Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yellow73_a
tag
válasz
Speederer
üzenetére
"Egy egyszeri beruházás segíthetne megoldani az ilyen problémákat (vagy legalább egy részét) ilyen feladatra optimalizált robotfűnyírókkal. Legalábbis szerintem."
A múltkor egész meglepődtem, hogy az új balatonfüredi mélygarázs feletti zöldfelületen egy robot dolgozott, szóval van már ilyen is.
-
válasz
Speederer
üzenetére
Szerintem szűk rétegigény a több helyen nyírás egy géppel. Ennek pont az a lényege, hogy nem foglalkozunk a géppel, hanem szépen elvan a beavatkozásunk nélkül is.
Ettől függetlenül tényleg illene árulni dokkolót.
A kábelmentesség klassz lenne, de egészen egyszerűen még nem tartunk ott. A filmek sem voltak kezdetben színesek...
MaCS
-
válasz
Speederer
üzenetére
Speederer, sub71, köszönöm!
Már csak a következőkre lennék kíváncsi:
1. Mit jelent az, hogy Sadržaj?
2. Hogyan tudom ellenőrizni a robotot, ha éppen nem vagyok otthon, amikor elindul?
3. Ez a fűnyíró akkor most elektromos kéziszerszámnak minősül?
4. A kertet feltétlenül fel kell vázolnom? Ha igen, akkor hogyan, mivel? Lehet számítógéppel, vagy csak kézzel, ceruzával elfogadható?
5. Milyen messzire futnak a "párhuzamosan futó és egymástól legalább 5 cm vagy annál kisebb távolságban lévő határoló huzalok"?
6. Ha a 8 évesnél idősebb gyerek a gépet csak felügyelet mellett használhatja, akkor a 8 év alatti egyedül is?

Na jó, egyébként egyáltalán nem olyan vészes ez a leírás.MaCS
-
WiZARD
veterán
válasz
Speederer
üzenetére
Elvben tudhat. Kérdés software-es korlátozás van-e, hány térképet tud menteni, töltés hogy valósulna meg.
Nem hiszem hogy bármelyik is ilyen közös használatra lenne kitalálva, és ha csak nem szomszéddal akarod, akkor azért nem látom annyira működőképes 5letnek. Legalábbis én hamarabb állnék neki levágni füvet, mint hogy robotért rohangáljak. No meg közös lónak túrós a háta...A Bosch Indego smart időzítéssel heti 2 full nyírást ígér. Bár úgy tűnik mintha gyakrabban menne, de amelyik nap magától nem indul akkor én indítom, legyen levágva minden nap. (esőben nyilván kimarad) Akkor szép, akkor kellően rövid hogy csak minimális nyesedék legyen.
-
mikrofon
veterán
válasz
Speederer
üzenetére
Anyós kaphatna egyet az olcsóbb Parkside-os robotból Karácsonyra

A jobb GPS alapúaknál az a nehéz, hogy van még egy külön RTK Reference Station nevezetű adó-vevő, aminek áthelyezése, elmozdítása újra tanítást igényel... Ami egy bonyolultabb terepnél, No-go zónákkal elég hosszadalmas... Ráadásul tanulják a terepet így minden áthelyezés tovább tartana, mint lenyírni kézzel a füvet...
-
válasz
Speederer
üzenetére
Elvileg elég egyszerű megoldás, amennyire tudom statikus analóg jel, nem megy benne semmilyen adat, vagy kommunikáció. Rá kell mérni egy oszcilloszkóppal, hogy konkrétan milyen a jelalak és a freki. Vélhetően gombokért lehet építeni elektronikát ami elő tud állítani egy ilyen jelet, és egy vezetékbe bele tudja küldeni. A gyakorlati megvalósítás kapcsán nem tudok segíteni, pláne nem Parkside-ban.
Egyébként egy ilyen DIY projektet sem láttam szembejönni, és szerintem az az oka, hogy ezek a gépek a működésükből adódóan alkalmatlanok ad-hoc feledatokra. Tehát az nem működik, hogy 1-2 hetente elviszem a nyaralóba, és majd egy full akkuval rendbe teszi ott a füvet amíg ott vagyok. Ahhoz, hogy bármit tudjon kezdeni vele, le kell nyírni, utána azt tudja szinten tartani. De ha le van nyírva, akkor minek a robot? Ha netán annyi időre marad, hogy annak értelme is legyen, akkor addig mi nyír az eredeti helyen?
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Robotporszívók
- Bestbuy játékok
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Csak egy ország kap Exynos 2600-as Galaxy S26 telefonokat?
- Milyen TV-t vegyek?
- Óra topik
- Diablo IV
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- The Game Awards 2025 - Az összes bejelentés egy helyen!
- További aktív témák...
- Új Philips Saeco GranAroma SM6580/00 2 év garancia
- Olcsóbb! Új, felbontott Bosch GWX 17-125 PSB 1700 W X-lock prof. sarokcsiszoló flex - 1,5 év gari!
- Egyedi Cube Stereo Hybrid 160 E-Mountain Bike (Jó Állapotban)
- GALAYOU GALAYOU R1 kültéri WIFI 2K kamera napelemes akkumulátorral
- Segway Ninebot KickScooter D18E
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Eladó Xiaomi Redmi A5 3/64GB / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest