- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
travix
aktív tag
válasz
hedgehog
üzenetére
Köszi, nálam 0 forint van mindenhol, de most csinálok egy tesztet a saját számlámra utalok revolutról és megnézem hogy néz ez ki, aztán ha ott a nevem akkor azzal megy át a navnak is
Az a baj sima számlámról 30k-t vonnának le egy nagyobb utalásért, átállás meg csak jövő hónaptól lehetséges (unicredit) -
-
pictigjis
őstag
válasz
hedgehog
üzenetére
a sumup előnye talán az, hogy mindig 1,95 százalék a jutalék, persze belföldön azért elég ritka, hogy pont egy amerikai hitelkártyát fog ki egy kereskedő. így valószínűleg valóban nem éri meg a sok belföldi kártya után is folyamatosan magasabb jutalékot fizetni, miközben a forgalom több mint 90 százaléka jó eséllyel ilyenekből jön össze
a mypos hátránya viszont talán, hogy belföldi céges kártyák után is magasabb jutalékot kell fizetned
-
Faby
senior tag
válasz
hedgehog
üzenetére
Szia, tavaly nyári tapasztalatok:
Üzletekben, még a bazárban is tudtam kártyával fizetni.
A helyi programszervezők a kp-t preferálták, euróval mindenhol tudtam fizetni, szerintem azt vigyél.
Török lírát csak a próba kedvéért vettem fel automatából, Revoluttal, Halkbank ATM-t keress, az nem sarcol (pontosabban, 2022. június 22-én nem sarcolt), az összes többi általam próbált ATM tett volna rá jutalékot.Tavalyi bejegyzéseim a témában:
-
gaston63
tag
válasz
hedgehog
üzenetére
Köszönöm mindenkinek! Lehet túlgondoltam, és valóban jobb lesz a csoportos beszedés. Néztem a kártyás befizetést, de ott is reggelni kell minden szolgáltatóhoz, ezt akartam megúszni. Ezt az díjnetet megnézem. Végül is szolgáltatónak mindegy honnan kapja meg a zs.-t, csak ki legyen fizetve. Na, azért csak megérte tanácsot kérni, a "helyes útra tereltetek".
Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
hedgehog
üzenetére
Vagy bankkártyásra állítani amit lehet.
Nálunk pl egyeseknél még jön papír számla, mert azt szeretik nézni, kézbe fogni... így italára van állítva, de kártyás befizetés van. Így viszont csekk már nem jön, de számla még igen.
Ahol adnak direkt elektronikus kedvezményt ott átt lett állítva tisztán elektronikusra.
icsekk esetén gondolom a posta, vagy a szolgáltató ugyanúgy felszámolhatja a számla küldés+gyártás díját (bár vmelyik azt mondta azt nem számítják fel amikor rákérdeztem).
A postánál elvileg van díj tétel a csekk befizetésre...
+ banki hirdetményekben is látni ilyesmit. -
dredjudge84
őstag
válasz
hedgehog
üzenetére
"Mielőtt bárki a csoportos beszedést felhozza: jobban szeretem tudni mikor mennyi pénz van a számláimon, ráadásul a csop.beszed pénzbe kerül, a kártyás fizetés meg nem."
Nekem ingyenes a csop.besz. De egyébként tudod hogy mennyit fognak levonni, mert jóval előbb zárolják, és ha sok, akkor el tudod utasítani. Nálam legalábbis így működik.
A másik meg hogy be lehet állítani maximum értéket egy adott beszedésre, és ha több a számla, akkor nem terhelik be.
-
vmarci21
tag
-
Sapike72
csendes tag
-
Sapike72
csendes tag
válasz
hedgehog
üzenetére
Köszönöm a válaszod.
Érdekes egyébként mert ha nem a tengerparton vagyok Horvátországban máshol szinte mindehol lehet levenni Revolut kártyával felár nélkül.Havi szinten tudtam kivenni.
Varazsd Zágráb környékén még a múlt hónapban is.Így nem készültünk annyi kunával.
Ezért kérdeztem csak.Szép napot …
-
Faby
senior tag
válasz
hedgehog
üzenetére
Valamiért úgy értettem, hogy mivel a küldő félnek nincs Revolutja, neki átutalják, ő feltölti a sajátjára, és úgy küldi tovább a 3. félnek.
Mindegy, hogy mi volt a kíndulás, az általam leírt megoldás is működhet.Szerk:
Meg is van, itt ír utalásról: [link]#38672 paolinho:
Na ott a módosításnál tudsz kártyát hozzáadni, ahogy írták.
De a Gpay mögött milyen kártya van?
Arról nem tudod feltölteni a pénzt?Szerk2:
Látom megoldódott, sokáig volt nyitva a kommentablak
-
Somatom
veterán
válasz
hedgehog
üzenetére
Nekem semmi bajom sincs. Csak a helyükön kezelem a dolgokat. Azt kell figyelembe venni, amit a Revolut írásban kijelent, vállal. Minden más bizonytalan, a Revolut bármikor megváltoztathatja. Vajon miért nem publikálja hivatalosan, hogy ez tulképp egy belföldi utalás?
-
törölt tag
válasz
hedgehog
üzenetére
Ez még mindig így van? Akkor ez nem csak a gyűjtő számlára volt jellemző?
Úgy értem az iban € már rendes számla szám nem, pl eurót utalva saját nevet kell megadni. Nem kell egyéb dolgokkal foglalkozni.Utalni még nem utaltam, bankon kívülre.
De ha pl Államkincstárba szeretnék, akkor ott is mindenféle dolog belekerülne? (ami pl zavart okozhat?)
#37466) TigerDzsó
Akkor mégiscsak jól tudtam... köszi
-
törölt tag
válasz
hedgehog
üzenetére
"Ha a terminál váltott neki,"
Pont ez a rész érdekel... ezt nem kellene megkérdezni? (a kezelőnek?) Akkor ezek szerint a kártyák (nekem Dec rendeltem/jan 8. 2022 óta van meg a kártya.) Ezek elvileg már Hu-s jelölésűek nem? Ha jól tudom csak a régebbiek GB.
Vagy akkor ez most hogy is van?
"(#37443) pictigjis "
Ha jól tudom, curve-nál pl nem mind1. Belefutottak páran abba, hogy itt vagy ott nem állítottak át vmit. és nem abból váltott. Ha meg érdeklődik az ember az a baj...
"az összefoglaló továbbra is világosan tartalmazza a pénznemek terhelésének sorrendjét, "
Ez szuper, de az összefoglaló mégis hogy jön a DCC-hez? Nem arról szól a történet, hogy atm, stb ha lehet bepróbálkozik, mert az nekik jobb? Sok cikk szól ilyesmiről...Nekem eddig csak forint volt a kártyámon, így elvileg sem történhetett volna ilyen... de ha lesz más is jó lenne tudni, mire érdemes oda figyelni. Azon túl hogy legyen elég összeg adott pénznemben.
-
kw3v865
senior tag
válasz
hedgehog
üzenetére
Köszi a válaszokat. Akkor lehet inkább mégis az OTP-s kártyámat fogom használni, mivel nem az EUR-os egyenlegből, hanem a HUF-ból fogja váltani. Hétvége lesz, ezért rosszabb lesz az árfolyam. Tegnap megnéztem: picit jobb volt az OTP-s EUR árfolyam, mint a Revolutos. Bár az OTP-nél előbb átváltja EUR-ba vagy USD-be, és onnan macedón dínárba. Mindenesetre a különbség nem lehet túl nagy.
-
kekigyu
aktív tag
válasz
hedgehog
üzenetére
Köszi a választ! Direkt olyan bérautó szolgáltatást keresünk, ahol nem kell hitelkártya. Vannak ilyen helyek, jellemzően a legdrágább, prémium biztosítás megkötése a feltétel ahhoz, hogy bankkártyát is elfogadjanak hitelkártya helyett. Csak azt nem tudom, az új, nem dombornyomott Revolut kártyát elfogadják-e.
-
pictigjis
őstag
válasz
hedgehog
üzenetére
devizaszámláról valóban lehet, de azt írta: "Bár, hazai bankszámlánál, nem tudom van-e különbség, elvileg nincs", és ez így félrevezető, ebben nem lehet megingatni

a kérdező meg "feltöltés" és nem "utalás" szót használt, és elég életszerűtlen lenne szerintem, hogy egy új felhasználó elsőre egyből utaljon egy litván számlaszámra. ráadásul usd-t a forintszámlájáról. nem lehetetlen, csak kicsi rá az esély
a hozzászólásom érdemi részét tartom, iszonyatosan szerencsétlen dolog, amikor nem megfelelő tudással rendelkező nickek próbálnak "segíteni"
-
törölt tag
válasz
hedgehog
üzenetére
Ennek a többsége dátumból eredendően, nem vehető már készpénznek (többsége 2021).
Viszont
1. egy rendes összefoglaló elkelne, és akkor kevesebb lenen a félre értés.
2. 99%-ban kb arról van szó, hogy vki utalni akar Revo-ra akár munkabér, akár más okból, arról nem nagyon volt releváns poszt, legalábbis, ha volt elveszett ebben a tengerben, hogy mi van fordítva.
3. utalásokról régebben mindig a gyűjtőszámla-ként volt szó, nyilván mert az volt és azon keresztül ment. Ott is 3. fél végezte. Ezek szerint több esetben is így van, és nem csak gyűjtőszámlánál. - Már ha egyáltalán jól tudjátok.Próbáltam megnézni a revo oldalán ott is többnyire a beutalást írja. Kiutalásról nagyon keveset, de ott is jelzi, hogy lehetnek díjak. + Szak portál is ilyesmit írt.
Ezek után rátámadni, vkire, egyáltalán nem elegáns. Mert én nem a 50x leírt, naponta óránként. miért kell cserélni kártyát kérdeztem.
Lehetett volna ezt emberi módon is... (Persze ez elsősorban nem neked szólt.)
-
TrollBalint
addikt
válasz
hedgehog
üzenetére
Ezt támasztaná alá az is, hogy én még nem kaptam ilyen üzenetet, pedig 09/24-ben jár(na) le az eredeti kártyám. Anno beregisztráltam a béta programba (vagy minek hívták akkor) az a kártya 11/24-én jár majd le és semmi értesítést nem kaptam. (Ritkán használom a fizikai kártyát, ha mégis, akkor meg csak az újabbat, ami a saját payment processorukat használja)
-
adabra
senior tag
válasz
hedgehog
üzenetére
A helyes link: https://onya.nav.gov.hu/
Egyébként a nagyon ügyfélbarát NAV a vnrorbi által linkelt nagyon részletes ki-hogyan-mit tájékoztatóban nem bírta beírni a linket. Nyilván nem akarják, hogy így fizessenek az emberek adót.
A cégeknek nem is engedik, pedig ott lehetne sprórolni igazán. -
-
Emporio8803
csendes tag
válasz
hedgehog
üzenetére
Huf, nem EUR. Értem, és köszönöm!
Azt nem tudod esetleg hogy ha hiányos adatokkal küldték el pl, kezdeményezték az utalás, mennyi időn belül szembesülnek vele? Kellemetlen lenne 1.5 hét múlva h nem sikerült. Majd még 2 hét várakozás. Valami rendszeruzenet értesítő megy a küldő nek hogy sikeresen elküldte? És úton van felém?
Sose használtam eddig. Smart bankba ha küld az ember és levonja akkor sikerült. Azonnal látom.
Itt beletelhet 5 napba is amíg nem megfelelő kitoltes, adatok miatt a levont összeg vissza érkezik a feladóhoz vagy ez ugyan úgy ha elengedte, levonta akkor sikeres tranzakció, és 1-2 héten belül s számlámon lesz?
A sok keresgélésbe nem emlékszem pontosan de olyat olvastam, hogy Revolute Ltd s kedvezményezett, azt kell beirnia a küldőnek? Különben nem lesz sikeres a küldés.
Ettől ijedtem meg, mert semmi plusz infót segítséget nem adtam. Csak az említett IBAN és BIC küldtem el nekik...
Nyilvan utólag kell Utána járni nem előtte. 🙄 -
Danielo
csendes tag
válasz
hedgehog
üzenetére
A lejárat előtti csere egy burkolt áremelés is lehet....vagy csomagváltási kényszer...stb.
Egyébként igen....az MC pont ezért kell, a sok Visa közé. Bár hallottam arról, hogy a Curve pl. nem engedi becsatolni a visás Revo-t. Szerintem ez kacsa, vagy user error, de jobb felkészülni a feladatokra előre
-
sifarr
senior tag
válasz
hedgehog
üzenetére
Szerintem ez félre van írva, azért kaphat maximum pénzt a Revo, ha az ő kártyájával vásárolsz valahol, feltöltésért neki kell fizetnie.
Pontosan így tudtam, gondoltam én is. Ezért nem értettem ezt a cikkbeli mondatot. Nem is hittem el.
4Grider
Az áltad írt számok alapján a feltöltött összegeken kb. 0,5 % többlete van. De ez csak egy elméleti maximum. Ugyanis ha a feltöltött összeg egy részét utalással használja fel az ügyfél, akkor arra a részre bevétel (1 %) nem keletkezik, viszont az utalás költsége a Revot terheli. Hát, így ez nem egy nagy üzlet - még nagy forgalom esetén sem.
Kissé olyan ez, mintha kártyás feltöltésből utalásnál a Revo az ügyfélnek fizetne valamiféle "tranzakciós illetéket".
-
-
tobias40
veterán
válasz
hedgehog
üzenetére
Lehet,nem jól magyarázta el a kolléga..

Tehát akkor felkerekítem a vásárlásokat és akkor gyakorlatilag én rakom félre azt az összeget(illetve a Revolut)azzal amennyivel felkerekítette a kifizetéseknél.
Ez így már nem annyira nagy szám mert magamtól is tudok takarékoskodni..
-
törölt tag
válasz
hedgehog
üzenetére
Lényegében a Wise müködik így, ahogy néztem olvastam. Ahogy leírtad...
Kérdés:
Volt pár ezer forint készpénz felvétel, egy új kártyával (tehát ez votl a beaktiválás is egyben).
Minden rendben ment. Később a telefont megnézve is jött két értesítés, egyik a gratulálunk az első tranzakcióhoz. A másik meg a készpénzfelvétel helyét írta. Sajnos ezek a telefon értesítési sávjából törlődtek...
Ezeket meg lehet keresni, visszahozni vhogy?
A másik, hogy a készpénzfelvétel részleteinél azt írja "állapot függő". A bankautomata tulajdonosának, vissza kell igazolnia 8 napon belül, különben stornózzuk a felvételt.
Na ilyenkor mi van? Hogy megy ez? Itt gondolom már sokan kipróbálták ezt, van tapasztalat ezzel kapcsolatosan.
előre is köszönöm a válaszokat

-
Ybbs
újonc
-
hedgehog
senior tag
válasz
hedgehog
üzenetére
A jelenséget fixálták, legalábbis nálam a 8.36-beta-753 már a korábbi módon működött (vagyis annyit töltött fel amennyit beírtál, nem pedig annyit, amennyi a beírt összeghez hiányzott az egyenlegedből
)más téma, csak nem akartam külön postba írni: köszönöm stingy2 hogy megerősítettél
-
stingy2
senior tag
válasz
hedgehog
üzenetére
A "bűncselekményből származik" dolgot nem úgy kell elképzelni, hogy csak törvénytelen úton keresett pénz, hanem pl. úgy is, h teljesen legálisan elad egy nagyobb értékű dolgot, majd ide-oda utalgatja az ellenértéket, hogy elfedje az eredetét, mert "elfelejti" leadózni. Ez ugyanúgy pénzmosás. Szóval igen, simán lehet pénzmosás "alapeset", ha idegentől kap pénzt és egyáltalán nem "baromság".
-
ACE-
addikt
válasz
hedgehog
üzenetére
Én arra tudok gondolni hogy nincsenek benne a banki swift rendszerben, így az ellenoldali fél nem tud visszahívási kérést eljuttatni feléjük. A minap találkoztam egy olyan esettel, hogy valaki Revolut-ról utalt egy téves bankszámlaszámra, valahogy sikerült neki a célszámla helyett egy teljesen más OTP-s számlára utalnia cirka 100ezer Ft-ot. Bement az OTP-be, ott nyilván nem adják ki a személy adatait, de mivel a bejelentő személy adatait sem tudják ellenőrizni, arra kérték hogy a Revolut-nál kérelmezze hogy vegyék fel a kapcsolatot az OTP-vel, hogy ők fel tudják venni a kapcsolatot az ügyfelükkel. Ezt normál esetben swift (banki) üzenetben továbbítják. A Revolut persze hárított, és azt mondta hogy keresse az OTP-t... sakk matt. Nyilván kicsit komplexebb a rendszer, mert nem közvetlenül ők utalnak, hanem egy közvetítő, így még nehezebb egy ilyen visszautalást intézni...
De maradjunk annyiban, hogy mindenki fogadott már nagyobb összeget, és nem attól lesz valami pénzmosás, hogy az összeg idegentől jön, hanem hogy bűncselekményből származik. Na ezért kell igazolni szerintem, de amit írtál, hogy "pénzmosás alapesete" az iszonyat messze van a valóságtól. -
-
Somatom
veterán
válasz
hedgehog
üzenetére
A pénzmosással kapcsolatos vizsgálódás és a szerződés indok nélküli megszűntetése nem ugyanaz. Ő az utóbbit írta, ami azt jelenti, hogy a banknak nem éri meg. Egy hazai banknál az előbbiről nem értesülsz, illetve a negatív eredményét az jelzi, hogy kopogtatnak az ajtódon (rosszabb esetben rád rúgják).
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
hedgehog
üzenetére
" ... mindenki jön a "én aztán nem lépek át" szöveggel... nem értem én ezt."
Remélem nem rám utaltál, mert én ilyet nem mondtam, csak próbálok óvatos lenni.
Nekem nem áll össze, hogy ha ez ennyire tuti, és ezen csak nyerni lehet, akkor miért nem tesznek át mindenkit automatikusan? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Torrent meghívó kunyeráló
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Jövedelem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Robotporszívók
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia, 4G LTE OPCIÓ
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- GAMING PC! i7-13700F / RX 9070 XT / 32GB DDR5 / B760 / 1TB NVMe / 850w Gold! BeszámítOK
- 27% - LG UltraFine 27UQ850V-W 4K IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / FreeSync
- MEDION ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1, 18 X1 gamer laptopokhoz
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Az a baj sima számlámról 30k-t vonnának le egy nagyobb utalásért, átállás meg csak jövő hónaptól lehetséges (unicredit)
Ja, a másik két válasz szerintem is hülyeség
Mondjuk kint van külföldön rokonom bárhol, oszt így küld nekem pénzt.