Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tylla66
csendes tag
válasz Technoman #65952 üzenetére
Köszönöm a válaszodat! Ettől féltem...
A készüléket a Média Markt-ban vásároltam. Akkor is a Sony márkaszervizben kell bejelentenem, vagy az MM ügyfélszolgálatnál? Nem volt még ilyen eljárásban részem, ezért kérdezek, másoknak lehet kézenfekvő dolgokat. Mi szokott lenni a gyakorlat ilyen cserénél? -
kissdani
senior tag
válasz Tylla66 #65955 üzenetére
Minden képp a Sonynak jelezz megúszol pár hetet meg pár kört, mivel az MM gyári partner. És nem neked kell szállítani jönnek házhoz.
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
kissdani
senior tag
válasz Tylla66 #65957 üzenetére
Hát igen ez elég elkeserítő de ez biztos csere lesz és olyan lesz mint újkorában, csak hát a várakozás és a macera...
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
-
kissdani
senior tag
válasz Tylla66 #65959 üzenetére
Mért kellene 100k-t fizetned? Semmi formában nem kell fizetni csak a panelt fogják cserélni. Ha nincs már H-s panel akkor cserélik a tv-t a mostani évjáratra egy az egyben...
-
Tylla66
csendes tag
válasz kissdani #65960 üzenetére
Az jó lenne...az MM ügyintéző azt mondta, hogy ha nem javítható, akkor utalványt adnak, amit beszámítanak egy másik tv-be vagy visszakaphatom a teljes vételárat. Tavaly júniusban 189.000 volt akciósan a készülék. Most ennyiért a márkából nincs hasonló paraméterekkel másik. :-(
-
kissdani
senior tag
válasz F-ECT$ #65965 üzenetére
Ezért kellett volna a Sony-val egyeztetni nem vagy köteles elfogadni a cserét, legalább is a Sony-nál úgy van.
Üdv
-
hunaqua
addikt
Az előző 65"-ös Sony egy év alatt behalt. A szerviz adott egy cserére jogosító utalványt és elvitte a cuccot. Ez kb. 10 nap volt. Az MM-ben vásároltam,tehát ott lehet felhasználni. Bármit lehet venni rajta,akár Samsung hűtőt is,vagy vissza adják az árát. Igen ,sajnos benne van a jelenlegi árak rizikója. Az én esetemben egy sokkal jobb Sony-ra tudtam levásárolni mert akció volt. Most viszont tényleg gáz, mert 189 000.-ért nincs jelenleg Sony tévé.
Illetve a pénzt kértem vissza,mert ez november eleje volt és biztos voltam benne,hogy jönnek az akciók. Jöttek is,kb. 2 hét múlva.
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
hunaqua
addikt
válasz Tylla66 #65968 üzenetére
Felajánlottak nekem refurbished tévéket először csere gyanánt,de azt nem fogadtam el. Elviszik ezeket,és csinálnak 2-3 tévéből 1 működőképest,így az első körben ez a csere alap. Viszont nekem ilyen nem kellett. Ekkor jött az utalvány.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
LWhite
tag
Sziasztok! Tanácsot kérek tőletek.
Kicsit több, mint egy hete használok egy 65X85J-t, és már az első naptól kezdve érzem, hogy nagyon elfárad tőle a szemem. Persze az elején a default fényerő nyilván tolakodó volt, de rengeteg beállítást megnéztem, módosítottam és nem érzek változást, már fél óra után is érzem, hogy valami nem ok. Most a fényerő 10, kontraszt 90 körül, gamma - 2 vagy - 1 a színhőmérséklet profi1 vagy 2. A kék értéket is próbáltam csökkenteni.
Kb 2,5-2,7 méterről nézem.
Van esetleg ötleteket, hogy mi a gond? Vagy egyszerűen csak nem megfelelő nekem ez a típus/panel? Sajnálnám visszaküldeni, de így elég kényelmetlen (és fárasztó) a használata...
Köszi előre is ha tudtok javasolni valamit! -
-
LWhite
tag
válasz Zöldszív #65974 üzenetére
Köszönöm az észrevételeket!
Napközben is ez a helyzet sajnos. Általában este is van valamilyen fény a szobában, igaz nem a TV mögül, ez még megér egy próbát.
#65975 vlevi Most átállítottam, bár eddig a profi1 és 2-t próbáltam, ahol talán még melegebb a színhőmérséklet.
#65976 Ger_man A Motionflow és a Clearness is 0.
#65977 richies Próbálgattam black frame beillesztést is (Clearness), de aztán hamar visszaállítottam 0-ra.
Korábban egy 100Hz-es, 42"-os, FullHD, sima (még nem LED-es) LCD TV-t használtam, ott semmi ilyen problémát nem tapasztaltam.
Ez kicsit bosszantó, de még a háttérfénnyel megpróbálkozom. Bár napközben az sem tűnik megoldásnak sajnos. -
Gigicuci
senior tag
válasz LWhite #65980 üzenetére
VA vagy IPS paneles a készülék? Ha az utóbbi akkor van még az IPS glow nevű jelenség ami sok embernek okoz panaszt, érdemes rákeresni az "IPS glow eye strain" keresőszóval.
Amennyiben VA paneles, akkor a PWM-re gyanakodnék, ha a black frame insertion valóban ki van kapcsolva.
[ Szerkesztve ]
-
LWhite
tag
-
Gigicuci
senior tag
válasz LWhite #65982 üzenetére
Tükröződés az előzőhöz képest milyen? Nekem volt egy LG-m ami az alacsony fényerő mellett eléggé tükröződött, folyamatosan megfájdult tőle a fejem.
illetve még érdemes lehet egy blue light filter-t letölteni és telepíteni a TV-re, csak próbaképpen.
Ha egyik sem akkor a Motionflow-t egyesen ki lehetne próbálni, nekem pl az OLED-et nem bírta a szemem, a villámgyors válaszidejét a panelnek és az ebből következő stutter-t. Ez ennél a TV-nél se túl jó, idézve a Rtings tesztből:
Due to the fast response time of this TV, there is some noticeable stutter when watching movies. It's mainly noticeable in slow panning shots. If stutter bothers you, enabling motion interpolation can help to reduce it, but this can introduce the soap opera effect, which some people don't like.
Ha egyik sem akkor érdemes lenne egy magasabb kategóriás Sony-t kipróbálnod, ha még nem futottál ki a 14 napból.
[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
Poén kedvéért nézegettem a Sony Tv-ket 43"-ban (VA) hát eléggé húzós árban vannak.
[ Szerkesztve ]
-
lenrok
tag
Sziasztok
HBO MAX- on nem vált át 5.1-re( 5.1 általi feldolgozásra). Neflixen és a Saját médialejátszója (külső tálalóról 10-20gb filmek) is gond nélkül kiküldi a 5.1-et. Csak a HBO MAX-nem.
TV: X85J
5.1: Logitech Z906 (optikai kábellel van össze kötve a tv vel)
HBO MAX jár még gyerek cipőben vagy beállítási gond van?
Ha az 5.1 kódol akkor a "Decoder" led világit, de HBO MAX-on nem akar sehogy se.
-
Aby_2014
aktív tag
válasz lenrok #65990 üzenetére
Szia!
Hasonló a gondom, én azt vettem észre, hogy ugyebár a legtöbb "régi" HBO film ami a palettán van az továbbra is csak sztereó.
Az a néhány 4k-s új film amit pedig a max indulásakor tettek közzé pl: Dűne, Richárd király, Mátrix meg mind Dolby Atmossal hanggal írja, gondolom ezzel a codeccel meg nem tud mit kezdeni a Z906...
Netflix nálam is 5.1-ben szól, decode is világít....
Soha ne vitatkozz idiótákkal ! Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
Renwick
őstag
válasz lenrok #65990 üzenetére
A megoldást nem tudom a problémára, az HBO Max android tv app mindenesetre nincs a helyzet magaslatán, bár nekem inkább az a problémám vele, hogy a többi streaming alkalmzással szemben ha ezt elindítom, nem vált automatikusan képmódot a rendszer.
I see you blaming each other -- And I love you still
-
szuladam
aktív tag
Udv!
Ma jött meg az x94j (#x90j) tvm. Van viszont otthon egy Chromecast 4em (Google tv) kipróbáltam a CC-ot (mert miért ne) és úgy tűnt mintha fényévekkel gyorsabb lenne a cast mint a tv gyári Google tv os-e. Valaki próbálta ez? Valóban ilyen gyenge lenne a tv procija? Illetve sokat veszítenék ha a CC-t használom a tv helyett? (beállítási lehetőségek vagy streaming szolgáltatásoknál pl nem minden esetben jön át az atmos/vision/4k/hdr lehetséges ez?) vagy hülyeség az egész feltételezés (atmos soundbarral hasznalom)
[ Szerkesztve ]
-
Balli
őstag
Sziasztok! Jól látom / tapasztalom hogy nincs mód X90j (google rendszer) készüléken streamelni az HBO Max-ot?
Athens 2004
-
nozs23
addikt
Sziasztok,
Pár hónapos 55XH9096 elkezdett vízszintesen sávozódni bármilyen bemeneten, vagy belső appokban is. Mediamarktos vétel, legfrissebb szoftver. Mi a legegyszerűbb módja a gariztatásnak? Vidéken lenne, így jó lenne ha hoznák-vinnék. Médián keresztül, vagy direktben valamelyik szerviz?
Előre is köszi
-
kissdani
senior tag
válasz nozs23 #65996 üzenetére
Olvass vissza pár hsz.-t, sok volt mostanában megoszlanak a vélemyények.Ha csereéltetlni akarsz akkor Sony, ha pénzt akkor az MM...
-
-
Tylla66
csendes tag
válasz nozs23 #65996 üzenetére
Szia!
Az én tévémet 2 napja vitte el a futár. Szintén MM-ben vásároltam, és szintén garis. Felhívtam az MM ügyfélszolgálatot, aki továbbirányított a Sony Központi szalonba, ahonnan továbbirányítottak egy szerződéses sony szervizbe. Ők küldtek futárt. A többi majd kiderül...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest