Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  SONY LCD és LED TV-k

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-06-15 12:29:40

LOGOUT.hu

Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#49501) snecy20 válasza nismoka (#49500) üzenetére


snecy20
veterán

Azt amúgy akartam kérdezni, hogy Windows 10-ben, illetve PC-s játékokban a HDR ON üzemmód lényegében egy szürkés, fakó képet eredményez, használhatatlan. Valamit én rontok el? (xf9005)

Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.

(#49502) nismoka válasza snecy20 (#49501) üzenetére


nismoka
addikt

"Win HDR egy kalap trutyi. Azt csak játékhoz kapcsold be ha a játékban is bekapcsolható a HDR"

[ Szerkesztve ]

(#49503) Thomas19 válasza Joshi (#49499) üzenetére


Thomas19
tag

Igen, köszi, olvasgattam azt a topicot is, de láttam, hogy ott az MPCHC-t ajánlják, én meg a PotPlayerrel szeretném lejátszani a 4K-s tartalmakat. Minden másra meg ott van a jó öreg KMPlayer 2.9.4.1346 :) Lehet, hogy majd praktikusabb lenne teljesen átrendezkednem a PotPlayerbe, de azt a verziót már időtlen idők óta használom, jól be van állítva és mindent tud, ami nekem kell (a 4K lejátszáson kívül). Egyelőre próbálgatom, most már elég jól megy, aztán ha nem sikerül megoldani, majd írok oda is.

Amúgy jó ez a cinema pro, csak azt vettem észre, hogy gyors, folyamatos mozgásnál, pl. amikor a kamera körbefordul, egy kicsit vibrál vagy ugrál a kép. nem olyan folytonos, és most is látom, hogy néha megdöccen (a régi TV-men is így ment a motinflow, aztán kikapcsoltam inkább teljesen). Cinema home-nál viszont nincs ilyen, szóval majd játszadozom a beállításokkal.

A fényérzékelőt szerintetek érdemes bekapcsolni? Az alapból jó lenne, ha nappal kicsit több fényerőt használna, de este amikor leveszi, valahogy a színek is elvesznek, fakóvá válnak. Azért tettem rá színtelítettséget, az kicsit segít, de ha kikapcsolom a fényérzékelőt, sokkal szebb. Vagy mekkora fényerőn érdemes használni világosban és sötétben?

(#49504) snecy20 válasza nismoka (#49502) üzenetére


snecy20
veterán

'' PC-s játékokban a HDR ON üzemmód lényegében egy szürkés, fakó képet eredményez, használhatatlan. ''

Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.

(#49505) Elektrosokk


Elektrosokk
addikt

srácok ha kimondottan mindent külső lejátszóról használok-indítok (Xiaomi mi box/Apple tv ) Akkor is működik a tv saját képjavító algoritmusa ? google bejelentkezést is elengedném a nyugodt élet reményében :D

[ Szerkesztve ]

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

(#49506) Pikkolo^^


Pikkolo^^
addikt

Androidos készüléken lehet valahogyan teljes gyerekzárat beállítani? A bemeneteken és adatfolyamot lehet tiltani, de a YT és a Netflix továbbra is megy.

(#49507) icemad válasza Pikkolo^^ (#49506) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Netflixnél biztosan lehet, ha csinálsz külön profilt a gyereknek. Én is így használom. És jóval egyszerűbb.

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#49508) Pikkolo^^ válasza icemad (#49507) üzenetére


Pikkolo^^
addikt

Teljes képernyőzárat szeretnék, hogy ha bekapcsolják se tudják használni.

(#49509) icemad válasza Pikkolo^^ (#49508) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Na azt nem tudom, hogy lehet e. De van értelme ennyire korlátozni?

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#49510) Pikkolo^^ válasza icemad (#49509) üzenetére


Pikkolo^^
addikt

Igen, van.

(#49511) junior19 válasza Thomas19 (#49503) üzenetére


junior19
senior tag

"A fényérzékelőt szerintetek érdemes bekapcsolni? Az alapból jó lenne, ha nappal kicsit több fényerőt használna, de este amikor leveszi, valahogy a színek is elvesznek, fakóvá válnak. Azért tettem rá színtelítettséget, az kicsit segít, de ha kikapcsolom a fényérzékelőt, sokkal szebb. Vagy mekkora fényerőn érdemes használni világosban és sötétben?"

Ne használd a fényérzékelőt, mert nem jól működik. Lényegesen több fényerőt vesz le, mint kellene. Azért lesz fakó a szín. Állíts be egy neked megfelelő fényerőt sötét helyiségre, s egy megemelt fényerőt a világosabb környezethez. S ha be van állítva a tévé, akkor már csak ezt kell változtatnod a helyiség fényviszonyaihoz.
A színtelítettséget is állítsd vissza alaphelyzetbe. Azzal megnöveled a színek fényerejét, de a fehér színét nem változtatja, így felborul a színmegjelenítése a tévének.
[link] Itt írtam a tévé beállításról, igaz LG-nek az elnevezéseit használva.
A Sonynál a fényerő az LG-nél háttérfény elnevezést kapott.
A Sötét részek fényereje a fekete szint beállítására szolgál. Az egyéni vagy a Cinema pro képmódot próbáld állítgatni.

codec project

(#49512) nismoka válasza snecy20 (#49504) üzenetére


nismoka
addikt

A HDR más képbeállításokat igényel, fel kell húzni kissé a dolgokat, pld élénk móddal próbálkozz. Próbáld ki a korlátozott színteret bekapcsolni. Mivel a 4k HDR- ben csak ahhoz elég a 2.0 HDMI sávszél.

[ Szerkesztve ]

(#49513) mano42


mano42
aktív tag

Rákérestem mire jó a távirányító Ext. Box Menu gombja. Ír blastert tud kezelni, hogy más kütyüket is vezérelni lehessen. Állítólag az x900f -nél benne kéne legyen a dobozban de én nem találtam semmi hasonlót. Nektek van?

(#49514) Celtis válasza nismoka (#49512) üzenetére


Celtis
veterán

Jajj, ne! Nem kell semmit állítani. HDR bemenő jel esetén a TV HDR módba vált az adott képmódon belül. Az élénk mód pusztító. :W

(#49515) nismoka válasza Celtis (#49514) üzenetére


nismoka
addikt

Tudom hogy HDR képmódba vált, de ha neki fakó a kép akkor ezekkel próbálkozhat. Egyébként én sem nem szeretem az élénk módot, de némely HDR anyagnál kell a tuning, ha nem is az élénk mód.

[ Szerkesztve ]

(#49516) Joshi válasza Thomas19 (#49503) üzenetére


Joshi
titán

Pedig PC-ről az MPCHC+Madvr a legjobb, állítólag.

Kamera svenkeléskor a 24p nagyon szaggatós a kevés képkocka miatt, de csak így lesz mozis lassú mozgás. A Motionflow-al az interpoláció mértékét tudod beállítani/finomhangolni. Ha túl agresszívra állítod, akkor kapsz egy szappanopera hatású mozgást. Egyébként nem olyan régen tárgyaltuk ezt ki, keress vissza.

(#49517) Joshi válasza mano42 (#49513) üzenetére


Joshi
titán

Az x900f az amerikai verzió, lehet hogy az EU-s xf9005-nél eleve nem is jár hozzá.

(#49518) nismoka válasza mano42 (#49513) üzenetére


nismoka
addikt

Nincsen.

(#49519) Celtis válasza nismoka (#49515) üzenetére


Celtis
veterán

A PC oldalon van a gond. Egy fos bementi jelet élénk móddal korrigálni, brrrr...

(#49520) nismoka válasza Celtis (#49519) üzenetére


nismoka
addikt

Nem kell túlragozni. Nálam nincs gond a pc oldalon. Mégis vannak olyan HDR anyagok amire ráfér kis tuning, ha nem is az élénk mód.

[ Szerkesztve ]

(#49521) pinnacle válasza Joshi (#49497) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Tedd fel a Mega-ra. 50GB-on ki sem kell vágni.

(#49522) Thomas19 válasza junior19 (#49511) üzenetére


Thomas19
tag

Kikapcsoltam a fényérzékelőt és visszatettem a színtelítettséget 50-re. A cinema prón lényegében annyit változtattam, hogy lehúztam a fényerőt 35-re, az úgy jónak tűnt világosban és sötétben is, viszont mivel így is kicsit fakónak tűntek a színek, bekapcsoltam az élő színt közepesre, és úgy már tökéletes lett. És valahogy ezzel egyidőben megszűnt a vibrálás a mozgásoknál és az időnkénti döccenések is, nem tudom, hogy ez mivel függ össze!

Sorozatoztam, FHD webrip, nem túl nagy bitráta, de elment, aztán néztem egy nagyon jó minőségű FHD koncertet (10,5 Mbps bitráta), az valami eszméletlenül nézett ki, gyönyörű színek, olyan élesség, amit a régi TV-men sosem láttam, nagyon élveztem :) Aztán néztem egy sötétebb filmet, az is rendben volt. Most meg netezéshez visszakapcsoltam a fényérzékelőt, ez jól lehúzta a fényerőt, így nem süti ki a szemem :) Valahogy az asztal sokkal de sokkal fényesebb, mint a videók képe.

Köszi a leírást, majd holnap még próbálok finomítani rajta, de egyelőre most elég jó szerintem, a minőségi forrásnál tényleg bámulatos képet adott, és teljesen folyamatosan és természetesen ment.

Joshi: Neked is köszi, majd visszakeresem. Az a szappanopera hatás gondolom, amit nem szeretek, ami olyan túl folytonos, a cinema home ad olyat, meg a motionflownak több beállítása, már tegnap végigpróbálgattam azokat. De akkor még "döcögött", arra még nem jöttem rá, hogy az mitől volt, remélem, nem tér vissza :)

[ Szerkesztve ]

(#49523) Joshi válasza Thomas19 (#49522) üzenetére


Joshi
titán

"Az a szappanopera hatás gondolom, amit nem szeretek, ami olyan túl folytonos, a cinema home ad olyat"
Nem, a Cinema Home és Pro egy képüzemmód, a Motionflow beállítás csak a mozis képüzemmódoknál állítható, de az nem alap dolog. Ha kikapcsolod akkor nincs, viszont akkor a 24p filmek svenkeléskor szaggatni fog. Tulajdonképpen nincs hibátlan megoldás csak kompromisszum. ;]

[ Szerkesztve ]

(#49524) mano42 válasza Celtis (#49454) üzenetére


mano42
aktív tag

Még egy gondolat erejéig visszatérek a HDR problémámra. Mind mondtam egyes filmek szerintem túl sötétek HDR-ben vagy DV-ben. A DV-t nem lehet kikapcsolni, ezért rádugtam a tévére egy miboxot ami csak HDR-t küld ki (a sötétség itt is pont úgy előjön mint a DV tartalomnál) viszont a HDR-t legalább ki lehet kapcsolni.

Adva van az Altered Carbon, ami DV tartalom, illetve HDR a miboxon.
A képeket az 1/7 23 percénél csináltam, a hídas jelenetnél. Kovács, a japán srác bőre már szinte fekete, a néger csaj már egyenesen fekete lyuk.
A két kép hdr on és off.
Tudom az összehasonlítás nem tökéletes, de érzékelteti miről beszélek,HDR-ben a sötétség mellett a részletek is elvesznek, amik SDR-ben látszanak. Megkérled kipróbálod te is, ugyanígy látod? (a 6 underground ami ugyancsak DV film a kép tökéletes, sőt még le is kellett vegyek a fényerőből).

(#49525) Celtis válasza mano42 (#49524) üzenetére


Celtis
veterán

És milyen Netflix appal?

(#49526) mano42 válasza Celtis (#49525) üzenetére


mano42
aktív tag

Mindkettőn a gyári netflixel, utolsó verzió ami a playről frissűlt.

[ Szerkesztve ]

(#49527) Celtis válasza mano42 (#49526) üzenetére


Celtis
veterán

Úgy értem a TV-n.

(#49528) mano42 válasza Celtis (#49527) üzenetére


mano42
aktív tag

A hivatalos netflix appal ami az Android Tv oprendszeren van. Verziószámra vagy kíváncsi?

(#49529) TCr válasza mano42 (#49524) üzenetére


TCr
veterán

A HDR módnak egyéni fényerőbeállításai vannak, azt megnézted már?

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#49530) mano42 válasza TCr (#49529) üzenetére


mano42
aktív tag

Persze, egy hete már ezt nézem. A hdr alapból max-ra teszi a fényerőt de egyes filmeknél túl sötét másoknál meg nem. A két ellenpélda: Altered carbon (a fent említett jelenetnél szembetűnő és nagyon zavaró), a 6 undergroundnál meg végig tökéletes a kép pedig mindkettő DV. A youtube HDR tartalmakat megint tökéletesen kezeli. Letöltöttem egy pár közel 50 gigás 4k-hdr filmet, azok is jók. (pl az új alladin, az elején nagy ellenfényben amikor a két hajó elmegy egymás mellett ha HDR ON akkor a nap körűl jól látszanak a felhők is és a hajók részletei, ha meg HDR off akkor a nap helyett egy kiégett paca van részletek nélkül, tehát ott is minden oké). Lehet nem a tévé hibája, de annyira zavart a dolog, hogy felmentem egy ismerősömhöz akinek egy LG tévéje van és az Altered Carbon meg az Ír sokkal élvezhetőbb volt.

(#49531) Celtis válasza mano42 (#49528) üzenetére


Celtis
veterán

Úgy vettem ki, hogy mind a két kép esetén a mibox a forrás, és ezért kérdeztem, hogy milyen a TV saját lejátszójával. De mindegy, este kipróbálom.

(#49532) mano42 válasza Celtis (#49531) üzenetére


mano42
aktív tag

Igen, képek forrása a mibox mivel a mibox nem DV jelet küld hanem síma HDR jelet, és a tv megengedi, hogy ki be kapcsolgassam a HDR-t amit a DV-nál nem enged meg. A tv beépített netflix kliensében is hasonló az eredmény, a miboxra csak azért váltottam át, hogy le tudjam fényképezni szemléltetésként. (amúgy a miboxon is ugyanaz a verziós netflix fut mint a tv-n, de sztem ez nem lényeges).

(#49533) T 1000


T 1000
aktív tag

Sziasztok! Tv-t szeretnék venni és eddig a Sony-kat néztem, de olvasva a topicot elbizonytalanodtam. Tényleg ennyire instabil az android? Hajlamos fagyogatásra? Esetleg tudnátok ajánlani konkrét típust, ami jól bevált? Olyan 55" körül nézem a tv-ket 200-250e Ft magasságig....

(#49534) Joshi válasza pinnacle (#49521) üzenetére


Joshi
titán

Egybe felraktam a demókat. Ne lepődjön meg senki ha egy-két DV demónál nem vált át a Sony tévé DV-re.

4K HDR Demók 21GB

(#49535) maxymillion válasza T 1000 (#49533) üzenetére


maxymillion
tag

Szia, en most vettem egy tclt a Sony helyett, bar olcsobb volt, de nem vagyok biztos benne, hogy megtartom. Az ir című filmet parszor már elkezdtem nezni, de valahogy nem az igazi. Fura a kep, eddig csak sony tvm volt. A feketek jok, par sorozat is, de az oszkep nem klappol. Szerintem nezz egy jobb sonyt, ne sajnald ra a pénzt.

(#49536) TCr válasza maxymillion (#49535) üzenetére


TCr
veterán

Melyik TCL-t vetted?

IBKR - - Revolut - - Gránit Bank <--- ajánlói kódokért küldj privát üzenetet. ;-)

(#49537) LógaGéza


LógaGéza
addikt

Üdv!
Használ valaki Sony Androidos TV-t olyan DIGIs csomaggal, amihez plusz CA Modul szükséges?
Sajnos nekem nem mennek a Sony TV-men a plusz adások (43W755C). Ha a nappaliban lévő LG-be átrakom, akkor minden szép és jó, ha visszaviszem a Sonyba, akkor nincs, csak annyi, hogy "Kiválasztott szolgáltatás nem elérhető, vagy titkosítják."
Járt esetleg valaki így?

"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

(#49538) T 1000 válasza maxymillion (#49535) üzenetére


T 1000
aktív tag

Pont ez a kérdés, mit jelent, hogy "jobb Sony?" Egy KD55XG8096BAEP-t néztem ki. Használ ilyet valaki? Kell félnem az Androidtól?

(#49539) Joshi válasza Joshi (#49534) üzenetére


Joshi
titán

Próbálta valaki letölteni a demókat? Megy a letöltés? :U

(#49540) atees


atees
őstag

9005os tvhez melyik az ajánlott bongeszo? Hetvegen m4sport onlineon akartam volna focit nezni, de a gyari, meg s pufin nem inditotta el a videot?
Az lg weboses gyari bongeszoje, meg rohogve :W
Sajnos a video nem ilyen youtube szerű ablakba indul hanem talan vmi fos flash lejátszó!

Aláírás (nem kötelező megadni) :)

(#49541) Elektrosokk válasza Joshi (#49539) üzenetére


Elektrosokk
addikt

elindul, 10 percet ír.

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

(#49542) nismoka válasza T 1000 (#49538) üzenetére


nismoka
addikt

KD55XF9005 ez már egy jobb sony, nem szokott fagyni, nem kell tele szemetelni és nem fagy.

[ Szerkesztve ]

(#49543) Celtis válasza Joshi (#49539) üzenetére


Celtis
veterán

Valami appot akar telepíteni, úgyhogy nem. Mit kell ebben nézni egyáltalán?

(#49544) Elektrosokk válasza Celtis (#49543) üzenetére


Elektrosokk
addikt

jaja, fizetni kell érte, mert hogy nagy. Nekem sem jött le teljesen.

[ Szerkesztve ]

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

(#49545) Joshi válasza Celtis (#49543) üzenetére


Joshi
titán

HDR demókat összeszedtem és feltöltöttem, mert a 4kmedia.org oldalról már nem lehet tölteni semmit.

(#49541) Soul az szuper, hogy töltötted le? Mire kattintottál?

Látom nem megy, akkor Pinnacle fórumtársat kellene megkérdezni hogy miért ezt ajánlotta. :B

[ Szerkesztve ]

(#49546) pinnacle válasza Joshi (#49534) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi! Most aztán el vagyunk látva demo-val. :) Chrome-ból szedjétek le. Lehet korlátozzák a napi letöltések számát. Nem tudok más tárhelyről, ahol 50GB-ot adnak ingyen. Érdemes regisztrálni, akkor talán lehet oda exportálni, majd letölteni.

300 óra után lehet, hogy javul a VA panel betekintési szöge, vagy csak megszokja az ember? Minta már nem fakulna annyira oldalról.

[ Szerkesztve ]

(#49547) Celtis válasza mano42 (#49524) üzenetére


Celtis
veterán

Na, megnéztem a saját TV-men. A képeid tényleg elég sötétnek tűnnek, de a filmből én úgy látom, hogy ez nem nappali, hanem egy holdfényes éjszakai jelenet, és úgy mindjárt más a helyzet. Nekem ennek megfelelően teljesen jónak is tűnt a fényerő, megint csak szépen visszaadja ezt a hangulatot és fényviszonyt. Nem érzek semmilyen hibát.
A te HDR nélküli képeid egyértelműen egy szép napos megvilágítást mutatnak. Szóval azokat kifejezetten rossznak gondolom.

Csináltam egy képet, de ez nem hiszem, hogy mérvadó vagy összehasonlítható a tiéddel, mivel kizárt, hogy azonos expozícióval készült.

(#49548) Celtis válasza pinnacle (#49546) üzenetére


Celtis
veterán

Nem változik a betekintési szög, megszoktad.

Közben cseréltél TV-t vagy most mid van?

[ Szerkesztve ]

(#49549) T 1000 válasza nismoka (#49542) üzenetére


T 1000
aktív tag

Elfelejtettem mondani, IPS kijelzős előnyben. A nappaliban van az étkező asztal, onnan nézve is kellene látnom a képernyőt...

(#49550) mano42 válasza Celtis (#49547) üzenetére


mano42
aktív tag

Kösz, hogy megnézted, csakhogy ez egy nappali jelenet, pl az utolsó hídas képkockánál is látszik a kék ég és a fehér felhők. De csináltam egy másik módosítást, a DV beállításoknál felhúztam a gammát maximumra. A fekete megmaradt feketének viszont előjöttek a részletek: A fekete csaj rasztájának a részletei amikor hátulról van filmezve, a ruháin több részlet stb. Sokkal emészthetőbb így a film.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  SONY LCD és LED TV-k
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.