Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- AMD Instinct MI8 moddolása játékra (avagy R9 Nano-GTX1060+ szint)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Öregszem
- 3070 -> 4070 Super
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- A fénynél gyorsabban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Edzett üvegfólia vagy regenerálódó pl Hydrogél fólia?
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
F-ECT$
titán
válasz Gigicuci #66350 üzenetére
Az új tv-k mindig nagyon drágán nyitnak, aztán gyorsan esik az áruk. Megnéztem egy random Sony tv-t (65XJ90): 650k-n nyitott tavaly áprilisban, augusztusban már 470k volt.
Az 1.35M nyitó ár mondjuk kicsit túlzó, mert amúgy $2800 a Sony oldalon a hivatalos ára, ami még a 27% áfával sem kellene, hogy ennyi legyen forintban. Gondolom még máshol nem kapható, ha megjelenik más boltokban is, akkor olcsóbb lesz rögtön.
A Miniled viszonylag új technológia, az early adopterekkel fizetik meg a fejlesztési költségek jó részét.
Nekem 65-ös méretben olyan 500k körül lenne most a vásárlási küszöböm, kíváncsi vagyok, hogy a 3-4 év múlva esedékes tv váltásig mi lesz erősebb: a folyamatos áremelés a frissen megjelenő modelleknél + infláció vagy az, hogy egyre nagyobb méretű tv-ket vesznek az emberek, így egyre nagyobb tv-k kerülnek be a jó ár/érték kategóriába, azaz nem kell extra magas felárat fizetni pár col plusz méretért, és így a 65-ös közép/felső kategória (akár OLED) is benéz 500k alá egy BF alkalmával.
[ Szerkesztve ]
Dive ever, work never.
-
-
ndomokos
csendes tag
Sziasztok!
250.000-ig keresek 55"-os tévét,
Lehető legjobb képminőséget keresem ennyiért.
(jelenleg VA paneles LG 50UH635V van, ennél rosszabb feketéje ne legyen)
OLED kizárva.
Van jelenleg ennél jobb vétel szerintetek?
(Valamint MKV-fájlokkal elbír a Sony? Samsungnál hallottam hogy nem működik...) -
-
törölt tag
válasz kolosszus87 #66250 üzenetére
Ma jutottam oda, hogy felraktam én is, már nem volt türelmem tovább várni.
Ugyanezeket tapasztalom én is!!
Mindenki:
Érdemes felrakni ez most tényleg hasznos frissítés, VRR-is jobb lett elvileg, azt majd este megnézem.[Itt] lehet letölteni!
[ Szerkesztve ]
-
ndomokos
csendes tag
Köszönöm mindenkinek
-
Csabi1984
addikt
Eddig nem mertem feltenni így "hátsó' módon bár tudom elvileg nem szabadna gond lenni
-
aktív tag
Valaki tudta esteleg a Disney+ alkalmazást frissíteni?
Hozza, hogy az aktuális verziót nem támogatja és, hogy frissítsem a store-ból.
Nem hajlandó frissíteni.
Valaki esteleg tudna segíteni? -
mrThomi
addikt
válasz Gigicuci #66353 üzenetére
Németbe a 75 colos 4500 juró ami forintba 1.7 millio mátyás tehát "reális" ahhoz képest Az új lg oledek is beteg áron nyitottak. Tavaly az 55c1-et 999€-ert vettem, most 2250€ a c2... Ha marad ez a tendencia még jó sokáig nem fogom eladni a 65-92J-t, mondjuk elégedett is vagyok vele
[ Szerkesztve ]
-
kissdani
senior tag
válasz magy1975 #66374 üzenetére
Csak egyszer kell kicsomagolni a sony_dtv0FA80A0CA0AC_00004100_16016701000189.zip filét felismeri a tv...
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
Attis7
tag
Most futottam bele az emagon, de sok tapasztalatot nem olvastam róla csak a sony oldalán van néhány, valaki ismeri-e?
https://www.emag.hu/sony-smart-led-televizio-108-cm-4k-ultra-hd-google-tv-kd43x89jaep/pd/DL0B9HMBM/ -
Logicman86
tag
Sziasztok!
A83j-nél hogyan lehet belépni a service menu-be? Több helyen is olvastam, hogy <display> <5> <volume up> <power> de display gomb nincs. Van ahol azt írják, hogy a "legközépső" gomb, a navigációs gombok (jobb-bal-le-fel) között, de sehogyan sem jön elő. Egyébként van értelme bemenni a service menu-be? Lehet ott extra jóságokat aktiválni/beállítani?
Illetve hogyan lehet vmi infó sávot kiíratni egy filmről? Pl. milyen bitrátával megy, mi az adott kép/hangminőség stb.
Van esetleg ajánlott finomhangolás a színek(egyéb beállítások) terén vagy out of the box használjam és úgy a tuti?
Egyébként így 1 nap után imádom a TV-t, a hangja brutálisan jó (hiába mondja mindenki, hogy egy TV-nek nem lehet jó hangja). A vas bőven elbír mindent, külső HDD-rél gond nélkül visz minden formátum (DV DTS-t is). A Bravia Core tartalmaknak brutál jó a képi és hang minősége. Egyelőre még azt kell kitalálnom, hogy hálózatról DV-t hogyan fogok nézni, mert elvileg a Kodi nem igazán támogatja, de mintha abból is lenne már egy új verzió ami használható.
[ Szerkesztve ]
Lehetőleg törekedj a feltett kérdésekre válaszolni...
-
Csabi1984
addikt
válasz Logicman86 #66379 üzenetére
Jó a Kodi csak nem közvetlen a TV "alól" használva mivel bizonyos funkciókat nem tudsz állítani.
-
Vhiktor
veterán
válasz Logicman86 #66379 üzenetére
Ki kell kapcsolni a tvt, kikapcsolt állapotban:
i+ gomb
5
Hangero fel
Bekapcsolo gombISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Csabi1984
addikt
Én ma teszem fel a frissítést
Amúgy tényleg hozott változást valamiben? -
NavySeal
senior tag
Sziasztok!
Van egy törött kijelzős 55xe9005-öm. Érdemes meghírdetni és alkatrésznek eladni, vagy ne foglalkozzak vele?
Több valamit, kevesebb semmit!!
-
Vhiktor
veterán
válasz mrThomi #66390 üzenetére
Speci video van ra:
[link]Az kell nézni, hogy kimarad e 1 vagy több kocka. Legjobb folyamatosan fényképezni 1 másodperces zaridovel.
Youtuberol le lehet tölteni a videot úgy a legjobb.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
törölt tag
válasz mrThomi #66390 üzenetére
A frissítés kijavította a 24p képkockakihagyást.
Szemre legalábbis biztosan, Pioneer LX71 lejátszóm sokat használom bd filmekre, és zavart a jelenség.
Mostanra ez eltünt, de ha Te nem nézel ilyen anyagokat,(Netflixen nincs normális 24p) akkor tök felesleges ábrákkal kínlódni.
Játék terén a VRR is javult valamelyest, de azt én sem nagyon használom, mert akkor nem aktív a Local Dimming.
Valódi HDR forrásnál szintén javulás tapasztalható. -
mrThomi
addikt
válasz #62435328 #66393 üzenetére
Korábban már írták, kiváncsiság képpen ránézek este. Nincs külső lejátszóm, ha kell valami film nézésre ott a netflix vagy telón képernyő megosztom. Régen nagy filmezős voltam, lenne mit pótolnom. Tegnap este ránéztem viszont netflixre, belenéztem ebbe az új éden sorozatba kiváncsiságképp, de nekem szemre annyira szaggatott sima dolby vision sötét módban hogy muszáj voltam kicsit állitani a mozgás megjelenitésen pedig korábban hagytam mindig vagy sötéten vagy világoson netflix esetéven. Azt nem tudom, hogy ez az új szoftver miatt vagy csak a sorozat lett így felvéve. Ezután PS5-ön játszottam (watchdogs legion) és nekem valamiért világosabbnak tűnt. Lehetséges hogy megnövelték a fényerőt vagy azt lehetetlen szoftverfrissítéssel ? Lehet csak az én szemem káprázott. VRR azt hiszem még nem elérhető PS5-ön, de elvileg nemsokára frissitéssel jön az is.
-
mrThomi
addikt
válasz #62435328 #66395 üzenetére
Igen ? Mikori frissítéssel jött ? Pár napja frissült a ps5 2022.05.12 22.01-05.10.00. ebbe lenne benne ? Jó tudni amúgy, akkor át kell tennem a bemenetet Javított formátum(VRR)-re
Akkor nem káprázott a szemem, mert ugyan azok a beállitások mellett én valamivel fényesebbnek láttam hdr módban.
Nem szoktam netflixet tesztre használni, csak legutóbb az is másnak tűnt
-
mrThomi
addikt
válasz #62435328 #66397 üzenetére
Mi még a gyakorlati haszna a VRR-nak azon kívül hogy megszűnik a képelcsúszás ? Lesz FPS beli javulás ? Hát ezt a local diming dolgot hallottam, de nem tudom hova tenni hogy mennyivel lesz rosszabb. Úgy kell elképzelni hogy a zónák teljesen megszűnnek és kb mint egy ips panel a fekete sötétszurke lesz ?
-
törölt tag
válasz mrThomi #66398 üzenetére
LD nélkül kontrasztot, feketeszintet, fényerőt vesztessz.
LCD-k esetében csak azzal van értékelhető HDR megjelenítés.A VRR működését hosszú lenne leírni, Google barátod.
Dióhéjban segít stabil fps tartásában, de ki kell próbálni, szerintem hasznos, de egyéni megítélés, hogy ér-e annyit, hogy lemondjuk a LD-ről...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Óra topik
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Nők, nőügyek (18+)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest