Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Spyra: akkus, nagynyomású, automata vízipuska
- Bemutató Route 66 Chicagotól Los Angelesig 2. rész
- Helyszíni riport Alfa Giulia Q-val a Balaton Park Circiut-en
- Bemutató A használt VGA piac kincsei - Július I
- Bemutató Bakancslista: Route 66 Chicagotól Los Angelesig
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [GoodSpeed:] Windows 11 PRO FPP (Full Packaged Product) - Retail, Box, dobozos
- [Re:] [ubyegon2:] Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] [bb0t:] Gyilkos szénhidrátok, avagy hogyan fogytam önsanyargatás nélkül 16 kg-ot
- [Re:] Spyra: akkus, nagynyomású, automata vízipuska
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Téma összefoglaló
Hozzászólások
Daneeka
senior tag
Gyorsan leírom, hogy tudod az említetteket megszüntetni:
(még a dolgok legelején össze szoktam gyűjteni egy vödörben az összes vizet amit a főzéshez szoktam használni és úgy kezelem egyben a vizet)
klór a vízben: 0.1g/10l metabiszulfit (amivel a borosok kénezik a bort) a főzővízbe
magas mash ph: ez főleg a magas bikarbonát (hco3) tartalmának köszönhető a csapvizeinknek/ásványvizeinknek, főzővízhez hozzáadott savval lehet küzdeni ellene viszonylag bonyolult kalkuláció után
fertőzés: itthoni szerek közül csak a star-sant merem ajánlani vagy ilyen DIY durvább klór meg sav dolgokat
oxidált keserítő komlók: friss komlót kell venni, hűtve tárolni, nem szabad felbontva tárolni, vákuumzárt kiszerelésben kell venni
nem megfelelő ásványianyag profil a vízben: ez ellen nehéz küzdeni pedig a csapvizeink nagy része csapnivaló magában, (főleg a magas hco3 miatt) az ideális lenne a RO vagy desztvizet magunknak sózni beállítva a profilt amit akarunk, erre megint vannak kalkulátorok
gyenge hotbreak a boil elején: erős forralás, később kell hozzáadni az első keserítő adagot