- ldave: New Game Blitz - 2026
- weiss: Filmzene hasonlóság
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2017-06-15 12:29 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
Mindig TV, viszont kell egy digitális adást vevő antenna is hozzá.
-
Gigicuci
senior tag
-
konq
csendes tag
-
Gigicuci
senior tag
-
Piftuka
veterán
Az Android OS világában bármi megtörténhet...
Nagyon könnyen előfordulhat, hogy a szoftver valamit javított a tömörítési algoritmuson.Megjegyzem, pár hete a SONY honapját böngészve szereztem tudomást arról, hogy nemrég egy firmware frissítést tettek elérhetővé az én készülékemhez is.
Mivel még a gyári szoftver futott rajta, és az utóbbi időben egyre több problémám volt a fagyó, újrainduló készülékemmel, ezért letöltöttem és feltelepítettem.
Az új OS verzió kicsit szebb menüt eredményezett, néhány új funkcióval kiegészítve. Kicsit talán a tévéújság és a menüpontok böngészése is gyorsult.
Viszont tegnap olyat produkált a tévé, hogy nem reagált egyik csatorna sem a távvezérlő hangosító és némító gombjaira. Minden "trükköt" bevetettem, de végül csak egy teljes TV-újraindítás oldotta meg.
Szóval "csöbörből-vödörbe". Mindig is mondtam, és tartom a véleményemet, hogy bármilyen eszközön üzemeljen is, az Android OS egy kalap fossal egyenértékű minőséget képvisel.

-
F-ECT$
titán
A VRR szerintem sem egy jó irány, mert ha elterjedt lesz, akkor a fejlesztők nem törekednek majd a fix 60 fps-re, megelégszenek a 40-60 között ugrándozóval, hiszen a VRR majd úgyis megoldja. (Nem oldja meg egyébként, kicsit segít, de ez inkább csak kerülőmegoldás egy problémára.)
De ettől függetlenül az, hogy kikapcsol a LD VRR közben azért nem túl elegáns, erre értettem, hogy egy OLED ebből a szempontból jobb választás játékra.Nekem nincs külső lejátszóm, DV tartalmat az HBO Maxon és a Netflixen keresztül nézek, arra elég a proci, de ha 40-80 GB-os filmeket akarnék lejátszani, akkor valószínűleg vennék valamit.
-
Ger_man
senior tag
-
Ger_man
senior tag
-
belan
addikt
Egy Mini led annyi mint egy oled szerintem már most jó áron vannak a oled tv-k . Persze ha Qled oledet akarsz arra várhatsz is 3,4 évet mire lesz normális áron . Ha Qled oled sikeres lesz akkor a sima oledet egész jó áron fogják már adni anno 65 col volt egy Milla felett most már 1 Milla körül 77 oledet kapsz akcióba .
-
lenrok
tag
-
syler123
veterán
-
DJosef
őstag
Ez relatív. Gamer fronton jelenleg az LG nyújtja a maximumot de egy Panasonic, Samsung, TCL vagy Hisense is jobb választás ebből a szempontból. A C1, A80 szintjén meg nem nagyon lehet rossz döntést hozni maximum ha valakinek célirányosan szüksége van bizonyos funkciókra mint pl a VRR, 4K120Hz Dolby Vision stb. De egyenként arról beszélünk, hogy BMW vagy Mercedes.
55" méretben egyébként jelenleg 50.000 forinttal drágább az A83 mint a C1.
C1 409.990
A83 459.990 -
Vhiktor
nagyúr
-
Vhiktor
nagyúr
-
Zoty4
őstag
-
Zoty4
őstag
-
Joshi
titán
-
Vhiktor
nagyúr
Hdr abszolút szabvány fényerő és eotf tekintetében, az sdr nem.
Tehát csakis akkor látod azt a képen amit kell ha 100asom hagyod a fenyerot és még így is bőven kompromisszumos a szabvanyhoz képest.
Nem fogja kiegetni a szemed mert a filmek jeleneteinek nagy része 100 nit körül van, csak a fények és csillanasok vannak e felett. -
kolosszus87
senior tag
-
redingitell
senior tag
-
kissdani
senior tag
Köszönöm a beszámolót két dolog van amiben a véleményünk külömdözik. Az egyik hogy a hang hogy lehet nálad mély... ezt nem tudom lehet az én tv-m hibás, de úgy csilingel hogy muszály vagyok egy soundbart venni mellé mert az agyam eldobom tőle a Samsung után, pedig állítólag van benne mélynyomó is... Nekem ez az egyetlen negatívum a tv-be.
A másik meg a Y.T.-s videó az olyan amilyen, arra nem szabad hagyatkozni nem a tv hibája ha rossz a minőség.
-
kolosszus87
senior tag
Köszi a beszámolót! Esetleg ha nem veszed zokon, adnék 1-2 kéretlen tanácsot a beállításaiddal kapcsolatban: HDR esetén a fényerő legyen 100-on mindig, az úgy jó és pontos még sötét szobában is, úgy adja a tv tudásához mérten a legjobb hdr képet, nem kell szégyellősnek lenni, ez nem keverendő össze az SDR 100as fényerővel! LD beállításod középre jó, de az XDR-t érdemes magasra tenni HDR-nél megint csak, SDR-nél pedig érdemes teljesen kikapcsolni az XDR-t! Az egyéni képprofil beállítása szintén jó, viszont azon belül a színárnyalat esetében a "profi" adja gyárilag a legpontosabb színeket.
-
belan
addikt
-
Lupus70
csendes tag
Ár-értékben a legjobbat vetted. Jó döntés volt a nagyobb tv-t választani, mert a méret a lényeg. Sajnos a fekete sávok sokat le vesznek ebből is. Nekem is 75" van, de a tv állványt úgy választottam, hogy a 85 is ráférjen majd...
(A teszthez ajánlom a Baraka 4k hdr verzióját és a Billy Lynn's Long Halftime Walk 4k hdr 60fps -t.) -
belan
addikt
-
salapp
addikt
-
kissdani
senior tag
-
belan
addikt
Hat attól függ mennyit játszol egy játékon ha nem sokat mindig változik játék akkor nem lehet gond plus oled kényesebb mint LCD jobban oda kell figyelni rá ! Bátran ajánlom a 65c1 amúgy 3 év +1 év beégési garancia is van rá ! Plus 1 év garanciát azt lg adja nem tudom vagy venni kell hozzá . De lg dolgozó ezt írta . Tény LCD után más dimenzió lesz egy oled tv videókba nem fog át jönni a a különbség ! Én hajlamos vagyok egy fajta játékkal 500 1000 órát is játszani így rizikó is nagyobb bégésre . Habár most hogy lg nyíltan vállalja hogy bégésre is ad garanciát lehet végén c1 lesz ebből .😂
-
kissdani
senior tag
-
kissdani
senior tag
-
rudi77
tag
-
belan
addikt
-
salapp
addikt
-
salapp
addikt
-
Piftuka
veterán
Értelek. Ebben az esetben drukkolok, hogy a váltással megvalósuljon, amit remélsz tőle!

(Én a helyedben biztosan nem cserélném le. Illetve, ha egy mód van rá, azt is megtartanám.
Már több hónap eltelt azóta, hogy muszájból váltottam - az egyébként maga kategóriájában, és sok szempontból kiváló - OLED tévémre, de a mai napig visszasírom a W809c tévémet, amikor alacsonyabb felbontású tartalmakat nézek rajta.)
-
F-ECT$
titán
-
Zoty4
őstag
-
Zoty4
őstag
-
modflow
veterán
-
kolosszus87
senior tag
Most erre azt tudnám neked javasolni, hogy egy 65-ös XE90 után én nem váltanék se XH90-re se X90J-re, mert képminőség tekintetében egyikkel se fogsz előrébb lépni...sőt akár még csalódhatsz is picit (pl. HDR megjelenítésben, blooming). Azt mondanám nyúlj mélyebben a zsebbe, illetve várd meg míg az X95J ára is normalizálódik kicsit és vegyél azt, mert ott már képben is előrelépés lenne...(nagyobb 1200nit körüli fényerő, több dimming zóna, stb.)!
Illetve 75-ös méretben van még XH95 is jó áron: [link] -
Piftuka
veterán
-
modflow
veterán
-
wrathchild
tag
Üdv! Még Karácsony környékén rokonnak keresgettem a megfelelő TV-t, akkor a LED J sorozat 90-92/93-95 között ment a matek.
Már nem emléxem a teljes pro-kontra listára, de azt tudom, hogy a 95 méret miatt esett ki, 55 a max, ami elfér. Tudásban azért a 95 kiemelkedik.
A 90 és 92/93 között ha jól emléxem, bizonyos Rich Color funkciót említette a Sony boltos kolléga, ami meghatározónak tűnt a kép(szín)minőségben. Így e kezző közül a 92/93 volt a győztes papíron
A fentebb említett 8bit, 10bit kérdés érdekes, ez nem merült fel, de meglepő lenne, ha a magasabb sorozatszámú típus technikailag elméletileg gyengébb tudású lenne akármiben is... -
sting2
addikt
-
kissdani
senior tag
-
kolosszus87
senior tag
-
kissdani
senior tag
-
F-ECT$
titán
-
Piftuka
veterán
-
Peace
nagyúr
Nos igen! G-Sync, Freesync, VRR, ALLM, 1440p@120!!! Minden megvan benne, de OLED-től sajnos én is fo*ok. Ez a vicc, hogy itt ki is fújt. Samut többet semmi pénzért, Sony ezek szerint felejtős. Hacsak nem veszek egy olyan kártyát, ami viszi a 4K-t és itt ki is fogytunk az ideális tv-kből game+film nézés kombóra.
-
Deck
titán
-
Kockás60
tag
És mocskos módon, és nem csak a TV piacon.
Nem tudsz venni nagyjából semmit, amit hazaviszel és jól működik és kész.
Egy a lényeg : vásárolj minél drágábban, vidd haza azt majd csak jönnek rá a frissítések-javítások,stb...ha meg mégsem ? Akkor úgyis jó,(lásd: CD Projekt RED ) majd elöbb-útóbb veszel egy másikat, egy még újabbat, még jobbat (a gyártók szerint és ajánlásával )
Ezzel van tele az ember(ek) töke. -
Derron
senior tag
Ez rendben van, de 2019-2020 vagy 2021 es 9 es szériát vennéd meg?
@Jakesz A 8K még most is teljesen felesleges, pár agyon tömörített youtube videón kívül nem tudsz mit nézni rajta. Itthon még 1080P sem jön a tévén nem hogy 4K. Streaming szolgáltatásnál már elérhető a 4K, de a bit rate még mindig a béka feneke alatt van.
-
modflow
veterán
-
Senior60
tag
-
Senior60
tag
-
karmaresz
senior tag
-
Celtis
veterán
-
Piftuka
veterán
Én úgy gondolom, hogy éppen most nem éri meg OLED tévére váltani. Annak legalábbis, aki hozzád hasonlóan hosszú távra tervez a televízióval, semmiképpen.
A technológia elérte a korlátait, és pár éven belül várhatóan leváltja a QNED. (No, az valóban elképesztően jó tévék készítésére ad lehetőséget, ha hinni lehet az előzetes ismertetőknek.)
Hamarosan jönnek az újabb "Mini LED" tévék, több gyártó palettájáról is...
És várhatóan a Hisense és TCL kínálatában is lesz néhány igen jó LCD. Érdekes lesz látni azt is, hogy a SONY hogyan tekint majd a 9-es szériára, és mit hoz ki belőle 2021-ben!
-
Joshi
titán
-
salapp
addikt
Sejtettem:-)
Igen, így nem lesz egyszerű. Általános képminőségben eleve magasan van nálad a léc, és még méretben is növekedni kellene...
Az oledet valóban elég kellemes nézni, ha valaki nem rántja fel az oled fényerőt. Bár most tévézésre egy GT60-as plazmát is sikerült úgy belőnöm, hogy ne vibráljon nagy fényerejű képrészletek mellett sem és kellemes nyugodt legyen a képe, és este sem süti ki a fehér a szememet.
Nem hiszem, hogy sok alternatívád lesz 75-ös méretben az XH90 mellé, ha a földön akarsz maradni árban. -
salapp
addikt
Megértelek. Azonban ha nem pénzhullámokon tempózol napi szinten, mint Dagobert bácsi, most van a lehető legrosszabb időszak (tévé) OLED vásárlásra.
Bár neked fontos a játék élmény, így a 400-ért nemrég kínált, azóta kifogyott 55GZ950 nem lett volna megfelelő, talán ugyanennyiért az AG8 igen..., most viszont elég béna árak vannak az ünnepek miatt. Újra normális árak a kora tavaszi pangásban és a nyáreleji kifuttató időszakban várhatók.
Ha addig együtt tudsz élni még egy referencia képű Sony LCD-vel, akkor szerintem várj még a váltással, pláne, ha 55-ös feletti képátlóra van igényed. -
karmaresz
senior tag
-
saeed8
tag
-
winery
aktív tag
Az a baj ,hogy anno mikor vettem egy Samsung tévét az is hasonló volt. Samu nem ismert el hibának mondván,hogy ez ilyen.Eladtam kicsit buktam rajta , aztán vettem a mostani philips 7502 aminek szintén van ,de sokkal visszafogottabb és némi kép beállítással csak akkor látni , ha keresem.
De elhatároztam, hogy a következő téve nem lesz ilyen.
Szóval azért is érdekel ,hogy ha hasonlóra kell számítani akkor inkább ne is hozza futár .
-
newmoonlight
senior tag
-
törölt tag
-
sting2
addikt
-
Piftuka
veterán
Ez így van. (Nekem "retro rajongóként" eszembe jutnak a kiváló VHS lejátszói, walkman-jei is...)
Nagyjából most jutott el oda a SONY a tévékkel, mint a Panasonic 3 éve, amikor az "E" sorozat után elindult egy rossz irányba (IPS, 60 Hz-es paneles paletta).
Tényleg nagyon kíváncsi vagyok arra, milyen lesz a 2021-es palettájuk!
-
Joshi
titán
-
novi68
tag
-
HunChris
senior tag
-
ozzy711
őstag
-
TCr
veterán
-
TCr
veterán
-
TCr
veterán
-
sting2
addikt
-
troll81
addikt
-
kbyte1024
veterán
-
ozzy711
őstag
-
ozzy711
őstag
-
ozzy711
őstag
-
ozzy711
őstag
-
ozzy711
őstag
-
Iparmágnás
tag
Nem rossz az XH 90. Valóban nincs több száz zóna, ellenben ezt nem érzékelem mozizás közben. Tegnap néztünk először feliratos filmet, sötét háttérnél kimondottan figyeltem a bloomingra, de komolyan nem láttam semmit. Felhősödés van a TV-n. Ez filmnézés alatt nem látszik. A stáblista alatt lehet látni, ergo nem zavar. Nem fogom emiatt visszaküldeni. Remek színhűség, alacsony input lag, 120Hz, szép mozgás. Ennyi pénzért nyilván nem fogja szidni az ember a terméket, de őszintén a felhősödés az egyetlen hiba, amit érzékelni lehet, de nem tartalomfogyasztás közben.
-
salapp
addikt
Egyáltalán nem lett szar az XH90, a FALD zónák száma csak egy adat, az algoritmusok mögöttük még mindig a Sony-nál az ismerten legjobbak. (Itt meg kell jegyezni, hogy ha bejönne a Hisense H9G, akkor lehet, hogy komoly riválist/legyőzőt kapna, de erről nem tudok.) Jó beállítás mellett nincs blooming, vannak viszont még sötét részletek.
Amire az új szériáknál is panaszkodnak, hogy sokaknak nem sikerül wifin csatlakozni vele.
Illetve a neten olvasott "egy hét alatt behalt" tapasztalatok okán (is) én csakis 5 év kiterjesztett Sony garival vennék tévét. De náluk legalább van ilyen.
Mind minden Sony, ez is túlárazott, szóval jövő tavaszra várható, hogy beesnek az áraik, de sok függ a következő hónapok politikai és gazdasági hisztijeitől, forint leértékeléstől, stb. -
Celtis
veterán
-
gaston63
tag
-
Piftuka
veterán
"Huawei - TCL és talán a Sharp is kellő mennyiségű vizeletet fog a bokájukra ereszteni, hogy ismét komoly verseny és egyben mérhető fejlődés (nem műszerrel) indulhasson el megint."
Az jó volna!
Ám szerintem a SONY és a Pana is teljesen elengedi ezt az egészet... Engem az sem fog meglepni, ha kivonulnak az LCD piacról.Persze, ha a SHARP, a TCL és a Hisense rendre megjelenik a saját palettájával Európában, minden évben, akkor az említett duó termékei nem fognak hiányozni.
Az elmúlt időszakban sok tesztet olvastam, vonatkozó videót néztem meg, és tetszett, amit általánosságban a TCL és Hisense kapcsán láttam. Van még hová fejlődniük, ők viszont mindent meg is tesznek ezért.
És egyelőre javarérsz éppen azt a vásárlói réteget szolgálják ki, amelyet a Samsung, Sony és Panasonic már régen arcul köpött...
-
nordlead3
csendes tag
Nem igazán értem ezt a nekem címzett passzív-agresszív kommentet (tán mert nem is nekem szól), de ha érteném se venném magamra.
salapp hozzászólását szórakoztató volt olvasni, és a benne foglalt következtetések nagy része is helytálló (sajnos).
Az ember azt várná, hogy évről évre érdemben fejlődnek a TV készülékek (a W75C sorozat már öt éve milyen szuper tudott lenni az akkori technológiával), ehelyett csak marketingháborút kap szinte érdemi fejlődés nélkül. LED, QLED, OLED egykutya, mindegyik a határait elérve egy helyben topog lassan 3 éve. Ja meg kiváló stratégia is van ám arra, hogy miképp tereljenek mindenkit a nagyobb képméret felé (hisz drágábban lehet adni), meg a felsőbb kategóriás modellek felé. Mert lassan ott tartunk hogy utóbbiakba nem csak az “extra/prémium” képességeket tartalékolják, hanem lassan mindent, ami miatt pl az ember Sony-t vagy Samsung-ot vagy mást választ.
-
salapp
addikt
Áhh, Neked már a nick-ed is fullánk

De én nagyon szeretem a PH!-t, minden topiklakóval együtt, rengeteget tanulunk egymástól, csodálatos dolog, ha ilyen közösségre számíthat az ember.
Nyilván a sznobizmus sem jó, de egy gyártó termékeinek problémáit bagatellizálni sem szerencsés. Tudom, én is gyakran esem túlzásokba, de legalább kitartok a véleményem/tapasztalataim mellett. Ezekből alakul(hat) ki a márkahűség. Nálam ez tévék esetében: Pana, Sony. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
Tévék szolgáltatásai sosem izgattak, ezért az nem szempont.
Annyira utálom annak a kétbetűs gyártónak a termékeit, hogy pénzt nem adnék értük, ingyen talán elfogadnék egyet. Panasonic és Sony az a kettő, amiket valamirevalónak tartok.
Filmeket vetítve nézek, 100-110 colos tv nem kapható, vagy megfizethetetlen és el sem tudnám helyezni. -
hjtz4t3wrseg
senior tag
-
Piftuka
veterán
A "Milyen tévét vegyek?" témában kérdezett, és én ezt a tévét ajánlottam. És ajánlanám bárkinek továbbra is, aki ilyet keres:
"~100.000 forintért, 40 colos méretben, tévéhez, filmekhez".
Az utolsó, épképzláb panellel szerelt tévéje a SONY-nak. Jobb képminőséggel, mint a WD, vagy a WF hasonló, VA paneles darabjai.
Teszteltem anno, elég alaposan. Az a példány teljesen bevilágítástól mentes volt, ahogyan az is, amit a cimborám vett a szüleinek.
Newmoonlight fórumtársunk kifogott egy olyan példányt, amelynek a két alsó sarkában van fényszivárgás. Egyébként küldött fotókat filmtartalommal, és az alapján a gyakorlatban ebből semmi nem látszik.
(Én pedig alighanem most fejeztem be a privát üzenetben segítségnyújtást...)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- SAMSUNG QE65Q950TST 165CM Q-LED 8K HIPER LED TV! AKCI
- TCL 98C7K (248 cm) 4K HDR okos TV 4,5 év garanciával, kifogástalan állapotban!
- SAMSUNG (QE75QN900D) 8K 190 CM NEO -QLED 120Z SMART UJ MODELL CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG QE75Q950R 190CM 8K SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75QN90D) 190CM 4K NEO Q-LED SMART UJ PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- HP EliteBook 755 G5 15,6" Ryzen 3 pro 2300U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR5 8GB / 16GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- AKCIÓ! MacBook Pro 13 M1 8GB RAM 512GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Dell Pro 16 Plus - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 235U - 16GB - 512GB - Win11 PRO - 3 év garancia - HUN
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Végigtolom a Forbiddent (szerintem 1 hónap is lesz mire a végére jutok) és remélhetőleg cserélvel tudok váltani a GT7-re.

Túl nagy el viszem .