- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse - út a harmadik AMD korszakig.
Új hozzászólás Aktív témák
-
band1103
őstag
válasz
neduddki #12493 üzenetére
Az AMD szerint a TDP szempontjából az általad linkelt CPU-nak (melynek irányadó jellemzői:2200Mhz,90nm,3500+) 3 fajtája van:67W-os 62W-os és igen valóban 35W-os. Uff (felülről a 3. sor) Persze van 45W-os is de az nem 90nm hanem már 65nm. Mondjuk ezt én se értem de ezt dobta a gép. Miért hitted azt hogy 45W-os?
-
neduddki
nagyúr
HI!
vki elmagyarazna a setiti bandanak, hogy adh-val ez a proci nem 35w-s hanwm 45w-s bof:- (((
udv
neduddki
-
Gerisz
addikt
mAtx-es lapot milyet szabad venni PhenomII 720 alá?
Tunying is lesz! -
Pítőr
aktív tag
válasz
Sweet Lou 6 #12483 üzenetére
Csak ez am2-es foglalatú, az előző meg am+-os, am3 támogatással, de csak 95 watt-ig! Azt kell mérlegelni, hogy vajon megéri-e fele pénzért venni egy ilyen alaplapot, vagy jobb egy dupla ennyiért egy normális amd-chipset-es alaplap!
-
Sweet Lou 6
addikt
Nem rossz, de mivel már régóta nvidia chipsetes alaplapot használok, nem tudom neked nyugodt szívvel ajánlani a melegedés és a háttértár bugok miatt. Ha mindenképp olcsó alaplapot szeretnél tuning nélkül akkor ezt tudom ajánlani. Ha nem zavar a kettővel kevesebb memóriafoglalat akkor ez a te lapod, szerintem a megbízhatóság megér +3k-t.
-
Pítőr
aktív tag
Kérek mindenkit, akit érdekel, véleményezze a következő terméket:
[link]
De, mielőtt mindenki rávágná, hogy micsoda egy szar alaplap, előtte azért gondolja végig, hogy mennyibe kerül, és vannak olyan emberek is, akik csak beletesznek egy processzort, egy videokártyát, egy ramot, és kész a gép!
Külföldi oldalakon olvastam, hogy előfordult ram probléma, illetve egy videokártya korlátozás is, valamint pci és pci-e csatlakozó romlások, egyébként, nem volt vele sok gond! Valaki azt írta lehet tuningolni, valaki azt hogy nem, vegyesek a vélemények!
Köszi! -
törölt tag
válasz
Gyuri27 #12479 üzenetére
Azt sosem értettem, hogy miért jó mATX gépet építeni, ha utána a környékét beborítja az ember mindenféle külső eszközökkel. Akkor már inkább egy FullATX rendszer belső eszközökkel. Lehet nagyobb rendet lehet tartani körülötte. Pláne, hogy az átlag mATX ház csak ~40-50mm-rel alacsonyabb, mint a midi ATX...
-
lineh
csendes tag
OFF:na most olvastam rendesn wlan kari meg tv tuner is menne majd bele, azoknak mi kell? sima PCI vagy PCIE?
-
lineh
csendes tag
válasz
band1103 #12475 üzenetére
mármint mATX lap nem jó hanem ATX kellene ha jól értem? http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=A770DE&s= A770E SB700as chipset (ugyanaz van rajta mint A780FullHD vagy giga 780Gds3h intg. karis deszkákon) , 6 sata, AM3 ready, 1066os ramokat is támogat. ipon-ba 16K körül van. intg. vga nincs de nem is kell ha jól olvastam
-
Sweet Lou 6
addikt
Eygetértek, nekem nForce 560-asom van, igaz nem egy mai darab, de azon kívül, hogy nagyon melegszik, elég idegesítő, hogy Vistán AHCI módban alapból nincs SMART, csak akkor ha az új driver mellett a régebbi xp-set ráerőlteted eszközkezelőben a merevlemez vezérlőre. (ha engedi persze
) Nem értem alapból mérnem tudják megcsinálni...
-
lineh
csendes tag
band meg gyuri mellé állok én is
NV helyett inkább ati chipsetes lapot nézz AMD proci alá, a saját idegrendszered érdekében.
lehet csak az én személyes rossz tapasztalatom NV chipsetekkel kapcsolatban, de driver szivás sok volt: HD audio driver, volt vmelyik NV-s lapon valamiféle hardveres tűzfal, feltettem és osszeomlott az XP, stb.de eddig atival nem volt gond, keveset eszik, hűvös, jó szoftveres támogatás stb.NV is érdekes, nekem eddig ugy tünt, hogy ugyanazon hibák szinte évek óta megvannak.
780G chipset meg szerintem nagyon jó, megéri jobban mint a hasonló árkategóriában NV.
-
band1103
őstag
Én nem konkrétan a 8200 ellen beszélek hanem inkább minden nV chipset ellen.
nV ellen: Jobban melegedik, többet fogyaszt, nem tudnak az nV-sek a chipset-ekhez rendes drivert írni amiből adódni szoktak a kompatibilitási és stabilitási problémák. Főleg ha ennyi mindent akarsz beledugni +esetleg 1 kis tuning. Lehet hogy konkrétan a 8200-re nem panaszkodott itt senki de már voltak hsz-ek amikben a nálam többet tudóak kivesézték miért nem érdemes nV chipset-et venni. Az az 1-2 ezres bőven megéri hogy rendes AMD chipset legyen a gépben. Még ha 770-es is. Nem olyan régi az ám! -
csibor
addikt
ASROCK A780GXH/128M bár tegnap még 19K alatt volt az ára.
-
Pítőr
aktív tag
válasz
band1103 #12468 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors választ! Visszaolvastam ebben a témában kb 1400 hsz.-t, és nem találtam semmi problémát a 8200-al kapcsolatban (mármint, hogy nem írtak róla semmit), persze ettől még elhiszem, hogy amd mellé amd dukál, én is így vagyok vele, csak nekem kéne a ram hely is, hogy hosszútávon megérje, meg még tennék még bele wlan kártyát, meg tv-tunner-t, meg egy dualslotos videokártyát, és akkor máris baj van a hűtéssel, meg a helyekkel, mert a videokártya mellett ott van közvetlenül a többi, plusz fontos az alacsony ár! Akkor már valami más kellene, amiben több a hely, mint pl. ASRock A770DE, ami kicsit felette van árban, csak ugye abban meg 770 van, amiről nem tudom, hogy hol van a 8200-hoz, és itt nem a grafikus teljesítményről beszélek, hiszen úgyis lesz bele videokártya! Hanem arra, hogy végezze a dolgát rendesen, és ne legyen vele galiba, a tuning annyira nem érdekel, bár lehet, hogy kéne! Az lehet, hogy a 8200 intel alatt rosszul teljesít, nem tudom!?, de sajnos azt sem tudom, hogy amd alatt hogyan, meg azt sem, hogy akik szívtak vele, azok mivel szívtak, proc. kompatibilitás, vagy ram-problémák, vagy az ati-nvidia miatt voltak problémák!?
-
band1103
őstag
Szvsz nem kell lemondanod a 780G -ről csak mert drágább hiszen egy ASRock A780GM-LE sem rossz választás és sok helyen egy árban van a K10N78 -el. mondjuk igen kompromisszumos megoldás hisz kevesebb memória slot és kevesebb PCI-E ill PCI slot van rajta de legalább egy jó chipsetet kapsz ami ezerszer jobb mint bármely nV választás. Nem a tesztekben elért eredményekre gondolok hanem arra hogy az nV chipsetet venni AM2+ lapban nagyon nagyon zsákbamacska. Sokan csak szívtak vele. Én nem vennék nV chipsetet.
-
Pítőr
aktív tag
Sziasztok, nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy érdemesebb-e egy full amd konfighoz (amd proc.+ ati videokari) ASRock A770DE alaplapot venni, vagy elég egy ASRock K10N78! Azt tudom, hogy az K10N78 Geforce 8200-as chipset-tel van felszerelve, de azt nem, hogy ez hatással van-e az ati videokártyára? A tesztet olvastam itt a prohardveren, amelyben összehasonlítják a 8200-at a 780g-vel, de ott nem volt sok különbség a két chipset között, ráadásul a A770DE-ben 770-es chipset van, amiről ugyan nem tudok sokat, de biztos régebbi, mint a 780! Szóval kérek valakit, hogy indokolja meg nekem, hogy melyiket lenne érdemesebb megvenni, úgy, hogy a K10N78 2000ft-tal olcsobban kijönne! A választ előre is köszönöm!
-
Demolator
tag
Szasztok!
Olcsó de jó konfigot szeretnék, szivem szerint használtan venném meg az egész cumót és tényleg minél kevesebbet költenék a lapnál olyan 15K amibe gondolkodok procinál is 10-15K olyan kéne ami alapból nem nagy szám de jól lehet húzni ugyanis inkább olcsóbb procit húzok fel mint alapból megvenni valami drágát... szeretek tuningolni
most 3200+ os athlon 64-em van azt 2700-on is hajtottam már a gyái 2000 helyett szal olcsó tuningos proci és tuningos alaplap, nem kell 2-3 pci-e mert sose lesz több vga-m elég 1 de az jó legyen
firewire-t se használok usb legyen sok meg sata mert 2 250-es satás vinyóm van meg 1 satás dvd író konkrétan enyi most 1 7900gtx-em van azt majd 1x zeretném hd4670-re cserélni. 1 közepes konfigot szeretnék amin lehet azért játszani is ramba is csak 2G-ba gondolkodok de azok inkább gyorsak legyenek jó iőzítésekkel...
-
band1103
őstag
válasz
111111 #12461 üzenetére
Az alaplapod hivatalosan nem támogat 1066-os ramot de ez inkább a cpu-tól függ hisz abban van a mem vezérlő nem a lapon. Tehát ha teszel bele egy 1066-os ramot akkor tudja a lap (vagyis a cpu) használni de csak 800-on. Tehát akkor lesz csak értelme 1066-ost beletenni ha tuningolni akarsz és nem szeretnéd hogy a ram legyen a tuning korlátja.
-
111111
tag
Igen AM2-es D series van ráírva a cdre
nforce 6100-430-as
-
band1103
őstag
válasz
111111 #12459 üzenetére
Valami nem stimmel. A gyártónál nézem és NVIDIA GeForce 6100/nForce 430 szerelt lapok vannak AM2 és AM2+-osak is de egyik között sincs sima M2N, de van ilyen AM2-es hogy M2N-VM DH. Gondolom ilyen lapod van nem? jó lenne ha a kérdezők tisztában lennének azzal hogy mit vettek egyáltalán. Na meg ha ellátogatnának a gyártó oldalára akkor látnák hogy: Dual DDR2 800/667/533.
-
band1103
őstag
válasz
111111 #12456 üzenetére
Kedves mind-egy. Van M2N -ből van AM2-es és AM2+-os is csak nem mindegy hogy mi van az M2N után. Na meg az sem mindegy hogy milyen CPU van vagy lesz benne. Phenomokhoz kell a 1066-os. Kisebb cpu-hoz csak akkor ha tuning is lesz. Ha nem lesz se tuning se phenom akkor teljesen fölösleges, és elég a 800-as is.
-
111111
tag
Üdv!
Kérdésem lenne:
Memoriát szeretnék a gépbe, melyet dualban akarok működtetni.
Alaplapom: Alaplap neve Asus M2N (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Alaplapi lapkakészlet nVIDIA nForce 6100-430, AMD Hammerjelenleg 800MHz-es DDR2 van benne, lehet bele 1066Mhzeset is tenni?? gondolom a ddr3 nem jöhet szóba az alaplap miatt..
Köszönöm!
Üdv!
-
band1103
őstag
válasz
dokee78 #12453 üzenetére
Ennek a hsznek a környékén magyarul is megtalálod a választ.
-
dokee78
félisten
Mivel tud többet az AM2+,mint az AM2?
-
lineh
csendes tag
válasz
romero28 #12451 üzenetére
jóvan, probáljátok ki ramokat, vga-t, tápot meg vinyót is más hardverekkel, illetve OP rendszert ujrahuzni.hátha kiderül ki a ludas. amikor szivatott az én asus-om anno akkor ugyanezeket produkálta, meg a kékhalálok (illetve asszem ugyanilyet is kaptam) mindig másra hivatkoztak.
-
-
lineh
csendes tag
válasz
romero28 #12441 üzenetére
nekem az egyik asus lapomnál volt hasonló probléma. nagyon megszivatott, nekem is ugyanezt csinálta. A deszka PCIE portja szállt el. egy NV7900es volt benne, de mikor beletettem a 4670est akkor semmi probléma nem volt vele, szal a kisebb fogyasztású karikat elbirta de a nagyobbakat már nem tolerálta. érdekes volt amikor nagy teljesitményű kari volt benne a memoriák is hibáztak memtest alatt. probáltad már más VGA-val a deszkát? a gtx280asod megy másik lapba gond nélkül?
-
Pero
senior tag
egyenlőre egy 7750BE megy majd bele. Foxconn igazából azért játszik mert olcsóbb. J&W topikot már átolvastam meg már volt nálam olyan lap. ami zavart az a pittyegés, meg a SATA, volt elsőre bosszantó. véletlen 2x ment ki
-
gyiku
nagyúr
foxconnal aygo bajlodott valamit, jw-rol bovebben a topikjaban itt olvashatsz.
milyen proci lesz bele? -
Pero
senior tag
sziasztok,
gép fejlesztéss előtt állok, 790GX es lapokat nézegettem, és egy Foxconn A7DA-S ill egy J&W 790GX extrem jöttek eddig szóba. van esetleg különbség vagy végülis mind1? J&W nál a SATA kábeles zavarról tudok, az nem szempont.
esetleg vmi tanács? -
romero28
senior tag
hali . lenne egy nagy gondom . van egy amd am2 asus m2 crosshair 2-es lap . teljesen új . be lett tolva mellé egy asus gtx280-as vga . 4-5 féle nvidia driverrel ki lett próbálva (177.xx-182.xx-ig) folyamatos fagyások és kékhalál.
változó időközönként . van hogy 2-3 órán keresztül semmi , de valamikor 10-15 percig bírja csak . volt , hogy 3.prime-nál halt be . a vga elméletileg hibátlan . memóriák le lettek tesztelve , ki lettek véve , cserélgetve . egyik kékhalálnál sikerült ezt a hibaüzit elcsípni:
Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.0.6001.2.1.0.256.1
Locale ID: 1038
Additional information about the problem:
BCCode: 50
BCP1: FFFFFA6000567000
BCP2: 0000000000000001
BCP3: FFFFFA6002A76EB0
BCP4: 0000000000000000
OS Version: 6_0_6001
Service Pack: 1_0
Product: 256_1
Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump\Mini031509-01.dmp
C:\Users\Frank\AppData\Local\Temp\WER-76362-0.sysdata.xml
C:\Users\Frank\AppData\Local\Temp\WER69F8.tmp.version.txt
Read our privacy statement:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=50163&clcid=0x0409
mi lehet a baj? esetleg kompatibilitási probléma lehet? -
Gerisz
addikt
Sziasztok!
Van "normális" Nforce-os lap?
Mert most azon gondolkodom, hogy vagy lapot cserélek és teszek még egy 8800GT-t.
Vagy eladom és veszek egy valami 4870v. 260-at. -
Gyuri27
félisten
válasz
HERR Z #12436 üzenetére
Nem ez a kérdés. Erősebb a 3300 mint a 3200. Most, hogy az ember akar e tuningolni vagy nem más kérdés. De magam részéről az int vga-t nem piszálnám (persze ez én vagyok). Ami 20k alatt és környékén van az nem is side port ramos. Mivel az ember igp-t használ ez érdekes lehet. Ill azokon max sb710 van.
-
Tidus
addikt
válasz
philoxenia #12417 üzenetére
Más téma!!
Azon csodálkozom hogy egy Moderátor-nak citromail-es mail címe van! Hát nekem a 13 éves lányom is tudja hogy ez egy komolytalan cégér! Te mit eszel ezen, mikor a legtőbb szerver szóba sem áll veled!?
Csak így naivan!?Most le leszek tíltva,
!
-
Oliverda
félisten
$109.99
Az egyik ha nem a legolcsóbb 10 fázisú lap, és még az elrendezése is normális.
-
Gyuri27
félisten
válasz
csibor #12429 üzenetére
Nehéz ez uram, igen nehéz.
JW-RS780UVD-AM2+ (128M) van ez pl 20-21 pénzért.
[link] persze kérdés a kurtitások hiányoznának-e?
Ajánlat [link] 26k. Talán elsőre sok. De ha az ember hetenként nem cserélget, hosszútávú megoldás. Ill ha már cserél az ember tegye azt jóra. Erős igp, side port ram, jó chipset. -
csibor
addikt
válasz
Gyuri27 #12426 üzenetére
Mármint melyikkel?A giga egyre kevésbé jön be,régebben az Asrock legalább 5k-val olcsóbb volt mint pl:Giga azonos felszereltség esetén.A bajom igazán az nem szeretnék ~20k alaplapra költeni.Lehet az legegyszerűbb ha megtartom a HD3870-et,pénzben szinte ugyanott maradok,mintha cserélgetnék.
-
csibor
addikt
A 78G alapú lapok kevesebbet fogyasztanak mint a 69G-sek,mert a jelenlegi alaplapom fogyasztásával nem vagyok megelégedve.Terhelve mint filmnézés lazán felugrik 100w fölé a fogyasztása,ennyi erővel visszarakhatnám mellé a HD3870-et
-
gyiku
nagyúr
ooo, milyen bulirol maradtam le mar megint?
-
Gyuri27
félisten
válasz
venember83 #12418 üzenetére
Most mit mondjak. Igazad van.
-
venember83
nagyúr
válasz
Gyuri27 #12416 üzenetére
Már semmiből. Felidegeskedtem, hogy a Debrecen nagyságú városunkban található fél tucat üzletben nem lehet találni normális alaplapot és/vagy keveset fogyasztó kétmagos AMD procit. G31M-S2C lett meg E1400. Ez van. Szülőknek skype-ra, meg nekem torrentre és filmekre jó lesz. Múlt héten is csak kétszer kapcsoltam be a gépet, inkább a laptopot használom, nem láttam értelmét 30k Ft-os lapot plusz bele valami 20k ft-os procit venni, így megúsztam 25k forintból. Ha már nem lehetett az, amit szerettem volna, akkor legalább olcsó legyen.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Személyeskedések és offok törölve, a továbbiakban legyetek szívesek ettől tartózkodni!
-
Gyuri27
félisten
válasz
venember83 #12401 üzenetére
Lemaradtam. Mik a kritériumok?
Miből lehet választani?Bon3ss: most akkor nem írsz ebbe a totyikba?
[ Módosította: philoxenia ]
-
bnss
veterán
válasz
venember83 #12411 üzenetére
ATX méretben ott van az UD3H.
szerk.: ebben az esetben UD3 szériából származót válassz.
-
venember83
nagyúr
válasz
Oliverda #12408 üzenetére
ATX-ben esetleg? mATX nagyon szűkös, kellene a két pci foglalat, ha pedig mATX-be teszek egy normálisabb VGA-t, akkor az egyik megszűnik használhatónak lenni. Vagy sokat válogatok, menjek a pics@ba?
Bon3ss: Nekik se raktáron van, nagykerből hozzák, amikor megrendelem, így azt hoznak, ami jön.
12412: Jellemző, az egyetlen oldalon, ahol találtam ilyet, egy mATX lap képe volt kitéve. Kösz. Csak nem tudom, honnan fogok egy ilyet bányászni.
-
bnss
veterán
venember83: telefonon nem tudod megkérdezni a revíziót? Oliverda tippjei még jobbak lennének.
-
Oliverda
félisten
válasz
venember83 #12407 üzenetére
Akkorh a biztosra akarsz menni:
GA-MA780G-UD3H
GA-MA78GM-UD2H
-
Oliverda
félisten
válasz
Én ebből is kizárlóag csak a rev. 2.0-val állnék szóba. Tehát meg kellene nézni/nézetni vásárlás előtt a revet.
-
bnss
veterán
válasz
Nem rossz alaplap, tuning is működhet - már amennyiben tuningolni fogsz, az energiatakarékos processzorból arra mernék következtetni, hogy nem. A 4450e és a 2300 BE között tudomásom szerint gyakorlatilag nincs teljesítménybeli különbség clk2clk.
-
venember83
nagyúr
válasz
Vagy 4850e, nem tudom, melyik lenne a jobb... Igazándiból a X2 2300 BE lenne az igazi, de az nincs raktáron.
-
venember83
nagyúr
Már nincs, eladtam.
Szóval kell onboard videokártya is. Vélemény erről a Giga MA78G-DS3H lapról?
Jelenleg raktáron van hozzá 4450e proci, az is keveset zabál és kétmagos, ára kb. 18k. Nagy valószínűséggel ezek lesznek, ha nincsenek ezekről nagyon negatív tapasztalatok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Autós topik
- Facebook és Messenger
- Gyúrósok ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Még el se terjedt, de már másolnak
- További aktív témák...
- LG 49SE3KE-B 49" Full HD LED monitor
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- AKCIÓ! DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- HP 15-dw0101nl - i5 8275U - 15,6" FHD - 8 GB DDR4 RAM - 512 GB NVMe SSD - billentyűzet hibás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest