Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:37:15

LOGOUT.hu

Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15251) proci985


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

Omnipollo / Brewdog I Wanna Be Your Dog imperial stout
(gyakorlatban) Omnipollo / Brewdog Noa Grain Whiskey Barrel Aged

Fekete test dus, imperial stout mercevel nagyon dus, mokka habbal. Illatra csokolade es mogyoro. Csokolade, kave, vanilia, mogyoro, porkolt malata, toffee, es grain/rye whiskey. Utoizre grain whiskey, kave, csokolade, malata, karamell, toffee. Olajos a szajban es az utoize egy ido utan csokolade/kave/karamell/vaniliabol atcsap grain whiskeybe.

es akkor a kapcsolodo zene rendhagyo modon, alafestonek (Iggy Pop/The stooges - I wanna be your dog). Ez itt gyakorlatilag a Noa egy evig whiskey hordoban tarolva es osszeerve. Kevesbe csokolades es edes mint az alapsore es izre a De Molen fele elso Noara hasonlit jobban. Jelenleg a Noat mar a Dugges fozi de tavaly ev elejen csereltek szoval idoben kb stimmel, hogy ez meg egy De Molen fele batch lehetett. Viszont a hatterben ott a whiskey ami ahogy melegedik sorkent egyre jobban kibontakozik (es nem hutottem tul).

Az alapsore zsenialis es az egy eves erleles miatt osszeert. A whiskey reszenel viszont egesz biztos vagyok benne, hogy ez bizony rye/grain lesz amit normal esetben az alkoholfok stabilizalasara (ertsd feltolasara) hasznalnak blendeknel. Kivetelek persze akadnak mint a Nikka Coffey Grain viszont az is eleg egydimenzios, arkategoriaban inkabb az elkeszitese miatt kulonleges es erdekes. Mondjuk ehhez tudni kell, hogy a Coffey Grain itthon megbecsult tagja a whiskeys szekrenynek es whiskey geek ismerosoknek ezt szoktam tolteni kiprobalni specialitaskent.

Nagyon ajanlott. Ha viszont meg nem kostoltad az alap Noat akkor a felarat nem feltetlenul eri meg, ugy inkabb ajanlanek pl egy Talisker 16ot (remek belepo whiskey Islay szigeterol) es egy Noat, kulon kulon. A sima Noanal szerintem egy hajszallal gyengebb, bar a whiskey tenyleg ad neki egy erdekes dimenziot. Orulok neki, hogy jott dobozosan, a masodik meg azt hiszem var egy ideig a szekrenyben.

---

Egyebkent ha valaki probalta a Paradox Graint es az I wanna be your dogot is, erdekes lenne egy osszehasonlitas, mert tippre ugyanazt a hordot hasznalhattak.

O/O Narangi IPA

Narancssarga test feher kozepes habbal. Komlo (citra/mozaic/columbus), komlo es komlo, lekerekitetten, kiegyensulyozottan es finoman.

A minimalizmus gyonyorkodtet, az O/Onal pedig kihoztak a gyumolcs nelkuli ipabol a maximumot.

Nagyon ajanlott, kb a Ballast Point Sculpinhoz hasonlithato gyumolcsok nelkul, skandinav minimalista stilusban.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.