- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Nova Launcher Prime Samsung One UI helyett!
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Munkahelyről leselejtezett laptopot vettem
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Olyan nagy hidegek azért még nem voltak. Idén ősszel nálunk még konkrétan nem fagyott, és délutánra, amikor indítottam volna a gépet, megvolt a 8-10 fok. De persze nem látok bele a kis lelkébe -- ezért is érdeklődtem.
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
mikrofon
veterán
Egy mai modern autó és a régi is vízálló mégis az emberek jelentős többsége építtet, (vásárol vagy bérel) garázst nem kevés pénzért az autói számára, elvéve a kertből jelentős mennyiségű hasznos területet...
Vagy ha nem garázs akkor fedett beálló a minimum a legtöbb háztartásban...Nálunk is fedett beálló van két autó felett és a robotfűnyíró is fedél alatt áll.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Én pillanatnyilag egy négy éve 15 dollárba kerülő akusztikus / kombi hálózati tesztert használok.
Egy drágább készülék nyilván sokkal jobb, de ha nincs nagy zaj, akkor kb. 10 méteres vezetékszakaszokat ki tudok hallgatózni vele. Szóval működik.
MaCS
-
BullZeye
veterán
Általában 2,4ghzen vagy 900mhz-en kapcsolódik RTK a robothoz, tehát nem kell, hogy egymásra lássanak.
Az viszont fontos, hogy RTK akkor működik, ha ugyanazokat a szatelliteket látja, tehát ha a Ház jobb oldalán van közvetlenül az RTK, és robot a bal oldalán van, akkor pont nem lesz közös metszőpont, így nem látnak semmit.RTK esetén a legjobb ha a legmagasabb pontra kerül, ahol az égre 360°-ban rálát, akkor biztosan fogja látni azokat amiket a robot is.
Tagolt nem szokott probléma lenni, lehet zónákat kialakítani.
Sok Fa és bokor necces, én ezzel küzdök, nekem csak 200m2 a füves rész, az is L alakban és egyszerűen túl sok a fa/épület körbe, emiatt a GPS-es megoldás nem működik rendesen.A vezetékkel határolt picit elavult, és egész nap mennie kell kb, hogy legyen értelme.
Lidarral szerelt megoldások pedig most gyűrűznek be, nekem szerintem ez lesz a megoldás, ahogy neked is.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
félisten
Alapszabály: a robotot mindig a vakonddal együtt kell szervizelni. Csak így oldható meg köztük a megbízható szinkron.
MaCS
UI: Egyébként részvétem. Komolyan értem a bosszúságod mibenlétét. De lagalább Balatonon vagy és jó az idő!
-
WiZARD
addikt
Múlt hét kedden vitte el a GLS, ma hozta vissza.
Javították szó nélkül. (osztrák számla volt hozzá, az se zavarta őket, meg a magyar weblapon regisztráltam hogy legyen 3 év gari)Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
BullZeye
veterán
-
insight
aktív tag
Hehe, ez mindig így van. 4 éve van Boschom, tavaly már olyan szinten kiküszöböltem az elakadási pontokat (határolóvezeték nyomvonal-igazítással és némi talajrendezéssel), hogy már egyáltalán nem akad el sehol. Sajnos azzal senki sem számol, hogy a növények növekednek, és ezzel párhuzamosan a vezeték elsüllyed a talajban, így 4 év távlatából még nagyobb szívás kiigazítani.
Most, hogy megoldottam a nyaralóm zavartalan fűnyírását, a felfújható jakuzzi kezdett el szivatni, ugyanis minden egyes áramszünet után leáll a szűrő, és fizikailag oda kell menni megnyomni a kapcsolót az újraindításhoz. Online csak annyit látok, hogy leállt, és tudom, hogy ilyenkor napok kérdése, és megindul az algásodás.... Ha nincs gond, akkor csinálok magamnak, ugye....
aka Coyote2000 ('05-'13) / S24 Ultra / Flip 5 / QE75QN90A / Q5'20 / Corvette'81 / Wrangler '97 / 500 '20 / Scott e-bike
-
addikt
igen, pár hét és jön nekem a Segway, van hozzá tányér konverzió amivel ki lehet tolni a határait oldalra, aztán ha nem válik be, vagy nem drágul jelentősen az Oasa amellett, hogy lesznek rendes review-k, akkor cserélek. a hengerkésesség önmagában is egy remek hívószó
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
érdekes, de decemberi szállítás mellett is már csak 69 maradt a 452 elérhetőből (mondjuk a Terramow is kitolta a 200 early bird ajánlatot 300-ra amikor betelt) úgy, hogy rendes független teszt még nincs róla
hihetetlen, hogy mennyire képesek az emberek bízni pár fizetett videóban....egyébként nekem is mozgatja a fantáziámat, mert azt írja képes 5 centire nyírni a faltól - nekem pont ilyenre lenne szükségem ahhoz, hogy ne kelljen még kb 300 méteren egy sor térkövet lerakni a jelenlegi térkő szegély mellé
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Speederer
senior tag
Jól néz ki, bár érdekes (értsd: sok) a 4 órás töltési idő, még akkor is, ha vezeték nélküli.
500 m2-t nyír egy óra alatt, 1000 m2-t egy töltéssel, de közben a working capacity csak 1500 m2. Ez utóbbi számot nem igazán értem: ha teli akkuval indít, akkor 2 órát megy (= 1000 m2), tölt 4 órát, majd megint dolgozik egy órát (500 m2), így összesen 7 óra alatt van meg az 1500 m2. Vagy úgy gondolhatják, hogy ennyit dolgozzon egy nap, és így minden nap lehet nyírni ezt az 1500 m2-t? Simán többet várnék egy ilyentől.Más: anyósnál beüzemeltem a Parkside-os robotunkat, de a 2 udvarra már nem lett elég a határoló vezeték. Milyet kellene vennem erre a célra? Ránézésre 1 mm2-es, de kell valami spéci tulajdonsága legyen?
Azért azt már most látom, hogy hosszútávon macera a fűnyírón kívül a dokkolót is állandóan hurcolászni (magát a fűnyírót még hagyján), szóval arra kell majd valami más megoldást találnom. A Grizzlytools.shop oldalon továbbra is hiánycikk a dokkoló.
Továbbra is csodálom, hogy nincs igény olyan cuccra, ami több helyen is tudna működni, lehetőleg határolóvezeték nélküli megoldással. És most nem csak a szomszédokkal közösködést értem ez alatt, hanem ha valakinek van pl nyaralója, egyéb telke, nagyszülők udvara stb. ahol szintén lenne mit nyírni, akkor erre elég lehetne egy gép is. Persze itt még nagyobb előny a gyors és hatékony nyírás, nem pedig az össze-vissza bolyongás, mellette talán még a gyors töltés is, hogy ne arra menjenek el órák.
Na de ez most csak egy kis elmélkedés, majd egyszer biztos lesz ilyen is...A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
félisten
Ez ugye de facto forrasztás. Kérdés, hogy mennyi a forraszanyag az adott gyártmányban.
Amit eddig én csináltam:
Roppantós-préselős csatlakozás utólag többszörösen zsugorcsövezve;
Ha van egy kis tartalék a vezetékben, akkor kivezetem pár arasznyi szakaszon a külső területre a két szálat, és ott talajszint fölé emelve egy villanyos kötődobozban csatlakoztatom őket wagóval.
MaCS
-
Leon77
őstag
Az normális. Benne van a használati utasitasban, hogy a gyártó szerint az a jó az akksinak, ha hosszú távon 80 és 20% között van. Ezért a dokkolon hagyja 20%-ra merülni és visszatölti 80-ra. Ha jól emlékszem ezt olvastam. Nekem s 500 van.
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
addikt
Ezt azért egy Worx hozza. Kamera, ai, meg egyéb plusz funkciók ide vagy oda, dupla áron elvárnék azért hasonlót, max ha 3 év után kifekszik (bár ennyit a gari is lefed, csak létezzen még a gyártó), betudnám annak, hogy én voltam a hülye, hogy early-adopterkedtem, de alatta azért elég mérges lennék.
@mikrofon:
Köszi, akkor bizakodó vagyok továbbra is Az offline infókat is köszi, ez így akkor nem jelent túl nagy kockázatot.Van itt valaki akinek 4-5 éves berendezése van napi használatból?
Szerintem többünknek is.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Köszönöm, ez jó és nagyon reális ötlet!
Szó szerint az történik, hogy az 5 centis fű a sűrűbb részeken már túl komoly ellenállást fejt ki. (Első próbálkozásra az 5 centire nyírt fűre eresztettem rá 6 centire állított vágással.)
-
őstag
Ja. Ez ilyen Most úgy érzem, hogy megfelelően tájékozódtam előzetesen. Szeptemberre kiderül. Mást úgyse tudnék venni, ami tetszene. Azaz igen, bőven 1 milla felett, amit nem akarok.
kicsi kecske: Menj fel az fb-re és keress kicsit. Rombolja az akadályokat, nem tartja a területhatárokat, így sodorja magát bajba, már 3D nyomtatóval csinálnak alkatrészt (pl. azt, amire a pengék vannak feltéve és forog), mert az eredeti nem jó anyagól van és törik, sérül. Ezeket olvastam.
-
Speederer
senior tag
A korábban bedobott témámat kicsit továbbgondolva:
Egy ilyen működhetne több helyszínen használva? Arra gondolok, hogy akár néhányan összeállva venni egy ilyesmi robotot és mindenkinek a kertje meg lenne neki tanítva és mondjuk heti egyszer végigmenne mindenkién. Most attól tekintsünk el, hogy biztos jó ötlet-e egy ilyenen közösködni, pusztán a technikai megvalósíthatósága érdekelne.
Ez a linkelt Oasa R1 tud multi zónás felprogramozást és RTK station (nem tudom mi ennek a magyar neve) sem kell hozzá.
Vagy az ilyen jellegű feladatra (több terület/kert, határoló és egyéb fix dolog nélkül) a ma kapható fűnyírók még nem alkalmasak?A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
mikrofon
veterán
Én két centinek is örültem volna, mert az a két centi pont elég arra, hogy ott megmarad a fű, vagy valami gaz, aztán ha nem nyírom rendszeresen kézzel elkezd "bokrosodni", és akkor ott egy idő után nem tud elmenni Fünyi.... De valószínűleg az én esetemben az a baj, hogy a kerék nyomvonala kijjebb van mint a vágás széle
-
-
WiZARD
addikt
Ahogy azt Móricka elképzeli, hogy majd felszedi a huzalt 1 év után és máshova lerakja.
a ~130 méter kb 25 helyen szakadt el, és a leszúró tüskét sok helyen csak szerszámmal alányúlva bírtam kihúzni. (meg 2 helyen lyukadt ki a kezem)[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
félisten
Köszönöm!
Ezzel egy régi kérdést válaszoltál meg, amelyet tán emitt is feltettem. Nem értettem ugyanis, hogy kínai wenáruházakban miért kínálnak három utas csatlakozókat robotfűnyíró-vezetékekhez, és így most már értem!
-
gorbep
senior tag
Amit adnak az valami olcsó szar, nekem még a mágneshez is ragad, tippem szerint rezezett vas szálakból van... cserébe ha nem elég amit adnak hozzá, aranyárban adnak még... gariidőre terveznek, addig kb bírja is...
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
gorbep
senior tag
-
bobace
addikt
Közben írtam a Gardenának és már válaszoltak is, nem is reméltem.
A töltőállomás elhelyezésénél fontos, hogy a vezetőszál mentén a közlekedési folyosó oldalon(Szembe állva a töltőállomással a vezetőszál bal oldala – narancssárgával jelöltem) a töltőállomás előtt min 1 m-ig biztosítsuk a 135 cm szabad területet, hogy a kalibrációt a készülék megfelelően el tudja végezni, illetve a vezetőszál a töltőállomás előtt min 1 m-es vonalon egyenes irányban fusson.
Így a másik, eredeti képen B-vel jelölt variációt javasolja kicsit eltolva.Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
-
bobace
addikt
Na jó, akkor nem ásom le egyből a vezetőt, hanem eljátszok vele, hogy mit bír (elsőre egy 20-60cm bontással a 30-50 helyett), jobb ötletem nincs, főleg az alábbiak miatt:
Vicces ellentmondás nekem, hogy a telepítési videóban 60 centis folyosón is átvezette a vezetőt 40-20cm eloszlásban vagy 30-30-ban..
Illetve a használatiban is azt írja, hogy: Ha az átjáróban van telepítve vezetőhuzal, a határolóhuzaloknak legalább 60 cm/24 hüvelyk távolságra kell lenniük egymástól. Az ilyen átjárókban történő fűnyíráshoz használja a Folyosónyírás funkciót.
Ez a 60 centi a kalibráláshoz csak a vezeték elején (X méter?) kell, hogy meglegyen, és utána már nem érdekli?Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
-
bobace
addikt
Hogy a 150-155 az faltól falig a hely.
Lejön belőle egyik oldalt 25 centi járda, másik oldalt 25 cm szegély. Szóval a füves rész 100 cm. 10-10 centit elhagyok a határolóval, hogy a széléig lenyírja, akkor marad 80 centi a két határoló között.
Ami 10-el kevesebb, mint a minimum, amit kér.
A kérdés, hogy van-e benne 10 cm játék. Mert azt írja, ha nincs meg a 60 centi, már a kalibrálás se megy végig.
Érdekes amúgy, mert külföldi telepítős Gardena videókban nem 30, hanem 20 cm a minimum távolság.Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
-
Leon77
őstag
Az tény, hogy, ha picit nevesebb a fű, akkor bizony rá kell szánni 2 hetente fél órát. Megszorulnak a kések, és az oldalt felgyülemlett fűréteghez hozzá érnek borzalmas hangot adva. Na meg persze némileg csökken az üzemidő
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
félisten
Ez lehet igaz, de azok konkrétan vágják-tépik a füvet, a robot pedig gyakorlatilag koptatja a szálak végét.
Én egyébként nagyjából érzéketlen vagyok erre. Tavaly egy kisebb területet damillal vágtam le, és nem igazán észleltem a különbséget a mellette fekvő éles késes fűnyíróval vágott területhez képest. Mondjuk nem is éppen pázsit...
MaCS
-
félisten
Ezt készséggel elhiszem, de a Parkside-ot 90 napig szabadon tesztelhetem, és három év rá a jótállás is.
Az obis robottal egy barátom telkén van némi tapasztalatom (én járok rendszeresen kiszabadítani), és eléggé vegyesek az érzéseim vele kapcsolatban. Szóval kell az a próbaidő...
MaCS
-
OPiiPO
veterán
-
jbnd-007
tag
Nekem csak lerakódik a pengékre a fű jó vastagon, pedig soha nem megy nedves fűben, csak a fűszálakban lévő nedvességet kapja. Egyelőre hetente vésővel lekaparom, WD-40-nel befújom. Ha nem érzem elég élesnek a pengét, akkor majd leveszem élezni is. Az LX790 kézikönyvében teljes szezonra mondanak egy pengét, kíváncsi leszek.
-
-
félisten
Leon, Süti, WiZARD, köszönöm!
A távoli elérés jelentőségéről van fogalmam, mivel rendszeresen én mentem egy barátom elakadt Landroidját. Távoli elérés nélkül nem menne, és én is ilyesmire számítok az én kertem esetében -- hogy távollétemben valakit oda tudok küldeni.
A beázás már elgondolkodtatóbb jelenség. Meglátom, hogy ha lesz egyáltalán Parkside, az javított verzió lesz-e.
A Rivallokról van esetleg tapasztalat?
-
BullZeye
veterán
Ezt a szoftveres korlátozást nem tudom hova tenni. Yuka esetén is van 600-as és 1000-es belülről ugyanaz, de a 600-as az 200m2/h az 1000-es pedig 266m2/h.
Roborock esetén pedig igazad van, én 90k körül vettem az elsőt, aztán 100k volt az s5 max akcióban kintről, most S7 van az 150k volt akcióban kintről.
Ezért bízom Mammotionben, hogy aránylag friss márka, és most még a piaci részesedés fontosabb mint a haszon, és talán azért adják olcsóbban, hogy elterjedjen.
Aztán majd az idő eldönti
Jut eszembe, adnak ehhez is GPS antennát, ezt hackelte már valaki fel olcsón fal oldalára? Eszem ágában sincs azt a 3 méteres csövet leszúrni, de a gyári megoldás 40k
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
mikrofon
veterán
Biztos kell a szegélykő a másik oldalra?
Nekem ugyan így van 2-4 hetente egyszer végig tolom az akksis szegély vágot és kész is 5-10 perc alatt.
Azért itt felszedni a füvet a földet szépen elegyengetni a talajt kvarchomokot szórni, majd szegélykővet lerakni elegyengetni, nem kis munka. -
WiZARD
addikt
Na beindítottam a Boscht.
A vezetéket mindenhol 3-5 centivel kijjebb kell majd raknom, de végülis így is megy.
1-2 helyen elakadt, illetve végtelen ciklusba került ahol a gardena simán átment. (ez meg egymás után 15x megpróbált ugyanott elmenni, akadály, hátra nagy ívben, majd ugyanazon a nyomvonalon újra megakad...) Amennyire tudtam orvosoltam, majd kiderül a föld feltöltést elmossa-e az első eső.Amúgy tetszik.
Persze ahol a dokkolója van ott lehet kevés a gsm antennája, ott offline volt. Majd meglátom ha úgy megy vissza hogy látja a hálózatot akkor is elveszik-e ott. Bár sokat úgyse tudok tenni ellene
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
félisten
Magyarországon még nagyon sokat használnak 2G-s telefont.
Egy erről szóló szakmai rendezvényen pár éve ezzel kapcsolatban a következő hangzott el (nagyjából):
"Érdekes módon egyanaz a helyzet állt elő, mint a mobiltelefonálás elterjedésénél. Akkor maga az új kommunikációs megoldás (azaz maga a mobiltelefon), most annak a korszerűsítése eredményez hasonló problémát, azaz hogy a megoldás nem műszaki vagy oktatási jellegű lesz, hanem egyszerűen csak demográfiai. És figyelembe kell vennünk, hogy az érintett nagyon régi telefonok nagyon jó minőségűek és tartósak."
MaCS
-
WiZARD
addikt
Megnéztem alaposabban a gépet, 2022/04 gyártási idejű, 3600HB0303 típusú, szóval még nem LTE/4G képes.
A számla szerint 2 év garancia van rá, Bosch oldalon tudtam regisztrálni ott már 3 évet írnak (vásárlási ország nincs kikötve, csak hogy EU legyen). Így remélem nem kell attól félni, hogy 2G lekapcsolásakor megcsinálják-e gariban az upgrade-et.Közben svájciakról találtam infót, ott gari idő alatt természetesen ingyen van az upgrade, ha már nem garis akkor 195 CHF. Egész korrekt hozzáállás ahhoz képest hogy pl a Nissan 2016 előtti autóinál megszűnik a távoli elérés a 2g végével, és pénzért sincs upgrade lehetőség.
[ Szerkesztve ]
-
insight
aktív tag
wow.... vajon Bosch Indegora is létezhet ilyen kiegészítő? A vágási teljesítményével nincs bajom, de örülnék, ha a fűnyíró széléhez közelebb tudna vágni, túl sokat hagy el.
aka Coyote2000 ('05-'13) / S24 Ultra / Flip 5 / QE75QN90A / Q5'20 / Corvette'81 / Wrangler '97 / 500 '20 / Scott e-bike
-
WiZARD
addikt
Számolgattam, a nagyobb átmérő azonos fordulatszám mellett azt jelenti, hogy a kések sebessége ~21 m/s helyett ~29 m/s
mozgási energiában pedig ez a 3 g-s késsel 0,66 J helyett 1,26 J
Nem csoda, hogy "jobban vág"(A motor ugyanaz mind a kettőben, szóval annak elvileg nem gond)
-
WiZARD
addikt
Megjött a city 250es Gardenaba a nagyobb késtárcsa+védő
A védőnek kell picit átalakítás, amúgy plug&play.
Elsőre sokkal határozottabban vág, persze jóval nagyobb így a kés sebesség.(Persze továbbra is szemezek egy Bosch-sal ami nem idióta módjára kering)
-
DougButabi
tag
Nekem LONA rendszerű Gardena van, ami elvileg "okos", szóval ez is olyan buta mint a tök, megy összevissza, fogalma sincsen hol van. Van benne GPS, meg térképen is elhelyezi magát, de hogy a mozgáshoz nem használja az tuti. Viszont a füvet a tökéletesen lenyírja, tök bonyolult terület, szűk átjárók hinta térkő összevissza, a gyep mindenhol lenyírva egyformára.
-
insight
aktív tag
nekem is azért lett Bosch, mert szépen, logika szerint vág. Azért persze vannak néha kihagyott területek, de azt meg pár nap múlva úgyis lefedi, mert több stratégiát váltogat.
-
WiZARD
addikt
Én arra jutottam, hogy nem merek ebbe beleugrani.
Túl kínai, túl ismeretlen. Zsákbamacska, annak meg drága.Gardena megy 2 hete. Nem vagyok elájulva tőle, nekem ez a random agyatlan mozgás nem jön be, porszívó robotnál is utáltam. ~140m2 fű, 250es robot. Napi max 3 órát megy, kevésnek tűnik. Persze előbb-utóbb levág mindent, csak az néha 2-3 nap.
Lehet kéne nézni jó áron egy Bosch-t.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
addikt
hát, az konkrétan fele a Husquarnának... ennyiért kb Landroid van csak a közép-felső kategóriában, minden más drágább
lehet leszek kísérleti nyúl bár akkor újra kell szegélyezni a kertet[ Szerkesztve ]
-
-
addikt
az elméleti minimum vágás szélesség az 14-15cm a faltól, nálam ez lesz a dealbreaker
körben a kertben egy sor 10cm széles térkő van lerakva (akkor még sima fűnyíróhoz terveztünk) és mellé telepítve az öntöző rendszer, nem akarnám az egészet újra csinálni, az sok százezer plusz befektetés egy fűnyíró miatt
Luba vagy Landroid a két megoldás, úgy tűnik?“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Ch4os
aktív tag
Ezt a tippet köszönöm. Tavasszal én voltam aki feldobta, hogy miért nincs lidar a robot fűnyírókban, míg bent a robot porszívó azzal a technológiával már évek óta dolgozik.
Meglátjuk mit fog tudni. Én is kockáztatnék, csak látnék már pár magán videót is róla mit szerencsétlenkedik.
"We will launch both in late August. And the final price will be released soon." -
addikt
mióta egyszer beszélgettem a szomszéddal arról, hogy milyen robotja van, azóta a facebookom tele van ezzel meg a Kowoll M28E-vel.... (szintén lidar-slam technológiára épülő robot)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Mesterséges intelligencia topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Sorozatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Projektor topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Új tartalék ipari forrasztópáka 24V Atten Aoyue Yihua Gordak Letcon Hakko Baku Uten Wep kínai
- Új digitális forrólevegős műanyag hegesztő hőlégfúvó forrasztóállomás BGA
- Új forrasztópáka automata hőfokszabályzós forrasztóállomás
- (Új) 300Nm Parkside Performance 12 V Akkus ütvecsavarozó PPDSSA 12 A1
- Hom'in SAROKGARNITÚRA textil szürke színben + 2,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest