Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
qltsar
veterán
válasz
Dr.Zoo #16348 üzenetére
Szerintem dragabb lenne a nemet Lidlinek a csehekkel fozetnie, bar valoban ez lathato a dobozon. Vicces, hogy az exportra kinalt egyik leghiresebb soruket is a lengyelekkel berfozetik
(HB), ha lemesz a boltba ugyanezt kapod meg. Fura azonban, hogy a HB buzat nem adtak ki a kezuk alol.
Ha valami csoda folytan megis tenylegesen a cseheknel fozik az Argusokat, akkor remelhetoleg ez elorelepes, es, ha igaz, ujrakostolom.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Nunder #16341 üzenetére
Sajnos az egy ilyen het volt, de orulok, hogy azert elvezted! A Verdant sorok gyorsan elfogynak, ami a hutoben van az is az 1-2 heti adag altalaban. Ha vannak cimboraid akikkel tudsz rendelni, a Ghostwhale-n rendszeresen felbukkannak az ujdonsagok.
@proci985 Szivesen! Na, es kivancsi leszek, hogy mit alkottok! Az Experiment most szerencsere jo cuccokkal van kitomve: Fruit Car Sight Exhibition (all Citra, Verdant egyik legjobb IPA-ja), es egy Verdant x Cloudwater kollab.
@Aranypatkany Semmilyen szinten nem szamitanak csucsnak. IPA teren elegge atlag a UK mezonyben, CW es Verdant szinttol eleg messze vannak. A Tempest inkabb stout es brown ale vonalon jeleskedik, azokbol jonnek ki neha elegge jol sikerult darabok.
-
Aranypatkány
tag
Sörös szombatot mindenkinek!!
A Tempest mennyire számít UK csúcsfőzdének a Cloudwater és a Verdant-hoz képest? Eléri e kettő színvonalát? Főleg IPA/DIPA/NEIPA.. terén??
Egy súlycsoportban van ez a három ? -
qltsar
veterán
válasz
Dr.Zoo #16342 üzenetére
Kár, hogy lengyel
...
Ha ez bejött kóstold meg a Pennyben kapható Rychtar Grunt-ot, szerintem ég és föld a kettő, és az valóban cseh pils. Ma 139 Ft-ért sikerült vennem (tényleg nem értem, hogy hogy adhatják ilyen olcsón
!).
-
Nunder
őstag
válasz
[CsuCsu] #16283 üzenetére
Meglátogattuk cimborámmal a The Experiment-et, és mit ne mondjak megérte kiszenvedni magunkat
Remek kis családias hely, kiváló sörökkel (Pressure Drop és Verdant). Szinte végig is tudtuk kóstolni mindet ami csapon volt, totál normálisak voltak és segítőkészek.
Amit azonban nagyon sajnáltam, hogy a Verdant-tól semmi nagy név nem volt benn, még dobozban sem. Így is jó söröket ittunk, de nagyon hiányoltam a szortimentből a nagyobb neveket. De mindenképp remek élmény volt, kösz Csucsu az ajánlást.
-
Jhonny06
veterán
-
ROBERTOH
őstag
-
ROBERTOH
őstag
Én ezt ajánlom neked: La Chouffe (hogyhogy nem írta senki?
)
-
Dr.Zoo
őstag
válasz
Ereshkigal #16327 üzenetére
Sajnos csak 14 palack volt fent a polcon, kis bolt volt a hotel közelében. A helyi Tescoban meg nem volt...
Mondtam is neki, hogy amennyi van a polcon, hozhatja. Mind? Igen. -
looser
addikt
válasz
Ereshkigal #16324 üzenetére
Luser2000: nem tűnik valósnak. Én szívemből örülök, de akkoriban nagyon kész volt. Sokan hittük, hogy nem így lesz, de ez már egy másik topic témája :-)
-
Luser2000
addikt
Jut eszembe:
Mindenki Möszijő Csakája (aka. Kővári Gergő) egy fél éve nem magyarországról való távozását jelentette be (teátrálisan)? Lett abból valami? (Ha nem, akkor véleményem szerint az nekünk csak-a-jó, és örülök is neki, de annak idején ...)
-
Luser2000
addikt
válasz
qltsar #16318 üzenetére
Köszi fiúk a tippet!
Az U.T értesítés beállítást kipróbálom, bár az a bizonytalanság benne van, ami a Craftokra egyébként is jellemző: más és más néven jönnek ki akár ugyan azon sörök, vagy valami apró részletben változtatott receptek. (Szóval így lehet jött ki tökös, csak idén épp más a neve. Ha így érthető ...)
A friss komlósakból behúztam párat péntelen.
-
qltsar
veterán
válasz
Luser2000 #16317 üzenetére
Jonnek lassan. Szerintem Untappd-en a csaplistakat erdemes figyellgetni: Hopaholic, Hedon, Dezso, KEG, Monyo.
Mondjuk, talan pont az utobbinal lehetseges a legeloszor a tokos soruk.
Jelenleg amugy eppen a friss komlosok potyognak a fozdektol.
Edit: azthiszem van olyan funkcioja Untappdnek, ha mar felvittek egy sort, akkor betudod jelolni, hogy ertesitsen, ha a kozeledben levo valamelyik verified venueban elerheto. Talan igy a leggyorsabb, bar meg nem hasznaltam ezt a funkciot szemely szerint.
-
Luser2000
addikt
Sziasztok! Manapság Budapesten hol lehetne csapról tökös sört kóstolni? (Vagy ezek még csak most erjednek le?)
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
Aranypatkány #16315 üzenetére
Valoszinuleg a palackozas, ha nem 202X van rajta.
EU-s szabalyozas miatt amugy szinte minden etelre/italra kell lejaratot irni (meg a sora is), de ilyen soroknel 10 evet szoktak megadni. Es igen, erdemes erlelni a Westvleterent! Egyszer ki akarok probalni kulonbozo koruakat egymas mellett.
Egyszeri finomsagkent siman megeri a 14 eurot, de nagyobb tetelben erdemes az apatsagban venni.
-
Aranypatkány
tag
válasz
[CsuCsu] #16314 üzenetére
Bécsben kapható a legközelebb a Beerlovers-ben, köbö 14 euróért. Én már vettem ott, viszont máig nem tudom, hogy a koronazáron a dátum az a palackozás, vagy a lejárati idő. Utóbbira csodálkoznék, ugyanis ez a stílus évekig eltartható, sőt még jót is tesz neki.
Egy Quad-ra mellesleg miért is kéne lejárati időt írni???
-
[CsuCsu]
őstag
A Westmalle jo meg, ahogy latom az nem volt emlitve, bar a Rochefort szerintem a legjobb a felsoroltak kozul.
Ha egyszer pedig valahogy a kozelebe jutsz egy Westvleteren 12-nek, azt mard el, kerul amibe kerul. Sirni fogsz, azt garantalom. De ez tenyleg nem az a Tesco-ban megvesszuk fajta.
-
proci985
MODERÁTOR
-
Dr.Zoo
őstag
-
mekker
őstag
válasz
Aranypatkány #16292 üzenetére
Én is pont a héten ittam egy Konrad 12-t, nagyon jó sör, és árban is ott van. (Interspar)
-
proci985
MODERÁTOR
ahogy elottem is irtak, Chimay (feher/kek/piros), Delerium (alap red es nocturnum is), La Trappe (6-8-10), Duvel (bar ez vilagos), Rochefort (6-8-10).
arban jellemzoen 700 es 1200 kozott (utobbiak jellemzoen a quadrupel / 10esek) es Magyarorszagon kaphatoak.
ha a gulden draak izlett, a delerium es a duvel azt tudja csak jobban. a chimay / la trappe / rochefort apatsagiak es mas minosegi ligaban jatszanak. arra ugyelj, hogy a dubbel / trippel / quadrupel szinben es izvilagban is elegge eltero, valamint a dubbel kozelebb all a quadrupelhez mint a trippelhez. piraatot keruld.
-
Luser2000
addikt
Tegnap milyen jópofaságot fedeztem fel (a KEG Sörművházban)...
(OK, újszülöttnek minden vicc új).Sör-elviteles fémdobozoló :-) (AliExpressz egyébként)
Mezei fémdoboz, rajta matrica, sör belecsapol, doboztető ráhelyez, géppel ráperemez. No felár. Max. 2-3 napon belül elfogyasztandó.
(Illik is a helyhez, szeretem őket, innovatívak, ügyesek, jók, ...)
-
Dilikutya
félisten
-
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani jóféle belga ale -eket, amiknek nem túl elvetemült az árazása és mindenképp érdemes őket megkóstolni? Anno amikor megkóstoltam a Lidl belga pakkjának söreit, rájöttem, hogy na ez az az ízvilág, ami nekem kell. Bár tudom most IPA meg APA mánia van, de az eddigi kóstolásaim alapján azok nem állnak hozzám annyira közel. Persze az is tény, hogy egyáltalán nincs túl nagy "tapasztalatom" e téren és ettől függetlenül is találkoztam olyannal, ami ízlett...
Köszönöm
-
Dilikutya
félisten
válasz
Jhonny06 #16298 üzenetére
Passz. Én nem ott ittam, ahol csapolják, sörest volt Szolnokon az egyik craft sörözőben, és Zsófi (Főzdebusz) volt a meghívott előadó, ő hozott söröket, meg a végére meglepinek ezt. Flakonba csapolva, a címke is már Szolnokon lett nyomtatva hozzá. Ez 2 hete volt, nem tudom, van-e valahol még belőle. Értelemszerűen a hozzávalók zömét nem érezni, az édes-csokis-kávés íz dominál, persze totál kiegyensúlyozatlanul, és mintha kortyonként sem mindig ugyanúgy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest