Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuri.sza
tag
Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy ti a 4k filmek nézését hogyan oldjátok meg? Az a helyzet, hogy nemrég vettem egy XF9005-öt, és az USB3.0-s bemenetére dugtam egy 3.0-s külső HDD-t, viszont sokszor beszaggat a kép, pl. ha angol lesz a szöveg (ennek a bitrátája sokkal nagyobb, mint a magyar hangé), akk szaggat, illetve sokszor ha pl. jön egy felirat, vagy amíg hangot ad, tapasztaltatok ti is hasonlót? Mitől lehet ez?[ Szerkesztve ]
-
gyuri.sza
tag
válasz hyperspace #48554 üzenetére
Akkor még lehet megpróbálom másikkal, bár azt gondoltam a VLC tuti, de akkor más para nem lehet, nem? Szóval ennek kellene így mennie, ugye?
-
gyuri.sza
tag
válasz hjtz4t3wrseg #48558 üzenetére
Köszi a válaszokat, megpróbálom, csak nem gondoltam, hogy egy ilyen árkategóriájú tv-nél előjönnek majd ilyen problémák... :/
-
vlevi
nagyúr
válasz gyuri.sza #48555 üzenetére
VLC-vel nekem is beszaggatott a kép akkor, amikor feliratot jelenít meg. Nem csak 4K-nál, de FullHD anyaggal is.
KODI-val nincs ilyen, vagy, pontosabban fogalmazva, én nem vettem észre.55XE8505 TV-m van, ami talán ugyanaz a SOC, mint az XF9005. De, hogy annál gyengébb, az biztos.
-
sali24
csendes tag
Sziasztok.
Egy Sony Kdl 32nx500as (13ms input lag) tévét váltanék le, egy 43gx8096ra.
Xboxra és meccsnézésre használnám főleg. Esetleg egy Samsung 43q60 ami még szóba jöhet, de a Sony felé hajlok.
Vélemény? Magasabb input lag nem fog rosszabb képet adni, mint a jelenlegi tévém?
Segítségeteket előre is köszönöm. -
AL
addikt
Sziasztok ! Ha 100 - 120 Hz - es VA paneles tévét szeretnétek, akkor ez most 213 ezerért nagyon jó áron van. SONY KD49XG8396BAEP
Üdv. -
Dareiosss
senior tag
-
Celtis
veterán
válasz Dareiosss #48571 üzenetére
Akkor leírom itt is, hogy el is hinném, hogy csak a KS7000 volt fos (annak ellenére, hogy ez egyik legjobban sikerül típusnak tartják), ha utána nem láttam volna saját szememmel, hogy a következő évi Q6 sem kezeli jól az interlaced tartalmat, illetve ne írta volna le ugyanezt a hibát egy mértékadó mondható teszt oldal is a Q8-ról.
Lehet, hogy azóta csoda történt és kijavították, de inkább gondolom, hogy nem írja egy gyártó évről évre a deinterlacer algoritmusát, ahogy azt a fenti tapasztalás is mutatja.Járt nálam pár TV az utóbbi időben, Pana G30, X8509C, KS7000 (4db), LG B8 OLED, XF9005.
A samsung kirívóan nem tudott folyamatos képet TV adásnál (interpoláció nálam mindig ki volt kapcsolva)Szóval szerintem egyrészt jobb az óvatosság és ha kifejezetten meccset akar nézni az ember, akkor inkább kerülje a samsungot, másrészt ennyivel tartozom nekik. Az ígéret ugyanis szép szó...
-
Celtis
veterán
válasz Dareiosss #48573 üzenetére
Sokféle hiba zavar a képen, pl. tinting (ezért ment az OLED), egyenetlen mozgás (KS7000), rainbow effect és banding (G30), banding (X8509C). De pont az mozgás miatti elmosódásra tökéletesen immunis vagyok. Filmnél pedig épp moziélményt ad a 24p szaggatás (nem egyenetlen!). Szóval nekem baromira nem kell az interpoláció.
Láttad amúgy már, hogy mit csinál a képből?
[ Szerkesztve ]
-
-
Piftuka
veterán
válasz Janaboy #48550 üzenetére
Örülök, hogy leírtad az utolsó mondatot, mert egyébként az eredeti kérdésedre adta volna magát a válasz:
SONY BRAVIA KD-77AG9
Csak hát az ugyebár ~2-2.5 millió forintba kerül.
"nem tudom a körülmény alatt mire gondolsz? Milyen szempontból fontos?"
Arra gondoltam, hogy egy óriási, fényárban úszó nappaliban fogod-e majd nézni a készüléket az idő nagy részében.
Vagy mondjuk mindig besötétítesz.
Előbbi esetben az OLED-nek általánosságban van előnye, bár a jó szűrőkkel felszerelt VA paneles LCD-k is tökéletesen jól használhatóak, nézhetőek ilyen viszonyok között is.
Az IPS szintén, de IPS paneles tévét ennyi pénzért nem ajánlanék nyugodt szívvel akkor, ha sötétben is szerettek filmeket nézni.
Ebben a méretben és az általad megjelölt összegért én a SONY KD75XG9505 készüléket javaslom.
Illetve, ha nem sürgős (márpedig, ha jól értem, nem az), akkor érdemes várni erre.
Jó esély van rá ugyanis, hogy ez "nagyot fog durranni az LCD piacon".
Én bízom benne, hogy a Media Markt ebből is tart majd készleten. (Ők forgalmazzák itthon a TCL tévéket, 5 év jótállással.)"Aquila non captat muscas."
-
Celtis
veterán
válasz salapp #48577 üzenetére
XE nem volt. Igen, a Pana homogén fehérnél korlátozta a fényerőt és vibrált is, de valamiért ez sem okozott problémát normál tartalomnál.
Ja, volt még egy C sorozatú samsung plazmám is 50C530 (?). Azt hiszem a világ legrosszabb tv-je. Előtte meg egy LG, amit viszont szerettem.
-
Piftuka
veterán
válasz Celtis #48572 üzenetére
"csak a KS7000 volt fos (annak ellenére, hogy ez egyik legjobban sikerül típusnak tartják),"
Az a szomorú, hogy tényleg a "KS" volt az utolsó, jó tévéjük a "normál" VA paneles szériájukból.
Aztán ugye a judder még csak hagyján, de rengeteg probléma volt még a KS8000 és KS9000 illesztéseivel is. (Sokak készülékének levált a hátulja, olyan hanyagul volt rögzítve.)
És milyen fura... most pedig összetenné mindkét kezét bárki, hogy technológiai értelemben a Samsung akár csak ezekkel megegyező minőségű tévéket gyártson.
A QLED 9-es szériát nem említem, mert az valóban kiváló készülék."Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz Celtis #48575 üzenetére
Egyetértek.
Persze ez erősen ízlés dolga, mert mindenkinek másra érzékeny, más mértékben érzékeny a szeme, és más látványt preferál, de... én is minden zavaró "anomáliát" észreveszek (a "judder" zavar a legjobban, de a sávosodás és a tinting is), és nem tudom nézni a filmet bekapcsolt interpoláció mellett.
Persze szerencsére a SONY tévémen nem is kell ehhez az eszközhöz nyúlnom..."Aquila non captat muscas."
-
gyuri.sza
tag
válasz hjtz4t3wrseg #48561 üzenetére
Egy Sony HTS 350 hangprojektort néztem ki, de ugye abban nincs médialejátszó...lehet, hogy nem is ez a jó irány? 80ezer Ft-ig bezárólag te milyen megoldást javasolnál? Himediából te melyiket használod?
-
gyuri.sza
tag
válasz Celtis #48589 üzenetére
Semminek, csak volt felvetés, hogy lehetne venni külön médialejátszót vagy egyben erősítő, medialejátszó + hangfalak, és erre írtam, h én csak hangprojektort terveztem venni, abban meg ugye nincs medialejátszó, nem gondoltam, hogy egy ilyen árkategórájú tv-nél bármi gon lehet 4k-s filmek lejátszásával, de akk lehet 3rd party appal van gond, nem is tv SoC-kal, legalábbis nagyon remélem, mert külön medialejátszót nem terveztem venni.
-
gyuri.sza
tag
válasz hjtz4t3wrseg #48593 üzenetére
Köszi szépen a linket
-
Celtis
veterán
válasz sali24 #48591 üzenetére
Ez mondjuk nincs készleten. Kb. hasonló tulajdonságokkal bírhat, mint a 8096 , de Android nélkül.
Nagyon nem ismerem ezeket az alacsonyabb kategóriájú készülékeket (sem), de ami a fő ellenérv lehet (ezzel illetve a 8096-tal szemben is) az az IPS panel, aminek a feketéje jóval gyengébb. Ha a jellemző felhasználás nem az esti filmnézés sötét szobában, akkor nem gond, sőt az IPS nagyobb betekintési szöge még jól is jöhet.
Ami miatt belekotyogtam az elején az csak az volt, hogy a samsungot inkább kerüld, mert esetleg úgy jársz mint én. -
alec.cs
tag
Sziasztok!
Van egy Sony XD80 típusú TV-m Android 7-es rendszerrel és egy laptopom Windows 10 op. rendszerrel.
A TV és a laptop egy hálózatban van.
A kérdésem az lenne, hogy miként tudom a laptop képernyőjét kitenni a TV képernyőjére kábel csatlakoztatása nélkül?
Ha a laptopot összekötöm egy HDMI kábellel a TV-vel, akkor az szépen megy. De azt szeretném, hogy ne kelljen kábelezgetni!
Megoldható ez valahogy?
-
Magnat
veterán
Üdv, nem teljesen Sony specifikus, de hátha már vki talált rá megoldást: VLC alatt smb-n be van drótozva a nasom, de a tv (vagyis a VLC) rendszeresen elfelejti a jelszót, meg lehet ezt vhogy oldani, h ne felejtse el?
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
a2d2
addikt
Sziasztok!
Na most nézem hogy több mint egy hónapig volt a TV a szervizben. Ma jött vissza, de full reset volt rajta nyomva.
Beállítgattam mindent, de azt veszem észre hogy a youtube alól nem vált át a TV HDR-re.
Lehet keverem már a TV-ket de nem úgy volt hogy ennek már mennie kell (XF9005)?
Köszi!A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest