- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri27
félisten
-
band1103
őstag
válasz
yodee_ #10386 üzenetére
Csakis AMD-t
Gyuri27: Csak ha tuningolod vagy normál használlatkor is kell?
daa-raa: Igazad van, de mivel a DTS-t nem tudtam kipróbállni, de valaki (már nemtom ki) azt mondta hogy nincs, pedig egyértlemü
Egyébként lehet hogy "csak" annyi a különbség de azért szvsz és nekem a DDR3-as SidePort és az ötfázisú tápellátás már bőven megéri mert sok lapgyártónál csak DDR2-esek a sideportok.
-
yodee_
őstag
hali mindenki. épp váltani szeretnék, és arra lennék kíváncsi hogy amd vagy nforce lapot vegyek? valakinek valami érve?! olyan 30 körül szánnék a lapra...köszi
-
-
silent84
csendes tag
-
Gyuri27
félisten
válasz
Integra #10374 üzenetére
[link].
A 780g-nek vannak "hiányosságai" azon kivül amit ott látsz. Sideport ram, nb sorzó állitási lehetőség ami a későbbi phenomhoz nem árt. Igaz a giga gyárt s3-s verziót amiben van inegrálva ram, meg olyat is amiben az nb szorzó állitható. A 790gx-ben ezek megvannak egy lapon. Az amúgy sem gyenge igp-t meg még tovább izmositották és ugye erre egy lapáttal a side port ram is rátesz. Én 780g igp-vel nyomom cod2-t multiban. A cod4 is szerényen elballag, multiban is. [link], [link] én ilyen 790gx-t javasolnék (ha tőlem ezt elfogadod). Proci [link] 45w-t maradhat? Kb 14-15k-ba fáj.
Arra figyelj, hogy a pwm-k legyen valamilyen borda. -
as_Rock
őstag
válasz
Balinov #10362 üzenetére
Új főnök, kirúgások, nyaralás, így kevesebbet vagyok
Nincs használtpiac
Kíváncsi lennék mi a fenét csinálnak feléd az egyel korábbi verziójú cuccokat tartalmazó gépekkel, lomizáskor kirakják?
Szvsz e-bay feléd is van, lehet ott meg a helyi aprókban hirdetnek nem? Biztos ott is van egy helyi Ph, csak még nem botlottál bele -
Integra
titán
csöndes occsó pécét akarunk összetákolni kollégánknak.
mi az érdemi különbség a 780g - 790g és 790gx között?
érdemes a legújabbal foglalkozni?
mind a háromban ugyanaz a gpu van?
gondolom mind a 3 tudja az összes amd procit.
egy 2 magos viszonylag erős, de alacsony fogyasztású proc kéne bele.
mit ajánlanátok bele?
nem kell vad játékokhoz, de nem baj, ha a gpu elviszi -
Sanyix
őstag
Ajánljatok plz egy olyan amd 780 chipsetes (nem asus) lapot, ami TÉNYLEG támogat akár 8gb ramot és 2 gigás modulokat, 2x1+2x2gb összeállításban is, nem csak bele van írva a manualjába, mert amúgy kamu.
Szeretném valami normális lapra becserélni ezt a szar asus m3a-t, a tököm tele van vele, és a dzsunka asussal is. -
Balinov
titán
válasz
diablo1984 #10364 üzenetére
Eppenpont a Giga Gddr3-as 3870-eset neztem en is..
-
rybank
senior tag
akkor nem érdemes beruházni nforce 780a asus deluxe-ra?
vagy phenom 9850-re?nem éri meg ??????
-
Balinov
titán
válasz
as_Rock #10361 üzenetére
nocsak as_rock koma.,csakcsak osszefutunk.
3850-et igazabol nem akarok venni, mert itt nincs olyan, hogy hasznaltpiarc. 3870-eket nezegettem, vannak mar egesz joarasitott darabok is. Viszont lattam 3870-bol 512MB GDDR3-asokat, csak nemtom a 3870 memorialimites lenne-e gddr3-al.
-
as_Rock
őstag
válasz
Balinov #10285 üzenetére
3850x2 úgy emlékszem csak elvétve és csak külföldön volt, ha 38xx-est veszel, akkor a 3870-et, a 3850-eknek gyengébb a hűtése, és mire lecseréled árban ugyanott vagy, mint a 3870 gyárilag.
Bios, ventivezérlés, melyik gyártó melyik típusa a jó témában ajánlom a szaktopicot, de ha a 4650/70 hozza ugyanazt mint a 3850/70 és kisebb, kevesebb a fogyasztása akkor lehet, hogy érdemes azt megvárni -
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #10359 üzenetére
Ja, igen.
"Nvidia: AMD’s Fusion Does Not Make Sense, Intel’s Larrabee Is a GPU of 2006, PhysX and CUDA Are The Future."és akkor meg ATI R700 is a GPU of 2010 according nVidia
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #10348 üzenetére
LOL. Az R700-at miért nem emlegetik?
-
Bálint85
senior tag
válasz
Sweet Lou 6 #10347 üzenetére
tesó akar ilyet venni mert ULTRA chipsetje van és ez tuning alaplap.
-
emre
veterán
Ha jól emlékszek majd 2010-11 körül jönnek a 22nm-es procik.
Addi már fél lábon is kibirjuk
mod: a cikk prim.hu
"Az IBM, az AMD, Freescale, az STMicroelectronics, a Toshiba és az amerikai College of Nanoscale Science and Engineering (CNSE) műszaki főiskola közös fejlesztése komoly áttörésnek számít. A mikroprocesszort hagyományos, hat-tranzisztoros elrendezésben építették föl egy 300 mm-es szilíciumlapkán. A prototípus memóriacella lenyomata mindössze 0,1 μm2; összehasonlításképpen, az Intel 45 nanométeres processzoraihoz használt teszt SRAM csip mérete 0,346 μm2 volt. A jelentős áttörés persze korántsem jelenti azt, hogy a 22 nm-es termékek rövidesen megjelennének a számítógépekben: az IBM például 2011-re teszi a sorozatgyártás megkezdésének időpontját. Ami pedig az AMD-t illeti, a fejlesztési előny nem feledteti, hogy az Intel már vagy fél évvel megelőzte őket a 45 nm-es termékek forgalmazásával. Ami a vezető csipgyártót illeti, tavaly szeptemberben mutatta be az első 32 nm-es SRAM cella-prototípust, a technológiára épülő első termékeket pedig a héten zajló IDF konferencián tervezi bemutatni.Az IBM a 22 nm-es SRAM mellett azt is bejelentette, hogy 32 nanométeres fejlesztéseik is az előzetes menetrend szerint zajlanak, illetve egy olyan új „magas-K” tranzisztorkapu-technológiát alkalmaznak majd az új termékeknél, amelyek minden versenytársukénál jobb tulajdonságokat kínálnak. További részleteket egyelőre nem közöltek ezzel kapcsolatban."
-
s1ru2
aktív tag
Szevasztok!
Lehet tudni esetleg valamit arról hogy AMD mikor kívánja leváltani az éppen esedékes AM2+ tokozásást? Az új IBM-el bemutatott 22nm-es procik még erre fognak jönni ? Csak az egyik ismerősöm AMD-t kíván venni én meg abban nagyon halovány vagyok, lévén sosem volt 1 AMD alapú gépem se. Viszont, ha AMD is tokozást vált pár hónapon belül mint Intel akkor sztem érdemesebb lenne esetleg várni a vásárlással. Előre is köszi a segítséget
-
törölt tag
válasz
JoolsNOS #10351 üzenetére
Nem szoktam frissen megjelent cuccokat venni. Anno a KT7-et és az AN8 Ultra-t is 3 évig használtam.
A probléma nem az árral és nem is a chipsettel van. K8T890-es lapból viszont 2-3k-val többért ezerszer különb lapok is voltak (pl Abit AX8).
Bukni meg csak azon lehet, amit nem használ az ember.
-
JoolsNOS
veterán
válasz
#65675776 #10337 üzenetére
Ja bocs hogy nem 40e ft-os alaplapom van. Nincs pénzem mindig megvenni a legujabbat, gondolom neked biztos ezerszer jobb van és örülsz hogy a gépeden minden fut maxon. Remélem majd rájössz hogy mennyit buktál 1 hónap alatt a legújabb cuccok megvételével.
Kösz amúgy a segítőkészséget. Látom igen értesz hozzá... -
Gyuri27
félisten
Hazajöttem kicsit mert majd felrobbanok. Ember egy egész logouton és "szakmai" totyikban magyarázza, hogy a s478 p4 prescott mennyivel jobb volt annó, hiszen a SA-s barcikat, hogy lealázta. Az nem zavarja, hogy időben több mint egy év az eltérés.
Na de most mondjatok valami jót amd fronton.
Mondok én pénz állt a házhoz nem is kevés. [link] -
VaniliásRönk
nagyúr
Az nVidia megint érzi a vesztét.
[link]
-
szipak
tag
sziasztok!
egy látszólag egyszerű kérdésem lenne:
van egy jófajta abit kn9-es (sima!) lapom, rajta egy ac freezer pro pwm. szépen szabályozza is a ventit, de a legalacsonyabb fordulatszám, az ~1000. több helyen is olvastam, hogy másoknál 550 körül van a minimum. a biosban 30% valamint 50%-ra van állítva a vezérlés (ez a minimum). esetleg valahogy ki lehetne csikarni alacsonyabb rpm-et?
ja, rmclock-ot használok, idle-ben a magok hőmérséklete ~25-30 °C között változik, cpu dióda hőmérséklete pedig ~33 °C.előre is kösz a választ
-
törölt tag
válasz
diablo1984 #10342 üzenetére
Dual Channel nincs K7 vonalon nVidia-nál(értelme se semmi). Az nF(2) a második modult hw prefetch-re használta alapvetően.
A KT880 valódi DC-re volt képes (ráadásul két független csatornával, ahogy a K10). Nem véletlenül nem erőltette a Via a DC-t, tudták, hogy semmit sem ér annál az architektúránál.
-
Bálint85
senior tag
kinek mi a véleménye az ASUS M2N-E alaplapról?
-
diablo1984
veterán
jah, elég jó volt s370-es szinten, socket a-nál meg stabil, jó kis lapokat csinált! aztán jött az nforce és alázott, dual chanellel meg eléggé elkéstek, más nyomvonalon indultak és nem jött be! kiszorultak akkor és azóta kutya nem kíváncsi a chipjeikre....legalább is nálunk!
-
nesa
veterán
válasz
diablo1984 #10339 üzenetére
Nemtudom nekem anno volt AMD 760 (ha jol emlekszem) utanna via es aztan NF2 ,NF4....
de a via-rol nemsok szep emlekem van....Ill ami volt meg a 433 cerkam alatt az popec volt nagyon
-
törölt tag
válasz
diablo1984 #10339 üzenetére
Nem a Via-val van bajom, nagyon is szerettem a chipsetjeiket. De az Anus ezek köré sem tudott értelmes lapot építeni.
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Nem tudja valaki hogy az m2v alaplapba mekkora proci megy bele max? Egy x2 6000 re gondoltam.
Biosfrisstés mennyire rizikós, illetev anélkül mekkora mehet bele?
Köszi -
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #10330 üzenetére
Mindig jó alkudni
Vevőként/eladóként is, de ha gar nélküli cuccot próbálnak netto közelében elanni azt nem szeretem, mert boltban 2-3 év gari van, ami azért nem mind1...postát 1x én nyelem be, másszor meg benyeletem
#10331 Gyuri27 : Mi bajod van a postával?
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #10330 üzenetére
Ezért szoktam jövös árat meg vivős árat megadni. Posta nincs, mert nem bízom bennük.
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #10315 üzenetére
Én meg vásárolni utálok, nem számít van/nincs gari, megmagyarázza az user mért jó nekem ha bolti árnál pár k-val olcsóbban inkább tőle veszem meg a lomot
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #10323 üzenetére
Írtam miért. Gondoltam elsőre is átment.
Oliverda: annak a negyede pont jó nekem
-
band1103
őstag
Most olvastam elösször a Hydra Engineről. Azért ez nem lesz semmi. Beleborzongtam mi lenne ha 790gx ezzel jött volna ki.
-
REDeath
őstag
válasz
VaniliásRönk #10319 üzenetére
itt van terhelés egy elég durva procival de sejtem nem egy 6 Mbites kábelnettel kap ilyen terhelést
bár a legegyszerűbb ha lemérem saját gépemen netezés közben
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #10314 üzenetére
Ennek a lapnak nincs is feltüntetve ára. Mi drága kérlek? Ha valamit sokalsz kérdezz rá nyugodtan. Sajna ez a jó culágár megöli magát így nem jut mindenre ideje. Az iponos árakhoz persze drágább (nem mindenhol). A gari meg korrektebb.
Oliverda: ne gyilkold a lapot, mert szólok majd Nándinak, hogy használtan szarrá tuningolva barati alapon negyed áré megveszem.
-
REDeath
őstag
válasz
VaniliásRönk #10317 üzenetére
nem, a szoftvereset kerüli meg mivel a cpu nincs benne a körben. vagy nagyon nagy hülyeséget képzelek? inkább kimásolom és snapshotolok a pdf-ből, nehogy csak én érteném félre véletlenül fáradt létemre
About NVIDIA TCP/IP Acceleration Technology
Note: Enabling TCP/IP acceleration enhances your network performance but can
cause your network traffic to bypass the firewall because all processes are off‐
loaded to the hardware.
NVIDIA TCP/IP Acceleration technology is a networking solution that moves the
processing of TCP/IP network traffic from your computer’s CPU to its nForce
hardware resulting in greatly improved system performance.default packet processing
nvidia tcp/ip acceleration packet processing -
REDeath
őstag
a hálózat irányítása mennyi terhet rak egy x2 procira?
nemértek ehhez annyira, szóval lehet hülyeséget kérdezek, csak láttam hogy van tcp/ip acceleration lehetőség az nforce chipben ami tehermentesíti a cpu-t, viszont így megkerüli a tűzfalat is elvileg, ami nembiztos hogy hasznomra válhat, főleg ha csak 1-2%-ot vesz le a cpu válláról de nemtudom, ezért kérdem -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Oliverda #10313 üzenetére
Nekem picit drágának tűnik az "üzlet", de úgyse Biostarra gyúrok.
Szerk.: Az is valami. Az FSB-rekord várható volt, ezek gondolom válogatott chipek, nekem bőven elég lesz 300 alatt. Kíváncsi vagyok idővel fog-e működni a HCF HD2600-zal is, ha megrántom az int. GPU-t talán még értelme is lenne.
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #10312 üzenetére
-
Oliverda
titán
Kaptam próbára egy 790GX/SB750-es Biostar lapot. Hétvégén kipróbálom és majd beszámolok.
-
band1103
őstag
Vagy egy asrock A780FullHD mert 140W-os. Na jó lehet hogy ezek nem egyszerüek de nem is olyan drágák.
Bocs a 2 hsz-ért -
band1103
őstag
válasz
kutyuska #10308 üzenetére
Talán egy giga GA-MA78GPM-DS2H jó lehet neked.
-
kutyuska
aktív tag
Sziasztok,
Egyszerű AMD-s alaplapot keresnék az Asrock k8nf4g-sata2 kiváltására ( Ati PCI-E videokarikkal nem tudom életre lehelni, pedig kéne egy kis 3D )
X2 proci menne bele, mAtx formátum.
A videokártya adott: HD2600XT Heatpipe hűtéssel, emiatt a magas chipset hűtős megoldások szóba sem jöhetnek. -
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #10256 üzenetére
Akkor rossz helyen nézgelődsz
Jó az a gari ha van még fél év mikor eladod, de legyen csak pár hó, nem kell a fejed a falba verd ha a kedves vevő megmurdeli
Ha meg a boltos xarakodik, vágd a pofájába hogy a gyártó nem ennyit ad, és 2 sarokkal odébb ennyiért vagy pár száz ft-tal többért megadják a teljes garit...nálam bevált
-
silent84
csendes tag
Mivel téma a 4670
[teszt] -
Gyuri27
félisten
válasz
Balinov #10300 üzenetére
Az árral szvsz nem lesz baj. A 4850 36k. Ezt max 28k-ra tippelem. Mondjuk egy drága gyártó 70-e persze lehet drágább. A kérdés az, hogy lessz e akkora fejlödés a 3850-4850 mintájára. Remélem a megjelenés előtt lesznek tesztek.
VR: te honnan tudod mire gondolok? Persze nem baj az.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged