- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Nova Launcher Prime Samsung One UI helyett!
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Munkahelyről leselejtezett laptopot vettem
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
Yellow73_a
tag
-
koanla
aktív tag
Ha minden nap nyírod, az a gaz ellen is segít. Például a pityang is képes elég sokat nőni egyik napról a másikra. És aki ért hozzá, az azt mondja, hogy minél gyakrabban van vágva, annál kevésbé gazosodik el egyébként is.
Persze sajnos ezt nem tudom saját tapasztalattal igazolni, mert én ma vittem vissza a csodás parkside-ost a Lidl-be ugyanazzal a hibával, mint pistutam a 1852-es hsz-ában.
Meg amúgy is kész lettem tőle, mikor még ment és láttam, hogy ugyanúgy kering csak össze-vissza ész nélkül, mint a buta robotporszívók. -
_Dumber_
őstag
-
WiZARD
addikt
megy minden nap
heti 2 (de inkább 3, főleg az intenzív növekedés idején) még hagyományos, fűgyűjtős fűnyíróval is kell, nem hogy a robottal...persze ez attól is függ hogy milyen fű, mennyi tápot, vizet kap, stb.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
_Dumber_
őstag
Nekem kb 1.5-2 nap alatt vágja le a teljes gyepet. A szisztematikus vágással lehet hamarabb meglenne.
Igen, nálam minden nap 2x 2.5 órát megy a robot. Vannak esős napok amikor kimarad 1-1 program, és hétvégén sem megy a robot. Így kb 2-3x van hetente vágva minden fűszál átlagban. Ez lenne normális robot nélkül is. .. és azért kell minden nap mennie, mert a robot (velünk ellentétben) lassú és bolyong.
Hogyha valaki ennél kevesebbszer vág annak sok oka lehet. Pl: Kevés tápanyag, kevés víz, nem dús gyep..stb Nem "hányszor" a lényeg, hanem a "mennyit vágsz a fűből" érték. Minél kisebbet vágsz belőle és nem hagyod magasra nőni, annál jobban terül a fű, sűrűsödik, és még kevesebb lesz a nyesedék. Ha abbahagyod újra felfelé indul el.... -- innem már egy másik fórumot ajánlok olvasniMindekinek egyéni választása hogyan használja a gépeit. Én csendesen és kényelmesen. Nem hiába irígykednek a szomszédok
-
OPiiPO
veterán
Amikor tavasszal gyorsan nő, feltétlenül kell a heti sok. Nyáron és összel akár el is tudnám képzelni hogy mondjuk heti 3 is elég lehetne. De nem fogom újraprogramozni emiatt, szóval marad a heti 5.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
_Dumber_
őstag
Azért nyírtunk heti 1x, mert nem értünk rá
1-5mm vágás azt jelenti, hogy mulcsozunk. Az 2-3cm (vagy több) akkor már gyújteni kellene, vagy aprítani valami korrekt géppel. Ez a különbség a 2 technológia között.
Heti 1 vágásnál kb 3-4cm-t fogsz egy intenzív gyepen vágni. Az már sok a múlcsozásnak és a robotnak is. Gyorsabban merül, kések hamarabb használódnak, és egy adta fű lesz a ház a magas víztartalom és a hosszú szálak miatt. Csúnyább lesz a vágás is, mivel a robotnak sokkal kisebb a forgó tömege (kicsi kések az aksi miatt) és a motor is gyengébb. Így szép vágást csak 2-3 (max cc 5) mm között tud.
Minél kisebbet vágsz annál könnyebben fogadja vissza a természet is, és nincs vele tennivalód.
Nekem pl szellőztetés nem is kell a gyepfilc miatt. (nincs) Csupán a gyökérzet miatt csinálom.
[ Szerkesztve ]
-
Leon77
őstag
Nálam minden nap megy. Eddig 1573 üzemóra van benne. Jórészt nem vagyok itthon, amikor nyír. Van mellette automata öntöző rendszer is. Nekem az nem férne bele, ami neked. Azt gondolom, hogy a robot lényege, hogy én ne foglalkozzak a dologgal, vagy csak keveset. Ezért vettem. Előre be van programozva, megy. Mikor karbantartásra szorul, azt hallom, mert a kések súrlódnak a lerakódott fűvel. Ekkor kitisztítom, elezek, ha kell, max. 20 perc és hetekig újra rendben van, teszi a dolgát.
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
félisten
"Azt írtam, kb ötből egyszer akad el. "
Szerintem ez is megengedhetetlenül sok. Egy ilyen hibaarány konkrétan azt jelenti, hogy megbízhatatlan. Ha tehát magára kell hagynom 12 napra (ami nálam elég jellemző helyzet), akkor statisztikailag biztos lehetek abban, hogy cserben hagy a gép, ami ilyentájt azt jelenti, hogy mehetek kézzel nyírni.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Leon77
őstag
Nekem van. A bosch indego 500+ nálam soha nem akad el és teszi a dolgát. Becseszne, ha nem menne vissza a dokkolora. Nem zártam ki semmit (második kábelezés földbe), nekimegy az akadalynak és kész, forduk, megy tovább. Hajnalban locsolok, délelőtt indul a robot és megy egész nap egész nyáron, ha nem esik az eső. Idén már 3* kellett kipucolnom (picit nedves fű miatt). Egy szezonban egyszer élezem a kést. 2 oldalas, így az négy váltás. Időközi tisztításnál egy sniccerrel végig húzom a pengét és majdnem olyan éles, mint az új. Nálam ennyi. De megőrülnék, ha mindennap elakadna
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
Fisha
őstag
Röviden: nincs szükség.
Hosszabban: lusta technokrata népség vagyunk, akik azt szeretnék, ha egyszer valamit megoldanak, akkor az meg van oldva örökre. A kényelem és a tudat miatt is.
ps.: azért lehet olyan felhasználás, ahol jó az ha full magára hagyva is megbízhatóan működik a gép. Pl. egy hétvégi ház. -
rzerge
aktív tag
Szia!
Ezek vezér kábel nélkül nyomják? Gyorsan és hatékonyan vissza talál gondolom ugyanúgy a dokkolóba.
Összeszámoltam, és kb egy 100 nm terület amit nyírnia kéne, 1 szigettel a közepén. Erre sztem teljesen megfelelő lenne ez a gép. Igaz elég hepehupás, mert nem gyepszőnyeg van"Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"
-
WiZARD
addikt
Nekem a lidl robotnál időm se volt teljesen biztosra megcsinálni a működést.
A gardena a kezdeti apróbb hibák javítása után sose akadt el.
A bosch-sal meg majd most kezdek, de első próbánál azzal se volt gond 1 sarkot leszámítva, amit javítottam.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
félisten
süti5, WiZARD, köszönöm!
A nagy kérdés az, hogy mennyire hagyható magára, azaz mennyire lehet követni, illetve beavatkozni, ha az ember 1-2 hétig nem tud jelen lenni mellette. Önmagában az, hogy távolról követhető az állapota, már komoly fegyvertény lenne.
Köszönettel: MaCS
-
félisten
Süti, noorbert, köszönöm!
A Lidlnek lelkes vásárlója van, a pincém már szinte Parkside-lerakatként működik, és valóban: példás a visszavételi és a javítási ügyintézésük.
Ezért is merném beváálalni a robotbirkájukat.
Annyit már kiokoskodtam, hogy lehet, hogy családon belüli átcsoportosítással megoldom, hogy annyire ne kelljen a szisztematikus kódorgás.
A Parkside felfedező útjain mennyire jut el a sarkokba? Vannak NoGo zónái?
Köszönettel: MaCS
-
WiZARD
addikt
1 hete telepítettem kb.
csütörtökön még ment, pénteken eső volt, tegnap is még elég vizes volt minden.
Ma indítanám wifiről, de nem indul. 96%-osnak írja akkut. Kimegyek, megnézem, gombokra nem reagál.
Dokkolóról lehúztam, visszatoltam. Akkut tölti, wifin is, kijelzőn is mutatja ahogy 97-98-99-100% lett. Dokkolón led is zöldre váltott.
Wifiről indítani nem tudom, azt írja hogy "locked". Gombokra nem reagál, így pinkódot se tudom beírni hogy feloldjam.
(akku ki-be nem segített)Nem tudom merre induljak, ha ettől megszabadulok.
Bosch tetszik hogy szisztematikus, de sokan szídják. - €700
Worx M500 Plus - oldalt van a kés - €700
Vagy Landxcape lx790 mert olcsó - €330(esetleg szintén €700 körül Husqvarna 105, Gardena Sileno City 400/500)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
noorbertt
őstag
Menő HomeAssistant support is félig-meddig kész :
https://github.com/make-all/tuya-local/discussions/758Amint újra elérhető veszem is, addigra a kert is robot képes lesz.
-
Leon77
őstag
Helló, privátban kérted ugyan, de szerintem az ilyesmi ide tartozik, szóval nálam így néz ki a határoló kábel. Középen a négyzet a robot parkolóhelye, a befutó kábelek cc 25 centire vannak egymástól. Így van nálam szigeten a robot. Ott van esővédett helye a bokrok alatt.
-
Leon77
őstag
Nekem teruleten belül van, úgy kell csinálni, mintha kizárnál egy részt, csak a kábeleket ne egy centire tedd egymástól, hanem 20. Ha érdekel küldök rajzot is. Így a kabeleken nem fog atmenni a robot, gyakorlatilag olyan lesz a sziget, mint egy félsziget, körbe fog menni és két oldalról nyírja. Nekem a kert közepén van néhány bokor és alatta lakik Robi.
-
noorbertt
őstag
-
Leon77
őstag
Én még nem láttam határoló nélkül működő robotfűnyírót. A gps nem elég pontos hozzá, ráadásul lehet fedésben is, a lidar meg nem működik úgy nyílt téren, mint a robotporszívóknál zárt térben.
Mégis hogyan jelölöd ki a fűnyírónak a nyírandó területet cm pontossággal? Lehet már megszületett a nagy megoldás és csak én vagyok lemaradva, nagyon érdekelne.
-
soldier2
őstag
Tobozt széttolja, van róla pár YouTube videó. Vsz az alma/körte még annyira sem ellenfél. A késnek a gyakori toboztrancsírozás viszont nem tesz jót.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Keef_Lee
senior tag
Vasárnap telepítettem a sajátomat. Mi lenne benne a nehéz? Ebéddel együtt 3 óra alatt megvolt. Utána 2 cölöpöt raktam arrébb 3 centivel, hogy ne akadjon a bokor aljában el.
Igaz ez csak egyszerű Landxcape, de a telepítésen nem változtat.Tapasztalat:
600 nm-re beállítva a menüben 2 óra hosszán keresztül megy. Utána 1h10min töltés, majd újra elindul, de csak végig ment a határolón és újra dokkolt.
Dolga ugyan már nem volt, mert már lenyírta addigra a most éppen, hogy növekedő füvet, de azt olvastam, hogy így beállítva a töltés után folytatnia kellene.A dokkolón néha ránézve látom, hogy néha rátölt. Ez gondolom folyamatosan a töltöttség esése miatt van a pihi időszakban, de az akku élettartamnak nem tudom, hogy mennyit tesz.
-
soldier2
őstag
Ekkora rerületre már jól jön egy 700nm-es gép vagy nagyobb, az ismertebb márkákból meg az nem fér bele a keretedbe. Talán a Worx 700 (nem a pro) van hozzá közel, de nincs magyar szervízhálózat, ami elég jelentős ellenérv mellette.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Asszociációs játék. :)
- 3D nyomtatás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Mesterséges intelligencia topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Sorozatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Új tartalék ipari forrasztópáka 24V Atten Aoyue Yihua Gordak Letcon Hakko Baku Uten Wep kínai
- Új digitális forrólevegős műanyag hegesztő hőlégfúvó forrasztóállomás BGA
- Új forrasztópáka automata hőfokszabályzós forrasztóállomás
- (Új) 300Nm Parkside Performance 12 V Akkus ütvecsavarozó PPDSSA 12 A1
- Hom'in SAROKGARNITÚRA textil szürke színben + 2,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest