Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
jbnd-007
üzenetére
Nálam 3 évig volt lent vezeték legtovább, és akkor sem volt semmi baja, csak felszedtem tereprendezés miatt, és akkor már újat tettem le. Ahol nagyon lazult, ott feszítettem rajta mindig, ha észrevettem, és soha nem volt semmi baj vele, se 40 fokban, se -20 -ban. Ráadásul itt nagyon agyagos a talaj, igaz hogy süllyedt valamennyit már az első évben, de mindenhol, sok helyen még 3 év múlva is simán a felszínen volt.
-
-
válasz
jbnd-007
üzenetére
Általában nálam is befelé fordul, tehát úgy, hogy a fordulással lefedett ív a legális területen belülre esik. Csak minden sokadik alkalommal csinálja ezt a zónán kívülre rajzolt ívet. Egyébként olyan is volt már, hogy teljesen kiment, aztán, mintha mi sem történt volna nagy ártatlanul visszajött.
Egyébként megdöbbentő, hogy mennyivel nagyobb, mint az Indego, amelyik vélhetően a sokkal kisebb tengelytáv és hossz miatt is ennyivel ügyesebb.
MaCS
-
Anaconda
tag
válasz
jbnd-007
üzenetére
Nincs sajnos ilyenekre időm, de engem nem is izgat. Ha neked probléma javaslom a nevesebb gyártók termékeit (Husqvarna). Ha 2 év után is tönkremegy benne az aksi, van 3 ev gari, ha 3 évente kell bele venni új aksit ami munkát megspórol nem tétel.
A fűnyíród úgy működik ahogy kell, ne parázz rá. -
mikrofon
veterán
válasz
jbnd-007
üzenetére
Ez egyetlen esetben lehet ha ferdén áll vagy egy buckán. Azért hogy tartsa a pozíciót, hogy ne guruljon el a két kerék motorjaira annyi áramot ad amennyi ahhoz kell hogy ne guruljon el. Ezt nevezhetjük hibának vagy hasznos tulajdonának is.
Én esetemben az utóbbi a helyzet mert van egy bonyolultabb fekvésű rövid de nagyon meredek részem és ennek a funkciónak köszönhetően ha ferdén jön le se gurul le gyorsabban mint kellene de mégcsak irányt se vált, mert a két kereket a terepnek megfelelő különböző nyomatékkal fékezvev tartja az irány. Ha simán megállítom ezen a részen akkor tartja a pozícióját úgy hogy áramot használva fékezi a kereket. Ha kikpcsolom vagy stop-ot nyomok akkor legurul. Tehát ez a jelenség a dokkolón is előfordulhat.... Ezek azok a hasznos tulajdonságai a Worx Landroid-jainak, ami miatt a bonyolultabb terepre és elrendezéshez ezt ajánlják.Ezért fontos körültekintően olvasni és kezelni minden fórum bejegyzést és minden panaszkodást.
-
válasz
jbnd-007
üzenetére
"Időzített nyírásnál nincs gond, mert 30 perccel előtte indít egy töltést (ami bizonyíték arra is, hogy a Positec pontosan tudja, hogy szarul csinálták meg.)" - ezt nem állítanám biztosan hogy ez az oka, az LX790.1 ugyanígy tölt időzített indulás elött és semmi akkugondot nem szoktak emlegetni fórumokon vele kapcsolatban. Én sem tapasztalatam, ugyanannyit bír így 2+ éves korában.
-
válasz
jbnd-007
üzenetére
Ez biztosan valamilyen tervezési hiba, Worxnél ha kikapcsolod a sechedulet, és úgy hagyod mondjuk 2 hétre, akkor pár %-ot fog merülni csak (amennyi egy indokolt standby fogyasztás). Ráadásul pátyolgatni se kell nagyon, az enyém garázs nélkül kint áll a tűző napon a ház déli falának a tövében, és pont annyit tud nyírni mint 4 éve. SoH-t persze nem mértem, csak a work time-okból látszik, szóval néhány %-ot azért biztos degradálódott, de a gyakorlatban ez nem tapasztalható. ~3000 óra work time-ra amúgy 649 ciklusom van.
-
Anaconda
tag
válasz
jbnd-007
üzenetére
Nem állítottam ilyet, ki az a hülye, aki akku lemerítő áramkört épít egy termékbe?
Meríti magát, ott a LED kijelző pl mint nagyfogyasztó. Hagyja, hogy lemerítse egy kicsit, majd tudja hogy mikor fog füvet nyírni, akkor kell a power és előtte visszatölti, ennyi, szerintem így működik, véleményem szerint szándékos és okos dolog.Ha egy eszköz ki van kapcsolva, Te úgy látod, ott vannak a stand by áramkörök, sleep, vagy deep sleep módban. Biztos nem hagyták benne 2 évig az akkut.
-
Anaconda
tag
válasz
jbnd-007
üzenetére
A 18.5V azt jelenti, hogy 18.5V/5 cella=3.7V cellánkénti akkufeszültség. Lipo, liion és társaik esetében az akku feszültségből nem lehet pontosan megmondani (erre ott a coulomb counting) a töltöttséget, csak következtetni lehet rá, ami 3.7V esetében 80% körül van.
A lipo akkukat folyamatosan töltőn tartani ugyan olyan káros, mint folyamatosan lemerülve tartani. 20% és 80% közötti töltöttségen használva lehet drasztikusan kitolni az élettartamukat. Akár 400 ciklus helyett a dupláját is el lehet érni pár apró fogyelmességgel.
Biztos vagyok benne, hogy szándékosan csinálta a gyártó, hogy az akku élettartamot próbálja kitolni, ezért tölti meg bele azt a 20%-ot nem sokkal munka kezdete előtt, hogy minél kevesebb ideig legyen benne 100% töltöttség.
Ezen nem kell így fennakadni, egy mérnöki csapat mögött sokkal nagyobb tudásbázis van, mint mögöttünk, mondom ezt úgy, hogy több, mint 10 évig foglalkoztam villamosmérnökként hardver és szoftver fejlesztéssel, köztük akkutöltés vezérléssel és coulomb countinggal is.
Mivel a cucc folyamatosan töltőn lóg ez egy nagyon korrekt és figyelmes húzás a gyártó részéről, hogy ne pusztítsa el az eszköz a saját akkuját.Természetesen 40-50%-ra feltöltve raktam el az akkut (40% körül ideális tárolni hosszabb ideig), kiszedve, hogy a stand by cuccok se merítsék a télen, szándékosan nem töltöttem, nem fogom jövő télen sem, pihent a pince fűtetlen részén, ahol 16-18 fok volt, ami tökéletes a tárolásra, mert ilyenkor a kémiai reakciók lelassulnak. Az RC-sek a nagy C-s akkukat szandékosan gyakran hűtőszekrényben tartják, pont a kémiai degradálódás lelassítása miatt.
Az alaplapon a motorvezérlő áramkör halálát nem szoftveres hiba okozza. A gyártó nem küldözgetné az új alaplapokat, ha szoftveresen lehetne javítani.
Minden főbb alkatrészt egy kevésbé látható helyen megjelöltem egy alkoholos filc pöttyel, amikor a wifimet kiszedtem belőle, csak az alaplapot cserélték.
Arra érdemes inkább gondolni, hogy az udvarban úgy legyen elhelyezve, hogy a lehető legárnyékosabb helyen legyen. A fekete ház a napon simán 45 fokot is eléri, a burkolat alatt mégtöbbet, ami rendesen lerendezi az aksit.
A garázs félmegoldás erre, mert akkor meg az esőszenzorra nem esik az eső, esőbe ne induljon már el azért hogy 10 perc múlva dokkoljon is. -
válasz
jbnd-007
üzenetére
Nálam biztosan nem csinál ilyet, mert monitorozom. A screenshotodban amúgy látszik a filenév, már az is gyanús kicsit, mert 3.45 meg 3.51 Worx Landroid firmware nincs, a latest a 3.32.
Kicsit túrva a netet, vélhetően itt valamelyik 2018 előtti pre-landroid gépről lehet szó, azokhoz vannak ilyen firmware verziók, de hát ezeket már 6 éve nem gyártják, az is egy csoda ha még működik valahol ilyen, és az a legnagyobb gondja, hogy 3 óránként rátölt az akkura.
Röviden is tömören: amit mi itt ismerünk, és valaha meg tudtunk vásárolni, vagy egyáltalán képbe kerülhet, az a "mostani" Worx Landroid széria (elmúlt 6 évben gyártott narancssárga cut to edge logós gépek), azokkal biztosan nincs ilyen gond. Egyébként ezeknél baromi részletes a log, a legutolsó kis mozzanatát is látod a motoroknak, szenzoroknak, csak 1db töltési ciklus történéseiről vagy 30-40 sor keletkezik. Szóval nagyon gyorsan kiderülne.
-
mikrofon
veterán
válasz
jbnd-007
üzenetére
Ez abszolút nem igaz. Bármikor indítom az enyémet 100%-ról indul. Ha végez a nyirással vissza megy feltölti magát és töltve marad. Ha nyírás közben lemerül visszamegy tölteni, majd folytatja a nyírást majd újra feltölti magát. Egy töltéssel több órát tud nyírni, pedig nálam elég kemény a terep és bonyolult a kert. Két éve szinte minden nap több órát nyír és nem vettem észre változást az üzemidőben.
Worx Landroid WR147E.1
Üzembe helyezés: 2022.05.22
Blade Work Time az nem releváns mert nem szoktam reset-et nyomni a pengék cseréjekor. -
válasz
jbnd-007
üzenetére
A Landroidoknak tuti nincs ilyen bajuk, nagyon jó a fedélzeti töltőjük/elektronikájuk az akku meg pláne (Makitat simán veri minőségben). A Worx egy USA székhelyű cég, a fejlesztés is ott van, és mint egy rakás más cégnek vagy brandnek is, az anyavállalata a kínai Postiec group. Nem hinném, hogy ez utóbbin kívül bármi köze lenne a Landxcape-nek a Worxhöz. A Landxcape nem tudni honnét/hogyan került a Positechez, de ők maguk se lehetnek rá valami büszkék, mert konkrétan sehol nem szerepel a honlapjukon. Mivel white-label gyártóként is működnek, ezért simán lehet, hogy azért van ez így, mert valaki rendelte tőlük, az a valaki pedig ezt a minőségi szintet kérte. Sajnos ez ilyen.
Nem arra akarlak rávenni, hogy vegyél Worxot helyette, csak jó lenne, ha nem azt olvasnák az ide betévedők, hogy ez egy és ugyanaz a brand/termék, csak ez fele annyiba kerül, kicsit máshogy néz ki, és más rajta a felirat (mondjuk itt már érdemes erősen gyanakodni azért
) , és egy nagy sz** mindkettő.Marhára nem. A Worx Landroidok teljesen jó gépek, és az egyéb Worx kéziszerszámokra se nagyon találsz panaszt (sőt..., elég csak az Amazon review-kat megnézni ). Az akkuik minőségéről (és ezt úgy mondom, hogy szétkaptam egyet kíváncsiságból) meg példát vehetne pár gyártó.
Najó, tudok írni negatívumot is: a közel 5 éves, 3000 órás (work time!), 100%-os akkus géphez vennem kellett most egy DC tápegységet 10kHUF-ért

-
Anaconda
tag
válasz
jbnd-007
üzenetére
Nekem mindig 2.5 órát tud nyírni fixen, néha visszanézem a kamerán mennyit ment. Vannak dolgok amit el kell engedni, ha ennyire zavar javaslom a Husqvarna-t, vagy legrosszabb esetben 2 évente veszel egy aksit 16 ezerért, vagy felújítod magadnak a 4 cellás aksiját 4 ezerből. Nekem az a tervem ha tönkremegy, egy 8 cellás aksit összerakok bele.
Ez az E3 hiba bosszantóbb, meg az eladó bolt borzasztó hozzáállása, 1 hónapig nem volt itthon, de kapóra jött, pont az udvart töltöttük, a friss fűre meg úgyse mehetett rá. Az új alaplapban szerintem javították az e3 hiba előfordulásának okát ha volt egy kis eszük. Ment bele vissza az utólagos ESP32 alapú MQTT-s wifim és már dolgozik is. -
Andras6800
senior tag
válasz
jbnd-007
üzenetére
Hello, köszi a vlaszt. Jogos az észrevétel. Sajnos csak most volt esélyem méricskélni. Gyakorlatilag masszívan túlzásba estem.
3,55 m-en emelkedik a talajszint 1,1m -t. Így ha minden igaz, ~18,6° -os emelkedőről beszélünk, ami ~33,65%-os emelkedő.
Oersze nem egyenletes teljesen az emelkedő, de szerintem egy olyan gép ami tud 35%-ot, már elegendő ide.Sajnos a parkside-ról lemaradtam.
Erről van vélemény?
https://www.kickstarter.com/projects/airseekerstron/tron-360-ai-vision-robot-mower-smooth-lawns-and-fertilizing?ref=8rv52x&fbclid=IwAR1uVW7w6oapWRz-39XQf6snRl4_aHKGrnsjT4Su7N0wIdyk4krGx8FQZmg_aem_AeZfgteoRw1g_NRrrtXkfwB7-9UJwjMMqW-ecekc_N3OVKNWPIpAuWnzIh6mluTVIKYQ03pkEM7uE7UlhADKz4kONem tudom eldönteni, hogy határólóvezetékest vagy anélkülit vegyek-e. Az tiszta, hogy a nem határoló vezetékes jelentősen drágább, mint a vezetékes. De a vezetéktől meg fázom olvasva itt a fórumot. Meg ugye gyepszellőztetni is kellene azért rendszeresen. Ehhez meg elásogatni a vezetéket... ehhez nem füllik a fogam annyira.
Néztem Husqvarna nerakat is. Persze drágák mint a méreg. A 310E a 30% emelkedővel kevés lehet. A 320 az 50%-al már okés lehet. Azt jól látom, hogy a 410XE vagy 430X meg object detectiopnnal tud többet. De a 410XE megint kevés a maga 30%-os emelkedési szög limitációval.
Mi a tapasztalat, mennyire van értelme object detectionra költeni? Plána ha van kisgyerek... azaz maradhatnak szerte széjjel dolgok a kertben.
Ha a vezetékes dolgot meg az object detectiont el tudom engedni, amúgy elég az automover 305-ös is..Más márkákat nem ismerek, nyitott vagyok a javaslatokra továbbra is.
-
Anaconda
tag
válasz
jbnd-007
üzenetére
Persze, a vásárlás előtti kérdés fontos. Vásárlás után le van az ember...
A Landxcape ugyan ez.
Nálam a Landxcape gari lesz érdekes, lassan kicsúsznak a 30 napos javítási határidőből, alkatrészre várnak. Amikor az üzletbe visszavittem 12-13 napig még ott állt, jeleztem feléjük, hogy akkor ez is ketyeg a 30 napból, amire azt mondták, hogy igen. -
válasz
jbnd-007
üzenetére
Ahogy írod, érdemes ezeket azért a helyén kezelni. Minden ilyen "rakjunk súlyzót a hátuljára", meg "alakítsuk át a kasztnit offroadosra" topicban érdemes megnézni a képeket. Jellemzően tipikus igénytelen kertek vannak a fotókon/videókon. A robotok a porban/sárban forgolódnak, a háttérben talán találsz néhány fűcsomót. A linkelt topicba is elég belescrollozni, és máris ott egy ilyen fotó. Szóval ezeket nem tudom hova tenni, 3 kerekű, nyilvánvalóan tömör és sík zöldfelületre való gépekkel kár ilyen prériken próbálkozni, ezeknek nem robot kellene, hanem kecske!
Tele van ilyenekkel a reddit, nem csak Worx témakörben. Amúgy kezdek róla leszokni, egyre több ott az idióta. A minap láttam egy sok commentes topicot, ahol egymást spanolták fel annak kapcsán, hogy ha növelik a wifi jelerősséget, akkor nem lesz "wire missing" hibaüzenet
A Roboter-forum ehhez képest egy egészen más dimenzió, csak kár hogy német 
-
válasz
jbnd-007
üzenetére
"Képes volt fél órán át egyhelyben kaparni, meg folyamatosan verni a fejét ugyanabba az akadályba, rendszeresen kiszökött a kábelen kívülre, stb."
Ezt meg tudom erősíteni. Egy barátom gépét én szabadítom ki rendszeresen, amikor ő távol van. Az egy helyben kaparással rendszeresen sikeresen elásta magát a gép. A srác írt is a cégnek, hogy hogyan kellene kijavítani a szoftvert...
A kábelen átszökés szerencsére csak nagyon ritkán fordult elő, de egyszer sem szabadna.MaCS
-
mikrofon
veterán
válasz
jbnd-007
üzenetére
Ez szerettem nem a teljes valóság. Én két éve használom teljesen elégedetten WORX Landroid L 1000 WR147E.1. Amikor két éve vettem elég sok német tesztet elolvastam és megnéztem. A Worx tűnt a legjobbak ha nem teljesen sima pázsitod van, hanem elég összetett és ehhez elég jó moduláris kiegészítők vásárolhatóak. Ez be is jött. Két éve teljesít tökéletesen. Először próbáltam csalni hogy nem a telepítési útmutatót betartva tettem le a kábelt. Így volt hogy elakadt, beszorult stb.... Majd újra leraktam betartva a távolságokat és a sarkoknál a nem egyből 90°os töréseket alkalmaztam, illetve pár dolgot hozzá igazitottam a veteményesben és a kertben is.. Azóta tökéletesen megy. Max az apróbb gyerekjátékokon, vagy a gyerekek álltal széthagyott tobozokon, faágakon, esetleg a kutya csontján akad fent. Csak a medencét, a szeder- és málnasort kerítettem körbe minden mást magától kikerül. Annyi hogy az ágyak, bokrok, virágok köré raktam 20-30cm magas szegélyt, hogy lássa. Fák és szőlőtőkék körül semmi sincs mégis kikerüli. Mondjuk kiegészítettem UH szenzoros szemekkel. Ez nagyon hasznos kiegészítő a Worx -hoz. Nálam van ferde töltés is különböző mértékű. Ahhoz hogy az egyméter hosszú 55cm magas ferde szakaszon is rendesen tudjon nyírni még beruháztam egy pár fémtüskés kerékkiegészítőre [link]
Ezeket figyelembe véve szerintem kifejezetten jó, ha nem a legjobb a Worx Landroid-ja....Én gyanítom ez is olyan hogy megfelelő eszközt kell választani a megfelelő feladatra.
Pl akinek pedig egyszerű, sima füves része van kis véleményessel annak megéri a Gardena okos rendszert venni, amiben egy vezérlőegység elvégzi a fű és veteményes locsolását , szenzorok, robotfűnyíró, szivattyú vezérlését és egymáshoz hangulását kb gombnyomásra automatikusan.... De én pedig folyamatosan panaszkodnék és elégedetlenkednék..... -
pistutm
csendes tag
válasz
jbnd-007
üzenetére
Koszonom. Akkor mas lehet a gond.
Alrebb tettem picit a dokkolot a szegelytol. Most elindul rendesen. De par meter utan tovabbra is megall es nekiall helyben koroket megtenni, aztan vagy tovabb indul valamerre vagy meg korozget es hibauzenettel megall.Illetve van, ahol gondolkodas nelkul atmegy a vezeteken.l, mashol vissza fordul mikor fole er.
Video: https://drive.google.com/file/d/1JiASBVDuOg9bxHnTOt_7lqjAlMqrPpXS/view?usp=drivesdk
Mi lehet a gond?
-
Anaconda
tag
válasz
jbnd-007
üzenetére
Hiába írsz a supportnak, soha az életbe nem fognak válaszolni. Szerintem még senkinek sem válaszoltak.
Az ews-nek is hiába írsz, az idődet húzod, amíg garis addig csak az obin keresztül, ha már nem garis akkor mehet direktbe hozzájuk.
Engem nem nagyon érdekel az akku töltése. Ha tönkremegy csinálok bele egy 4 vagy 6Ah-s cellát 18650-ekből, amivel az 550m2-t levágja egy töltéssel.

-
FenyvesiT
újonc
válasz
jbnd-007
üzenetére
Szia!
Bocs, ha volt már a kérdés: 790.1-hez itt kéne lennie firmware update-nek? https://landxcape-robotics.com/Nem találok sehol sem. Tavaly vettem a gépet, egész nyáron pöpecül ment. Most viszont folyton megáll E3 kóddal. De a pengék tiszták, szabadon forognak.
Köszönöm előre is.
-
jbnd-007
tag
válasz
jbnd-007
üzenetére
Support egyelőre mélyen hallgat. Szerintem pontosan tudják, hogy hibás a termékük. Találtam mások által feltöltött logokat és azok is ugyanilyenek. Rejtély, hogy hogy lehet ennyire elcseszni egy elektronikát, hogy álltában lemerítsen egy 2500 mAh-s akkut. Gyakorlatilag egy órát kell működtetni, se wifi, se BT, semmi.
Van esetleg valakinek a régebbi típusú LX790-esről mentett logja? Kíváncsi lennék, hogy az is ilyen-e.
Illetve LX790 és LX790.1 tulajokat kérdezem, hogy hány évente kellett akkut cserélnetek?
-
WiZARD
veterán
válasz
jbnd-007
üzenetére
Számít! Éles penge kell, különben tépni fogja és csúnya lesz.
Amikor nem éles, akkor csere (vagy élezés).
Vagy ha csak rárakódik dzsuva, akkor tisztítás. Most nekem is volt 1 nap amikor valami vastag cucc rakódott rá, nem is értem mitől, máskor nem szokott ilyen lenni, vizes se volt.
Azt még keresem, hogy mi a legjobb penge. Mondjuk anyósnál a Husqvarnában a gyári penge meglepően jól bírja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Pánik a memóriapiacon
- Harmadjára is bevásárolná magát az AI-ba az Intel?
- Kuponkunyeráló
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Villanyszerelés
- alza vélemények - tapasztalatok
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- GALAYOU GALAYOU R1 kültéri WIFI 2K kamera napelemes akkumulátorral
- Olcsóbb! Új, felbontott Bosch GWX 17-125 PSB 1700 W X-lock prof. sarokcsiszoló flex - 1,5 év gari!
- NA550/00 Philips 5000 Series Dupla kosaras Airfryer
- IKEA GRUPPSPEL gamer forgószék, Gunnared fekete/szürke színben újszerű, garancia 2027 őszig
- Nespresso AEROCCINO XL Fekete tejhabosító, nagyobb kapacítású
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ilyet még nem csinált. Logot hogy lehet megnézni? Bekapcsolás után egyből folytatódott a program.
Most múlt 2 éves.

) , és egy nagy sz** mindkettő.