Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quqesz
nagyúr
A futásidő nálam sose érte el. Csendben, de újraindult olyan 200 óra után.
Viszont!
Felraktam a frissítést és egy a droid 9-el érkezett hiba eltünt!
Többen voltunk itt, akik jelezték, hogy a 9 frissítés után villog a képernyő. Ez a jelenséget úgy kellett elkézelni, hogy világos képnél visszavett a kontrasztból, sötétnél meg megtolta. A reakció nem volt gyors és ez egyfajta villogást eredményezett. Ez megvolt dinamikus kontrasztal és nélküle is. Nos a mostani frissítés ezt úgy fest rendbe rakta. Anno a hibát elküldtem a Sony-nak is.[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
coco2
őstag
Sziasztok!
TV beállításáról szeretnék tanácsot kérni. Ha rossz helyre címezném, útbaigazításnak örülnék helyette.
A tv típusa "Sony KDL-42W705B". Budapesten a Digi hálózatán vagyunk (analóg antennán kap a tv adásokat, ami a helyi optikai router tv-kimenete). Digitális adásként próbálom az ATV-t behangolni, és nem sikerül. Az ügyfélszolgálattól azt a választ kaptam, hogy az ATV HD csatorna elérhető S27 / 354 MHz-en, de az automata digitális hangolás nem találja meg, kézileg pedig nem tudok hangolni.
A user guide azt írja, HOME gomb / "Beállítások" / "Digitális beállítások" / "Digitális kézi hangolás" alatt elérhető a kézi hangolási funkció, de a tv menüjében az a menüpont le van szürkítve, és ha rányomok, azt a választ kapom a tv-től, hogy "a jelenlegi beállításokkal a funkció nem érhető el".
Kotortam a user guide-ot, miért tesz olyat a tv, de nem találtam választ. Más tv-k esetében találtam olyat, hogy át kell rakni a bemenetet hdmi-ről valami av/video-ra, de jelen tv esetében az nem csinál semmit. Természetesen van av bemenet a Home gomb / "Bemenetek" menüpont alatt, de az alatt a menü alatt bármit választok ki, egyik tv csatornát sem látom utána - se kép, se hang. A távirányítón kell a "digitális / analóg" gombot megnyomnom, hogy tv csatorna halmazt kapjak. Szóval vélhetően irreleváns, amit találtam.
Ha valaki került hasonló szituba, vagy ismeri a tv-t / a probléma megoldását, bármilyen ötletnek örülnék.
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
Tegla80
addikt
sen gomb -beallitasok -digitalis beallitasok- automatikus hangolas tartomanya: teljes
ilyenkor tudsz kezileg hangolni.
Nalad csak a digitalis automatikus hangolas utan lesz meg ez a menupont.(mivel gyors vagy nemtom mit valasztottal anno mikor csinaltad)
Ha csinalod akkor keresesi tartomanynal a teljes -et allitsd be....
(igen,sajna ujra kell kerestetni es csatilistat is ujra meg kell csinalnod majd,h utana mar tudj kezileg is keresni. )[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
syler123
veterán
Hát, megjött az 50x89j tv a szüleimhez. Hát ennek gyalázatosan gyenge a kontrasztja. Elvileg 50"-os méretben nincs ips panel, de ez kb annak néz ki. Hétfőn megy vissza postafordultával.
Elvileg simán elállhatnak a vásárlástól, igaz?A Sony x90h ehhez képest kategóriákkal jobb.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
-
modflow
veterán
Valaki megnézne nekem egy dolgot a TV-n, akinek van külső lejátszója?
Megy erősítőről eARC-on HDMI3-on a film.
Ekkor valamit megakartam nézni Netflixen, átváltok, ekkor ugye ment a külső lejátszón a film, mert az nem lett megállítva, erősítőn szól a hang. Közben tv-n megnéztem amit akartam filmcímet a Netflixen.Na amikor visszaváltottam HDMI3-ra, hát szétesett a kép, hullámzott össze-vissza. Ha kikapcsoltam a lejátszót, a fél kép full zöld, másik fele fekete volt.
Ez meg mi ez? Újra kellett indítani a TV-t.
Miért ne váltogathatnék HDMI bemenetek között?[ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
válasz Tegla80 #66457 üzenetére
Még egy apróság, ha véletlenül ismered a tv-k lelkivilágát (user guide / ref man nem volt éppen bőbeszédű). Kaptam ilyen adatokat behangoláshoz:
Az ATV HD csatorna a S27, 354 MHz frekvencián található.
Digitális készülékét kérjük az alábbiak szerint hangolja újra:-Frekvencia: 121.5 MHz - 794 MHz
-Konstelláció 256 QAM
-Szimbólumsebesség 6900 (közszolgálati csatornák esetében 6000)Kézileg megnéztem csak a 354 MHz-et (350-től elkezdtem fölfelé hangolni 360-ig), és nem talált semmit. Az a konstelláció meg szimbólumsebesség nem olyasmik, amikről tudnám, hogyan és mit kezdjek velük. Nem tűnik úgy, hogy lenne rá beállítási lehetőség.
Gondolkodom, mi a valódi probléma. Lehetőség 1. A tv tunere valami régebbi szabvány szerinti, azóta feltalálták az új csodát, és a csatorna esetleg olyan szabvány szerint érkezik, amit a tv nem tud felismerni. Lehetőség 2. Csak porhintés az az extra adalék, és a tv azért nem talál semmit, mert nincsen ott az a csatorna, hiába írják.
Ha van ötleted, mit kellene gondoljak, további tanácsaidnak örülnék.
Előre is köszönöm.
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
Tegla80
addikt
w82b-t nezek es a menunk ugyan az.
mas szolg,de digitol kapja a jelet szval kb ugyan azt nezzuk es nalam van atvhd es 234-762MHz kozotti tartomanyt fed le a szolgaltato a csatornak szamara.
Elvileg ha ujrahangoltad akkor meg kellett volna talalnia.En itt sejtek meg hibat...
hangolasnal szolg az "egyeb" legyen.
(de mindjart lementem a csatilistam es ranezek,h lassam mert reg nem csinaltam....)kabel,egyeb,teljes es a freki/halozati azon... az mind2 automatikus . Igy atnezi az egeszet(ha figyeled latod milyen frekiket jar be kozbe.) Ha van atvhd akkor azt meg kellene talalnia.
[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
Tegla80
addikt
Ha sehogy sem sikerul megtalalni akkor digis topikban kerdezz ra !A digi altal megadott frekit a tv tudja kezelni,szval mas lesz a gond.(kabel,jel minoseg/erosseg stb,de ebben mar En nemtok mit mondani. max azt,h tavon options es lista aljan a rendszerinformacio es itt irja a keszulek,h mit kap azon a csatornan.)
[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
kissdani
senior tag
válasz Tegla80 #66471 üzenetére
Nekem akkor volt ilyen problémám amikor a koax kábel elosztó nem tudta átengedni azt a frekit, nem tudott annyira lemenni...
85XH9096B_UE75MU7000_Optoma HD33_Galaxy S10+_AGM A8_MSI GE73 7RD Reader_PS5_Denon AVR-X2500H_JBL ES 5.2_Dune HD Base 3D_Asus AX88U-N18U_Logitech Harmony Ultimate One_Samsung HW-K550_Synology DS918+_
-
Vhiktor
veterán
Felkerült az új tesztvideóm a csatornámra, ezúttal LG C1 formájában.
Sajnos még Sony tv nem érkezett, de a jövőben mindenképpen tervbe van véve:
[link][ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
semetka
őstag
Én 55xe8505-re akartam volna felrakni a 6.7205-et,de update felénél újraindul, betölt és a régi szoft van rajta.
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
semetka
őstag
Nyomtam egy restartot, illetve átraktam exfatra a pendrive-ot utánna sikeresen lefutott. Nekem szokott havonta-kéthavonta fura dolgokat csinálni a TV, hátha ez segít rajta.
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
Technoman
őstag
Sziasztok
Van egy KD65XH9096-osom, aminek van egy "hibája" és nem tudok rájönni a megoldásra.
Tehát, adva van egy HDMI-n hozzácsatolt Media Player (X96 Max+) és egy 9 éves Acer laptop.
A hangkeltő egy 1000 éves Yamaha rádióerősítő. Mivel a Yamahának még HDMI-je sincs, így az össz. hangot úgy sikerült megoldanom, hogy a Sony a "hangváltóm" (Sony HDMI 2-be megy az Acer és a 3-ba megy a Media Player. A Sony a Yamahával pedig optikai kimenettel csatlakozik) , így nem kell váltogatnom a Yamahán a bemeneteket, ha házimozizom/netezem vagy pedig, ha a TV-n Youtubot nézek.
A gond csak azt, hogy ha az állandóan bekapcsolt Acer lapitopi (onnan hallgatok mindig zenét) mellett bekapcsolom a fenti Media Playert a hang több egységgel hangosabb lesz, ha kikapcsolom visszatér az eredeti hangszintre.
Szerintetek lehet ezzel mit csinálni?
Thx -
Celtis
veterán
válasz Technoman #66487 üzenetére
Ne kapcsold ki soha. A CEC menüben állítsd be, hogy "lejátszás leállítása" "ha a tv ki van kapcsolva" és "más forrás választása esetén".
(vagy valami ilyesmi a menüpontok neve)
Így ha kikapcsolod a tv-t, akkor a box leállítja a lejátszást, és ha legközelebb bekapcsolod a tv-t, akkor a legutolsó menüben fog állni, nem kell várni a bootolásra. A box fogyasztása miatt kár aggódnod.Nem tudom mi okozza a hang problémádat, de remélhetőleg így nem fog jelentkezni és a rendszer működése is barátibb. Nálam így működik évek óta.
-
Vhiktor
veterán
Sony XH9005 tesztre lenne igény?
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz kolosszus87 #66495 üzenetére
Megpróbálok szerezni egyet
-
Jakesz
addikt
X90K forgalmazása mikorra várható itthon?
-
Xanax88
tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen kérdezek
Nemrégiben hozzám került egy eddig "ipari" környezetben használt KDL 75W855C típusú TV és ezzel, illetve a menüjével kapcsolatban teljesen tanácstalan vagyok.
Az lenne a problémám, hogy gyakorlatilag olyan a szoftvere, mintha ki lenne herélve belőle jó pár funkció.
Konkrétan ami a legjobban zavar, hogy nincsenek beállítások.
Nézegettem neten a képeket és látom, hogy konkrét menüpontok hiányoznak a home menüben, de ami meg is van "gomb" arra sem mindre reagál ha rányomok.A felső képen látszik, hogy onnan azért hiányoznak funkciók, az alsó képen lévő gyorsmenüben vagy mi az, meg konkrétan csak a legelső fülön reagál bármire is a tv, ha már máshol nyomok egy egy menüpontra, csak villan a led a tv alján de semmi nem történik, vagy visszadob a képre.
Netet nem látja, kereső nem működik, usb eszközt hiába dugok rá, semmi reakció... semmilyen okos funkcióra nem lehet rávenni csak a hdmi portok közt tudok váltani és ezeken a portokon gyorsmenüböl tudok pár dolgot állítgatni, de ennyi.Próbáltam hard resetet, táp ki, vol - és power gombbal, semmi reakció, csak android logóval indul, beállításokból szintén nem tudom resetelni, mert nincs meg hozzá a menüpont...
Nézegettem mindenféle gombkombinációkat is távirányítóhoz, semmi reakció de ugye már abba a menübe se tudok belépni amiben ezt nyomni kellene.
Tv funkcióra sem reagál, konkrétan elfeketedik a kép és átdob a 4.hdmi portra ha tv re akarok váltani.Fura az egész...
Valakinek valami ötlet?
Esetleg tényleg buherált lenne a szoftvere, ha igen, akkor azt esetleg valami sufnimódszerrel tudok rá gyárit varázsolni?
vagy lehet, hogy mivel irodai "kijelző" volt előző életében, direkt vannak csak letiltva benne funkciók? Viszont akkor azt hogy tudom visszakapcsolni?Remélem tudtok segíteni mert már teljesen tanácstalan vagyok.
Egyébként fantasztikus cucc így is megmarad, de ebben a formában csak egy rohadtnagy monitor 4 hdmi porttal bármiféle funkció nélkül és ez eléggé zavar...
[ Szerkesztve ]
Krisz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest