- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Borokafa #11199 üzenetére
2860-on (11x260) nekem sajnos csak akkor stabil ha megy közbe valami teszt. Azaz egy magot terhelnem kell. 250HT felett valamiért idle-ben fagy. A procit stabilan 2.9ig teszteltem 1.3v-on. De ha felrakom 1.4v-ra akkor instabil lesz az egész. Csak úgy jó ha minden auto-n van a biosban, különben fagyi van idle-ben. F5c bios van fent. elöször azt hittem táphiba, de a tápnak semmi baja. A lapon raktam bordát a Fetek-re, az se lehet. Itt ált meg a tudományom.
Ha megy 2.8-at 1.3v-ak akkor kell menie 3ghz-en is csak lehet 1.4v-al.Az zavar hogy már baromi rég óta el akarom érni az a nyamvadt 3ghz-et, de eddig eddig AMD procimmal se sikerült. > 2600+MP@2.7-en, 3200+ venice@2.6ghz,4200X2 Manchaster 2.9ghz 1,65v-on ami baromi sok. És most ez a 9550, simán sikerülne ha stabil lenne. Egy validate erejéig pesze összejött. 273x11
A legnagyobb gond az idle fagyás, és persze az hogy néha ba***k bebootolni és csak "áll" a post kép után szétfagyva. Jobb esetben elindul, de szétfagy XP betöltés után. A nem mindíg elsőre boodolos dolog akkor történik ha nem auto-n van a fesz vagy valamit állítottam a ramon. Auto-n meg csak 1.3v-ot ad a procinak és 2v-ot a ramnak.
-
Borokafa
őstag
válasz
MasterDeeJay #11198 üzenetére
Érdekes, mert nálam meg a 790xDS4-el semmi gond, ment phenommal is (9600) 2800-on egy darabig, x2-vel(4600+) meg akár 3500-on is.
-
válasz
band1103 #11197 üzenetére
Jó amit írtál. Sajna nem ennyire egyszerű a dolog.
Én úgy voltam a gigával hogy az első ugyan nem volt igazán rossz, de volt nála jobb is. K8NF9-ultra volt, annak ellenére hogy 320-as HT-t elő lehetett belőle csalogatni (csak windows alatt, mert biosban 210 felett fagyott), nem volt egy tuningbajnok ,mert feszemelések terén szegényes volt a BIOS. Az északi hídja aktív hűtés nélkül 240HT-t bírt, a felett instabil volt ha nem volt hűtése. Na ezt lecseréltem egy ABIT AN8-32x-re, +300mhz tuning, de csak 270HT körül volt a max stabil HT, a chipsethűtővel se kellett törődnöm. Ezután megfogadtam hogy Gigát nekem soha. De adtam mégegy esélyt, lehet hogy csak pechem volt és rossz szériát fogtam ki.
Aztán lett ez a 790x-DS4, amivel folyamatos szopó van. Nagyon instabil a lap 250HT felett, meg nem is mindíg indul el elsőre ha húzva van. (500w coolink és 450w corsair-al se) Képtelenség belőle kihozni a CAS4-et még visszaosztva se, pedig a ram elvileg tudja. Ezek miatt nem merek mégegyszer giga lapot venni. Mindíg is Abit "párti" voltam, csak ugye szegény Abit meg a habokban van. (AX78 meg baromi drága lett, még múltkor 13-14 volt most meg simán ráraktak 4-5eFt-t) -
band1103
őstag
Elolvastam Konfigos társunk hsz-eit attól kezdve hogy megrendelte majd megkapta, és ezt szűrtem le belőle. Nem azt mondtam hogy szar. Csak nem tökéletes mint ahogy fehér hollónak számít manapság ha egy premier lap tökéletes.
MasterDeeJay: Erre van a kedvenc közhelyem hogy ha az apa nem foglalkozott volna a fiú anyával csak mert élete első nőjében csalódott akkor most a fiú nem létezne. Nekem most egy SB700-as giga lapom van és még tuningban is meg vagyok vele elégedve.
-
válasz
band1103 #11193 üzenetére
Köszi a válaszodat!
DFI ből nekem 790GX-M2RS tetszik, mármint a "rendes" ATX méretű. (a mini atx-es lap furán mutatna egy eleve dupla magas szerverházba) Rosszul írtam, nem cserélem hanem eladom a régit (18eFt ért) és máshonnan ahol kapni valami jót ott veszek max 30eFt ig.
Gigát nem szeretnék, eljátszották a bizalmamat. Foxconn lapokról valami infó? -
band1103
őstag
válasz
MasterDeeJay #11191 üzenetére
Elég szépen körbeírtad úgyhogy csak azt tudom tanácsolni hogy ha tuningolni akarsz végy egy SB750 -es bármilyen lapot. Mondjuk ha nem vagy szerelmes a gigába akkor legyen DFI (ha van neki ilyen). Valaki meg az SB750-es MSI-vel szív nagyokat, úgyhogy szvsz lehet hogy a GA-MA790GP-DS4H (rev. 1.0) érdemes lehet a figyelmedre. A Biostar sem tökéletes de már jobbak az olvasott vélemények.
Lehet hogy neked nem kell az IGP de jelenleg több alaplap van SB750-el ami IGP-s mint ami nem. Ez lehet hogy megváltozni, lehet nem, de jelenleg ez a helyzet. (hú de sok "e") -
Gyuri27
félisten
válasz
MasterDeeJay #11191 üzenetére
-
Hali Mindenkinek!
Szeretném ha ajánlanátok valami olyan am2+-os lapot ami képes nagy HT-ra (legalább 275) phenomal. A jelenlegivel (Gigabyte MA790X-DS4) nem vagyok megelégedve és le szeretném cserélni, most van lehetőségem rá hogy el tudjam adni. Mindenképpen olyan kellene ami az új déli híddal szerelt. (nem BE proci lesz benne, ezért kell a HT,NB/L3 osztó is)
Amilyen márkát nem szeretnék az Asus és Gigabyte. Elöbbit azért mert cégnél szívtam vele sokat (olcsóbakkal és asrockal), utóbbit meg azért mert otthon szívtam vele sokat (tuningnál). Nincs tapasztalatom ezekkel a márkákkal: ECS, Biostar, DFI, Foxconn, MSI (érdekelne melyik gyártó lapja szereti a tuningot)
Integrált VGA nem lényeg, mert szinte biztosan nem használnám.Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
-
Dagaddt
aktív tag
MSI KA 790GX -el volt már valakinek dolga?
Véleményetek?
Ilyen lapba szeretnék beruházni, de gondoltam meg kérdem mitszóltok! -
darál0w
Jómunkásember
hali.
most vettem egy asus m3a lapot,ami am2+-os.én ebbe egy 5000+-os x2es am2 amd procit raktam,2 giga a-data ram és 8600gt videokari.
a gondom a következő.beindul a masina,kiírja,h 15 mp mulva kikapcsol...biosba nem enged belépni,viszont EZ flash-be beengedett.frissítettem is a biost. 10.01-est toltam fel rá.a probléma viszont megmaradt.biosba nemtok belépni...egyszerűen nem reagál a del gombra.és csak ujraindulgat.vagyis kikapcsol.
,mi leeht a gond? -
TomBoy1986
veterán
válasz
ArcticaN #11177 üzenetére
Ha nem akarod húzni, akkor vedd a lehető legolcsóbb 790GX-es lapot szvsz. FX és GX között elég sok különbség van, kezdve pl. azzal, hogy a GX-ben van egy int. VGA. Bár van egy olyan sejtésem, hogy kb. két cikket kellene átnézned eme témában itt (alaplapos tesztek) vagy pedig a wikipedián keresni az AMD 7x0 chipseteiről infót.
-
ArcticaN
csendes tag
790 fx vagy gx a jobb ? sb750 es déli híddal szerelt alaplapok közül melyiket gondoljátok a legstabilabbnak Phenom alá?Nem akarom húzni,talán csak picit.Tudtok vmit erről a Jetway cuccról?Szl mit vegyek,ha tutira akarok menni(Foxconn,asrock,MSI...)?? PLÍZPLÍZ,köszi köszi..
-
bnss
veterán
válasz
darthsmoke #11171 üzenetére
Telefonon elérhető Nándi esténként. Remélhetőleg jövő hét elején befutnak a 790GX-es Biostar lapok.
-
gyiku
nagyúr
válasz
darthsmoke #11171 üzenetére
gyuri nem homalyositott fel?
-
Gyuri27
félisten
válasz
darthsmoke #11168 üzenetére
Megy pü.
Máshol nem. -
törölt tag
válasz
darthsmoke #11168 üzenetére
Külföldön.
-
darthsmoke
Korrektor
Sziasztok!
Nem tudjátok, hogy Biostar TA790GX alaplapot hol lehet kapni? Itt a Fórumban láttam egy apróhirdetést... És máshol?
Köszönöm a segítséget előre is! -
gyiku
nagyúr
koszonom mindenkinek a tanacsot/kat
-
gyiku
nagyúr
válasz
Oliverda #11162 üzenetére
crossfirere amugy sem gyurok. bio 23k, msi meg 24k, annyi kulonbseggel, hogy egyiket lehet venni, mig masik beszerzese bizonytalan.
msi-n lehet allitani nb szorzot? phenom tuningnak nem kakukk igy? egyenlore x2 van, csak ha mar veszek uj lapot, olyat, ami kesobb is jo lesz -
Dózer
tag
Már megiedtem, h elég vmi az alaplapon
THX
-
Dózer
tag
Nem a 4. mag, hanem a a TMPIN3(nem 4
)
Kép -
Dózer
tag
Hy!
Azért írok, mert most vettem új gépet(GigabyteMA-790x-ds4, Phenom 9950BE, 2*2 GB Kongstone RAM, Sapphire HD-4850 DualSlot Cooler, Chieftech 550AB A táp)
Az lenne a kérdésem, hogy az AMD Overdrive-ban a 4-es hőérzékelő 85 fokot mutat, hogy az mi lehet és nem kell-e vele csinálni vmit?
A választ előra is kössz!
Sry ha nem témába vág -
band1103
őstag
Most nézegetem hogy milyen a felhozatal a giga 780G- lapokból.
Hááát, hatalmas a káosz. rev.1.0 rev 1.1 rev 2.0 meg "P" verzió. Szerencsétlen user meg döntse el hogy melyiket szeresse. Azt látom hogy a DS3H rev1.0 és a DS3HP rev2.0 között az egyik nagy különbség hogy a "P" 140W ready meg stb.... De hogy a 78GM-S2H rev 2.0 és a 78GM-S2HP rev2.0 között mi a különbség azt nem látom.
Mit variálnak ezek ennyit? -
nesa
veterán
válasz
Gyuri27 #11134 üzenetére
Ilyen 1kaptafa hutot majdnem mindenki gyart ,nekem is van 1 kis aranyos full rez lebontottam a muanyag keretet es 1 gyari AMD hutorol leszedett ventit kapott abbol is a leghalkabb hologramos ventit
1,425v akar paszivan is elviszi a 3000+ athlonom de azert 5v porgetem rajta full hangtalan.
Ja es a gyari AMD hutorol atraktam a lefogatot ugyhogy mar barmilyen AMD lapra ferakhato K8 tol felfele
Bio lap+ 3k+ athlon meg ez a huto volt 7k
nemvolt szivem otthagyni
de a zalman szebb
-
Gyuri27
félisten
Kösz 1 a 690v nem álmaim netovábbja, 2 nekem matx házam van a bio 790 a2+ meg atx (sokat kéne fürészelni), 3 soha nem adom el. Mióta vágyom egy zafír lapra hmmmmmmm.
Szóval ez a családba marad (oda adom majd hugomnak). A ph-n 2 embernek van ilyen lapja (az egyik én vagyok). Pedig itt több mint 100 ezer aktiv tag van! -
Gyuri27
félisten
válasz
Iron Funeral #11127 üzenetére
Link nem jó.
gyiku: mi is. De írigyelni már most irigyellek.
-
gyiku
nagyúr
tukon ulok, hogy irhassak vegre ide is, ugye gyuri?
-
nesa
veterán
válasz
Iron Funeral #11123 üzenetére
Neve az meg nincs, de durvan hut
A kephez kepest annyit valtoztattam hogy csavarozva van mert a muanyag pockok nem tartottak meg stabilan a nagy tomeget
, vehettem volna zalmi NBF47 is de en rezbol akartam es ez meg nagyobb is, kb 1,3k volt az anyagkolteseg.
-
törölt tag
válasz
Iron Funeral #11123 üzenetére
Mit gondolsz, az NBF47 esetében mit jelent az 'N'? (A pontos feloldás egyébként: nesa Brutális Fésűje) Csak ugye a Zalman vidékén nem voltak képesek helyesen leírni, nBF lenne eredetileg. De lehet csak arról van szó, hogy az nVidia perrel fenyegette őket, ha az első betű kisn.
-
nesa
veterán
válasz
Oliverda #11121 üzenetére
Nemal csalen csak tevagy tul merev es meroleges
ebbol az anyagszelesegbol igy jott ki ha 5mm szelesebb rezbol csinalom akkor lehetett volna egyenes is de szerintem ennek nincs jelentosege
Ja es az elso memoria slottba is is befer a ram ,a borda es a ram kozott fenyfele forditva epp atlehet latni
-
nesa
veterán
Chipset hutes sajat kivitelbe a javulas kozel 20 fok a gyarihoz kepest kulso homerovel merve.
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
Phenom 8450 X3 proci alá milyen alaplapot ajánlanátok?
Tuning fontos szempont lenne (normális kereteken belül, nem kell extrém tuning), használtba gondolkozom, az új ára nem legyen több mondjuk 16e Ft-nál.
Lehet MicroATX is, ha van ezek közt is jó féle.
-
Borokafa
őstag
Ezt most raktam össze
-
band1103
őstag
Ma találkoztam egy olyan "bolti" eladóval aki váltig állította hogy a 3650-es Radeonja igenis képes HCF-re. Állítólag még utána is nézett. Na, most valamiről lemaradtam vagy csak át akart vágni a pali.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Mercutio_ #11110 üzenetére
Alulfeszeléshez CrystalCPUID vagy RightMark CPU Clock Utility (RMClock) ajánlott CnQ helyett.
Én most speciel CrystalCPUID-t használok, mert RMClock-kal véletlenszerűen lekapcsolt néha a gép. Mióta lecseréltem CrystalCPUID-re a lekapcsolgatások megszűntek.
-
HERR Z
veterán
válasz
Mercutio_ #11108 üzenetére
b3-mas phenomok mennek, lefele tudod mindnek csökkenteni a szorzóját -igaz én 9950-nel szarakodtam annó
jw-ben feszt ne ott állíts ahol a ramnak hanem az egyel bentebbi menüpontnál....1.2V f3-man elég kaksi, f2-esem tudott 1.225V-ot ugyanabban a lapban ami köztudottan trágyább mag
cnq alulfeszelés esetén nálam = off, az csak egy plusz hibalehetőség -
Mercutio_
félisten
válasz
HERR Z #11081 üzenetére
Konkrétan melyik típus ami megy 10X szorzóval 1.1V-on stabilan?
J&W 780UVD-ben hol állítsak feszt a 4600+ F3-as proci esetén, hogy finoman tudjak csökkenteni? 1.25-nél stabil 1.2-nél is annak tűnik, de ha usert váltok akkor, a második userből kilépve fekete marad a képernyő ilyenkor
Ennél kisebb fesznél már el se jut az XP-belépő képernyőig
Vagy ha eleve csökkentett fesszel hajtom a procit CnQ-t tiltsam le? -
nszabolcs
tag
Nagy különbség van az AM2 és AM2+ között? Érdemes AM2+ -os lapot venni?
-
Gyuri27
félisten
válasz
TomBoy1986 #11102 üzenetére
Az nagyon nem kéne.
-
spgabor
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #11097 üzenetére
És nekem a 9850-hez melyiket ajánlanád jobban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A20e // Számla // Garancia // Ajándék töltő //
- Eladó szép állapotban levő Lenovo Tab M8HD 3/32GB / 12 hó jótállással / gyári tartozékokkal
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital WD RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3227, 91% Akkumálátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3223, 93% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest