- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- antikomcsi: Celebtanya - Farm VIP V.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bevezetés a wokok világába
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Pant* rant
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Armagedown #20 üzenetére
Az édességfüggőség a cukorral jön össze, a cukor meg a kávé, meg a kábítószerek mind más hatással vannak a szervezetre.
A kávénak a koffeintartalma miatt okozhat pár napos vagy hetes elvonási tüneteket, de senki nem hal bele. A cukormegvonásnál is van némi elvonási tünet, vágyódsz utána, de pár nap alatt elmúlik. Meg lehet kissé morcos leszel, és ennyi, utána szignifikánsan javul az életminőség.
A kábszi már más tészta, ott már együttes tünetek és problémák vannak.
A képernyőbámulás meg leginkább szokás, de nem leszel tőle beteg, maximum annyi baj ér, hogy rengeteg időd pocsékba megy a görgetéssel. -
válasz
Armagedown #20 üzenetére
A fizikai könnyű drogokról könnyebb a leszokás, mint a szellemi drogokról. Ezért lehet gyorsan vallásra, hitre átváltani.
-
Alusky
senior tag
válasz
Armagedown #16 üzenetére
Ez még egész tűrhető. Sőt néhány helyen még művészetnek is elfogadnák.
A Reels meg a Short dobál fel néha olyan videókat, hogy lezsibbad az agyam tőle. Értem mi van rajta, de mégse. Néhány napja egy dugattyús szerkezetbe mászott be többféle kreatúra, majd ahogy szűkült a hely kijöttek belőle, fail felirattal. Aztán a végén az a faág alakú emberke megtámasztotta ezt a dugattyút erőből és ő nyert, de amikor kijött a gépből egy az uszonyain tornacipőket viselő cápának odacsípte a farokuszonyát a dugattyú és felkiáltott, hülye grimaszokat vágva és a fejét csóválva.
És ez még mindig csak egy light brainrot.
Mivel nem volt benne se vér, se erőszak, ez valami gyerekeknek készült agyfossáválás akarna lenni.Ha jobban belegondolunk a Teletabik annak idején nem ugyanilyen szemét volt? Pedig lassan 30 éves. Szerintem nem a Tiktok és nem az AI hozta el ezt az agyhalált, már évtizedekkel korábban eljött, ezek csak leegyszerűsítették. Biztosan emlékeztek már régen is tele voltak a mesecsatornák folyamatosan visítozó idióta színes rajzfilmfigurákkal akik mindig csak idegbeteg módon tudtak viselkedni. Ez már akkor elkezdődött, csak nem AI generálta és nem a Tiktokon jelent meg.
Az emberiség feltalálta hogyan lehet drogozni az agyat drog nélkül. A túlzott stimuláció ilyen videós szarokkal. Okoz akkora kárt, mintha a gyerek vagy akár felnőtt tolná az anyagot. -
Apollyon
Korrektor
Részben egyetértek, hogy itt a random képgenerálás nem 1st world problem, és emiatt nem kéne senkit vegzálni egy úgymond IT fórumon.
A klímaváltozás viszont gáz, de ha már mindenki is azonnal abbahagyná a szennyezést, pazarlást stb., már akkor is visszafordíthatatlan lenne az, ami a következő évtizedekben bekövetkezik.
Ez persze nem azt jelenti, hogy most már úgyis mindegy és tenni kell rá magasról. Ami biztosan várható, hogy rengeteg növényi faj kipusztul, és még a mi életünkben eljön az, hogy elmegyünk a boltba, és nem lesz az a kaja ami kell, mert már nem lehet belőle eleget termelni.
Áramszünetek tömkelege, mert a hálózat nem bírja kiszolgálni, hogy mindenki egyszerre nyomatja a klímát stb. stb.Persze mindenkinek csak addig nagy a szája, amíg őt nem érintik hátrányosan a körülmények.
-
Armagedown
őstag
Próbáltam én is brainrot képet generálni 🤣
-
Alusky
senior tag
Két napja háromnegyed órát járattam a kocsiban a klímát maxon, mert vártam egy ismerőst a buszpályaudvaron, lekéste a csatlakozást. Persze ki is szállhattam volna egy fa alá az árnyékba, de aztán elengedtem a dolgot.
Forgalmas útszakasz nem is lehetett hallani, hogy jár a motor a közlekedés zajától. Különben biztos odajött volna valami ökoterrorista, hogy kapcsoljam le. Én meg elmentem volna egy utcával odébb és ott járattam volna tovább.
Sperma vagyok? Az, ahogy mindenki más is.Felesleges vagy nem, mindig lesz aki hisztizik rajta, mindig lesz aki nem. Ennyi erővel az autós topik lakóit is verjük meg, mert hétvégente kiviszik egy körre az MX-5-öt fél napra. Ez mennyivel másabb, mint anyuka a hathengeres dízel BMW-vel az oviba. Fel kéne már ébredni, hogy az emberek 99%-a pazarol és két lábbal tapossa a földet, akármit is hisz magáról. Akkor meg már éljen legalább.
A gyerekeitek, unokáitok mindenhogy rá fognak b.szni akármit csináltok, de nem a klímaváltozás lesz a legnagyobb bajuk elnézve az egyre agyhalottabb embereket, a Tiktok butulást, a politikát stb. Majd úgy 10. helyen a listán érdekelni fogja őket, lesz épp elég más bajuk.
Ja... A Tiktok energiaigénye? A rengeteg telefon amit tölteni kell, mert lemerült a Tiktok nézése miatt? Irgalmatlan mennyiségű idióta YT és Facebook kontent mi energiát megeszik. Ilyen a világ... Nem kellett volna sem szaporodni, sem internetet a tömeg kezébe adni. -
Nem igazán értem a hozzászólások nagy részét. Most komolyan ezért a képért (vagy a másik tucatért) kéne a srácot ledorongolni? Biztos ez fogja pusztulásba vinni a világot...
Kíváncsi lennék a hozzászólók, hány felesleges, energia pazarló tevékenységet végeznek naponta. Csak megsúgom halkan, hogy ilyen alapon a számítógépes játékosok milliói is a pokol tüzén fognak elégni, hisz gyakorlati értelemben totálisan felesleges dolgot művelnek, aminek óriási erőforrás és energia pazarlás az ára. Ha bekocogsz a munkahelyedre a kéttonnás suvoddal, vagy akár csak megiszol egy kólát, vagy energia italt, azzal minimum annyit ártasz mind ez a srác a képével...... -
válasz
Armagedown #12 üzenetére
A víz nyilván nem vész el. Akkor sem, ha párologtatással hűtenek.
De ettől még az édesvíz készlet folyamatosan fogy. Amit nem vagy csak nagyon lassan termel vissza a természet.A másik oldalról tekintve a dolgot. Valóban sok olyan kép készül aminek a megszületése teljesen értelmetlen.
Sokszor a mélyebb válaszok is teljesen értelmetlenek. Nem adnak több és/vagy pontosabb információt. Csak a szöveg mérete növekszik üres fecsegéssel.De lehet, hogy mégis ez a fajta képgyártás mégiscsak kevesebb környezeti terhelést jelent mint egy rajzpapír és a rajzeszközök használata.
-
Viktor77
titán
Az mekkora, hogy olvasom ezt a topicot, átnyomok FB-ra, görgetek kicsit, szembejön ez a hír: [link].
(Nem olvasok semmilyen szinten HVG-t.) -
consono
nagyúr
válasz
szabonagyur #7 üzenetére
Én a képgenerálást régen elengedtem. Nyilván van energia felhasználása, de a nagyobb fogyasztó inkább a tréningezés, na az bődületes energiát elvisz...
-
-
consono
nagyúr
válasz
szabonagyur #5 üzenetére
De biztosan nem kilowattok.
-
consono
nagyúr
Ezzel szemben: “People are often curious about how much energy a ChatGPT query uses; the average query uses about 0.34 watt-hours, about what an oven would use in a little over one second, or a high-efficiency lightbulb would use in a couple of minutes,”
Persze nyilván van apró betű is...
-
Tökjó ilyenekre kilowattokat égetni
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest