- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Tökéletes töketlenség
Új hozzászólás Aktív témák
-
bnss
veterán
Szia!
Komplett PC-re van igény, tehát házzal, táppal együtt?
Ha igen, akkor én ilyet vásárolnék:
- GIGABYTE GA-MA74GM-S2H ~13k
- AMD Athlon 64 LE-1640 AM2 BOX ~10k
- BUFFALO 2048MB DDR2 667Mhz ~4,5k (itt spórolhatsz 1-2k-t, de szvsz nem éri meg - Kingmax/Kingstone memróiákat nem használok)
- SAMSUNG 250GB 7200rpm 16MB SATA2 ~10k
- ASUS TA-861 ~6,5k
- FSP ATX-350PNR ~5k (bőven elég, jelen esetben nem éri meg a PNF a 2k pluszt)
---
Összesen: ~49k (ahogy Te is számoltad)Én mindenképp megpróbálnám rábeszélni az illetőt a némi plusz költségre, cserében a minőségibb/megbízhatóbb alkatrészekért. 2 db PC esetén ez még nem oly mértékű túlköltekezés - szvsz.
-
kem
addikt
Sziasztok!
Van ennek a lapnak saját topicja(nem találtam)?
Szívesen olvasnék tapasztalatokat.
Irodai gépekbe vennék 2 ilyet Sempronok alá.
GIGABYTE GA-M61PME-S2 -
Cadal
őstag
válasz
Silenzio #11890 üzenetére
Hi!
Egy kérdés, négy válasz:
1; Azt hogy rev 1,0 azt nem jelölték, de a Rev 2,0-t ha másról nem a 6 db sata csatiról egyből megismered (ez az egyik plusz SB700-ban)
2; Ha már lesz a boltokban, akkor ragaszokodj hozzá!
3; A Rev 1,0 lap is 100%-ig kezelni fogja az AM3 foglalatos procikat!
4; SB 600 kontra SB 700 (vagy mondhatnám Rev 1,0 kontra Rev 2,0)
- + 2db sata
- + 2db USB
- modosított PWM
- DualBIOS
igy elsőre ennyi. Jah és nagyon jó lap!
-
törölt tag
válasz
Mr.Csizmás #11889 üzenetére
Ezt felejtsd el! Elavult és gyenge chipset. És ugye nForce, szóval a lemezkezelése érdekes dolgokat produkálhat, drivereket is csak óvatosan érdemes hozzá telepíteni.
Inkább ez: [link]
-
Silenzio
addikt
Egy kérdés: feltüntetik a Gigabyte AMD 770 DS3 alaplapon, hogy Rev 2.0-ról vagy a simáról van-e szó? Mennyire ragaszkodjak a 2.0-hoz? Jelent valami hátrányt az 1.0 majdan az AM3 kezelésében? Ugyebár az egyik SB600-as, a másik SB700-as híddal bír.
-
Mr.Csizmás
titán
Köszi
[link] ez jó dolognak tűnik?
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Mr.Csizmás #11887 üzenetére
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Sweet Lou 6 #11886 üzenetére
ájponon kívül máshol is tudsz? olyan max. 12-13 ezer lenne.
-
Sweet Lou 6
addikt
válasz
Mr.Csizmás #11885 üzenetére
-
Mr.Csizmás
titán
Tisztelet a társaságnak!
Segítséget szeretnék kérni. X2 4200+-t néztem ki, ez alá kellene valami olcsó, másodvonalbeli alaplap, no A$U$, no ASSrock. Kérhetek javaslatokat?
Egyetlen szempont: integrált vackok legyenek, és olcsó (bocs ez 2 lett
)
előre köszönöm a megtisztelő válaszokat
-
Konfigos
őstag
Keresd meg őt : nándika Ha lehet telefonon mert tudomásom szerint keveset van már gépközelben
És ha tud vegyél tőle olyan lapot ami az adatlapomon van.Nagyon jó deszka nagyon hűvös és keményen tuningos.Én még annak idején 20kért vettem postával de felmentek az árak ezért lehet 22 körül lesz.Ezen van Hd3300-as vga támogat minden procit és nagyon stabil és hűvös -
Konfigos
őstag
1066 minek ha ugysem Phenom kerül bele?
Lapra meg mennyit szánsz?Mert attól függ milyet kapsz.Ha már szánsz rá 23k körül és van nándinak még olyan lapja mint nekem van azon elég komoly integrált van már tudomásom szerint a legjobb.Egyébként legolcsóbb integrált lap ami am2es és találtam az ez:
-
sziasztok
úgy tűnik vasárnap meghalt a s939-es lapomon a bios chip, ezért úgy döntöttem ideje váltani
a gép igazából csak netezésre és hd film nézésre lesz használva, ezért egy 4450e procit gondoltam bele, vganak megteszi az integrált, csak gyorsitsa a videókat
milyen lapot ajánlanátok, ami később alkalmas lehet a tuningra és meg felel az elképzelésimnek?
memóriából 800-as vagy 1066-os legyen, hogy a c&q biztosan működjön? számít ez egyáltalán? -
dqdb
nagyúr
válasz
band1103 #11879 üzenetére
Amikor a Gigabyte lapok között nézelődtem, akkor az összes 780G-s lapot P-vel és P nélkül összehasonlítottam. Vagy szóról szóra megegyezett a specifikáció, vagy maximum a P-s előnye a DualBIOS volt. Rákerestem a jelölésrendszerre, egy helyen azt írták, hogy a P szuffix jelentése Pro, és elvileg több portot takar, ami mint tapasztaltam, nem igaz
A mostani alaplapnál az GA-MA78GPM-DS2H jelölést ellenben már sikerült megfejteni:
GA: alaplapról van szó
M: AM2 socket
A78G: AMD 780G chipset
P: ahogy valaki már korábban is írta sideport memory
M: mATX méret
D: Ultra Durable 2
S2: smart, safe
H: HDMI -
band1103
őstag
válasz
Clueso #11877 üzenetére
Köszi hogy utánajártál
. Már ez is haladás és egy kicsit tisztább így ezzel. Viszont értelme mégis volt mert a P végződésű lapok elődeiből sok-sok revizió készült és már átláthatatlan lett az egész. A lap dobozán meg nincs feltüntetve csak a lapon és azért fel kellene bontani a dobozt hogy megtudjuk a rev.-et.
A gigáék válasza arra enged következtetni szvsz hogy ha ezek ugyanazok a modelek akkor azért különböztetik meg őket mégis egy P betűvel mert ezekből a lapokból nem lesz több revízió és ezek a legújabb revíziójú lapok. Ki fog derülni ha nem így van de eddig ez a legvalószínűbb magyarázat. -
Clueso
csendes tag
válasz
band1103 #11871 üzenetére
Bocsi, ezt benéztem, igazad van.
Megpróbáltam hitelt érdemlően utánanézni, de arra a kérdésemre, hogy mit jelent a P a név végén, illetve mi a különbség a P-s és P nélküli alaplapok között, a Gigabyte Global Technical Service csak annyit tudott válaszolni, hogy "basically, they are the same model" . A P betű jelentéséről nem nyilatkoztak. Úgy tűnik, hogy vagy csak marketing fogás, vagy valami szupertitkos dolog lehet...
-
Konfigos
őstag
Egy kérdés
Milyen am2es alaplapot tudnátok nekem mondani 0-13k körül amin már van normális integrált vga?Olyan kellene ami hűvösebb lap és egy nagyon picit támogatja a tuningot is x2 terén.
x2 4800+os procihoz kellene asszonynak.Erről mi a vélemény? M2N68-AM
Más: van valakinek eladó ac freezer 64 pro-ja? 2.5k körül
-
band1103
őstag
válasz
ksanyo #11874 üzenetére
Te nem akarsz 2x kiadni pénzt ramra . Előbb egy 800-asra majd egy 1066-osra. Elég 1x egy 1066-osra. Én is ezt a stratégiát követtem. Ráadásul úgy olvastam hogy jövőre áremelkedések lehetnek ram piacon mert a gyártók csökkenteni akarják a termelést. Ha csak pletyka akkor is inkább most venném meg mert mi lesz ha tényleg igaz lesz?
-
ksanyo
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy új gépet összedobni, és felmerül egy kérdés RAM-okkal kapcsolatban:
Alaplap Gigabyte 780g-DS2H lenne.
Egyelőre x2 4850 vagy 5400-5600 proci lenne hozzá, de jövöre nézve kerülhet bele phenom II, és itt a nagy kérdés, hogy vegyem meg most hozzá az 1066-os memóriákat vagy maradjak 800-nál? Egy év múlva elég nehéz lehet eladni a 800asakat, nem? Esetleg tuninggal simán jók a phenomhoz? Nem veszi vissza nagyon a rendszer teljesítményét ha nem mennek 1066-on a ramok? -
band1103
őstag
válasz
Clueso #11869 üzenetére
Annyira túlhaladott hogy már meg is lett cáfolva!
mod.: Nem teljesen az az igazság. A P tényleg azt jelenti csak nem mindegy hogy hol helyezkedik el. A te általad írt példák nem sideportosak de ennek utánanézhettél volna mielőtt írsz. Viszont ha a P itt helyezkedik el: GA-MA78GPM-DS2H ; GA-MA790GP-DS4H akkor tényleg a sideportot jelöli.
Viszont ha arra is ráakadsz hitelt érdemlően hogy a végén lévő P betü mit jelent akkor az jól fog jönni mert még a nagyok is itt csak találgatnak. -
diablo1984
veterán
mind rendeléses listával operál, chesternél ami a listában szokott lenni, azt tudja is hozni(tapasztalat, majdnem mindenem tőle van, meg jópár cuccot hoztam tőle másnak is)
hammonnak 5-6körül jön az új listájaamúgymeg ők is nagykeresek mind, sőt van, hogy a cuccot nyugatról hozzák...
-
Moric
aktív tag
válasz
diablo1984 #11866 üzenetére
Budai vagyok.
Az a baj, hogy árlistán mindig minden van, csak mikor kellene, akkor éppen nincs.
Én nagyker árlistákat néztem, ha nekik nincs, nem valószínű, hogy kiskerben lenne.
Ettől függetlenül írok nekik, talán tudnak más beszerzési forrást, vagy van benragadt készlet. -
diablo1984
veterán
chesterfield árlistája
itt nézd meg, mindkettő van, ASUS kerülendő mint a napalm, az abit meg leállt az alaplap gyártásáról....gianni-nál is van mindkettő....gyanítom, hogy hammonnál is rendelhető....szóval még bőven kapható! a 690g-s ami kifutott, pedig jó lap volt!
merre lax? ha pert környékén, akkor gianni jó neked, ha dunántúl, akkor bármelyik(márha postázni kell)
-
Moric
aktív tag
Igen, azt látom, újban már nem igen lesz egyik se.
Aki tud eladó GA-MA78GM-S2H, GA-MA770-DS3, az szóljon!Újban ezt tudom megvenni: Asus M2A-VM HDMI.
Vagy ezt: Asus M3A78-EM, de ez már kívül esik a kereten, de ha rábeszéltek, rááldozom azt a kis pluszt.Még ránézek az Abit-ra, régen volt ilyen márkájú alaplapom, nem volt vele semmi baj.
-
Moric
aktív tag
válasz
diablo1984 #11861 üzenetére
Közben ezt találtam: Gigabyte MA78GM-S2H
Ez jobb választás, mint a Gigabyte MA770-DS3? Árban elhanyagolható a különbség.
Zavaró, hogy külön vannak az AM2/AM2+ alaplapok, közben a 4850e-t többségében mindkét platform támogatja.
-
diablo1984
veterán
jah, ha külsős vga-val akarod használni, akkor jó a 770-es giga is, de hamég valahol találsz 690g-s chipsetes deszkát, az még a 15k-s szintbe is beférne, és jó választás, bár a mai árak mellett, lehet annak is magasabb az ára....szóval jó az a 770-es giga és még húzhatod is a procidat benne!
-
Moric
aktív tag
válasz
diablo1984 #11859 üzenetére
Videokártyának HD4670-et terveztem bele.
Kicsit olvasgattam közben, a firewire jócskán behatárolja a lehetőségeimet, ahogy látom.
Gigabyte MA770-DS3 elsőre is szimpatikusnak tűnt. -
Moric
aktív tag
A tanácsotokat szeretném kérni.
Össze kellene állítanom egy költséghatékony gépet. A procinak 4850e-t néztem ki.
Milyen alaplapot tegyek alá?
Látom sok fajta chipset létezik, amd, nforce, sis, via. Ezekből melyiket érdemes preferálni?
Ami fontos, hogy legyen firewire (IEEE 1394) port az alaplapon és 2+ sata port.
Nagyjából 10-15e szánok rá, nem feltétlenül ragaszkodom az újhoz, lehet használt is.Még egy kérdés. Ram-ból milyen gyorsat nézzek a 4850e-hez, 533/667/800/1066? Nem lesz húzva, lényeg, hogy ne fagyjon le.
-
dezz
nagyúr
válasz
band1103 #11856 üzenetére
Az angol lapon sincs 1.1-es, és guglin "GA-MA78G-DS3H (rev. 1.1)"-re rákeresve sem bújik elő.
Nos ha az angol lapon ott van a logo az 1.0-ásnál, akkor mi akadályozza meg, hogy te itt M.o.-on igénybe vedd?
Szerintem nyilvánvalóan a magyar oldalt lassabban/hanyagabban frissítik (általános jelenség sajnos a legtöbb gyártónál).
Most már csak az a kérdés, hogy ezek a lapok valóban a néhány hónap múlva jövő AM3-as procikat is támogatják-e majd (bár szinte biztos), vagy csak a 2 új AM2+-os 45nm-est (jelenleg ez a helyzet)?
Gyuri27: Stimt!
Elvileg majd 2010-ben (2 év múlva...) jöhet olyan proci, ami talán már csak AM3 lapban működik (DDR3 memóriával). -
band1103
őstag
Lehet hogy csak elírták de volt már olyan gigáéknál hogy egy lapot a földnek csak egy bizonyos területén adtak ki és nem tudhatom hogy ezt történt e a 1.1-essel. Csak mert akkor a magyar oldalon nem fog megjelenni.
"...mellesleg ezek az 1.0-ás CPU support listájában is ott vannak!..."
Igen az angol ldalon. A magyaron meg eltűnt a táblázat és egy "Hamarosan" felírat díszeleg. Gondolom frissítés alatt van.mod.: Ráadásul az angolon már fent van az AM3-as logo hogy ready de a magyaron nincs. Tehát van remény hogy az F5-öt követő bios-ok majd támogatni fogják az AM3-as procikat?
-
-
dezz
nagyúr
válasz
band1103 #11847 üzenetére
Ehhez annyit tudok hozzátenni, hogy a 2.0-ás CPU support listájában sincsenek AM3 procik, pedig az általad linkelt AM3 support listában szerepel, már az első FA kódú BIOS-szal. Illetve, ez "AMD® AM3 /AM2+ 45nm CPU Motherboard Support List", hogy pontosak legyünk... Lehet, hogy a 2.0 sem támogatja (egyelőre) az AM3-asokat, csak a 2 45nm-es AM2+-osat, ami a CPU support listában is szerepel -- mellesleg ezek az 1.0-ás CPU support listájában is ott vannak! Ja, én nem látok 1.1 verziójút a lapból; nem lehet, hogy csak elírták az AM3/45nm AM2+ support listán?
Gyuri27: No, hát én is sírok, mert én meg azt mondom, hogy miért kellene kizárni az AM2 és AM2+ tulajokat az AM3 foglalat használatával, amikor helyette AM2+ is lehet azon a lapon, és akkor AM2, AM2+, és AM3 procik egyaránt mehetnek bele? (Csak AM2 és AM2+ procival nem használhatók rajta a DDR3 slotok.)
-
Gyuri27
félisten
válasz
band1103 #11850 üzenetére
Sírok. Annyit mondtam, hogy legyenek am3-s lapok amiken lesz ddr2-dd3. Semmi mást. Minek ezt így túl ragozni. Amúgy engem az sem érdekelne ha költség hatékonyságból az asrock sb600 rakna a lapra, ha nem felejti ki belöle az nb szorzó állitást. Nincs bajom a mostani chipsetekkel (kerülhet rá 580 is)
-
band1103
őstag
válasz
Gyuri27 #11846 üzenetére
"...Ami értelme lenne az am3 lap ddr2 párositásnak a következő. Van az usernek, 800 cl3-s, 1066 cl4, 1150-1200 cl5-s ramja. Nem feltétlen éri meg 1333 ddr3 cl7 (jó esetben, rossz esetben cl8-9-re) váltani..."
Ez igaz lehet de jelenleg tudod mi különbözteti meg az AM2+ -os és az AM3-as lapokat ebben a pillanatban? Tudod te is csak nem kapcsolod össze az összefüggéseket:
A mai nap kizárólag a DDR3 slot. Ha egy AM3-as lapon DDR2 slotok vannak akkor az már nem is AM3 hanem csak egy AM2+-os lap, csak hát ugye a AM3-as foglalat miatt nem mennek bele az AM2+-os cpu. Tehát manapság minek kihozni egy olyan lapot ami úgymond "már van" a piacon? Hiszen jelenleg semmi nem különböztetné meg azt a lapot az AM2+-os lapoktól!! Majd akkor ha már olyan chipsettekkel jönnek ki amikkel AM2+-os lapot már nem adnak ki (1-2 év múlva). -
dezz
nagyúr
válasz
band1103 #11844 üzenetére
Akkor most olvasd el a #11843-ast (előtted eggyel...). Ja, és ne csak az első mondatot.
Amúgy volt, aki a jelenről beszélt, legalábbis nem úgy tűnt, hogy fél-egy éveket akar várni, hanem max. az első AM3-as lapokat. Na de ez az, hogy csak azért, hogy AM3-as procit használjon, azok nem feltétlenül szükségesek. Főleg ha DDR2 ramja is van, amit nem akar lecserélni. Vagy ha nem is volt, akkor is itt van az árkülönbözet, ramnál is és a lapnál is.
(#11846) Gyuri27: "Ami értelme lenne az am3 lap ddr2 párositásnak a következő. Van az usernek, 800 cl3-s, 1066 cl4, 1150-1200 cl5-s ramja. Nem feltétlen éri meg 1333 ddr3 cl7 (jó esetben, rossz esetben cl8-9-re) váltani, ha még oly olcsó is lesz mint állitod."
Ez világos, nem tudom, miért írod le mégegyszer. Csak én arról beszélek, hogy akkor megteheti, hogy nem egy AM3, hanem egy AM2+ lapot vesz (jelenleg, és még egy jó darabig ugyanaz a chipset). Ezesetben, ha már volt egy AM2 v. AM2+ procija, azt sem kell kapásból lecserélnie. Aztán akármikor beszerezhet egy AM3 procit is hozzá, és beleteheti.
Továbbá neked is ajánlom a #11843-ast a 2. bekezdéstől.
"Amúgy meg ha am2-höz lehetett anno agp-t társitani, meg 690-re is van am3 bios bármi elöfordulhat."
Csak az fordulhat elő, ami technikailag kivitelezhető.
Ezeknek nem volt akadálya.
"Az amd még mindig nem zárkózhat el (és nem is szabad) egy esetleges am3 ddr3-ddr2 kombó lap kiadásától. Az asus-asrock azért nem kis cég, hogy neki nemet mondjanak."
Na, ennek már valamivel több az értelme, mint pusztán kizárólag az AM3 procit kizárólag DDR2 rammal párosítani kívánó ügyfelek részére kihozni egy lapot. De még több értelme van az AM3 foglalat helyett egy AM2+ foglalatot rátenni, és akkor az AM2 és AM2+ procik tulajai is hasznát vehetik.
Erről beszélek.
-
band1103
őstag
Más téma:
Van (újra
) 1 dolog amit nem értek. Nekem van 1 GA-MA78G-DS3H lapom abból is a rev1.0
Azóta kijött a rev1.1 és további rev2.x-es lapok. Lázasan nézegettem hogy az én rev1.0-ba menne-e majdan egy AM3-as cpu, de a AM3 support listában nincs benne az 1.0 csak az 1.1 or better. Elkenődtem hogy ez m iért van így, és arra gondoltam hogy csak bios frissítést kellene kivárni.
Gondoltam ma egyet és megnéztem a lapom magyarúl is tudó oldalát. Ezen oldal bios menüjében nem lehet RSS-re iratkozni. Láttam hogy megjelent a legújabb F5H bios a lapomhoz .
Viszont régen hiányoltam a bios rss-t és felmentem a gigabyte angol nyelvű honlapjára ahol megkeresve a 1.0 -ás lapom, feliratkoztam a bios RSS-ére. Mikor megláttam a fenti magyar oldalon az új biost, kíváncsi lettem arra hogy megjelent-e az rss-en is. Érdekes módon ott nem jelent meg az F5H hanem azzal ellentétben az F5-ös új biosz jelent meg.
Az F5H az 2008.12.19.-i viszont az F5 meg 08.12.23-i. A magyar oldalon nincs fent a lap mellet a AM3 Ready logo de az angolon fent van.
Akkor most mi van? Mi az a H utótag a magyar oldalról leszedhető bios-nál? Azt jelenti hogy Hungary? Nem tom de nem hinném. De akkor mi? Bátran felnyomhatom a későbbi F5-öst? De akkor a magyar oldalon miért nem az van fent? Azért mert késve frissítik ? -
Gyuri27
félisten
Ami értelme lenne az am3 lap ddr2 párositásnak a következő. Van az usernek, 800 cl3-s, 1066 cl4, 1150-1200 cl5-s ramja. Nem feltétlen éri meg 1333 ddr3 cl7 (jó esetben, rossz esetben cl8-9-re) váltani, ha még oly olcsó is lesz mint állitod. Amúgy meg ha am2-höz lehetett anno agp-t társitani, meg 690-re is van am3 bios bármi elöfordulhat. Az amd még mindig nem zárkózhat el (és nem is szabad) egy esetleges am3 ddr3-ddr2 kombó lap kiadásától. Az asus-asrock azért nem kis cég, hogy neki nemet mondjanak.
band1103: értem én, hogy jobb chipset de a mostanival sincs semmi gond szvsz.
-
RC9
tag
válasz
Gyuri27 #11842 üzenetére
ez az megin h. ki minek a hive..
Ha én váltok akkor ugy váltok h. mindent...
Nem szeretem a köztess állpotokat azt én kiforratlannak érzem meg nem tartom megbizhatonak.
Lassu de biztos váltáshoz jó a köztes állpot.Minidg volt ilyen váltásoknál pl. van olyn lap ami kezel agp-t meg pci-e t is.
Meg van olyan is ami anno kezelt sd ramot meg ddr-t. Én ezekben sosem biztm mer ez mindig a kezdet.Akkor váltok ha már biztos és minden megfelelö.
Ha értitek értitek ha nem nem
am. mind a kettötöket megértem.
egyikötök azt erölteti h. egy processzort veszel viszonylag olcsó és majd tudod használni a következö lapodban (egy lépés a váltáshoz) nem rossz ötlet..
a másikotok pedig ugy csinálná h. venne egy lapot mit mindent kezel és am3 as. tehát venne egy lapot meg egy procit a többit tudná ksöbbre tartogatni amig esnek az árak addig használná a ddr2-t gondolom én. ez is egy lépés a váltáshoz.
Ez viszont mindenki szive joga és pénztárcája eldönteni.
-
band1103
őstag
válasz
Gyuri27 #11842 üzenetére
Tehát dezz azt mondja hogy jelenleg ugyan azt a chipset-et használják mind AM2+-hoz mind AM3-hoz és ezért nem lenne jelenleg értelme annak a dolognak viszont ti nem is a jelenről beszéltek mint dezz hanem arról az eljövendő időkről mikor már lesznek sokkal újabb chipsetek is AM3 alá amik viszont már nem jelennek meg AM2+ alatt, és akkor jönnének ki a DDR2-es foglalatú AM3-as lapok? Teljesen világos mit nem értettetek egymás közt
!
dezz:
"...1. Az új chipset-család megjelenéséig eleve értelmetlen...."
De ők ez utánról beszélnek. Nem?mod.:
"...nem biztos, hogy hozzájárul ..."
Hááát, ha már megcsinálta a kompatibilitást akkor nem tehet sok mindent. Legfeljebb nem ati-chipsettel hozzák ki hanem rácsap az nv -
dezz
nagyúr
válasz
Gyuri27 #11842 üzenetére
Ezért írtam, hogy jelenleg, és még legalább fél évig a középkategóriában, és majd' egy évig a felsőben.
A következő tényezők csökkentik az esélyét AM3 + DDR2 lapok kijövetelének:
1. Az új chipset-család megjelenéséig eleve értelmetlen.
2. Akkorra meg már valószínű olcsóbb lesz a DDR3.
3. Az AMD is DDR3 platformként kezeli az AM3 platformot, így nem biztos, hogy hozzájárul a DDR2-vel való párosításhoz.
4. Az AM3 foglalatba nem mennek bele az AM2 és AM2+ tokos provik. (Tehát, hiába működnének a DDR2 memória miatt, nem lehet beletenni. Így a vevők köre lecsökkenne az AM3 tokos procik tulajaira.)Nos, akkor már sokkal ésszerűbb lesz kihozni egy AM2+ lapot az új chipsettel, nem gondolod? (Ami nem zárja ki eleve az AM2 és AM2+ procik használatát.)
ps. csak a tényszerűség kedvéért, ezt az ábrát én propagáltam már hónapokkal ezelőtt. (Még vitáztunk is rajta Olival, mert nem hitte el.
)
-
Gyuri27
félisten
Mint írtam értem én amit mondasz csak te nem amit én.
Ha a mostot nézzük valóban az ember vesz egy am2+-s lapot am3-s procit és kész. De mikor már lesznek am3-s lapok és ddr2-s ramot akarok használni akkor miért vegyek am2+-s lapot, ha van olyan am3-s lap ami kezeli mindkét mem fajtát? Hiszen a proci tudja ezt.Amúgy: 1-s pont: eddig is világos volt. 2-s pont szintén. 3-s pont szintén. Ezt az ábrát meg ha vissza keresel már egy idelye Oli jóvoltából láttuk itt.
Már csak az kell, hogy te érts meg minket/engem. -
dezz
nagyúr
Mármint AM2+ vs. AM3-ra gondolsz, pontosabban a DDR2 és DDR3 közötti különbségre? Az majd akkor derül ki pontosan, ha le lesz tesztelve...
De valószínű nem lesz túl sok különbség teljesítményben, így inkább csak akkor lesz érdemes erre váltani (egyébként miről váltasz?), ha olcsóbb, vagy legalábbis ugyanannyi lesz az ára a DDR3-nak, mint a DDR2-nek. Vagy ha majd kijön az új chipset generáció (minimum fél év), és mondjuk csak AM3-as lapok lesznek vele.
diablo1984: Nincs itt semmi kötekedés, csak arról van szó, hogy olyasmit erőltetsz, ami (jelenleg, és még jó darabig) értelmetlen, és nem akarod megérteni, amit szeretnék veled megértetni...
Gyuri27: A következőket próbálom megértetni veletek:
1. Az AM3 foglalat kiképzése olyan, hogy fizikailag sem megy bele AM2 és AM2+ tokos proci.
2. Ez azért van, mert az AM3 az az AMD által meghatározottan DDR3-as platform, amit nem is tudnak kezelni az AM2 és AM2+ tokos procik. (Mivel itt a prociban van a memóriavezérő, a procitól főgg, nem a chipsettől.)
3. Ezzel szemben az AM3 tokos procik működnek (ha BIOS támogatás is van) AM2 és AM2+-os lapokban is, mivel kezelik a DDR2 ramokat is! Tehát, hogy AM3 tokos procit használj, nem feltétlenül kell AM3-as lap. (Főleg, ha nem akarod lecserélni a meglévő DDR2 ramodat.)
4. Jelenleg ugyanazt a chipset-családot használják az újabb AM2+-os és AM3-as lapok. Középkategóriában min. fél év múlva várható újabb chipset, felsőben meg nagyjából egy év múlva, amit talán már csak AM3-as lapokra tesznek majd rá.
5. Tehát, jelen esetben lényegében "AM3 + DDR2" = AM2+ (+ DDR2)...Na, talán ebből érthetőbbé válik:
-
Gyuri27
félisten
Értem én. De miért ne használhatnék am3-s lapot, procit ddr2-s rammal? Amig a helyzet az, hogy 8 giga 800-s ddr2 20k-ért elérhető a ddr3 minden tudása karcsú.
Oliverda: tényleg pofás kis lap. Azt, hogy mit mutat meg meglátjuk. Mint ahogy azt is, hogy lesz e végre normális hazai disztribució a foxxinál.
-
diablo1984
veterán
szerintem megéri várni, habár az am3-as rendszerek még az elején elég nívós árral bírnak majd, de bejövetelükkel az am2+-os dolgok árait fogják lefelé tolni....
most így átgondolva, nem tudom, hogy mit csinálj, mert ha most váltasz am2+-ra, akkor lehet egy fél év, vagy 1 év múlva válthatsz am3-ra, mert az am2+ is kihalt szériára kerül amd-jéknél(mint a 754, 939...), de most tény, hogy drágább váltani, mint talán 2 hónap múlva....dezz: már aztsem tudom, hogy min vitatkozunk, csak olyan kötekedés szaga van az irományodnak felém...
-
dezz
nagyúr
válasz
diablo1984 #11831 üzenetére
De mi a fenéért akarna AM2+-ról AM3-ra váltani, amikor úgyis DDR2 rammal akarja használni, amíg a chipset is ugyanaz? (A válasz előtt gondold már át egy kicsit!)
-
diablo1984
veterán
hát ha még garos, meg a procihoz egy gyári hűtőt is adsz, akkor szerintem el tudnád annyiért adni, szvsz lenne rá vevő!
Geza26: Gigabyte alaplapok ati chipsetes példányai erősen ajánlottak, de ha nem sürgős még neked, akkor várj a vásárlással tavaszig, mert jelenleg túlzottan fenntvan az alaplapok ára és tavaszra várhatóak újabb deszkák a piacon így természetes a mostani árak zuhanása is!(de ebben az árkategóriában nagyon korrektet is tudsz kapni)
-
RC9
tag
válasz
diablo1984 #11833 üzenetére
Köszi a gyors választ.
És szerinted 20k-t eltudnék kérni a lap ér meg egy 4200+x2 ér?
-
Geza26
senior tag
Hello!
Ebben tud valaki segíteni?
-
RC9
tag
válasz
diablo1984 #11831 üzenetére
asus m2n4 sli-nek az értékéröl tud valaki valamit mondani?
Üdv.
-
diablo1984
veterán
az asrock a sporolás híve szokott lenni, az értelme, hogy ha valakinek van 4gb ddr2-ese, pci-e es karija meg komplett gépe, de am3-ra akar váltani, akkor megveheti a lapjukat és csak proci kell bele, a többit meg átrakja....általában az olcsó szokott lenni, csak ennyi az értelme....
ismerd meg az asrock munkásságát, vagy várj fél évet és meglátod! -
Attis86
csendes tag
válasz
Csaba.... #50 üzenetére
[B]sziasztok nekem van egy problémám most cseréltem alaplapot és a a bajom hogy msn-em nincs, egyszerűen nem enged belépni ( internet van meg van Skye-is de msn nem akar lenni)
az előző lappal volt minden lehet az hogy alaplaphiba?[/B]
segítene valaki ????????????
segítséget privátba légyszíves
-
Oliverda
félisten
Egész ízléses a dizájn.
-
dezz
nagyúr
válasz
diablo1984 #11826 üzenetére
Akkor újra: ennek mi értelme lenne, amikor ugyanezt megkapod egy AM2+ lap képében? Az AM3 platform legfőbb lényege a DDR3 memória! Emellett nem tudok más különbségről, mint az eddigi egyszerű diódás hőmérsékletmérést váltó Thermal Sense Interface-ről.
Ja, és nem a chipkészlettől függ, hogy DDR2 vagy DDR3, mert AMD prociknál "ősidőktől" a prociban van a memóriavezérlő.
-
diablo1984
veterán
arra, hogy az asrock csodákra képes, ddr2-es memófoglalattal is tol ki majd aam3-as lapot, mint ahogy oliverda is írta alattam, hogy nf3-as deszkát is megcsinálják am2+-ot fogadóvá, ergo, fogják a letünt chipszeteket, ráhegesztenek egy am3-as foglalatot és kész is a ddr2-es am3-as lap! még p4-es korszakban is csináltak sd ramos lapokat, nekem is volt olyan, nem semmi!
-
dezz
nagyúr
válasz
diablo1984 #11823 üzenetére
És? Ez most mire volt válasz?
-
Oliverda
félisten
válasz
diablo1984 #11823 üzenetére
AsRock AMD AM3 / AM2+ 45nm CPU Motherboard Support List
Az AGP-s nForce3 250 chipsetes AM2NF3-VSTA is bekerült a listába pl.
-
diablo1984
veterán
giga 690g-s lapjához most toltak ki egy phenom 2 kompatibilitású bios-t, ami ugye csak ddr2-eseket fogad! igaz nem am3-as, de nem is mai csirke, hát megoldották, az asrock-éknál meg a régebbi chipsetekkel szoktak ilyen csodákat csinálni, hogy ráforrasztanak majd egy am3-as foglalatot....
-
dezz
nagyúr
válasz
Gyuri27 #11821 üzenetére
Csak akkor lenne igazán értelme, ha a DDR3 slotok mellett vannak.
(Legalábbis amíg ki nem jön az úgy chipset generáció -- feltéve, hogy azokkal már nem építenek AM2+-os lapokat.) Ha AM3-as procit (*) akarsz használni DDR2 ramokkal, semmi akadálya: végy egy AM2+-os lapot, és tedd bele.* legalábbis Phenom II v. majd a 45nm-es Athlonok -- lehet, hogy a majdani Bulldozer már csak a DDR3-at fogja támogatni (egy proci-láb hozzáadásával el tudják érni, hogy csak AM3 foglalatba lehessen belerakni).
-
Gyuri27
félisten
Asus alaplapok AM3-as CPU foglalattal érdekes konstrukció.
-
törölt tag
válasz
diablo1984 #11814 üzenetére
Nem is a topicban hangzott el...
-
phallos
tag
válasz
diablo1984 #11810 üzenetére
Sajna tőle már kérdeztem, de nincs és nem is igen lesz.
-
phallos
tag
válasz
diablo1984 #11807 üzenetére
Esetleg valami kevésbé zsebbenyúlós?
A helyzet az, hogy a felfogatókeret pöckét letörte a hűtő, de ilyen keretet sehol sem találok. Egy zalman árából pedig már új alaplapot veszek.
-
phallos
tag
Hali!
Létezik olyan AM2-es hűtő, amit nem a gyári hűtőkeretre (retention module) kell felfogatni, hanem annak furataiba?
-
Gyuri27
félisten
[link]AM3-as Asrock alaplap: M3A790GXH-128M
-
band1103
őstag
Egyébként mikorra is jön a 780E?
-
band1103
őstag
válasz
the_stig #11801 üzenetére
Az általad linkeltet én is olvastam már és ne értsük félre a dolgokat. Nem azt mondja hogy a DXVA+felírat csak Vista alatt működik hanem azt hogy a leírása működik csak Vista alatt. Meg lehet oldani XP alatt is csak másképp.
Ami a te DXVA problémádat illeti arra nem csak az a magyarázat hogy más lehet a level vagy a bitrate .Ezer kódolási beállítás van amit ha nem úgy adnak meg akkor nem lesz teljesen DXVA kompatibilis a film. Ezek közé nem tartozik közvetlenül a képarány bármennyire is egzotikusnak tűnik. Nem beszélve arról hogy jó ideje leszoktak már a RIP készítő csapatok a Level5.1 szint alkalmazásáról. Attól még bele lehet futni de már nem annyira.
CtrlHD a RIP csapat? Még nem hallottam róluk. Nevesebb csapatok jó RIP-eket készítenek mint pl:a TRiNiTY, P0NR, Rabbit. Inkább az ő munkáit keresd.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Garancia! Steam Deck LCD 512GB + 256GB Ajándék Micro SD Kártya!
- Eladó szép állapotban levő Lenovo Tab M8HD 3/32GB / 12 hó jótállással / gyári tartozékokkal
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest