- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
Új hozzászólás Aktív témák
-
johnnyka99
csendes újonc
sziasztok lenne 1 deszkám asus m2npv-mx am2+; azt szeretném megkérdezni hogy vinné e a 4gb-s ddr2-es rammodulokat? legfrissebb bios van rajta
-
Pferi
senior tag
válasz
04ahgy #13396 üzenetére
A beszerzett 2 GByte-os modul tökéletesen működik egy meglévő 256 MByte-os memóriával, úgyhogy veszek bele még egy ugyanolyan 2 Gigásat, így mindennapi feladatokra bőven elég lesz a memória és az általad megadott 6000+ ereje.
Köszönöm a cpu tippeket, így biztosan olyat tudok venni ami kompatibilis az alaplappal.
Off: egy 6000+ processzorhoz melyik a legerősebb VGA amit érdemes beletenni? -
04ahgy
nagyúr
Igen, 6000+ a maximum CPU bele, de abból sem jó akármelyik, itt a CPU Support list.
- 3 GHz 6000+ 125 W ---> NEM jó!
- 3,1 GHz 6000+ 89 W ---> NEM jó!
- 3 GHz 6000+ 89 W ---> jó!2 db 1 GB-os RAM modult tehetsz bele hivatalosan. A memóriavezérlő a CPU-ban van, így valószínűleg a 2 GB-os memóriákkal is megbirkózik, de ezt ki kell próbálni, mert nem biztos.
HGyu
-
Pferi
senior tag
Üdv!
Adott egy Asus M2V-TVM alaplap. [link]
Ebből szeretném kihozni a lehető legtöbbet. Netezés, HD, FHD filmek lejátszása célból. Játék nem lenne.
Az Athlon 64 X2 6000+ a legerősebb processzor amit támogat?
2 GByte memóriánál többet nem is lát az alaplap vagy foglalatonként max. 2 GByte modul amit kezel?
A segítséget előre is köszönöm. -
BenyaHD
csendes tag
válasz
Tex Murphy #13391 üzenetére
Nekem is így kezdte (ugyanolyan lapom van) és most meg memóriahibát ír... :/
-
Tex Murphy
tag
Sziasztok,
Betegeskedik a gépem.
Alaplapi elemet cseréltem, gondoltam az a baja, hogy nem jegyzi meg az időt. De nem javult meg.
Amit produkál: Bekapcsolás után csak villog a HDD led, tekeri a DVD-t, de semmi kép, csak feketeség. Ezt eljátsza pár percig, majd közli, hogy a Win nem tudott párszor elindulni. Ezek után betölt, mintha semmi gond nem lenne, s megy gond nélkül. Újrainditással sincs gond, betölt rendben. De ha kikapcsolom, kezdi előlről az egészet. Mi haldoklik?
Konfig: Asrock AM2NF3-VSTA, AMD X2 3600+, 4x1GB DDR2 800MHz, HIS IceQ 4670 1GB AGP.
Thanks. -
fpeter84
senior tag
Sziasztok!
Régebbről van egy IEI KINO-690AM2 ITX lapom, és felmerült bennem lehetőségként, hogy ebből épitek linuxos alapra egy netezős / HTPC / Kodi / tvheadend DVB / web / ftp / samba / torrent stb szervert
Bár van hozzá egy 1 magos (3000+ talán?) procim, de az már a maga idejében se volt túl acélos, ezért minimum 2, de inkább 4 magra váltanám: ebay-en turkálva bagóért kapok rizsföldről 4-5x00+ -os A64 X2-t, de utána eljutottam addig hogy akár a Phenom se megfizethetetlen... Viszont szerintetek elmenne a fenti lapban az AM2+ -os proci? Próbáltam guglizni, és találtam pro és kontra is - bár a kontra többnyire arról szólt, hogy pl a PCIe SLI nem tudná úgy kifutni magát a 2GHz-es HT busz miatt (ami jelen esetben nem is lenne ugye szempont). És az egyebek, mint pl power management mire számithatok? Lévén hogy 24/7-es működésről lenne szó, fontos hogy terhelés nélkül visszamenjen minimum P-state -be. Esetleg más hátrányok?
Továbbá RAM-ra is szükségem lenne - valamikor előbbre elbizniszeltem még az utolsó fél gigás DDR2-eseket is úgyhogy még próbára se maradt - és én is a pont az előzőekben emlitett amd-only kinai olcsóságoknál kötöttem ki... A leirása még szigorúan csak a 2x2 gigát emliti mint max, de alig drágábban kapnék 2x4-est is... Próbáltam keresgélni a 690G tudására, és pl ilyen utalásokat is találtam: AMD690GM-M2 (V1.0A):
º Dual-channel DDR memory architecture
º 2 x 240-pin DDR2 DIMM socket support up to 16 GB*
º * (Due to the DRAM maximum size is 2GB at present, the memory maximum size we have tested is 4GB)Meg mernétek kockáztatni az amd-only high density 2x4GB-ot egy ilyen konfighoz? Nyilván fogyasztásban egy hajszálnyival jobb lenne össz 4 gigával, de a rendszer sokrétű terhelése miatt szivesen belecsapnék 8-at is ha megy vele...
Előre is köszönöm a tippeket, véleményeket!
-
azbest
félisten
válasz
Gyuri27 #13388 üzenetére
Ebay vagy más hasonló aukciós portál. [link], de például aliexpressen is láttam [link]
Intel procival nem mennek, mert az nem támogatja a 11 bites módot. Ha mégis menne, akkor valsz fele kapacitás látszana.
Egyébként láttam azóta kingstone és samsung márkanévvel is, de a képek alapján ugyanazok a modulok, mint a noname-ek. Én a noname, nem márkásnak kamuzott modulokat javaslom, mert a hamis márkajelzéstűt esetleg bezúzza a nav. Nekem innen jött [link].
Az ötlet pedig onnan, hogy memóriát kerestem és hardveraprón láttam relative olcsón amd only-t és amikor kérdezésnél kiderült, hogy 4 hét körül van a beszerzése, így már tudtam, hogy kínából jön, így megkerestem
Ha jól emlékszem britt készletből is árulják, az valószínűleg hamarabb jön, de drágább.Ja igen, mégegy fontos dolog: az spd-ben csak a 800-as értékek vannak kitöltve az enymben. Így nem tudom, hogy 667 vagy lassabb módban hogyan viselkedne, vagy manuálisan kéne beállítani.
A memóriachipek a modulokon samsung k4t1g044qq jelzésűek.
-
zolikaDB
veterán
Üdv mindenki!
Létezik valamilyen mód eme processzor túlhajtására? Athlon 64 X2 4450e -
s7evcsenko
addikt
válasz
s7evcsenko #13382 üzenetére
Megvan.
-
s7evcsenko
addikt
-
azbest
félisten
Próbált már valaki high density ramokat, amelyek kifejezetten amd-vel működnek csak?
Ezek 11 bites címzést használnak, amivel az intel procik nem kompatibilisek (példa).
Kínában fillérekért árulják a hasonló ddr2 modulokat, 3500 huf / 4GB körül. Úgy tűnik már sok éve árulnak hasonlókat, de csak most találkoztam velük először. Samsung k4t1g044qq chipekből pakolnak egy csomót a modulokra (32db a 4GB-os modulon, de láttam 2GB-os fele magas változatot is). Úgy látom némelyikre szorgos kicsi kezek kamu márkajelzéseket is ragasztanak, de alapvetően noname-eknek tűnnek.Úgy egy hónapon belül kipróbálok egy ilyen párat, aztán kiderül, hogy működik-e 2x2 normál ram társaságában is. A mostani 2x1 + 2x2 -t akarom felbővíteni, ha megy vegyesen, akkor 12-re, ha nem, akkor 16-ra. Ha beválik, akkor igencsak költséghatékony módja a régi phenom2-es gépem frissítésének.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
IstvánLászló #13378 üzenetére
Egy 95W TDP-s X4 955 vagy 945-öt javaslok. De csak F10e-vel fog menni.
HGyu
-
IstvánLászló
őstag
válasz
04ahgy #13377 üzenetére
Szia! 04ahgy
Köszönöm a segítségedet és válaszodat is.
Az alaplapomon F10e-bios verzió volt eredetileg, használtan vettem és nem tudtam róla hogy PhenomII/X4 megoldásokat is támogat.
A lap volt gazdája nekem erről nemszolt semmit sem hogy előtte x4-es procival működött volna.
A biost azért frissítettem vissza F2-esre mert , AMD Athlon 64 X2, 3000 MHz procival vettem meg és volt szoftveres kompatibilitás gondjaim, amik bios F2-esre visszafrissítésével végleg megszűntek.
A gépem azóta is hiba nélkül működik.
Az nem gond hogy cpu support listában szerepel a Socket AM3 is C2 és C3 Steppinggel F10e-s jelöléssel is.
A véleményed szerint melyik procit érdemes választanom, csakis saját felelősségemre.
Az alpaplapom nem tudom sajnos hogy hány wattot tud, mert fetteken nincsen hűtőborda gyárilag rajtuk.
Várom megtisztelő válaszodat, ha valami butaságot írtam elnézésedet kérem.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
IstvánLászló #13376 üzenetére
Frissíts szépen BIOS-t az alaplapon, F10e-re. Utána azzal a CPU-val fog menni, ahol nem N/A van a CPU support listában mellette: [link].
HGyu
-
IstvánLászló
őstag
Sziasztok! Üdvözletem mindenkinek.
Segítségeteket szeretném kérni, alaplapom 95Wos PhenomII/X4 megoldásokat is támogat állítólag.
A cpu szupportnál el is tévedtem rendesen, hogy melyik procit használhatnám ténylegesen.
Az alaplapom GA-MA69VM-S2-es.
BIOS verzió F2-es jelenleg ezzel a procival működik a gépem.
CPU típusa DualCore AMD Athlon 64 X2, 3000 MHz (15 x 200) 6000+
CPU alias Windsor
CPU stepping JH-F3
Utasításkészlet x86, x86-64, MMX, 3DNow!, SSE, SSE2, SSE3
Eredeti órajel 3000 MHz
Min / Max CPU szorzó 4x / 15x
Engineering Sample Nem
L1 kód gyorsítótár 64 KB per core (Parity)
L1 adat gyorsítótár 64 KB per core (ECC)
L2 gyorsítótár 1 MB per core (On-Die, ECC, Full-Speed)
Magfeszültség 1.100 - 1.400 V
I/O feszültség 1.2 V + 2.5 VVárom megtisztelő válaszotokat.
-
Joci76
csendes tag
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni. Vásároltam egy HP 5850-es gépet melyben jelenleg egy AMD Athlon LE-1640B dolgozik amit szeretnék kicserélni. Fel is kerestem a gyártó oldalát ahol a cpu support elég érdekesen néz ki, 7oldalra kell lapozni a listához. Elméletileg a gépben lévő AMD 780V chipset támogatja az Athlon II és Phenom II-es szériát is. Agyártó által javasolt AMD Phenom II X2 550, AMD Phenom II X3 710, AMD Phenom II X4 805 szériáktól nem szabad eltérni, vagy bele rakhatok más típust is? Várom megtisztelő válaszotok.
-
törölt tag
-
cheatergs
senior tag
válasz
#65675776 #13370 üzenetére
Igen, lemaradt a .2 a GHz után.
De a magyarázatot akk se értettem.
Régről úgy emlékeztem, hogy mindig felezni kellett a belső órajelet, és ha kijött a 400MHz, akk használta ki rendesen a RAM-ot. Itt viszont rengeteg a szorzó és nem értem, hogy mikor melyiket használja a proci. -
cheatergs
senior tag
Halisztok!
Hogy kell visszaosztani a K8-asok órajelét, h DDR2 800 (azaz 400MHz) legyen natívan a RAM?
Régi gépbe keresek combosabb procit a 3500+ (2GHz) helyére, ezért kérdezem meg, mert neten csak egy kusza magyarázatot találtam mindenféle szorzókkal. -
DarthRoni
tag
Sziasztok, itt is érdeklődök a bajommal kapcsolatban, hátha van ötletetek.
A problémám annyi, hogy a gépem minden bekapcsolásnál a windows töltő képernyő alatt megáll és se kép se hang, ilyenkor reset után megjavul és hiba nélkül bekapcsol. Minden első elindításnál eljátsza. Win 7 és Win 8 alatt is csinálja, Phenom II x4 b50 procim van, de akár két magon működtetem, akár 4 magon, mindig előfordul.
Van valami tippetek, mi okozhatja a problémát?
Tippeket, segítséget előre is köszönöm! -
HERR Z
veterán
válasz
lionskull #13362 üzenetére
95w-os 945-öt elég nehezen fox találni, athlon2-t viszont már perc alatt, az órajellel pedig kompenzálni tudod az l3 hiányát
nem tudom mire használnád a gépet, nekem faternak ez a multimédiagépe, ssd-vel nagy winyóval, 4 giga rammal, dolgozni+minden ami nem játék bőven elég, játék, 260x-270 max és 1600*900/1680x1050 max felbontásig -
lionskull
tag
válasz
HERR Z #13361 üzenetére
http://www.amazon.com/AMD-Phenom-Socket-Quad-Core-Processor/dp/B002XNBQJQ/ref=sr_1_13?s=electronics&ie=UTF8&qid=1426531302&sr=1-13&keywords=phenom+x4
Ezt nézem, nem vagyok nagyon húzás párti, már csak azért sem, mert szerintem egy proci hosszú életének titka, hogy nem nyomjuk felfelé. Az a kérdés, hogy van-e lényegi különbség a HDX945WFK4DGM verziószámú és ez között, vagy csak a boxed kivitel miatt más a száma?
Vagy inkább ennyiért már ne prociban hanem platformváltásban gondolkodjak? Videokártya, normális táp oké hozzá... -
04ahgy
nagyúr
válasz
lionskull #13359 üzenetére
Igen, ezekkel megy. BIOS-t még a régi procival mindenképp frissíts a legutolsó kiadottra. Ebben a lapban nem tudsz magfeloldást, tehát eleve 4 magosat kell beletenned.
Lesz ugyan valamennyi gyorsulás, de SSD, RAM bővítés többet hozna multimédia, netezés alatt, CPU igényesebb feladatokra pedig Phenommal is kevés lesz.
HGyu
-
lionskull
tag
Kérdés: ezekkel kompatibilis a lap, mit válasszak? Jelenleg 5000+ van benne, érzékelhető gyorsulást szeretnék, 4 magosra gondoltam, vagy feloldható 4 magosra.
[link] -
Van egy processzorhűtő tartó keretem, de nem vagyok benne biztos, hogy AM2-re való.
Hogy tudnám ezt megtudni? Esetleg egy sasszemű meg tudja mondani?
Erről lenne szó -
Unteroff
aktív tag
válasz
Blabcsi #13353 üzenetére
Asszem, ilyenkor a legegyszerűbb újrarakni (ha engedi), mert legtöbbször nem tetszik, ha új alkatrészt kap a gép (nálam alaplap cserénél is csinálta, majdnem ugyanaz volt (Gigíbyte), de egyel jobb típus volt, muszáj volt újrarakni). Ha jól tudom, a másik neve fujitsu siemens esprimo e5625? Illetve talán ez az az alaplap papírja, itt benne a támogatásban, ha jól látom.
-
Blabcsi
senior tag
Üdv.
AMD fanok help!
Vettem anyukám gépébe ( FuSi D2724-A1 ) egy X2 5200+ procit és alig-alig akar elindulni!
Ha nagy sokadjára sikerül neki, akkor betölt a Win7, fél perc és szürke lesz a képernyő és nem csinál semmit.
A következő indításnál betölt, de ugyan ez.
CMOS reset megvolt, semmi változás.
Win7 újra telepítés megoldaná? -
Unteroff
aktív tag
Üdv!
Szeretném egy régebbi deszkát fejleszteni, és lenne egy pár kérdésem.
Van a családi gépben egy Gigabyte GA-M52LS3P (v1*) alaplap, hozzá 2x1 Gb DDR2 Kingston 800Mhz-es RAM és valami AM2-es egy magos proci. Ez a gép valamikor le lesz cserélve egy Intel G1820(3220)/4GB netezős alapgépre, amin elfut a win 7.
No mármost régit nem dobom ki, hanem odaakarom adni a bátyámnak, hogy olcsón neki is legyen netezős gépe (pár egy lukas petákot nem ad bele, annyi bajom legyen). Most is van neki egy 12 éves P4-es gépe, azt is felújíthatnám, hogy legyen rajta Win 7 (csak +1-3 Gb ram és egy D9X képes VGA), de már az alaplapot forrasztottam egyszer, és a gép HDD-je is haldoklik (eddig hiba nélkül 12 évet túl élt a régi kis 40Gb-os Samsung, most meg 2 hónap alatt 50 alatt van a kondiciója). Meg aztán nem ért bátyám a gépekhez, ha kicsit is lassú lesz a gép, kidobja a francba.
No vissza az Gigabyte deszkához, szeretnék bele 2 Gb (vagy 1x2Gb vagy 2x1Gb, nem tudom, melyik jobb, árban majdnem ugyanaz, de később nem hiszem, hogy kell bele több RAM), illetve legalább egy 2 magos proci. Ebayról nézegetek, egész jó árban vannak, majdnem fillérekért lehet venni már 2 magosat, no meg 1 Gb-os RAM-ot. Akkor a kérdéseim:
-RAM: bármilyen DDR2-es Ramot beletudnák tenni, még ilyen noname-eket is, vagy nézzem az itteni támogatási listát?
-CPU: Sajna v1-es a deszka, így csak sima AM2-es megy bele, bár írja, rakhatok, bele AM2+ és AM3 is, de korlátozva lesz a frenvenciája és a buszsebessége, az AM2+-nak csak az utóbbi. Jobban járok, ha csak sima AM2-es nézek, vagy megéri egy +-os?(* eredetileg v2.3-mas volt és egy AM3-mas 2 magos proci volt benne, de egyszer elromlott, elvittem szervizbe, mondták, majd megnézik, de nekem kellett egy használható gép, így vettem egy Asrock lapot és azt használtam. Mikor megjavították, nem néztem meg, hogy jó-e vagy, sem, eltettem a dobozába. Időközben az újabb deszkát eladtam meg a procit is, és összeakartam rakni a család számára egy gépet, akkor láttam, hogy v1-es kaptam vissza)
-
kisselandras
senior tag
Sziasztok !
Kellene egy kis segitség nekem ! mert sajnos nem igazán vágom ezt a témát
Volna egy ilyen alaplapom a gépemben ,m2rs485-btx.106 most van benne egy 3800+-os 1 gb ddr2 677 ram
máma vettem egy 5000 + prócit bele de az istenért se indul el
kérdésem a következő tovább tudom akkor fejleszteni a gépet ezzel a 5000 + sal?
Válaszokat előre is köszönöm mindenkitől !! -
rvp20
csendes tag
Sziasztok!
Az alaplapom : MSI MS-7309
Jelenleg egy AMD 4200+-os proci van benne, milyen procit ajánlanátok, ami ennél erősebb, úgymond megfelel a mai követelményeknek, nem a legcsúcsabb természetesen, de azért el-el fussanak rajta a mai játékok is. Mellette van 4 GB DDR2-es ramom, meg egy amd hd 4650-es kártyám. Kösz a segítséget!
-
Szisztok!
lenne egy Giga Ga-m61pme-s2 ami lap 100%hibátlan,de semmi Sata eszközt nem lát
Mi lehet a baja?
-
winfier
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy melyik a legnagyobb CPU amit ebbe az alaplapba (ASUS M2R32-MVP) bele lehetne tenni?
Sajna semmenyire nem ismerem az amd-s procikat.Köszönöm!
-
degu
senior tag
Nekem speciel tetszik ez a merészség'!
Hátultöltős,kovás puskával benevezni az olimpiára... -
diablo1984
veterán
válasz
Robinxd #13337 üzenetére
a 95W tdp-st elvileg igen, de nem szerencsés erre a lapra ekkora procit bízni, ezek az nforce-ok melegedtek magukban is rendesen, még a birs magos x2-esekkel is volt bajuk, szerintem ezt a 4 magos dolgot ezzel a lappal nem kellene erőltetni, mert ha elszáll a fesz köre a lapnak, akkor akár viheti a procidat is magával! cserélj inkább lapot!
-
Robinxd
csendes tag
válasz
diablo1984 #13336 üzenetére
Köszönöm a választ: Phenom II X4 945 de ezt elbírná nem?
-
diablo1984
veterán
válasz
Robinxd #13335 üzenetére
az alaplap egy ótvaros régi nforce-os am2-es lap, a proci meg egy am3-as dögevő! tehát semmi közük sincs egymáshoz! amd szerint sem, proci szerint sem, gigáék szerint sem, szerintem meg fullosan semmi! ergo, ha a lap megvan, akkor kereshetsz bele egy am2/am2+os procit, az a max, am2+ból is már azért a csúcsok odab@sznák a lapot! ha ragaszkodsz az általad választott procihoz, akkor vegyél egy am3-as lapot, abból is illik jobbfélét, mert a kinézett proci egy 125W tdp-jű rettenet és nem minden lap van ekkora teljesítményfelvételű procihoz felkészítve!
[link] ez a lapod honlapja, ott a cpu support list, a proci mellett a N/A szerepel, F6H-s biosszal még a gyengébb am3-as procikkal elvileg megbírkózik, de attól a régi nforce-tól csodákat ne várj, volt azoknak elég baja am3 nélkül is!
-
Robinxd
csendes tag
Helló szeretnék egy kis segítséget kérni.
Van egy ilyen alaplapon: GA-M56S-S3. Ebbe gy ilyen processzort akarok tenni: AMD Phenom II X4 965 3.4GHz AM3. Szerintetek ez az alaplap fogadná ezt a processzort: AMD Phenom II X4 965 3.4GHz AM3?
Mert az AMD-oldalán vannak kompatibilis listák az én alaplapomhoz is de valamiért nem hiszek benne. Vagy ha elbírná nagyon lekorlátozná az alaplap a procit?
A válaszokat előre köszönöm! -
Vartanus
őstag
Hali!
Adott egy Asus M2N-SLi Deluxe deszka, benne egy Athlon X2 4200+-os proci. Eddig egy Kingmax 800Mhzes 2Gb-os modul dolgozott benne,ami mellé raktam most egy Kingmax 800Mhzes 1gb-os modult, mind a kettőt a dual chanelnek megfelelő slotba(ugyanolyan színű) és mégis single chanelben megy...mi lehet a gond?? A deszka kézikönyvében azt írja hogy ajánlatos ugyanolyan modulokat használni,szóval lehet aza gond hogy egyik 2Gb-os másik pedig 1Gb-os?
-
degu
senior tag
Tudna Valaki ajanlani egy olyan lapot,amibe belemegy a jelelegi AMD X2-es procim,meg a DDR2-es memo,de lehet kesobb fejleszteni Phenom X4,esetleg bios frissitessel X6-os proci? /Mar ha erdemes,hosszu tavon, az X6-os procira gyurni !/
-
törölt tag
válasz
scott_free #13327 üzenetére
Ebben csak az az érdekes, hogy a lpon levő dolgok mindegyikéhez van hivatalos W8 driver. Csak nem az Asus oldalán kell keresni őket, hanem az eszközök gyártójánál.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
scott_free #13327 üzenetére
Valószínűleg felismeri a win8 magától a dolgokat. Persze, mivel nincs hivatalos support, nem reklamálhatsz sehol, ha mégsem. Próba, szerencse.
HGyu
-
scott_free
senior tag
az alaplapom - Asus M3A78-EM - hivatalos oldalán nincsenek fent windows 8-as driverek, csak win7-esek.
ettől még azért fog működni rajta minden rendesen win8 alatt? -
Sol@
tag
Az az igazság, hogy egyelőre nem vennék ilyet csak érdekelne, hogy egyáltalán létezik e mert azért ha utánakeresel rájössz hogy nem sűrű az ilyen lap. CF-be pakolt slit most nem venném ide mert azt még nem olvastam el ((kicsit félek tőle)) de pont ezért írtam hátha valaki előrukkol olyannal amire nem gondoltam!
-
lee56
őstag
Semmi baj, de én is amikor alaplapvásárlásra adtam a fejem, megtehettem volna hogy benyögöm valahova hogy a kritériumaimnak megfelelőt ajánljon már valaki, de inkább mégis vettem a fáradtságot és utánanéztem, és talán még mindíg gyorsabb volt így mintha csak válaszra várok egy fórumon..
-
Sol@
tag
Még szerencse, hogy nem n00b hülye gyerek vagyok és azért teszem fel a kérdést több helyen mert nem kapok és nem találok választ ((tényleg semmi flame)) de elég ritka sztm amit keresek és azért kérnék segítséget benne!
-
Sol@
tag
Sziasztok!
Felteszem a kérdést 3. topicban is max majd lefújoltok.
Tudtok esetleg olyan lapot mondani ami sli-t kezel, tudja az amd core unlockot és am2+ vagy am3 de ddr2-es támogatással (4 dimm) ?
Köszönöm szépen!
-
.LnB
titán
Sziasztok.
Tudna nekem segíteni valaki, olyan kérdésem lenne, hogy van egy AM2+-os alaplapom (MSI K9a2 Platinum) És processzort vennék bele újabbat. Jelenleg egy Phenom 9600BE van benne. Ezt cserélném le.
Mit ajánlotok amit még ez a lap elbír és jó teljesítményt nyújt? -
szacsee
nagyúr
válasz
04ahgy #13314 üzenetére
Lassan már úgy vagyok vele, hogy a tesztprogramok nem is fektetik meg a rendszert mindig, valós alkalmazások alatt viszont hamarabb előjön a hiba. Nálam IE alatt több lap megnyitva és csak híreket, fórumot olvasgatva jön elő simán, semmi extra nincs ráengedve.
Win Update is jó erre, viszont nem minden gépnél lehet elsütni, mert frissítve van már az OS.
I3-as vason pl ha felmegy csont nélkül az update nem is gyanakodtam volna semmire. -
szacsee
nagyúr
válasz
overseer #13308 üzenetére
Lehet a deszka PCI-E feszellátó áramköre ment világgá, volt már ilyenre példa.
Ha jól emlékszem a fórumon volt akinek "külső tápos" VGA-val ment minden flottul, de olyan VGA-val ami a PCI-E slotból volt etetve delejjel már nem ment.
Esetleg külső tápos VGA-val megpróbálhatnád hátha.... -
szacsee
nagyúr
válasz
overseer #13306 üzenetére
Ha már mindegy alapon, akkor cmos clear jumper áramtalanított állapotban és ráadásként az elemet vedd ki és 2-3 mp-ig érintsd össze pl csavarhúzóval az elemtartó érintkezőit.
Ha a bios idő is visszaáll alapra, akkor okés minden.
Init Display First vagy miképp van a VGA beállítás pedig tedd át PEG-re.
Ha így sem működik, akkor valószínű deszka, de tutira akkor mehetsz, ha egy PCI-E-s hangkarit pl beteszel a foglalatban és akkor sem nyikkan meg. -
overseer
csendes tag
válasz
diablo1984 #13303 üzenetére
biosig sem jut el sajna. ha visszarakom alaplapira,és bemegyek a biosba ott van egy lehetőség hogy pci-e lássa először de sajnos akkor sem megy, mellesleg ha benne van a kártya a gépben akkor kb 20-25mp-el később kapcsol az alaplap is.úgy értem felpörög minden, de csak később ad képet még az integrált is ha bent van a gépben a kártya.ha kiveszem minden jó.tv kimenettel még nem néztem. félek alaplap csere
-
overseer
csendes tag
Sziasztok!
van egy gigabyte ga-m685m-s2l alaplapom és az a gondom vele, hogy nem tudok képet csikarni a pci-e foglalatra.működött egészen addig amíg egy program telepítése után újra nem kellett indítani a gépet.bekapcsoláskor már nem volt kép, csak az alaplapi vga-n.Próbáltam cmos resettel is de az sem használt. van esetleg valakinek valami ötlete? vagy valószínű, hogy elszállt a foglalat? a kártya más gépben működik. másik vga-val is ezt csinálja.
-
szacsee
nagyúr
válasz
04ahgy #13300 üzenetére
Kösz megnézem!
Memtestnek volt hibás rilíze, azóta használtam vagy a Goldmem-et vagy pedig magát a gépet valós alkalmazásokban nézegettem.
Azóta 1 modullal megy frankón a gép, viszont valamelyik update nem szeret feltelepedni valami miatt. Ha nem csinál hülyeséget, akkor megnézem a másik modullal is ugyanebben a ramfoglalatban és a "jónak" vélt ramot a másik foglalatokban. Lehet hogy maga a modul is jó lesz, csak a DC-t nem szereti, majd kiderül. Remélem nem a prociban szállt el valami az IMC körül itt is.
Blendet jó, hogy megemlítetted, mert az yCruncher után még talán az volt az a program ami használható ramhibák és északi híd hiba detektálására.
Előző viszont nem indul a gépen.
Decemberi gépet még használja a gazdája, nem tudja nélkülözni, remélem kis idő múlva lesz némi "szabadideje" a gépnek és visszaküldöm a procit garanciába. Szerintem a Sandy Bridge IMC-je hibás. 1 modullal használja a gépet, így működik hibátlanul.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest