Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:37:15

LOGOUT.hu

Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10536) Daneeka válasza truefx (#10535) üzenetére


Daneeka
senior tag

Gyorsan leírom, hogy tudod az említetteket megszüntetni:

(még a dolgok legelején össze szoktam gyűjteni egy vödörben az összes vizet amit a főzéshez szoktam használni és úgy kezelem egyben a vizet)

klór a vízben: 0.1g/10l metabiszulfit (amivel a borosok kénezik a bort) a főzővízbe
magas mash ph: ez főleg a magas bikarbonát (hco3) tartalmának köszönhető a csapvizeinknek/ásványvizeinknek, főzővízhez hozzáadott savval lehet küzdeni ellene viszonylag bonyolult kalkuláció után
fertőzés: itthoni szerek közül csak a star-sant merem ajánlani vagy ilyen DIY durvább klór meg sav dolgokat
oxidált keserítő komlók: friss komlót kell venni, hűtve tárolni, nem szabad felbontva tárolni, vákuumzárt kiszerelésben kell venni
nem megfelelő ásványianyag profil a vízben: ez ellen nehéz küzdeni pedig a csapvizeink nagy része csapnivaló magában, (főleg a magas hco3 miatt) az ideális lenne a RO vagy desztvizet magunknak sózni beállítva a profilt amit akarunk, erre megint vannak kalkulátorok
gyenge hotbreak a boil elején: erős forralás, később kell hozzáadni az első keserítő adagot

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.