Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:37:15

LOGOUT.hu

Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17308) kökény


kökény
aktív tag

Sziasztok, de jó hogy idetaláltam!Eddig csak magam szórakoztatására iszogattam/kóstolgattam söröket, de jobb lenne a tapasztalatokat hozzáértő közösséggel megosztani.
30 éves koromig meg sem kóstoltam a sört, mondván az nekem keserű :D barátok elvittek Prágába, ahol az volt a cél, hogy addig megyünk kocsmáról kocsmára, míg nekem nem ízlőt találunk.A 4.5. után már mind finom volt (Uflekuban csapolt barna beívódott azért rendesen, abból ittam másnap józanul is), a többi meg már történelem, 13 éve iszogatom, csak ilyen komolyba, mint ahogy itt megy még nem mélyültem bele.
Hazai kommerszeket nem nagyon iszok, ami megy bográcshoz Staropr, Krusovice,Pilsner Urq. Carlsberg,Budweiser,ezek az állandóak, Sparban magyar kézműveseket kezdtem el végigkóstolni, meg ha látok bárminemű nem populáris darabot, akkor 1-1 üveggel megajándékozom magam.Ez volt a rizsa, a lényeg, hogy kicsit szeretnék jobban elmerülni benne, komolyabb söröket kóstolni/venni, az oldalon kicsit visszaolvasva, úgy döntöttem, hogy kezdem a "kályhánál" -trappista söröket rendeltem meg a B. Happinessről, főleg a Westvleteren 12 miatt ;) Kíváncsi vagyok a világ egyik legjobbjának tartott söre milyen az általam eddig kóstoltakhoz képest, legyen valami viszonyítási alapom a következőekre nézve.
Aztán azt gondoltam, hogy szépen sorba megyek a jelentősebb nemzetek pl. Ratebeer ranglistáján előkelő helyen és általam megfizethető sörein, persze ajánlásokat elfogadok ám, előre is köszi.Igyatok finomakat, hétvégén pálinkafesztivál, szokott lenni ribizlis sör, míg nem jönnek a trappisták, azzal "kényeztetem" magam. :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.