- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomBoy1986
veterán
válasz
adorjant #12599 üzenetére
Bizony, az ASRock nagyon jól árazza a lapjait, s műszakilag is elég komolyak.
diablo1984:
Én csak egy "feature"-be futottam bele, amikor SP1-es XP-re toltam rá a komplett driverszettet... újraindítást követően hirtelen 4 bitben pompázott a monitor, de az SP2 felrakását követően megjelent a 32bit, azaz ennek a minimuma az SP2-es XP. -
adorjant
őstag
válasz
TomBoy1986 #12597 üzenetére
anyámmm,12ért ilyen lapot lehet venni????
bár személy szerint inkább az amd chipseteket kedvelem,de ez a chipset sem rossz,és ugyanannyiba kerül,mint a gigabyte sz@rrá butított nv6100-es lapja -
diablo1984
veterán
válasz
TomBoy1986 #12597 üzenetére
mindjárt jön VR kollege és megmondja neked, hogy miértis nemjó az nforce!
-
TomBoy1986
veterán
válasz
ateszm #12594 üzenetére
Hasonló célra kért az egyik ismerősöm tőlem egy igazán költséghatékony konfigot, s abban ez a lap foglalt végül helyet:
Árához képest fantasztikusan jó lap. A BIOS-a még tuningra is elég komoly lehetőségeket mutatott fel, CPU feszültséget egészen 1.5V+ -ig tudtam emelni (1.3V-ról), szóval nagyon korrekt lap.
Ehhez még egy jó, olcsó 5050e és 2-4GB RAM, s kész is a kívánt konfig, ráadásul olcsón. Az övébe 1x2GB KingMax 1066-os került (későbbi bővíthetőség érdekében), s nagy megelégedéssel használja azóta is.
-
HERR Z
veterán
válasz
Gyuri27 #12589 üzenetére
95w-os proci tuningolva simán megehet 125+ w-ot
meg....semmibe se kerül egy értelmes lapot venni ami ha kell esetleg bírja a tuningotjó minőségű hangkártya -ez asrockon annyira nincs(valami VIA van), gigán elmegy kategória(realtek ALC888/889)
alacsony fogyasztás - ez nem lapgyártó függő hanem chipset és proccfüggő(35-140w ugyebár amdnél)
vigye a full HD-t. -játékokba vagy desktopon?videót bármely 780g gyorsít, ha nem ahoz is elég egy x2, 45w-os, játékokhoz bármi kevés
de ha régebbi játékokkal akarsz jáccani akkor sideport kell még -
válasz
band1103 #12593 üzenetére
hát ez kész, hogy összeugrottak
nahh a lényeg a lényeg. hobbiváltás miatt(számitógépes játékok),szükségtelené vált a mostani konfigom. ami mindenképp jó lenne ha maradna,az a sebesség,értem itt általános felhasználásra,böngésző,kitömörítés néha videókódolás...stb.tehát.ami mindenképpen jó lenne :
jó minőségű hangkártya,
alacsony fogyasztás
vigye a full HD-t.kb ennyi,szerintem ezek nem nagy igények.
jahh majd elfelejtettem megköszönni a segítségeteketjövök még zavargok
pá -
band1103
őstag
Ne fojtsátok bele egymást egy kanál szilikonba
.
Ha úgy kéne mindent le írni hogy miket kell figyelembe venni egy ilyen alaplap kiválasztásánál hogy minden-minden felhasználási területet megnézünk akkor egy vaskos, több oldalas cikket lehetne belőle kreálni.
Ezért lenne jobb ha ateszm segítene nektek abban hogy leírja hogy neki mire kéne az ő új AMD-s gépe, mert enélkül egy csomó időt és energiát pazarolok el arra hogy olyanokon vitatkoztok ami lehet hogy ateszm szemszögéből nézve tökéletesen irreleváns.Ugye ateszm
?
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #12590 üzenetére
Nade ne öljük meg egymást. Mikor játszik (vagy olyat használ a mi full terheli a procit) nem mindegy, hogy 95 vagy 140. 55w-t a difi. Az meg nem kevés.
A cnq meg egy dolog. Azt lehet használni 65, 95w-s procinál is.
Amúgy meg a logika azt diktálja, hogy az a proci ami nem fért bele a 125w-ba az legalább 126w-t eszik. Az meg még mindig 31w +. -
-
HERR Z
veterán
válasz
ateszm #12584 üzenetére
ha akarod az int vga-t komolyabban használni akkor nemárt ha van sideport, akkor az a lap reflexből kiesik
figyelj még hogy 140w support meglegyen ha később akarsz valami nagy procit
az asrock lapba új sb710 van, ami támogatja az ACC-t, ergo jobb a tuuning k10-nél és igen, van esélyed olyan procival az unlockra
ill kell-e firewire, hangkari miyen legyen, ezeket gondold még át
de az az asrock lap 18k-ért elég jó és időtálló vétel -
válasz
#65675776 #12583 üzenetére
köszi a gyors választ.
nagyon nem vagyok képben miket kell figyelembe venni egy ilyen alaplap kiválasztásánál,hiszen most váltok(downgradelek) intelről...sajnos azt sem tudom hogy keressek integrál vga-s alaplapot a neten.ha lenne még 1-2 tipus ebben az árkategóriában,hogy tudjak csemegézni,összehasonlítani,megköszöném ha valaki írna.
üdv ateszm
-
am2+ os integrált vga-s alaplapot szeretnék vásárolni,max 20Kért. szerintetek mi lenne a jó választás?
esetleg: GIGABYTE GA-MA78GM-S2H ?
-
-
adam320
senior tag
Üdvözletem!
Egy gyors kérdés..ha választanotok kéne melyik lapot választanátok?-MSI K9A2 CF vagy -MSI KA780G
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Gyuri27
félisten
Mindenevő AMD-s alaplapokat mutatott be a Jetway ha még nem lett volna.
Remélem utánna tudok járni mi mennyi. -
törölt tag
válasz
Borokafa #12570 üzenetére
Van egy program, aminek a benchmark-ja kimutat különbséget, ezért meg szoktam említeni kivételként. Egyébként meg olyan elméletileg erőforrásigényes program benchmarkjára nem adok, ami nem képes ki és becsomagolásnál is egyaránt 100%-ra terhelni minden processzormagot. Még becsomagoláskor is csak a legelején használja ~95-100%-ra a procit, utána csak 60-80%-ra terheli...
Más alkalmazásoknál szinte semmiféle hatása nincs a teljesítményre.
-
Borokafa
őstag
válasz
#65675776 #12568 üzenetére
Már megbocsáss, miért ne lenne jelentősége a mem órajelnek.
Megnéztem pl egy sima WinRAR teszttel, (ha jól emlékszem ezt szoktad emlegetni) proci órajel 3100-on mindkét esetben. Memória 775MHz csomagolási sebesség:1143 KB/s. A memória: 1033MHz csomagolási sebesség: 1394KB/s. Azért ez szerintem jelentős különbség. -
törölt tag
válasz
Skodry #12566 üzenetére
És miért is jó az, hogy 733MHz helyett 800-on megy a RAM? Teljesítményben semmit sem jelent. Ha gyorsult egy kicsit a géped, az csak és kizárólag a magasabb prociórajelnek tudható be.
Tényleg nem értem mit kell ennyitr problémázni a RAM órajelen. (Nagyon) Sokadrangú tényező a gép teljesítményében.
K8-óta eleve nincs fsb AMD prociknál.
-
Skodry
aktív tag
válasz
band1103 #12565 üzenetére
Öszintén mondva én egy 3500+ al voltam így
200 fsb mellett 2200MHZ 11es szorzó 733 ef órajel volt ugye ez /2 és úgy valós de efektívbe fogok beszélni...
Na szóval felvittem 218ig az fsb-t fesz emelés nélkül szorzó maratt 11 osztó meg 6
így 799MHZ ~800 és ígx elketyeg szépen.!
Ram időzítést sem piszkáltam. -
Skodry
aktív tag
válasz
band1103 #12565 üzenetére
Öszintén mondva én egy 3500+ al voltam így
200 fsb mellett 2200MHZ 11es szorzó 733 ef órajel volt ugye ez /2 és úgy valós de efektívbe fogok beszélni...
Na szóval felvittem 218ig az fsb-t fesz emelés nélkül szorzó maratt 11 osztó meg 6
így 799MHZ ~800 és ígx elketyeg szépen.!
Ram időzítést sem piszkáltam. -
Skodry
aktív tag
Új cpuk phenonII. elviszi az am2+?
-
Borokafa
őstag
válasz
diablo1984 #12561 üzenetére
Hááát, ha szerinted az SB600 miatt van akkor egy csomó 770-790-es lapnak ugyanezzel kellene küzdenie, de valamiért ez leginkább a 690-re jellemző
-
diablo1984
veterán
válasz
Borokafa #12560 üzenetére
de, mert az felelős az usb kezelésért! én is lesz*rtam volna, ha csak a pent nem szerette volna, de a 2gb-os sd karit sem csípte(sem külső, sem belső kártyaolvasóval), de 1gb-osal jó volt....meg a belső kártyaolvasó sem a legszuperebbül dolgozott....az abittal meg semmi gondom sincs, leszámítva azt, hogy b*sznak hozzá support bios-t kiadni(phenom támogatás
)
-
Borokafa
őstag
válasz
diablo1984 #12559 üzenetére
A DS4 szerencsére mindenféle pent gond nélkül kezel, ez nem az SB600-on múlik.
A haverom Giga 690-es lapja ugyanígy volt a 4GB-os Kingstonnal, mint a tiéd, aztán vittem neki egy 8GB-os Maxellt és láss csodát simán kezeli. A Kingstonnal meg csak szívott.
Természetesen az újabb 790-es lapok már SB terén is fejlettebbek. Csak jeleztem, hogy már a DS4 is egy nagyon jó, tuningbarát lap. -
-
Borokafa
őstag
válasz
diablo1984 #12556 üzenetére
A 790-es széria szerintem elég eltalált, nálam a DS4 verzió kifogástalanul teszi a dolgát.
Az olcsóbb típusoknál viszonylag sokan panaszkodnak különböző bugokra. -
m1sk4r
aktív tag
válasz
diablo1984 #12556 üzenetére
Megfelelő illesztéssel jó az az "idegen" anyag, a hajlítgatás inkább a kokány, mert még szeretném később is használni, ha már nem lesz meg ez a proci. Amúgy az előző tulajjal most beszéltem és neki pont van egy Gigabyte kerete elfekvőben, ja és ez egy CM Hyper TX2.
-
diablo1984
veterán
válasz
m1sk4r #12554 üzenetére
hamár ott jársz, akkor a lemezt ki kell venned, mi lenne, ha egyszerűen hajtanál rajta felfelé idegen anyag hozzáadása nélkül? így kevésbé lenne tákmány..... de legalább haladás, hogy a keretet hagyod, mert amúgysem biztos, hogy találsz, ritkasád, a freezer meg elterjedt pöcöktörő!
Borokafa: na ezért írtam, hogy verje tele pasztával(vagyis annyira, hogy a mag és a kupak között legyen anyag aránylag bővebben) és tolja vissza rá a kupakot!
más: milyen am2+-os lapot ajánlanál mostanában? nem 30k-s kategóriában, de jópárat sorolhatnál, ami kevésbé bugzik(hallottam, hogy a 780g-s giga tunningnál sz*rul indul, stb...) -
Borokafa
őstag
válasz
diablo1984 #12548 üzenetére
Sajnos néhány procit nekem is muszály volt már kupaktalanítani, és miután levettem rá is jöttem mi volt a jelenség oka.
A lényeg, hogy a proci hőmérséklet mindenféle lapban magas volt alaplapi mérések szerint, viszont a hűtő bordái gyakorlatilag hidegek.
Az a fekete kulimász ami a hővezetést biztosítaná a kupak és a mag között kiszáradt szétrepedezett volt, tulajdonképpen nem vezetett már át szinte semmit.
Egyébként meg ha gyári nagyságu a hűtő fém test akkor az szépen felül a kereten és nem is lehet vele lesarkazni a procit. (Persze gondolom néhányan még így is képesek lennének azért rá) -
m1sk4r
aktív tag
válasz
diablo1984 #12553 üzenetére
Na megvettem a hűtőt és azt hiszem megvan a legegyszerűbb megoldás.
Abba a horonyba, amibe belemegy a leszorító fémcsat teszek megfelelő szélességű és magasságú fémlemezt( ha kell, megmunkálom egy kicsit) így a borda leszorításkor lejjebb kerül.
[kép]Vélemény?
-
diablo1984
veterán
válasz
VaniliásRönk #12552 üzenetére
akkor te is nagy tákmester vagy!de amúgy nem egyszerűbb a hűtő fémcsatján hajtani, hogy jobban nyomja a proci tetejét(feszüljön)?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
diablo1984 #12551 üzenetére
A keret lábait akarja megkurtítani, nem vékonyít el semmit, ettől még kókány meló. (Mondom ezt én, aki Turion procit feszített az NF8-ába, és mivel lötyögött rajta a Freezer, a leszorító műanyag bakja és a réz talp közé méretre vágott papírokat rakosgattam, amíg kellő leszorítóerőt nem kaptam.
)
#12553: Ismerek olyat aki úgy fúrta meg a keretet, hogy az alaplapon volt, majdnem csinált rá még egy furatot.
Szerk.: De, egyszerűbb lett volna meghajlítani a lefogatót, csak nem akarta az igazságot és nem akartam erőltetni, így meg akármikor felhasználható másik gépben is a hűtő, és attól sem kell félnem, hogy a hajlítgatás miatt eltörik a fém.
-
m1sk4r
aktív tag
válasz
Az előző tulaj is így használta egy Asus Arctic Square-rel.
Volt Socket-A-s procim kettő is, azokat sem sikerült lesarkaznom, pedig elég barbár módon rá kellet nyomnom a bordát, hogy rá tudjam pattintani.
Nem néztem még meg tüzetesebben, hogy az AM2 keretnél hogy van, de a S939-nél 4 db 4 mm magas műanyag henger tart távot az alaplaptól. Na mindegy majd megoldom valahogy.Gyuri27
Néha azt is kell! -
Gyuri27
félisten
válasz
Ejj mindig csak a tákolás és kókányolás.
De az ima ilyenkor nem segit. meg hülyeség ellen nincs is orvosság. -
m1sk4r
aktív tag
válasz
diablo1984 #12545 üzenetére
Nem, vettem kedvező áron egy kupak nélküli 5000+ BE-t. Így 2,5 mm-rel nagyobb rés van a a procimag és a borda között, azért akarok egy másik lefogatókeretet, mert annak az aljából fűrészelném le ezt a távolságot és így a borda felfeküdne a magra. ( Egyébként egy Cooler MAster Hyper TX2-ről van szó) - A jelenlegi keretet nem szeretném szétgányolni, mert lehet, hogy eladom a lapot később.
Köszi, próbálkozom az úriembernél.
Erről a keretről lenne szó: [kép]? -
m1sk4r
aktív tag
válasz
diablo1984 #12542 üzenetére
Igen erre sajnos rájöttem, pedig van itthon egy 939-es elfekvőben.
-
m1sk4r
aktív tag
Üdv. mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy az AM2-s lefogatókeret furatkiosztása minden lap esetén megegyezik. Nekem egy Asrock lapom van, ehhez jó bármilyen alaplap lefogatókerete?
-
diablo1984
veterán
válasz
Taifa Díaz #12537 üzenetére
ne aggódj egy egyszerű sempron-t ha mákod van 2k-ért megkapsz hűtő nélkül, és legalább- addig is míg a nagy proci belekerül- tudod használni a vasat!
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
diablo1984 #12536 üzenetére
A manóba
Köszönöm
-
diablo1984
veterán
válasz
Taifa Díaz #12534 üzenetére
a deszka egynek jó, de csakis am2 ill am2+ nameg am3-as procik befogadására alkalmas, tehát egy rakat sempron és athlon jó bele, de nem 939-es foglalatból!
-
törölt tag
válasz
Taifa Díaz #12534 üzenetére
Az s939-es procik ebbe nem jók.
-
Taifa Díaz
őstag
Sziasztok! Először fogok összerakni AMD konfigot erre a deszkára. De addig is, amíg hamarosan megveszem bele a Phenom II-t, felajánlottak kölcsönbe egy 939-socketes 3000+os Athlon-t. Szerintem az nem fog elindulni benne, vagy talán mégis? Nem hinném, hogy a cpu foglalat kompatibilis lenne ennyire visszamenően, de tényleg nem értek hozzá. Érdemes elhoznia az illetőnek az Athlont
Előre is köszönet
-
Badi82
tag
Nem az volt a lényeg, hogy Everest, csak aggódtam, illetve nem értettem, miért lassabb. Őszintén szólva arra számítottam, hogy az új lap még valamivel jobb is lesz. ( hiszen új ) Már bánom, hogy vásárlás elött nem kérdeztelek meg benneteket, hogy milyen lapot is kéne venni
Tuti, hogy jobban jártam volna..
-
Badi82
tag
válasz
diablo1984 #12529 üzenetére
Okés, akkor nem hergelem magam tovább a tesztekkel. Már azon kezdtem gondolkodni, hogy le kéne cserélni a lapot, venni valami normálisabbat. De akkor hagyom
-
Badi82
tag
"Gondolom az előző alaplap sima AM2-es volt, ez legalább AM2+" Így igaz. Ezért döntöttem az előző alaplap lecserélése mellett, hátha veszek egy nagyobb procit. Az a Foxconn alaplap amúgy AMD 690G-chipsetes volt. Az is integrált, de akkor még nem volt külön kártyám. Akkor ezek szerint az Nvidia Chipset miatt lassabbak jóval a memóriáim? Hát akkor nagyon rossz üzlet volt a csere...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
diablo1984 #12525 üzenetére
Menj a pokolba...
-
diablo1984
veterán
válasz
VaniliásRönk #12524 üzenetére
ó, de kicseréltek, rád sem ismerek...te vagy az, vagy a szomszéd átjött és írt egy hozzászólást?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Badi82 #12523 üzenetére
Az int. VGA nem feltétlenül hiba, de ha benchmarkban kevesebb pontot kap miatta a gép, akkor azon nincs mit csodálkozni.
Az nVidia chipset volt hiba, bár valamelyest javult a helyzet az utóbbi időben. (most már legalább nem kékhalál a jutalmad ha felteszed a chipsetdrivert) Gondolom az előző alaplap sima AM2-es volt, ez legalább AM2+, szóval olyan rosszul nem jártál vele, csak lettek volna sokkal jobbak is hasonló árban.
-
Badi82
tag
VaniliásRönk, akkor eszerint nem volt valami jó üzlet lecserélni a Foxconn-lapot? Sajnos úgy indult a vásárlás, hogy az unokaöcsémnek lesz a lap, meg is rendeltem, aztán változott a véleményem, telefonáltam is a boltba, hogy mégis inkább egy nem integrált Asus-lap kéne, de már megrendelték ezt.
Csak azért írtam le, mert érzem az írásodon, hogy kicsit hülyének nézel, minek kellett nekem integrált lap. Amúgy teljesen jogosan.
-
Mercutio_
félisten
válasz
diablo1984 #12515 üzenetére
Lehet, hogy oda rosszat csinált, de az AM2-es 780G mATX lapja nálam bevált
-
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #12517 üzenetére
Nyers vagy mint mindig.
De az valóban igaz, hogy vásárlás előtt kérdezenk és nem utánna csodálkozunk.
Egy ideje az nv ezt a chipset témát csak erölteti. Kiváncsi leszek, hogy valaha készít-e az nv jó chipsetet. -
Badi82
tag
Sziasztok!
Van nekem egy Asrock K10N78 - as alaplapom, benne egy 5200+-os Athlonnal.
A kérdésem az lenne, hogy az előző alaplapommal teszteltem a memória sebességeket, (írás-olvasás-másolás-késleltetés) és abban a lapban sokkal gyorsabbak voltak a ramok, mint most. Az ráadásul egy olcsóbb, Foxconn lap volt. Hogy lehet ez?
Előre is köszi a segítséget!
-
Mercutio_
félisten
válasz
diablo1984 #12512 üzenetére
Pedig átlagos használatra teljesen korrekt
-
gyiku
nagyúr
Jetway announces XBLUE motherboards
...they support both Socket AM2/AM2+ and AM3 with both DDR2 and DDR3 memory slots. -
Debilon
addikt
válasz
diablo1984 #12507 üzenetére
UD3 elvileg jobb, más az áramellátása+egyéb apróságok.. van topikja ..abban több minden le van írva..
-
lineh
csendes tag
válasz
diablo1984 #12507 üzenetére
na erre én is kiváncsi vok. látszólag tényleg nagyon semmi. ugyanazok a chipsetek. UD3 az ultra durable3 jelzővel van illetve, biztos jobb kondik vannak rajta, meg támogat 1200as DDR2-es ramokat, meg gondolom uj bios van hozzá az AM3-as procikhoz meg átdolgozták a bordákat a deszkán. lehet tévedek, lehet van valami ujitás is rajta de szerintem egy felfrissitett 770es DS3 a mai kor követelményeinek megfelel
aki jobban ért hozzá biztos tudja a különbséget, én csak tippeltem -
diablo1984
veterán
szerintetek
Giga MA770-DS3 rev2
és
Giga MA770-UD3között mi a difi?
mert látszatra nem sok, a többire meg nincs időm oknyomozni.... -
Debilon
addikt
válasz
diablo1984 #12505 üzenetére
hátja
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #12503 üzenetére
Amig mennek benne az am3-s procik nincs veszve semmi.
-
Gyuri27
félisten
válasz
diablo1984 #12501 üzenetére
Nem nagyon van miről írni. Új lapok nem jönnek. Majd lesz itt forgalom, ha valami elvetemült gyártó az új chipsettel gyárt lapokat.
Mondjuk egy jet ddr2-ddr3 teszt jó lenne. -
diablo1984
veterán
ennyire kihalt a topic, vagy mindenki am3-an vagy intel oldalon tolja már?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Sorozatok
- Napelem
- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Tőzsde és gazdaság
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest