Darkness remélem tényleg olyan jó mint ahogy a pontok mutatják.

[ Szerkesztve ]

(#20755) Aranypatkány válasza proci985 (#20752) üzenetére


Aranypatkány
tag

Az első Franky, Borisz az 2015-ös.

(#20756) [CsuCsu] válasza koxx (#20754) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

A Side Project fozde tenyleg ennyire jo. Konzisztensen top imperial stout es barleywine teren. Egyszeruen keptelenek hibazni.

(#20757) EmThor


EmThor
addikt

Dreher gold-ot ittam most nemrég, nekem ízlett + alkoholmentes Vörös sörük nagyon frankó!

Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is!

(#20758) Nunder válasza jsk (#20735) üzenetére


Nunder
őstag

Szvsz a Brew Your Mind már hozza a nemzetközi DIPA/NEIPA szintet. Más nem, de ők stabilan jókat főznek ebben a kategóriában, míg más csak próbálkozik.

“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu

(#20759) [CsuCsu] válasza Nunder (#20758) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

A nemzetkozi felso-kozepvonalat hozzak, siman el lehetne adni EU webshopban. De azert a top USA szinthez kell meg fejlodni, azt a UK fozdek is csak most kezdtek karcolgatni es nem konzisztensen egyelore.

[ Szerkesztve ]

(#20760) divot


divot
veterán

Azért a koronavírus árcsökkentő hatását értékelem, bár sajnálom a főzdéket, akik lehúzzák a rolót. Mindenesetre, amit szoktam venni a sarki kis, de ügyes boltban:

Liquid Cocaine 0,44-es dobozos - 1100 forint
Űbergeil Double NEIPA - 0,33-as dobozos - 1050 forint

Meg melléjük mindenféle egyéb kóstolót. Ez a kettő nagy kedvenc, de a minap tartottam egy ilyen dupla ipa-neipa napot, és kettőt-hármat meginni belőlük már nem akkor trúváj, és nem azért, mert elintézed magad. Egyszerűen túl tömény az íz, és túl hasonló.

(#20761) F-ECT$ válasza divot (#20760) üzenetére


F-ECT$
titán

Én is ma vettem a Sparban. Kérdezi is a néni hogy mi kerül egy sörben 1100 Ft-ba. Ha tudná, hogy van 10x ennyiért is... :DDD

Dive ever, work never.

(#20762) mekker


mekker
őstag

Én is csalódtam a Monyo packomban, de még a nehéztüzérség hátra van.

Hübris ÜPA-t kóstoltam most intersparból, és nagyon korrekt. Csapról is ittam már, örülök hogy végre boltban is elérhető.

Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.

(#20763) kökény


kökény
aktív tag

Tapasztaltabb fórumtársaktól kérdezném, hogy a BS-nél rendelhető The Bruery és The ale Apothecary sörök közül melyikre érdemes rápróbálni? :R [link]

(#20764) [CsuCsu] válasza kökény (#20763) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

A Bruery Poterie es Saule jok, de massziv BA barleywine-ok, amik ha jol emlekszem nem a te stilusod. A tobbi ennyiert felejtos.

Ha penzt akarsz kolteni top savra, inkabb vegyel egy pakkot kozvetlenul a 3 Fonteinen-tol, akik most mar szallitanak futarral Magyarorszagra €22-ert. A szallitas draga, de a pakk mocskosul olcso a sorhoz kepest, es tobbet ezek kozul boltban jobbara nem is lehet kapni, foleg Magyarorszagon (Robijn, Framboos). Csak a viszonyitas kedveert - a BS 17,000Ft-ert ad egy uveg Hommage-t, de meg az EU webshopok is altalaban €40-et kernek el. Ebben a csomagban €120-ert van 3 kulonbozo Hommage es masik 3 szinten hasonloan draga gyumis 3F: https://shop.3fonteinen.be/products/a-box-full-of-fruit-05-2020. Ezek garantalhatoan korbehugyozzak a Bruery es Ale Apothecary soroket.

[ Szerkesztve ]

(#20765) kökény válasza [CsuCsu] (#20764) üzenetére


kökény
aktív tag

Köszi CsuCsu :R Barleywinet szeretem egyébként a Baladin nagy kedvencem, stoutokért nem rajongok annyira, de ott is inkább a pastry ami már túl sok nekem. Köszi a 3F ötletet, nem is tudtam, h van Mo-i szállítás :R

(#20766) [CsuCsu] válasza kökény (#20765) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Egy hete indult csak a webshop. Szallitassal egyutt €25 atlagar ezekert majdnem 50% diszkont mas helyekhez kepest. Nem is igazan lehet boltbol jobbat venni, ami ezeknel jobb az mar szuper limitalt cucc ami kvazi beszerezhetetlen. Egyszerre picit sok penz, de elallnak nagyon sokaig (tobb evig), szoval el van latva az ember egy darabig.

Ezek a barleywine-ok kozelebb allnak a stout-okhoz, Baladinra nem igazan hasonlitanak.

[ Szerkesztve ]

(#20767) proci985 válasza [CsuCsu] (#20764) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

es ha valaki olcsobbat akar es esetleg ossze tud allni es ki akarja probalni, akkor 60 euroert ott a geuze pakk, ami kb szallitassal ilyen 14 eurora jon ki egy uveg 0,75os. normal esetben ennel olcsobban nagyon nem lehet geuzet kapni (marmint akarmilyet). a sima oude geuze is 4.3en all (ez a batch), az armand & gaston 4.4en, utobbi egyebkent a gyakorlatban beszerezheto sorok kozul kb az oude geuze kategoria csucsa.* az untappd pontok egyebkent realisak, nem veletlenul hypeoljuk a fozdet a topikban.

a dragabb pakk is jo egyebkent, es ennyiert tenyleg jo aron vannak. meg a belgian happyness es a belgiuminabox shopokhoz kepest is, europai webshopokban talan ott a legolcsobbak. de egy Framboos Bio meg ugy is 30+ eur lesz (+posta).

az elallnak tobb evig massziv understatement, 20 ev a szavatossaga az osszesnek ha jol emlekszem :).

*amerikabol talan dupla aron a Jester Kingtol ittam hasonloan jot, egyebkent viszont az europai (valamelyik webshopban valamikor elerheto) fozdek kozul talan egyedul a De Cam maradt ki nekem. Cantillon es jobb napokon a Tilquin van meg hasonlo szinten, de a 3 Fonteinen mindkettonel kezdobaratabb, es igazabol a Tilquint es a specialisabb Cantillont se egyszerubb beszerezni.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#20768) [CsuCsu] válasza proci985 (#20767) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Azt azert tegyuk hozza, hogy a geuze pakk azert olcsobb, mert ezek kvazi a 3F alapsorok es nincsen bennuk gyumolcs. Az most szemelyes preferencia kerdese, kinek mi fekszik.

(#20769) andor80


andor80
senior tag

Hop Rider Beastly Red-Semmi extra Dreher Red ale agyonveri
Hop Rider Session Ipa-Ha lehet ez még roszabb jellegtelenebb valami.Nem vennék többet 3x próbáltam hátha de nem
Hop Rider-Wheat Pale Ale-Na ez viszont betlált! A tökéletes hybrid serecske nyárra pedig gyűlölöm a búza söröket..De ez a finom kis komlóival jó szénsavasságával keserűségével nálam beütött!Ajánlot ár értékben is.Ha marad a szint állandó...

[ Szerkesztve ]

Tartsd tisztán a képernyőd ne engedj a digitális szennyezésnek.Blokád alatt tartom én is!

(#20770) proci985 válasza [CsuCsu] (#20768) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

persze, meg az is egyertelmu hogy alap < kriek < "bogyok" arazasra, dragabbak az alapanyagok.

ettol meg szerintem ha valaki nem kostolta az alapsoroket szerintem erdemes azokkal inditani, utana egy bio framboost vagy egy golden blendet jobban tud ertekelni. izvilagra azert szvsz annyira nagy kulonbsegek nincsenek es mindegyik mashogy kulonleges.

egyebkent koszi a tippet, ha nem lenne itthon meg toluk par uveg, akkor erosen gondolkodnek egy beszerzesen.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#20771) [CsuCsu] válasza proci985 (#20770) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Baratnom ki nem allhatja a gyumolcs nelkulieket, de a gyumolcsosokert megbolondul. Kvazi leszolozott egy uveg Bokke Perzik Vanille-t Belgiumban, alig hagyott nekem :D

[ Szerkesztve ]

(#20772) Dhampir válasza koxx (#20700) üzenetére


Dhampir
félisten

Ebben a kóstolóban ízletesnek találta a hörpintő. Az első korty után "Very good".

(#20773) koxx válasza Dhampir (#20772) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Rossz az ízlése. Ez egy nagyon nem jó sör. (és nem csak szerintem)

(#20774) Dhampir válasza Dorian (#20642) üzenetére


Dhampir
félisten

Amikor megpillantottam a boltban eltöprengtem a kotyogóson, de a leginkább pénztárca apasztó sör, ami mostanában került terítékre, a Dreher félbarna volt.

Egyébként este is iható? A hozzáadott kávé mennyi koffeint tartalmazhat, avagy ez elenyésző?

(#20775) Dorian válasza Dhampir (#20774) üzenetére


Dorian
félisten

Én késő délután / estefelé ittam, sztem van benne egy teljes adag eszpresszó.
De alvásügyileg nem vagyok mérvadó, mert a kétévesem és a kéthónaposom miatt 2 éve és még 2 évig biztosan folyamatosan úgy érzem magam, mint a régi szép időkben egy kiadós afterparty után.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#20776) Dhampir válasza Dorian (#20775) üzenetére


Dhampir
félisten

Köszi a plusz infót. Gratulálok a gyerkőcökhöz, jó egészséget kívánok a családnak! :)

(#20777) Ereshkigal


Ereshkigal
őstag

Kipróbáltam a Mocaccino-t, kellemes csalódás, van némi teste és még jól is csúszik.

(#20778) [CsuCsu] válasza Ereshkigal (#20777) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Mocaccino szerintem javult. Amikor otthon voltam probaltam, es erezhetoen jobb volt szamomra a kb egy evvel azelottihez kepest.

(#20779) F-ECT$ válasza koxx (#20773) üzenetére


F-ECT$
titán

Ízlésről nehéz vitatkozni, de most már én is kívácsni vagyok rá. Valamelyik nap pattintom majd, de túl hosszú a sor előtte, tetejébe ma tejfakasztóra megyek, ott meg nem sörözni fogunk, viszont cserébe utána meg pár napig nem fogok alkoholra nézni sem :D

Dive ever, work never.

(#20780) kökény


kökény
aktív tag

Aki szeretne egy 4.3 untappd értékű Omnipollo 8-tuple... Tipát, itt most vehet: [link]
Beerside-on állandóan néztem mikor jön, itt meg véletlenül belefutottam. :C

(#20781) koxx válasza kökény (#20780) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

10%-os ipa, az szép.

(#20782) [CsuCsu] válasza koxx (#20781) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Es nincs is horror aron. Nem probaltam, de jonak tunik.

(#20783) F-ECT$ válasza kökény (#20780) üzenetére


F-ECT$
titán

Mit érdemes még innen venni? Mert a kezelési és szállítási költség 2200 Ft, azt érdemes lenne "szétosztani".

Dive ever, work never.

(#20784) proci985 válasza [CsuCsu] (#20782) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

jaja.

neztem webshopbol eltunt, svedeknel meg kaphato, de teljes 24es talcat 8 euro / sor aron vakon (sem) vennek belole.

az alapsore finom, a quad variansban engem mar egetett a komlo, de nagyon frissen ittam. anyag rendesen van benne.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#20785) looser válasza kökény (#20780) üzenetére


looser
addikt

Mikkeller Dry Hop Simcoe Vodka - 5400 Ft. Ez egész jól hangzik, ha jó vodka, akkor izgalmas kombó lehet :-)
És elég baráti az ára, ahogy elnézem. Nagyon szűk piacra szánt terméknek tűnik.

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#20786) [CsuCsu] válasza looser (#20785) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Ennyiert jo vetelnek tunik. A komlos piak eddig nekem bejottek. Bar en egy Citras verziot jobban dijaznek. A hordoerlelt rumjaik jok meg, amik a Phantom Spirits-szel keszulnek kollaboracioban.

(#20787) koxx


koxx
MODERÁTOR

Ez a NY moccacino meg mindig kellemesen jo, nem tolakodo az alkohol, igaz csak 6.6-os. Nem tul edes, nem keseru. Kicsit talan vizesnek erzem :F nem az a szirupos suru stout.

(#20788) Aranypatkány


Aranypatkány
tag

Ez a tripla komlós Bitburger állandó kínálata az Intersparnak? (csak hogy ne menjek be potyára) :))
https://untappd.com/b/bitburger-brauerei-bitburger-triple-hop-d-lager/3564197

(#20789) F-ECT$ válasza Aranypatkány (#20788) üzenetére


F-ECT$
titán

Elvileg igen, viszont én 2 Sparban is jártam a héten és egyikben sem volt. Pedig jó kis ivósörnek tűnik az ár/érték alapján is.

Dive ever, work never.

(#20790) Aranypatkány válasza F-ECT$ (#20789) üzenetére


Aranypatkány
tag

Igen, én is azért akarok betárazni belőle a hétvégére, viszont másért nem is mennék be. Kérdés, hogy ez ugyanolyan söre idéntől a bolthálózatnak mint akár a Heineken vagy a Soproni, vagy esetleg szezonális sör volt csak pár hónapja.

(#20791) xenom0rph válasza Aranypatkány (#20788) üzenetére


xenom0rph
őstag

Én múlthéten kerestem Árkád Interspárban, de nem volt. (Viszont a többi craft szépen felvolt töltve.)

halahala

(#20792) Aranypatkány válasza xenom0rph (#20791) üzenetére


Aranypatkány
tag

Akkor ez lehet ennyi volt, biztos nem érte meg valamiért továbbra is árusítani idehaza :(

(#20793) proci985 válasza Aranypatkány (#20792) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

itt is egyszeri release volt.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#20794) looser


looser
addikt

Hát gyerekek, szóljatok meg érte, de én elkezdtem nézni Winkler Robi videóit és élvezem, őszintén. Nem nagyképernyős, ugyanis sajnos ezt gondoltam róla eddig, a pimaszsága jól áll, tudja, amit tesz az nem valami sör-sommelier dolog, egyszerűen csak elmondja, mit gondol, mit érez, nem akarja megmondani, mely árpa- vagy komlóföldről származik az adott tétel alapanyaga vagy mely élesztőtörzzsel alakult át a cefre. Van egy-két zavarbaejtő dolog, de nekem belefér. Már várom a következő epizódot :-)
Cheers!

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#20795) [CsuCsu] válasza looser (#20794) üzenetére


[CsuCsu]
őstag

Szamomra is tud elvezheto lenni, csak az ertekelesere nem adok sokat. Kifejezetten viccesnek talalom a gagyisor tesztjeit egyebkent.

(#20796) kökény válasza Aranypatkány (#20792) üzenetére


kökény
aktív tag

Sajna valóban úgy néz ki, hogy ez ennyi volt, pedig tuti ivósör lett volna a nyárra, még az eddig HB-n és Löwenbraun edződött szomszédom is elkezdte venni, erre eltűnt a kínálatból :(

(#20797) nyisziati válasza looser (#20794) üzenetére


nyisziati
veterán

Megnéztem én is egyet-kettőt, de mivel ízlésekről van szó, nem feltétlen értettem vele egyet.
A stílus meg picit zavar. Nemcsak nála, Magyarósi Csaba, Dancsó Péter, Zsozéatya stb.

Nagyarcú, tenyérbemászó stílus, erőltetett sarkítások, vélemények, diszkréció nulla, "bele-mindent-az-arcodba-k*cs*g, érzed-milyen-buta-vagy?" stílus.
Nem mindenhol és mindegyikben, de valahol ilyesmi a fíling.

Kicsit mintha megerőszakolták volna a személyiségemet. Nem szeretem. Máshol is van ilyesmi, pl. UnBox Therapy, de ott egy-két fokkal még jobb azért a helyzet.
És vannak a sokkal jobbak, mint pl. MKBHD, vagy JerryRigEverything.
Na ezek viszont nemigen vannak nálunk.

(#20798) F-ECT$ válasza looser (#20794) üzenetére


F-ECT$
titán

Én is nézem. Nem tudom, hogy mennyi videót láttál már tőle, de főz is, meg hív szakértőket, ellátogat főzdékbe, szóval van komolyabb tartalom is a csatornán.

Értékelésre ő egyébként megengedőbb, tehát egy 3.5/5 ponton álló sörre nyugodtan mondja, hogy ajánlott (főleg ha jó áron van), de ugyanez a sör it a fórumon néhány tagnál 2 korty után megy a lefolyóba :)

Dive ever, work never.

(#20799) OPiiPO válasza looser (#20794) üzenetére


OPiiPO
addikt

Élvezettel nézem Winkler videóit, szórakoztatónak találom őket.

"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

(#20800) proci985 válasza F-ECT$ (#20798) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

nagyon mondjuk szerintem senki nem szokott kionteni sort, max az ember ami gyanus, azt eleve le se veszi a polcrol. a 10 euros untappd 4.3mas BBAt meg az ember megprobalja megmenteni szelloztetessel, meg ha gyanusan izhibas is.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.