Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt
A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Most nyitottam Revolut számlát, ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem.
1. Tényleg nincs semmilyen rejtett költség, ha a standard, ingyenes csomagban vagyok? Szóval tényleg tudok bármilyen külföldi számlára utalni ingyen, nincs számlavezetési díj, kártyadíj stb.?
2. Külföldről (Szerbia) küldene nekem valaki egy nagyobb összeget (milliós tétel), ennek ugye van egy jó adag kezelési költsége, amit a küldő fél fizet, ha magyar számlára utal. Még nem teljesen látom át, esetleg itt van valami olyan lehetőség, hogy megadok neki egy Revolutos szerb számlát, amire sokkal olcsóbban tudna átutalni? Az illetőnek nincs Revolutja, és egy öreg szerb csóka, nem is lesz neki.
2. Ha lejár a kiküldött kártyám, a másodikért sem kell fizetnem (a szállítási díjon felül)?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
Ez a Revolut egy zseniális találmány, komolyan sajnálom azokat, akik nem tudnak róla, és nem használják.
-
Brandynew
őstag
válasz szabi__memo #3803 üzenetére
Azokat valamilyen szinten sajnálom, mert azt jelenti, hogy nem járnak külföldön soha, nincsenek megtakarítási ambícióik, nem vásárolnak neten keresztül. Mondjuk ez a kisnyugdíjas réteg lehet.
-
Brandynew
őstag
Utánaolvastam, appban azért nem tudod megváltoztatni a PIN-t, mert egy eszköznek fizikálisan is rögzítenie kell a PIN-t a kártyán, ehhez kell az ATM. Azt írják, hogy ezekben az országokban nem lehet az ATM-ekben PIN-t cserélni: Belgium, Luxembourg, Austria, Germany, The Netherlands, Finland, and France
Tehát Magyarországon működnie kellene, próbálj ki minden ATM-et, ami az utadba kerül, jobb ötletem nincs. Vagy igényelj másik kártyát.
-
Brandynew
őstag
válasz ajven96 #3824 üzenetére
Bár ennek így már nincs köze a Revoluthoz, mert a Google Pay appról van szó, de a Google azt mondja, ezekben az esetekben nem megy:
Developer channelen vagy.
Használsz valamilyen rendszer customizer appot.
Samsung MyKnox-ot használsz.
Unlocked bootloader.Ajánlok egy gyári resetet.
-
-
Brandynew
őstag
@hedgehog: Az imént kipróbáltam a chaten, és azt mondta, hogy utólag már nem jár vissza a szállítási díj, hiába adok meg promo kódot.
Azt is megkérdeztem, hogy mi van akkor, ha félek felrakni egy csomó pénzt, mert többeket tiltottak, és igazolniuk kellett a pénz eredetét. Erre azt válaszolta, hogy nem tudja, hogy pontosan hogy működik a rendszer, mi alapján kér igazolást, mert egy automatika dolgozik mögötte. Kérdeztem, hogy nem igazolhatnám-e még az előtt a pénz eredetét, hogy tiltanának. Azt mondta, hogy nem, de arra sokkal nagyobb az esély, hogy soha nem fognak igazolást kérni, mint arra, hogy belefutok ebbe.
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz szabi__memo #4045 üzenetére
Hagyományos bankban talán komolyabb azonosításnak vagy alávetve.
-
Brandynew
őstag
válasz szabi__memo #4049 üzenetére
Nem lehet, hogy a bankok olyan nyilvántartásban is ellenőrizni tudják az ügyfelet, amihez a Revolut nem fér hozzá?
-
Brandynew
őstag
válasz Lizingrider #4198 üzenetére
Jó lenne megfejteni, mi alapján csinálták.
Leírod a "paramétereidet"? Melyik ország, melyik bank, hány éves vagy, milyen állampolgár stb.
Illetve még arra is gondoltam, hogy esetleg közrejátszhat az, ha valakinek rootolt telefonja van... passz.
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Van olyan "filléres" okosóra, amellyel megoldható a Revolutos NFC-s fizetés mondjuk Gpay-jel? Néztem pl. a Xiaomi Mi Band 3-at, de annak az NFC-je csak Kínában működik.
-
Brandynew
őstag
Hát ez a Revolut eddig sokkal inkább bejött, mint a Curve. Azt már csak azért használom, mert mindenki, aki a meghívó kódomon keresztül regisztrál, automatikusan kap 1800 Ft-ot, velem egyetemben. De maga a mobilapp és a funkciói elég silányak. Revoluton meg már tudok bitcoint váltani
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz MasterMark #4594 üzenetére
Mi az, amit a Curve tud, de a Revolut nem?
-
Brandynew
őstag
válasz MasterMark #4596 üzenetére
Ahaaa, most utánaolvastam, így már világos. Igazság szerint nem jött még meg a bankkártyám, nem kezdtem még el használni.
-
Brandynew
őstag
"Ahogy a Paypalnak, úgy a Revolut-nak se szeretnék bankkártya adatokat megadni direktben, mert ha feltörik őket, viszik a kártyaadatokat is."
Nem tudják feltörni, ez nem így működik. Amikor te azt olvasod vagy hallod valakitől, hogy "feltörték fészbúkom", akkor nem ténylegesen törték fel, az csak a 90-es évek hackeres filmjeiben van. A felhasználó ilyenkor maga adja ki a jelszavát, mert figyelmetlen. Pl. kamu oldalra lép be, közös használatú gépen lép be, egyszerűen kitalálható jelszót ad meg, extrémebb esetekben nem, vagy nem túl hatékony védelmi szoftvert használ, nem frissíti rendszeresen az operációs rendszerét, kétes forrásból telepít szoftvereket, és így helyet ad valamilyen keyloggernek, ami naplózza a jelszavait.
Azok gondolják úgy, hogy fel lehet csak úgy törni banki szervereket, akik kevésbé járatosak az informatikában, emiatt kevésbé látják át a dolgok működését. Egyrészt a PayPal vagy Revolut adatbázisát feltörni a hasonló iparági szabványok miatt pont olyan lehetetlen, mint az OTP, Erste, K&H adatbázisát feltörni. Aztán ha fel is törik, nem mennek vele semmire, mert olyan magas fokú titkosítással vannak eltárolva az érzékeny adatok, hogy évszázadokba telne visszafejteni.
Meg lehet figyelni, hogy azokban az országokban elterjedtebbek az online pénzügyi megoldások, ahol az emberek nagyobbfokú digitális kompetenciákkal rendelkeznek. Mari nénit a faluban soha az életben nem tudnád meggyőzni, hogy megadja a kártyaadatait valamelyik webes szolgáltatónál, mert nem látja át a folyamatot, és meg lenne róla győződve, hogy egyenesen az anyja garázsában ülő hacker Janinak, esetleg a kínaiaknak adja oda a kártyaadatait.
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Valaki kereskedik aktívan valutákkal Revolutban? Ha igen, rámírna? Lenne pár kérdésem
-
-
Brandynew
őstag
A zárolás és a levonás nem ugyanaz. Vannak szolgáltatók, amelyek zárolják az összeget, nem vonják le egyből. Pl. az ERSTE a lakáshitel-törlesztőt is csak zárolja a havi törlesztési határidő előtt pár nappal, hogy ne tudd elkölteni. Az értelme ennek talán csak annyi, hogyha valamiért nem stimmel az összeg, akkor reklamálhatsz, és elég feloldaniuk a zárolást, nem kell visszautalniuk a különbözetet. De amúgy az ERSTE a zárolt összeget is kivonja az elérhető egyenlegből. A hétvégi vásárlásokat, átutalásokat nem szeretem, mert azok csak hétfőn vonódnak ki az elérhető egyenlegből. Nem tudom, hogy az azonnali átutalás bevezetése ezekre is hatással lesz-e, vagy az tényleg csak a konkrét átutalásra vonatkozik. Valaki tudja?
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz predakon #6092 üzenetére
Nemcsak, hogy nem hallottak róla, hanem képtelenség velük megértetni, hogy ez nem hitelkártya, nem átverés, nem kerül nekik pénzbe. Sablon válaszok, hogy "nincs ingyen ebéd", "nem adom el az adataimat", "nem kell hitelkártya", "csak aztán nehogy megjárd", "egy újabb Quaestor".
A válaszokból látszik, hogy egyáltalán nem értik, hogy miről van szó. Nem is pénzügyi ismeretek hiányának tudom ezt be, hanem a csőlátásnak, butaságnak.
Ugyanez az oka annak is, hogy a (magyar) emberek többsége készpénzzel fizet mindenhol és még mindig a postára járnak a sárga csekkekkel. Nem tudom, hogy mondjuk a svédeknél, ahol nemsokára megszűnik a készpénz, mitől ennyivel másabb a helyzet. Jobb oktatás? Jobb gének? Végül is a vikingek csak a szép, egészséges nőket rabolták el, a gyengéket meg kivetették maguk közül
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz TigerDzsó #6157 üzenetére
Akinek ez az első munkahelye és még egy éve sem dolgozik, az ne Revoluttal kezdje az életét
Amúgy nem jókedvükben kérnek igazolást egyes esetekben, hanem a felügyelőszervek utasítására.
Nekünk is jó, hogy így biztosítva van az, hogy ne tiltsák be a szolgáltatást.
[ Szerkesztve ]
-
-
Brandynew
őstag
válasz Serpiko #6360 üzenetére
Nem értem, hogy miért foglalkozik valaki 2019-ben számlákkal. Rendszeres automatikus átutalási megbízás, csoportos beszedési megbízás. Minek minden hónapban számlákat olvasgatni és pénzeket utalgatni ennek-annak? Van elég dolog az életben, amivel foglalkozni kell, ez nem az Rosszul lennék, ha megint elkezdenék számlákat kapni és figyelgetnem kéne, hogy le ne csússzam a fizetési határidőt, pötyögjem be az összeget stb. 10 éve még jó móka volt, de ma már teljesen felesleges az egész számlafizetés intézménye. Amivel tartozol a szolgáltatóknak, az automatikusan megy a béredből a megfelelő helyre és kész.
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz aujjobba #6386 üzenetére
Na most már tényleg érdekel, nem gondoltam, hogy ennyien fizetgetnek csekkeket hónapról hónapra. Te pl. miért fizetgetsz manuálisan csekkeket? Egyáltalán miért kérsz számlát? Szereted csinálni? Nem bántásból, de tényleg érdekel, hogy amikor tucatnyi modern, ingyenes megoldás van arra, hogy ne kelljen a számlákon stresszelned, akkor miért olvasgatod be a sárga csekket továbbra is, illetve miért kérsz borítékban, papíron, postával csekket.
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz hedgehog #6394 üzenetére
Ezt így értem is. Nekem kizáró ok egy banknál, ha nincs olyan számlacsomagja, amiben ingyenes a csoportos beszedés és rendszeres átutalási megbízás. Ha valahol megszűnik ez a csomag, és nem jön helyette más, akkor bankot váltok. az ERSTE-nél most jól elvagyok Kolléga Plusz csomaggal, remélem, jó sokáig így is marad Na meg ugye a Revolut nagyon jó megoldás ingyenes rendszeres átutalásra.
-
Brandynew
őstag
Jó, de ez most tudod, hogy olyan dolog, hogy veled 99,99%-ban soha nem fog előfordulni. Persze lehet, hogy mindenki ismer valakit, aki ismer valakit, akivel előfordult, de nagyon kicsi a valószínűsége. Amit linkeltél cikket a négymilliárd Ft-os számláról, valószínűleg pont azért fordulhatott elő, mert papír alapon kapta meg a csekket az illető, egy webes felület, Díjnet stb. valószínűleg ezt kiszűrte volna. Nekem be van állítva a csoportos beszedéseknél egy szűk limit (pl. a vízre általában havonta 5 ezer Ft-ot fizetek, és 6-nál még soha nem volt több, ezért 8 ezer Ft a limit), így esély sincs arra, hogy komolyabb gond legyen. Ha 50 évente egyszer ezer Ft-tal téved a szolgáltató, az egyáltalán nem érdekel. Egyébként e-mailben megkapom beszedés előtt az aktuális összeget mindenről, arra rá szoktam nézni, de inkább csak azért, mert úgy a leggyorsabb olvasottnak jelölni az e-mailt Gmailben, ha megnyitod.
A bankolás, beszedés költségéről pedig annyit, hogy én tudom, hogy mindenkinek lehetősége lenne olyan számlacsomagot használnia, aminek minimálisak a költségei (éves szinten max. 7 ezer Ft, és ebben a számlavezetés, kártyadíj is benne van), tehát én csak legyintek, amikor valaki a magas banki költségekre panaszkodik. Az a 7 ezer Ft pedig az az összeg, aminél én jóval többre értékelem azt a felszabaduló időt, amit azzal szerzek, hogy soha, semmilyen számlát nem kell manuálisan befizetnem.
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz aujjobba #6396 üzenetére
A nyugdíjasok esete mondjuk más, mert a legtöbben szórakozásból járnak postára és gyógyszertárba. Ezt onnan tudom, mert hallottam őket erről beszélgetni Ez nem is baj, kell nekik a közösségi program (bár biztosan lehetne értelmesebb programot is kitalálni). Egy dolgozó ember, család mellett viszont érhetetlen, ha csekkek befizetésével tölti az idejét. Legalábbis számomra érthetetlen.
Én mondjuk a teljes digitalizáció és a készpénzmentes társadalom híve vagyok, mert a gazdaság sokkal olcsóbban és hatékonyabban tudna működni, ha eltűnnének azok a dolgok és szokások, amelyek még évezredekkel ezelőtt alakultak ki. Svédország a követendő példa a szememben.
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz cyberkecsi #6402 üzenetére
Igen, most a pult másik oldalán álló dolgozókra nem gondoltam Ők nyilván nem szeretik a nyugdíjasoknak ezt a hobbiját.
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz simson51 #6416 üzenetére
Akkor simán lehet, hogy már van jobb, mondjuk nekem se lenne 7 ezer, ha nem dombornyomott kártyát kértem volna (van olyan légitársaság, ahol csak azt fogadják el a fedélzeten, meg elég jó utasbiztosítás jár hozzá). Megkérdezhetem, hogy melyik bank, melyik számlacsomagjában vagy?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- PlayStation 5 / PlayStation 4 Fat/Slim/Pro HDMI IC / csatlakozó szerviz, garanciával, üzletből!
- XBOX Series S/X/One/S/X/360 konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül
- XBOX Series/One/S/X/360 konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül
- PlayStation 4/Slim/Pro konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül!!
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest