Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcclode
tag
Hy All!!!!!!!
Tudna valaki segíteni mert volna egy olyan kérdésem h mi a különbség egy AM2 és egy AM2+ foglalat között??????
Igazság szerint az volna a kérdés h egy asus m2n alaplapba be lehet-e tenni egy AMD Phenom X4 9850 Black Editiont???
Ha tudtok légyszi segítsetek.
THX

-
Mercutio_
félisten
Probléma megoldva, én voltam a béna
DE ami negatívum: Nincs a lapon digi hangkimenet
nesze neked htpc alap 
-
Mercutio_
félisten
Szakik!
Valaki tapasztalt már ilyet?

-
csibor
addikt
Van valakinek híre AM2+ ddr2,ddr3 támogató matx lapokról?Elvitték a gyerek lapját ,valamit venni kéne helyette,így is lesz neki meglepetés ha hazajön

-
csapee
őstag
Helló
Érdeklődés szintjén kérdezném hogy az Abit KN9 SLI alaplapomba tudnék-e Phenom II v. Athlon II procit tolni? Illetve értelme lenne lecserélni a 4600+-t vagy vegetáljak még vele oszt csere az egész? -
törölt tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Irodába nem is kell több.
-
band1103
őstag
Sziasztok!
Van ez a 740G chipset. Ezen miez a HD2100-as? Hol tudok róla infót találni? AMD oldalán kerestem de nem találtam.
-
Snakeiboy
aktív tag
válasz
Gyuri27
üzenetére
ASROCK G31M S, Intel Dual Core E5200 2.5GHz BOX 775 2MB dual
vagy
ASROCK N68 S, AMD Athlon II X2 240
Az aruk megegyezik hajszalra, es nincs nagyon szuksegem az alaplap szempontjabol tobb szolgaltatasra, huzva sem lesz a proci valoszinu. Meg annyi hogy a kisebb fogyasztasnak is orulnek. Szoval igy melyik a favorit? -
Gyuri27
félisten
válasz
Snakeiboy
üzenetére
Nem. Ha ez a lap van hát ez van. De még mindig jobb megoldás mint egy hasonló árú birsbane-t mellé rakni. Mert ha kell akkor majd cserélsz lapot, de csak azt. Arról nem beszélve, hogy szvsz ez a proci amellett, hogy kevesebbet eszik mint egy 6000+. Kevesebbet is fogyaszt és melegszik. Amellett gyorsabb.
-
Snakeiboy
aktív tag
Sziasztok egy AMD Athlon II X2 240 procit mennyire fog vissza ha egy alaplap HT1.0tud csak egy HT 3.0hoz kepest??? Kb hany %ek a kulombseg??
-
bakosgabor57
őstag
Üdv!
T. fórum társak!C&Q témájú szösszenethez kérem a különféle márkájú AMD-s alaplap tulajok segítségét!
Olyan screenshot-okra lenne szükségem,ami bizonyítja a C&Q-nek az alaptól eltérő CPU szorzó melletti működését.Egy CPU-Z a CPU és Mainboard füllel,egy Everest/Alaplap/CPU és egy Feladatkezelő az Alkalmazások füllel.Tehát egy ilyet(a képen a BIOS CPU szorzó=auto, lényeges,hogy ettől eltérő legyen)
A képeket privát üzenetben kérném.Köszönöm segítségetek
-
diablo1984
veterán
válasz
Gyuri27
üzenetére
öröklődéssel lehet, sokmindenkinek van így, bár én nem gyilkolnám a dolgot, anno az abitom sem csipázta a 4x1gb geilt(el sem indult, csak sípolt), 690g-s gigára cseréltem, az meg látványos hibákat generált vele, azóta inkább 2x2gb-ot használok....
ja, meg ki beszél 4x1gb-ról? ma már a 4x2gb sem elképzelhetetlen és ugyebár az is 4 slotot igényel....

-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984
üzenetére
Ha így van akkor igen. De ki az aki újonnan 4x1 giga ramot vesz?

-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984
üzenetére
Én ugyan nem ragzódom az inglist. De ha a proci tud kezelni 4 darab 1066-s modult (márpedig kezel) akkor miért ne menne? Az tiszta sor, hogy sok esetben a giga csapnivaló biost ad ki. Tehát ha csak a biosnak nincs baja vele a lapnak nem lehet. Hiszen 4db 800-s ramnál megy a dc. (Bár kiválló nv chipsetnél akármi lehet?)
Mondtam papa cseréld le a lapot.

-
botondsza
csendes tag
Sziasztok!
Lenne nekem egy Gigabyte GA-M52L-S3P típusú lapom egy Phenom II X2 550 - es procival. A gigabyte honlapján ez szerepel az alaplaphoz memóriával kapcsolatban:
* Kétcsatornás DDR2 800 memóriák támogatása
* Kétcsatornás memória
* DDR2 1066/800/667
* 4 x 1,8V DDR2 DIMM foglalat, legfeljebb 16 GB
Ha pedig megnézem a memória kompatibilitási listát, akkor a DDR2 1066 - hoz ez a megjegyzés szerepel:
Due to AMD AM3/AM2+ CPU limitation, memory module DDR2 1066 or above speed is only supported by 1 dimm per channel.
Egyébként ez a honlap:
http://www.giga-byte.hu/products/mb/specs/ga-m52l-s3p_10.html
A kérdésem az lenne, hogy ha veszek bele 2*1 GB DDR2 1066 - os memóriát, akkor vinni fogja rendesen dualba, vagy leredukálja 800 - ra, vagy marad 1066, de nem duálba, vagy mi fog történni? Köszi előre is a választ! -
Gyuri27
félisten
-
Cadal
őstag
válasz
Vegetto
üzenetére
Szia!
Én néhány hétig használtam egy Phenom II X2 550BE-s procit MA770-DS3 REV 1,0 lapban F7-es bios volt fent, minden tökéletesen működött, tuning is ahogy azt kell.
Ha nem zavar hogy nem írja ki a proci nevét rendesen akkor nyugodtan válts.
Itt van pár screen itt meg tudod nézni a részleteket. -
Papabear195
tag
válasz
Vegetto
üzenetére
Ez érdekes dolog, mert nekem úgy rémlik, mintha korábban már lettek volna AM3-as procik is a támogatott processzorok listájában, de most tényleg csak AM2+ procik vannak benne. Lehet, hogy csak én emlékszem rosszul... Esetleg érdeklődhetsz a lap topikjában, ki milyen procival használja a lapot.
-
Vegetto
csendes tag
Üdvözletem a Tisztelt Fórumtársaknak!
Van egy Gigabyte GA-MA770-DS3 (rev. 1.0) alaplapom a legújabb biossal,namost jelenleg egy Athlon 64 X2 5000+ BE csücsül benne de lecserélném egy Phenom II X2-re esetleg egy Athlon II-re ha a lap támogatná,mivel január óta nincs új bios így proci támogatás se nagyon,kétszer is írtam Gigabyte-nak kérdezve támogatják e a lapot még a későbbiekben természetesen semmi válasz a support-tól,kérdésem ezt a lapot "dobjam" (nincs gondom vele nagyon szépen szuperál már egy jó ideje) ha fejleszteni szeretnék,vagy majd kegyeskednek új bios-t kidobni a közeljövőben,kinek mi a tapasztalata-véleménye ezügyben.
Választ előre is köszönöm. -
Yutani
nagyúr
CNQ kapcsán van kérdésem:
Melyek azok az alaplapok, amelyek CPU tuning esetén is tudják alkalmazni a CNQ-t?
Arra gondolok konkrétan, hogy a 4600+ procim bírja a 3 GHz-et, de az csak játék alatt kellene, egyébként meg netezés és filmnézés van nagyrészt a gépen, akkor ne tekerjen a CPU.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Deja Vu, vajon ő is kap egy bant?

-
Gyuri27
félisten
Papa nem csak a lapon múlik. Egyszerübb lenne ha megmondanád mire használnád, kb mi az elképzelésed és mennyid van rá (komplett konfig táp, vga, ram is).
Amit hirtelen javaslok az egy 550be, és egy 780-s vagy 790-s asrock deszka. Ha a procin spórolni akarsz akkor 250. Ezek alapfeszen ált 3500-3600-t mennek. Ha több kraft kell akkor 720 be. Ez a tudjon meg relativ, nem tudom mire gondolsz. -
SpZ
senior tag
''költhetek rá többet is nem lényeg de tudjon''
ezt kihagytad akk legyen 20 000Ft a keret
-
Gyuri27
félisten
Lassan mondom. 10k-ért csodát ne várj (ha komoly tuning terveid vannak 20+k-s lapokat nézegess és x2 250-s procit minimum, de inkább 550be-t).
Az 5000 be húzáshoz egy lángos is elég, mivel szorzóval tuningolsz (bármelyik be-re igaz). Az 5000, 5400 be vége alapfeszen 3000-3100. Kis fesszel 3200 (nagyritkán picit főlötte. ennyit a lap is tud adni). Ezek a procik nem mennek tőbbet, tehát ha 220-re kötöd se. 1066-s ramok kérdése. Ezek a procik 800-s ramokat támogatják (ahhoz k10 kell). Az 1066 kisakkozása meg nehéz úgyszolván lehetetlen (ez nem intel, hogy emelem az fsb-t megy a ram). Az 1066 cl5 amúgy meg sem nem jobb, sem nem szebb mint a 800 cl4. -
SpZ
senior tag
jó akk máshogy
költhetek rá többet is nem lényeg de tudjon
5000+ be tudjam vele rángatni
Ati 4650 is meglenne húzva
ill fontos a sata 2
1066 mhz es ramok stimmeljenek bele
strapabíró legyen voltokat wattokat szeresse -
SpZ
senior tag
hello
Ati 5000+ black edition procira vadászok vsz egy Ati 4650 fog mellette helyet.
a procit 3Ghz -ig húzogatnám. a videókártya is meglenne némileg rángatva.alaplap ügyileg pedig még semmi elhatározás szval help kéne 1-2 jó alaplap vmi igényesebb korrekt darab(ok) érdekelnének
-
csyo
senior tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
ddr2es ramokka kéne, mert az olcsóbb...
valami egyszer lap is megteszi
sima Am2 7ezerért már van.
AM2+ is van ilyen olsón?
-
csyo
senior tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
ha jól értem, akor AM2+ érdemes vanni, mert az lekezel minden procit?
-
VaniliásRönk
nagyúr
Megnézel egy árlistát és megtudod mik a különbségek [link], vagy átmész ebbe a topikba és összeválogatnak neked egy komplett konfigot.
A HT a HyperTransport rövidítése, pont-pont kapcsolat (desktop gépek esetében) a CPU és a chipset között, de igazából lényegtelen a te szempontodból, az számít, hogy az AM2 elavult, ennyi miért nem elég? Ha bővebben érdekel Google rengeteg találattal szolgálhat, magyar nyelvűvel is.
Az AM2+ és az AM3 között lényegében csak a kezelt memóriatípus a különbség, ill. AM3 alaplapba csak AM3 CPU mehet, AM2+-ba AM2-től AM3-ig minden. Az AM3-as CPU-k szempontjából mindegy hogy DDR2 (AM2+) vagy DDR3 (AM3), ízlés és pénztárca dolga hogy melyiket választod.
#12735: AM2 CPU-t már úgysem fogsz belepakolni, az AM2+ CPU-k pedig szintén kifutnak, a két AM2+-os Phenom II X4 kivételével alacsony az órajelük és sokat fogyasztanak, szóval ez sem szempont, a DDR3 viszont még mindig drágább a DDR2-nél, ráadásul nem is gyorsabb, ez lehet szempont.
-
csyo
senior tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
árban mik a különbségek?
a HT1 , HT3 nem értem mit jelent:-(
ár-érték arányban érdemes e Am3at venni?
-
bozont
veterán
Egy AM2/AM2+ lapra rá lehet tenni olyan procihűtőt ami még s939 és 775 foglalathoz készült (konkrétan egy Coolink Bat hűtőről lenne szó)? Vagy ezeknek már másfajta a felfogatás?
-
HERR Z
veterán
válasz
halesz89
üzenetére
vegyél egy 780g-s lapot, az int vgajával el lehet lenni addig amíg összeszedsz egy értelmes vga-ra valót(16-17k acc-s sideportos asrock pl)
proci téren 8650-et inkább ne erőltesd, ha nincs gempád akkor vegyél használtan valami átmenetit phenom2/athlon2 előttre
ddr2 az egész ,ddr3-ra nem kell költeni, agp-t meg felejsd el, minél később váltasz annál nagyobb szívás -
halesz89
csendes tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
ŐŐ hát köszi, de mindenképp ez lesz vagy pedig elmegy a pénzem piára
Nem ilyen komplett gép újítás csak frissítés, az 5évesről 3ra
tudom hogy fölösleges pénz kidobás mert már régi ez is, meg most jönnek be ddr3 meg am3, de ezekre nagyon nincs pénz, meg ami most lesz az nekem játékban tökéletes, nem ilyen crysis meg ilyenre kell gondolni. De azért köszi. -
VaniliásRönk
nagyúr
Az AM2 3 éves foglalat, elavult, HT 3 helyett csak HT 1-egyet támogat és a processzor tápellátását is fejlesztették az újabb foglalatokban. Ha új gépet veszel AM2+ vagy AM3 legyen. Ezek között lényegében csak a DDR2 ill. DDR3 memória támogatása a különbség.
#12725 halesz89: Ilyen öszvér konfiggal csak a pénzedet pazarlod, normális masina sose lesz belőle, játékra a 7600GT már egyébként is hurka, cserélj ki mindent.
Az AM2+os CPU-k helyett pedig az AM3-asokat nézegesd, AM2+-ban is működnek gond nélkül. -
halesz89
csendes tag
Sziasztok
Segítségeteket szeretném kérni most tervezek gép újítást, alaplap az ALiveDual-eSATA2-lenne 7600gt-vel ami agp késöbb váltok majd vga-t de még jó ez nekem és ahoz kéne processzor 20 ezer forintig, főleg játékra lenne a gép.
Amit néztem az a AMD Phenom X3 8650 3 magos proci, de nem tudom mert a 6000+ nál 2x3 ghz lenne, míg a x3 8650 3x2.3 asszem, és lehet játékoknál a 2x3ghz jobb mint de nem tudom ezért fordultam hozzátok.
Válaszotokat előre is köszönöm.
-
csyo
senior tag
mit ajánlanátok?
AM2, vagy AM2+ foglalatot?
Nem értem mi a kettő közt a differencia:-S
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Mercutio_
üzenetére
Hódólatom az uraknak!Kb.ez a 10-edik topic amiben próbálok útmutatásra lelni...A kérdés az lenne,hogy használ e valaki MSI 770c-45,esetleg c-35-ös lapot(tudom ez am3-as
)?Érdekelnének a sajátosságai nyűgjei,memória kezelés,bios,stabilitás és úgy álltalában jó e ez a lap?Arról találtam infót,hogy elmebetg módon húztak vele procit és 360fsb-t is tud a lap ami bíztató
Eddíg Giga 770DS3-aslapom volt amivel nagyon meg voltam elégedve,mind tuning és stabilitás terén(kivéve a tetü biosával nem
)és minimum egy ilyen szintü lapot keresek.A segítséget és tanácsokat előre is köszönöm! 
Gyiku:Már megint te???

-
gyiku
nagyúr
-
csyo
senior tag
sziasztok!
Létezik olyan Am2 lap amibe belemegy az AM2+ os proci? milyen? hol? Hogyan tudhatom meg hogy kezeli-e?

-
TomBoy1986
veterán
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Rendben, segítek majd benne.
-
Cadal
őstag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Szerintem ha beszélnénk Tomboy1986al akkor talán Ő elkészítené az AM2+ -os részt. A hozzáértésével sztem nem lehet gond. Egy kis ízelítő (röviden).
Mondjuk én mindenképp örülnék neki, ha elkészülne.
-
Thrawn
félisten
válasz
Klarsa
üzenetére
Lehet kicsit sok lesz egyszerre, de ezt érdemes lesz elolvasnod.
Ha valami nem érthető, abban a topikban segítenek majd. -
Klarsa
tag
A segítségeteket kérem. Nem tudom, hogy 2 ram közül melyiket válasszam.
1. OCZ 4096Mb DDR3 1333Mhz Gold KIT - 18.552 Ft
2. OCZ 4096Mb DDR3 1600Mhz Reaper KIT - 20.964 Ft
Alaplapból ezt választottam : MSI 770-C45 - 19.440 Ft+ Nem tudom hogy az alap támogatja-e a 1600Mhz-est.
Mert ezt írják róla: Supports four unbuffered DIMM of 1.5 Volt DDR3 800/1066/1333/1600* (OC) SDRAM, 16GB Max
(1600* (OC) -s rész piros színnel van írva)Ez most akkor mit is jelent?
Akkor lehet hogy az 1600Mhz-est nem is rakhatom bele? -
Gyuri27
félisten
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Még mindig jobb mint lapot is cserélni. Egy jó proci választással meg 4 giga 800-s rammal elvan az ember egy darabig.

-
törölt tag
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Mintha az olyan bazi nagy probléma lenne.
Pláne, hogy nem pontos a fogalmazás. Fog az menni magasabb órajelen is, de csak EC tuninggal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Sorozatok
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Xbox Series X|S
- Okos Otthon / Smart Home
- Háztartási gépek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AliExpress tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Asus ROG MAXIMUS Z690 EXTREME Alaplap!
- PC bontás - Cooler Master Q500L, Corsair RM850x, ROG B550-F, Ryzen 7 3700X, 32Gb, 1+1Tb SSD
- 1 DB HYPERX 16GB FURY DDR4 2666MHz CL16 HX426C16FB/16
- Corsair 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 VENGEANCE RGB PRO SL Black - bontatlan, új
- DDR3 so-dimm 8GB notebook RAM modulok - több db
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Tablet S9 FE, 128GB, 5G, SM-X516BLGA
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen , 1 Év Garanciával
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 512GB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

DE ami negatívum: Nincs a lapon digi hangkimenet 

)?Érdekelnének a sajátosságai nyűgjei,memória kezelés,bios,stabilitás és úgy álltalában jó e ez a lap?Arról találtam infót,hogy elmebetg módon húztak vele procit és 360fsb-t is tud a lap ami bíztató
Eddíg Giga 770DS3-aslapom volt amivel nagyon meg voltam elégedve,mind tuning és stabilitás terén(kivéve a tetü biosával nem
)és minimum egy ilyen szintü lapot keresek.A segítséget és tanácsokat előre is köszönöm!