Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
WiZARD
veterán
válasz
Andras6800
üzenetére
a videók alapján gps + kamera
-
WiZARD
veterán
-
WiZARD
veterán
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Dokkoló adja a jelet a határoló kábelen, szóval anélkül nem fog menni.
-
WiZARD
veterán
Szerintem a probléma leginkább szabályozás/biztonság eredetű, biztos vagyok benne, hogy technológia oldalról megoldható lenne, legalábbis embert már tudtunk a holdra vinni, meg visszahozni...
Ez se véletlen van ennyire körbeépítve ráccsal - Husqvarna EdgeCut

Meg a Landroid is hasonló

-
WiZARD
veterán
válasz
Anaconda
üzenetére
Én írtam, és a második szett husqvarna azért elég hamar elfogyott.
Csodák nincsenek, én inkább cserélek/élezek hetente olcsó pengét, mint 3 hetente 10x annyiba kerülőt.Időszak függő is, tavaszi intenzív növekedés biztos, hogy jobban eszi mint amikor 35 fokban a túlélésért küzd a gyep.
-
WiZARD
veterán
válasz
hermandani
üzenetére
nincs
-
WiZARD
veterán
válasz
hermandani
üzenetére
Yuka mini 600
Navimow i105e Ausztriából (bauhaus.at)
Worx Landroid Vision -
WiZARD
veterán
Ilyenkor rájövök hogy lehet nem is olyan rossz az a kábeles dolog. Az ott megy ahova a kábelt rakom

-
WiZARD
veterán
Egy kis trükközéssel ki lehet oda vezetni szerintem, ha a bokrok mellett el tud menni a robot ~2 méter hosszan.
Valami ilyesmi formában:

(azt nem tudom hogy a dokkolóból hátul szabad-e egyből merőlegesen kihozni vezetéket, előtte biztos hogy kell egy ilyen rávezető szakasz)
-
WiZARD
veterán
a 975€ Navimow i105e-t vajon mikor hozzák hozzánk?
Mondjuk nem nagy dolog elmeni érte...
-
WiZARD
veterán
Igen a Yuka vezeték mentes.
A többit majd csak az idő mondja meg, egyelőre nincs gond velük, de elég újak.
(Segway Navimow-ot is érdemes lehet megnézni)Én a Gardena bolyongását nem bírtam nézni, és a fűben lévő össze-vissza csíkokat is utáltam.
Én még nem tudom, hogy ha újra lesz gyepem, akkor a Bosch-t telepítem újra, vagy cserélek vezeték nélkülire. Nincs sok kedvem a vezetékezéshez, de amúgy jól működött, és sokat kellene ráfizetni másra, hogy 1 napi munkát spóroljak lényegében.

-
WiZARD
veterán
Nekem szét lett cs*szve az eddig meglévő ~120m2 gyepem (csatorna ásás + munkagép járkált rajta), és talán elkészül mellé a maradék ~600m2-en a földmunka.
Hogy ebbe mikor sikerült füvet alkotni az jó kérdés (először öntözőrendszert kellene csinálnom, mert ezt már nem fogom kézzel öntözni).Azt még nem döntöttem el, hogy a Bosch-t telepítem újra, vagy Yuka Mini-re csere. Kiváncsi leszek Yuka Mini tapasztalatokra.
-
WiZARD
veterán
válasz
vtechun
üzenetére
Igen kivehető.
Kés van aliexpressről meg mindenhonnan. Csere sokmindentől függ. Kés minősége, nyírandó gyep/gaz sűrűsége, keménysége.
Anyósnál Husqvarna gyári kés gyepszőnyegen elmegy 1 szezont. Nálam aliexpresses kés sűrű gyepen 2-4 hét, de én akkor is cserélem ha már tompának vélem és a vágáskép még nem gáz. (De amikor tavasszal jött egy adag keményebb szárú gyom, akkor 1 hét se volt) -
WiZARD
veterán
Összeteker szigszalag azért nem az igazi megoldás, még ha ideiglenesen működik is.
Jobb valami vízmentes kötés - zsugorcsöves, vagy a zselés összenyomós -
WiZARD
veterán
Ugyan nekem csak pár napig volt, de ha ennyiért/ilyen (random bolyongó) robotot akarnék akkor ezt venném.
hype-olt csodás husqvarna/gardena nem tud többet az alsó szinten, és már azok is 2-3-5x drágábbak. Lehet hogy tartósabbak 5-10 éves távon, de erre is van 3 év gari, utána meg úgyis lesz újra a lidlben... -
WiZARD
veterán
Nekem ez az egész vízállóság/eső kérdés fura.
Elvben vízálló, gyakorlatilag a Bosch simán beázik (és javítják gariban szó nélkül)
Elvben vízálló és lehet kint, gyakorlatilag minden gyártó árul garázst - minek?
Ne menjen esőben, fapad parkside is tudja, de egy 3x annyiba kerülő istenített Husqvarnán már nincs esőérzékelő és megy a legnagyobb esőben is. Idióta Bosch is lespórolta az esőérzékelőt, ha inteligens időzítéssel megy és netes időjárás előrejelzés alapján esőt vár akkor nem megy. Ha ezt a funkciót nem használod, vagy épp váratlan eső van akkor simán megy esőben is.(garázsban van a bosch, esőben nem küldöm ki)
-
WiZARD
veterán
Én leraktam a vezetéket szezon elején, 1x se kellett módosítani vagy hozzányúlni. (persze nagy csodák nincsenek ezen a területen)
-
WiZARD
veterán
Bosch Indego érdekes dolgokat állít magáról a felhőn keresztül.
Eddig sose figyeltem hogy eltérés lenne, de most amikor a kijelzőn azt írta hogy 8%-on van az akku, akkor a HA integráció szerint 38%-on volt.
-
WiZARD
veterán
Ismerős kért segítséget hogy milyen fűnyírót vegyen.
Lehet kb 600m2 fű, de eléggé tagolt, zegzugos, sok fa, bokor, van meredek lejtő is. Lejtő miatt csak összkerekes megoldásnak van esélye.
Rtk-s megoldások működése nem tiszta nekem, mennyire okoz gondot ha nincs direkt rálátás?
Vagy marad 2m körül határoló vezetékes Husqvarna 435x/535? -
WiZARD
veterán
Szerviz óta elmúlt 10 napban szokásosan hibátlanul ment a robot.
Ma 11kor eljottunk Balatonra. 14 óra körül kamerára ránéztem, a k*csog vakond persze megint előkerült és túrt egyet a gyep szélére. Robot nyilván fennakadt, ha mindent jól csináltak akkor a határoló vezetéket túrta fel, és vágta el maga alatt a robot
Persze eleve 4 napja nem ment, mert gyomirtóztam, ha még 1 hétig így marad akkor aztán gyönyörű lesz a fű
-
WiZARD
veterán
Hogy én mennyi utálom a Husqvarna/Gardena által használt csatlakozót.
Sokszor szivatott már meg, hogy nem érintkezik, eloxidálódik, stb.
Anyósnál megint 2 napja nyomkodtam hogy miért nem érintkezik, végre jónak tűnt, 1 óra múlva megint nem jó.
Aztán amikor stabilan lett hurokjel, akkor a vezetőszál még mindig szar volt.
Persze vezetékkereső sose müxik amikor élesben kellene. Szobában vezetéken kipróbálom ott meg jó
Végül rászántam magam, hogy feltépem a kábelt és újat rakok le. Csak a vezetőszálat, max 10-15 méter. Meghúzom, erre első 1 méter kezemben marad. Kitúrom másik felét, hát egy oldschool sorkapoccsal volt toldva, ami nyilván szarrá oxidálódott már. Gondolom a kertész vágta el szellőztetésnél és nagy szakértelemmel javította
De legalább ennyivel megúsztam
-
WiZARD
veterán
Na a Bosch bírta vagy 2 hónapig.
Tegnap a kijelzőnél a fólia belül párás volt, mostanra semmi gombot nem érzékel.Van valakinek tapasztalata, hogy garis ügyintézés hogy müxik?
-
WiZARD
veterán
Ez a nyomorék Bosch is működött 2 hónapig elakadas nélkül. Most eljottunk pár napra otthonról, egyből elásta magát.

Nem bízza a véletlenre a dolgot, 10+ perce egyhelyben tekeri a kerekét. -
WiZARD
veterán
-
WiZARD
veterán
Na de itt jön megint a kérdés, hogy dokkolón állva ~16 óra alatt mitől merül 90ről 35%-ra?
Mert aktív netkapcsolat nincs, látszólag alszik és ha bármit akarok akkor várni kell hogy bootoljon...Az jó, hogy nem 0ra merül és nem 100on tartja, de a Gardena állásban azért közel se merült ennyit.
-
WiZARD
veterán
Bosch Indego 700+ is merül csúnyán a dokkolón ücsörgés közben.
Délután végez, feltölt kb 92%ig, másnap délelőtt 30-40% körül szokott lenni. Ha telefonról csekkolom állapotot azzal felébresztem és ilyenkor egyből elkezd tölteni. -
WiZARD
veterán
Azért az is fontos kérdés hogy bírja-e 4-5-sok évig, van-e alkatrész.
Kap hideget-meleget, napot, esőt, port, homokot, élőlényeket, adott valamilyen szintű saját vibráció, plusz terület minőség függően zötyög végig.
Mert problémák vannak még a nagy nevű, régóta ezen a területen dolgozó gyártók gépeinél is.A Yuka, mint adott cég nem első modellje talán hajszállal előrébb van mint azok akik most akarnak piacra lépni.
Ezért is félek a az Oasa-tól, pedig nagyon vonzó amit ígér. -
WiZARD
veterán
Oasa R1 előrendelésen agyalok, csak félek hogy nagyon zsákbamacska egy új cég, a megszokottól teljesen eltérő technológiájú robotjába látatlanba beleugrani közel fél millióért.
Túl szép amiket ígérnek, és ha csak kicsit is szar, az közel azt jelenti hogy használhatatlan... -
WiZARD
veterán
-
WiZARD
veterán
Nekem a legolcsóbb somogyi vk02 egész jól működött, kell pár belőle, megfelelő helyekre és akkor nem jön. Ez egész addig jó, amíg a szomszéd telken tudod ezzel tartani. De ha már ott van nálad akkor könnyen ott ragad 2 riasztó között.
Fél évig nekem ez tök jó volt, amint kerítésnél lett túrás egyből odaszúrtam egyet.
Aztán most az egyik beszart, vakond egyből bejött. Hiába cseréltem a rosszat, látszólag most az én kertemben túr a riasztoim között. Persze ez nyaralás előtt 2 nappal kezdődött, így majd hétvégén meglátom mit alkotott... Kamerán egyelőre nagy gázt nem látok, a robot is szépen dolgozik, de az ígért esők elmaradtak szóval anyóst kell holnap odaküldenem locsolni
Karbidot hiába tolom a vakondnak, nem hat. Ha még mindig ott lesz akkor próbálok valami élve fogó csapdát.
-
WiZARD
veterán
válasz
Dadpool
üzenetére
Én ha most vennék, akkor Ausztriából hoznék 999€-ért egy Segway i105e-t.
Picit túllóg a kereten, de nem kell vezetékezni, nekem ennyit megérne.Amúgy 700as Bosch van, elégedett vagyok vele.
Ha nem siettem volna, hogy februárban megvegyem (és végül csak májusban telepítsem), akkor tuti inkább az időközben megjelent Segway-t veszem. -
WiZARD
veterán
válasz
Speederer
üzenetére
Elvben tudhat. Kérdés software-es korlátozás van-e, hány térképet tud menteni, töltés hogy valósulna meg.
Nem hiszem hogy bármelyik is ilyen közös használatra lenne kitalálva, és ha csak nem szomszéddal akarod, akkor azért nem látom annyira működőképes 5letnek. Legalábbis én hamarabb állnék neki levágni füvet, mint hogy robotért rohangáljak. No meg közös lónak túrós a háta...A Bosch Indego smart időzítéssel heti 2 full nyírást ígér. Bár úgy tűnik mintha gyakrabban menne, de amelyik nap magától nem indul akkor én indítom, legyen levágva minden nap. (esőben nyilván kimarad) Akkor szép, akkor kellően rövid hogy csak minimális nyesedék legyen.
-
WiZARD
veterán
válasz
Andras6800
üzenetére
kickstarterből mire robotod lesz...
Ez is érdekes lehet - hengerkéses robot
-
WiZARD
veterán
ennyiért vágjon mindent is

(Picit is "komolyabb" fűnyíró robotok pofátlanul túl vannak árazva szerintem. A magyar kereskedők még rátesznek egy lapáttal és árulják akciósan nettó 770ért, azt ami németországban nettó 1796€ ~ 695k - szándékosan nettó árakat írtam, hogy ne lehessen a 27% áfára fogni)
-
WiZARD
veterán
Ilyen lett a Bosch-sal vágva. Nekem tetszik. A random bolyongós Gardena összevissza nyomai mindig zavarták a szemem, rendetlenek voltak.
-
WiZARD
veterán
válasz
mikrofon
üzenetére
Fal mellett sajnos marad így is sok. Ott lehet heti 1-2x manuálisan igazítani.
Nem értem miért nem mennek rá erre a gyártók hogy a robot legszélén is tudjon vágni. Van pár Worx Landroid aminek oldalra ki van rakva a vágóegység, de falnál még az is elhagy pár centit. Másnál nem nagyon láttam ilyet se.Múltkor írtam, hogy nekem ott egész más színű a fű, ahol a szélén nincs naponta vágva, csak ritkán.
-
WiZARD
veterán
Bosch Indego infó:
Fal mellé az ajánlott 30 cm helyett elég 25 cm-re tenni a határoló vezetéket, ment már 2 kört így, és nem ment a falnak soha. -
WiZARD
veterán
A feltekert extra tuti nem segít. Mintha valamelyik robot telepítési útmutatójában kifejezetten írták is volna hogy ne legyen feltekerve a maradék mert gondot okozhat.
-
WiZARD
veterán
válasz
hege1989
üzenetére
Egyik facebook csoportban is írta valaki, hogy nem előírás szerint telepítette és müxik neki.
-
WiZARD
veterán
Akkor ne az 1 éves lidl huzalt szedjem fel és rakjam vissza 10 centivel odébb, hanem inkább újat tegyek le?
Mondjuk ilyenkor mindig felmerül bennem, hogy ha tömör vezeték, vagy trafóhuzal ennyivel jobb megoldás, akkor a robotfűnyíró gyártók miért nem azt ajánlják?
-
WiZARD
veterán
-
WiZARD
veterán
Nekem 250es Gardena hasonlóan szűk (160cm) folyosó (10 méter) végén volt elhelyezve középre, ahogy Te is rajzoltad.
Dokkolással sose volt gond.
A folyosót nagyjából rendben tartotta, bár könnyen kiment belőle, és akkor nagyon ritkán talált vissza oda, így nem az volt a legsűrűbben vágott rész.Mi a baj a 110 centivel? 155 cm helyed van.
-
WiZARD
veterán
Érdekes jelenséget tapasztaltam.
A robotfűnyíró ugye nem tud fal mellett nyírni, kimarad egy sáv, ami nincs naponta vágva.
Lusta vagyok 1-2 hetente tolom le azt a részt, amikor már nagyon zavar.
Ezáltal egyrészt az túl hosszúra nő és nincs betartva az 1/3-os vágási szabály, másrészt ritkán van nyírva így nem erősödik annyira.Az eredmény a jobb oldalon látható.
-
WiZARD
veterán
válasz
MaCS_70
üzenetére
érdekes ez a kés téma
Anyósnál Husqvarna 105 a gyári késeivel megy tavaly nyár közepe óta, és még mindig egész vállalható állapotúak a kések.
Nekem a lidl robot kései 1 kör után tompák voltak, a Gardenan a netről rendelt ilyen-olyan kések változó hogy meddig voltak élesek, leginkább pár hét. Most a Bosch gyári kése egész jól bírná, ha nem kellene 1-2 naponta leszednem, hogy a vastagon ráépült anyagot leszedjem róla. Pedig nem megy vizes fűben. -
WiZARD
veterán
válasz
MaCS_70
üzenetére
igen térképes, nekem egy aránylag egyszerű T formájú terület, de a Gardena hajlamos volt a T egyik végébe beragadni, a vékonyabb szárból meg nagyon könnyen kikerülni, így félig kihagyni.
Anyósnál egy alap 105ös Husqvarna van, mert sokak szerint (pl a kertész aki csinálta neki) a H az isten. Egybefüggő egyszerű terület (bár szabálytalanok a szélei), ~150-170m2, napi 4-5 órát megy a robot, de simán vannak darabok amiket kihagy 1-2-3 napon keresztül.
-
WiZARD
veterán
Pár napja kiraktam a Gardena helyére a Bosch robotot.
Eddig nagyon tetszik, ~1.5 óra alatt végez a 130m2-rel, amennyire látom nincs kihagyott rész.
Gardena napi 3 órát bolyongott, itt-ott mindig kimaradt.Persze a határoló kábelt még odébb kell majd raknom pár centivel...
-
WiZARD
veterán
válasz
jbnd-007
üzenetére
Számít! Éles penge kell, különben tépni fogja és csúnya lesz.
Amikor nem éles, akkor csere (vagy élezés).
Vagy ha csak rárakódik dzsuva, akkor tisztítás. Most nekem is volt 1 nap amikor valami vastag cucc rakódott rá, nem is értem mitől, máskor nem szokott ilyen lenni, vizes se volt.
Azt még keresem, hogy mi a legjobb penge. Mondjuk anyósnál a Husqvarnában a gyári penge meglepően jól bírja.
-
-
WiZARD
veterán
válasz
MaCS_70
üzenetére
Azért nagy csodát ne várj a távoli eléréstől.
Ha nincs gond, akkor anélkül is teszi a dolgát, ha meg bármi közbejön akkor úgyse tudsz mit tenni vele távolról. Annyit ad hogy látod megy/nem megy és lehet bosszankodni ha nem megy. Távoli elérés nélkül pedig nem lesz 1-2 heted mérgelődni azon hogy miért nem megy, mert csak akkor szembesülsz vele amikor odamész
(nekem nagyon elvette a kedvem a lidl robottól, hogy első esőnél beázott, nem volt kedvem garis témához, nem bíztam benne hogy cserélt darab örökké tart, inkább visszavittem)
-
WiZARD
veterán
-
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Path of Exile (ARPG)
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Peugeot, Citroën topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Villanyszerelés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! HP ProBook X360 435 G7 - Ryzen 3 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Keresünk iPhone 12/ 12 Mini/ 12 Pro/12 Pro Max
- Karácsonyi akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 1000GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3822
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest