- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
válasz
szacsee #13299 üzenetére
Goldmem régi program, nem naprakész. Én a Memtest86+ 4.20-at használom. http://memtest.org.
Volt olyan hibám 16GB RAM-ban, hogy 200 órát futott hibátlanul. Azon a gépen a Prime95 blend hibázott. Az egyik RAM volt a ludas, memteszt nem mutatta hibásnak, ha több másikkal volt együtt. Egymagában el sem indult vele a gép, vagy ha elöl volt...
Mi lett a decemberi gépeddel? Ott is volt valami rejtélyes hiba, ha jól rémlik?
HGyu
-
szacsee
nagyúr
válasz
04ahgy #13298 üzenetére
Volt egy kis időm foglalkozni a géppel.
G2-es a proci, feszültségek nem ugrálnak terhelés közben, csak minimálisan és a hőfokok is szerintem rendben vannak (60°C terhelés alatt maximum a legmelegebb mag) gyári hűtővel.
MCP-nek nevezett északi-déli híd bordáját levettem és kb. spaknival kellett leszednem a gyári pasztát róla. 5 perc alatt ennek a hőmérséklete 60°C fölé emelkedett üresjáratban. Jelenleg egy 1200-as S-flex van a HDD-k felett így közvetlen ráfújja a beáramló levegőt. 50°C körül így megáll terhelve is és stabilitás tesztben sem hibázik, vagy fagy. Nem restartol a masina, hanem a kép merevre fagy, amit nálam már produkált, HDD és memória hiba is.
Tápot még letesztelem, de kevés esélyt látok rá, hogy az lenne a probléma oka.
Stabilitás teszt után viszont ie-t megnyitva fagyott üresjáratban, most kivettem az egyik ramot és így pötyögök, eddig OK.
Goldmem ezek szerint nem hiába futott le olyan sokáig. -
04ahgy
nagyúr
válasz
szacsee #13295 üzenetére
Csak úgy tipp képpen: G1 vagy G2 steppinges a CPU (CPU-Z-ben nézve). Monitorozó programmal nézz hőfokokat, esélyes, hogy irreálisak lesznek. A CPU-ban nem a legjobban sikerült a hőmérőszenzor, az nForce-os lapok meg nincsenek a vele való barátkozás magaslatán (AMD chipes lappal nincs gond).
HGyu
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Egyik ismerősöm áthozta a gépét, mert nem akaródzott bekapcsolni.
3 beep egymás után és semmi. Tápot kicseréltem, mert a mercury nem egy életbiztosítás.
Az apróban vettem LiteOn tápot (HP, Dell-be használt állítólag), ezzel beindul a masina, viszont közben fagyogat. Ramot teszteltem Goldmemmel Hiren CD-ról ( 9 óra alatt futott le 2Gb tesztje dual ch.-ben).
A konfig a következő:
AMD X2 5000+
Gigabyte GA-52L S3
2x1Gb DDR2 800 Mhz
GF 9400 512 Mb
Hitachi Desktar HDD ~500GbMint írtam Goldmemmel tesztelve, HDD és VGA átrakva az én gépembe, jelenleg is így pötyögök és stabil. VGA-ra gyanakodtam a 3 síp miatt (bár beep code-ot nem néztem pontosan). HDD 100%-os, Alaplap és proci maradt már csak hibatényezőnek.
Volt már gondom rossz AMD procival (Brisbane X2 4000+), ezért nem merek alaplapot berendelni neki, viszont nincs szabad AMD-s vas a közelben amiben le lehetne tesztelni mi lehet a gond. Szerintetek mi tévő legyek?Ha számít, a tápból 1-2 kanóc hiányzik, ami lehet befolyásolja a működést, de azt a hét végén tesztelni fogom... képen a 12 és 23-as láb a hiányzó (gyárilag ilyen a táp)
-
04ahgy
nagyúr
-
Sziasztok!
Bocs,de ide is beírom...háthalenne egy Gigabyte GA-M68SM-S2L lapom
minden működik prímán...csak 1 gond van vele...........
Win-ből nem tudom leállítani!!!!!!!
kilép belőle,de ventik,táp pörög tovább?!
Most ez mi?
próbáltam több procival,rammal,táppal és vga-val is -
Imi Csabi
tag
Sziasztok!
Adott egy Gigabyte GA-M68SM-S2L AM2-es alaplap. A Freezer Pro ac 64-es ventilátor sikeresen letörte a hűtőtartó keret egyik oldalát. Próbáltam megcsinálni, de reménytelen. Kérdésem az lenne, hogy beszerezhető-e ilyen keret valahonnan.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
huby80 #13282 üzenetére
Ebben a topikban már rég válaszoltunk, nem is egy ember: [link].
Nincs értelme több helyen copy-paste-olt kérdést feltenni, mert valaki jelzi, vagy akár automatikusan is felhívod magadra a moderátorok figyelmét. Nem nézik az ilyesmit jó szemmel. Én most nem jeleztem, mert van elég bajod a lapod miatt...
HGyu
-
huby80
senior tag
Sziasztok!!
Ma frissitettem biost ga-ma 770ds3 gigybyte alaplapn a @bios segédprogramal! letöltöte a legfrisebb biost "telepitete" majd kért egy restartot és azota se kép se hang csak pörögnek a ventik és ennyi!!! elemet kivettem stb stb de semmi ! valakinek valami ötlet? vagy ez kuka?
a virtual dual bios hogy müködik ? nem ilyenkor kéne megjavitani magát?
-
bremere
csendes tag
válasz
diablo1984 #13280 üzenetére
Thx.
-
Khemmo
csendes tag
Helló! Annyit szeretnék kérdezni, hogy egy amd phenom x4 9650 és egy msi k9a2 cf együtt megérhet-e 30.000 huf-ot? Köszi!
-
04ahgy
nagyúr
válasz
lajafix #13274 üzenetére
Előtte a BIOS frissítés szükségességét ellenőrizd, nézd meg a linkelt lapok közül melyik van neked, pl. CPU-Z-vel, és az a jelenlegi BIOS verziót is kiírja. Akkor a linkelt lapok CPU támogatási listáján megtalálod, hogy melyik BIOS-tól támogatott az Athlon II-es. Ha neked újabb van a lapban, akkor csak CPU csere, és már megy is. Amúgy meg frissíteni kell előbb, mert nem fogja a lap ismerni az Athlon II-es mikrokódját.
HGyu
-
lajafix
addikt
válasz
diablo1984 #13270 üzenetére
kösz mindkettőtöknek, 780Gs a chipset rajta. ha Phenomot nem is de egy athlon IIes kétmagosat megpróbálok felhajtani.
-
bremere
csendes tag
Vagy inkább hadjam a fenébe a bios frissítést?
Nagyobb proci- újabb vagy más fajta deszka? -
bremere
csendes tag
Üdv
Köszi a válaszokat,
Ez a bios van fent : Phoenix-Award BIOS v6.00pg. (aida 32 szerint)
Kerestem hozzá újabat,de nemigazán találtam.
Amit az aida kidobott mint frissités lehetőséget (Abit )oldalát onnan nem tom letölteni.
Am a 4200+os is brisbane magos meg a 4800+ os is.
Ha tudtok ujabat pls 1 linket! -
04ahgy
nagyúr
válasz
lajafix #13268 üzenetére
[link] - ezek közül valamelyik a haverod lapja. Ki kellene deríteni melyik, mert nem ugyanaz a BIOS frissítésük. A legfrissebb BIOS-ra frissíteni, aztán a megfelelő (legfrissebb) BIOS-szal két-három-négy magos Athlon II / Phenom II is belemegy a lista legtöbb tagjába.
HGyu
-
lajafix
addikt
Egyik ismerősömnek van egy 1 magos am2es processzoros gépe, nem egy világszám, azaz tetűlassú. Az MSI alaplapról nem találtam kb semmit, szerintettek mi a legjobb proc, ami belemegy? illetve mit lenne érdemes bele venni? nekem ránézésre athlon x2 tűnik optimálisnak de érdekelnek ennél jobb javaslatok.
kivágtam a CPUZ riportból a lényegeset:
Name AMD Athlon 64 LE-1640
Codename Orleans
Specification AMD Athlon(tm) Processor LE-1640
Package Socket AM2 (940)
CPUID F.F.3
Extended CPUID F.5F
Brand ID 2
Core Stepping F3
Technology 90 nm
Core Speed 2600.1 MHz
Multiplier x FSB 13.0 x 200.0 MHz
HT Link speed 1000.1 MHz
Stock frequency 2600 MHzDMI System Information
manufacturer MICRO-STAR INTERNATIONAL CO.,LTD
product MS-7302
version 1.0
serial To Be Filled By O.E.M.
UUID {00000000-0000-0000-0000-0021851F7935}DMI Baseboard
vendor MICRO-STAR INTERNATIONAL CO.,LTD
model MS-7302
revision 1.0
serial To be filled by O.E.M.DMI System Enclosure
manufacturer MICRO-STAR INTERNATIONAL CO.,LTD
chassis type Desktop
chassis serial To Be Filled By O.E.M.DMI Processor
manufacturer AMD
model AMD Athlon(tm) Processor LE-1640
clock speed 2600.0 MHz
FSB speed 200.0 MHz
multiplier 13.0x -
törölt tag
válasz
diablo1984 #13265 üzenetére
nForce 780a volt a neve a chipsetnek. Innen az AN78 típusjel. A GeForce 8200 volt a benne található IGP. Ennyire egyszerű.
Az Abit fénykorában pont arról (is) volt híres, hogy a konkurenseinél jóval hosszabb ideig támogatta a termékeit. A vége felé ez már persze nem volt igaz.
-
diablo1984
veterán
válasz
#65675776 #13264 üzenetére
jó, de a 8200-as nforcera a 78-az miben hajaz? nem néztem a termékpalettát, csak azért a 78-ból könyveltem atisnak, de tény, hogy az abit lapok jók voltak, csak ideje korán elfelejtették őket bios utánpótlással! ati chippek még a g1-es birsekkel elvoltak, de az nforce-osokhoz válogatni kellett a procost takarosan, ha megvolt a tuti, akkor még húzni is lehetett őket!
-
törölt tag
válasz
diablo1984 #13262 üzenetére
A nevéből egyértelműen látszik, hogy nFosos. Az ATi chipsetes Abit lapok ATakármennyi számmal jöttek (illetve az AT9-32X csak jött volna), plusz az AX78. Az AN, illetve akármiN az minden esetben nFos-t jelentett.
A Brisbane-ekkel meg nem csak az Abit lapoknak volt problémája, hanem magukban a procikban volt elbaltázva a hőmérő szenzor. A G1-ekben totálisan, a G2-kben meg alulmértek. Ezen senki sem tudott BIOS-frissítéssel segíteni. És nem függött a chipset gyártójától sem, AMD chipsetes lapoknál ugyan úgy jelentkezett.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
diablo1984 #13262 üzenetére
Igen, az Abit kései lapjaival, mint ez is, elég sok gond volt már. A leszállóág már akkor borítékolható volt!
HGyu
-
diablo1984
veterán
válasz
04ahgy #13261 üzenetére
na vettem a fáradságot és utánanéztem, csípőből rátüzeltem hogy ati 78-as chip van rajta(a nevéből), de tévedtem, mert nvidia 8200-as, abitéknál ilyen félremérés nvidia fronton mondhatni tipushiba, anoo nekem is az 520-as nvidia chipes abitomhoz vadászni kellett a procit amit megeszik(asszem a g1-esekkel volt teljesen kuka, a g2-eseket meg alulmérte), a windsorokkal ha jól rémlik, nem volt bajuk, 99%-hogy itt is ez a probléma! ezen bios frissítés nem segít, az enyémen és másén sem segített, vadászni kell hozzá procit, vagy a proci alá deszkát.....
mod: ahogy elnézem, a 10-es bios támogat mindent, az meg szerintem az alap volt, 11-es javít pár dolgot, de leírásban proci hibát nem írnak! szerintem ezen nem gyógyítana az sem...
-
04ahgy
nagyúr
válasz
diablo1984 #13260 üzenetére
Jólvan na. Azt azonban még nem tudjuk, hogy az AN78-as lapjában hanyas BIOS verzió van. Pedig jó volna, ha közölné.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
diablo1984 #13258 üzenetére
4800+ van többféle maggal és többféle steppinggel is: [link].
G1 és G2 Brisbane, 89W és 65W TDP-s F2 Windsor. (És akkor ezek még csak az AM2-esek
).
HGyu
-
-
bremere
csendes tag
válasz
diablo1984 #13256 üzenetére
paszta ,hűtő rendben,a hőfokot nem néztem de 1 próbát megér!
Thx. -
bremere
csendes tag
Már azon felül h meik fajta van fent.
Esetleg egy frissítés megoldaná a dolgot? -
bremere
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Adva van egy Abit EN78gs alaplap x2 4200+ procival,cserélni szerettem volna a procit x2 4800+-ra.Minden okénak tünt ,1-2 percig ,utána kikapcsol a gép.Ujra indítás után megint .
Csináltam biosz resit vagy 3x-or,ugyanaz az eredmény! A lap támogatja a procit.
Elméletileg simán mennie kéne ,Win7 van telepítve.
Ötletek, tippek,vélemények? -
törölt tag
válasz
petrelli86 #13248 üzenetére
A S940 és az AM2 nem ugyan az. A hűtőrögzítő keretük másfajta rögzítésű. Szóval a Ninja Plus saját keretével biztosan nem fogod felrakni.
-
petrelli86
aktív tag
Scythe "NINJA PLUS " hűtőt feltudok szerelni am2+ cpu-ra?
itt azt írja socket 940, hát tudtommal az am2 ia 940pin..
segítsek nem akarom potyára megvenni -
klambi
addikt
csak megerősítés kellene, de úgy emlékszem hogy am2+ -os proci belemegy am3-as foglalatba?
-
Gyufaaa
veterán
válasz
diablo1984 #13240 üzenetére
"hát intelt ne egy amd-s lapba, jobban jársz hidd el!" Pedig nagy áttörés lehetne.
-
Mercutio_
félisten
-
wikings2
őstag
Sziasztok!
GAM61PME-S2P adott ez az alaplap
a kérdésem egyszerü.
Olcsó alsó-középkategóriás procit keresek bele természetesen 2 magosat. Milyet kéne vennem? amd intel is jöhet (már ha kezeli a kicsike)
Köszi! -
djculture
félisten
válasz
galaxy07 #13235 üzenetére
.Abba a prociba csak ddr2 es memória vezérlő van ergó abba a lapba belehelyezve ddr3 memóriával összerakva lesz szép kis füst jelenség.ddr2 es memóriát szabad csak belehelyezni ha azt az am2+ procit teszed bele!!!.Szerencsére azon a lapon van ddr2 es foglalat is,a sárga színűek a ddr2.
-
galaxy07
tag
Hy EveryBody! nmtudom jó topikba írok e de lenne pár kérdéem amik válaszokra szorulnak
segítsetek please! van nekem egy AMD Athlon X2 7850+ Black Edition processzorrom és szeretnék egy gépet építeni! Egy olcsobb árfekvésű lap lenne az alapom hozzá (Asrock N68C-S UCC) Kérdésem a következő lenne, hogy ezt az alpalapot használhatom e a saját CPU-al!
Másik kérdés pedig hogy, ezen az alaplapon DDR3 foglalatok vannak! Mekkora sebességen tudom hajtani max a ramokat?
Segítségetek előre is köszönöm! -
törölt tag
válasz
Debilon #13226 üzenetére
A CPU Support szerint mennek benne AM2+ procik...
-
scsaba01
csendes tag
Üdv!
Egy AM2-es lap "büszke" tulajdonosa vagyok (MSI MS 7310). Találtam egy procit ami felkeltette az érdeklődésem, csak AM2+ -os. Azt szeretném megkérdezni, hogy a végén a + mit jelent, illetve, hogy jó-t a lapomba? (a "+"-ról van egy sejtésem, de amíg meg nem erősítik nem merem megvenni)
A proci: AMD 64 x2 7850
Ha már itt járunk, ha valakinek a prociról van valami véleménye, tapasztalata azt is várom -
Matthisa
tag
válasz
diablo1984 #13220 üzenetére
jaja a procié se a 3pines rendszer venti se és a vga ventije se!én már azon is csodálkoztam 20pines az alaplap csatlakozója!
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #13220 üzenetére
Nekem halt így meg 2 tápom is. Minden ment, csak a lap nem kapott áramot. Szóval táp csere szvsz.
-
Matthisa
tag
kiszedtem az elemet egy 10 percre!semmi változás! a ventik se mennek! csak ami egy molexről megy 12cmes és a táp ventije !a gép most se indul! cmos cleart próbáljam ki?
-
Matthisa
tag
a tápon a kondikat nézzem meg?
-
diablo1984
veterán
válasz
Matthisa #13215 üzenetére
vagy a tűket rövidre zárod, de az elemet ki, tápkábelt kihúzod és vársz 1 percet!
de egy másik táppal próbáld indítani a cuccost, nekem is egy ilyen halt meg, ráadásul 1-2 nap alatt, pedig nem egy vérkonfig volt, de azok a leselejtezett tápok az enyémből kiindulva hamar halnak! az enyémet kicserélték, én ki sem próbáltam, eladtam, az új tualjnál 1 hét után az is meghalt! szóval nekem semmi jó tapasztalatom nincs ezekkel a hipro-kkal!
jah, nekem 700-as volt a táp, de egykutya lehet beszerzést nézve!
-
Matthisa
tag
a táp egy hipro430w oem táp! ja és köszi az előző választ!
-
Matthisa
tag
mostmár a ventik se mennek!!! létezik; h megmegy a táp mikor összeállítom a gépet!? ez a táp kb 2hónapos, eddig ment, csak egy másik alaplapot hajtott!
váááá szétmegyek! cmos elemet meddig vegyem ki? vagy a cmos clear pint h kell kezelni?
-
Matthisa
tag
üdv emberek! vettem egy használt alaplapot! neve: Asrock alive xfiresata2 r3.0!
amiket belepakoltam nvidia gf 9600 gt,1,5 gb ddr2 800mhzes kingmax,athlon x2 4800+,samsung 200gb sata>hipro táp hajtja őket! összeraktam és előszőr el se indultak a ventik ki se lehetett kapcsolni majd elosztóból kihúztam. Ezután visszadugtam bekapcsoltam mentek a ventik, de még akkor se volt kép!csipogás semmi! mi lehet a problem?ja swich card az be van dugva!nem tom mi lehet! jól át.úrtak? -
törölt tag
válasz
Andor111 #13209 üzenetére
Nem valószínű. Inkább a lap tápellátó része nem felel meg teljesen a K10(.5) igényeinek, és ezért fagyogat. Egy dolog, hogy A64 X2-k esetén (K8) támogatottak a 125W-os procik, de azoknak sokkal egyszerűbb a tápellátása is. A Split Power Planes valószínűleg nem ízlik a lapnak.
Amit megpróbálhatsz esetleg, hogy letiltod az energiagazdálkodást (CnQ, C1E) BIOS szinten. Emellett jó lenne tudni milyen OS. Mivel csökkentett módban elindul valószínű, hogy valamelyik driver is bekever. Ha XP, akkor csökkentett módban szedd le az AMD processzordrivert.
-
Andor111
csendes tag
válasz
Oliverda #13206 üzenetére
Igen ez 1 hoszab történet de besűrítem.
Vettem 1 Gtx260 karit majd ki derült,hogy az 5000+proci nem üti meg a mércét a karihoz,se baj irták itt a fórumon de belebírok tenni nagyobbat is amit én sem tudtam.Meg is örültem hogy nincs veszve semmi ,meg is lett a kis quad működött is másfél hétig rendesen ,igaz kisebb fagyások be csúsztak de nem tulajdonítottam nagy jelentőséget neki ,egészen tegnap estig.!
Az 5000+ pedig beszámoltattam a quadba. -
Andor111
csendes tag
válasz
Oliverda #13202 üzenetére
Az áramtalanítás alatt érted a bios resetet?
Igen már áramtalanítottam és ki is szedtem az összes hardvert a cpu-n kívül..
Award BIOS típusa Award Modular BIOS v6.00PG
BIOS verzió GA-M56S-S3 F6h
De ami 1kicsit aggaszt hogy a Gigabyte oldalán bétának írja a bios verziót.
Ezt a boltban rakták fel de evett a kis ördög és letöltöttem én is a bioszt de nem merem elinditani,de csökentett módban lehet-e ilyesmit csinálni?
Mert ha csak bios alatt akkor nem fogok látni szinte semmit, és hát nehéz valamit is csinálni ha az ember nem látja, + nem is ért úgy hozzá! -
Új hozzászólás Aktív témák
- Óvodások homokozója
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Google Pixel topik
- Autós topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Nintendo Switch
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Crucial Ballistix 16 GB (2x8 GB) 3600 MHz CL16 DDR4-kit eladó
- ASRock H61M-VS LGA 1155 alaplap
- MSI Z590-A PRO - Socket 1200 - Intel Z590 Chipset - alaplap!
- Kingston Fury Renegade rgb 32gb(2x16) KF436C16RB1AK2/32---aqua gari 2028.07.22
- Gigabyte GA-MA770-UD3 rev: 2.0 AMD AM3 alaplap + Phenom II X4 Black Edition 955 proci
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- Xiaomi Redmi Pad Pro 256GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Garancia! Steam Deck OLED 1TB Kézikonzol!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest