- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
szki
őstag
válasz
band1103 #10799 üzenetére
Oké, nem szorzó!
Hisz pl. a HT esetében sem a szorzót állítom vissza 5-ről 4-re (A64x2 jelenleg), hanem a frekit 1000-ről 800-ra.
Kösz a segítséget!
Tehát ha lesz karácsonyra egy Phenom procim, akkor nem lesz korlát az NB/L3 a tuningban, és rendesen meg tudom majd hajtani a procit -
band1103
őstag
válasz
#65675776 #10789 üzenetére
Vágom.
Viszont én csak arra reagáltam hogy nesa kolléga nem értette hogy hogyan jöhet ki 400Mhz-es ramfreki mikor x2 nel 383,4Mhz az ramosztók miatt. Semmi többről nem esett szó.
Nekem csak az nem tetszik hogy várnak a kuma premierjével addig míg ki nem jönnek az első 4 magos 45nm-es Phenomok. -
band1103
őstag
-
Gyuri27
félisten
[link] k10-nél mindent a 200-s buszból számol. Tuning az szerintem az intel ellenében érdekes. Mert azonos órajelen 10-20% a difi. 2600 vs 2300-nál meg 10%. Szóval nem gyenge az. Ár? A 6000+ is 20 pénz. Teljesitményben meg 5400+ és az 5200 közé esik. Egyik 13+ másik 15+. Elvileg kettő közé fog esni. Most hogy az amd ezzel akar e robbantani és mennyivel olcsóbb a gyártása nem tudom. Mert ezek függvényében lehet olcsóbb is.
-
Gyuri27
félisten
band1103: nem sokkal voltál gyorsabb
-
band1103
őstag
-
band1103
őstag
válasz
Balagex #10778 üzenetére
Alaplaptól függ. Az én lapom defaultja az hogy be van kapcsolva az integrállt de az Init Display First meg PEG-re (Pci-E)van állítva. ilyenkor ha nincs benne a kari akkor az integrált adja a monitornak a jelet ha meg benne van a kari akkor a kari adja. Ez egy fajta "lefocizás" de az integrált ekkor még mindig bekapcsolva marad. Ha zavar az áramfogyasztásban akkor kikapcsolhatod a biossban.
-
Balagex
csendes tag
Megrendeltem az MSI DKA790GX Platinum alaplapot, ami tud hybrid crosfire-t.
Kaptam egy ASUS EAH3650-es videókártyát.A kérdésem, hogy ezek fognak-e együtt dolgozni ebben a csoda hybrid crosfire-ben, vagy sem?
-
-
Oliverda
titán
A 9550-ből hogy jön ki a 2.2GHz vagy a 9850-ből a 2.5? Esetleg a Q6600-ból a 2.4 vagy még sorolhatnám. Sehogy.
Gyanítom hogy az xx0xx lesz a legkisebb nem kifejezetten energiatakarékos Deneb/Propus és 2.5GHz-en fog üzemelni.
A lényeg hogy van elegendó potenciál ebben a számozásban, tehát valószínűleg most egy darabig nem kell majd újból variálni. A 4 számjegyű jelölést emlékeim szerint 2001 óta használja az AMD és az első Palomino magos Athlon XP-vel kerül bevezetésre. Talán az Athlon XP 1500+ volt az első CPU aminél már órajel helyett ezt használták.
-
-
Oliverda
titán
válasz
band1103 #10766 üzenetére
Első két számjegy:
10xxx 2-Mag L3 cache nélkül(??)
12xxx 3-Mag L3 cache nélkül
14xxx 3-Mag 6MB L3 cache
16xxx 4-Mag L3 cache nélkül
20xxx 4-Mag 6MB L3 cacheA harmadik számjegy az órajelre utal:
xx1xx = 2.6Ghz(??)
xx3xx = 2.8Ghz
xx5xx = 3.0Ghz
xx7xx = 3.2Ghz(??)A negyedik arra hogy AM2+ vagy AM3
xxx5x = AM2+
xxx0x = AM3Az utolsót pedig még felhasználhatják bármi egyéb jelölésére. Nem bonyolult szvsz. Az Intel által manapság használt számozások ennél jóval semmitmondóbbak szvsz.
-
band1103
őstag
válasz
McSzaby #10764 üzenetére
Amikor írtad hogy csak játék alatt akkor arra gondoltam hogy a megnövekedett teljesítménynél adódnak a gondok. Aztán olvasom hogy vista alatt a pasziánsz is fagy. Ez már nem terhelésfüggetlen Elsőre azt mondanám instabil tápellátás de hogy a táp-e vagy az alaplap ellátása azt nemtom. De ez szigorúan szvsz.
A ramok mennyi feszt kapnak az alaplap szerint?
-
McSzaby
őstag
válasz
band1103 #10763 üzenetére
Na a tápról csak annyit tudok hogy 450W-s , amire SZINTÉN azt mondták hogy elég ebbe a gépbe! De a táp már nekem is eszembe jutott! Pontosan nem tudom a táp márkáját de azt hiszem egy Mercury, Codegen szintet veri szóval nem a legjobb! Tuningolva nincs teljesn automata beállításokon megy az egész! Hőmérsékletnél minden rendben azt is néztem már!
Szerinted a táppal van a hiba? -
McSzaby
őstag
Hello!
Haverom összerakott egy teljesen új gépet, de valami nem jó. Mikor el kezd játszani a gép egyszerűen lefagy, és ha esetleg sikerül bezárni a lefagyott programot/játékot (ami egyébként elég ritka), akkor pedig bejön a KÉKHALÁL. Ugyanez van, ha esetleg FULLSCREEN-ben akar filmet nézni.(Normál kisképernyőben, szóval nem fullscreenben nem fagy le) Ez vista és xp alatt is így van! MSN,Mozilla Photoshop és minden más progi elfut a gépen. Vista alatt mondjuk még a passziánsz is befagyott!Esetleg valami ötlet, hogy mi lehet a gáz?
(Konfi: ASUS M2N-SLI, 2x 1gb Kingmax 1066mhz RAM,Geforce 8400 GS, Athlon X2 4600+, Samsung 250 GB SATA vinyó.) -
törölt tag
válasz
Iron Funeral #10758 üzenetére
"nV kész terméket ad el, kész driverrel"
Ja, pl az IDE SW és Network Management Tools. Mai napig nem javított kritikus hibákkal. Tényleg kész driver, ahogy a hw tűzfalban se javították a mai napig sem a kritikus hibákat.
nV-re meg azért települ AHCI módban, mert az nV chipsetek a mai napig nem támogatják teljes mértékben az AHCI-t, a régebbiek meg sehogy sem.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Iron Funeral #10758 üzenetére
Igen a vgajuknál is annyira kész volt a driver, hogy egy-két dolgot elfelejtett megjeleniteni. Mindenki milyen boldog volt. Na ezt a szart egy amd/ati-s ember tokán nem lehet lenyomni. Driver és az nv két kölön fogalom. Utolsó force? Juniusi? LOL hardveres tüzfal? LOL szvsz itt hagyjuk abba. Majd vissza térünk rá ha az nv gyárt olyan lapot és vgat mint az ati/amd.
-
-
Gyuri27
félisten
válasz
Iron Funeral #10756 üzenetére
Telepisd idében azután állisd át és müködik a pista. Amúgy a xp, vista meg olyan mint a krájzis kinek hogy müködik. Mert kaki.
Az lehet, hogy az amd driver bugos. Viszont havonta van új és hó közben hotfix. Nv-nél? -
Iron Funeral
őstag
válasz
04ahgy #10743 üzenetére
Én nem mondtam egy szóval sem, hogy nem lehet igaza daa-raa-nak, csak annyit mondtam, hogy nekem nem volt bajom még nF lappal, nem úgy mint ezzel, első ATi lap aztán mindenféle lúzer hibával megáldott, de megoldottam! Most énis mondjam azt, hogy kakiarcú drivereket csináltak hozzá? Mondjam azt, hogy a Vista nem volt hajlandó feltelepülni AHCI(azthiszem így van írva) módban, míg az nForce lapon kérdés nélkül felkúszott rá...?
Vagy USB vezétlő miatt kékhalát kapni? Mekkora LoL már nem? A melegedés meg erősen összefügg a fogyasztással nem? Ez esetben nincs/nem nagyon van lemaradvan az nV.
Az 1 terás () merevlemezt csak példaként hoztam a 4db 250-es ellen,nem a méret volt lényeg, hanem az arányok miatt írtam. RAID-ről nem tudok nyilatkozni, nekem nincs, és nem is érzem szükségét a létrehozásának, persze nem mondom, hogy nem lenne ajobb a mostani felállásnál.
Nézzétek meg a Tenacious D-t, nagyon kész az a film
-
Gyuri27
félisten
válasz
antikomcsi #10750 üzenetére
Hugom gépéz egy nf7-l raktam össze annó (müködik, ma is)
Én az nv-v akkor végeztem vga, chipset fronton mikor azt hitték ők fingják a passzát szelet. Kicsit elszaladt velük a ló. Igaz közrejátszott az is, hogy van már jó ati/amd chipset. Azért egy jó epox vagy soyo dragont kt600-l ki próbáltam volna na.
Ha megveszem támogatomband1103: én eltudnám azt is képzelni hogy a számok jelentenek valamit. Pl 10 (ugye k10) 2 (mondjuk deneb) 2 (mert 2 mag) 23 (ugye 3200MHz) és egy e (mert mondjuk 95w-s). De ennek semmi értelme. Ennyierővel tanulhatnám a pi értéket 15 számjegyig vagy tovább
-
band1103
őstag
válasz
Gyuri27 #10749 üzenetére
Nem egyik napról a másikra kell megtanulni. Valahogy majd belejövünk, hisz ezek csak számok és nem 128bitesek
antikomcsi: "Pedig ha az nem lett volna, mert az eladó egy másik dobozt vesz le a polcról, talán örök életetre Te lennél a legnagyobb NV fun!" Nagyon szép és egyszeü megfogalmazása egy fontos igazságnak, de nem csak az nv-re igaz
. Mellesleg nem te voltál az aki csak egyszer próbálta a gigát és a csalódás miatt nem kér belőle többet?
A férfiak többsége nem lett "más" beállítottságú csak mert az első nője megcsalta
-
antikomcsi
veterán
válasz
Gyuri27 #10730 üzenetére
Nem kell, hogy támogasd.
Elég ha megveszed valamelyiket.
Ha ne lett volna gx2-m nem vettem volna 780a-s lapot, de ezt kellet venni, mivel eddig nem hagytak nagyon válogatni a gyártók.
Sli-t akar a hülyegyerek? Akkor intel, vagy amd felejtős! (x58 még nincs azt hiszem) Ezt mondjuk nem nézem jó szemmel.
Egyébként nekem eddig nem volt gond az nforce chipekkel. Azt, hogy meleg, nem sorolom a gondok közé. Most is 40 celsius fokos a borda, az értzékelő közvetlen rajta van. Viszont ez engem nem aggaszt.
NF2 szuper volt, a kt400 nem jelentett alternatívát számomra, a sis-ben nem nagyon bíztam. AMD nem volt. (mifelénk legalábbis
)
NF4-el sem volt bajom, a végén, volt rajta 3 sata hdd, 1 sata odd, illetve egy ata odd, és rackben egy ata hdd. Soha nem problémázott a 6 meghajtóval. Ja fdd, akkor 7
. Mindenhol előfordúlhat valami hiba, és mi ennek leszünk áldozatai! Pedig ha az nem lett volna, mert az eladó egy másik dobozt vesz le a polcról, talán örök életetre Te lennél a legnagyobb NV fun!
-
Gyuri27
félisten
Változik az AMD processzorok típusjelzése? ezt vagy megtanulja az ember vagy lesz nála egy táblázat.
-
cl.aci
aktív tag
válasz
Terentius #10742 üzenetére
Szia.
A lapod biosában keresd meg a Cell menüt (jobb oldalon a legfelső menüpont, nekem is ilyen lapom volt ezelött), ott keresd meg az Adjust CPU Ratio menüpontot, na ott tudod állítani a CPU szorzóját, ha valimelyen fix értéket állítasz be neki akkor mond búcsút a C&Q-nak, mert az csak auton mükszik.A Black Edison prociknál 25-ig tudod ezt állítani, és fel fogja kinálni a lehetőséget. Az már más kérdés, hogy a lap felismeri-e a procit, mert ahogy néztem a legújabb bios is már egy éves. sok szerencsét hozzá.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Iron Funeral #10734 üzenetére
Nekem 4 vinyóm volt benne(Mobil Rack) és 2 dvd íróm(fájlletöltö szerver)...álandóan küszködtem az Nf-es alaplappal pedig csak ilyen lapokat használtam(Nf2-3-4) eddig.Most teljesen megszünt a probléma,pedig csak egy Giga 770-Ds3-mam van.Különben izlések és pofonok.Biztos vannak jó Nf-os deszkák,de az is igaz,hogy az Nvidia sok vásárlót vesztett(köztük engem is)...
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Mutass nekem olyan, solo 1 terás merevlemezt, mely sebességben és megbízhatóságban felveszi a versenyt egy 5 lemezes, 250GB-os HDD elemekből álló RAID5 tömbbel...
Nekem az adataim biztonsága megér 4 merevlemeznyi (~40W) extra fogyasztást!
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Iron Funeral #10732 üzenetére
Az nF2 még a chipset kategóriát gazdagította. De utána a sok pénz látványától az nV elkurvult! Az nF3 még korrekt volt, úgy ahogy, viszont az nF4 és utódai már a trágya kategóriát gazdagítják. Tehát daa-raa-nak igaza van. Magam is használtam nF590SLI lapot, és nem is voltam vele elégedett. Atomtuningos volt, de ennyi. Fűtött, tároló alrendszer instabilitás, és sorolhatnám. Teljesítményben tehát egyik sem veri szarrá a másikat, ebben velem megegyezhetsz, abban viszont nem, hogy melegedésben / stabilitásban is pariban vannak!
A hűtőborda nélküli chipsetnél én a mai felsorakozott mezőnyre gondoltam ám, ezt te is tudod, azért is az off, gondolom.Én sem tudom, mitől tuningosabb az SB750, csak tippem van: igaz, hogy a memvezérlő a K8-nál a CPU-ban van, de a regiszterei, beállítási elérhetőségei a PCI buszon csücsülnek, amit viszont a déli híd vezérel. Gondolom, olyan beállítási lehetőségek tárulnak fel a Phenom esetében SB750-nel, amik az elődökbe még nem voltak beépítve.
HGyu
-
Terentius
őstag
Sziasztok!
Van egy MSI k9n-neo-f(Rev.01) lapom.Szeretnék venni hozzá egy AMD 5400 Black Editiont.A kérdésem az lenne,hogy ha beszerzek egy ilyet,akkor a BIOS felkinálja-e a szorzótár állítási lehetőséget vagy sem?Most 4200 X2-m van,de én semmifajta CPU multiplier opciót nem találtam,tehát lefelé sem tudom azt állítani.
Köszönöm -
zalika
tag
válasz
Iron Funeral #10737 üzenetére
Koszi
-
Iron Funeral
őstag
válasz
Gyuri27 #10739 üzenetére
Azért úgy gondolom, hogy nem árt tisztázni milyen helyzetkben jobb az sb700/750 az sb600/nf7 párosnál, mert játékoknál pl. szerintem ugyanaz mindegyik, inkább azon múlik hogy a NB, hogy varázsolja az erőforrásokat a vga-nak meg ilyenek, az meg, hogy az új déli hidak jobbak 3MB/s olvasással hdd kezelésben az.. oké, gyorsabbak, de jobban nem is lehetne szőrszálhasogatni
#10741: gondolkodtam lehet, hogy 1,45 az sok egy kicsit gyári coolerel, egyezzünk ki 1,4-be és akkor barátok maradunk
-
Gyuri27
félisten
válasz
Iron Funeral #10737 üzenetére
Én a 780g-m re nem keveset vártam. Itt a fiúk megmondják. Tehát egy hónappal ezelőtt mikor lehetett tudni a 790gx érkezéséről nem vettem volna nv lapot. Mint ahogy várakozásközben sem vettem 690-t se meg nvt se. A sebesség meg az sb 600-s lapokra igaz. A 700 és föleg a 750 más.
-
törölt tag
válasz
Nálam nF4U-ra kötve már 2HDD + 2ODD is gondokat okozott (4-5 komolyabb adatvesztéssel). Emellett meglehetősen tunya is volt az egész, a most 7 éves VIA 686B is lendületesebben kezelte a lemezeket. Emellett a SATA vinyók kezelése is hagy némi kívánnivalót maga után. A drivereknek nevezett micsodákról már nem is beszélve.
Akkoriban még messze nem voltak 1TB-os vinyók.
-
Iron Funeral
őstag
válasz
Gyuri27 #10735 üzenetére
A lényeg nem azon van, hogy mindenképpen az nV-t kell támogatnod, csak arra akartam rávilágítani, hogy elég erős lenne kapkodásnak nevezni azt, ha megvesz az ember egy nF7 lapot. Itt volt HGyu aki leírta, hogy sebességben ugyanaz a két cucc, a kül. annyi, hogy az egyik zöld a másik piros.
#10736: Szerintem 3000MHz nem probléma annak a processzornak, megefküdni meg hinném hogy megfog, én egyszer nyírtam ki processzort, úgy, hogy lesarkaztam szegényt (1700+
) tuningal még nem sikerült, amiatt szerintem nem kell aggódni (VCore-t mondjuk ne emeld 1,45v fölé és akkor rendben leszel)
#10738: nekem nF570 nem csniált semmi marhaságot, 2hdd+1odd, mint fentebb említettem driverrel sem volt sosem bajom
-
zalika
tag
Hi!
At szeretnem tudni hogy ezt a procit:Athlon 64 X2 5600+, Socket AM2, 2X1024K, bus 2000
meddig lehet huzni gyari hutovel ugy hogy ne fingjon ki hamar??? pls help -
Gyuri27
félisten
válasz
Kérdésre nem válaszoltál.
-
Iron Funeral
őstag
válasz
#65675776 #10733 üzenetére
Mennyi az a sok? Egyébként nem egyszerűbb venni mondjuk 1db 1terrás vinyót mint, hogy 5db 200gigás legyen a gépben? Ok. ez nem menti fel az nV-t egy ilyen hiba alól, de 5 vinyónak nem csak nV chip lesz a hátránya hanem a nagyobb fogyasztás is (1nél mindenképpen többet eszik 5db
)
-
törölt tag
válasz
Iron Funeral #10732 üzenetére
Aki esetleg használt már nV chipet sok lemezmeghajtóval, az valahogy nem akar többé nV chipset-es lapot venni.
-
Iron Funeral
őstag
válasz
04ahgy #10724 üzenetére
Tessék, itt egy csupasz nV déli híd
. Bocsi de ezt nem hagyhattam ki, másrészt: mivel az NB és az SB egyben van elég nehezen mehetne hűtés nélkül szerintem (persze ez csak AMD vonal). Harmadrészt pedig az volt a lényeg, hogy lássa mindenki azt, hogy mind az nV mind az ATi chipek bőven mérési hibán belül vannak egymáshoz képest, és erős túlzás a "szarazenvé" kijelentés, mivel ha az szar akkor a másik sem különb.
#10731: Most kíváncsívá tettél, kérlek mondd meg hogy miért is olyan fontos akkor az AMD/ATi történelemben az SB750? Mert jobban megy vele a tuning! Direkt a Phenomhoz, mivel K8-al eddíg semmi baj nem volt tuningal, még egy VIA (na jó azért nem
) lapban is szanaszét tudod húzni azokat a procikat. Akkor miért nem szól bele a Phenom dolgába a déli híd?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Iron Funeral #10725 üzenetére
Mi baja van a Phenomnak az SB600-zal? Hozzá sem szól. A Phenom csak az északi hidat látja közvetlenül, köze nincs a délihez. Az északi hídhoz kapcsolhatok én bármilyen HT kommunikációra képes déli hidat, akár ULI-t is. Pont, mint az nV, pont mint az imént tárgyalt inteles chipsetjei. Az nF570SLI-ben benne volt a perifériavezérlők 100%-a, HT képes volt, összedrótozták, és voilá.
A jelenlegi lapodon azért van 5 kiló réz, mert felsőkategóriás csúcstuninglap. Kisebb lapokon nincs, és nem is szükséges ekkora hűtés.
HGyu
-
Gyuri27
félisten
válasz
antikomcsi #10716 üzenetére
-
antikomcsi
veterán
válasz
Iron Funeral #10725 üzenetére
Na ja, úgy látszik ez kell, hogy egy topik 11K hozzászólás körül járjon.
szerk:
(#10728) Oliverda : Igen erről én is olvastam, de ha jól emlékszem, csak jövő év elejére mondták a "frissített" chipeket. Nem szeptember elejére.
-
Oliverda
titán
válasz
antikomcsi #10727 üzenetére
Az a poén hogy elvileg az nV is használni fogja az ACC-t. Tehát feltehetőleg majd szépen jönnek a rev2-es lapok. [link]
-
Iron Funeral
őstag
válasz
antikomcsi #10721 üzenetére
Én is csak viccből mondtam a dolgot, most is ATi lapom van, nem felhőtlen a kapcsolatunk (
) de azért nem fogom kidobni. Csak azért hoztam fel a témát mert néhány ember hajlamos a bolhából elefántot csinálni, a többi meg megy utána...
#10724: gondolom azért mert teljesen megfelelő, olcsón gyártható az a chip és nincsenek olyan hibái mint mondjuk az SB600-nak Phenom processzorral. A melegedéshez nem tudok mit hozzáfűzni, csak annyit, hogy a jelenlegi lapomon is van 5 kiló réz ami "véletlen" rálóg a déli hídra is...
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Iron Funeral #10718 üzenetére
Az nV-ról annyit, hogy a nagy inteles 680i, 780i, 790i chipsetjeinek déli hídja egy az egyben az nF 570SLI... Mihez is volt az? Hmmm, AMD.
Másrészt, mutass egyetlen nV déli hidat, ami hűtőborda nélkül tud üzemelni. Mert az SB700 nem egy alaplapon (ASUS, mert a Giga nem spórolja le...) anélkül van versenybe bocsátva, és még úgy sem melegszik jelentősen. Az SB700 egyébként is gyorsaságban bőven mérési hibán belül van, fej-fej mellett az nVidiával.
HGyu
-
antikomcsi
veterán
válasz
#65675776 #10720 üzenetére
Ismerem a véleményed, mely szerint mindenben hátrányban van az nv.
Amikor vga-t vettem, nem lehetett jobbat kapni ár/teljeseítményben, mint a gx2. Valamivel olcsóbb volt, mint a sima 4870, viszont teljesítményben lenyomja, 4870x2 pedig még nem volt a piacon.
Igazából nem értem, hogy felhasználói szemszögből, miért olyan nagy hátrány nekem a gx2, példáúl egy 3870x2-höz képest.
-
Oliverda
titán
válasz
antikomcsi #10711 üzenetére
Ha nem jött volna az SB750 meg az újabb lapok akkor könnyen lehet hogy én is bepróbáltam volna az Asus M3N-HT Deluxe lapoját. Elég jókat olvastam róla.
-
antikomcsi
veterán
Így igaz, mindenki eldönti, hogy mit szeretne, és mi a jó neki.
Ha lett volna egy 9950BE procim, természetesen, sb750-es déli hidas lapot vettem volna.
Mivel nincs, így jó az nforce is. Még az nf590sli is jó lenne, mert meg kell hagyni, nem sok az újdonság a 7-es sorozatban, pont csak annyi, amiatt megéri ezt választani.
#10718 r1E3S3E7T : Nem akarom én senki becsületét megvédeni, pusztán fölösleges érzelmektől vezérelve forumoznunk.
Én elismerem, mindkét gyártó előnyeit, vagy beismerem hátrányait, és ez alapján döntöm el mit veszek. Ha arra a célra amire én szeretném, az amd chipszet lesz a logikusabb, nem habozok majd azt megvenni.
-
törölt tag
válasz
antikomcsi #10711 üzenetére
Ahhoz olyan VGA is kell. És akkor megint elérkeztünk oda, hogy VGA fronton is lépéshátrányban van az nV...
-
DaDy0219
tag
Köszönöm mindenkinek a válaszát!
-
Iron Funeral
őstag
válasz
antikomcsi #10715 üzenetére
Na jólvan majd mi ketten megvédjük az nV becsületét
-
antikomcsi
veterán
Igen, integrált grafika, és fogyasztás. És ez bőven elég lenne, ha mozizni szeretnék.
Viszont miben jár előrébb több lépéssel még?
Integrált vga nekem példáúl nem elég, a fogyasztás dolgot meg behozza a hybrid sli, amikor lelövi a gx2-t.
Jelenleg windsor X2-t használok, mert játékra egyenlőre elég a 2 mag magas órajelen, és teljesen jól kijön az nforce 780a-val, és 9800gx2-vel.
Gyors, stabil, megbízható, jól tuningolható, a számomra szükséges szolgáltatásokat tudja, úgyhogy nem bánom, hogy ilyet vettem.
Nem mondom, hogy jobb, mint egy 790GX, de nem is roszabb. Felhasználás jellegétől függ, hogy kinek mi a jobb.
Valószínű, hogy a 45nanos deneb alá én is 890-es chipszetes lapot veszek majd, de x2-nél nem tapasztaltam olyan negy előnyöket, mitöbb, gyakorlatban semmit.
-
Iron Funeral
őstag
válasz
Gyuri27 #10710 üzenetére
Hát, miután ATi lapod van nem hinném, hogy akármivel is letudnálak nyűgözni de például az itteni tesztben teljesen rendben volt az nForce, még fogyasztásban is jó volt (azt hogy a CH2 mitől zabált annyit nem tudom, de ott volt másik két nF lap is). Nekem úgy tűnik, hogy kitett magáért az nV amikor megcsinálta az nF7-et, mind intel mind AMD platformra, sőt, nekem ~ 5 meg egy fél éve vannak nF lapjaim és még sosem kaptam kékhalált nF driver miatt, nem úgy mint a mostani lapnál, ahol a Realtek Ethernet vezérlő vicceskedett velem (először azthittem, hogy a hang) rákeresve a neten, tömegével találtam GB lapokkal ilyen bajt, majd később az USB vezérlő miatt is kaptam kékhalálokat (SB600 series USB Controller), a legújabb projektje pedig az volt, hogy amikor RMClock elindult kikapcsolt a gép... szóval most nincs semmi energiamenedzsment a gépen
#10713: És mondd, hol volt ott jobb az ATi??? Mert én annyit látok hogy kb. 10ből 7szer az nV chipsete volt a gyorsabb
, az meg szerintem egyenesen kizárt, hogy látványosan lassabb legyen a DLX lapjuk a ROG verziónál.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Iron Funeral #10708 üzenetére
[link] nézd meg a tesztet. Miért jobb az nv? [link] ajánlom figyelmedbe a giga dq6-t
és az még a régi sb 600! Annak az ára 29-34k, a célkereszt ára meg 50k. Még a Asus M3A32-MVP delux is drágább mint a giga. Szóval hadjuk az nv-t szerintem.
Bon3ss: nem rakok a bővitőkbe semmit.
antikomcsi: 33k-ért adtak volna neked rendes sb750-s lapot is.
-
antikomcsi
veterán
válasz
DaDy0219 #10702 üzenetére
Hello!
Az asus M3N-HT Delux lapját én is merem ajánlani. Tapasztalataim alapján elég jól bírja a tuningot, eddig semmi gondom nem volt vele. A memóriák is a kívánalmaid szerint vannak elhelyezve.
A többi sem olyan lényegtelen, legalábbis a vga nem. Mert ha nem kell, a lap lekapcsolja, így letölteni 90W fogyasztással tudok (procit is alulfeszelem mellé) egyébként 240W-ot eszik üresjáratban.
szerk: Ja és elfelejtettem, hogy 33K volt. Bőven megéri, ha azt nézem, hogy az előző giga 29K-ba fájt, és nem voltam elájulva tőle. Gagyi benyomást keltett bennem.
-
Gyuri27
félisten
válasz
[link] nem gondoljuk. Tények igazolják.
Nem kell szarnak lennie az nv-nek. Nem jobb!!! Ha meg így van akkor az amd-t támogatjuk a pénzükkel nem az nvt. Mutass tesztet nyűgözz le.Egyébként meg intel proci intel lap. Amd proci amd lap. Az nv meg gyártson processzort.
nesa: ott a link papa.
-
nesa
veterán
válasz
AZ SB750 deli hidal szerelt lapokon az AMD szerint jobban huzhatoak a procik ,ezert lehet erdemes varni.
-
Iron Funeral
őstag
válasz
Gyuri27 #10707 üzenetére
Miből veszed/veszitek hogy ez az új déli híd megváltja a világot, ill., hogy tuningban annyival jobb mint egy nF750/780, hogy egyszerűen "kapkodásnak" nevezed azokat a lapokat?
Mert őszíntén megmondom, azt veszem itt észre az egész fórumon, hogy ami nV az sz*r, teljesen mindegy mit csinál, még meg sem néztétek már szar, persze ATi/AMD terméknél olyan a hozzáállás hogyha egy lapát sz*rt csomagolnak a dobozba az is amellett szól
. Most, hogy jön az Intel új processzorcsaládja, és nem job 54363463x mint a Core2 már az is sz*r. Komolyan mondom nem értem.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Iron Funeral #10704 üzenetére
Kapsz? Az biztos. Azt a kis időd a 750-s lapokig ki lehet birni. Nem kell kapkodni.
Oliverda: értem én, hogy 238-ig megy a lap. De az nb szorzót miért nem állitották lejebb és ez a 238-t milyen proci szorzó melett érte el?
-
Oliverda
titán
-
silent84
csendes tag
válasz
Gyuri27 #10701 üzenetére
Az nagyon jó ár egy ilyen lapért. Mondjuk januárig sok minden változik még.
Van egy elhatározásom, hogy egy bizonyos összeget nem akarok túllépni, remélem sikerül is magam ehhez tartani. Bár néha ott a kisördög(pl DFI Jr 790gx), de majd meglátjuk mit hozz a meló és a jövő. De ez már félig off.
-
Iron Funeral
őstag
válasz
DaDy0219 #10702 üzenetére
Én bátran merem ajánlani a Gigabyte GA-MA790FX-DQ6 lapját, vagy ha kapsz ennyiért akkor egy ASUS M3N-HT Deluxe lapocskát (hú most mit fogok kapni, asus meg még nforce is ráadásul
) Az előzőnek háránya, hogy a ramok dualban 1-2 elosztásban mennek, a második viszont ha jól látam 1-3 módban hajtja a ramokat dualban. Más kérdés, hogy valószínű egy A64-hez elég egy butább lap is
-
-
DaDy0219
tag
Üdv!
Ha lenne 35k-tok alaplapra, akkor milyet választanátok és miért?
A következőkhöz keresem:
2x2GB OCZ PC2-8000 ReaperX HPC 4GB Edition 1000MHz 2,1V (azért írom le teljesen, mert, ha dual csanelbe akarom nyomni őket, akkor a lap RAM elosztása 1-3, 2-4 lenne a megfelelő a RAM hűtése miatt, hogy elférjen
AMD 6000+X2 125W
a többi lényegtelen.
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Milyen alaplapot vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Apple Watch
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged