- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
joynetmaster
csendes tag
helló
szerintetek melyik a jobb alaplap gtx295 alá : MSI k9n2 diamond vagy az amds DKA790GX PLATINUM ,corsair dominator ramot tennék bele 4 gb-ot és sajna procit is cserélnem kellene de most 6000+ x2 os megy bele mert az van .
-
diablo1984
veterán
válasz
GeneraL_XTX #11996 üzenetére
alap, ennyit még az enfórsz is tud!
-
Gyuri27
félisten
válasz
GeneraL_XTX #11996 üzenetére
Simán. De lapod web oldalán a támogatott procik listáját átböngészve többre jutsz.
-
GeneraL_XTX
veterán
Sziasztok
egy AM2+-os alaplapba (geforce 8200 chipset) gond nélkül bele tudok rakni egy sima nem plusos AM2-es 4600+-os procit?
előre is kösz a helpet
-
Silenzio
addikt
válasz
diablo1984 #11994 üzenetére
Hm... Hát a Vid szerint is 1.4 V. Lehet inkább az lesz, hogy visszarakom alap órajelre, és lefelé megyek inkább feszben. 1.35-ön tök stabilnak tűnt. Persze még a rendszer is félkész, nem nagyon van min tesztelni. Ja, meg most kiderült, hogy a vga erősen melegszik, valószínűleg félrecsúszhatott valami, mikor kipucoltuk, vagy a hővezető paszta miatt nem ér rá teljesen a bordákra (előtte ilyen szürke hőnyelő lószar volt rajta)... Úgyhogy azt ma megcsináljuk két tanult kollégámmal, aztán visszatérek a procira. Az alaplapi bios szerint amúgy a cpu 35 fok, hajlamosabb vagyok inkább neki hinni, mint az Everestnek. Ja, és a legújabb Bios van fent. Bár még csak béta elvileg, ha jól tudom erre utal az utolsó betűje.
-
diablo1984
veterán
válasz
Silenzio #11993 üzenetére
ezért kell a lapra a legújjabb bios! nem hiába 1,4V az alappfesze, mert már kivan sajtolva belőle a tudás, a kisebbek jobban is húzhatók százalékosan is!(több benne a tartalék)
a windsor az más tészta, azt nem mérik félre a lapok, de pl az én procimnak a tehrelt hőmérséklete 1,4V-nál és 3200-nál is közel 75 fok, ígymeg 3100-nál és 1,375V-nál hatvanakárhány....nemhiába, a fesztől eléggé nő a hője, vagycsak az abitom nem szereti úgy, anno a giga lapomban egy másik proci 1,4V-al 3200-on max 55 fokos volt.... -
Silenzio
addikt
válasz
diablo1984 #11992 üzenetére
Akkor sem lehet 79 fok... Előtte Windsor magosom volt, idle nem ment 40 fölé, ez meg konstans 78 fok idle meg 100% alatt is. A maghők nőnek egyedül, nevezetesen 10 fokról 35 fokra.
A 3400-at nem tudom elérni, lejjebb feszelem, feljebb feszelem, sehogy se. HT-t állítgatva sem lett stabilabb, a ramnak adok még 1 tized voltot, hátha...
Amúgy szerintem az az érdekes, hogy a te procidnak is ott a vége, mint az enyémnek. Egyforma architektúra, és nagyjából 3300-3400 lehet a alapórajeltől függetlenül.
A másik, be is baszna ha ezzel a hűtővel lenne 79 fok, amikor 4 magosokhoz ajánlják...
-
diablo1984
veterán
válasz
Silenzio #11991 üzenetére
mondjuk a procinak az a kis fesz nem kicsi, brisbane.nek 1,5V az iszonyúan sok!
1,4V-a gyári, szerintem 3300-on bírna menni 1,425V-al is, de lehet annyi sem kell hozzá(az enyém 35% tunningot tud +1,375V-on)!azt meg nem poénnak mondjuk, hogy toljál oda a kingmaxoknak minimum 2V-ot, de inkább 2,1V-ot, mert azok sem minden lapban szeretnek még 800 fölött sem menni, de így legalább egy hibalehetőséget kikerülnél(meg amúgy is élettartam garosak, mire vársz?). az időzítéseit told cl5-re(5-5-5-15 2T) így 900-ig bírja majd(még akkor is, ha az ati chip nem szereti), ha stabilan megy a cucc, majd nézheted úgy is, hogy visszaosztás nélkül 1000 fölött mit zenél, de oda a 2,2-2,3V is elkél!
HT-t a biztonság kedvéért oszt vissza!
a procihőnek a 79 fok az kissé sok(ne is tolj neki 1,45V-ot se, mert lassan eléri a lekapcsolási hőt...), gondolom arra rájöttél, hogy a maghők hülyeségek(nem az erkélyen tesztelsz, így a maghő szobahőmérséklet alatt van, gondolhatod, hogy félremér, márha nem valami spéci folyékony vackot használsz...)
próbáld ki így,ja és a prociszorzót fixáld(ha még nem tetted)!
-
Silenzio
addikt
válasz
HERR Z #11985 üzenetére
Igazad van, megnéztem Everestben, az AMD infó szerint 1.1 V-1.45 V-ra van hitelesítve. Nem tom minek szaroztam vele, a régi beidegződések, mindennek adjunk kis feszt... Kipróbálok mindent alapon. A ramok időzítéseit is elronthattam mert volt 1-2 jellegzetes ram-hiba, majd megnézem a dobozon milyen leosztásokat ajánlanak... A HT-t is kipróbálom 1000-en. Kösz!
Ja igen, megnéztem a CPU-Z-t: 1.41 V idle, Orthos alatt 1.424 stabilan... Valóban túlfeszel kissé, nem is baj. Kipróbálom majd 3400 környékén, ha nem éri el, az se gond, emiatt nem fogom túlfeszelni, úgyis alapon megy majd az esetek többségében.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
HERR Z #11985 üzenetére
Hagytam a HT-t auto-n megrántottam a proc száját és két nap után hibázott. Terhelés alatt nem volt vele semmi gond. Érdekesnek találtam és nem is hittem volna eleinte, hogy ez lehet a baj. A napokban a HT-t visszaosztottam 1000-alá és most már nincs vele semmi gond! Az nem árt ha X2-nél a HT-t visszaosztja. Nem érheti legalább váratlan meglepetés.
-
HERR Z
veterán
válasz
Silenzio #11984 üzenetére
a procit feszelted túl, eccerűen szerintem elfőtt és lekapcsolt(ilyenkor dob egy hibát, bezárja gta-t, vagyis idle-be vágja magát)
amúgy is gáz neki az 1.5V, amit max adj rá biosba az 1.45V(ezt fogja túlfeszelni 1.5V-ra kb)
HT-t felesleges visszaosztanod, ez am2+ -os lap, megy bőven(nekem ment 1700+ -t x2 mellett)
a ramnak biztos-ami-biztos alapon add rá a maxot, az a 2.2Vvagy kevesebb nem túd kárt tenni a ramban, de egy hibát kiszűrhetsz vele -
Silenzio
addikt
Leszedtem. Eleve azzal megy, mert egy állat vagyok és mindig mindent szarrá frissítek.
Mercutio_: Mi a bajod a honlappal, he? Nagyon színvonalas, csak néha kínaiul kezd el kommunikálni. Te nem tudsz kínaiul?
Hisz 20 éven belül ez lesz a diplomácia hivatalos nyelve...
No, Herr Z azt mondta 3300-3400-at tudnak ezek alapfeszen. Ezért mindenféle feszültség értéket visszavettem alapra, a ramot sem féltettem, 1.8 V-on nem volt gondja a DDR800-zal 4-4-4-12-ben. 3300 Mhz-en járattam továbbra is. 5 perc Orthos ugyan nem jelent semmit, de előtte csak 1-2 percig volt stabil, sztem túlfeszeltem csak nem tudom mit feszeltem túl...
Mindegy, hagyom kicsit menni, közben tévézek, addig írhatna valaki egy progit ami végre normálisan írja ki a hőmérséklet értékeket...
HT 4x-es, igen. Drop szerintem nincs, úgy láttam csöpp túlfeszt kap, de felteszem a CPU-Z-t és nézem.
-
-
Silenzio
addikt
Valami nem stimmel. 3300-on megy a cucc, 15-ös szorzóval 220-on, 1.5 v-on (ha stabil lenne lejjebb venném a feszt), ramok 1.8-en mentek 825-ön. Orthost indítottam, egyből kék halál lett. Sztem valami gáz van vagy vmit nem jól csinálok.
-
Silenzio
addikt
válasz
Gyuri27 #11978 üzenetére
De nem fognak, mert csak AM2-es a proci. Meg egyelőre órajel-emelés a cél, nem FSB emelés. 2.1-et bír a gyártó honlapja szerint, amúgy most 825-ön mennek és 1.9 V-ot adtam nekik.
Az miért van, hogy nem ismeri fel az Everest 4.6 az alaplapot, és hogy minden program szerint csak 10-15 fokos a CPU? Oké hogy nyitva van a ház meg jó a hűtő, de ez irreális, nem?
Everest szerint: 1. CPU/2. mag: 13 fok, 1. CPU/1. mag: 19 fok, CPU: 79 fok (WTF?)
-
Silenzio
addikt
No, sikerült szert tennem végre egy AMD 770 Gigabyte DS3 Rev 2.0-ra.
Itt Pécsett nem egyszerű, sok helyütt nem is volt, ahol volt, ott meg a 4 satából rögtön látszott mi az ábra... Végül egy kis, ismeretlen boltban találtam meg fél napi mászkálás után. A vicc az, hogy nem is kellett kérnem, az asztalon volt az orrom előtt.
Egy Gigabyte Volar hűtőt találtam hozzá, miután egy Zalman 7700-assal jól befürödtem. Ez pont ideális hozzá, ugyanis az egész konstrukció szöget zár be a lappal, és pont a fetekre fújja a levegőt.
Tanácsra volna szükségem a tuninghoz, ugyanis úgy vettem észre, hogy a lap kissé túlfeszel. Nem sok alap órajelen 1.4 V egy 6000+-os Brisbane-nek? A ramok is 1.875 V-ot kapnak 800-on, kissé soknak találom. Érdemes frissíteni az FA Biost FBC-re, vagy ráér a móka? Ja igen, északi és déli híd mennyi túlfeszt kapjon? A cél a 3300-3400 Mhz, annyi gondolom van benne...
-
band1103
őstag
válasz
ghostie #11964 üzenetére
Szvsz inkább csak azzal lehet gond hogy hogyan sikerül az SB-t a lapra építeni. Nekem pont az a giga 78g-ds3h van amit kinéztél, pontosabban még a rev1-es. Semmilyen bugot nem tapasztaltam semmilyen usb-s eszközzel (sem pendriveval sem usb vincsivel).
Na de ha a 78g-ds3hp-t rendeled akkor azzal biztos nem lesz semmilyen gondod. Ugyan az mint a ds3h csak a legutolsó javított kiadás belőle.
Ami pedig a dvi+hdmi combót illeti sajnos manapság nincs olyan lap egy gyártónál sem ami tudná egyszerre.
-
diablo1984
veterán
válasz
ghostie #11964 üzenetére
nálam az sb600 válogatott, ami nem ment vele, azt sehogy sem tudtam beizzítani. usb-s cuccokat használok, elég sokat, de csak a 4gb-os pennél jött nekem elő(1-2gb-osnál nem), de azt mindenkinek csinálta! a laptopvinyának meg szerintem usb-ről kevés kakaót adott, mert nem tudott a vinyó egészségesen felpörögni, valszeg a pennél is valami hasonló dolog miatt kínlódhatott!(a laptopvinyára lehet külső tápot dugni, a penre nem)
-
ghostie
tag
válasz
ghostie #11964 üzenetére
Még két kérdésem lenne most, hogy letöltöttem a leírását a lapnak:
- Sajnos úgy látom, hogy nem támogatja egyszere a HDMI + DVI kiemeteket. Ez nekem elég fontos lenne. Van manapság olyan lap ami ezt is tudja? (Az ASUS tudta)
- Csak optikai digitális audió kimenet van a hátlapon. Viszont az alaplapon van SPDIF csalakozónak hely. Használja ezt esetleg innen valaki? Ráköthető közvetlenül erősítőre vagy szükséges hozzá valamilyen kiegészítő modul?Köszi
Ghostie -
ghostie
tag
válasz
diablo1984 #11954 üzenetére
GA-MA78G-DS3H alaplap nekem is szimpatikus.
Most olvasom ezt az USB-s problémát. Mennyire komoly dolog ez? Külső USB hdd olvasással is lehet probléma?Köszi
Ghostie -
Gyuri27
félisten
Nálam az usb-s egér olykor makacskodik. Elötte sokat, aztán nem. Most meg kicsit. De én ezt nem biosnak tudom, be mert abból egyet használok már jó ideje, hanem a caty-ban lévő sb driver-t gondolnám felelősnek.
Konfigos: nem ide tartozik, de szeretjük látni. Két gondalat. Szvsz ez kicsit még drága, 20 alatt a helye. A másik, hogy ez nem bolt csak boltnak látszó a fogyasztó jóformán összes (fogyasztói) jogát megsértő intézmény. Szóval vásárolni tölük? Majd ha a lovak repülve énekelnek.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
diablo1984 #11960 üzenetére
SB700 is hasonlóan vacakol a USB-vel. Legalábbis nálam pl. egy 16GB Kingmax pendrive csak akkor működött egy JW-RS780UVD-AM2+ (64M) lapban, ha BIOS-ban FullSpeed-re (12Mbps) állítottam a USB működést. Természetesen pendrive csere lett belőle. Jah giga 780G-S2H-ban is hasonló volt a tünet (az is SB700).
Remélem SB750-re javítottak a USB kezelésen
-
Konfigos
őstag
Ugyan nem ide tartozik de :Amd Athlon 7750 Black Edition
-
diablo1984
veterán
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #11958 üzenetére
Volt valami bajod az sb 600-l?
-
törölt tag
válasz
diablo1984 #11956 üzenetére
SB750-nel az UD3 lapok között fogsz majd találkozni.
-
diablo1984
veterán
válasz
diablo1984 #11954 üzenetére
most nézem, hogy a Gigabyte sAM2+ GA-MA78G-DS3H lapnak is van rev2-es verziója, de miért spórolták ki belőle az sb750-et? meg egy-két 790-esben is csak sb600-as chip van(ami kissé koros, meg azért 1-2 bugot a számlájára lehet írni)
-
ghostie
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. A gépemben úgy néz ki meghalt egy Asus M2A-VM HDMI. Ezzel az alappal egyébként nagyon nem voltam megelégedve, normális BIOS 1,5 év alatt sem született hozzá.
Szóval egy olyan alaplapra lenne szükségem ami megbízható, jól felszerelt és max 20e Ft.
Integrált VGA kellene rá minimum HDMI + VGA kimenetekkel (full HD felbontással - filmnézésre) de a legjobb lenne ha még DVI is lenne rajta pluszban (ezért is választottam az ASUS-t valaha).Mit tudnátok javasolni?
Köszi előre is!
Ghostie -
törölt tag
-
Gyuri27
félisten
válasz
band1103 #11948 üzenetére
Igaziból Tomboy kollegát kéne kérdezni msi ügyben. Ugyanis nem tudom, hogy ebben a kateóriában nekik melyik lap támogatja az nb szorzó állitást. Ha egy egyszerü deszka kell csak akkor 20k körül szóba jöhet a MSI K9A2 CF-F.
-
diablo1984
veterán
válasz
Barthezz2 #11946 üzenetére
igen, jól értelmezed! szerintem 100W+-os is belemegy, lásd pl:6400+ is többet eszik, de a nagyphenomok is a listában vannak(mondom asrock-éknál megoldanak mindent, el kellene vinni hozzájuk az abit lapomat házifeladatnak...)
Moric:a lapod topicja, igaz kissé pang mostanság. de van új bios, akár fel is próbálhatod rá!
-
band1103
őstag
Sajnos nem. Amit szeretnél (alaplapi vga+pci-e vga) azt Hybrid CrossFireX-nek nevezik és az az alaplap nem képes rá. Nem összekeverendő a sima CrossFireX-el!
daa-raa, Gyuri27: Karel000-nak ajánlottatok lapot 15-18 körül. A haveromnak ugyanahhoz a vashoz kellene de szeretne inkább MSI-t abban a kategóriában. Légyszi ajánljatok neki valamit. Előre is köszi!
-
Moric
aktív tag
Sikerült a tanácsotok alapján beszereznem az alapot, GA-MA69G-S3H lett belőle, mert csak ez volt raktáron és ez fért a 15e keretben.
Olvastam valahol, hogy az alaplapi videokártya együtt tud dolgozni a Pci-e kártyával. Az lenne a kérdésem, hogy ez az alaplap támogatja ezt a besegítős üzemmódot?
A támogatáshoz hardveres segítség is kell, vagy elég a Catalist meghajtó program támogatása?
Azt látom a biosban, hogy a két videókártya mehet együtt. -
válasz
diablo1984 #11944 üzenetére
If you use AM2+ CPU on AM2 chipset motherboard, the system bus speed will downgrade from HT3.0 (5200 MT/s) to HT1.0 (2000 MT/s), but the CPU frequency will not be influenced
Magyarán akkor a HT-t lejebb veszi, de ez a cpu frekit nem befolyásolja.
Amugy én mondjuk pl olyanokra gondoltam, hogy az nem lesz a lapnak akadály, hogy mondjuk 100+ W-os cucc megy bele?Mr.Csizmás: Egyik ismerősömnek most nemrég raktam össze egy gépet, ilyen lappal, egy 5400+ x2 meg 2x1 giga ram egy 9600GSo társaságában. Köszöni jól van
2 gigás kingmax-ot viszont ne tervezz bele, mert nem szereti.. -
diablo1984
veterán
válasz
Barthezz2 #11942 üzenetére
asrockéknál sohasem lehet tudni, náluk ami fizikailag bele megy a keretbe, írnak hozzá biost, így vagy úgy menni fog benne minden, ebben biztos lehetsz!
cpu suppert list
am2+-os kikötés(korlát): *If you use AM2+ CPU on AM2 chipset motherboard, the system bus speed will downgrade from HT3.0 (5200 MT/s) to HT1.0 (2000 MT/s), but the CPU frequency will not be influenced.Mr.Csizmás: el, stabil, jó kis lap, amire tervezték annak elég, de semmi többre!
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
diablo1984 #11941 üzenetére
Danke!
Óccsó 10k körül van. X2 5000+-t belerakok, elkockulok vele egy fél évig, nem?
-
válasz
Gyuri27 #11932 üzenetére
Ok, igaz, igy nem állja meg a helyét a dolog. De azt töbször olvastam, hogy nem tul tuningos lap, ahhoz azért +400mhz amit kihoztam nem olyan rossz..
Ha már itt vagyok, lenne egy kérdésem is. a lapom(asrock nf7g-hd720p r5.0) elviekben támogatja az am2+ os procikat is. Namost ha vennék bele egy phenom-ot, akkor milyen korlátokkal kellene szembenéznem? Illetve most olvastam, hogy két am2+ phenom II érkezik(zett). Esélyem sincs ezzel a lappal használnom ugye?
-
diablo1984
veterán
válasz
Mr.Csizmás #11940 üzenetére
akkor annak jó, nekem is volt dolgom 1-el, ha procitunningról álmodsz ebben, feljetsd el, mert még az opció is hiányzik belőle, de amúgy jó kis deszka!(meg ócsó
)
-
Mr.Csizmás
titán
Giga M61PME-S2 jó választás? Tudom nforce meg minden, de az a lényeg, hogy mukodjon
-
törölt tag
válasz
Oliverda #11938 üzenetére
Egészen értelmes elrendezés. A NB/PWM hűtő szerintem egy-az-egyben a 790GP-DS4H-é. Viszont az SB bordája kissé magasnak tűnik ebből a szögből...
A hangvezérlő nem kapott belső analog bemenetet. (Ennek mi értelme? Tuneresek majd esetleg anyáznak miatta.)
És a hátlap közelébe megint nem jutott ventilátorcsatlakozó.Tényleg, azt nem tudod véletlenül, hogy pl a 790GP-DS4H-n miért nem szabványos az egyik ventilátorcsatlakozó bekötése?
-
Oliverda
félisten
válasz
#65675776 #11768 üzenetére
Találtam képet róla. Hát alaposan kipofozták a DS4-et (szerencsére). Még a plusz USB csatikat is képesek voltak a lap aljára pakolni és már végre van 4db 90 fokban kiforgatott SATA is. Sőt, még egy normális PWM hűtést is kapott!
Tehát íme a GA-MA790X-UD4 (790X+SB750):
...és az előd GA-MA790X-DS4:
(decsúnya
)
-
Karel000
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Egy láma kérdés: Tudtok segíteni abban,
hogy alaplapot szeretnék venni, de nem tudom mi a trend
chipset és márka tekintetében.
Olyan 15-18 ezer körüli lap érdekelne, X2 5000+ procihoz,
ATI VGA 4670 vagy 4830-hoz. Ami talán egy kis húzást is engedMinden választ köszi előre is.
Karel000 -
törölt tag
válasz
diablo1984 #11925 üzenetére
-
Beleolvasva a topikba szinte mindenki azt írja, hogy nem jók az asrock lapok, meg a kingmax ramok, ennek ellenére nekem ezen párosítás mellett egy 5000+ x2 3Ghz-en megy, ugy hogy a ramokkal nem csináltam semmit, most 860-on mennek, az FSB-t tettem 230ra 13as szorzó mellett meg a feszt 1.375-re, és semmi baja..
-
Gyuri27
félisten
válasz
metre1 #11927 üzenetére
6400 fölösleges. Ha valami 5xxx-s szériás procit veszel tuningal az is megy 3100-t.
A ram legyen geil value 2x2 800 10k-ért pl.
Ami még az amd konfig nagy elönye, hogy abba mennek majd az am3-s procik. Tehát egy darabig csak a procit kell cserélni és a ramokat 8 gigára pótolni. -
metre1
tag
Amd-s fanok tanácsait is várom
Megköszönném előre is!
-
diablo1984
veterán
-
kem
addikt
válasz
diablo1984 #11923 üzenetére
Még mindig azt ajánlom,h olvass vissza kicsit, aki ajánlotta ezt a lapot, ő tapasztalatból mondta,h a tuning is opció. Ez az egyetlen oka,h ezt a lapot választottam, nem pedig az olcsóbbat. Csak a kess böki a procinál a csőröm, mert a netes árlistán 1Mb L2 cache-t írtak...
-
diablo1984
veterán
válasz
Gyuri27 #11919 üzenetére
jah, csak amit választott lapot, szerintem nem lesz rá alkalmas! nekem pl volt giga nforce-os matx-es lapom, integrált 6100-as vga-val, és még a cpu fsb állíthatóság is hiányzott belőle, nemhogy a feszek!(tudom, hogy a matx nem mindig fOs, de szerintem ez nem a tunning fajta chipset)
kem: én is mikor tanultam a videovágást, mi is a suliban 2,4-es cerkákkal küzdöttünk! fél óra anyag rendelelése maga volt az álom!
komoly progi az a premiere, az újabb verzióinak támogatnia kell a 2 magot, hisz adobe termék(szóval nem kuttogó sarkifűszeres fajta), ráadásul a videóvágáshoz-rendereléshez kell is a procierő!(anno itthon a 3200+-os bartonom fele idő alatt letolta azt, mint a suliban a cerka) -
kem
addikt
válasz
diablo1984 #11918 üzenetére
Pár hsz-el előbb van, hogy lehet vele tuningolni, az LE-1640 pedig nem Sempron
Az irodához tartozik 2db 3CCD-s Sony kamera is amivel kisfilmeket szoktunk csinálni. Vágásnál eléggé jól jön a vinyó gyorsasága, amugy meg Digi net van és néha föl le csúszik 1-2Gb
Egyéb észrevétel?Vágni 2,4-es Celeronon is lehet, csak a Renderelég elég sokáig tart. Így legalább az is rövidül...
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #11918 üzenetére
Jaj má fikázzuk az matx lapokat. LOL Azé me valami kicsi még nem szar. Megmutatom az új üdvöskét [link]. Szóval nem a méret a lényeg.
-
diablo1984
veterán
sempron nem sűrűn alkalmaz 1mb cachet...még az 512 is majdnem sok bele...de irodai lélra elég, de minek kell ahhoz húzni(tudom, 30 oldal gépelés után öröm a kékhalál), meg minek bele 320gb-os vinyó a "gyors fajtából"? irodában nem letöltögetni szoktak, meg videót konvertálni.....
meg amúgy sem biztos, hogy ezekkel a kis lapokkal bármit is lehet húzni a procikon(némelyik mATX-es lapból még az opció is hiányzik) -
kem
addikt
válasz
TomBoy1986 #11916 üzenetére
Hééé! iPon honlapján 1Mb L2 cache van
Na mindegy már megrendeltem. -
-
kem
addikt
Nahh egy kis tárgyalás és egyezkedés után egész jól kipofoztuk a masinákat
Kérem a véleményeket, aztán megy a rendelés ha jó...
Ezekkel a ramokkal fellehet majd húzni őket 3GHz-re?
Mennyivel hajtják ezek szinkronban a ramokat? vagy mi valló hozz? ezt nem tudtam még megérteniszerk: LOL
vagy mi valló hozz?
Ez a gopndolat valahogy félbeszakadt miközben gépeltem, most már úgy is hagyomszerk: Dual channel kellhet?vagy majd elég ha bővítéskor aktiválódik, amikor kap mindegyik +1Gb-ot.
-
bnss
veterán
válasz
TomBoy1986 #11907 üzenetére
Éljen a rossz WB.
Hamarosan esedékes egy rendszer karbantartás, akkor majd kipróbálom megint és CPU-Z shottal prezentálom (LE-1650 a CPU, ha jól emlékszem).
-
kem
addikt
Átnéznétek ide, mert közben kicsit átmentünk off-ba
Köszi az eddigi segítséget is!
ui: a tuning szó megütötte a fülemet, lehet, hogy akkor cserélek lapokat, de így is 95-nél járok, és még a futárnak is kell fizetni.
-
bnss
veterán
válasz
TomBoy1986 #11904 üzenetére
Az általam emlegetett Gigabyte lappal a Sempron minden gond nélkül hajtottam alapfeszültséggel 3GHz-en.
kem: így elég nehéz - gyak. lehetetlen - megállapítani a kondik minőségét.
-
TomBoy1986
veterán
Ebben a kategóriában kb. annyit tudnak a lapok, hogy működnek, aztán többet nem is nagyon lehet szerintem ennyi pénzért elvárni
Azért írtam, mert irodába mindegy, lényeg hogy olcsó legyen.
kem:
Őszintén megmondom, hogy szerintem lényegtelen a RAM sebessége. Különbséget nem fogsz észrevenni akkor sem, ha 667, meg akkor sem ha 800. Ha belefér a keretbe, akkor nyilván jobb a 800-as. -
bnss
veterán
válasz
TomBoy1986 #11901 üzenetére
Így sem rossz, sőt. Ebben a kategóriában nem ismerem az MSI lapokat, viszont ez a Gigabyte bizonyított már nem egyszer - amint azt már írtam -, ezért bátorkodtam ezt ajánlani.
Kem: fontold meg TomBoy1986 ajánlatát is!
-
kem
addikt
Nekem így néz ki,
GIGABYTE GA-M61PME-S2
AMD Sempron LE-1250 45W 2,2GHz
80Gb SATA Samu(ezis bőven nagy, és a 80-as samukkal nem hallottam,h gond lett volna.
FSP ATX-350PNR
1db 1Gb-os ram. Kingmax elég ide, meg DDR2-ket nem nagyon ismerem.
DVD írót még nem tudom.
Ház van itt helyben 5000Ft-ért.most rendelem iponrol a cuccot. ha kijön, akkor inkább olyan lapot rendelek amit mutattál, meg ram és ODD se fic még, meg vinyó se. minnyá látom egyben,h mi mennyi.
TomBoy1986:
Szia!
Tápon nem spórolok, illetve minimum FSP!
ASRock nemjó mert eddig 2-t vettünk, mindkettőnek kiszakadt az integrált VGA aljzata. MSI-t nem szeretem, Giga jó lesz.DVD íróból még nem tudom,h melyik legyen.
Vinyóbol eddig 80-as Samut szerettem volna, de kiderült,h abból 2-3 széria is volt, én meg csak egyet ismerek ami nekem bejött, a ugyhogy nem akarok kockáztatni. WD 160 vagy 250 lesz, 300Ft különbség van köztük.Ilyen proci mellé(1250) elég a 667MHz-es ram? Bár a 800-as sedrágább sokkal.
-
TomBoy1986
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Micron SO-DIMM laptop memória 4GB DDR4 3200MHz MTA4ATF51264HZ-3G2J1
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest