- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ch4os
aktív tag
válasz
insight #1440 üzenetére
Nyírás után látszik a fűszál végén ha a nyírott felület nem tiszta és kisebb roncsolással járt. Kicsit visszasárgul a fűszál vége és maga a vágási felület sem egyenes. Pluszban hamarabb merül a gép több töltés, az akksi élettartam rövidül.
Amúgy persze sok különbség lehet kert és kert között.
Valahol pázsit van, valahol 'bármi ami eddig túlélte' nő. Valahol csak füvet vág valahol egy-két kő, gyerekjáték, vakondtúrás néha szembe jön a pengének. Valahol 10nm valahol meg 1000nm a nyírandó felület.
Cikkek:
https://www.outdoorconcepts.com/blog/dull-mower-blade-damage-and-how-to-avoid-it
https://lawnlove.com/blog/lawn-mowing-tips-and-tricks/ -
Tomecho
csendes tag
válasz
insight #1374 üzenetére
Itt érhető el az update leírása: https://www.roboter-forum.com/threads/firmwareaktualisierungen-indego-xs-300-s-350-400-connect-saison-2023.63656/
Német fórumokat olvasva sok embernek javult a dokkolási hiba (nálam ilyen nem volt), de cserébe most meg sok embernek jön hibaüzenet működés közben (határolóvezetéken túlszaladt. Nekem is a frissítés utáni napon sok volt, de utána abba maradt). Most nekem hiba nélkül fut már lassan 1 hete.
-
Leon77
őstag
-
Semin
őstag
válasz
insight #1303 üzenetére
" ...Amúgy miért van az A távolság..."
A leírás szerint ennyi kell, hogy a szegélyen legyen a túlfutás vége. (30cm a kábelen túl)
Ami talán nem volt egyértelmű, hogy érkezik oda még 5cm föld, így a térkő és a fű egy szintben lesz.Időközben beljebb került a gép, mert nem volt egysíkban az "gépészeti" fedelemmel és zavart.(vacak ez az OCD
)
Ilyen lett : [kép] [kép] [kép]
Remélem nem lesz semmi gubanc
Kipróbálni majd akkor tudom ha megjött a föld.
-
Keef_Lee
senior tag
válasz
insight #1289 üzenetére
Én a hangjáról hallom. "Harsogóan" nyír, ha éles.
Ha nem, akkor (szezonban kb. hetente) felfordítom és az ujjammal oldalra, mint a konyhai késnél megnézem, hogy éles-e. A legtöbb esetben ilyenkor leszerelem és egy "kerti késsel" lekaparom róla a rákeményedett fűnedv és por-sár keveréket. Aztán megy tovább.
kb. havonta ilyenkor a kézi reszelővel is adok neki egy kicsit. De 3 év alatt még nem látszik a pengén semmi kopás. -
q13579
senior tag
válasz
insight #1277 üzenetére
Köszönöm a tippet.
Én is erre gondoltam, hogy a határolóvezetéket kellene jól pozíconálni. Közben egy szaki írt már, aki ezeket forgalmazza, ő azt mondta, hogy a 20 cm-es szegély az, amivel biztos nem kell már szegélynyírózni, dehát az azért elég sok... Bíztam benne, hogy a 10 cm-rel is meg lehet oldani, mert ívbe is kellene raknom a köveketet, hogy a sarkokkal se kelljen majd bajlódni, de hát 20 cm széles szegélyköveket nem lenne egyszerű...
-
csuzso72
tag
válasz
insight #1236 üzenetére
Pont most kerestem szakadást a WORX-om kábelén. Egy AM zsebrádió kell hozzá. A vezeték felett zavart a vétel, ami hallható. Először nem sikerült, de utána rájöttem, hogy a vezeték visszatérő ágát ki kell kötni a dokkolóból. Úgy már szinte centire meg lehetett határozni a szakadás helyét.
-
V.T.
aktív tag
válasz
insight #1198 üzenetére
Igen én is így gondoltam de sajnos nem akarom az egész kertet újra füvesíteni illetve a robot fűnyíró kábeleket újra lerakni. Ezért most vettem vakond riasztó granulatumot meg 2 Db ultrahangos 9v elemmel működő riasztót. Most raktam le őket és csináltam fényképet aztán meglátom pár nap múlva lett e új vagy kijjebb szorultak e esetleg.
-
Miért nyírná ki, ha közben dolgozik is? Ugyanaz mint a telefonod, lemerül-tölt-lemerül-tölt-stb... A li-ion jól bírja ezt. Télre meg 70%-ra töltve el kell tenni nyilván.
Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy a meleget hogy bírják, azért az idő jelentős részét a napon töltik, a "garázs" is csak egy kis árnyékot ad. Mondjuk ha 2 évente kell bele 50 EUR-ért akkut venni, hát egye bassza, annyi pénzért manapság nem nyírnák le a füvet kétszer (már ha fizetni akarnék valakinek érte
).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nyaralás topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Motoros topic
- DOOM - The Dark Ages
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Elérhető az iOS 18.4, vele pedig megérkezett az Apple Intelligence is
- További aktív témák...
- Új, csomagolássérült Catler KM 8020 konyhai robotgép - 2 év bolti garival! -
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- Eladó használt XIAOMI Vacuum MOP Pro robotporszívó!
- Gyeon Q2 autó kerámia bevonatok TOP Áron! + ajándék
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged