- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse - út a harmadik AMD korszakig.
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
válasz
HarryPotter #11096 üzenetére
Ahha. Milyen hűtés?
-
Borokafa
őstag
A sok modern lap után egy kis antituning Asrock lap
[link]
-
spgabor
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #11086 üzenetére
MSI KA780G és a MSI KA790GX között mi a különbség?
-
HERR Z
veterán
válasz
oké, én kingmax 1066-ról beszéltem, az ok minden gigával amiket irtam
4 modul meg....random szopás, és nem olyan horror 2x2gb ram sem, tuningmentesség esetén pedig.... -
Oliverda
félisten
válasz
HarryPotter #11061 üzenetére
Na milyen?
-
spgabor
aktív tag
válasz
Hát én már nem tudom. Teljesen belekeveredtem. Mert rengeteg szidalmat meg dicséretet is olvastam mindegyik gyártó lapjáról, és sok olyan van, ami nagyjából ugyanazt tudja, és árban is jó lenne, de nekem eddig csak abit és asus apjaim voltak, ezért nem nagyon tudok dönteni.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
HERR Z #11082 üzenetére
A 790X-nek tudom, hogy nem ideális (magyarán DS4). Mint már korábban is mondtam Neked, hogy 880MHz volt benne a plafon 4 modullal, míg MSI-jeimben 920 körül.
De nekem édesmindegy, hogy mit vesz, hiszen se több, se kevesebb...
spgabor:
A DS4H nem véletlenül kerül egyébként annyival többe. SB750-es déli híd van rajta, ami tuning szempontból fontos. Azonban te nem szeretnél tuningolni, ergó felesleges ilyet venned, mert egyéb extrát nem nyújt. Amúgy tuning nélkül a DS4 is tökéletesen megteszi majd - de csak a legfrissebb BIOS-szal -
band1103
őstag
válasz
HERR Z #11081 üzenetére
Igazad van de mégsem rakhat bele mást mert már benne van a proc. és már nem választási lehetőség. Az már adott. Az 5x tényleg túlzás volt de neked nagyobb tapasztalatod van benne mint nekem
spgabor: Az a baj hogy pont a giga AM2+-os lapjai tartoznak a finnyásabbak közé ha ramról van szó. Én sem hiszem le hogy ezt mondom de rendelnék inkább nándikától egy Sapphire lapot.
-
törölt tag
válasz
spgabor #11083 üzenetére
A Rev1.0 azt jelenti, hogy a lap első kereskedelmi forgalomba került változata. Amíg nem lesz esetleg 1.1 vagy 2.0, addig nem kell foglalkozni vele. Ha van tövv Rev, akkor azt jelzi a lapon a GB. Mint pl itt.
-
HERR Z
veterán
válasz
TomBoy1986 #11078 üzenetére
770/780/790fx -es gigának nem sok baja van 1066-os kingmaxal sőt, szal...talán ezt vehetne a legnyugodtabban ha a ramot meg akarja tartani
-
spgabor
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #11078 üzenetére
Miért, akkor most melyik alaplapnak nincs problémája ezzel a típusú rammal?
-
band1103
őstag
-
AtHoS
nagyúr
válasz
spgabor #11073 üzenetére
Normális boltban ha kéred, akkor kicserélik a kiszemelt házban található tápot egy választott "normálisra", természetesen árkülönbözet megfizetésével. Egy sima 400W-os táp olyan 3.5k magassága jelenleg, szóval ennyivel bentebb vagy a "normális" táp árából.
Sokaknak eszébe sem szokott jutni ez a tápcsere lehetőség, ezért is merészeltem leírni -
szki
őstag
válasz
spgabor #11070 üzenetére
Hi!
Látom utólag kérdeztél, és nem előre.
Mennyi volt az olcsó Codegen táp? Nekem a Superb 460w 7260 Ft-ba került 2 hónapja. Ez egy csendes táp aktív PFC-vel és FSP 400-as belsővel.
Szerintem a Corsair VX450 is jó lehet. Ennek nincs megosztva a 12V-os ága, ami akár jólis jöhet.
Sajnos a Forint árfolyam nem használ az áraknak. Árgép szerint 16.000,-Ft...Alaplapot majd ajánlanak. Ha nincs tuning, akkor csak az lényeg, hogy a procinak elég áramot tudjon adni. De az MSI-n nem látok PS2-t és FireWire-t.
-
spgabor
aktív tag
válasz
diablo1984 #11067 üzenetére
Nem 20k alatt akarok venni, mert annak már utána néztem hogy annyiért nem kapnék. Olyan 25-26k-ra gondoltam, amit erre szánnék.
-
spgabor
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #11069 üzenetére
Köszi a segítséget!
Alaplapról még nem döntöttem, de tetszett a Te linked.
Tápot egy 450-es chieftecet szeretnék. Ezt ismerem és tudom, hogy megbízhatónak mondható. Bár biztos lesz olyan, aki ebbe is beleköt. -
TomBoy1986
veterán
válasz
spgabor #11066 üzenetére
Mivel feltételezem, hogy nem akarsz RAM-ot is cserélni, ezért pl. egy ilyen megteszi:
[link] (140W-osat is támogat)Az MSI-knek semmi gondja sincs a KingMaxokkal - tapasztalatom szerint.
Vagy egy V2-es K9A2 CF is megteszi. De csak V2-es, mert a V1.0 az csak 95W-ig kezeli a CPU-kat, azzal meg ott vagy, ahol a part szakad...
Tápból gondolom nem kell papagáj módra megismételnem a többieket.
-
diablo1984
veterán
válasz
spgabor #11048 üzenetére
jujj
barátom, a procin fogtál volna egy kevesebbet, de értelmes tápod lenne! én egy codegenre nem bíznék egy x2-est sem....
de egy fsp táp best buy annyiért, mert jók azok olcsó pénzért, dehe akad lóvé nagyobbra, akkor chieftek 450-es vagy nagyobb és nyugodtan hátradőlhetsz.....
de amúgy a procihoz nem igazán illik a lap+táp páros, igaz a ram sem egy húdebecsokizoktőle olyanfrankó memó, deha értelmiségi lapot veszel alá, ami nem szarozik vele, akkor talán még használható, de az az anus lap kevés, a táp meg egyszerűen csoda, hogy nem grillezte még meg a konfigot!mod: barátom a 125W-os procik alá ritkán találsz kölcséghatékony deszkát, talán ha jól tudom, valamelyik mATX-es giga lap tudja, de az ATX-es verziója még nem, de matx-es meg kissé soványka, szóval még 20k alatt fekete ló venni 125W-os procit hajtó ajánlani tudható deszkát venni!
deha költségkímélő kell, akkor vegyél asrockot, azok bios frissítéssel a codegen tápodból is kicsavarják a 230-ot is 12V-os ágon!
ami neked kell, hogy használni tudd a géped:1.(és a legfontosabb) nem egy alaplap, hanem egy TÁP
2. alaplap, deha nem telik, vegyél vissza a proci órajeléből és akkor talán stabilan tudhat menni, de erre nem vennék mérget egy 1 éves lapnál....
3. a ram csere, deha olyan deszkát veszel, ami elvan vele, akkor elhanyagolható... -
spgabor
aktív tag
Csak segítséget próbáltam kérni.
Arra időközben rájöttem, hogy az alaplap nem erre a teljesítményre lett gyártva, de amikor kb egy éve meg lett véve, akkor még ez a proci nem is létezett, és csak a kis könyvében néztem most vásárlás elött, hogy támogatja az X4-et, az eszembe se jutott, hogy esetleg túl nagy teljesítmény neki amit ott nem, csak az asus honlapján tüntetett fel a gyártó.
Ami a ramot illeti, az ha rendesen működik, akkor engem nem érdekel, hogy nem valami hiperszuper tuningmárka, mert ahogy említettem nem fogom húzni a gépet. Alapon meg ha jó, akkor úgyis ugyanazt csinálja, mint akármelyik másik.
Táp meg a ház miatt az ami. Ez az egy olyan része volt, aminek a cseréjét már az összerakáskor terveztem, de most költöttem el közel 100 ezer forintot a gépre és diákként nekem az a 10 ezer is megterhelő, amin tudok venni egy középkategóriásat.
Az alaplapot mindenképpen cserélem, a ramot ha nem muszáj akkor nem. Egyszer majd talán karácsony környékén a tápot is.
De firkálódásod helyett a segítségednek jobban örülnék, mert megnyilvánulásodból te otthonosabban mozogsz hardver téren, ezért abban segíthetnél, hogy milyen alaplapra cseréljem ki az m3a-t, hogy a gép stabilan tudjon működni. Semmi tuning, csak költséghatékonyság. -
-
AtHoS
nagyúr
válasz
spgabor #11045 üzenetére
Hivatalosan csak 95W-ig támogatja a kérdéses lap a procikat
Nem értem miért csodálkozol, hogy nem működik rendesen a lapban egy 9850-es 125W-os proci
Mint olvastam codegen tápod van jelenleg. Hát végülis az is lehet probléma.
ui.: barátomnak össze lett téve egy gépezet Gigabyte GA-MA770 DS3 AM2+ ("máris" miatt ez a lap lett végül) + Gainward 4850 + Phenom 9600 (csak ilyen volt kapható máris módban, így ez lett a gépbe téve) + Chieftec 450W táp (Thermaltake 450W-os is ugyanazt a teljesítményt tudta volna drágábban 12V-on, legalábbis a táp oldalára ragasztott matrica alapján. Aztán ugye az előzőleg említett "máris" dolog közrejátszva a Chieftec-et eredményezte). Szóval barátom 2-3 nap elteltével mondta, hogy nagyon meg van elégedve a géppel, az újonnan vásárolt 22"-os TFT-n maximális felbontásban 1680x1050 full grafikán eddig minden elindított gama akadásmentesen siklott. Annak külön örült, hogy az XP működésében nincsenek anomáliák, mint a régi lappal (Asus A8N-SLI) minden flottul működik, úgy ahogy elvárná az ember. 2600MHz-en fut jelenleg a proci +0,025V emeléssel. Tovább nem néztem a tuningot, egyenlőre használja csak így a gépet.
Utólagosan köszönöm mindenkinek a segítségét, bár a végére az lett téve a konfigba ami éppen kapható volt akkor, mikor barátom azt mondta, hogy: "most megyünk és megvesszük a gépet"
-
bnss
veterán
válasz
spgabor #11048 üzenetére
Annak a tápnak is megterhelő, ha cask bekapcsolod a PC-d.
Gyuri27: csak helyben tudtam megoldani a kérdést, de még egy PC-t kell építenem, lehet, hogy oda exportálom a jelenlegi lapom és jön egy Biostar a jelenlegi helyére.
(A kis Sempron 1,28V-al megy 2,9GHz-et, nem is rossz - 90nm, F3 stepping.)
silent84: tudomásom szerint nincs olyan játék, ami komolyan profitálna a 3 magból. Azt mondtad, hogy nem tuningolsz, akkor Neked a költségvetésedhez mérten a legmasabb gyári órajelű CPU kell - szvsz. -
HarryPotter
őstag
skacok, megjött egy ilyen: [link]
amint üzembe áll, beszámolok arról, hogy mit tud...
-
silent84
csendes tag
Értem, köszi.
Megnéztem kb 21k az x2 6000+. Azért is kérdeztem mi lenne a minimum ami kellene a kártya mellé, mert eredetileg X3-at szerettem volna, csak hát nagyon megszaladtak az árak.
De hát a 8650 x3 is 24-25k most, tehát nem sok a különbség végülis, és ha megveszem 2-3 évig nem cserélek. Az X3ból meg nem ártana egy 2,5Ghz, ha jól gondolom a kártya mellé. Tahát csak kéne akkor egy kis tuning?
Vélemény? -
neduddki
nagyúr
válasz
Kampone #11054 üzenetére
HI!
450es az saga nem? es ahogy nezem 14/16A, hmmmmm aakr hog szamolom az aslo hangn is ~16xw nem /mod: kisebb agon/? mongyuk a vga fogyasztasarol lial kodom nincs, de erdekesnek tartanam....
udv
neduddki
mod: daa-raa: egy 0fogyasztasu vaccakkal is kivancsi lennek mert az elrulna vmit a vga-rol/leglabbis nekm:- )/
-
TomBoy1986
veterán
válasz
spgabor #11033 üzenetére
Vissza kell osztani a RAM-ot, mert az ASUS nem eszi meg valamiért a KingMaxot. Nekem M3N-H/HDMI-ben a 800-asok, amelyek egyébként 900MHz felett is mennek még 800-on is instabilak voltak (feszültség ide vagy oda). Ha teheted, akkor cseréld ki másmilyen típusra a memóriát. Tehát nekem 667-en kellett használnom, hogy alapórajelen abban a lapban stabil legyen a rendszer.
-
törölt tag
válasz
spgabor #11040 üzenetére
Alaplapnak sok köze nincs a RAM-okhoz AMD vonalon, lévén a memóriavezérlő a prociban van. Szóval procicserével azt is kicserélted. A K8 és K10 IMC meg azért "némileg" eltér egymástól. Gondolom eddig 800MHz-en használtad a RAM-okat, underclockolva meg nem meglepő, hogy működött.
-
spgabor
aktív tag
Én eddig az alaplapomra gondoltam, meg kétmagos procival ezzel a rammal nem volt semmi gond.
-
spgabor
aktív tag
.
-
bnss
veterán
válasz
Gyuri27 #11031 üzenetére
Az én lapomat szerettem volna elköltöztetni, nekem pedig jött volna valószínűleg egy Biostar, de az élet nem ilyen egyszerű. Hogy miért ez a lap lett? Mert ez volt a elgolcsóbb int. VGA-val szerelt lap, sajnos most a pénz volt az elsődleges szempont.
silent84: ha mindenképp alapórajel, akkor valami X2 6000+ környéke jöhet szóba - szvsz.
spgabor: szedd ki a gombelemet a alaplapból, majd rakd vissza (várj egy percet, biztos, ami biztos).
-
spgabor
aktív tag
Helló mindenki!
Nem vagyok nagyon jártas a témában ezért szeretnék a következő problémához segítséget kérni:
Adott egy Asus M3A alaplap, egy AMD Phenomon X4-es proci és 2x 1 giga 1066 MHz-es Kingmax RAM, az a problémám, hogy amíg az alaplapban kétmagos proci volt, addig működött normálisan, de amikor be lett téve a négymagos, még a Windows-ot se tudtam feltelepíteni. Akkor frissítettem rajta bios-t. Akkor már felment az XP és a Vista is, de akkor is elég nehézkesen. Azóta meg olyanokat csinál folyamatosan a gép, hogy ha belépek a biosba, gondol egyet és megfagy, vagy megy valamelyik oprendszer, egyszer csak újraindul, de nincs kép a monitoron, meg a rendszert se tölti, mintha a resetet nyomnám folyamatosan. Azután ha nagynehezen újraindítom, mindig kiír egy hibát, de nem ugyanazt, leggyakrabban a cmos és overclocking hibát jelez. Kicsit kétségbeestem, mert nem tudom, hogy mit kéne csinálnom vele. A gép nincs húzva, bios defaulton van, és mindig ha egy hiba után újra tudom indítani, akkor a defaultot benyomom és egy darabig jó.
Valamint az északi híd tűzforró, de azt egy ventilátorral ideiglenesen lehűtöttem. Olvastam, hogy ez nagyon melegszik ezeken a lapokon, úgyhogy azzal annyira nem is foglalkoztam. De a másik probléma miatt nem tudom használni a gépet. Kérem segítsen egy hozzáértő! Előre is nagyon köszönöm!!!Üdv:
spgabor -
silent84
csendes tag
Kérdésem lenne
Van a DFI és Biostar matx sb750es lapján kivül másik lap ami matx és SB750?
Mert én nem találtam semmit.Aztán lesz egy off topic kérdésem is. Milyen procit vegyek topicba nem írok mert sok a kék user, nekem meg nem hiányzik a cirkusz ott
Adott egy HD 4830.
Egyelőre 8800/9800GT szintjén mozog, de ez majd még úgyis változik az újabb driverek miatt.
Ehhez kéne nekem egy AMD proci. Nem véletlenül járok ide.
Mit ajánlanátok ha a felbontás 1680*1050? Csak annyit szeretnék, hogy ne legyek CPU limites ilyen felbontás mellett. 3DMarkkal nem játszom szóval az nem érdekel.
Tuning nem játszik, inkább alulfeszelés alapórajelen.
Mit javasolnátok?
Thx. -
Gyuri27
félisten
Az a lap kb 15k. Ha mellé raksz 5-t akkor egy bio valószinüleg ki telt volna belőle és a régi lapodat rakhattad volna az irodai gépbe. Az sem támogat phenomot az int vga is ugyanaz. Ha 2kval toldod meg egy GIGABYTE GA-MA770-DS3 is lehetett volna belöle, ha 3-l akkor GIGABYTE GA-MA78GM-S2H egy ilyen is lehetett volna. Szóval ezért nem értem papa a dolgot.
-
Oliverda
félisten
válasz
VaniliásRönk #10915 üzenetére
hmm...
Nekem tetszik, a PWM is elég jól össze van rakva bár a borda itt is hiányzik. Az ATX csati nagyon jó helyre került, példát vehetne erről az anyacég is.
-
saskaa
tag
hali, ebben a témában elég sötét vagyok so bocsássátok meg ha lámaságokat kérdezek
elöször is az am2 és az am2+ között mi a különbség?
és az sAM2 es laok támogatják e az am2+ os procit?? -
Oliverda
félisten
-
Balinov
titán
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #11001 üzenetére
Ja meg nem is méregetsz ilyen okosságokkal.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3176, 96% Akkumulátor
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- HP 15-dw0101nl - i5 8275U - 15,6" FHD - 8 GB DDR4 RAM - 512 GB NVMe SSD - billentyűzet hibás
- Dell Precision 5810 Intel E5-1650 v3 128GB RAM 2x512GBHDD 1x512GB SSD Quadro K4200
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest