Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gorbep
őstag

-
gorbep
őstag
válasz
MaCS_70
üzenetére
én úgy látom, hogy a sodrottnál a korrózió a gond... direkt átnéztem amit felszedtem, kritikán aluli állapotban voltak benne az elemi szálak (meg voltak mind feketedve)... nem is értem, mert a gyári kábel elég masszívnak kinéző kemény szigetelővel védett... lehet hogy átdiffundál rajta a nedvesség?
Biz a akkor sokmilliószor hajlítgattad, mert nálam egy sima 1-es vezeték azért elég sok hajlítgatást kibírt elszakadás nélkül...(ugye nem aluról beszélünk...)
3 év múlva megmondom, jobb e mint a sodrott, az 2 évet se bírt ki nálam...
Nem mondom, hogy a gyártók hülyék.... csak mások az érdekeik...
-
gorbep
őstag
válasz
Yellow73_a
üzenetére
Füreden már évek óta robotok nyírogatnak... Amit láttál az egy nagyon komoly 4 WD csuklós Husqarna.
-
gorbep
őstag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Gondolom a legtöbb dokkoló III. ÉV osztályú, így a legtöbbször galvanikusan független ( bár ha jól emlékszem a Parkside tápja bemeneten I. ÉV osztályú volt, úgy emlékszem volt védőföldje, de gondolom a kimenete törpefeszültségű, tippre SELV, de lehetne akár PELV is. Ez magas frekvencián jelenthet föld felé szivárgó áramot, ha megszakad a hurok a vezeték föld felé fennálló kapacitásán, ha PELV akkor akár jelentőset is... a kolléga által csatolt EU direktíva szerint 100 kHz nagyságrendben vagy alatta várható a vivő...
Más: Mérj hurokellenállást a kerítésen, engem az LX egyszer már megtréfált ilyen rejtélyes hibával, a hurok ellenállásom 500 Ohm volt, csere után 1 Ohm...

-
gorbep
őstag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Tesómnál akkor kellett kézzel is beleavatkozni, ha kb 1 percen túl dugtam vissza... rövidebb tápelvétel esetén magától indult tovább.
Ha csak bontod a hurkot, a kapacitív áram miatt lehet gyenge tered, amit korlátozottan érzékelhet.... különösen ha jó hosszú a kerítés...
Lehet meg kéne nézni milyen jelalakkal táplálja a kerítést, és megcsinálni egy ESP32-vel jóval robusztusabb (nagyobb áramú, esetleg áram generátoros) kivitelben...
Ha még aktuális lesz szeptemberben kiírom diploma témának, vannak érdekes felderítendő kérdései a technológiának... biztos lehetne javítani rajta...Szerk: biztos valami ingyenes sávban megy (433 MHz?) lehet hogy sokaknál zavarja valami más kütyü... pl nálam a 433MHz-es hőmérő szenzorok mind meghaltak, a kapu távirányítóm, ami 20 éve 200m-ről ment, néha úgy kapcsol csak ha kiszállok a kocsiból, és 1m közel viszem a motorhoz... esőben nagyon bosszantó tud lenni...
Ismerősnél szoptam a 2,4 GHz-es WiFivel, mire megtaláltam hogy van egy vezeték nélküli video (CVBS) továbbítója, ami 20m-en belül mindent lenyomott a sávban...
-
gorbep
őstag
válasz
MaCS_70
üzenetére
A kerítés egy 1 menetes tekercs, és a mágneses tér merőleges a felületre!... a felfele/lefele irányú teret érzékeli, eredeti ötlet... Simán észreveszi a mező közepén, hogy elmegy a kerítésből az áram, és leáll... ha nem, akkor hibás, cseréltesd ki... ha kívül keveredik a kerítésen, ellenkező irányúra vált a tér.... onnan tudja, hogy kívül van
Tesómnak szombaton üzemeltem be a kis Parkside-ot, a vezetéktől 5 m-re simán megállt, ha kihúztam a dokkolót a konnektorból... visszadugva csippant egyet és nyírt tovább... ezért írtam, hogy teszteld le, lehet kifogtál egy hibásat. Sajnos ott 15m-es távot nem tudok tesztelni, mert nincs akkora a füves terület...

-
gorbep
őstag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Teret érzékel.... nem tudom milyen az alaprajz, de egy másik vezeték terét érzékelheti akkor ott, de ahhoz elég ágas bogas kontúr kell. 15m távolságból is simán érzékeli egy vezeték terét... Egy óriási négyzet közepén az enyém simán megáll, ha megszakítom a hurkot, pedig minden vezeték minimum 10m-re van onnan (LX790).
Próbáld meg megszakítani a hurkot de még az se kell, húzd ki a dokkoló tápját a konnektorból... ha attól megáll, akkor az érzékelője jó... és akkor tuti ott a kerítésen kívül is van tér egy másik szakasztól...
Tegyél be egy felülnézeti rajzot ....
-
gorbep
őstag
MIndenkinek köszönöm a tapasztalatokat.
Azt hiszemelsőre rápróbálkozok a Vadalarmos riasztóra, az elég meggyőző, meg van tőlük nyestriasztó a családban, az tökéletesen működik 3 éve. Nyestnek semmi nyoma, amint 25%-ra merül az akku, másnapra megjelenik a nyest...
Ha 30 nap alatt nem úzi el a vakondot, akkor visszaküldöm és háló...
-
gorbep
őstag
Nagyon gondolkodom rajta, hogy tesztként leteszem a hálót a fű felszínére, ahogy a robot kerítését is... nálam az már sehol sem látszik. A műanyag hálóban amúgy nincs sok bizodalmam. Létezik ebből valami horganyzott, vagy rozsdamentes? De berágok és leteszek egy fémhálót a fűre és rákötöm a villanypásztort... csak hogy vakond őkelme érezze a törődést...
-
gorbep
őstag
Tudom, itt OFF, de a nagy robotfűnyírózás közben ez a csapás ért... valakinek valami gyakorlatban is kipróbált módszere? (tudom hogy védett... de már idegállapotban vagyok
)

Körben minden oldalon min 70 cm mélyre érő beton alap.... fogalmam sincs honnan jött.... bár a szakirodalom szerint simán leás 10m mélyre... ami kevésbé látszik a képen, a fű alatt 5-6 cm-re futnak a járatok, ahol felnyomja a füvet... visszataposom, pár órán belül javítja... -
gorbep
őstag
válasz
wik_406
üzenetére
Rajta hagytad a maradékot a dobon???? Az szerinted hány menet? Mekkora mágneses tere van? még ha jó irányba is tetted, simán megzavarja (agyon vágja) az 1 menetes normál kerítésedet... csodálom, hogy egyáltalán működik néha jól...

Arról nem is beszélve mekkora induktivitása van, ami lekorlátozza a kerítés áramodat... 9 Ohm a DC ellenállás... 1 kHz-en mekkora impedanciát mérsz?
-
gorbep
őstag
válasz
Yellow73_a
üzenetére
Nem sok esélyed van... itt 7:00-kor már egyik Lidl-ben sem volt...
-
gorbep
őstag
válasz
MaCS_70
üzenetére
bármelyik tekercselőnél... ha sok kell, akkor akár webáruház, de akkor megvetetik veled az orsót is...
https://www.hestore.hu/cat_405.html
Neked legegyszerűbb a kádártai motorjavító...
-
gorbep
őstag
-
gorbep
őstag
-
gorbep
őstag
-
gorbep
őstag
Hátha más is belefut, és segítség lesz neki:
OBI-s Landworx robot pár hete néha megmakacsolta magát, és néha E1 (zónán kívül) hibával leállva találtam a fűben. Újraindítás után simán nyírt tovább. Tegnapra a dokkolóról letolatva találtam, szintén E1 hibával, de már semmi sem segített, folyton E1 hiba. Dokkolón a lámpa zöld, a hurok zárul, nincs elszakadva a kerítés. Kínomban bevágtam a kocsiba a gépet és elvittem egy ismerőshöz, akinek ui van. Ott tökéletesen működött!! Eddig sose figyeltem, de most leteszteltem, a kerítéstől 10m-re is simán érzékelte, ha megszakad a kör, és E1 hibával IDLE-ra vált. Amint visszajön a kerítésben az áram, azonnal felpörög, és nyír tovább...
Na szép, gondoltam lepusztult a kerítés meghajtása, dokkoló csere lesz... de sehol sem találtam.(amúgy ha valaki tud forrást, érdekelne, ha nem kerül a fűnyíró teljes árába...)
Doksi sincs, hogy esetleg nekiugorjak a javításának. Kínomban ma a garázsból kikaptam egy 10m maradék drótot, dokkolóra ráköt... és a robot indul!!! Na akkor mérés. A letelepített hurok kb 500 Ohm, az ideiglenes 1 Ohm alatt... a gyári zöld vezetéket felszedtem, felszedve is 500 Ohm, szemre sehol sincs se megtörve, se sérülve a szigetelés... Új kör letekerve szintén 1 Ohm körül. Bedug és minden működik!Szóval a gyártó még reszelhetne a dokkolón, amikor már túl nagy az ellenállás, amikor már kritikusra gyengül a kerítés jele, válthatna pirosra a státusz lámpa, de legalább válthatna sárgára, hogy a paraszt lássa, hogy valami van már a vezetékkel, ne tépje a haját, hanem gyűrje fel az ingujját, és telepítsen új vezetéket.
De azért baromira nem leszek vidám, ha ennyit bír a gyári spéci szuperdrága kábel, és 2 évente fel kell szedni és újrarakni... ha még egyszer fel kell szedni, zománcozott tömör trafóhuzalt fogok letenni helyette.
Bár lehet valamit én szúrtam el, várom kinek mi a javaslata, észrevétele, hozzászólása...
A + dokkoló az engem most kisegítő ismerősnek kellene, hobbi telkére is letenne egy kört a + dokkolóval, és amikor ott dolgozgat, akkor addig ott legeltetné a robotot...
Ha esetleg valakinek van eladó használt dokkolója, az is érdekelne normális áron... vagy hogy esetleg ez melyik Worx dokkolóval kompatibilis, mert az beszerezhető külön is. (Gondolom, nem gyártanak ennek külön másikat) Az is segítség, ha valaki tudja pontosan mi van a dokkolóban, vagy csak doksi is elég, hogy milyen áram időfüggvény kell a kerítésbe, nem gond uP-al megoldani...
-
gorbep
őstag
Landxcape LX790 firmware pck file-t mivel lehet kicsomagolni? (a leírás szerint kitömörítve kell a pendrive-ra tenni...)
2020.04.07 van a gyártó oldalán, egy file: RLM-v3.08.pck
... állítólag ez megoldja a töltés után nem nyír tovább problémát...

Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Apple iPhone 11 - népalma
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen videókártyát?
- ZEN.com
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Robogó, kismotor
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- EAFC 26
- További aktív témák...
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- AKCIÓ! LG UltraFine 27" 5K IPS 99% DCI-P3 1 év garancia
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)

Doksi sincs, hogy esetleg nekiugorjak a javításának. Kínomban ma a garázsból kikaptam egy 10m maradék drótot, dokkolóra ráköt... és a robot indul!!! Na akkor mérés. A letelepített hurok kb 500 Ohm, az ideiglenes 1 Ohm alatt... a gyári zöld vezetéket felszedtem, felszedve is 500 Ohm, szemre sehol sincs se megtörve, se sérülve a szigetelés... Új kör letekerve szintén 1 Ohm körül. Bedug és minden működik!