Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- Klaus Duran: Nem csajos Samsung Z Flip
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mineral1
friss újonc
Tiszteletem!
Milyen követelmény van a határolóvezetékkel kapcsolatban? Keresztmetszet, sodrott vagy tömör, réz vagy alumínium. Hozzájutottam egy Bosch indego 800-hoz aminek a memóriájából töröltem a régi kertet és próbaként lefektettem 1,5-es sodrott réz vezetéket mivel azt találtam itthon hosszabbat. Megnyomtam a "Térfelv" gombot ,Kiírta hogy kertváltozás felismerve. A fűnyírógép újra indul, ne kapcsolja ki. Majd: Kérem várjon, a fűnyírógépe szinkronizál majd: betöltés majd: vár a határolóvezeték jelére majd: A vezeték lefektetési iránya hibás! Ellenőrizze a bázisállomás és a csatlakoztatott vezetékvégek helyzetét. Mi okozza ezt? A vezeték a leírás szerint van csatlakozva a pirosról indul balra a dokkoló alatt majd a feketére érkezik jobbról. -
efegyke
tag
Sziasztok!
Robot fűnyírót tervezek vásárolni. kb 900m2 fű, 4 zóna(ház előtt, ház mögött, oldalt), a legnagyobb zóna teli fákkal, magaságyás, sok tereptárgy stb...
Pár órát eltöltöttem már a termékek tanulmányozásával.
Arra jutottam magamtól hogy nekem a Dreame A1 lenne a megfelelő. Nem akarok antennával, wifivel stb kínlódni.
Hazai tapasztalat nem nagyon van ezzel kapcsolatban de külföldi videók alapján jó a gép.
Valaki esetleg tud bármi mást javasolni ami hasonlóan kötöttségmentes gép? -
válasz
BullZeye #2297 üzenetére
igazad lehet:
- a szellőztetést szerintem ígyis-úgyis csinálni kell (eddig gyűjtöttem minden nyírásnál, mégis kellett szellőztetnem) van is gyepszellőztetőm (késest és rugóst is tud)
- most 5,5 centire hagyom, de 4 alá soha nem mentem még
- a vágási szélesség azt befolyásolja, hogy mennyit kell mennie, de a nettó fű felület nálam kb 440 m2
- ha csináltatok nagyobb tárcsát, az eleve 6 késes lesz
- sebességre annyi van, hogy 120 percet megy egy töltéssel és 180 perc a teljes töltés, de hogy ebből hogy jön ki a napi 800 m2 azt nem tudom -
BullZeye
veterán
Ne aggódj, egyik sem olyan, ami szerintem problémát jelent neked.
0) Yuka levél mellett összeszedi a füvet is maga után, és kiönti a megadott helyre, kevesebb gyepszellőztetés?
1) 30-60mm vs 20-90mm vágási magasság
2) dupla tárcsa, ezzel 18vs 32cm vágási szélesség
3) 3 kés vs 6 kés a dupla tárcsa miatt, bár nem tudom, hogy ez jó e, lassabban kopik e ha dupla kés van, vagy rosszabb, mert egyszerre 2x annyit kell cserélni.
4) 800m2 vs 1000m2
5) sebességről nem találok, Yuka papíron ~200m2/óra de max sebességgel, kevés fordulattal (hosszú egyenes szakaszok) -
válasz
BullZeye #2295 üzenetére
a levél gyűjtésre nekem nincs igazán szükségem, a többinél meg nem látom a hatalmas különbséget.
az egyetlen dolog, hogy a Yuka két tárcsával jön, és így talán közelebb vág a peremhez. a kerítésünk lábazata körben zsalukő, ami mellett van egy sor sima 10x20 térkő lerakva (hosszára), azon tolom el a fűnyírót most, és azon kellene úgy elmennie a robotnak, hogy ne maradjon felesleges fű. de úgy tűnik lehet nyomtatni 3D-vel nagyobb tárcsát a Segway-re, és ez megoldja a problémát.
te melyik tudásra gondolsz, ami nem acélos? -
válasz
Yellow73_a #2293 üzenetére
+1
Tényleg le a kalappal a Bosch ügyintézése előtt!MaCS
-
Yellow73_a
tag
válasz
MaCS_70 #2260 üzenetére
Nálam a Bosch Rotak 43 fűnyíróm (ami nem volt éppen ocsó annak idején) szintemelője törött el kb 8 év után. Beküldtem a szervízbe, egyszer csak kaptam egy jó nagy csomagot. Sajnos nem tudták javítani, így küldtek egy zsír új AdvancedRotak 790 gépet, ami értelemszerűen már egy újabb modell volt. Bosch 10-ből 11-et érdemelt erre az ügyintézésre.
-
BullZeye
veterán
Tegnap este megnéztem egy 30 perces videót az RTK antennáról, hogy találjak kiskaput.
1) RTKnak nem kell rálátnia a robotra, mert 900mhz-en vagy 2,4ghz-en kommunikálnak, Yuka 3km-et tud.
2) RTK-nak pontosan ugyanazokat a műholdakat kéne látnia mint a robotnak, ha többet lát szuper, de legalább azokat amiket a robot lát.Úgyhogy tegnap este átvágtam magam a szúnyogokon és felszereltem egy olyan helyre ahol rálát az égre az RTK elég széles tartományban.
Sajna nem jött be ez sem, a térkép készítés közben itt elment a jel többször is, mire végeztem kb 50cm-el arrébb látta a töltő állomást.
Gondolom van minden nap egy időpont, amikor jól rálátni arra a részre ahol szabad az ég, csak meg kéne találni az időpontot
Úgyhogy meghirdettem, aztán várok még pár évet a következő áttörésre, addig asszony vágja a füvet, ha nem lesz áttörés addigra gyerekek elég nagyok lesznek
-
válasz
BullZeye #2284 üzenetére
az RTK-n szerintem azért ég a lámpa, mert ő látja a műholdat
szóval igen, azt mondom, hogy ha a robot rálát az RTK antennára, akkor anélkül is működnie kell, hogy GPS jelet látna. de az antenna azért lássa a műholdat
egy próbát megér, mielőtt eladod
(bár jóáron átvettem volna, hiszen hibás)
-
BullZeye
veterán
Sajna az nálunk nem megoldható, hátul teljesen körbeveszi kertet egy rakat magas fa amik elég sűrűek, ha alá teszem, alig lát valamit.
RTK-t a ház oldalára tettem 20 méterre ahol még nincs szomszéd, se fa, viszont a ház másik felén van takarásban a robot.
Úgyhogy inkább eladom aztán nézek valami mást, mert most még hátsó szomszéd sincs, mi lesz, ha oda építenek valami 3 emeletes házat, még az is lefogja a GPS-t....
Csak azt sajnálom, hogy pont a fák miatt vettem ezt, merthogy összeszedi ősszel a leveleket és ledobálja a sarokba...
szerk.:
Hmm, gondolkodtam picit, azt mondod, ha RTK-ra direktbe rálát a robot, akkor robotnak nem kell feltétlen GPS jel? Ezt végülis tudom tesztelni egy hosszabbítóval.
Bár az RTK-n végig fix zöld a lámpa, akkor is ha nem látja direktbe a robotot. -
WiZARD
addikt
Hogy én mennyi utálom a Husqvarna/Gardena által használt csatlakozót.
Sokszor szivatott már meg, hogy nem érintkezik, eloxidálódik, stb.
Anyósnál megint 2 napja nyomkodtam hogy miért nem érintkezik, végre jónak tűnt, 1 óra múlva megint nem jó.
Aztán amikor stabilan lett hurokjel, akkor a vezetőszál még mindig szar volt.
Persze vezetékkereső sose müxik amikor élesben kellene. Szobában vezetéken kipróbálom ott meg jó
Végül rászántam magam, hogy feltépem a kábelt és újat rakok le. Csak a vezetőszálat, max 10-15 méter. Meghúzom, erre első 1 méter kezemben marad. Kitúrom másik felét, hát egy oldschool sorkapoccsal volt toldva, ami nyilván szarrá oxidálódott már. Gondolom a kertész vágta el szellőztetésnél és nagy szakértelemmel javította
De legalább ennyivel megúsztam -
BullZeye
veterán
Van RTK, azt ugye oda teszem ahova nem szégyellem, mert a tetőn nem lopják le.
Viszont a robotnak nincs rendes GPS jele, mert vagy hátra teszem a kertbe ahol falak, fák csökkentik a GPS-t, vagy előre ahol az autóbeálló is van, ott viszont ha valaki észreveszi benyúl érte és volt-nincs -
mikrofon
veterán
válasz
BullZeye #2268 üzenetére
RTK-t rakd úgy hogy az jól lássa a szabad eget, illetve hogy a robot szinte mindenhonnan rá lásson, amikor pedig nem lát rá a robot az RTK-ra, akkor a robot felett legyen szabad az ég.
Amúgy egyébként kb. 50m-t tud menni GPS és RTK nélkül is és ezt ki is jelzi, ha így közlekedik és hogy még mennyi van hátra.)Nekem is elég összetett a kertem, sok tagolással, fákkal, bokrokkal egyéb elemekkel és nincs navigációs problémám.
-
jbnd-007
tag
Amikor frissítetted, nem volt benne a fájlnévben? Vagy szerviz csinálta?
A régit már nem tudod lekérdezni szerintem. Ha beledugsz egy FAT32-re formázott pendrive-ot, ráír egy fájlt, abban lesz az új. (Várd meg a második csipogást, mielőtt kiveszed.)
Nekem 1.80-assal érkezett.
-
BullZeye
veterán
Tegnap megjött Mammotion Yuka 1000.
Hatalmas dög, nem az én 200m2 kertemre tervezték eredetileg az biztos.
Sajnos túl sok fa és bokor van a fű körül (közepén egy 70 éves diófa) , így egyszerűen nem elég fix a gps jel. Van bármi tippetek, hogy mivel lehetne erősíteni a gps jelet? -
Újabban egyre többször áll meg az LX790.1 a következő hibával: E-3 - Késtárcsa elakadva. Nincs elakadva, ámbár minden esetben lelkiismeretesen megtisztítom, kések élesek, tárcsa forog rendben. Esetleg valakinek ötlet, vagy bármi?
-
noorbertt
őstag
Tessek diy verzió
https://youtu.be/4OQUo0V-8QY?si=4kR79iTTN4o3hKxS
ha nem lenne sajátos lehet kipróbálnám -
WiZARD
addikt
Na a Bosch bírta vagy 2 hónapig.
Tegnap a kijelzőnél a fólia belül párás volt, mostanra semmi gombot nem érzékel.Van valakinek tapasztalata, hogy garis ügyintézés hogy müxik?
-
válasz
pistutm #2245 üzenetére
Hát, nálam távolból nem megy -- de amint hazaértem a saját wifim hatókörébe, aktív lett a Parkside alkalmazásban a gép.
A Tuya viszont még így sem igazán működik -- pedig a kapcsolat megvan a géppel, hiszen firmware-t is frissített rajta. De ha az automatikus indításra nyomok, akkor a gom ugyan kék lesz (mintha végrehajtódna), de nem történik semmi. A spot nyírásra és a hazamenésre meg azt az üzenetet kapom, hogy nem áll készen.
MaCS
-
insight
aktív tag
Hehe, ez mindig így van. 4 éve van Boschom, tavaly már olyan szinten kiküszöböltem az elakadási pontokat (határolóvezeték nyomvonal-igazítással és némi talajrendezéssel), hogy már egyáltalán nem akad el sehol. Sajnos azzal senki sem számol, hogy a növények növekednek, és ezzel párhuzamosan a vezeték elsüllyed a talajban, így 4 év távlatából még nagyobb szívás kiigazítani.
Most, hogy megoldottam a nyaralóm zavartalan fűnyírását, a felfújható jakuzzi kezdett el szivatni, ugyanis minden egyes áramszünet után leáll a szűrő, és fizikailag oda kell menni megnyomni a kapcsolót az újraindításhoz. Online csak annyit látok, hogy leállt, és tudom, hogy ilyenkor napok kérdése, és megindul az algásodás.... Ha nincs gond, akkor csinálok magamnak, ugye....
-
sub71
aktív tag
válasz
noorbertt #2251 üzenetére
Parkside robotfűnyíró kés ,
nincs feltüntetve a Parkside név, de találtam egy német fórumot, ahol mindenki innen rendelte a késeket hozzá, illetve egy YouTube video arról, ha valaki nem akar késeket vadászni a neten, hogyan lehet 5 perc munkával az 5mm csavarlyukat egy szűkítővel, 3,5mm-re alakítani, hogy a más márkák (többsége) kései is használhatóak legyenek.#2251noorbertt Bocs, nem neked akartam válaszolni, csak félrement
-
WiZARD
addikt
Ez a nyomorék Bosch is működött 2 hónapig elakadas nélkül. Most eljottunk pár napra otthonról, egyből elásta magát.
Nem bízza a véletlenre a dolgot, 10+ perce egyhelyben tekeri a kerekét. -
válasz
wik_406 #2238 üzenetére
Próbáltam a Tuya appot, de nem igazán működött. Látszólag igen, a kijelzett értékek rendben voltak, de semmit sem hajtott végre.
Azt meg eleve nem találtam benne, hogy hol tudom elindítani a fűnyírót.
Pedig tetszene a HA miatt.
MaCS
Amúgy meg, mivel nem vagyok otthon, már nem is tudom csatlakoztatni...
-
Újabb kellemetlenség a Parkside háza tájáról:
Az androidos app a jelek szerint csak LAN-on belülről működik. Eljöttem otthonról, a robot pedig átment elérhetetlenbe...
MaCS
-
sub71
aktív tag
válasz
wik_406 #2231 üzenetére
Mind a kettő a kosárban van nálam már, de!! az első képei között lapazgatva, 2 különböző csavar van, az egyik tuti nem jó, a másik talán jó. A második link az, amire mondtam, hogy az eladó nem szimpi. 8€ a kiszállítás, (ráadásul a csavar itt is másnak tűnik a képen, mint amit én kiszedtem a gépből) míg a többit Amazon Boxba ingyen kiszállítják
Ha megtaláltam az igazit majd jelentkezem. -
sub71
aktív tag
válasz
MaCS_70 #2227 üzenetére
A lyuk a pengén 5 mm, a hozzáadott csavar 3,5mm, a Parkside csavar 5mm, és a csavar a végén kiszélesedik kb 6mm-re. Az új pengét nem tudom a régi csavarral rögzíteni, mert ahol kiszélesedik a csavar, az már szélesebb, mint a lyuk a pengén, ezért odaszorítja és nem tud pörögni, az új csavar meg nem passzol a menetbe....
. Ezt vettem. Láttam Olyat, amit direkt a parksidehoz hirdetnek, de ott meg az eladó cég nem volt szimpi
wik_406: Sajnos már "nem elérhető" -
sub71
aktív tag
Sziasztok! Aki Parkside robotot használ, és vett már késeket hozzá, tudna nekem egy linket küldeni, hol vette? Mert amit én rendeltem az Amazonról, az sajnos nem passzol.... Köszönöm
-
gorbep
senior tag
válasz
Yellow73_a #2221 üzenetére
Füreden már évek óta robotok nyírogatnak... Amit láttál az egy nagyon komoly 4 WD csuklós Husqarna.
-
válasz
A körtemplom körül is robot nyírogat.
MaCS
-
mikrofon
veterán
válasz
Szerintem kevés olyan országrész van, ahonnan egy héten belül nem tűnne el...
-
Yellow73_a
tag
válasz
Speederer #2220 üzenetére
"Egy egyszeri beruházás segíthetne megoldani az ilyen problémákat (vagy legalább egy részét) ilyen feladatra optimalizált robotfűnyírókkal. Legalábbis szerintem."
A múltkor egész meglepődtem, hogy az új balatonfüredi mélygarázs feletti zöldfelületen egy robot dolgozott, szóval van már ilyen is.
-
Speederer
senior tag
Abban egyetértek mikrofonnal, hogy a ritkán nyírt fű nem lenne olyan szép, mintha minden nap vágna belőle egy kicsit.
Viszont azt kevésbé érzem helytállónak, hogy nem tudna mit kezdeni a nagyobb fűvel. Itt a nagyobb fű alatt persze nem a derékig érő gazt értem, de mondjuk a kb 10-12 centis fűre simán ráengedtem a Parkside-ot. Lehet nem annyira élvezte, de megoldotta.És az eredmény még így is sokkal szebb lett, mint amikor ugyanezt a füvet vágja valaki nem fűgyűjtős tologatóssal.
Sok olyan közterületet is látok (főleg kisebb településeken), amit csak "kaszálgatnak", tehát mondjuk évente párszor, mert gondolom nincs rá kapacitás. Egy egyszeri beruházás segíthetne megoldani az ilyen problémákat (vagy legalább egy részét) ilyen feladatra optimalizált robotfűnyírókkal. Legalábbis szerintem.
Na de abbahagyom a nyavajgást...
-
-
érdekes, de decemberi szállítás mellett is már csak 69 maradt a 452 elérhetőből (mondjuk a Terramow is kitolta a 200 early bird ajánlatot 300-ra amikor betelt) úgy, hogy rendes független teszt még nincs róla
hihetetlen, hogy mennyire képesek az emberek bízni pár fizetett videóban....egyébként nekem is mozgatja a fantáziámat, mert azt írja képes 5 centire nyírni a faltól - nekem pont ilyenre lenne szükségem ahhoz, hogy ne kelljen még kb 300 méteren egy sor térkövet lerakni a jelenlegi térkő szegély mellé
-
válasz
Speederer #2213 üzenetére
Szerintem szűk rétegigény a több helyen nyírás egy géppel. Ennek pont az a lényege, hogy nem foglalkozunk a géppel, hanem szépen elvan a beavatkozásunk nélkül is.
Ettől függetlenül tényleg illene árulni dokkolót.
A kábelmentesség klassz lenne, de egészen egyszerűen még nem tartunk ott. A filmek sem voltak kezdetben színesek...
MaCS
-
Speederer
senior tag
Jól néz ki, bár érdekes (értsd: sok) a 4 órás töltési idő, még akkor is, ha vezeték nélküli.
500 m2-t nyír egy óra alatt, 1000 m2-t egy töltéssel, de közben a working capacity csak 1500 m2. Ez utóbbi számot nem igazán értem: ha teli akkuval indít, akkor 2 órát megy (= 1000 m2), tölt 4 órát, majd megint dolgozik egy órát (500 m2), így összesen 7 óra alatt van meg az 1500 m2. Vagy úgy gondolhatják, hogy ennyit dolgozzon egy nap, és így minden nap lehet nyírni ezt az 1500 m2-t? Simán többet várnék egy ilyentől.Más: anyósnál beüzemeltem a Parkside-os robotunkat, de a 2 udvarra már nem lett elég a határoló vezeték. Milyet kellene vennem erre a célra? Ránézésre 1 mm2-es, de kell valami spéci tulajdonsága legyen?
Azért azt már most látom, hogy hosszútávon macera a fűnyírón kívül a dokkolót is állandóan hurcolászni (magát a fűnyírót még hagyján), szóval arra kell majd valami más megoldást találnom. A Grizzlytools.shop oldalon továbbra is hiánycikk a dokkoló.
Továbbra is csodálom, hogy nincs igény olyan cuccra, ami több helyen is tudna működni, lehetőleg határolóvezeték nélküli megoldással. És most nem csak a szomszédokkal közösködést értem ez alatt, hanem ha valakinek van pl nyaralója, egyéb telke, nagyszülők udvara stb. ahol szintén lenne mit nyírni, akkor erre elég lehetne egy gép is. Persze itt még nagyobb előny a gyors és hatékony nyírás, nem pedig az össze-vissza bolyongás, mellette talán még a gyors töltés is, hogy ne arra menjenek el órák.
Na de ez most csak egy kis elmélkedés, majd egyszer biztos lesz ilyen is... -
WiZARD
addikt
-
Ez ugye de facto forrasztás. Kérdés, hogy mennyi a forraszanyag az adott gyártmányban.
Amit eddig én csináltam:
Roppantós-préselős csatlakozás utólag többszörösen zsugorcsövezve;
Ha van egy kis tartalék a vezetékben, akkor kivezetem pár arasznyi szakaszon a külső területre a két szálat, és ott talajszint fölé emelve egy villanyos kötődobozban csatlakoztatom őket wagóval.
MaCS
-
mikrofon
veterán
válasz
Anaconda #2208 üzenetére
Szerintem ez a legjobb kábel csatlakozó. Vízálló és nagyon könnyű és egyszerű a használata.
AliExpress: 10/20/50pcs Robotic Lawnmower Cable Connector Waterproof Gel Connector -
-
mikrofon
veterán
-
-
Az addig oké, csak nem mindegy, hogy egy akku önkisülés miatt mondjuk fél év alatt jut 80%-ról 20%-ra, vagy éppen rajta lóg egy jól tervezett eszközön, ami energiatakarékos módban standby-ban terheli, és ez a fél év emiatt mondjuk csak 1 hónap, rossz esetben 1-2 hét.
Szóval ez így nem annyira oké. Ez ugyanaz a hibás elektronikai design mint a Landxcape esetén. Ezek jó nagy akkuk, motorokkal mozgatnak órákon át több kilós gépeket, nem kellene fél nap alatt a wifi kapcsolattól meg az elektronika standby-tól lemerülniük, ha ezek a modulok tisztességesen ki vannak találva, meg vannak tervezve hardveresen és szoftveresen is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Chieftec játék értékes nyereményekkel!
- Matematika topic
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A33 5G - a három az majdnem öt
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Kisvasút - saját kép - 40x60 - clip kerettel, prémium poszter, fényes fotópapír
- SecretLab TITAN Evo - Medium - SoftWeave Plush Pink - Garanciás, gyönyörű állapotban
- FÉLÁRON! Gyeon Q2 Mohs EVO kerámia védelem (50 ml)
- Fiorenzato AllGround eladó
- Új! Bomba áron! 0km-es /N7Pro/ - /iScooter/ Elektromos Roller
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Új akksi! Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 100%sRGB 1 év garancia + billentyűzet opciók!
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- GeForce RTX 2060 (OEM HP) Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest