- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Nova Launcher Prime Samsung One UI helyett!
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Munkahelyről leselejtezett laptopot vettem
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Köszönöm mindenkinek a választ.
Ha csak fagypont közelében csinálná, egyértelmű lenne a helyzet. De amikor ezzel a helyzettel szembesültem, 8-10 fok volt kint. Azóta persze szépen betelepítettem a pincébe, de a dokkoló felszedéséhez még nem volt érkezésem, úgyhogy a kísérlet a jó melegben töltésre még várat magára.
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
félisten
A hurokellenállás szerintem rendben van, pár ohm.
A hurok megszakítása alatt azt értem, hogy teljesen leválasztom a dokkolóról.
Újabb konzultáció során megerősítést nyert, hogy másnál is a vezeték fölötti riszálás során lép ki, de az esetek többségében visszatalál -- az esetek kisebb részében pedig nálam a mélybe veti magát. Immáron 80 centis védőtávolságnál tartok...
-
félisten
Köszönöm a tanácsokat!
A kéznél levő oszcilloszkópom sajnos csak 100 kHz-ig mér, de baromi kíváncsi lennék, hogy mi kering abban a drótban.
Kapacitív áramot nem igazán tudok elképzelni a dokkolóról leválasztott hurokban. Mit értesz ezalatt?
-
félisten
Kioróbáltam: nyírás közben kihúztam a határoló vezetéket, illetve a tápegységet. A robot simán ment tovább és a vezetéken túl úgy próbált tovább dolgozni, mintha mi sem történt volna.
Egy kolléga az ő gépével pontosan így járt, úgyhogy ez nem egyedi hiba.
MaCS
-
félisten
Éppen erről fejeztem most be egy beszélgetést egy 500 nm-es Parkside gép gazdájával. Ő is a vezetékátlépésekre panaszkodik, mégpedig két okra visszavezetve:
1. Állítja, hogy áramszünetkor nem állt le vezetékhibára panaszkodva, hanem ment toronyiránt. Ezt én még nem próbáltam ki, de ha igaz, az nagyon nagy hiba.
2. Az viszont közös tapasztalatunk, hogy ha eléri a gép a vezetéket, és ezért megpróbál megfordulni, de elakad az eleje a fordulás közben, akkor a korrekció olyan öngerjesztő folyamatot indít el, ami nagy eséllyel végződik a drót túloldalán.
Az egyébként érdekes kérdés, hogy milyen távolról érzékeli a vezeték mágneses terét. Ez a 15 méter nekem soknak tűnik. Egyrészt, mert két, ellentétes irányban vezető szálat egymástól 15 centire lefektetve már külön érzékeli, másrészt, mert a szomszédságban nagyon hosszan fut a kerítés két oldalán, egymástól kb. 30+30 centire a fűnyírójuk vezetéke, és nem zavarják egymást.
MaCS
-
_seth_
veterán
Vadalarm vakondriasztó biztosan nagyon zavarja. Egyet raktam a kert közepére, azóta végig bombázta a beton kerítést a kisvakond... próbál kijutni de valami nagyon nagy tempóban. Kert végéig elásott, már azóta vissza is, valahol remélem kijut...
[ Szerkesztve ]
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
addikt
Valószínűleg a háló a legjobb, ezt csak azért linkelem, mert a minap jött szembe, és tényleg őszintének tűnt. Nekem szerencsére nincs tapasztalatom, de nem tudom meddig fog ez még így maradni, sajnos a szomszédnál már alkotnak a kis rohadékok.
-
addikt
az a műanyag ott soha nem megy tönkre a földben
se elrohadni nem tud, se elszakadni
egy ideig hullámos lesz a talaj, mert a vakond megpróbál majd feljönni itt-ott, de megunja és elmegy másfelé. te meg kvarchomokkal kiszintezed, aztán viszlát“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Semin
senior tag
Azzal sokra nem mész a felszínen, ha nincs rajta “súly”. 5-7 cm-re szokták letenni, ellenkező esetben a vakond koma földel nyomja fel. Nekem van háló, és nyoma sincs vakondnak (túrás) amióta letettem.
szerk.:
A kertész is anno azt mondta , hogy csak ez működik, más nem. Ha füved van -és locsolod/tolod a tápanyagod- -lesz vakond is csak idő kérdése.[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
Nekem a legolcsóbb somogyi vk02 egész jól működött, kell pár belőle, megfelelő helyekre és akkor nem jön. Ez egész addig jó, amíg a szomszéd telken tudod ezzel tartani. De ha már ott van nálad akkor könnyen ott ragad 2 riasztó között.
Fél évig nekem ez tök jó volt, amint kerítésnél lett túrás egyből odaszúrtam egyet.
Aztán most az egyik beszart, vakond egyből bejött. Hiába cseréltem a rosszat, látszólag most az én kertemben túr a riasztoim között. Persze ez nyaralás előtt 2 nappal kezdődött, így majd hétvégén meglátom mit alkotott... Kamerán egyelőre nagy gázt nem látok, a robot is szépen dolgozik, de az ígért esők elmaradtak szóval anyóst kell holnap odaküldenem locsolniKarbidot hiába tolom a vakondnak, nem hat. Ha még mindig ott lesz akkor próbálok valami élve fogó csapdát.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Yellow73_a
tag
Székesfehérvár Lidl Balatoni úton 15:00-kor még volt 7 db robot és 6 db garázs, miután egyet-egyet elhoztam. Ez a Lidl nálunk paneles övezetben van, azért mentem oda, mert gondoltam, hogy azon a környéken nem sokat fognak venni. Este mikor megyek haza, benézek a hozzánk közeli kertváros széli Lidlbe, kíváncsi vagyok, hogy ott lesz-e még
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
jbnd-007
tag
Nekem is LX790 van és azt látom, hogy forduláskor az első kerék eléggé cincálja a kábelt. Talán ezért is jobb lenne eltemetni. Simán el tudom képzelni, hogy szép lassan elszakadnak a szálak belül, a műanyag borítás meg nyúlik annyit, hogy kívülről semmi sem látszik.
Igazából azt se értem, hogy miért sodrott kábelt használnak. Van egy régi, hasonló elven működő kutyakerítésem, abban tömör rézkábel van. Az nem tud félig elszakadni, mint a sodrott.
-
WiZARD
addikt
hmm.
nekem fel kéne szedni az 1 éve lerakott lidl robot kábelt, és odébbrakni, de ezek után felmerült hogy az vajon romlik-e, mert akkor lehet nem azt kellene odébbrakni, hanem az új bosch kábelt kellene helyette lerakni.
Rámértem, 0 az ellenállása, marad.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Kiskokó
veterán
Nem tudom milyen vastag egy drót, de szerintem max 1,5mm2-es nem ?
Tudom hogy van ilyen zsugor, de ha te ezt 2mm-re össze zsugorítod ... használok ilyeneket stb... nem megy össze annyira, a gyantás is jobb esetben harmadára megy össze,mind1 mi van ráírva, akkor is már dög vastaggá válik az anyag. De mind1 nem kötekedésnek írtam, csak pont véletlen benéztem ide.
Az meg, hogy Mixvill meg XBS- termék azt inkább hagyjuk is
A jó isten kíméljen meg mindkettőtől. A márkásat adjuk olcsóbban... de ugye az XBS-ről annó elterjed hogy olcsó (sajnos hoyg szar az nem)[ Szerkesztve ]
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
Kiskokó
veterán
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Gran Turismo
- Filmvilág
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gitáros topic
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
- Új tartalék ipari forrasztópáka 24V Atten Aoyue Yihua Gordak Letcon Hakko Baku Uten Wep kínai
- Új digitális forrólevegős műanyag hegesztő hőlégfúvó forrasztóállomás BGA
- Új forrasztópáka automata hőfokszabályzós forrasztóállomás
- (Új) 300Nm Parkside Performance 12 V Akkus ütvecsavarozó PPDSSA 12 A1
- Hom'in SAROKGARNITÚRA textil szürke színben + 2,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest