Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigdady
nagyúr
válasz
pictigjis
üzenetére
És Metal csomaghoz már world elite jár? Nem írják legalábbis csak edzett acélt ir típust sehol
Mi van ha metalra váltok havi 4800 ft-ért, rendelek egy worl elite Metal kártyát és utána visszaváltotok ingyenes csomagra mennyit kell fizetnem? Lényeg megmaradjon utána a kártya.

-
paolinho
addikt
válasz
pictigjis
üzenetére
Igen, köszi, minden bizonnyal ez lehet a gond alapja. De így már érhető, és főleg kezelhető.
Még annyi lenne a kérdésem, hogy ha ERSTE Max hitelkártyával töltögetem a Revolut-ot, akkor az vásárlásnak, vagy pénzfelvételnek minősül? Mert nagyon nem mindegy a kamatok függvényében. -
Monyos
aktív tag
válasz
pictigjis
üzenetére
IBKR esetén is kérdéses volt, de eddig minden alkalommal gond nélkül megérkezett az átutalt EUR összeg a megfelelő közlemény megadásával.
Ez nem csak forint utalás esetén lehet probléma?
Ha valóban nem fog menni akkor az összeg számlára juttatásával el is veszik a különbözet és marad a Revolut.
-
pdr755
aktív tag
válasz
pictigjis
üzenetére
Igen azt tudom hogy a váltási árrés magasabb. Erről feltételeztem hogy részben a tranzakciós illeték emelését építették be (ezen felül is lehettek emelések mert nem csak a XXX/HUF devizapárok árfolyama lett rosszabb, legalábbis a redditen olvasható tapasztalatok alapján)
-
xy.zsolt
őstag
-
-
válasz
pictigjis
üzenetére
Végre valaki szóvá tette.
Én már le sem mertem írni, hogy megkérdeztem pár ismerősöm, hogy ki hogyan és milyen bankkártyát használ.
Hárman mondták, hogy a párjuk kártyájával töltik a Revolutot, illetve hogy a virtuális kártya hozzá van adva a párjuk telefonjához is, valakinek saját magyar kártyája sincs, párja kártyájával fizet, az asszony meg telefonnal fizet (így spórolnak az éves kártya díjon).Ollie, értem én hogy ez szabálytalan, de a valóság kicsit más.
-
z67
őstag
-
Friczy
senior tag
válasz
pictigjis
üzenetére
Az Apple Pay nyilván engedi (telefoncserénél is előbb szoktam regisztrálni a kártyát az újon, mint a régi telefont nullázni), de ez esetben ha virtuális kártyáról van szó, akkor tök felesleges egy kártyával szórakozni két személynek, minden további nélkül lehet két virtuális kártyát igényelni, és külön regisztrálni. És akkor egyelőre elfelejtettük, hogy a számla és a kártya is személyre szól, tehát a legjobb természetesen a közös számla nyitása.
-
jalos
tag
válasz
pictigjis
üzenetére
Ez pénzmosás elleni okokól van, de írják is:
"For anti-money laundering reasons, we need confirmation that the payment method used belongs to you. The easiest way to verify it is with a bank statement showing a transaction towards Trading 212."Amúgy nekem mindegy, az feltöltött összeget el szándékozom költeni egy Ázsiai utazáson, ott meg minnél többféle kártyám van, annál jobb (valamelyik csak működik, és az alacsonyabb költségű ekkel kezdem).
-
zerodot
aktív tag
válasz
pictigjis
üzenetére
Hmm tényleg úgy tűnik, hogy alapból így van. A help azt írja, verify all payment methods, és akkor eltörlik a limiteket:
You can withdraw up to the amount that you have deposited with a certain method.
💡Remove the withdrawal limits by verifying all payment methods. Check how 🔗 here. -
zerodot
aktív tag
válasz
pictigjis
üzenetére
> minden szamlaszamra csak annyit enged kiutalni, amennyi bejott rola.
Na várj, ez hogy lehet. A Trading 212 egy befektetési/kereskedési platform, ott a normál működés része, hogy egy idő után több pénzt szeretnél majd kivenni, mint amit beutaltál. Egy ilyen korlátozás teljesen értelmetlen lenne. -
Moleman
addikt
-
tabletta
tag
válasz
pictigjis
üzenetére
Feltöltöm a Revolut számlát forinttal és Garmin Pay-al fizetek, vagy egyszer használatos kártyával. Nem tudom, mi ebben a nagy ügyesség?
Más egyéb biztosító is bele tud kötni ezer dologba. Hogyha nincsenek értelmes érvek, felesleges hülyeségeket írni.
Abban egyetértünk, hogy ez a húzás nem volt fair. -
Major Lion
senior tag
válasz
pictigjis
üzenetére
Eletemben egyszer neztek meg az alairasomat a kartyan egy bankban mikor penzt akartam felvenni a fiokbol, kertek hogy eloszor irjak egy mintat, aztan a bankos osszehasonlitotta a kartyan levo alairasommal es azt mondta szerinte nem egyezik szoval megtagadta a penzfelvetelemet
Az hogy volt nalam ID meg minden mas az nem erdekelte. -
atala
addikt
-
-
sopruk
senior tag
válasz
pictigjis
üzenetére
Ezen cikk alapján indult el a téma a Wise topicban is
Erre figyelj majd, ha OTP-automatánál használnád a Revolut-kártyádatEz így tényleg érdekes lesz, hogy majd mit vesz figyelembe az otépé, a magyar bint, vagy hogy külföldi a kártya kibocsátó...
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
pictigjis
üzenetére
Pont ezert kerdeztem ra. 7.500 ft nem tetel mert a 30.000€-ra tobb mint 100.000 ft-t irt a revo. Elobbi tok oke, ekkora osszegnel kerekitesi hiba, utobbit sokaltam.
Szerk.: de akkor a lenyeg, h 14 napot kovetoen ha lemondom, beterhel egy kis extra feet, viszont igy nem sertek semmi szabalyt, ha jol ertem. Ennyit nekem meger, ha nem b.sz.ksz.n.k velem, sok penzt megtakaritottak mar nekem.
-
HoTDoG
tag
válasz
pictigjis
üzenetére
Ez tényleg gáz.
Először kivették a lounge-ot késés esetén, vagy legalábbis rontották a feltételeit a metál csomagban. Most pedig ez. Nem beszélve az évek alatt sunyi módon megemelt váltási árfolyamról, amiről elfelejtettek szólni (pár hete, hónapja kiveséztük itt).Szóval oda kellene mindig figyelnem, hogy a Revolut kártyával foglaljam a repjegyet és a szállást is, mindenkinek. Már ez tud kacifántos helyzeteket eredményezni egy káresemény bizonyításánál.
"Cover for trips will be available only for trips where you have purchased your primary transport and accomodation expenses using your Revolut Premium or Metal plan account.
Mi van akkor ha saját autómmal megyek egy másik országba, de közben az autó már meg volt tankolva más forrásból?
Ehhez lehet jobban el kéne mélyedni a T&C-ben, de akkor már régen rossz.Eszembe jut egy 2019-es fintech találkozó Budapesten, ahol a Revolut volt a fő attrakció és a magyar számlaszám bejelentése, néhány vendégelőadóval, többek között egy osztrák Erste vezetővel. Akkor elég ellenszenves alaknak tűnt, végig röhögött, hogy a Revolut is előbb-utóbb piaci alapon működő cég lesz, ez csak a beetetés. Mondjuk azóta eltelt pár év, de most már kezd révbe érni a valóság alapja.
-
pictigjis
őstag
válasz
pictigjis
üzenetére
...időarányosan visszakapom, persze. már jó ideje csevegek a supporttal ennek érdekében, de talán előbb-utóbb végzünk
az appban való downgrade tudomásul vette volna a váltást, úgy, hogy akkor jövő júliusig marad a metal. de ahogy nekik is elmagyaráztam, nekem ez így decembertől nem kell, szóval értem én, hogy előre kifizettem egy évet, de mivel feltételt változtatnak, ami nekem rossz, ezért kérem vissza részarányosan a díjat. szóval aki hozzám hasonlóan lemondaná ezért a metalt, valószínűleg ugyanígy kell majd eljárnia
szerk.: meg is jött a 32.000 visszatérítés. kár érte, de tényleg. főleg azért, mert abszolút azt érzem, hogy minden folyamatosan egyre csak rosszabb és rosszabb lesz. de minimum egyre kevésbé jó. én aztán teljesen megértem, hogy vége a beetetésnek, de basszus

-
vmarci21
tag
válasz
pictigjis
üzenetére
Ahhoz, hogy védelemben részesüljön, aktív Revolut Prémium csomaggal kell rendelkeznie, és e fiókját kell használnia a szállásának és a célállomásról és oda történő kereskedelmi közlekedési és tömegközlekedési költségek kifizetésére, hacsak el nem lopták a Revolut kártyáját.
Ez idáig még rendben is van szerintem, de hogy lett a 90 napból 30, ugyan annyi pénzért?
-
Moleman
addikt
válasz
pictigjis
üzenetére
Tisztábbnak tisztább lenne, de bármilyen további díj bevezetésével meg is szűnne a Revolut kb minden előnye felhasználói oldalról.
Most az ingyenes utalás miatt gyakorlatilag minden pénzmozgatásra a Revolutot használom, de 0.5-1%-os feltöltési díjak mellett már inkább OTP-től utalnék ki devizát is, mert olcsóbban jönne ki.
-
Oliverda
félisten
-
Noxy
veterán
válasz
pictigjis
üzenetére
megjegyzem, az eredeti hozzászólás alapján eléggé úgy tűnt, hogy a kérdező saját unicredites számlájára szándékozott egyből továbbutalni,
Nem, mert OTP a bankja. UC számla az aranykereskedőé.
Mivel nem lehet b..kártyával fizetni az aranyért, azért szerette volna az utalást Revoluton bonyolítani.
(OTP~ +8000 e költség.)
MÁK-->OTP-->Revolut-->UC.
Ez nem rendszeres, hanem csak egyszeri alkalmi utalás lenne.
Onnan tudom hogy jó ismerősöm, és napi szinten tartjuk telefonon a kapcsolatot. -
stifi82
aktív tag
válasz
pictigjis
üzenetére
Unicredites a cég ahonnét veszem az aranyat, itt azt hiszem van 1 kis félreértés, vagy én fogalmaztam rosszul. otpről tenném revolutra megvenném pl a 100 gramm aranyat 3250000ftért. Az aranyos cégnek meg magyar unicredites a számlája. De mindegy is felhívtam őket vásárlástól számítva 24 óra hogy beérjen nekik a pénz. Revolut nem biztos hogy teljesül 24 óra alatt. Aztán a néni a vonal végén már el kezdet problémázni hogy kiutalásnál problémás a revolut. Aztán így el is engedtem ezt a formációt nem vonom be a revolutot. Marad a csányi féle otp lenyelem azt a kb 8000ft-ot. Nem hiányzik itt a baszakodás egyik bankkal sem....
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
pictigjis
üzenetére
Te, igazából tudhatja, vagy nagyon jó eséllyel következtethet hogy hova megy a pénz a Revolut számláról átutaláskor. A banki címzett felvételekor pontos adatokat kell megadnod a számlához tartozóan. Magánszemély esetén a számlatulajdonos nevet (és egyes esetekben a címét), míg cégeknél a céges adatokat.
Na most ha te Tigris Péter élsz és van ezen a néven Revolut számlával, a rendszernek nem kell túl bonyolultnak lennie ahhoz, hogy tudja hogy az Aranyatvásárolok Kft. számlájára utalt pénz nem egy visszautalás. Vagy éppen a Párduc Kata magánszemély nevére szóló átutalás nem egy saját számlára történő visszautalás. 10 utalásból lesz 10 számla adata a Revolutnak és nagyon jól fogják látni, hogy abból 0, 1, vagy 10 átutalás ment a Tigris Péter nevű számlára. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
pictigjis
üzenetére
A looping, az angol szó eredetijéből egy körre utal. Azaz amikor valami körbe-körbe köröz valamiért.
Erre a Revolut esetén nagyon jó példa az, ha például azért mozgatod oda-vissza a pénzt, hogy valamilyen előnyt szerezz. Például a bankszámládról feltöltöd a pénzt, majd arra visszautalod azért, hogy így ingyenes legyen a csomagod a hazai banknál. Majd ez megteszed újra és újra.
Az nem egy kör, hogy te a hazai bankodtól feltöltöd a pénzed a Revolutra, majd abból kifizetel egy kereskedőnél egy tranzakciót, amely végén aranyat kapsz tőle. Akkor sem, ha ezt te ingyen végzed, a Revolut persze fizet érte helyetted. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
pictigjis
üzenetére
Nincs a szabályzatban olyan pont, amely korlátozná azt, hogy mennyi idő után költheted el a pénzt a számládon. Te valószínűleg a "loopingra" gondolsz, amit viszont leírt, nem az.
Ilyen méretű tranzakcióknál egyedül azzal érdemes kalkulálni, hogy egyrészt enged-e egyben ennyit feltölteni kártyával az adott felhasználónak, illetve hogy kér-e forrás igazolást a bank rá. -
Kbali
nagyúr
válasz
pictigjis
üzenetére
Azt próbálom hangsúlyozni, hogy nem fekete-fehér és folyamatosan keveritek a kártyás konverziós váltást a számlán történő váltással.
Az MNB-nek meg jelenleg semmilyen joghatósága nincs ezügyben, ha valaki sérelmezi a Revolut üzletpolitikáját, az mehet a litván felügyelethez. -
vmarci21
tag
válasz
pictigjis
üzenetére
Ha a linkelt rendeletet végig olvasod, akkor láthatod, hogy az idézet még nem a rendelet konkrét szövege, hanem az indoklásban található, és ha magát a rendelet szövegét elolvasod, akkor láthatod hogy ez egészen konkrétan a "ATM-en vagy az értékesítés helyén"-re vonatkozik.
Tehát ha az ATM vagy a POS terminál akar váltani, akkor kell így kiírni az árfolyamot. -
pictigjis
őstag
válasz
pictigjis
üzenetére
aha... az ujradigitalizalas apple pay alatt nem segit, mert nem generalodik uj digitalizalt kartyaszam, mindig a regit kapja vissza a user. csinaltam egy 1 forintos tesztvasarlast a kincstarban apple payjel, az se mukodik, szoval a digitalizalt kartyaszam zarolasat elfelejti feloldani az erste. szuper, megis telefonalnom kell ujra

Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- ADATA XPG Lancer Blade 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL34 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 5200MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z1 PLUS ADATA 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3886
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Motorola Moto G72 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, nem is hat már meg a dolog.

Nos, hogy tudd még elnézést is kértek a nyitott bootloaderes kellemetlenségem miatt 

A huf-eur alapon való szétválasztást se tartom valószínűnek...