- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Megszorítások a Max előfizetésnél.
- sh4d0w: Az Oracle hack
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- vrob: 1991 - játék a PC-n
-
LOGOUT.hu
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Új regisztrációnál, az eurós számlánál a Hozzáadás menüben a más módoknál keresek a "normál banki átutalás" opciót, tehát a swiftes eurós számlaszámot, amire rá tudok utalni eurót. Viszont nincs ott, csak a Google Pay. El kell telnie X napnak a regisztrációt követően, hogy ez elérhetővé váljon, vagy nincs még megadva valamilyen szükséges adat? E-mail-cím meg van erősítve.
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Magyar OTP eurós számláról tudok penzt utalni Revolutra euros szamlara, amelyiknel azt irja, hogy "csak helyi utalasra"?Köszi
-
Brandynew
őstag
"Amúgy a Revolutnál nagy mínusz, hogy nincs NFC funkciója. Így kézi fizetésnél is mindenhol odaadod az adataid."
Ez a legkevésbé sem hátrány. Semmi létjogosultsága nincs annak, hogy a pénzügyi szolgáltatók saját NFC-fizetési megoldást működtessenek. A Google/Apple Pay natívan, rendszeralkalmazásként fut (az oprendszer részeként érkezik, akkor is ott van, ha nem telepítesz hozzá felhasználói felületet), nincs olyan 3rd app, amellyel gyorsabb, megbízhatóbb lenne az NFC-s fizetés.
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Tudtok olyan fintech szolgáltatóról, amelyiknél magyar ügyfélként is lehet hitelt igényelni? Ha jól emlékszem, Revolutnál lehet, de nem nekünk.
-
Brandynew
őstag
Ez botorság. Teljesen természetes, hogy a családban mindenkinek külön bankkártyája van, én pont azt nem értem, amikor csak valakinek (a "családfőnek") van saját bankkártyája, és a többiek az övét használják. Ez olyan, mint a fogkefe, nem használod másét. Személyigazolványból is csak egy közös van nektek?
-
Brandynew
őstag
válasz
pictigjis #37321 üzenetére
Williamgrant írta, hogy Curve-vel vegyek fel pénzt, azért gondoltam.
Tehát jobban járok, ha itthon, pénzváltóban veszek USD-t, semmiképpen ne az USA-ban vegyek fel, ATM-ből?
De ugye a Revoluton lévő USD-t felár nélkül használhatom majd a kártyás vásárlások alkalmával az USA-ban?
-
Brandynew
őstag
Én az elmúlt 1,5 órában több tranzakciót is csináltam, feltöltöttem, váltottam. Mindegyik késve jelent meg, a dollár váltás csak 45 perc múlva, de a feltöltések is ugyanígy késtek, nyomuk sem volt a tranzakciók között.
Jó hír, hogy minden célba ér, minden rendben, csak az app késik, szóval nincs gáz.
-
Brandynew
őstag
Ne már, nem azonnali (már) a kártyás feltöltés?
Azt írja az Erste, hogy holnap fog teljesülni, ez mi?
-
Brandynew
őstag
válasz
Williamgrant #37308 üzenetére
Mármint vegyem meg Revoluton a dollárt, a Revolut kártyámat tegyem be Curve alá, és az USA-ban a Curve-vel vegyem ki a dollárt valamelyik ATM-ből?
A Curve esetében ez tényleg ingyenes, a Revolutnál meg nem?
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Ha Revoluton belül veszek dollárt, azt hol tudom legolcsóbban kápéban kivenni? Gondolom az USA-ban bármelyik ATM-ből 75 ezer Ft-ig ingyen, de itthon?
Köszi.
-
Brandynew
őstag
válasz
Poultier #34063 üzenetére
Nem. De ne csak arra használd, hogy egy brókertől pénz fogadsz, amit kiveszel az ATM-ből, mert a Revolut a pénzmosás vádját akarja elkerülni, és az egy elég gyanús tevékenység lenne. Ha normális bankszámlaként használod, tehát vásárolsz Revoluttal, használod a funkcióit, akkor semmi gondod nem lesz.
-
Brandynew
őstag
-
Brandynew
őstag
Ahogy írták, van állandó virtuális és van egyszer használatos. Sokan (én is) csinálják, hogy a fizikai kártyájuk nincs is náluk, és a virtuális van beregisztrálva Google Pay-be. Biztonságosabb, mert a fizikai kártyádat elhagyhatod, ellophatják, a virtuálisat nem, max. a mobillal együtt, de az jó esetben le van védve és formatálható is távolról (Google Find).
-
Brandynew
őstag
válasz
Peter.70 #33856 üzenetére
Szia,
Nekem 8 millió Ft volt a plafon. Előtte kértem a supporttól egy ellenőrzést magamra, az idő alatt csak korlátozottan volt használható az app, be kellett küldjek azt hiszem, számlakivonatot és kb. 1 munkanap alatt megvolt a dolog, jött az üzenet, hogy mindent rendben találtak. Aztán már utaltam is.
-
Brandynew
őstag
válasz
s7evcsenko #33848 üzenetére
Meg kell rendelned a fizikai kártyát, annak kb. 2 ezer Ft a postaköltsége és 3x kell vásárolnod min. 1000-1000 Ft összegben.
-
Brandynew
őstag
válasz
s7evcsenko #33845 üzenetére
Szia,
Igen, ez a működési mechanizmus.
-
Brandynew
őstag
válasz
MadMancs #33826 üzenetére
Amint megkapod a kártyádat, fogod tudni aktiválni az appban, NEM kell chippel aktiválni.
Aki azt állítja, hogy neki kellett, az nem aktiválta előtte az appban és nem engedélyezte a paypass fizetést, vagy ki se próbálta, hogy megy-e. Én kipróbáltam, tehát tudom, hogy nem kell chippel aktiválni. A chipes aktiválós szöveg azért van odaírva az appba, mert aki csak most ismerkedik a Revoluttal, annak könnyebb azt írni, hogy csináld azt a kártyáddal az aktiváláshoz, amit csináltál már korábban, más kártyával is.
How do I activate a card?
https://www.revolut.com/en-SG/help/making-payments/getting-a-card/how-do-i-activate-a-card
You can activate your physical Revolut card as soon as it arrives through the mail by going to the 'Cards' tab of the app and entering your 16 digit card number.
For your own safety, contactless and online payments of your physical card are only enabled after you activate the card. You can also manually enable them via the 'Security settings' within the 'Cards' section of the app.
-
Brandynew
őstag
Márpedig nem kell chippel aktiválni a kártyát, simán lehet aktiválni az appból. Írhatja bárki, hogy nem lehet, de csak nem vagyok fogyatékos, tudom, hogy mit csináltam. Amikor megjött az új kártyám, ki sem bontottam, csak rányomtam az appban az aktiválásra, és már tudtam vele neten és PayPass-szal is fizetni. Tehát nem, nem kell bedugni a kártyát sehová az aktiváláshoz, simán meg lehet csinálni az appból. Ugyanazt csinálja a "chipes aktiválás", mint amit te is meg tudsz tenni az appban.
-
Brandynew
őstag
válasz
thedivision2 #33704 üzenetére
Sajnos mindenképpen kell, és biztos, hogy fel van tüntetve, hogy mit kell beírni a közleménybe. Annyit tudsz csinálni, hogy megnyugtatod, nem fog elveszni a pénze, előbb-utóbb vissza fog érkezni a számlájára.
-
Brandynew
őstag
válasz
thedivision2 #33701 üzenetére
Nemcsak, hogy oda van írva, de direkt élénk pirossal ki is van emelve.
-
Brandynew
őstag
válasz
thedivision2 #33699 üzenetére
A Revolut nem ad mindenkinek privát bankszámlaszámot, hanem gyűjtőszámlára lehet utalni, a közleményben megadott egyedi azonosító alapján könyveli el az összeget a Revolut. Az nem szerencsés, ha nem adta meg az azonosítót.
Legjobb bankkártyával feltölteni az egyenleget, az sima kártyás vásárlásnak minősül (tehát átutalási díj sem lesz), és azonnali.
-
Brandynew
őstag
válasz
Tom1939 #33692 üzenetére
Szia!
A Revolutra tehetsz pénzt bankkártyával is, az azonnali. Átváltani is azonnal tudod, viszont ha bankszámlára utalnád ki, az 2 nap, mivel külföldi számláról utalja magyar számlára is.
Utazásokra mindenképp érdemes megtartani, hiszen nincs még egy olyan szolgáltató, amely jutalék nélkül, kvázi középárfolyamon vált. Hitelkártyát nem éri meg külföldön használni, mert nagyon rossz árfolyamon váltanak, rosszabban, mint régebben, amikor még a kártykibocsátó (MasterCard/Visa) váltott.
-
Brandynew
őstag
válasz
Digitalpimp #33554 üzenetére
Hasonló valakijéhez a kártyaszámod vagy nem a Uniból hívtak, hanem valami átverés lett volna, remélem, nem adtál meg neki semmi adatot.
-
Brandynew
őstag
válasz
paolinho #33546 üzenetére
Most épp a Visa fizet nekik többet. Nem sok jelentősége van, nálam mindig van kétféle, előfordulhat, főleg külföldön, hogy valahol nem működik az egyik fajta, főleg repülőn, jegyautomatákban találkoztam ezzel a jelenséggel. Nekem van minden, ERSTE dombor, ERSTE credit, Revolut, Curve, Vivid, Monese, Wise, Bunq (valamelyik MC, valamelyik Visa), így soha nem fordulhat elő, hogy valami fura helyen ne fogadnák el az egyik kártyámat se.
-
Brandynew
őstag
válasz
Grundez88 #33503 üzenetére
Ennek nincs köze a Revoluthoz. Én évek óta mobillal fizetek, Revolut van alá betéve elsődlegesen, és soha nem tapasztaltam még hibát, rezzenéstelen arccal fizetem ki a boltban a kiflit vagy a 14 Ft-os zacskót is, nem használok kp-t.
Ha nálam nincs hiba, akkor nálad is csak egyedi dolgok miatt lehet, amelyek függetlenek a Revoluttól.
A mobilodhoz, a használt fizetési apphoz van köze a hibának, amit tapasztaltál vagy ha kártyával fizettél, akkor túl közel volt egy másik kártya is stb. Ez az elektronikus fizetés problémaköre, nem Revolut specifikus a dolog.
-
Brandynew
őstag
Revolutnál vajon nincs olyan, mint Vividnél, hogyha X összeg (Vividnél min. 200 EUR) parkol a számládon, akkor felajánlja az ingyen postázást?
-
Brandynew
őstag
válasz
Somatom #33162 üzenetére
Nincs olyan, hogy "csak úgy", van egy felhasználási szerződés, amit ha megszegsz, nem használhatod tovább a szolgáltatást. Persze, persze, te aztán biztosan nem szegted be, biztosan minden szükséges iratot úgy és akkor nyújtottál be, amit kellett. Érdekes, hogy mindig ezeknek a kötözködő embereknek vannak különféle problémáik az életben.
-
Brandynew
őstag
A Revolut ugyanolyan bank, mint bármely másik, ugyanúgy van betétbiztosítás és minden, ami ezzel jár, 16 milliós ügyfélbázissal rendelkezik.
Csak úgy nem mondják fel senkivel a szerződést, még akkor sem, ha van, aki ezt szeretné hinni. Azok szidják a Revolutot, akik szerint "régen minden jobb volt", "miért csak mobilos felülete van", "miért akar tőlem a Revolut mindenféle adatokat", "én aztán tényleg átlátom a digitális világ működését".
Aki értelmes, van kellő digitális írástudás képessége, nem csak nyomkodja össze-vissza és mindent úgy csinál, ahogy kell, annak soha nincs problémája a bankkal.
Tudom, tudom, te aztán mindent jól csináltál, és a csúnya gonosz Revolut a hibás, aki törölte a kisembert.
Sokkal esélyesebb, hogy egy középkorú, idősebb férfi vagy, akinek nem áll rá az agya az új dolgokra, ezért szid mindent, ami mozog.
-
-
Brandynew
őstag
válasz
UberMutant #32516 üzenetére
Nem vágom, mert más adatokat is meg kellett adni, egyedül az e-mail-cím nem volt kötelező adatmező.
-
Brandynew
őstag
válasz
UberMutant #32509 üzenetére
Tuti biztos, hogy nem írtál el valamit, akár extra szóköz valamelyik adatmezőben vagy vezetéknév helyett keresztnevet és hasonlók?
-
Brandynew
őstag
Mari néninek a mobilján futó appba kell beirnia az összeget, meg kell nyomja rajta az entert, majd a megjelenő QR-kódot kell leolvasnod a fizetéshez. Egyel fejlettebb megoldás, ha NFC is van Mari néni mobiljában és csak hozzá kell érintened a sajátodat vagy a bankkártyádat.
Nem kell neki terminált bérelnie és neked sem kell laptopot magaddal vinned.
-
Brandynew
őstag
válasz
zsamiatt #31878 üzenetére
A nagy áruházakat rendszeresen ellenőrzik és időről időre van is termékvisszahívás, a növényeket szabványok szerint, ellenőrzött körülmények között termelik a beszállítók, ellenben azt jóformán egyáltalán nem ellenőrzik, hogy Mari néni aznapi málnatermésén, amit kirak a piacon az asztalra, mennyi klórpirifosz van, amit előző nap kilocsolt a kertben a krumplibogarakra. Láttam én már "őstermelőt" glialkázni a borsó körül.
-
Brandynew
őstag
válasz
Somatom #31872 üzenetére
Értem én, és inkorrektnek tartom, ilyen embernél nem vásárolok. Mondjuk ez a piacozós csürhe eleve egy lehúzós bagázs a méregdrága, ellenőrizetlenül szénné vegyszerezett növényeikkel. Egy Lidlben legalább tudod, hogy nincs határérték felett vegyszerezett növény a polcon, és sokkal olcsóbban megkapod a jobb minőséget. És nem feketézik el a pénzemet.
-
Brandynew
őstag
válasz
Somatom #31832 üzenetére
Pontosabban az kerül neki többe, ha nem fogad el kártyát, hiszen olyankor elveszíti a vásárlóinak egy részét (pl. engem). Sőt, ha valakinél csak 1000 Ft kp van, akkor csak 1000 Ft-ért fog vásárolni nála, ha nem fogad el kártyát. Nagyon együgyű gondolkodásmód 2021-ben, hogy "pénzbe kerül a kártyaelfogadás". Örüljön neki, hogy tudja biztosítani a vásárlói számára.
-
Brandynew
őstag
válasz
Somatom #31828 üzenetére
Megértem a nézőpontodat, de vagyunk, akik másként látjuk. A bankkártyás és elektronikus fizetés jó, mert egyszerű, biztonságos, átlátható, fehéríti a gazdaságot stb. A bank nem kér irreálisan magas jutalékot azért, hogy az infrastruktúráján keresztül biztosítsa a kártyás fizetés lehetőségét a vásárlóinak, ráadásul ingyenes alternatívái is vannak az elektronikus fizetés elfogadásának. Ha a készpénzt támogatod, közvetve a feketegazdaságot is támogatod, azt hogy valaki fizessen adót, valaki ne.
-
Brandynew
őstag
válasz
Williamgrant #31820 üzenetére
Ismerem a törvényt, de sokan csinálják, tényleg jelenteni kell.
-
Brandynew
őstag
válasz
Somatom #31817 üzenetére
Olyan buta emberek vannak. Nem értik meg, hogy sokan a fillérb*szásuk miatt nem vásárolnak náluk. Itt van a munkahelyem mellett a kisbolt, azóta nem járok hozzájuk, hogy még 2 éve bevezették, hogy csak 1000 Ft felett van kártyás fizetés. Piacon se fizetek olyannál, aki a készpénzt részesíti előnyben.
-
Brandynew
őstag
Én is Revolut széfben tartok jelentősebb megtakarítást. Nem fog elveszni egyszeriben, abból igencsak nagy botrány lenne. Nem tartom reálisnak, hogy egyszeriben több száz millió ember sok-sok milliárd forintnyi vagyonát büntetlenül lenyúlja egy cég. Fizikálisan létező, nagy bankoknál van az összeg, a bank sem engedné hirtelen kiutaltatni minden ügyfél pénzét.
-
Brandynew
őstag
válasz
hedgehog #31023 üzenetére
Elolvastam, tényleg jól működik, más kérdés, hogy én biztosan nem kötöttem volna biztosítást egy 105 ezer Ft-os mobilra. Nekem volt vagy egy tucat mobilom, egy volt csak, ami elromlott. Oké, most spóroltál 13 ezer Ft-ot, de ha mindegyik mobilra kötsz biztosítást, amit megveszel az életedben (évi 19 ezer Ft-ért), akkor mondjuk egy 10-15 éves távlatban valószerűtlennek tartom, hogy pluszban jössz majd ki. Én már 250-300 ezer Ft körüli összeget buktam volna az elmúlt ~15 év során, ha mindig kötöttem volna éves biztosítást.
-
Brandynew
őstag
Nálam már 10 ezer Ft-ot ad a Revolut a meghívásokért (nekem is és annak is, akit meghívok).
-
Brandynew
őstag
-
Brandynew
őstag
válasz
adriankoooo #28026 üzenetére
Hoppá, és ez hol, Magyarország?
-
-
Brandynew
őstag
Kicsit off, de hasznos: a full ingyenes magyar Recash hozzárendelhető Revoluthoz, bizonyos üzletekben pénzvisszafizetést ad, továbbra is a Revoluttal fizetsz, akitől megkapja az infót, hogy fizettél-e a listájában lévő üzletben. Sok nagy üzlet nincs benne, de pl. Zing Burgernél 16%, Woltnál 4%, Praktikernél 4% visszatérítés jár, megkapod a Recash accountodra és simán átrakod Revolutra a lóvét.
Esetleg tud még valaki hasonlót szolgáltatókat, amelyek pénzvisszatérítést adnak vagy együttműködnek a Revoluttal?
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- Asus Rog Thor II 1000W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- Enermax Revolution 1000W Gold Moduláris Tápegység
- ASUS ROG STRIX 750W GOLD Moduláris Tápegység
- ASUS TUF Gaming 1200W Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 2x 12VHPWR
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest