Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jhonny06
veterán
válasz
hkaroly #15197 üzenetére
Kétlem, hogy megromlott volna. A Piraat híresen baromi alkoholos sör és sajnos még csak nem is próbálkoztak elrejteni valami normális fűszerezéssel, szerintem ihatatlan kategória. A Gulden Draak-ok is ilyenek, viszont ott baromi jó a fűszerezés és legalább minőségi. Ha nem tartottál túl nagy szünetet a többi között, akkor elhiszem, hogy egy kategóriába esett pl. a Piraat-tal, de a GD-t érdemes "külön" is megkóstolni, mert baromi jó.
A Bornem-et még nem kóstoltam, de így rákeresve valószínűleg a Piraat-hoz hasonló, nem túl jól sikerült kreálmány lehet.
-
looser
addikt
válasz
proci985 #15196 üzenetére
Ebben egyetértek veled, a hatos pakkból a Boneem-GD (szerintem a GD 9000 az egyik legjobb quad) négyes a legjobb, utána még a triple hop Piraat és legutoljára a sima Piraat. Nekem a mai napig a mindenhol kapható Corsendonk Agnus a kedvencem, az első szerelem, mindent hozzá hasonlítok :-)
Ezt a romlás dolgot olvastam már régebben, de baromi nehéz elképzelni egy 10+ alkoholos sörnél, hogy ha megfelelően van tárolva, akkor baja legyen akár 5 év után is. Simán lehet, hogy valami napsütötte hazai raktárban várta a szokásos évi két lidlbelgahatos akciók egyikét. Remélem nem így van. Rám még vár egy pakk, holnap szavazás után kezdek neki. Vagy ezért, vagy azért, de iszom :-) -
hkaroly
csendes tag
Szerintem a lidl-s Piraat/Gulden csomag vitájában most kivételesen mindenkinek igaza van, ugyanis: a legutolsó két akcióban vásárolt csomag (össz. 5 pakk) nálam is szinte az ihatatlanság határát súrolta (az említett full alkohol "íz"), pedig előtte teljesen ok volt a dolog, nem top belga, de bőven iható. Javaslom akik beleszaladtak a rossz verzióba, próbálják meg megkóstolni valami rendes helyről/csapról ezeket.
-
looser
addikt
válasz
mickemoto #15193 üzenetére
Hát nézd, ez nem tudom, hogy trolling, tudatlanság vagy tényleg így érzel, gondolom utóbbi, de a belgák már akkor is sört főztek, amikor az őseink itt a Kárpát medencében még nyilazgatták a szláv parasztokat. Persze igazad lehet, attól mert valami régóta csinálnak, még lehet szar, de próbálj úgy tekinteni rá, mintha ez egy nem hagyományos sör lenne, mint amilyet a világ legtöbb szupermarketében leemelsz a polcról. A belga ízvilág az élesztőiknek és alapanyaghasználatnak köszönhetően minden más nép sörétől eltér. A világon legnagyobb részt fogyasztott lágersörökétől (alsóerjesztésű) jelentősen (magyar, német, cseh stb.), az angolszász ale söröktől (szintén felsőerjesztésű, mint a belga) pedig ízében és illatában is még könnyen megkülönböztethető. Szerintem egyébként érdemes kísérletezni, mert biztosan belefutsz olyanba, ami nem lágersör, de mégis ízleni fog neked. Hajrá
-
mickemoto
őstag
válasz
[CsuCsu] #15191 üzenetére
Én nem vagyok egy válogatós sörökben de ezek a belga valami(sörnek nem nevezném) olyanok voltak mint ha egy legrosszabb hazai 3%-os sört felöntenénk a legpocsékabb vodkával amit kapni lehet hogy meglegyen a 8-10-12%_os alkohol tartalom.Asszem még nem dobtam ki őket , majd megnézem milyen besorolását kapott a gyártó.
-
looser
addikt
Fővám téri Aldiban van még az Oppigards ipákból pár darab, a kispesti Kossuth térnél lévő LIDL-ben pedig van még pár doboz a hatos belgából.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
mickemoto #15190 üzenetére
Miota van EU, eleg egy akarmilyen tulajjal Belgiumban nyitni egy gyarat. Rakerul a 'Made in Belgium', de minoseg a szokasos hazai. Mehet is a Lidl-be. Rajottek, hogy a szarmazasi hellyel siman el lehet adni.
Nekem elso megnezni az Untappd-et ha sort veszek, ami 3.25 alatt van az nalam egyenesen kuka. 3.25 es 3.8 kozott valamit megiszok, valamit nem, tipustol es fozdetol fugg. Folotte barmit kiprobalok szivesen.
-
mickemoto
őstag
A télen a Lidl-ben volt egy darabig asszem hatos vagy nyolcas kiszerelésű belga sör, mind más fajta.Na életemben nem ittam még olyan rossz sört, azóta el is ment a kedvem a sörivástól annyira rosszul esett.😠
-
proci985
MODERÁTOR
Mikkeller Nelson Sauvin Chardonnay BA *Orange & Passionfruit* sour / wild ale
Narancssargas-opalos atlatszo test feher habbal. Szolo, narancs, passionfruit (?), nemi minimalis sav es a hatterben az eleszto es a brett. Hatterben sour jegyek es illatban egyertelmuen a belga sourok rokona. Tokeletes az osszhangja.
Az alapsore egy feherbornak alcazott belga ale volt (azaz a Nelson Sauvignon / Nelson Sauvin Brut), ez kifejezetten jol meg van bolonditva nemi sour felhanggal. A gyakorlatban az alapsorehez kepest kevesbe szaraz, a gyumolcs nemi elenk felhangot ad neki. A feherboros sangria deligyumolcsokkel kevert papiron belgian ale nem tudom mennyire hangzik ertelmesen, de kb errol van szo.
Nagyon ajanlott. Ja es irdatlanul csuszik. Nem olcso, de egy uveg oke borkent veve mar elfogadhato az ara.
-
[CsuCsu]
őstag
Hoppin' Frog - Rocky Mountain Barrel-Aged D.O.R.I.S. Oatmeal Imperial Stout: szep kakaoszinu hab, eros kaves-whiskeys illat. A zab selymesse teszi az allagat, kellemes. Izre porkolt kave, kakao, whiskey, vanilia, vagyis ami eppen elvarhato egy ilyen jellegu sortol. Tokeletesen megtestesiti ami egy whiskey BA kakaos jellegu impy stout-nak tudnia kell, de ne keressunk innovaciot. Nagyon finom, ajanlott.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Mr.Csizmás #15182 üzenetére
Amit az Auchan is árul ebből, az valami mocsok szar. Meg a Platan is. Inkább egy Kőbányai.
-
looser
addikt
válasz
Mr.Csizmás #15182 üzenetére
Melyik? 10-es?
-
Mr.Csizmás
titán
Rychtar @Penny 129
-
looser
addikt
válasz
mickemoto #15177 üzenetére
Elsőre egy ilyet találtam erről a kutatócégről...
-
tuki2200
senior tag
válasz
mekker #15152 üzenetére
Alapból kukoricás-rizses
amit irtal nem meglepo ez is a tipikus nem sör ízű sör, azokat is célozzák vele akik amugy nem szeretik az erős ízeket/sört (legalabbis dréheréknél ez a terv) egyébkent érdekes, hogy cseh-be is gyártják magyarországra mégis Padovabol hozzak a Peroni gyarbol
-
mickemoto
őstag
Sokk a német söriparban . A német sörök nagy része mérgező, hormont befolyásoló Monsanto növényvédőszert tartalmaz.
-
Dr.Zoo
őstag
válasz
Elektrosokk #15170 üzenetére
Vagy-vagy. A Harcos általában elég gyorsan elkopik.
-
proci985
MODERÁTOR
Great Divide Yeti Imperial Stout - Chai imperial stout
Fekete test mokka habbal. Illatra porkolt malata es nemi alkohol. Fahej, vanilia, malata, csokolade, kave, kardamumma, mogyoro, utoizben bors, vanilia, alkohol, hordo.
Eleg sokmindent kierezni az izen, de nagyon lean* az egesz fozet es talan meg az alap Yetihez kepest is nagyon osszemosott / kozeputas. 2017 szeptemberi palack, tehat azt se lehet mondani, hogy tultartottam.
Ajanlott. Igazabol egy picit megvarialt Yeti, szoval ha szeretted az alapsoret akkor ezt is szeretni fogod, viszont ez is ugyanolyan kozeputas es talan egy fokkal meg az alapsorenel is osszemosottabb. Ha karaktereset akarsz a szeriabol arra ott az oatmeal, egyebkent viszont az alap yeti azert egy remek kezdosor imperial stouttal ismerkedoknek (es ugy egyebkent is jobb, mint ez a varians).
* itt reszben arra gondolok, hogy nagyon jol csuszik, osszeerett, ugyanakkor a reszletei talan kevesbe hangsulyosabbak a kelletenel
-
proci985
MODERÁTOR
Sotetnarancssarga zavaros test, feher habbal. Konkretan uszik az aljan a komlo. Komlo, mango, citrus. Gyumolcsos, eletteli es friss, hosszu gyumolcsos utoizzel.
Tavalyi fozetet itt probaltam, ez meg mindig hasonlo kategoria. Stigbergets fozi meg mindig a legjobb ipat Göteborgban es az egyik legjobbat Svedorszagban (meg kb a vilagon abbol amit probaltam).
Nagyon ajanlott. Kb ezzel rakta fel a Stiegberget itt orszagosan magat a terkepre es jo latni, hogy ketszer le tudjak fozni ugyanolyan minosegben. Ahogy nezem egyebkent 12 napja palackoztak ami szep teljesitmeny figyelembe veve, hogy postan rendeltem elozo pentek.
-
mekker
őstag
Helyi kisboltban vettem. Néztem Intersparban is, de nem láttam
-
jookomak
őstag
Háhá, Corvin szezonnyitó sörfesztivál azon a hétvégén lesz, mikor otthon leszek. Nem tudom ki intézte, de köszi!
-
chatran
őstag
válasz
balintdavid #15163 üzenetére
Köszi, mennyibe kerül?
-
balintdavid
tag
Na akkor ide is bedobom a kommentem, úgy látom még nem tesztelte itt senki
Pécsi Búza -
ROBERTOH
őstag
Remélem
Sajnos azt nem árultak. Birra del Borgo My Antonia is be volt tervezve, de az meg elfogyott. Nem baj, majd a következő nagybevásárláskor
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
ROBERTOH #15157 üzenetére
Az Aecht Schlenkerla sorok edesapam kedvencei. En is komalom oket, kulonleges es hagyomanyos elmeny!
Nekem megjott vegre a Cloudwater rendelesem (24 oran belul szallitanak!), letoltam egy ujabb A Tool For Conviviality-t szepen behutve, amit osszesen egy hete foztek (6 darabot rendeltem a biztonsag kedveert). Hihetetlen ez a sor. Korulbelul ugy tudom leirni, hogy szetfeszitik az arcodat es komloagyuval belerobbantanak egy barackos-epres-keseru-szolos atombombat. A komlo lagy leve buja leanyzokent tancol a nyelveden, a 10% alkohol gyengeden tolong a hatterben. Veszelyes darab, szaftos milkshake, mosolyogva logybolod a szadban boldog napkozis fejet vagva. Koszonom Cloudwater, johet maskor is
.
-
ROBERTOH
őstag
-
tixem
addikt
Fél literes dobozos Kronenbourg Blanc Auchanban 299 pénz. Eddig még nem láttam, pedig hetente járok portyázni oda
Ennyiért szerintem egész jó bolt.
-
looser
addikt
-
[CsuCsu]
őstag
Szamomra azert elegge hype szagu az OverWorks kulon fozdekent kezelese. A Brewdog valoban igy probalja eladni, de attol meg ugyanugy csak egy uj erjeszto egyseg az Ellon-i fozdejukben.
Mindenesetre biztato, hogy az uj cuccot is kihozzak, UK-ban is csak most inditjak es a sorok is allitolag premium kategoriasak lesznek. Mas kerdes, hogy lesznek-e azon a szinten, mint peldaul egy Crooked Stave vagy Speciation, ha mar az amerikai sour/wild ale tipust hangsulyozzak.
Mindegy, launch day-en majd jol megszakertem
(Egy sarokra lakom a helyi Brewdog-tol, meghozza ok koltoztek mellem, es nem forditva.)
-
mekker
őstag
Ma ittam egy Asahit, 230 volt a 0,33-as. Annyit talán megért kóstolónak, többet nem. Olasz licenszelt, kukoricás sör (vagy ez alapból is az?). Az elején bejött ez a savanykás íz, de 2-3 deci után már unalmassá vált. Kocsmában nem venném, ha drágább lenne egy Drehernél.
A Dreher Pale Ale nem rossz sör, de én is azt éreztem, amit írtak róla, hogy kicsit erőtlen. Alapsörnek jó lenne, a Pécsiek is meglépték, hogy mára száműztéka kukoricát minden értelmezhető sörükből.
Vettem még három Fuller's sört, az Old Winter Ale egyértelműen bejött, és jó árban is volt (600/fél lityó, Interspar). Kicsit fűszeres, de nem volt túltolva, és nem is csapott át édesbe. -
jsk
senior tag
Mindenesetre aki szombaton május 26-án megy kóstolni, azzal szívesen összefutnék a helyszínen.
Amúgy most van nyereményjáték. Akinek még nincs jegye, az megpróbálhatja, hátha összejön neki.
Ma bejelentették a 41-ik főzdét is: BrewDog OverWorks.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest