Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Semin
őstag
válasz
DougButabi
üzenetére
Meg tud valaki erősíteni abban, hogy ez így nem kivitelezhető?
Megjelöltem A/B/C távolságokat is.Az én értelmezésemben a "B" távolság - vezetőszál és határoló között balra- nem lehet kisebb mint 30 cm. ( jobbra 60 cm a min. de az ebben a konfigban nem releváns). Egy videóban 20-at mondanak.
Gyakorlati tapasztalata esetleg van valakinek? Illetve az alap konfiguráció működhet így?
-
insight
aktív tag
válasz
kalapacsolok
üzenetére
Gondolom nem a robotra vonatkozik, mert annak minimum cseppállónak kell lennie
-
atv72
tag
Sziasztok,
nagyon kellene a közös bölcsességetek akik már használtok ilyen gépet. A kertünk alakja és használati módjai miatt nem igazán engedhetem meg, hogy nagy placc legyen a dokkoló körül. Hoztam egy rajzot is.

A pontozott terület és a szegély közé tudnám legjobban elhelyezni a dokkolót. Kérdésem: az oldalsó (LX790) vagy elülső (einhell) dokkolású betalál ide tölteni?
Előre is köszöönök minden ötletet -
noorbertt
őstag
Jónak tűnik a videók alapján a parkside robot.
https://youtu.be/FvXoZ6XjY8s -
Tomecho
csendes tag
válasz
kalapacsolok
üzenetére
Hétvégén darabokra szétszedtem a kb. 4 éves fűnyírót (Bosch). A belsejében egy darab fűszálat nem találtam (motornál sem), annyira le van szigetelve a belseje.
-
insight
aktív tag
válasz
kalapacsolok
üzenetére
Én is jártam így, a sima fűnyíróm motorja megsült, mivel eltömődött a szellőzése. A robotfűnyírón viszont nincs ilyen nyílás, sokkal kisebb erővel dolgozik (kevesebbet kell vágnia), és eleve vízhatlan dizájn. Szerintem ennek nem kell megbontással járó karbantartás.
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
kalapacsolok
üzenetére
Vki?
Sziasztok! Tönkrement a hagyományos, nem robot GArdena elektromos fűnyíróm, nem is tudtam, hogy ezeket karban kellett volna tartani 1-2 évente a szervizes szerint, mert belement a fű a motorba és motorcserés lett.
Van egy Worx landroid robotfűnyíróm, 4-5 éves, érdemes ezt valahova leadni karbantartásra? Tudtok szervizt ajánlani, vagy értelmetlen, nincs mit rajta javítani? -
Keef_Lee
őstag
válasz
insight
üzenetére
Én a hangjáról hallom. "Harsogóan" nyír, ha éles.
Ha nem, akkor (szezonban kb. hetente) felfordítom és az ujjammal oldalra, mint a konyhai késnél megnézem, hogy éles-e. A legtöbb esetben ilyenkor leszerelem és egy "kerti késsel" lekaparom róla a rákeményedett fűnedv és por-sár keveréket. Aztán megy tovább.
kb. havonta ilyenkor a kézi reszelővel is adok neki egy kicsit. De 3 év alatt még nem látszik a pengén semmi kopás. -
Keef_Lee
őstag
válasz
burkolat1
üzenetére
A késélezés nálam kézi reszelővel működik és a 3. éve az első garnitúra van rajta, úgy hogy adtak hozzá még 2 garnitúrát pótban. Szerintem egyébként a furat mérete a lényeg és ha az stimmel, akkor bármilyen jó lenne hozzá. (De nekem nem is kell vennem majd.)
Átjárón úgy emlékszem, hogy megvan a telepítési rajzában, hogy miként kell átvezetni (nekem nem kellett). -
válasz
burkolat1
üzenetére
Hali,
1. Házilag én nem élezek, de vannak itt a topicban akik késélezővel néha átfutnak rajta. Nekem még nem kellett vennem, de hogy nézem 30€ egy 30 darabos készlet.
2. Lemértem, nálam 110cm a legkisebb ahol megfordul és biztonságosan mozog.
3. 12cm-ről nem tudok nyilatkozni, nálam 20cm-re van legkisebb távolság a szegélytől. Mivel a robot 38cm széles, így 16cm kell neki, szóval necces - olvasd el ezt a hsz-t #1282 insight kicsit lejjebb, pont erről van szó. -
burkolat1
csendes tag
Szia OPooPO!
LX790 vásárlásán gondolkodom. Látom, hogy van már vele pár év tapasztalatod. Pár dolog foglalkoztat még a vásárlás előtt, köszönöm, ha segítenél benne:
1. Alkatrész ellátottság. Hol veszel pótkéseket és mennyiért? Működik e késélezés házilag? Szervízháttér van itthon?
2. Mennyire tudja kezelni a szűkebb átjárót? Egy 70cm-es átjáróm van (amit lehet, hogy elengedek, mert pici terület, ami így kimaradna...Illetve van két terület, ahol 2, illetve 1,5 méteres az átjáró.
3. Körben térkövet raktam szegélynek (12cm széles) mögötte műanyag ágyásszegély, ami bent tartja a mulcsot/kavicsot az ágyásban (ez kb 3-4 cm-re emelkedik ki a síkból) boldog lennék, ha elegendő lenne a 12 cm térkő, hogy a szegély végig nyírva legyen. ZSerinted ezt tudja kezelni. A szegély végig kanyarog, íves.
Előre is köszi. -
atv72
tag
Sziasztok!
Akinek landxcape lx790 van, írja meg kérem, hogy tényleg jobbra-balra 100+ cm szabad tér kell-e neki a dokkolónál? Nincs akkora kertünk és néha még a foci is megy, hogy ilyen placcot tudjak neki biztosítani? Vagy minden gépnek ekkora ráfordulás kell?
köszönöm! -
insight
aktív tag
az a helyzet, hogy elméletileg a fűnyíró szélességének a felével számolhatnál (és 10 cm-re ki lehet okoskodni azt), de a gyakorlati tapasztalat alapján a szegélynyíráskor is előfordul, hogy a fűnyíró egy pillanatra kiesik a ritmusból és nem a határolóvezetékkel párhuzamosan halad. Ez lehet egy apró talajegyenetlenség, megcsúszás, vagy vezetékgörbület miatt, és megpróbál azonnal korrigálni, de ha túl közel van a fal, akkor lehet, hogy elveszti a fonalat. Jártam így néhányszor, pár centivel beljebb raktam a vezetéket, a probléma megszűnt - így viszont szegélynyíró kell ahhoz a pici sávhoz.
Első hallásra gagyi, de a gyakorlatban kiváló megoldásnak bizonyult a műfűcsík, amit bedugtam a kerítés alá, úgy, hogy túllógjon és a fűnyírót még ne zavarja (amúgy sem zavarja a műfű). Ha van szegélykő, akkor az persze ugyanígy megoldja a problémát. -
q13579
senior tag
válasz
insight
üzenetére
Köszönöm a tippet.
Én is erre gondoltam, hogy a határolóvezetéket kellene jól pozíconálni. Közben egy szaki írt már, aki ezeket forgalmazza, ő azt mondta, hogy a 20 cm-es szegély az, amivel biztos nem kell már szegélynyírózni, dehát az azért elég sok... Bíztam benne, hogy a 10 cm-rel is meg lehet oldani, mert ívbe is kellene raknom a köveketet, hogy a sarkokkal se kelljen majd bajlódni, de hát 20 cm széles szegélyköveket nem lenne egyszerű...
-
insight
aktív tag
válasz
Tomecho
üzenetére
Igen, egy rakás szar, mióta bevezették a SingleKey ID bejelentkezést. Előtte soha nem kellett újra bejelentkeznem, most meg percekig tököl a BOSCH feliratnál, sokszor tovább sem lép, újra kell indítanom. Olykor rossz státuszt ír be (pl. Alapegységen, de közben nyírja a füvet), olykor rendszerhibát jelez, de semmi gondja. A Smartmowing meg akkor is nyírni szeretne, ha egy nappal előtte nyírt manuális indítás után.
Érdemes lenne az ügyfélszolgálatnak írni, amikor 3 évvel ezelőtt beszéltem velük, segítőkészek voltak. Egyelőre csak a Google Play-ben húztam le az értékelést, de ha lesz időm, írok nekik a problémákról. Javaslom, hogy tedd te is ezt, annál nagyobb esély van rá, hogy működni fog. Ha nem javul jelentősen a helyzet, biztosan nem választok újra Bosch fűnyírót. -
Tomecho
csendes tag
Sziasztok, másnak is katasztrofálisan működik a Bosch Smart Gardening alkalmazás? alig akar bejelentkezni, valamikor nem kapcsolódik a fűnyíróhoz, folyton újra be kell jelentkezni. Amióta frissült (4.0-ra) az alkalmazás azóta csinálja mindezt. Tavaly nem volt ilyen gondom. Ma jelenleg azzal idegesít, hogy a "okos ütemezésnél" nem frissül az időjárás automatikusan. Amikor újraterveztetem, hogy hogyan nyírjon füvet az akkori időjárás előrejelzés szerint tervezi be. De másnap már nem frissül, ma is elindult a szakadó esőben. Napi első indításkor mindig hibát dob.
Másnak is csinál hasonlókat, vagy csak nálam akadt be valami?
Létezik valamilyen alternatív alkalmazás, amivel vezérelni lehet?
(amúgy egy S+ 400 az alany) -
insight
aktív tag
Bosch Indego-val meg tudtam oldani, hogy a kerítésig elmenjen, kb 20 centit hagyva a kerítés és a határolóvezeték között - pedig a gépkönyv ennél sokkal többet kér. Szerintem ez neked is működne a 10 centis szegélykőre rálógva.
A Smartmowing funkció megoldja helyetted, hogy nagy szárazság, nedves fű vagy eső esetén ne nyírjon, még nyomkodnod se kell. A mai árakkal nem vagyok tisztában, de meg vagyok elégedve a Bosch-sal, 3 éve nyírja a füvem zokszó nélkül. Amikor elakadt, az is az én hülyeségem miatt volt. -
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok! Tönkrement a hagyományos, nem robot GArdena elektromos fűnyíróm, nem is tudtam, hogy ezeket karban kellett volna tartani 1-2 évente a szervizes szerint, mert belement a fű a motorba és motorcserés lett.
Van egy Worx landroid robotfűnyíróm, 4-5 éves, érdemes ezt valahova leadni karbantartásra? Tudtok szervizt ajánlani, vagy értelmetlen, nincs mit rajta javítani?
-
DougButabi
tag
Érdemes megnézni a konkrét robot leírását elhelyezés tekintetében. Én most telepítettem Gardenát, simán lehet nyírandó területen kívülre rakni, csak a dokkolóval szemben állva kell neki minimum helyet hagyni. Be lehet állítani, bázisállomás elhagyása után hány centivel kezdje el a nyírást.
-
q13579
senior tag
Sziasztok,
160 m2-es egybefüggő területre, amin nincsenek szintkülönbségek, mi lenne most az ajánlott modell, ha költséghatékonyság is szempont? (A szegélykő 10 cm-es szélesre van tervezve, olyan modell kellene, aminek elegendő ekkora "ráfutás", hogy a szegélyek menték is tudja nyírni a füvet).
Jó lenne, ha távolról is vezérelhető lenne (pl. ha tudom, hogy esni fog, akkor leállítom, nem indítom stb), de ha megdobja lényegesen az árát, akkor nem erőltetem...
Köszi a tippeket. -
Semin
őstag
Azért köszi, hogy megemlítetted, lehetett volna belőle egy kisebb bonyodalom

Már csak az optimális elhelyezést kell megtalálnom. Jah meg egy pótakkut, mert a benne lévő kuka.
Nem tölt semmit, pedig 1 napja töltőn van. Betudom annak, hogy a boltban 4 nálam pedig 1 évet állt.
(2018-as a gyártási év alapján) -
-
Semin
őstag
Lassan elérkeik a telepítés ideje, - és már sikerült kiokosodni a határolóvzeték videlt dolgairól - de azt mondjátok meg nekem, hogy itt mi a legjobb megoldás a bázisállomás helyére.
Ezúttal képekkel is készültem : [kép] [kép]
Jelenleg oda terveztem a bázisállomást, ahol a kőlap van. Az lenne a cél, hogy minél közelebb kerüljek a bal szegélyhez. A probléma nyilván az öntözőrendszer fuvókája ami szintén ott leledzik

Van olyan opvió, hogy a bázisállomást nem teszem egyátalán a fűre és csak akkor kezdi el nyírni ha odaért? Vagy kb. az a legjobb ahova most tenném? Esetleg más ötlet?
-
V.T.
aktív tag
Hello. Van egy Husqvarna Automwer 305 amit újonnan vettem még van rá pár hónap garancia ha 2 év van rá gyárilag. 723 óra a teljes üzem idő.
Doboza meg mindene megvan a számlával együtt.
Szerintetek mennyit érhet?
Lecseréltem egy 310-re és így ez már nem kell.
Köszi -
noorbertt
őstag
Ez melyik gép lehet a zöld burok alatt?
https://www.lidl.de/p/parkside-20-v-smart-maehroboter-pmrda-20-li-a1/p100325200?fbclid=IwAR1aXJK7P5s7kjIRZfGzBe3J_TvDfxY8NzzVlGEGh2iGA-Klj1n96Ob52Io -
Fikasz
tag
Nem, túl bizalomgerjesztő az első képek
https://www.youtube.com/shorts/azCJj5S6WCs
-
Fikasz
tag
Mától elérhetőek a Worx Vision M600-as fűnyírók az Osztrák OBI-ban. Bécsben is vannak. Nem tudom ki vállalja be először.

De szerintem hamarosan megjelennek a felhasználói tesztek. -
DougButabi
tag
Igen, lehet állítani túlfutást, gondolom a 30-35 cm dróttávolság a gyári beállításra vonatkozik.
Én lefektettem a leírás szerint, és ahogy nézem falnál kb 2-3 centi hiányzik a koccanáshoz, lehet egyszer elszórakozom vele, de ugyebár állítás után kellene figyelni, hogy koccan e , esetleg elakad e valahol, 1-2 cm többletnyírás miatt miatt nem biztos akarok vele szórakozni.
Várok vele pár hetet, hogy lássam mekkora pontosan az a rész, amit nem nyír meg, és ha pont 21 cm, akkor azért eltolom hogy 1 cm-el hogy elég legyen 20 cm szegély lerakása.Vezetőhuzalnak zónázáskor vagy szúk átjárókon van szerepe, itt majdnem mindegy, én a 270 fokos sarokba tenném.
-
Semin
őstag
válasz
DougButabi
üzenetére
Ahogy olvasgattam a manualt, (bár most nincs előttem)
a túlfutást elvileg lehet állítani. Ha jól emlékszem 20-40 cm között. Ezzel játszottál, vagy hagytad alapon?
Ha valóban 20cm-ert nyír túl a határolón, az majdnem jó elvégre 25cm-re már a térkőszegély kezdődik.
@insight: Majd fényképezek párat, és úgy sokkal egyértelműbb lesz a dolog.Más:
A vezető huzalnak van bármilyen szerepe egy ilyen kis kertnél? (Kb 100nm) Gondolok itt arra, hogy pl az ábrához képest mondjuk 1m-el balra/vagy jobbra van. -
DougButabi
tag
Szerintem jóval közelebb kellene tenni a vezetéket, ahhoz, hogy a térkő szélén is nyírjon.
Csak sajnos nem teheted, mert fal van a térkő mögött.
Leírás alapján faltól 35-re kell letenni a vezetéket, ha mondjuk bokor lenne a térkő mögött, akkor kell 30 centire rakni a térkő belső szélétől..Én most telepítettem hétvégén egy gardenát, és úgy sacccra kb 15-20 cm-el nyír túl a vezetéken, ebből az következik, hogy fal mellet 15-20 cm mindenképpen nyíratlan marad, szóval ilyen széles térkő kellene, hogy patent legyen minden.
Ha rosszúl gondolom, valaki javítson ki! -
insight
aktív tag
válasz
csuzso72
üzenetére
zseniális ötlet, kár, hogy nincs már AM rádióm. Közben elborult az agyam és random, számomra gyanús helyeken elvágtam a kábelt, hogy kiszakaszoljam a hibás részt, majd OBI-s WAGO csatlakozóval gyorsan összeillesztettem ahol rendben volt. Három vágás után sikerült lokalizálnom a problémát, ami - miért is ne - közvetlenül a dokkolónál volt
Most viszont annyira belejöttem a WAGO csatlakozós megoldásba, hogy a fél udvart újratelepítem vele, mivel 3 év alatt meghízott a pálmafa és a banánfa is 
-
insight
aktív tag
Hát, haljak meg, ha értem a skiccedet, pedig már láttam pár rajzot
A határolóvezeték mindig a fűnyíró közepén fut, tehát a faltól, kerítéstől, házfaltól stb. mérd ki a megfelelő távolságot, és amennyire lehet, a térkövön fog futni. Értelemszerűen a térkő alá is rakhatod, ehhez fel kell szedni a térkövet, vagy közé, ha megfelelő mintázatú. A legkényelmesebb, ha mellé rakod közvetlenül, akkor a fél fűnyíró fog áthaladni a térkő szélén, ha a térkövön nem kell nyírni gazokat, akkor ez a legjobb megoldás. -
Semin
őstag
Van egy Gardena sileno city 250-es fűnyíróm.
Munkára fognám, de 1-2 dolog nem tiszta a telepítéssel kapcsolatban.A kert-ben egy térkő szegély fut végig, mögötte kerítés/szegély/házfal stb.
Nagyjából így: (bocsi az igénytelen skiccekért, azért a lényeg remélem érthető.)A kérdésem, hogy hova kell lefektetni a határoló vezetéket úgy, hogy kifusson a térkőre a masina? A fekete pont jelöli hova tenném saját kútfőből. Ez így jó?
Illetve, hogy a vezetőhuzal így jó lenne ? (felülnézeti kép)
?Előre is köszi a válaszokat!

-
Fikasz
tag
Az Oszták OBI oldalán van belőle, igaz most nézem mindegyik üzletben csak egy darab, gondolom az a kiállított darab.
https://www.obi.at/maehroboter/worx-maehroboter-landroid-vision-m600/p/2610368 -
Ch4os
aktív tag
Engem is érdekel a dolog. Én is egy ilyenre pályázom. Én sem tudok róla sokat. Van pár rövid már nem a cég által készített video működő kiállítási darabokról, de még az sem győzött meg annyira, nagyon steril. (pl: https://www.youtube.com/watch?v=fCcR8OR1AJI) Viszont ott a jó oldala, hogy ezt távolról tudják fejleszteni, javítani. Így még tavasszal átmegy a szamócán, őszre már nem vágja le az őszirózsákat.

Úgy tudtam az RFID-k ahhoz kellenek, hogy tudja ott 'át lehet menni a járdán' eset áll fenn.
Amúgy hol árulják, tudsz dobni linket? obi.at-n próbáltam, de ott csak előrendelhető. -
Fikasz
tag
Sziasztok!
Ismét robotfűnyíró vásárlása előtt állok.
Egy Worx Landroid M700-as kezdi meg idén a 4. szezonját, de most egy másik kertbe is telepíteni szeretnék egy fűnyírót. A kert viszont hardcore. Víz nagyobb terjedelemben. Rengeteg virág, cserje, fa és bokor. 3 füves terület köztük nagyobb négyzetméteren térkő. A határoló vezeték telepítése szinte kizárt, de még a bokrokat, virágokat is nehezen vagy egyáltalán nem tudnám kikerültetni vele.
Viszont az idén újonnan megjelenő Worx Vision M600 wr206e lehet, hogy alkalmas lenne ebbe a kertbe. Az Osztrákoknál, Cseheknél, stb. már árulják, de egyenlőre semmi értelmes dolgot nem lehet róla megtudni a neten. Esetleg valaki találkozott felhasználói teszttel vagy véleménnyel?
A határolóvezeték helyett adnak hozzá 2x5 méter mágnescsíkot
és 2db RFID kártyát amit elméletileg a füves terület közepére kell helyezni, hogy oda találjon.
Kész agyrém, hogy már forgalomban van egy "forradalmi" új termék és azt se lehet róla tudni hogyan működik. -
csuzso72
tag
válasz
insight
üzenetére
Pont most kerestem szakadást a WORX-om kábelén. Egy AM zsebrádió kell hozzá. A vezeték felett zavart a vétel, ami hallható. Először nem sikerült, de utána rájöttem, hogy a vezeték visszatérő ágát ki kell kötni a dokkolóból. Úgy már szinte centire meg lehetett határozni a szakadás helyét.
-
freeapro
senior tag
Worx-ön nem tudom cserélni a pengéket, mert berohadtak a csavarok. Képtelen vagyok kicsavarni őket. Van valami trükk, amivel kijön? Ha flex-el leszedem a csavar tetejét tönkreteszek valamit esetleg?
-
kb 550nm a kert, nagyon kevés zavaró tényezővel (leginkább a gyerek játszóvára)
kérdés, hogy ezek közül melyiket vegyük:
- Bosch Indego M+ 700
- Gardena Smart Sileno Life 750
- Worx Landroid L800
esetleg olcsóbban:
- Worx Landroid M700+ (WR167e) -
kezdő
senior tag
Hátha valakit érdekel:
Einhell FREELEXO 600 BT akció Németországban.
[link]379 euro a gép akkuval, telepítőkészlettel (tehát NEM a solo változat), 6 euro a Németországon belüli szállítás és 27,1 euro a mailboxde.com magyarországi szállítása.
Így mindennel együtt jelenlegi (1 EUR=375 Ft) árfolyamon 154 500 Ft a gép újonnan, 3 év garanciával.
Alzán jelenleg 290 990 FtNekem ma jött meg, pár héten belül remélem telepíteni is tudom.
Sokat variáltam, Obi féle LX790 is képben volt, de azt 1,5 év alatt pofátlanul 130.000 Ft-ről 200.000 Ft-ra emelték. (amúgy Németországban Obi-ban jelenleg 124e Ft)
Einhell cuccok nálam eddig beváltak, van normális magyarországi support, bluetooth-on keresztül konfigurálható és a meglévő Einhell akkukkal csereszavatos, ezért inkább ez lett az LX790 helyett.
Remélem beválik. -
frenk74
tag
válasz
bojti175
üzenetére
Kb ugyanilyen gépem van. Blumfeldt gyártmány, arra 1400 m² van megadva (tudja is), 5400 mAh akksival, kb 4-5 órás vágásidővel, 4 kerék, nagyon jó terepjáró képességgel, 90⁰-os sarok kábel lerakáson nem problémázik, bármilyen kábellel toldható a gyári. Csak megy és nyír.
-
Keef_Lee
őstag
-
bojti175
tag
Valaki hallott már az emagon forgalmazott ihunt fűnyíróról? iHunt RoboMower APP 2500m2 PRO
Ahogy nézem ugyan az mint az AYI A1 600 (nem mintha erről bármit hallottam volna
) -
insight
aktív tag
Bosch Indegóm úgy gondolta, a 4. szezonra megszivat: nincs határolóvezeték-jel. Két kérdésem lenne:
1. Van valakinek valami okos, bevált módszere a szakadás helyének megállapítására, anélkül, hogy felszedném az egészet? A vezeték sok helyen a föld alatt van, de ahol nincs, ott sem tűnik hibásnak. Hol kezdjem?
2. A Bosch gyári vezetékösszekötőibe valami pók belesz.rt valami zselés anyagot, a Boschnál viszont nem elérhető már az alkatrész. Tudtok javasolni nekem megfelelő vízálló és oldható vezeték-toldót? Fontos, hogy vágás nélkül oldható legyen.Köszi
-
DougButabi
tag
Sziasztok,
Gardena 750 LONA fűnyírót szeretnék telepíteni. Hinta lábát körül kell drótotzni, vagy hagyhatom úgy majd nekimegy és kikerüli alapon?
-
gorbep
őstag
-
bekszi
friss újonc
Sziasztok!
Segítségeteket kérem, hátha valakinek van hasonló tapasztalata.
LX790 robotom van. A 3. szezonját kezdi, azaz kezdené, ha nem kezdte volna E1 hibával. Zónán kívül gondolja magát pedig a helyén van. A dokkolón a jelzés zöld. A vezetéken nem látok sehol semmi furcsát. (Persze nem mindenhol látom, mert két év alatt néhol belepte a föld. Szoftver friss, és a gép is tiszta. Két-három napig ment, utána kezdte ezt a marhaságot. Nincs valakinek valamilyen ötlete, hogy mi lehet a gond vele?
Előre is köszönöm! -
Keef_Lee
őstag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Szerintem, aki nem vár tőle többet, mint amit tud annak jó.
Nincs programozási lehetőség és manuálisan indítva teszi a dolgát, max 250 négyzetméter. Ha ez megfelelő, ezt megcsinálj én úgy gondolom. Árarányos (pl. lehet venni 100 m határoló kábelt 9ezer Ft-ért . LUX OBI saját márkásat. Ehhez meg adnak 80 métert. Szóval így is lehet számolni
De csak külföldi tapasztalatok vannak az OBI honlapon. -
himi007
csendes tag
Sziasztok! Worx M-es gépeknél érdemes betartani a 26cm távolságot a magas szegélytől kábelezésnél? 1-2 videóban láttam, hogy kb.10cm füvet hagy meg, ezért simán elbírná ha közelebb lenne.
-
-
Ch4os
aktív tag
-
Ch4os
aktív tag
Röviden igen.
Több hasznos dolog is történik ilyenkor. Mondjuk csúnya lesz szellőztetés után. Értsd ritkásabb lesz a fű így közé látsz, sötétebb földszínübb lesz.
De utána rávetés, locsolás indítása és pár hét múlva tápozni is lehet. (friss vetést nem tápozunk)
1-2 hét és olyan lesz mint volt, sőt jobb. -
Gyepszellőztetés: ismerős erősen rá akar beszélni. Viszont a füvemmel szellőztetés nélkül is meg vagyok elégedve, tömör, szép a színe, puha. Szerintetek érdemes?
-
Ch4os
aktív tag
Sziasztok!
Mit szóltok az újonnan érkező Worx Landroid Vision szériáról?
https://eu.worx.com/en/worx-landroid-vision-m600-wr206e/
Sajnos még nagyon új, semmi valós teszt, video csak a gyári 'maszlag'.
1500 EUR a legkisebb tőlünk nyugatra. Ára ellenére nekem felkeltette az érdeklődésem. -
Keef_Lee
őstag
Nálam a 3. szezont kezdi, kb. 350 m2. Majd lesz nagyobb terület is később.
Ősszel úgy raktam el, hogy még annyit tudott, mint beüzemeléskor. Heti 6 nap, mert hétvégén is néha direktben elindítom. Ha már nem bírja, akkor gondolkodom az akkupack forrasztásos videókon... (ezek csavarbehajtó akksik megújítását jelentik általában, de szerintem ezt is meg lehet oldani.) -
-
Lassan kezdődik a szezon: kés csere a LX790 Landscape-n, töltőállomás rendberakása, határolóvezeték megigazítása, és mehet is az első nyírás lassanként
-
V.T.
aktív tag
válasz
insight
üzenetére
Igen én is így gondoltam de sajnos nem akarom az egész kertet újra füvesíteni illetve a robot fűnyíró kábeleket újra lerakni. Ezért most vettem vakond riasztó granulatumot meg 2 Db ultrahangos 9v elemmel működő riasztót. Most raktam le őket és csináltam fényképet aztán meglátom pár nap múlva lett e új vagy kijjebb szorultak e esetleg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Spórolós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Yettel topik
- Linux felhasználók OFF topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- LEGO klub
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Zalman T3 Plus 400W
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Most viszont annyira belejöttem a WAGO csatlakozós megoldásba, hogy a fél udvart újratelepítem vele, mivel 3 év alatt meghízott a pálmafa és a banánfa is