- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Nova Launcher Prime Samsung One UI helyett!
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Munkahelyről leselejtezett laptopot vettem
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz jbnd-007 #2404 üzenetére
Nálam 3 évig volt lent vezeték legtovább, és akkor sem volt semmi baja, csak felszedtem tereprendezés miatt, és akkor már újat tettem le. Ahol nagyon lazult, ott feszítettem rajta mindig, ha észrevettem, és soha nem volt semmi baj vele, se 40 fokban, se -20 -ban. Ráadásul itt nagyon agyagos a talaj, igaz hogy süllyedt valamennyit már az első évben, de mindenhol, sok helyen még 3 év múlva is simán a felszínen volt.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Tetszőleges villanyász boltban sodrott 1.5mm2 -es rézvezeték jó. Ha sokat veszel, tolj egy google keresést, és hívd fel a közeli boltokat, mert elég érdekesen áraznak sok helyen. Szakboltban akartak már nekem adni dupla áron, a két sarokkal odébb levő szintén szakbolthoz képest (tök ugyanaz a márka, szín, keresztmetszet, 200m 10eFt vs 22eFt). OBI és társai meg még ezekhez mérten is jóval drágább tud lenni. Ha csak pár méter kell toldáshoz/javításhoz, akkor persze mindegy, a legközelebbi a legjobb.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Junker22 #2331 üzenetére
Nemrég Worx-re összeszedtem hasonló problémák eseten a tennivalókat, kiszedtem belőle a Worx specifikus dolgokat neked, hátha valamelyik bejön:
- DC táp probléma (ezt már cserélted, nem hiszem hogy azon a 100mA-en múlik a dolog, de sosem lehet tudni, szerintem vegyél egy Meanwell-t inkább, már csak a minőség, IP rating miatt is, gyárit felesleges rendelni, ez csak egy buta DC táp, és úgyis silányabb lesz mint egy MW).
- DC kábel ellenőrzése (lehet belül is korrodált, ha le tudod cserélni a dokkoló és a tápegység közötti vezetéket, akkor tedd meg)
- Roboton és a dokkon levő érintkezők korrodálódtak, koszosak (csiszolópapír + isoprop. alkohol, esetleg wd40)
- Dokkolón levő határolóvezeték terminálok érintkezői retkesek, tisztítás ugyanígy + sűrített levegővel érdemes belefújni. Opcionálisan érdemes akkor már a vezeték végeiből is lecsípni egy kis darabot, és újrablankolni.
- Dokkolón belüli kötések korrodálódtak, szétrágták a hangyák, stb..
- Tényleges határolókábel hiba. Itt ugye nem biztos, hogy elég az, hogy rámérsz, és 6-8 ohm alatt vagy, de ez már egy jó előjele azért annak, hogy ok a vezeték. Viszont ettől még lehet szigetelési hiba, mely esetén párás/esős időben a föld felé szivárog a jel.De egyébként ha egy rövid teszt loop-al jó, akkor elég nagy esélye van annak, hogy a határolókábel sérült valahol.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz BullZeye #2318 üzenetére
900Mhz-t nem használhat, mert az itthon (és az EU-ban) nem engedélyezett. Az ISM sávban nálunk a 868Mhz ennek a megfelelője. Nagy kérdés, hogy a gyártó ezt hogy oldotta meg. Csinált külön EU verziót 868-al, vagy mivel ugyanez a kommunikáció megy a 900-as modellen 2.4Ghz-n is, ezért itt egyszerűen nincs ilyen alacsony freki használatban, csak a 2.4? Erről van infó? Érdekelne engem is, mert jövőre tervezem egy Yuka beszerzését, és a 868Mhz terjedése sokkal-sokkal jobb mint a 2.4Ghz-é.
Szerk.: na, ez gyorsan meglett, van külön 868-as EU-s verzió, de van vele egy kis probléma:
https://www.reddit.com/r/MammotionTechnology/comments/1dl2w0j/rtk_spammes_868_mhz_band/
Durva, ha ezzel nem csinálnak valamit, akkor kemény bünti+visszahívás lehet belőle.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Az addig oké, csak nem mindegy, hogy egy akku önkisülés miatt mondjuk fél év alatt jut 80%-ról 20%-ra, vagy éppen rajta lóg egy jól tervezett eszközön, ami energiatakarékos módban standby-ban terheli, és ez a fél év emiatt mondjuk csak 1 hónap, rossz esetben 1-2 hét.
Szóval ez így nem annyira oké. Ez ugyanaz a hibás elektronikai design mint a Landxcape esetén. Ezek jó nagy akkuk, motorokkal mozgatnak órákon át több kilós gépeket, nem kellene fél nap alatt a wifi kapcsolattól meg az elektronika standby-tól lemerülniük, ha ezek a modulok tisztességesen ki vannak találva, meg vannak tervezve hardveresen és szoftveresen is.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Ezt azért egy Worx hozza. Kamera, ai, meg egyéb plusz funkciók ide vagy oda, dupla áron elvárnék azért hasonlót, max ha 3 év után kifekszik (bár ennyit a gari is lefed, csak létezzen még a gyártó), betudnám annak, hogy én voltam a hülye, hogy early-adopterkedtem, de alatta azért elég mérges lennék.
@mikrofon:
Köszi, akkor bizakodó vagyok továbbra is Az offline infókat is köszi, ez így akkor nem jelent túl nagy kockázatot.Van itt valaki akinek 4-5 éves berendezése van napi használatból?
Szerintem többünknek is.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz mikrofon #2154 üzenetére
Uh, ezek annyira azért nem jó hírek, mindenesetre köszi szépen a beszámolót, jöhetnek majd az infók még, ahogy gyűlnek a tapasztalatok A levélgyűjtő kiegészítő engem is vonz eléggé, kíváncsi vagyok milyen lesz.
Amit kérdeztem a forgalmazótól, és azt mondta, hogy szerinte sima ügy, de láttam rajta, hogy kicsit el van bizonytalanodva: tud teljesen offline működni? Állítása szerint igen, csak sw frissítések nem jönnének ugye. Ez azért fontos kérdés, mert ugye 4-5-sok évre tervez mindenki a géppel, miközben egy startupról van szó, ha beleállnak a földbe, és hirtelen megszűnik a cloud, akkor elég kellemetlen nézni a kertben a 800eFt-s ócskavasat. Jó lenne, ha ilyenkor tudna nyelni egy nagyot az ember, hogy oké, így jártam, de legalább a gép elműködget offline, amíg nem megy tönkre
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Yuka lassan lesz már raktáron a hazai forgalmazónál is elvileg. 2-3 hete demó darabok már voltak, akkor azt mondta, hogy hó közepe felé jön az első szállítmány. Ebből gondoltam, hogy nyugatabbra már hozzáférhető könnyen, de annyira nem néztem utána.
Amúgy fejlettebb mint a Luba, én úgy tervezem, hogy jövőre erre megyek rá, addigra az is kiderül, hogy van e vele valami probléma, esetleg kiforrja magát, stb..
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Yuka-hoz képest hol áll a Segway? Annyira sose mélyedtem bele, de ha azt mondod kinőtte már a gyerekbetegségeket, ránézek, jövőre én is váltanék kamerásra. Elvileg a Yuca újabb és fejlettebb mint a Luba, illetve inkább az a klasszikus robotfűnyírók alternatívája, rendezettebb kertekbe, ráadásul olcsóbb is.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Valószínűleg a háló a legjobb, ezt csak azért linkelem, mert a minap jött szembe, és tényleg őszintének tűnt. Nekem szerencsére nincs tapasztalatom, de nem tudom meddig fog ez még így maradni, sajnos a szomszédnál már alkotnak a kis rohadékok.
-
addikt
válasz jbnd-007 #2069 üzenetére
Ez biztosan valamilyen tervezési hiba, Worxnél ha kikapcsolod a sechedulet, és úgy hagyod mondjuk 2 hétre, akkor pár %-ot fog merülni csak (amennyi egy indokolt standby fogyasztás). Ráadásul pátyolgatni se kell nagyon, az enyém garázs nélkül kint áll a tűző napon a ház déli falának a tövében, és pont annyit tud nyírni mint 4 éve. SoH-t persze nem mértem, csak a work time-okból látszik, szóval néhány %-ot azért biztos degradálódott, de a gyakorlatban ez nem tapasztalható. ~3000 óra work time-ra amúgy 649 ciklusom van.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz jbnd-007 #2056 üzenetére
Nálam biztosan nem csinál ilyet, mert monitorozom. A screenshotodban amúgy látszik a filenév, már az is gyanús kicsit, mert 3.45 meg 3.51 Worx Landroid firmware nincs, a latest a 3.32.
Kicsit túrva a netet, vélhetően itt valamelyik 2018 előtti pre-landroid gépről lehet szó, azokhoz vannak ilyen firmware verziók, de hát ezeket már 6 éve nem gyártják, az is egy csoda ha még működik valahol ilyen, és az a legnagyobb gondja, hogy 3 óránként rátölt az akkura.
Röviden is tömören: amit mi itt ismerünk, és valaha meg tudtunk vásárolni, vagy egyáltalán képbe kerülhet, az a "mostani" Worx Landroid széria (elmúlt 6 évben gyártott narancssárga cut to edge logós gépek), azokkal biztosan nincs ilyen gond. Egyébként ezeknél baromi részletes a log, a legutolsó kis mozzanatát is látod a motoroknak, szenzoroknak, csak 1db töltési ciklus történéseiről vagy 30-40 sor keletkezik. Szóval nagyon gyorsan kiderülne.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz jbnd-007 #2052 üzenetére
A Landroidoknak tuti nincs ilyen bajuk, nagyon jó a fedélzeti töltőjük/elektronikájuk az akku meg pláne (Makitat simán veri minőségben). A Worx egy USA székhelyű cég, a fejlesztés is ott van, és mint egy rakás más cégnek vagy brandnek is, az anyavállalata a kínai Postiec group. Nem hinném, hogy ez utóbbin kívül bármi köze lenne a Landxcape-nek a Worxhöz. A Landxcape nem tudni honnét/hogyan került a Positechez, de ők maguk se lehetnek rá valami büszkék, mert konkrétan sehol nem szerepel a honlapjukon. Mivel white-label gyártóként is működnek, ezért simán lehet, hogy azért van ez így, mert valaki rendelte tőlük, az a valaki pedig ezt a minőségi szintet kérte. Sajnos ez ilyen.
Nem arra akarlak rávenni, hogy vegyél Worxot helyette, csak jó lenne, ha nem azt olvasnák az ide betévedők, hogy ez egy és ugyanaz a brand/termék, csak ez fele annyiba kerül, kicsit máshogy néz ki, és más rajta a felirat (mondjuk itt már érdemes erősen gyanakodni azért ) , és egy nagy sz** mindkettő.
Marhára nem. A Worx Landroidok teljesen jó gépek, és az egyéb Worx kéziszerszámokra se nagyon találsz panaszt (sőt..., elég csak az Amazon review-kat megnézni ). Az akkuik minőségéről (és ezt úgy mondom, hogy szétkaptam egyet kíváncsiságból) meg példát vehetne pár gyártó.
Najó, tudok írni negatívumot is: a közel 5 éves, 3000 órás (work time!), 100%-os akkus géphez vennem kellett most egy DC tápegységet 10kHUF-ért
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Dadpool #2041 üzenetére
A kinézett Worx egy elég kiforrott cucc, jók a tapasztalatok vele, floating deckes, cut to edge, stb.., ráadásul ebben a csomagban benne van az ACS is. Az akció miatt ennél jobb megoldást szerintem nem fogsz találni ezért az árért. Ha nem láttam volna a fotód, azt mondtam volna, hogy ne is gondolkodj tovább.
Az a gond, hogy a határolóvezetékkel sokat kellene szórakoznod, és utána egy útvesztő lenne a robotnak a körbehatárolt terület. A mászóka és trambulin is olyan, hogy nem tudod ráhagyni a robotra, hogy úgyis lekoccolja majd, mert be fog szorulni/ráfut/felakad. A facsemetékkel ugyanez a helyzet, túl kicsik még, szemre meg merem kockáztatni, hogy simán lehajtaná és bedarálná őket bármilyen nem-kamerás robot (persze lehet hogy nem, ezt nehéz megmondani innét). Nem tudom, hogy ezekből mit tudna megoldani az ACS, és mit nem nincs vele tapasztalatom. Ha valakinek van, és azt mondja hogy oké, akkor működhet a dolog, mert nem kell annyira szétbonyolítani a vezetéket.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Gondolkodtam rajta, összeségében érdekes elképzelés amúgy. Nekem főleg debug célokra lenne kényelmes egy ilyen "zseb" elektronika, akár akkuval működtetve. Ha lesz időm, rámérek a Worx jelére egy szkóppal.
Egyébként nem hinném, hogy nagyon eltérőek lehetnek a gyártóknál a használt frekik, jelszintek, és jelalakok. Egy mcu-val talán megoldható olyan egység is, amin be lehetne állítani adott gyártót (persze miután megvan a szükséges infó a jelhez), így lehetne univerzális dokkoló emulátor készíteni. Hazavezető szálas gépeknél mondjuk kicsit bonyolódik a dolog...
-
addikt
válasz Speederer #2015 üzenetére
Elvileg elég egyszerű megoldás, amennyire tudom statikus analóg jel, nem megy benne semmilyen adat, vagy kommunikáció. Rá kell mérni egy oszcilloszkóppal, hogy konkrétan milyen a jelalak és a freki. Vélhetően gombokért lehet építeni elektronikát ami elő tud állítani egy ilyen jelet, és egy vezetékbe bele tudja küldeni. A gyakorlati megvalósítás kapcsán nem tudok segíteni, pláne nem Parkside-ban.
Egyébként egy ilyen DIY projektet sem láttam szembejönni, és szerintem az az oka, hogy ezek a gépek a működésükből adódóan alkalmatlanok ad-hoc feledatokra. Tehát az nem működik, hogy 1-2 hetente elviszem a nyaralóba, és majd egy full akkuval rendbe teszi ott a füvet amíg ott vagyok. Ahhoz, hogy bármit tudjon kezdeni vele, le kell nyírni, utána azt tudja szinten tartani. De ha le van nyírva, akkor minek a robot? Ha netán annyi időre marad, hogy annak értelme is legyen, akkor addig mi nyír az eredeti helyen?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz _Dumber_ #2005 üzenetére
Igen, szerintem jó lesz, ez tök ugyanaz, csak 3.1A-es. Maxon azért ezt se hajtsd, gondolom az M1000-es vacak kínai tápja is 3A alatt van inkább a valóságban. Én beállítanám 2.8-2.9A környékére a fent írt módszerrel. Aztán lehet, hogy aki tervezte a Worxnél röhögne ezen, mert minden 5-6A-re van méretezve, hogy a robot fedélzeti töltője tudjon ~4.5A-t biztonsággal, és csak üzleti okokból mentek el 3A-es tápig, de ezt ugye mi nem tudjuk, csak tippelgetünk, meg megérzünk.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Lejárt a szerk.: egy fontos kiegészítés még, hogy ha valaki később olvassa, és nagyobb tuningban gondolkodik (én nem tenném), azért a tápot akkor se méretezze túl. A dokkoló elektronikája ugyanis szerintem hibásan van tervezve. Magának a robotnak a fedélzeti töltője megáll ugyan 4-4.5A-nél, de a dokkoló 8-9A-t kifacsar a tápból, ha az bírja. A különböztet ugye jobb híján elfűti. Nekem konkrétan megégette a kezem a benne levő elektronika belső műanyag takarólemeze(!), amikor 10A-es áramkorláttal hajtotta a labortáp. Milyen forró lehetett akkor a board meg a rajta levő alkatrészek? Ebből is látszik amúgy, hogy a dokkoló jól bírja a gyűrődést, mert vígan üzemel azóta is, csak már 2.2A-re korlátozott táppal (ennyivel épphogy csak kézmeleg töltés közben).
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz _Dumber_ #2002 üzenetére
Lehet, fejből írtam A lényeg, hogy a robot+dokkoló próbál minél nagyobb árammal tölteni, és monitorozza közben a feszültséget, ha kicsit esik, akkor abbahagyja azon a ponton, ez lesz a max töltőáram, ennyivel folytatja utána. A robotban levő töltő 4-4.5A környékéig megy el (ezt még labortáppal próbáltam ki). Szerintem a 2A környéke biztonságos és oké az M700-nak, ennyi tuning nekem belefért.
-
addikt
válasz _Dumber_ #1997 üzenetére
Ha csak a dokkolón csinálja, akkor szinte biztos hogy a táp lesz az... Én végül ilyet vettem (a 20V-os után, hogy rohadna meg a kínai aki rácímkézte a gyárira): Mean Well XLG-100-24-A De nem saját választás, minden fórumban erre vált mindenki, az említett vérprofi németek is
Van a hátulján egy áramhatároló poti, azzal akár a gyári táp értékére is be tudod állítani (1.5A), de én bónusz jelleggel felmentem 2.2A-re, ha már... Ezt a legkönnyebben úgy tudod megtenni, ha nézed a roboton az LCD-n a diag menüben a töltőáramot, ha nem oké, lekapcs, tekersz a potin, bekapcs, stb.. A robot egyébként 4.4A-ig megy, de azért jobb a békesség (bár M1000 tápja 4A-es, és nem hallani a nagyon a régieknél sem gyorsabb akkudegradációról, bitang jók a Worx akkuk, szóval up to you).
[ Szerkesztve ]
-
addikt
BTW: Mammotion nyílt napon volt ma valaki Szentendrén? Elég impozáns helyszínt választott a hazai képviselet (Daalarna Garden), tök jó volt az egész. Volt kint Yuka is, levélgyűjtő modullal. Hála a jó istennek vásárolni nem lehetett, így megmenekültem
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz _Dumber_ #1994 üzenetére
Szerintem ez ugyanaz a problémakör amibe mindketten belefutottunk már. Több dolog is okozhatja. A hibajelenség is változatos (az amit most tapasztalsz, vagy nem áll meg a dokkolón, nem tud maxra tölteni, stb...). Én tényleg nyakig beleástam magam, ez alapján ezeket tudom mondani:
- DC táp (csere esetén 24V-os kell, ahogy már írtam!). Ez az elsődleges, 90%-ban ez okozza a problémát. Terhelés nélkül hiába van meg a fesz, akkor szokott beesni, amikor a robot ráterhel töltésnél. Emiatt a dokkban levő vezérlőelektronika újraindul, eldobja a loopot egy rövid időre, amitől a robot bepánikol.
- DC kábel (ez lett nálad cserélve, de megér egy ellenőrzést hogy nem sérült e véletlenül)
- Roboton és a dokkon levő érintkezők korrodálódtak, koszosak (csiszolópapír + isoprop. alkohol ftw, esetleg wd40)
- Dokkolón levő határolóvezeték terminálok érintkezői retkesek, tisztítás ugyanígy + sűrített levegővel érdemes belefújni. Opcionálisan érdemes akkor már a vezeték végeiből is lecsípni egy kis darabot, és újrablankolni.
- Dokkoló szintezése (meglepő, de ez is okozhatja)
- Dokkolón belüli kötések korrodálódtak, szétrágták a hangyák, stb.. Szerencsére csavarmentesen lekapható a teteje, és ellenőrizhető.
- Maga a dokkoló hibásodott meg, de ennek nagyon kicsi az esélye (az egész internetet szénné túrva 1db ilyen esetet találtam, de ott konkrétan elfüstölt benne egy alkatrész és teljesen halott volt).
- Lehet, hogy tényleg határolókábel hiba. Itt ugye nem biztos, hogy elég az, hogy rámérsz, és 6-8 ohm alatt vagy. Simán lehet szigetelési hiba, mely esetén párás/esős időben a föld felé szivárog a jel. Csak a dokkon jelentkező hibáknál egyébként ez nem elsődleges dolog, szinte mindig valamelyik fenti probléma okozza inkább.Azt hiszem más nem lehet. A helyedben én a tápra néznék rá első körben. A logokban lehet amúgy látni, amikor próbál magasabb töltőáramra kapcsolni, és írja ha nem sikerül neki. Ha látsz ilyen bejegyzést, az elég beszédes.
pl (időben visszafelé vannak a bejegyzések ugye):
[Battery Charger] changing to hi-current mode 18.8°C 18.86V 341mA
[Battery] Status: 18.8°C 18.86V 338mA
Majd kicsivel később:
[Battery Charger] changing current mode failed, keep current setting 18.8°C 18.87V 338mA
És a következmény:
!ERROR! wire missing!
Mower base detected! chk current...
[BW] Left: unknow[0][0], Right: unknow[0][0]
Mower in idle state 18.1°C 19.01 Volt
Battery Charge End By Base! base Current: 18.1°C 19.01V 55mA
[Battery Charger] low current: retry #3 18.1°C 19.01V 31mA
[Battery Charger] low current: retry #2 18.1°C 19.01V 20mA
[Battery Charger] low current: retry #1 18.1°C 19.02V 39mA
Log letöltés ha nem lenne meg: fat-ra formázott pendirve bedug, robot bekapcsol. Automatán ki fogja írni, utána meg tudod nézni bármilyen gépen, html-ben menti le.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz wik_406 #1942 üzenetére
Nekem ez így tavasszal nagyon kevésnek tűnik. Van egy rész ahol nem jár a robot nálam, 9 napja nyírtam le, simán nőt vagy 4-5 cm-et ennyi idő alatt. Persze ez függ az adott fűtől is, meg hogy éppen kapott egy trágyát, de jellemzően ilyenkor szokott, ami még jobban megturbózza a növekedést.
Redditen jött szembe a minap egy nagyon jó post a témában, igaz ez Worx Landroidra vonatkozik, de nem hinném, hogy a random mozgású gépeknél olyan óriási eltérések lennének, szerintem a 45m2/órával lehet számolni nyugodtan: link
Nagy vonalakban azt írja egy 450m2-es példával, hogy annak a teljes bejárásához kb. 10 óra kell. 10mm-nyi növekedéshez 1db komplett bejárást javasol a szinten tartáshoz. Azaz ha heti 30mm-et nő a fű, akkor 30 órát kell mennie a robotnak hetente, és persze ezt egyenletesen elosztva. Soha nem mértem ki ennyire precízen, de nagyjából meg tudom erősíteni ezeket a számokat a tavaszi szezonra. Persze nyáron - amikor lenyugszik kicsit a természet a hőség miatt - már más a helyzet.
Egyébként elrontani nem lehet, úgyis látod ha kihagyott részek vannak, valamint ahogy a post is írja, az akkuidő is árulkodó: ha nagyon megugrik, és sokáig megy a gép egy töltéssel, akkor nem nyír semmit (nincs ellenállás), ha nagyon lecsökken, akkor pedig küzd a nyírással.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz jbnd-007 #1889 üzenetére
Ahogy írod, érdemes ezeket azért a helyén kezelni. Minden ilyen "rakjunk súlyzót a hátuljára", meg "alakítsuk át a kasztnit offroadosra" topicban érdemes megnézni a képeket. Jellemzően tipikus igénytelen kertek vannak a fotókon/videókon. A robotok a porban/sárban forgolódnak, a háttérben talán találsz néhány fűcsomót. A linkelt topicba is elég belescrollozni, és máris ott egy ilyen fotó. Szóval ezeket nem tudom hova tenni, 3 kerekű, nyilvánvalóan tömör és sík zöldfelületre való gépekkel kár ilyen prériken próbálkozni, ezeknek nem robot kellene, hanem kecske!
Tele van ilyenekkel a reddit, nem csak Worx témakörben. Amúgy kezdek róla leszokni, egyre több ott az idióta. A minap láttam egy sok commentes topicot, ahol egymást spanolták fel annak kapcsán, hogy ha növelik a wifi jelerősséget, akkor nem lesz "wire missing" hibaüzenet A Roboter-forum ehhez képest egy egészen más dimenzió, csak kár hogy német
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz _Dumber_ #1862 üzenetére
Nem éri meg szerintem sem, ha valaki anno M700-at vett, akkor minek akarna vele 1000m2-őt nyírni ma (bár mondjuk költözés miatt lehet ) . Amúgy elég jó minőségűek a Worx akkuk, most ebbe is beleástam magam (jobb fajta Sony cellák vannak bennük + rendes hegesztett bus barok, szigetelés, 2db hőmérő szenzor, minőségi BMS, stb..), szerintem bírná simán. Az enyém 2020 óta megy, garázs sincs, kint állt a tűző napon (déli oldalon) töltés/pihenés közben mindig. Ehhez képest az esős-kelős táppal, max 19V-ra töltéssel (20.4 helyett) is eljárkált itt a napokban 2.5-3 órákat.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz _Dumber_ #1860 üzenetére
Most labortáppal tesztelem, szóval még nem merem elkiabálni (bár az előbb már elkiabáltam ). Minden estre igazuk lesz a német srácoknak, teljesen máshogy viselkedik minden 24V-on, akku tötlésszintek, kapocsfeszültség, töltési idők is rendbe jöttek, és nincs "wire missing" sem tötlés közben.
Valamint ilyen örömteli üzenetek tűntek fel a logban töltés közben hogy:
[Battery Charger] changing to hi-current mode 22.7°C 18.48V 429mA
[Battery] Status: 22.7°C 18.7V 2007mA
[Battery] Status: 24.8°C 18.93V 3281mAEgészen 3.4A-ig növeli, ha jól láttam. Gondolom feszültségesést figyel a tápon, és ha stabil akkor emeli a töltőáramot.
Szóval arra a régi kérdésre is megvan a válasz, hogy lehet e nagyobb táppal gyorsabb töltési időt elérni, ezáltal az M700-ból kvázi M1000-et csinálni: úgy tűnik, hogy igen, teljesen figyelmen kívül hagyja a gép típusát, pedig látja, szóval akár limitálhatná is 1.5A-re a töltést, de nem teszi.
Az Ecovacs ára elég baráti a többi szereplőhöz képest. Olvasgattál már róla valamit, hogy amúgy milyen? Osztrák OBI is forgalmazza amúgy, ott jött szembe a minap.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
@jbnd-007: bocsi, közben visszaolvastam, és lejárt a szerk. Tényleg durva sztori. Én fentebb a Worx-re brandelt gépekre értettem mindent, Landxscape-es és Worx Vision-ös topicokat szintén átugrottam az említett túrásnál, bár rémlik, hogy a címekben benne volt az általad említett hiba és ezek a topicok most nagyon pörögtek. Szóval módosítanám úgy, hogy a Positec gépekből/brandekből szerintem a vezetékés Worx-ök tök rendben vannak (S/M/L szériák, 2019-től).
-
addikt
válasz mikrofon #1857 üzenetére
Ezt meg tudom erősíteni én is, 4-5 éve működött hibátlanul. Most tápot kellett cserélnem 12eFt-ért, és ennyi.
A "tele van az internet vele hogy..." dolgot sem értem. Sajnos azért mérges vagyok rájuk, mert kicsit megszivattak, de ennek köszönhetően az elmúlt napokban tényleg az internet legsötétebb bugyrait is feltúrtam Worx ügyben, a Reddit topicok nagy részét végigolvastam. Ma egy jó nagy német Worx communityt rágtam át google fordítóval (és a végén írtam is nekik angolul ). Sehol nem láttam ilyet, hogy utálnák a gépüket, jobbára elégedett mindenki, a hibák ismertek, a fixek szintúgy, megbízható, jól használható cuccok ezek. A Vision felett viszont teljesen átsiklottam, úgy tudom az jó szar lett, de nem is érdekel igazán.
Btw tápcsere: azzal szivattak meg, hogy 20V/1.5A van ráírva a gyári tápra, és valójában 24V-os. Hiába esik rajta a fesz terhelés alatt 20.7 körülre (gondolom ezért írták rá a 20V-ot), az még bőven elég a dokkolónak és az akkutültő modulnak, mert az 20.5V felett már nem produkál hibákat. Ha másért nem is, ezért igazán járna a Worxnak egy jó nagy seggberúgás. Az általam vásárolt Mean Well így 20V-os lett, az viszont kevés neki a stabil töltéshez, ráadásul pont ugyanazokat a hibákat adta elő, mint a tápcsere előtt, így aztán jól félrevitt. De köszönhetően a német srácoknak, ez a dolog is meg lett oldva.
Nálam egyszerű a képlet hogy mi történne ha végleg megadná magát: ha rászánnám magam egy kamerásra akkor Luba2 vagy Yuka, ha nem, akkor tuti hogy maradna a Worx (de csak a vezetékes modelljeik közül valamelyik).
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Worx élmények: M700, az 5. szezonját kezdi:
Van benne futás, jövőre el akarom adni, visszapörgetést vállal valaki? Nemdohányzó orvosmatektanárnő tulaj..., a kertből sose vitte ki!!
Blade work time is 1000+ volt, szerintem egyszer reseteltem csak, most megnyomtam, azért nulla. Akku gyári, degradáció nem tudom mekkora lehet, holnap megnézem egy szuszra mennyit bír menni.
Azért nem teljes az öröm, már tavaly a szezon utolsó napjaiban elkezdte játszani azt, hogy túlmegy a dokkon, illetve töltés közben "wire missing" eventeket dobált. Kicseréltem a tápot egy Mean Well-re, sajnos hiába, nem ez volt a gond, mert most folytatta. Később olvastam pár helyen, illetve @_Dumber_ -nél is az volt, hogy a DC oldali tápkábel csere oldott meg ugyanilyen problémát (nála garis szerviz volt). A dokkóló belsejében a bemenetnél rögtön egy elég spéci csatlakozója van, így teljes kábelcserét most nem csináltam, egyelőre csak levágtam róla minden felesleges centit + a vízálló gyári csatlakozókat is (az új tápomhoz amúgy is feleslegesek), egyelőre töltögeti, nem ír hibát, meglátjuk holnap mi lesz.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Kb. 1 hónapja szellőztetés és egyéb munkák miatt felszedtem a 4 éve lerakott határolót. Az előző commentekhez egy tapasztalat: ez egy közönséges 0.75mm2 -es fekete MKH vezeték volt, villanyász boltból. Persze ez nem feltétlen jelent bármit is, lehet, hogy csak szerencsém volt.... Egyébként nem volt vele gond most sem, de ha már munkát teszek bele, akkor legyen a vezeték is új. Ugyanilyet vettem, 200m ~10eFt volt.
Biztosan többször is írtátok már itt a csoportban, de nehéz erre keresni: Worx wr142e -m van (M széria, 700-as), mekkora ennél a típusnál pontosan a határolóvezeték és a robot jobb szélső pereme (mondjuk a kerék külső síkja) közötti a távolság? Sajna a felszedés előtt elfelejtettem megnézni Anno a gyári sablonnal dolgoztam, de ugye abban van jócskán ráhagyás. Szóval ha valaki meg tudná mondani, hogy pl. az orránál pontosan hol fut a vezeték, azt nagyon megköszönném. Szeretném egy kicsit precízebben, átgondoltabban telepíteni most.
-
addikt
válasz noorbertt #1575 üzenetére
A Kress-t nem neked írtam, az csak igazolta a dolgot (hiszen láthatóan ugyanattól a gyártótól van az a gép is mint a tiéd). Én Worxra tippeltem elsőre, de tényleg kb. bármilyen felirat lehet rajta ami Positec fennhatóság. A Worx mellett még rengeteg szerszámgép brand tulajdonosai, gondolom tekergetik ott rendesen, hogy milyen termék melyik brand alatt jelenjen meg.
Vagy B verzió: egymást másolják a kínaiak, ez is simán lehet
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
válasz _Dumber_ #1518 üzenetére
Bekötöttem ma az új tápot, jól működik, teszi a dolgát. Amúgy már elraktam volna idénre, de pár nap tesztelés még belefér. Gondolkodtam rajta, de szerintem gyorsabban tölteni nem fog, a töltőelektronika a robotban van, és szerintem sw-ből van szabályozva (tudja magáról hogy melyik modell, és ennek megfelelően terhel rá a tápra). Ha nem így lenne, akkor folyamatosan 100%-ra hajtotta volna a gyári tápot is, de a mérések nem ezt igazolták.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz _Dumber_ #1515 üzenetére
Igen, a 60-ast. Anno itt összeszedtem, hogy hogy játszik a Worx azzal, hogy ugyanazon típusú gépet átcímkéz (persze azóta jöttek ki újak is), add mellé nagyobb akkut+tápot, és kész a nagyobb modell. Viszont nyilván lehet a firmwareben típus alapján töltési korlátozás, sőt, szint biztos. Nem hinném, hogy csak egy nagyobb táp+akku kombóval upgradelni tudsz, de most ez ki fog derülni
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz _Dumber_ #1513 üzenetére
Nekem M700-am van, ahhoz 1.5A-es jár. A feszültség mindegyiknél megegyezik, ha jól tudom (20V DC).
De itt a tábla is (látszik rajta, hogy nem kíméltem, házfal tövében volt a járdán 4 évig):
Végül amúgy ezt a Mean Well -t rendelem, a LED-esekből vannak jobb ár/érték arányúak, de ezek a PWM-es, constant current-es kimenetek nekem nem tetszenek, maradok a tuti megoldásnál. Ha megjön, majd beszámolok.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz _Dumber_ #1505 üzenetére
FB csoportban többen is ilyet használnak, és elvileg állítható, de a pdf-et megnézve, csak a "constant current"-re van egy poti ezen a tápon, ami hatással van a feszültségre, de nem úgy... Lehet, hogy a hosszú vezeték miatti feszültségesést kompenzálják vele, megkérdezem mindjárt.
Egyébként ezt direkt 20V-os robotfűnyírókhoz ajánlja az MW: link,
Viszont drágább, és felesleges rajta a DC jack + ki tudja mennyire könnyen szerelhető/forrasztható kábel van a kimeneten. A LED meghajtók ebből a szempontból jobbak. Van amúgy 20V-os még bőven, belemélyedek majd, úgysem kell sietni, nincs már dolga idén a gépnek -
addikt
Aha, hát ez kapufa, kicsit sejthető volt:
Amúgy a hátlap minimális erőkifejtésre a kezemben maradt, szerintem megette az uv rendesen a ragasztást, az is lehet hogy beázott a kábelek bevezetésénél, mert azok tök könnyen mozognak a trutyiban. Amivel ki van öntve, az nem kemény műgyanta, hanem inkább puha, zselé szerű.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz _Dumber_ #1500 üzenetére
Én is ránéztem a Worx csoportra most FB-n, direktben PSU-ra keresve. Enél a hibajelenségnél szinte mindenkinél a táppal volt gond.
Nem hinném egyébként, hogy az sw okozza. Az 1.5A-nek láthatóan a felét sem használja ki a robot+dokkoló. 800mA-nél nagyobb áramot nem láttam rajta, sőt, inkább 500-600mA között volt többnyire. Visszakötve a gyári Worx tápot, 30 sec-en belül letérdel a töltéstől, szóval nem bír ez már ~0.5A-t sem. Szerintem simán csak elöregszenek a melegtől/párától ezek a tápok, megpróbálom majd szétbontani, hátha van benne egy kiszáradt kondi, vagy ilyesmi.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz _Dumber_ #1485 üzenetére
No, elkezdte nálam is. A dokkolón ugyan nem megy túl, érzékeli, megáll tölteni, de töltés közben "wire missing" üzeneteket spamel. Ez könnyen elcsíphető szemmel is, robot csippan, hogy idult a töltés, dokkolón a zöld led villogni kezd. Majd random 10-60 sec után a led vibrálni kezd, töltés megáll, wire missing, és kezdődik újra a töltés, kis idő múlva a led megint vibrál, stb...
A tápra rámértem, nálam terheletlenül 22-24V jön ki belőle. De azért nem hagyott nyugodni a dolog: a tápkábel végére rábarkácsoltam egy labortápot, 1.5A-es áramkorláttal, 20V-ra állítva. Az a helyzet, hogy tökéletesen működik, 2-3 órája lóg már rajta, megy a töltés, nincs wire missing, nincs led vibrálás. A labortáp szerint az áram 550-800mA között mászkál, de jobbára statikusan áll egy értéken, majd néha 15-20 percre megemeli kicsit.
Ez alapján én azt mondom, hogy a tápegység szart be, ami öröm, mert ilyet könnyen lehet venni, vagy építeni, nem kell gyári.
A gép (Worx m700) egyébként a 4. szezonját húzta le, soha semmi gondom nem volt vele, igazából ha most az jött volna ki, hogy maga a gép halt meg (és mondjuk javíthatatlanul), boldogan mennék tavasszal venni egy ugyanilyet, illetve az új modellt. De szerencsére a diagnózis alapján ilyesmin nem kell gondolkodni
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz _Dumber_ #1481 üzenetére
Tipikus hiba, nemzetközi FB csoportban meg ha jól rémlik itt is volt rá már panasz. Nálam is csinálta idén szezon elején, de a vezeték két végének az újrablankolása és a csatik takarítása (kontakspray) megoldotta, azóta jó. Kb. ez szokott lenni az egyetlen javaslat a dokkoló cseréje előtt. Nálad ez ki lett próbálva az 5m -es tesztkor, szóval tartok tőle, hogy megdöglött, de azért persze piszkáld meg, takarítsd ki, hátha...
Javítás nem tudom mennyire lehetséges, annyira még nem néztem, de talán van infó róla a neten.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sajnos ez ilyen, ugyanaz megy az autógyártóknál is, b2b alapon üzletlenek a mobilszolgáltatókkal, és X régióban Y szolgáltatótól kapják az userek a beépített modemre a kapcsolatot. Van gyártó aki ingyen adja (BMW-ről, KIA-ról tudom hogy ilyen), max kiegészítő szolgáltatásokért kell fizetni, meg van aki éves díjat kér az alap működésért is (pl. Volvo).
Így vagy úgy, de kifizeted egyébként, mert ők is kifizetik a szolgáltatóknak, max beépítik a gép árába, ami ugye előre is vetíti, hogy nem fog bármeddig működni. Az autógyártós példánál pl. a Volvo kér évi 20eFt-t, cserébe gond nélkül megy 10 éves autóval is + adnak supportot aki honosítja a szolgáltatást magyar hálózatra (mert nem úgy megy ám ezeknél mint a magán sim-eknél a roaming). A többinél meg idősebb autó esetén megy a találgatás, hogy azért nem éri el éppen a mobilapp, mert valami átmeneti gond van, vagy eljött az idő, és kidobták az autót szerver oldalon a támogatottak közül, vagy éppen külföldön vásárolt autó X idő után itthon nem csatlakozik.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Még egy kiegészítés ha már írtam "tartós teszt" jelleggel. Pár hete elkezdte azt csinálni, hogy kikapcsolt állapotban találom a határoló mentén, de nincs nyoma annak hogy elakadt volna, vagy elásta volna magát, szép egyenletes akadály nélküli helyeken történik. Az app-ban ilyenkor "manual stop" üzenetet látszik, majd kikapcsol. FB csoportban, redditen, és egyéb helyeken azt átlagoltam ki a hasonló esetekből, hogy a dokkoló kezdett el döglődni (vagy annak a tápja). Egyelőre újrablankoltam a két csatlakozási ponton a vezetéket, kicsit korrodált volt, meglátjuk.
-
addikt
A Worx M700 nálam a negyedik szezont húzza, nincs garázsa, majdnem egész nap direktben süti a nap. Ha a burkolatot áttörölgetem egy nedves ronggyal, akkor olyan mintha új lenne, nincs nyoma annak, hogy megette volna az UV bárhol, még közelről nézve sem. Egyetlen dolgot vettem észre: az LCD kijelző 1 pixelnyi sora döglött, de ez is inkább kontakthiba lehet, és a működést/olvashatóságot nem befolyásolja, szóval nagyon nem foglalkozok vele.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz MaCS_70 #1176 üzenetére
Azért az nagyon nem mindegy, hogy miben van az az aku, és mennyi ideig van kültéren. Ha 7/24-ben van fagyban, ráadásul ott kellene tölteni is, adott esetben a fagypont alatt levő akkut magát, akkor illene valami védelem, temperálás, stb... (lásd elektromos autók), mert biztosan nem tesz jót neki.
Ha más nem, akkor a folyamatos üzem ezt képes megoldani, mert termel annyi hőt az eszköz, hogy ne legyen ezzel semmi gond, de a robotfűnyírónál ez sem játszik, mert éjszaka teljesen le fog fagyni. Szerszámok és egyebek meg jellemzően olyanok, hogy kimész, dolgozol vele, beviszed, töltöd, stb..Gondolom ezért küldte az alerteket.
-
addikt
robot porszívókhoz képest ezek 'buták'
Sajnos ami működik beltérben, az kültérben nem. Olyan kamera/lidar és egyéb megoldások kellenének bele a napfény és a nagy terület miatt (na meg hozzá nem kicsi számítási kapacitás), hogy nem igazán lenne piaca az ára miatt. GPS-el néhány gyártó próbálkozik, de kevés sikerrel. Sajnos csodák nincsenek, a GPS/Glonass/Galileo szándékosan van butítva ugye a civil szféra számára, szóval nem a gyártón vagy a beépített műholdvevő SoC-on múlik a pontosság, egy szint alá egyszerűen lehetetlen menni, mert ennyit enged maga a szolgáltató. Ha egyszer majd nem lesznek háborúk, meg különleges katonai műveletek, akkor talán megkaphatja a lakosság is a cm-es pontosságot, de erre kevés esélyt látok a mi időnkben Amúgy azt én sem teljesen értem, hogy földi jeladókkal kiegészítve miért nem próbálkoznak. Így csak pár elemes jeladót kellene leszúrni a kertben, de ilyet még nem láttam egyik gyártótól sem.
Lehet mostanában látni mozgolódást azért, pl. ott a Segway, vagy a Worx új határolókábel nélküli modellje. Az elsővel nem tudom mi a helyzet, az utóbbit meg jegelte a Worx nyersanyaghiányra hivatkozva. Ha fontos ez, akkor lehet, hogy várnod kell 1-2 évet, de akkor is max betatesztelhetsz egy kisebb vagyonért
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Tudom, én pl. wago-zom ha netán megsérül. Nem igazán érdekel, nagyon sok kell ahhoz, hogy annyira berohadjon, hogy ne érintkezzen, na meg ezek pont azok a pontok, amikről pontosan tudom hogy hol vannak, szóval nincs velük semmi para. Csak nem akarok ilyen tanácsot osztogatni, mert ha véletlenül baj lesz vele mégis, akkor meg engem szidnak
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Ha a rádiós módszer se jött be, akkor nincs mese, bruteforce-olni kell Én úgy csinálnám, hogy lehúznám a dokkolóról az egyik vezetéket, vennék egy megfelelően hosszút (legolcsóbb amit találsz jó), a hurok közepénél felszedném a kábelt, elvágnám egy ponton, oda bekötném a tesztvezeték egyik végét, a másik végét a dokkolóba az üres helyre. Ezzel ugye megfelezted a zónát, és csak az egyik felét teszteled. Ha nem működik, akkor ebben a felében van a probléma, ha működik, akkor a másikban.
Ezután értelemszerűen a hibás felet tovább felezgetném. Szerencse függvénye hogy a végén hány megszakítást kell csinálnod, és az hány darab zsírcsatlakozóba fog kerülni. Ha szerencséd van, akkor kevésbe Persze az szar benne, hogy minden ilyen megbontott pont plusz hibalehetőséget fog a jövőben jelenteni, de még mindig jobb mint a jelenlegi állapot.
De lehet amúgy kombinálni is, lehet hogy az első felezés után már jobban fog működni a rádiós vagy a kábelteszteres módszer is a hibás félben.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Mindegyik Worx tud "cut to edge"-t, nem is igazán funkció ez, by design ki van rakva oldalra a kés mindegyiken, az pedig ezzel jár ugye. Ha úgy rakod le a határolót, hogy a téglakőre vezesse fel a jobb oldali kerekét, és nincs lapos szögben/oldalra növő gyom/fű ami rá tud "kúszni" a kőre nyírási magasság alá, akkor jó lesz szerintem. Ehhez persze tényleg egy szintben kell lennie a kőnek a fűvel, hiszen ha felemeli/dönti a gépet, akkor a kés is emelkedik, és magasabban fog csak vágni.
-
addikt
válasz mikrofon #1064 üzenetére
Ha a fizikai mérete eltér a gépnek, akkor az valójában is egy másik gép, a régi (de még forgalomban levő) sima m500,m700,m1000 milliméterre ugyanakkora (m500-nál kijelző azért eltér). Dokkolóból is kétféle van (ezek megvehetők külön is) ha jól rémlik small és large néven.
A kertet mindenképpen alakítani kell a robothoz. Én is azt hittem elsőre hogy minden oké lesz, de aztán 1 nap ráment arra, hogy négykézláb másztunk a szegélyeknél és takarítottuk meg egyengettük a talajt. Ha szemre jó, és nincsenek gödrök, belógó növények (amiket nem határolnál körül), akkor nagy csoda nem lesz, túlgondolni se kell. Mehet a try&fail módszer, azaz elindítod, aztán úgyis jön a push ha elakadt, odamész, javítod, ennyi, előbb-utóbb elfogynak ezek az apróságok. Írták itt többen, hogy elkapart nekik az apróbb kavicson vagy mulcson, hálisten nálam ilyen nem volt. Azzal is lehet játszani, hogy a legmagasabbra állítod, úgy a legkevésbé kényesebb, és fokozatosan csökkented a magasságot. Pl. én most rápróbáltam 3mm-re kíváncsiságból, de esélytelen, föld egyengetésből állt volna a nap (persze csak tenyérnyi helyeken). 4mm-el már tökéletes, 1 hónapja megy elakadás nélkül, kisebbet meg nem akarok úgyse, sőt..
1: A dokkolónál egyrészt a tápegység kábelének a hossza korlátoz, másrészt a dokkolóra csak párhuzamosan tud beállni, tehát a robotnak már egyenesben kell lennie mire a dokkolót megközelíti. Ír a doksi erre egy minimum távolságot, aminél közelebb a dokkolóhóz nem lehet törés vagy ív. Szóval a sarok meg beugró nem biztos, hogy jó lesz, de leméred és kiderül.
2: Erősebb fűvel nem lesz gondja, mert nem számít, hiszen úgyis csak pár mm-et fog vágni a tetejéből normál üzemben. Ha meg nem normál üzem van, akkor ki sem fog derülni hogy bírna e vele, mert akkor oda úgyse tud bemenni, előtte le kell nyírni.
3: Fejből nem tudom, de a doksi részletesen taglalja.
4: Teljesen akkor megy körbe, ha aznapra kértél tőle edge routine-t (szegélynyírást). Ellenkező esetben megindul egy irányba (letolat a dokkolóról és valamerre elforog), és a határolóvezetéket érintve random "pattog" a területen belül. Zónákról nem tudok nyilatkozni, nem néztem, nem követem az ezzel kapcsolatos updateket sem, nálam csak 1 van.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz mikrofon #1062 üzenetére
Majd a többiek megírják pontosan, nekem csak annyi maradt meg, hogy meglepetten olvastam itt kisebb panaszokat, de a végén mindig kiderült, hogy jóval bonyolultabb a setup, így betudtam ennek, és lapoztam tovább.
M500/700/1000 témakör: a Worx nagyon szeret a töltő teljesítményével és az akku méretével játszani, és színtisztán ezek változtatásával nevet adni a modelleknek, és valójában a gép és a dokkoló csak 2-3 "felfelé lépés" után változik ténylegesen fizikailag. Pl a régebbi (azaz nem a Plus) modellek esetén: M700+3A-es töltő+kicsivel több tüske és hosszabb határolóvezeték a dobozban = M1000, még az akkuméret is ugyanaz. Ráadásul a "töltő" ezeknél egy buta DC tápegység csak, szóval ha bebaktatok a megfelelő helyre, veszek egy 3A-es 20V-os Mean Well tápot, ráakasztom, akkor "van egy M1000-esem".
De amúgy egyszer kiszámolgattam, árban is arányosan skálázódik, esetleg utángyártott szirszar akkukkal + töltőkkel fel lehet upgradelni mondjuk egy m500-ast (ennél az akku is kisebb) a gyári m1000-es szintjére, ahhoz képest valamivel olcsóbban mintha egyből m1000-est vennél, de nem éri meg a szarakodást. Szóval ne bánd, jó ez így.szerk.: a Plus-os modelleknél nem mélyedtem bele ennyire, és neked ilyen van már, nem tudom ezeknél mi a helyzet, de sanszos hogy ugyanez.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz mikrofon #1058 üzenetére
Igen, itt a többségünknek Worx van, kisebbtől a nagyobbakig, általában mindenki elégedett vele. Ahogy észrevettem viszont, a terület bonyolultságának és a zónák számának növekedésével nő a panaszok száma itt is és a nemzetközi Worx FB csoportban is. Viszont sanszos, hogy ez minden típusnál így van.
Nálam egy m700 (wr142e) üzemel, ez a harmadik szezonja, tavasszal bekapcsolom, ősszel kikapcsolom, nem tudok róla mondani semmit, teljesen eseménytelenül teszi a dolgát. A legnagyobb bajom vele az, hogy havonta egyszer egy lehullott ág miatt meg kell keresnem, és kiszabadítani belőle Viszont nálam 1 zóna van csak, nagyon egyszerű minden, illetve sok fa van, de azokat lekoccolja és megy tovább.Ne legyen ilyen, de ha holnap megállna, és elkezdődne a "nem tudjuk mikor jön alkatrész, talán augusztus, stb..", akkor rezzenéstelen arccal tenném le a pénzt egy ugyanilyenért a legközelebbi/leggyorsabban szállító boltnál. Életem egyik legjobb költése volt, csúcsszezonban heti 1 munkanapot spórol meg nekem kb.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Hmm, ez érdekes, spottoltak valahol egy ilyen Worx molinót. At mondják, hogy ez is határoló vezeték nélküli modell lett volna, és most tavasszal jött volna ki, de a chiphiány miatt elhalasztották, egyelőre 2023 a terv (Worx FB csoport).
-
addikt
válasz _Dumber_ #1019 üzenetére
Hát ez gáz, a gépeket annyira nem is néztem. A L2000 tuti elírás, ott van külön "rendes" áron is a valós. A m500/700 plus/sima dolog is sanszos így már, bár abban még kicsit lehet reménykedni, hogy csak a kép hibás. Kár érte, szokásos Alza precizitás Azért remélem a garázsnak nem az az Alkos lesz a vége, amit mindenhol lehet kapni 25-ért
[ Szerkesztve ]
-
addikt
FYI: Alzában megjelent egy halom Worx gép + kiegészítők. Hazai beszerzés + az ezzel járó gari+számlához képest némelyik szerintem korrekt áron. Egyelőre "beszállítás alatt" a státusz mindennél, de engedi kosárba rakni és kifizetni, szóval vélhetően ezek ennyiért meg is fognak érkezni májusban. Főleg az m700 plus tűnik jó ajánlatnak, de engem nem érint, csak egy gyors keresést toltam, majd megmondjátok ha van jobb deal.
Illetve gondolkodok egy garázson, persze könnyen lehetne barkácsolni is, de a gyári worx garázs 37kHUF-ért nekem már időmegtakarítás/design szempontjából oké (így is lehúzás persze 2db fém lábért meg egy darab műanyagért ennyit elkérni, de ez van).
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Nincs benne kamera, ezért is írtam, csak gps + ultrahang + a saját mozgásából (gondolom g szenzorok) érkező adatokat próbálja összegezni, és ezekből szoftveresen kihozni valami használható pontosságot. Igen kamera+AI-hoz nagyon durva cucc kell, a robotporszívókban levő kis lidarok meg nem működnek jól kültéren (vagy ami igen, ahhoz 2 milliós böhöm nagy robot kellene), ezért is nincsenek ilyenek. Segway is kikerülte ezeket érthető okokból, meglátjuk mennyire sikerült.
zsuri0: szerintem simán hosszabbítható, de jövő tavasszal megmondom Én egy din sines DC tápot tervezek a benti elosztószekrényembe, és onnét lesz a kertbe kihúzva a dokkhoz a vezeték (20 méter lesz kb.). Azért így, mert már adott a járda alatt becsövezve egy vékonyabb drót, de még FI relével se szívesen vinnék rajta 230V AC-t. Szemre a két vége jó állapotban van, de az ördög nem alszik.
Amúgy én a helyedben a DC szakaszt hosszabbítanám, a dokkoló felőli oldalon meg tudod úgy bontani, hogy ne legyen nyoma (garancia szempontból fontos lehet), cserébe forrasztani kell hozzá a dokkon belül.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz static00 #880 üzenetére
Nem a kerítés "fogja meg" a gépet, hanem a határolókábel. Ezt egy normál vezeték, ki kell feszíteni, vagy műanyag tüskékkel leszurkálva, vagy vannak sokan akik pár cm mélyen a föld alá helyezik. Az összes gép így működik. Értelem szerűen az akadályokat is ezen vezeték megfelelő fektetésével tudod kizárni. Fákat, egyéb hasonló akadályokat nem kell feltétlenül így kizárni, azokat lekoccolja a gép és továbbmegy. Bokrokat, virágágyást viszont célszerű, mert nem "határozott" akadály, és csak összedarálja/elakad benne.
Viszonylag rendezett, sík terület azért szükséges hozzá, az árok pl. vélhetően probléma lesz. Kisebb emelkedő nem gond.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sajnos nem fog menni, mert áram nélkül kb. olyan, mintha nem lenne lefektetve a határólókábel (hiszen nem lesz a vezetéken a megfelelő jel), így el sem fog indulni. Amúgy jól gondolom hogy még a vezeték sincs lefektetve? Gondolom ha még gyep sincs, akkor vezeték sincs.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Ez tényleg érdekes. Érintkezők a roboton és a dokkon tiszták? Én egy nedves dörzsi szivaccsal megküldeném kicsit őket, akkor is hat tisztának látszanak, utána persze töröld jó szárazra. Nálam elég mostoha körülmények vannak, a dokkoló konkrétan befelé (a nyírandó terület felé) lejt kicsit, ráadásul sajnos nem igazán tud nyírni alatta, én meg le***om eléggé, szóval van hogy egy "bozót" alakul ki a dokkolónál, de nincs vele semmi gondom.
-
addikt
válasz tannoyfan #851 üzenetére
Köszi, úgy látom mindegyik mqtt alapú, illetve írják hogy hajlamos a Worx banolni, ha detektálják az idegen mqtt klienst. Neked ezzel nem volt gondod? Mondjuk nem egy nagy tragédia ha megtörténik, azt írják unlink, újraregisztráció más e-mail accounttal, és megint megy, csak nem biztos hogy ezzel akarnék szívni, akkor se ha csak fél évente van
-
-
addikt
válasz _Dumber_ #846 üzenetére
Köszi a király összefoglalót. Annyi még, hogy az említett töltő upgradet én nem csináltam meg, mert nincs rá szükségem. Ha befolyásolná a döntésed szólj, és megnézem/kimérem egzaktabbul, nehogy ezen múljon.
Worx smarthome integrációval foglalkoztam én is sokat, de aztán félbemaradt a projekt. Addig jutottam, hogy be tudtam csatlakozni külső alkalmazással a Worx gyári mqtt szerverére (az AWS-nél futtatják amúgy, a mobilapp is ide csatlakozik). Home Assistantot használok, és nem írtam meg hozzá az automatizációt, illetve ki kellett volna reverse engineerelni a kapott adatokat még. Van amúgy gyári Home Asssistant integráció, de az a régi modellekkel megy csak.
Ha valaki tovább jutott ezzel, akkor jöhet az infó, de lehet én is folytatom, úgyis lesz most talán egy kis szabadidőm a nyári szabi alatt.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz _Dumber_ #843 üzenetére
Igen, amikor ezt a hsz-t írtam, még volt M1000, utána vásároltam is egy M700-ast, azóta meg a franc követi hogy mit vettek ki, meg milyen újak lettek, majd ha aktuális lesz, újra belemélyedek. Ezért nem is dobálóztam az új modellekkel, azokat nem ismerem
A dokkoló amúgy végetlenül buta, néhány passzív alkatrész van benne (pár kondi, led, stb..), szóval töltő nincs benne. Multiméterrel rámérve amúgy 20V DC-t ad a két rugós érintkező, de majd egyszer megnézem jobban a huzalozást belül, szerintem direktben csatlakozik a táp a két érintkezőre. A töltőelektronika a robotban van (bár ezt is félve írom, figyelembe véve a fentieket), mint ahogy az összes komolyabb elektronikai eszköz esetén (telefon, laptop, tablet, elektromos autó, stb..)
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz _Dumber_ #836 üzenetére
Azt még nem árt tudni, hogy Worx esetén viszonylag szabadon "konfigurálhatod" magadnak a dolgot. A modellek sok esetben annyiban térnek csak el, hogy más méretű tápot és akkut adnak hozzájuk (pl. az M700 és az M1000 megegyezik, annyi az eltérés, hogy az M1000-nek nagyobb a tápja). A táp alatt mezei 20V-os DC tápot kell érteni, a szokásos kocka, 2db kábellel (úgy képzeld el, mint a laptopok tápját pl.), a dokk felé egy kéteres kábel megy. Gyakorlatilag bármivel helyettesíthető, akár egy Mean Well-t is be lehet fogni. Nyilván ez esetben a dokk felé menő csatlakozóját át kell szerelni. Az akku meg Worx rendszerakku, többféle méretben kapható a gépeikhez.
Szóval ha veszel egy M700-ast, és akasztasz rá egy 3A-s tápot, akkor máris meg tudod felezni a töltési időt (nagyobbat nem mernék, az M1000-hez ekkora tápot adnak).
Nem mondom hogy így kell csinálni, főleg hogy garis kérdéseket is felvet a tápcsere dolog, de azért itt hagyom mint infót.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz _Dumber_ #832 üzenetére
Nem, bocsi, a második kérdésed félreolvastam. 4-4.5 óra munka, és utána ~2.5 óra töltés után van újra fullon. Tehát végletes példát nézve: ha reggel 8-kor indul, akkor 12:30 kürül fog tölteni, majd 15:00-kor újra elindul, és 19:30-ig bírná a második kanyart.
De tényleg nagyon tudja befolyásolni a magasabb fű, a nedvesség, stb.. Tavaly jobban figyelgettem (mostanában csak heti egyszer ránézek, hogy megvan e még ), pl. telepítés után első nyíráskor kicsit magasabb fűben 2-3 óra alatt lemerült. Aztán ha megcsinálja magának a terepet, akkor már nem igazán van ellenállás a késeknél, így 4 óra fölé megy az idő.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz _Dumber_ #830 üzenetére
Logok alapján 2 óra 20 perc és 2 óra 40 perc között.
Amúgy a második éve az akkunak, télen összeraktam egyszer bent a dokkólót, hogy megtornáztassam kicsit, de azt mondta a robot hogy nem tölti mert maxon van. Egyébként meg garázs meg mindenféle védelem nékül áll a tűző napon töltés közben is (ez az én lustaságom, majd meg kellene azért oldani). Szóval ezekhez képest elég jól bírja tényleg.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Alival az a baj, hogy ha vámolnak, és akkor mindennél drágább lesz. Obiban van Worx 100db-os, 4200Ft, én megvenném azt.
Egyébként sajnálkozva olvasgatom a Worx-os problémákat, nekem igazi install&forget projekt eddig, gyakorlatilag mintha nem is létezne, csak teszi a dolgát. Tavaly tavasszal telepítettem, idén is csak elindítottam és azóta megy (egy +50m2 -nyi bővítés volt mondjuk), ráadásul teljesen ridegtartásban van, nincs garázs, mossa az eső, eszi az UV. Idén már a kötéseken se aggódtam a bővítésnél, előkaptam a fiókból pár wago-t, aztán ennyi, rohadjon/rozsdásodjon, kit érdekel, majd kicserélem.
Lehet hogy az új modellek minőségével van valami? Nálam mindig up2date firmware van, azért is nem hinném, hogy szoftveres problémák lehetnek, mert itt tényleg semmilyen hiba nem jött elő. 600m2 küröli területet nyír egy m700-as, napi 6 órát megy kb, a kert meg dugig van fával, bokorral, ezek egy része körbe van kábelezve, egy része nincs, és egy helyen van emelkedő is. Idén egyszer akadt el egy kint felejtett kötözőmadzag miatt, ami szépen rátekeredett a tárcsára, de ennyi. Gyümölcsfák is vannak amúgy, leeső körtéket szétcsapja probléma nélkül
Ajánlani az elmúlt hónapok negatív commentjei miatt már nem nagyon fogom, bár kíváncsi lennék, hogy van e itt olyan, akinek szintén nincs vele gondja, illetve hogy mikori modellt használ.
-
addikt
Sajnos ez mindegyiknél ilyen, szokj hozzá, hogy nem lesz olyan vágáskép. Talán majd lesz egyszer normálisan működő szisztematikus gép, az megoldaná ezt, de tartok tőle, hogy csillagászati ára lesz (ezért is nincs most). A GPS-el pár cég próbálkozott, kevés sikerrel (nem meglepő sajnos, a gps kevés az ilyen pontos pozicionáláshoz, hiába próbálják egyéb szenzorokkal meg szoftverrel megoldani).
A robotporszívókban használatos lézres megolás pedig kültéren nem tud működni a napsütés és a nagy távolságok, kevés markáns tereptárgy (falak hiánya) miatt. Szóval ide valami hasonló dolog kellene mint a Teslanal a sok kamera, meg hozzá deep learning. Na ezért is nincs ilyen gép (még).
A magasság kialakulásához pedig simán kell 1-2 hét, a terület méretétől függően.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Makita ugyanez, drágalátos webshop (Fé**s) engedi kosárba tenni, kártyával kifizetni (szállítást 2-5 napra vállalva), aztán meg 1 hét múlva telefonos érdeklődésemre közlik, hogy ja hát majd AUGUSZTUSBAN. Ha nem szólok akkor vajon mi történt volna?
Értem én, hogy döcögnek a dolgok, de hogy ezt miért kell így intézni.... Ne vegyetek ott semmit.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Nem akarom itt a Worx fanboyt játszani, de szerintem itt a tiéddel van valami egyedi probléma/meghibásodás. Nem csak ezt a fórumot követem, hanem az FB-n még két nemzetközit, az egyik csak Worxos (1200 Worx user van benne, nem a gyártó saját PR csoportja), a másik egy általános robotfűnyírós, szintén nemzetközi. A Worx mindegyikben nagy elismerésnek örvend. Egyedi hibák persze vannak, láttunk már tönkrement gépet, meg olyat ami hülyeségeket csinál, de a többségnek működik, és meg van vele elégedve, az a néhány user akinek meg nem, az szervizelteti, gariban cserélteti, stb.. Szerintem neked sem firmwaret kellene várnod a supporttól, meg az egyes elakadásokra külön-külön tanácsot, hanem visszavinni a kereskedőhöz a gépet, és kérni a garanciális javítást, vagy cserét. Ha tavaly vetted, akkor még simán él a gari.
Eleve abba gondolj bele, hogy ha naponta 4-6-szor elakad egy bármilyen robotfűnyíró, és az attól van mert ez ilyen, ennyit tud (tehát nem hiba, amit miatt javítani vagy cserélni kellene), akkor mégis ki a fenének lehetne azt eladni? Ez olyan mintha egy folyamatosan lefulladó XY márkás autóról azt gondolnánk hogy az a márka/gyártó egy kalap ***r, mert a többi autó nem csinál ilyet.
Szóval én ebből messzemenő következtetéseket nem vonnék le.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Boost3er #671 üzenetére
Az ACS csak akkor hasznos, ha olyan tárgyat akarsz vele kikerültetni, amiről nem tud "lepattanni". Pl fák esetén felesleges, mert lekoccolja, és kikerüli. Széthagyott játékok, trambulin U alakú lába (erre pl. fel tudja magát tolni), határolóval nem lekerített virágágyás stb.. esetén jó szolgálatot tehet. Viszont úgy tudom, hogy azért nem 100%-os, szokott hibázni, szóval ezt inkább majd az ACS-el rendelkező topictársak megmondják.
OBI-nál látom, hogy nincs sima 500-as, de egyébként sanszos, hogy a 300-as is elég lenne neked. Esetleg külföldi rendelés még szóba jöhet 500-asra, ezt is szerintem meg tudja válaszolni valaki a topicból, én mostanában nem követem a beszerzési lehetőségeket, meg ugye covidhelyzet is van, stb..
-
addikt
válasz Boost3er #669 üzenetére
Szerintem itt a legtöbbünknek M500 vagy M700-as Worx-a van, nem véletlenül... Nem mondom, hogy a legjobb, vagy hogy a többi rossz lenne, inkább csak annyit, hogy nem hinném hogy ezzel mellé lősz. Bár 200m2-re kicsit sok a 700-as, szerintem egy 500-as még úgy is elég lenne, hogy az is bőven túl lenne méretezve, még sok akadály mellett is. Két "egymás melletti" gép között amúgy szinte semmi eltérés nincs műszakilag, csak a töltőadapter és az akku méretével játszik a Worx, az M500/700/1000 pl. tök ugyanaz a gép (jó, mondjuk az 700/1000-ben más a kijelző, de az annyira lényegtelen....).
A különbözetből inkább vegyél valami jó trágyát, vagy locsold el
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Én 2-3 hete leszereltem a dokkolóval együtt. Fűtött helyen fog lakni. Az akkura majd rátöltök egyszer a dokkolót használva. Sajnos a robot előtt eléggé belehasítottam különféle Makita LXT-s beruházásokba, marhára nem érné meg most átállnom Worx cuccokra, pedig ilyenkor nem lenne rossz.
-
addikt
Mondtam már az elején, hogy valami ilyesmi lesz, más nem igazán jöhetett szóba. IOS-on is frissült az app (itt 2.0.5-nél jár), főleg az új firmware miatt (party mode, stb..). Itt viszont működött a régivel is, mert ma nyomogattam az fw frissítés után, és gond nélkül ment, az új appot csak most tettem fel.
Ami viszont tök jó:
- lett gyorsgomb a főképernyőn a szegélynyírásra, szóval ha úri kedvünk úgy kívánja akkor elküldhetjük a robotot egy körre gyorsan
- a "my lawn" menü teljesen megváltozott, be lehet állítani hogy van e locsolórendszer, milyen a talaj típusa, gyep típusa (latin nevekkel a fajták! ), történt e tápanyagozás/tárgyázás, ezek alapján kalkulálja az auto schedulert, persze kérdés hogy mennyire működik jól, nekem a kézi is teljesen bevált (sőt, igazából csak az)[ Szerkesztve ]
-
addikt
Szerintem ezen csak a support tud segíteni... Amit még én megpróbálnék: lépj be az account oldalra, és nyomja egy unpair-t, aztán pair-eld újra. Sose csináltam, de mivel tényleg nincs factory reset, így gondolom ez lenne hivatott kiváltani.
Viszont megint nem vettem észre, hogy van új firmware, jó hogy írtad hogy a tiéden 3.16 van
Újdonságok:
New Double Scheduler support
High-Pitch Alarm Accessory support
Acre setting for US market
Party Mode
Improved IMU while following boundary (with small-long curve)
Improved Single-Sensor & Double Sensor Off Limits in tunnels & other cases.
Improved FindMyLandroid.
Find Landroid running in Circle when finding wire.
Fixed On-Time-Scheduler not stopped if sent home by app
IntelliTurn when trapped near boundary wire
Improvement in working logic on tunnel mode
Disabled Daily border cut when prss start+ok or app start button
Improvement on LIFT sensor
Blade always power off when going home by rainAz új device (hangosabb hangszóró) vicces, 80 EUR
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Williamgrant #573 üzenetére
Kell hozzá internet, csak cloudon keresztül működik sajnos, ha nem így lenne, akkor egyszerűbb lenne integrálni otthonautomatizálási rendszerbe (így is lehet, csak nem local api-n, és kicsit bonyolult).
Mbtamas: első körben inkább a supportnak írj, lehet hogy összegabalyodtak kicsit a dolgok mqtt oldalon, és ki tudják bogozni.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
A legtöbb gyártóval ellentétben elég standard megoldást használnak a cloudjuknál, nem saját platform. Gyakorlatilag MQTT protokollra/szolgáltatásra épül az egész, amihez még az infrastruktúrát sem ők adják, hanem az Amazontól bérlik az aws-en.
Az mqtt úgy működik, hogy minden kliens belép a szerverre (itt a robot és a mobilapp is egy-egy klienst jelent), aztán egy közös csatornán küldi az app a robotnak a commandot (publish), az meg vissza a státuszinfókat. Szóval az, hogy az app-ban látod egyből a robot állapotát, azt jelenti, hogy be tudott lépni mqtt-re mindkettő, és közös topicban vannak. Innét két dolog lehet: vagy az app-al van valami gond, ami miatt nem publishol, vagy a robot nem akarja valamiért értelmezni a neki szoló commandokat. Egyébként kézzel le lehetne ellenőrizni, mert ebbe a topicba te is fel tudsz iratkozni egy mqtt klienssel, de azért kicsit bonyolult a dolog (privátkulcsos auth, ki kell hackelni egy ID-t, stb..).
Első körben azt mondtam volna, hogy próbáld ki másik telefonon (természetesen a legfrissebb app-al), de azt írtad ez már megvolt. Szóval szerintem próbáld meg resetelni a robotot, és újrapárosítani. A firmware amúgy a legfrissebb rajta?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz freeapro #512 üzenetére
Nem lesz semmi baja, annyi fog csak történni, hogy aktiválódik a rain delay, azt hozzá kell számolnod az időzítéshez. Ez úgy működik, hogy a szenzor kiszáradása után indul el a delay számlálója, amit az app-ban tudsz állítani. Tapasztald ki, hogy mikor szárad meg a fű (addigra a szenzor is meg fog száradni) annyira, hogy lehessen nyírni. Majd hangold ehhez a delayt + az aznapi programot.
Vagy csináld azt amit én (nálam is két sprinkler között van a dokkoló): ne foglalkozz vele, aznap kevesebbet fog nyírni a gép a száradás+delay miatt, de ez engem nem nagyon érdekel, nem igazán látszik
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Williamgrant #503 üzenetére
Kipróbáltam most én is (wr142e), mert nem rémlett ilyen probléma, de amúgy elég ritkán nyomogatom a stop-ot. Nálam ment jól, háromból háromszor. Biztosan jól indítod? Kell neki egy "start", majd utána egy "ok", simám csak a startot nyomva nem indul el.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Felraktam az új Worx firmwaret tegnap, azóta 3db "manual stop" eventet küldött a robot az activity logba. Egyet nyírás közben, amit 4 másodperc után követett egy "mowing", szóval lehet, hogy meg sem állt valójában. A másik kettő töltés közben jött, mindegyik után 9-10 perc telt el, majd jött utánuk egy "charging" (azaz folytatta a töltést).
Más is tapasztalt hasonlót?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Itt regisztrálj, vagy ha már megtetted az app-ban, akkor itt lépj be: https://account.worxlandroid.com
Típust nem kell választani, sorozatszámot kér, abból fogja majd tudni. Magyarországot nem lehet választani, ez ügyben írtam nekik, de beletettem egy olyan kérdést is, hogy várható e magyar nyelv az app-ban és a menüben. Erre a kérdésre aztán elirányítottak a magyar képviselethez, de arra már nem volt energiám, szóval beállítottam hogy Austria, aztán jónapot
Viszont most hogy így benéztem, feltűnt hogy van új firmware! (Nálam szándékosan ki van kapcsolva az auto update).
FirmwareVersion 3.13
Release Date
2020-06-04Improvement on OffLimits Module
Improvement on Landroid Movements and Control Logic
Improvement on RadioLink Module
Fix Trap over Wire bug
Pressing the stop button will inhibit scheduler/manual start (to avoid, if mower have stop button issue, continuously trying to start)
Improvement of FindMyLandroid Module
Improved Trap near boundary wire(escape procedure)
Fixed Autorestart bug when wire is missing
Improvement of ACS
Improvement of Neighbour interference (boundary Wire)
Added log of signal strength (useful for debug purposes)
Debug page for boundary wire is showing the strength.
Random “banana” exit from charging station to avoid wheels marks after charging station[ Szerkesztve ]
-
addikt
Így van. Nekem pl. 10:00-tól indulna ma, pár perce állt el itt az eső. Ha fedett helyen lenne, akkor e miatt fél óra múlva nekiállna a csuromvizes gyepen 3-4 órát munkálkodni.
De egyébként ahogy már írtam is, a nemzetközi FB csoportban szinte alapvetés a garázs, és az eső/öntözés bevezetése a szenzorhoz egy kis méretű tölcsérrel meg egy tömlődarabbal. Ez is egy megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új tartalék ipari forrasztópáka 24V Atten Aoyue Yihua Gordak Letcon Hakko Baku Uten Wep kínai
- Új digitális forrólevegős műanyag hegesztő hőlégfúvó forrasztóállomás BGA
- Új forrasztópáka automata hőfokszabályzós forrasztóállomás
- (Új) 300Nm Parkside Performance 12 V Akkus ütvecsavarozó PPDSSA 12 A1
- Hom'in SAROKGARNITÚRA textil szürke színben + 2,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest