Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz lenrok #65600 üzenetére
Ha zavar a bevilágítás, akkor jobb ha inkább elállsz a vásárlástól. Viszont egyáltalán nem biztos, hogy a direkt LED-es jobb lesz. Az rtings szerint pl. ennek a sonynak gyengébb a fekete homogenitása, habár ők egy IPS paneles változatot teszteltek, a VA paneles talán jobb.
Ha nagyon fontos a homogén fekete, és belefér, akkor válassz FALD-s tv-t vagy belépő oled-et.
-
Montesantos
senior tag
Sziasztok!
KD55X8509C (2015) az utóbbi időben ha átváltok tv-ről hbo go, netflix stb random kifagy 6 piros villogást kapok, rendszervisszaállítás, újrakalibrálás stb meg volt, de a hiba megmaradt... Ötlet valakinek szervízen kívül.... vagy ennyi volt neki?
Köszönöm[ Szerkesztve ]
Gabi
-
kissdani
senior tag
válasz Montesantos #65604 üzenetére
Sajnos nem tudom mit kellene, esetleg kihúzod 10percre a konektorból...
Ezért áldom a percet hogy 5év garit vettem rá halnak meg szoftveresen, kizártnak tartom hogy az enyém is elmenjen 5évet úgy hogy nem omlik össze az android rajta.85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
lenrok
tag
Sony Bravia KD-50X80J (va) ajánlott? Van valakinek vele tapasztalata?
-
kolosszus87
senior tag
-
junior11
veterán
válasz kolosszus87 #65607 üzenetére
Az 50"-os VA paneles.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
lenrok
tag
válasz kolosszus87 #65607 üzenetére
280k at már nem szerténk rászánni. :/
-
Celtis
veterán
Az sajnos valamilyen fizaki meghibásodás jele. Először is azonosítani kell a 6 villogás jelentését.
-
sting2
addikt
Mivel a Destiny - PS5 páros jelenleg " köhög " a HDR alatt (túlvilágítja a fényes objektumokat), gondoltam, itt a lehetőség a semleges szín profilt, Profi1 re rakni..
A benyomásom 2 nap után az, hogy a kép kevésbé fárasztó és kicsit, de csak egy nagyon kicsit, itt is van egy olyan " őszies " hangulata.
Mondjuk nem annyira mint a " meleg" profilnal de van.
Vissza lépve Semlegesre, megemelkedik a fehér szaturaltsag, világosabb lesz a kép, olyan mintha
" domestosszal felmostam volna"...Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
vlevi
nagyúr
válasz syler123 #65614 üzenetére
Én, amikor kb 4 éve otthon először bekapcsoltam az XE85-öt, pár perc volt, és már égette a szemem. Azt hittem, csak a nagy méret miatt, de aztán átállítottam a normálról meleg-re, profi-ra, és rögtön megszűnt a probléma.
Lehet, egyébként, hogy normál-on hagyva, de a színeltolásokkal játszogatva el lehetne érni egy olyan beállítást, ami nem olyan, mint a meleg színprofil, de mégse égeti szét az ember szemét a "kék".
Mert nekem az a Sony normál színprofil olyannak tűnik, mint máshol a "hideg".
Műszerrel nem mértem soha, ezért nem mondhatom azt, hogy rossz, csak azt, hogy az én szemem nem bírja.
Telón, táblagépen, monitoron is mindíg egy kicsit melegítek a színeken, mert, ha már napi 12-16 órában nézem valamelyiket, akkor legalább ne vakuljak meg tőle... -
syler123
veterán
Én is így jártam egyébként, mert előtte volt 32" és 40"-os tv-m, utána azt hittem az 55" miatt akarja kiégetni a retinámat (alacsony fényerőn is). Pedig azokat sem meleg színekkel használtam (Samsungok voltak), de valóban, nem érdemes hideg és normál színekkel használni ezeket, mert fárasztja a szemet.
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
Megnéztem a szervizkönyvét és háttérvilágítás hibát jelent a 6 villogás.
Ha egyébként látszólag jó a háttérvilágítás, akkor talán csak a tápegység érez valamiért túlterhelést és ezért dobja a hibát.
Akárhogy is, szakembernek kell megoldania. Viszont gazdaságosan javíthatónak érzem.[ Szerkesztve ]
-
Sonja
nagyúr
-
-
kissdani
senior tag
Media lejátszónál nekem sem igazad van, de úgy rémlik pc-nél kiírja de azt most nem tudom kipróbálni.
Az hogy mitől függ hogy kiírja vagy sem nemtudom.85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
Celtis
veterán
válasz Montesantos #65622 üzenetére
Talán azokon magasabbra van állítva a háttérvilágitás fényereje.
-
lenrok
tag
Sony TV-ken szokott baj lenni Dolby Visionel? Eggyes TV márkáknál olvastam, hogy túl sötét lesz a kép. Itt van ilyen goond vagy a Sony ezzt jól kezeli?
-
Lupus70
csendes tag
válasz F-ECT$ #65567 üzenetére
"A Sony nagyon gyenge szoftveresen, de már évek óta az. Azt kell nézni, hogy mit tud a tv out of the box, és ha megfelelő, akkor vehető. A frissítéseket meg lehet érdemes is lelőni, ha nem kell funkcionálisan belőle semmi, mert általában csak rontanak a helyzeten.
Az LG szoftveresen sokkal jobb, frissítések is gyakrabban jönnek. Panel lottó van, de házhoz jön a csere panel. Szóval ha oled-et vennék és játékra is kellene, akkor én is afelé nézelődnék."Sajnos nem tudok egyetérteni veled és ezt így általánosítva nem merném állítani. Pontosan mire gondolsz? Amit írsz, arra következtetek, hogy felszínes a tudásod, ami nem gond, de akkor kérlek kezd úgy a hozzászólást, hogy " Véleményem szerint...". Minden esetre irigyellek, mert neked így gyorsan meg van egy tv vásárlás. Vagyunk páran hozzáértők itt a SONY topikban, akiknek ez hónapokba telik.
Nekem Sony LCD van. Szoftveresen nem gyenge, szerelő nem látta. Nappali fényben ver bármilyen Oled-et, mégsem írom, hogy sokkal jobb mint egy Oled. Mindenki maga dönt, milyen paraméterek fontosak a számára. Az tény, hogy már a Sony is gyárt "olcsóbb", kis tudású tipusokat, ami viszont jó minőségű az drága és túlárazott. Ez van.
Csak gondolj bele kicsit, hogy Hollywoodban a filmkészítők milyen márkákkal dolgoznak...
Az a technikai tudás, ami amit a Sony és a Panasonic képalkotás terén évtizedek alatt megszerzett, jelen pillanatban még álom az LG számára. ( a fejlődés természetesen látszik)
Az LG lehet hogy játékban erős, ott azért nincsenek olyan komoly elvárások képminőség terén...
Komolyan mondom, itt a SONY LCD topikban néha már olyan érzés, mint amikor a MM-ban egy samsung és egy lg pólós eledó próbál tv-t ajánlani. -
kissdani
senior tag
válasz Lupus70 #65638 üzenetére
"Komolyan mondom, itt a SONY LCD topikban néha már olyan érzés, mint amikor a MM-ban egy samsung és egy lg pólós eledó próbál tv-t ajánlani."
És honnan tudod hgy nem ez a helyzet?
UI.: Teljesen egyetértek veled...85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
modflow
veterán
válasz modflow #65637 üzenetére
Valaki mutasson már egy ilyen tesztvideót légyszi, kíváncsi vagyok!
Továbbá hol lehet kikapcsolni, hogy ne dobálja fel az üzenetet, hogy új eszköz van a HDMI csatlakozón?
Mert nekem ugye a HDMI4-en van egy elosztó, így váltáskor mindig írogatja és már unom. 😅[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz modflow #65640 üzenetére
Van rá általam készített videó.
De ezt nehéz észrvenni, mert 40-43 másdpercenként kell keresni a hibát és csak fényképezőgéppel vehető észre.Ez gy olyan teszt videó amivel azt lehet vizsgálni, hogy a tv helyesen meg tudja e jelenteni a 23.976Hz-et és fényképezőgépet kell használni ehhez.
A 23.976 Hz kadencia helyes viszgálata tök egyszerű, viszont a frame drop megállapításával tökörészni kell.
Illetve a tv-nek is helyes beállítás kell.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Sonja
nagyúr
A TV-n rajta van egy védőfólia a képernyő keret körül, meg elől a Sony logónál. Én nem vettem le. Szerintetek le kellene? Lehet, hogy így jobban melegszik?
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Vhiktor
veterán
válasz modflow #65644 üzenetére
Este elérhetővé teszem
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
lenrok
tag
Sziasztok
Melyik TV lenne a megfelelő választás? Játék nem less rajta! esti filmezés Netflixezés. Fekete legye jó és homogén az a egyik fő szempont. (Samsung Q60 akarom vissza cserélni mert zavar, hogy a sarkoknál bevilágít) (Nyilván nem FALD nem is azt várom)
Drágábbik modell megéri a felárat?
Sony Bravia KD-50X80J
Sony Bravia KD-50X85J -
mrThomi
addikt
Attól melegedni jobban nem fog. Ha magán a panelon van vagy az egesz hatulján azt le kell venni, de LCD Sonykon azt hiszem nincs teljes képernyő fólia, csak az oldalakon ami belelog valamelyest a kepernyőbe, amit nem tudok hova tenni mert nyomot hagy ami engem zavar. Én leszedtem mindenhonnan, már csak az érzékelők miatt is, azt hiszem pont a Sony logónál vannak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest