- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Hóban vigad a ló
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A siker két szabálya
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Magyarországon még nagyon sokat használnak 2G-s telefont.
Egy erről szóló szakmai rendezvényen pár éve ezzel kapcsolatban a következő hangzott el (nagyjából):
"Érdekes módon egyanaz a helyzet állt elő, mint a mobiltelefonálás elterjedésénél. Akkor maga az új kommunikációs megoldás (azaz maga a mobiltelefon), most annak a korszerűsítése eredményez hasonló problémát, azaz hogy a megoldás nem műszaki vagy oktatási jellegű lesz, hanem egyszerűen csak demográfiai. És figyelembe kell vennünk, hogy az érintett nagyon régi telefonok nagyon jó minőségűek és tartósak."
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
WiZARD
addikt
válasz MaCS_70 #1598 üzenetére
Mert nincsenek?
Vagy pl Svájcban annyira más volt a jelentősége, funkciója?Bár tény hogy nem találtam itthoni céldátumot, de volt ahol 2025öt írtak EUra.
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
félisten
Egy csomó hirdetésben azt látom, hogy három csatlakozó vezet a villanypásztorhoz. Ezt nem értem -- mi lehet a harmadik szál, és hová vezet?
Köszönettel: MaCS
-
WiZARD
addikt
Megnéztem alaposabban a gépet, 2022/04 gyártási idejű, 3600HB0303 típusú, szóval még nem LTE/4G képes.
A számla szerint 2 év garancia van rá, Bosch oldalon tudtam regisztrálni ott már 3 évet írnak (vásárlási ország nincs kikötve, csak hogy EU legyen). Így remélem nem kell attól félni, hogy 2G lekapcsolásakor megcsinálják-e gariban az upgrade-et.Közben svájciakról találtam infót, ott gari idő alatt természetesen ingyen van az upgrade, ha már nem garis akkor 195 CHF. Egész korrekt hozzáállás ahhoz képest hogy pl a Nissan 2016 előtti autóinál megszűnik a távoli elérés a 2g végével, és pénzért sincs upgrade lehetőség.
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
zsamiatt
őstag
Van olyan megoldas szerintetek ami alberletbe is jo? A kertet nem asnam fel.
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
WiZARD
addikt
Én tegnap elmentem Bécsbe egy Bosch M+ 700ért.
278ezer volt, itthoni 350ezerhez képest szerintem jó ár
Holnap ha lesz időm megnézem mit alkot a Gardenahoz igazított vezetékkel, aztán majd egyszer hozzá igazítom.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
OPiiPO
veterán
Hétvégén beüzemelem Eduárdot
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
addikt
válasz BullZeye #1585 üzenetére
nekem beton szegély van a kerítés mellett (lábazat) és csak egy sor térkő van lerakva, ami 10cm mert tervezve csak hagyományos fűnyíró volt - az meg lenyírja a füvet rendesen, mert elfér a kerék ennyi betonon bőven.
ha 5 centire rá lehet engedni a lábazatra, és a szélétől 5 centire belül már nyír, akkor ez jó lehet“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
BullZeye
veterán
Mammotion megint kickstarteren de most egy Yuka 3d nyiróval. Azt írják tax included, de sok száz külföldi rendelés után ezt annyira nem hiszem el, és 1500 dollárnál már nem mindegy az a 27%.
Kickstarteren is okos szállítással érkezik, vagy szokás szerint hazugság és jön még rá a 27% sarc?Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
WiZARD
addikt
A Bosch gépek mennyire veszik szigorúan a ráírt max területet?
Oké, tudom hogy nagyobbat kellene venni, mint ami a specifikáció, de ugye ezekből a 700m2 a max. Ha egyszer elkészül a kértem (talán jövőre, de lehet csak 2 ev múlva) akkor inkább 800-900m2 fű lesz. Az teljesen reménytelen a 700assal?Mert akkor a mostani 120ra nem veszek 700ast, csak kisebbet. De ha van értelme akkor most megvenném a nagyobbat hogy a jövőben is jó legyen.
-
addikt
-
addikt
válasz noorbertt #1575 üzenetére
A Kress-t nem neked írtam, az csak igazolta a dolgot (hiszen láthatóan ugyanattól a gyártótól van az a gép is mint a tiéd). Én Worxra tippeltem elsőre, de tényleg kb. bármilyen felirat lehet rajta ami Positec fennhatóság. A Worx mellett még rengeteg szerszámgép brand tulajdonosai, gondolom tekergetik ott rendesen, hogy milyen termék melyik brand alatt jelenjen meg.
Vagy B verzió: egymást másolják a kínaiak, ez is simán lehet
[ Szerkesztve ]
-
noorbertt
őstag
Nem, nem. Enyem mas marka, csak hirtelen, amikor neztem azt hittem hogy az
En spec egyelore ott megakadtam hogy elolvastam a konyvet es van egy olyan resz hogy toltse le az appot a hasznalathoz :
-
-
-
-
Es ott lenne a qr code helye, ami nincs termeszetesen es az appstorban sincsen semmi Igy perpillanat, korbe terkepezni tudom a terepet es elinditani kezzel, majd holnap lekabelezek es irok nekik h wattafakk. -
addikt
-
drso
friss újonc
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni, BOSCH INDEGO 800 alkatrészeket hol tudok beszerezni ?!. A kijelzőn az egyik oldali gombsor nem működik
Nagyon köszönök, minden segítséget! -
noorbertt
őstag
válasz noorbertt #1557 üzenetére
Megjött
Van súlya a csomagnak rendesen, sajnos normális fotót nem tudok feltenni mert minden sarkon ott a logó.. (Bár a DHL úgy hozta hogy nem volt lefedve a külső doboz azaz ott volt rajta telibe az hogy micsoda és a márka is.. )Hétvégén kibontom és kiderül milyen belül Sajnos a magyar leírásomat baszták feltenni, sebaj.
-
jbnd-007
tag
Valaki meg tudná mondani, hogy miért végez a Sileno Life fele annyi idő alatt a fűvel, mint a City? Ha jól látom, mindkettő véletlenszerű mozgású, hasonló méretű akkuval.
A Life ugyan drágább, de ha az elhasználódás mértéke tényleg fele annyi, akkor lehet, hogy megérné.
A közös kézikönyvükben van ez a táblázat:
-
süti5
őstag
válasz MaCS_70 #1558 üzenetére
A sarokban picit elhagy talán, de lehetne még szórakozni a kábelelhelyezéssel, csak nincs kedvem😉 A nogo zónát nem tudom, nekem nem kell. Esőnél hazamegy és be lehet állítani mikor hányadik méternél induljon, kB ennyit használok az extrákból, de vannak még beállítások.
-
félisten
Süti, noorbert, köszönöm!
A Lidlnek lelkes vásárlója van, a pincém már szinte Parkside-lerakatként működik, és valóban: példás a visszavételi és a javítási ügyintézésük.
Ezért is merném beváálalni a robotbirkájukat.
Annyit már kiokoskodtam, hogy lehet, hogy családon belüli átcsoportosítással megoldom, hogy annyire ne kelljen a szisztematikus kódorgás.
A Parkside felfedező útjain mennyire jut el a sarkokba? Vannak NoGo zónái?
-
süti5
őstag
Megjutalmaztam a kis Lidlis robotot, vettem egy dupla nagy akksit bele, 8ah-sat, most akciós, egy húszas volt😉👏
-
WiZARD
addikt
A várt lidar-os csodákra úgy látom tovább kell várni.
A Gardena-val alapvetően elégedett vagyok, mégis ahányszor ment annyiszor bosszantott hogy random megy, és van a kertnek pár része ahol szeretett "beragadni" és az idő jelentős részében ott bolyongani, ezért továbbra is vonz a szisztematikus vágás...Viszont a vezetéket nem szeretném felszedni, odébbrakni.
Bosch Indego-nál állítható a túlfutás mértéke? (Gardena-nál centinként lehet állítani)Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
félisten
Nálam is szolgál egy Bosch, egy régi Indego 360, de egyrészt nem ismerem a mostaniakat, másrészt valahogy az az érzésem, hogy itt jelentős a felár a márkanévért.
De a szisztematikussága tényleg parádés!
-
Leon77
őstag
válasz MaCS_70 #1547 üzenetére
Nekem bosch s+500 van. Meg vagyok elégedve. Nem random, gyönyörűen nyír párhuzamosan. Tavaly egyszer sem akadt el (kábel szakadás volt, de az user error miatt)
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
-
addikt
válasz noorbertt #1543 üzenetére
a Hooki sem ma kezdte, mégis a kickstarteren gyűjtöttek vevőket, ahogy a Kowoll is az indiegogo-n.
ez már nem csak arról szól, hogy pénzt szerezz valaminek a gyártására, hanem arról is, hogy megfelelő mennyiségű vevőt gyűjts a termék bemutatásának idejére
szerk: no offense, nem annak szántam[ Szerkesztve ]
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
noorbertt
őstag
válasz MaCS_70 #1539 üzenetére
Én most kapom az előzőévben beharangozott tesztgépet és ha az ára normális lesz akkor a PDF alapján nagyon nyerő gép
Lidarr és tárgy felismerés is van benne, plusz több zónát lehet létrehozni. 1000m2 -t lefed elvileg
Kepet majd rakok fel sunyiban cenzúrázva. Csak okosan kell mert szerződés szerint még egy technikus is jön majd Kínából helyszínre -
félisten
Most, hogy itt a tavasz , érdeklődöm, hogy Ti milyen robotot vennétek kb. 300 nm kacifántos határvonalak közé szorított fűfelületre, ahol elszórt tárgyak is előfordulnak.
Fontos lenne a távirányítás/-felügyelet, illetve valamiért van egy olyan gyanúm, hogy a random kanyargás itt nem válik be.
-
süti5
őstag
Sziasztok,
szerintetek télre a Lidl-s kis robot ól ki kell venni az akkut? Emlékszem valami ilyesmire, de nem találom a használatit,neten se.
Köszi -
Anaconda
tag
válasz zsamiatt #1532 üzenetére
Már hogyne lehetne: [link]
Én csak kiegészítettem a networkmanager és az elegantota library-kkel, illetve magyarosítottam.
Ha szétszeded, előtte jól takarítsd meg, vigyázz a kés állítót tekerd a legkisebb vagy legnagyobb állásba és szétszedett állapotban ne tekerd el. Oldalt a töltőcsatit nem kell ksizedni, a házból tudsz kihúzni vagy 10-15cm vezetéket. Szerezz be mindent előre, hogy ne álljon szétszedve napokig, esetleg a kábelt is csináld meg előre. De minden módosítást csak saját felelősségedre! Ha nem vagy biztos a dolgodban, inkább engedd el, a kábel kötözgetéseinél lehet hibázni bőven, én is 3x átmértem, nem akartam elhinni az első 2 mérésnek, hogy jó minden. -
Anaconda
tag
Sziasztok!
Korábban írtam az LX790.1 wifisítésről, hogy milyen jó lenne.
Hát jelentem itt a tél, Robert leköltözött a pincebe, volt lehetőseg csesztetni és wifis lett.
A fotókon latható weboldalon gyakorlatilag mindent lehet rajta állítgatni.
OTA szoftverfrissítéssel kiegészítettem, így újraporgramozáshoz szétszedni sem kell, csak stabil wifi kapcsolat szükséges. Amivel ki fogom nyáron egészíteni az az MQTT és Openhab integráció, hogy legyen értesítés. Egy hibája van jelenleg, ha elakad mindig magától kikapcsol, na ilyenkor a wifi modul sem kap tápot, kézzel kell bekapcsolni. Ellenben ha érzékeli, hogy az itthoni wifire felkapcsolódott, akkor magától beírja a pint, viszont ha nem tud felkapcsolódni, feltételezi hogy ellopták és nem írja be a pinkódot. Továbbá kapott egy wifimanagert, hogy ne hardkódolva legyen a wifi ssid és jelszó.
-
insight
aktív tag
Bosch kézikönyve szerint be kellene szedni télre, bár én sem értem miért, még garázs is van felette. Már erősen gondolkodom, hogy hülyeség minden évben kikaparni meg visszatelepíteni (garázs marad kinn, csak a talpat és a töltőt hozom be).
aka Coyote2000 ('05-'13) / S24 Ultra / Flip 5 / QE75QN90A / Q5'20 / Corvette'81 / Wrangler '97 / 500 '20 / Scott e-bike
-
pöcpec
csendes tag
Sziasztok!
Ha valakinek szügsége van a gyári határolóvezeték toldására az alábbi linken megfelelő alternatívát tud vásárolni 20m-től, 5 m-es lépésekben:
https://kutyamarket.hu/szigetelt_vezetek_kutyakerites?gclid=Cj0KCQjwqP2pBhDMARIsAJQ0CzqDonOSc3-PQHMPW2mTPtch6wc53KHdUqFYaii0ziih_CSzP9ZbwpgaAnLYEALw_wcB -
addikt
válasz _Dumber_ #1518 üzenetére
Bekötöttem ma az új tápot, jól működik, teszi a dolgát. Amúgy már elraktam volna idénre, de pár nap tesztelés még belefér. Gondolkodtam rajta, de szerintem gyorsabban tölteni nem fog, a töltőelektronika a robotban van, és szerintem sw-ből van szabályozva (tudja magáról hogy melyik modell, és ennek megfelelően terhel rá a tápra). Ha nem így lenne, akkor folyamatosan 100%-ra hajtotta volna a gyári tápot is, de a mérések nem ezt igazolták.
[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
Ezek a soft korlátozások...
Nekem a Gardena napi 3 óra fűnyírásra van korlátozva, mert 250m2 modell. Háát a ~140m2-re épp elég. A nagyobb vágótárcsával talán jobb lesz, de azt meg a felülvetés miatt nem tudtam még ráengedni.Közben németek árulnak HW kiegészítőt, amivel akár 24 órában nonstop is tud menni, és kap még pár software extrát
-
addikt
válasz _Dumber_ #1515 üzenetére
Igen, a 60-ast. Anno itt összeszedtem, hogy hogy játszik a Worx azzal, hogy ugyanazon típusú gépet átcímkéz (persze azóta jöttek ki újak is), add mellé nagyobb akkut+tápot, és kész a nagyobb modell. Viszont nyilván lehet a firmwareben típus alapján töltési korlátozás, sőt, szint biztos. Nem hinném, hogy csak egy nagyobb táp+akku kombóval upgradelni tudsz, de most ez ki fog derülni
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz _Dumber_ #1513 üzenetére
Nekem M700-am van, ahhoz 1.5A-es jár. A feszültség mindegyiknél megegyezik, ha jól tudom (20V DC).
De itt a tábla is (látszik rajta, hogy nem kíméltem, házfal tövében volt a járdán 4 évig):
Végül amúgy ezt a Mean Well -t rendelem, a LED-esekből vannak jobb ár/érték arányúak, de ezek a PWM-es, constant current-es kimenetek nekem nem tetszenek, maradok a tuti megoldásnál. Ha megjön, majd beszámolok.
[ Szerkesztve ]
-
_Dumber_
őstag
Nálam úgy néz ki, idén már nem fog dolgozni.
Még mindig szervizben van. Továbbra is kábelhibát mondanak és annak a beszállitására várnak. Azt mondják, hogy az ő tápjukkal működött, de az enyémet kábel csere után tudják megnézni. Mivel látszólag a táp a ledre ad elég áramot, csak töltésre nem, ezért félek, hogy úgy kapom vissza, hogy nem működik a töltés. Remélem korrektül letesztelik. Kérdés mikor jön vissza....
-
Leon77
őstag
-
insight
aktív tag
Szerintem én ezen a héten beszedem, mert jövő héten már érkeznek a 0 fok körüli hajnalok, nem szeretném megvárni, hogy fagyott földből kelljen kicsavaroznom a talpat. Plusz, látom, hogy már sok dolga nincs, annyira belassult a fű, és a lehulló levelek is csak felesleges maszatot okoznak.
más: mit kezdenétek azzal a szomszéd macskával, aki a két napra kinnhagyott (elakadt) fűnyírónak képes pont a kijelzőjére sz.rni?
aka Coyote2000 ('05-'13) / S24 Ultra / Flip 5 / QE75QN90A / Q5'20 / Corvette'81 / Wrangler '97 / 500 '20 / Scott e-bike
-
Semin
senior tag
Azon gondolkodtam, hogy mikor érdemes beszedni teleltetni a masinát?
Ki meddig hagyja dolgozni? -
addikt
válasz _Dumber_ #1505 üzenetére
FB csoportban többen is ilyet használnak, és elvileg állítható, de a pdf-et megnézve, csak a "constant current"-re van egy poti ezen a tápon, ami hatással van a feszültségre, de nem úgy... Lehet, hogy a hosszú vezeték miatti feszültségesést kompenzálják vele, megkérdezem mindjárt.
Egyébként ezt direkt 20V-os robotfűnyírókhoz ajánlja az MW: link,
Viszont drágább, és felesleges rajta a DC jack + ki tudja mennyire könnyen szerelhető/forrasztható kábel van a kimeneten. A LED meghajtók ebből a szempontból jobbak. Van amúgy 20V-os még bőven, belemélyedek majd, úgysem kell sietni, nincs már dolga idén a gépnek -
addikt
Aha, hát ez kapufa, kicsit sejthető volt:
Amúgy a hátlap minimális erőkifejtésre a kezemben maradt, szerintem megette az uv rendesen a ragasztást, az is lehet hogy beázott a kábelek bevezetésénél, mert azok tök könnyen mozognak a trutyiban. Amivel ki van öntve, az nem kemény műgyanta, hanem inkább puha, zselé szerű.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz _Dumber_ #1500 üzenetére
Én is ránéztem a Worx csoportra most FB-n, direktben PSU-ra keresve. Enél a hibajelenségnél szinte mindenkinél a táppal volt gond.
Nem hinném egyébként, hogy az sw okozza. Az 1.5A-nek láthatóan a felét sem használja ki a robot+dokkoló. 800mA-nél nagyobb áramot nem láttam rajta, sőt, inkább 500-600mA között volt többnyire. Visszakötve a gyári Worx tápot, 30 sec-en belül letérdel a töltéstől, szóval nem bír ez már ~0.5A-t sem. Szerintem simán csak elöregszenek a melegtől/párától ezek a tápok, megpróbálom majd szétbontani, hátha van benne egy kiszáradt kondi, vagy ilyesmi.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest