- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
pictigjis
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
én meg leírtam, hogy például mit mondhat erre a revolut
de akkor a saját példámnál maradva: az otp a tévében is reklámozott pénzküldő megoldása miatt majd megüti a bokáját, mert nem csengetnek utána tranzakciós illetéket?
nagyon mereven próbálsz kapaszkodni valamibe teljesen feleslegesen
-
pictigjis
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
az átutalás az átutalás, a pénzküldés meg nem az. ugyanúgy, ahogy például bankkártyára pénzküldés is létezik, és arra sem vonatkozik a tranzakciós illeték
mellesleg biztos lehetsz benne, hogy a magyarországi fióktelep indulása miatt az összes ilyen dolgot részletesen átrágták
-
axioma
veterán
válasz
4Grider
üzenetére
mondjuk nem egy nagy kaland utalas nelkul utalni (kozos zseb, egyik berak, masik kivesz...), es ezt me'g eszukbe se jutott szabalyozni a magyar rogvalosavban, ahol olyan alapveteseket felteteleznek ami sose volt igaz (pl arrol nyilatkoztatnak hogy sajat nevedben jarsz el... kozben a csaladeban, idonkent kifejezetten a paromeban, de azert eroltetik a szabvanyszovegeket, nyilvan kozerthetetlen bikkfanyelven)
picitgjis: csak a sajat szamlak kozott nincs tr.ado, bankon belul masnak siman van mindenkinek, csak nem feltetlen haritjak at
-
teptep
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
És egy olyan verzió, hogy a Revolut megfizeti az illetéket, de az ügyfeleknek "ideiglenesen" elengedi?
-
-
-
Moleman
addikt
-
válasz
4Grider
üzenetére
eléggé be biztosítják magukat!
tegnap mikor regeltem kérte az adó azonosító számomat is(addig tovább sem engedett) nem volt elég neki a személyi 2oldala, meg a szelfi kép, ezen meg is lepődtem mert sehol nem olvastam még ilyet hogy adószámot is megkell adni regeléskor!

-
z0d1AK
nagyúr
válasz
4Grider
üzenetére
Fals információ.
Revolutról utalva magyar számlára nem a litván számláról teljesítik, hanem magyar partnerbanknál vezetett gyűjtőszámláról (Citi bank és Erste). Nem azonnali átutalás. Az este indított átutalások következő 2 munkanapban érkeznek meg a címzetthez és ezek normál belföldi utalásként érkeznek, nem nemzetközi átutalásként. -
Oliverda
félisten
válasz
4Grider
üzenetére
A Revolut kapja meg, nem “mi”. Az pedig már az üzleti stratégián múlik, hogy ezt miképp kompenzálják. Mivel ott nem fotelszakértők okosokodnak, ezért valószínűleg nem a klasszikus banki szolgáltatások árai fognak emelkedni. A helyükben pl. kapásból fizetőssé tennem az ingyenes csomagban lévő kártyás feltöltést, ahogy az a Wise-nál a kezdetektől fogva működik.
-
g@bo
nagyúr
válasz
4Grider
üzenetére
A Szlovák bankoknak nem fáj, meg a többinek, akik a Revolut ügyfeleinek kp. igényét "kénytelenek" ingyen kielégíteni.
Gondolom nem érzékeled az ellentmondást. (OTP nek drága, másnak nem) ha jól számolom 27 db kimondottan eurós automatáról beszélünk, melyből 9 Budapesten van. [link] -
kapasz
tag
válasz
4Grider
üzenetére
Egy tranzakcióval valóban csak 100-at ad, ráadásul sokszor egy db 100-as bankjegy formájában. De ha az ingyenes 180-at akarod kivenni, azt pl. egymás utáni két tranzakcióval 90+90 összeggel érdemes, akkor biztosan nem száz euróst ad, hanem használhatóbb címleteket. Két tranzakcióval is ingyenes lesz a kivét.
-
blt-blog
junior tag
válasz
4Grider
üzenetére
"Kártyaelfogadó vagyok, ne világosíts fel arról, hogy mi a kötelezettségem..."
O az ATM-es penzfelvetelrol irt, ahol a kutya valoban nem ellenorzi, kinek a kartyajat hasznalod. Nem hiszem, hogy munkanapokon 9-17 egy ATM-ben ulnel es ott fogadnad el a kartyakat, szoval valoszinu a kartyaelfogadasi tapasztalatod ATM hasznalatnal nem relevans.
-
kw3v865
senior tag
válasz
4Grider
üzenetére
Már legalább 2 éve, szinte havi rendszerességgel veszek ki eurót OTP-s magyarországi ATM-ből, mindig kimaxolva a limitet. Eddig egyszer futottam bele abba, hogy nem volt benne 10€-s bankjegy és hibát írt ki, 50-et kiadott. Oké, hogy az a kötelezettséged, de a gyakorlatban ezt senki nem nézi (vagy ha igen, akkor azt nagy összegű vásárláskor vagy gyanús személy esetén).
-
kw3v865
senior tag
válasz
4Grider
üzenetére
A jelenlegi árfolyamnál 180 EUR az ingyenesen felvehető, mivel 75 ezer a havi limit. Az meg mindegy kinek a nevén van a kártya, én regisztráltam anyám nevére is , hogy többet tudjak kivenni ingyen (na meg a meghívási bónusz miatt), nem volt ebből problémám egyszer se, a gyakorlatban nem ellenőrzik kinek a kártyáját használod.
-
-
$atirka
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
Megnyomom a hozzáadás gombot és a kövi oldalon csak az összeget tudom beírni, más meg már nem látszik. A bankot sem mutatja, pénz hozzáadás gomb sem jelenik meg alul.
Rendszeresen használom, ilyen még nem volt.
Teló restart (S24U), cache törlés sem segített, akkor marad a reinstall, ha Nektek jó.
Köszönöm
-
pn4hvq
senior tag
válasz
4Grider
üzenetére
Erre a kérdésre ne nekem kelljen megoldást keresni, ez a Revolut problémája, nem érint a kérdés (vagyis a jelenlegi helyzetben közvetve igen), de bizonyára vannak olyanok, akik piszkálnák az appot, működését. Értem és elfogadom, hogy a Revolutnak (és a többi appnak) az az érdeke, hogy ezt megoldja helyettük a megfelelően biztonságos android rendszer.
#52493 Kasya Nyitva hagytad, tehat a te "hulyeseged"
Mivel nyáron lesz 5 éve, hogy megvettem a Poco F2 Pro-mat, és mivel odafigyelek rá, kvázi újnak néz ki, problémám nincsen vele semmilyen szinten, másik készülék, aminek nem lyukas a kijelzője (igen, ez engem zavar) nem nagyon van, így magamtól nem szándékoznék váltani. A romcsere a vásárláskor történt, azóta nem problémázott semmilyen általam használt applikáció.#52494 8 Látom, nem egy hajóban evezünk...
Mégegyszer:
erőteljesen aggályosnak tartom, hogy mindenféle előzetes jelzés nélkül "laikus" felhasználóként annyit tapasztalok, hogy nem férek hozzá a számlámhoz és a rajta lévő pénzekhez, a fiókomhoz kapcsolt junior számlához szintén, hisz ahhoz az én fiókomnak van csak hozzáférése. -
t72killer
titán
válasz
4Grider
üzenetére
inkább azt szeretném, hogy belépésnek maradjon PIN, tranzakciókhoz még egy lépcsőfok. Vagy belépéshez egyfajta ujjlenyomat, tranzakcióhoz másik ujj.
Ez a mifelénk sajnos előforduló kikapomakezedből a telefont lopások miatt érdekes (bár ezt már inkább rablásnak mondanám).
-
Kbali
nagyúr
válasz
4Grider
üzenetére
Akkor ne tapogatózzunk sötétben a témában: NAV hivatkozás a 2023-as évre vonatkozóan (pdf nyílik).

-
törölt tag
válasz
4Grider
üzenetére
A cikk szerint korábban: prepaid, azaz feltöltős bankkártya volt. (de így is elfogadták egy ideig) Aztán tiltották, közben a Revolut változott és a kártya is. Most juthattak el odáig, hogy újra engedélyezik. Viszont van még egy csavar, Apple/Google payel lehetett fizetni, ha Revolut volt mögötte akkor is.
korábban is, jegyet lehetett vásárolni a Wizz Air járataira Revolut kártyával. Sőt, valójában működött a Revolut kártyával történő fizetés is, illetve elfogadták a Google Pay és Apple Pay fizetéseket is a fedélzeten, akkor is ha mögötte Revolut kártya volt.
Több vitát is generált ez a szabályozás, legfőképpen azért, mert a Revolut kártyáira prepaid, azaz feltöltős bankkártyaként hivatkoznak, holott 2022-ben a Revolut Bank UAB lecserélte az EU-s ügyfelek korábbi (valóban prepaid) kártyáit és jelenleg már csak debit (betéti) bankkártyákat adnak ki.
A cikk szerint, nem csak a Revolut, hanem más fintech kártyáját sem fogadták el, preferálták.
#48922 SzGee
Akkor a többi bank, debit kártyáit sem szabadna ezen oknál fogva. Én úgy olvastam, fizetős kapuknál is úgy müködik, hogy levonja az összeget - akár mínuszba terhelve a debit kártyát, lefotózva, dokumentálva. Nem várnak banki engedélyre, hogy gyors legyen az áthaladás. Ha így müködik autópályán, fizetős kapuknál, levegőben sem kellene akadálya legyen. -
SzGee
aktív tag
válasz
4Grider
üzenetére
Mivel az égben tízezer méter magasan nincs térerő, ezért a terminálok csak offline módon tudnak működni, azaz nincs engedélykérés a banktól, nincs fedezetvizsgálat, nincs kártyaellenőrzés semmi
Az ilyen tranzakciók pár nap múlva egyszer csak megjelennek a számlatörténetedben
Gondolom jó párszor fordult elő, hogy lopott/fedezethiányos/egyéb kártyával próbálkoztam, amit aztán később nem tudtak terhelni.
Általában a bankok az ilyet simán rákönyvelik az ügyfél számlájára, akár negatívba is vive az egyenleget, ha van még élő számla mögötte
Ha viszont nincs, akkor az az elfogadó, azaz a Wizz veszteségeRemélem ezt a kommentemet nem törlik, mint a legutóbbi, segítő szándékkal megírt chargeback-es kommentet
-
vmarci21
tag
válasz
4Grider
üzenetére
Mondjuk a hibás teljesítés számomra az eddig leírtak alapján nem teljesen egyértelmű, mert amennyire felületesek az Aliexpess-es leírások simán lehet hogy megfelel a 8 szavas leírásnak az, amit kaptál, mégis átverve érzed magad, mert nem azt kaptad, amire számítottál hanem valami gyakorlatban használhatatlan valamit.
Persze ha tényleg nem felel meg a termék annak, ami fel volt tüntetve az adatlapján, az más eset, és ott tényleg az eladó kell állja a vissza küldés árát. Viszont ott meg ott van a kereskedőnél a lehetőség, hogy ne pénz visszafizetést, hanem cserét ajánljon fel, és ha nem élsz vele, akkor tovább is megy a dolog sima vásárlástól való elállásba, és újra tied a vissza küldés költsége.
-
alec.cs
tag
válasz
4Grider
üzenetére
@4Grider, zerodot:
Köszönöm. Így most már kezd világos lenni.Azért, még 3 apró tisztázandó:
"A vételi ár meghatározott középárfolyam mínusz a bank váltási marzsa. Ez a marzs hétköznap és hétvégén fix, tehát előre ki tudod számolni és figyelembe tudod venni."Mit lehet erről tudni?
Mennyi ez a fix (hány %, vagy fix összeg)?Akkor mindig ezzel a fix értékkel tudok +/- számolni a középárfolyamhoz képest?
"Az előző az aktuális bankközi középárfolyam, az utóbbi a vételi."
Ezt az aktuális bankközi középárfolyamot honnan veszi (valamilyen más bank, szervezet, forex, ...)?
Lehet erről valamit tudni?"Viszont ha adott árfolyamon szeretnél vásárolni, akkor a figyelő helyett érdemesebb lehet egyenesen egy limit megbízást beállítani, és akkor automatikusan megcsinálja a váltást, ha az árfolyam eléri a beállított vételi árat..."
A limit megbízásnál is a középárfolyamot veszi figyelembe? Azzal kell számolni (azt az árat kell majd a megbízásnál beírni), ha azt eléri, akkor teljesül a megbízás. Ha teljesült, akkor a középárfolyam + banki marzs lesz az árfolyam.Jól gondolom ezt?
Most már lassan minden a helyére kerül az értelmezésemben...
-
alec.cs
tag
válasz
4Grider
üzenetére
@4Grider:
Köszönöm válaszod.Egy kicsit pontosíthatnánk?
1.) Az általam írt példát véve, ennél a kiírásnál -> Vétel: EUR, 1 € = 394,52 Ft ez milyen árat jelent (bankközi középárfolyam vagy Vételi ár, amin én veszem meg)?
2.) Illetve, a grafikonnál szereplő kiírt ár -> 392,98 Ft (ez változik ahogy telik az idő) az milyen árat jelent (bankközi középárfolyam vagy Vételi ár, amin én veszem meg)?
Tehát az 1.) melyik ár, illetve a 2.) melyik ár?
Bocs, de így lesz egyértelmű...
Ja, és a legfontosabb, hogy ha beállítok árfigyelőt, akkor melyik árhoz állítsam be azt?
Mivel 2 árat látok, ezért azok közül melyiket válasszam (1-es, vagy 2-es)? -
freelancer68
tag
válasz
4Grider
üzenetére
Nem az enyém, otp honlapról van.
-
törölt tag
válasz
4Grider
üzenetére
kb 6-7 óra körül akartam fel venni pénz igen. De az automata csak egyszerűen kiadta a kártyát, bármilyen művelet nélkül (nem volt le pénzt). Megpróbáltam betéti kártyával is, azzal is ugyan ez volt. Ez követően elmentem egy másik bank atm-hez ami útba esett. Ott felvettem a kívánt összeget.
Órákkal később hajnali 1 körül megjavíthatták az atm-et, és indított egy új teljesen indokolatlan kérést, pénzfelvételre, amit azonnal vissza is tértet az atm, látni a számlakivonaton, eseményeknél. Mivel több forint nem volt rajta, ezért az eurót váltotta át és abból indította a készpénz felvételt. De hajnali 1kor ezt senki sem kérte. Ez egy technikai hiba következménye, atm üzemeltető hibája. Ezért is téríthették vissza.
Ha nem lett volna más összeg a számlán, akkor elutasításra került volna. A másik kártyán nincs nyoma ennek a kísérletnek, ott nem lett volna fedezet még egyszer ugyan annyi összegre.
Így érthető? Emiatt 2 limiten felüli költségem is keletkezett, ami nem rajtam múlott. Ha kicsit korábban megjavitják nem 3% hanem 4% lett volna a levonás, vasárnap este miatt. Így hétfő hajnalba már "csak" 3% a semmiért.
-
törölt tag
válasz
4Grider
üzenetére
Jobban utána néztem a dolognak. Ez hajnali 1kor történt, hétfő. Valószínűleg addigra javították meg az atm-et. Vagyis 5-6 órával később.
Így viszont közel 6 eurót számolt fel a revolut váltásért és készpénz levételért, amit nem kezdeményeztem, az atm hibás működéséből fakadt. Ugyan ebben a pillanatban vissza is térítette, de már forintban. Ilyen esetben, ha ezt jelzem az ügyfélszolgálatnak akkor kártérítenek? Vagy mit lehet ezzel kezdeni?

A másik variáció jobb lett volna...
-
ddsteel
senior tag
válasz
4Grider
üzenetére
Simán. Én pl itt a sarki OTP automatánál néha a telefonom, néha a gombokért vett MiBand 6-os NFC-s karperecem odaérintésével veszek fel kp-t a Curve kártyáról (tehát nem is OTP-s saját kártyával). Mitöbb, én már nem is veszek fel olyan automatánál pénzt, ahol be kell dugni a kártyát. Így kizárom annak a kockázatát, hogy a kártyám az ATM belében végezze.
-
válasz
4Grider
üzenetére
Azoknál az ATM-ek ahol lehet érintéssel is pénzt felvenni ott az óra is megy. Leginkább a nagy zöldnél láttam ilyet. Egyszer a kórházban kellett kp-val fizetnem, de nem volt nálam az ATM meg tudta az érintéses “fizetést” így revre dobtam pénzt és Applepay-el intéztem.
-
kircsi21
tag
válasz
4Grider
üzenetére
2 éve még a HRK-s korban "csak" a nyaralóhelyeken található automaták voltak kivétel nélkül fizetősek, de pl. Zágrábban extra költség nélkül fel lehetett venni HRK-t. Most az EUR korszakban próbálta már ezt valaki? Vagy az információd általános érvényű és egységesen sápolnak az automaták egész Horvátországban?
-
törölt tag
válasz
4Grider
üzenetére
Akartam írni

Ha nem akarsz költséget, és "biztos helyen akarod állam kincstár is egy lehetőség, igaz ez már nem az a kamat ami korábban... de talán idővel majd lesz megint infláció követő... addig meg ez van.
Vagy valami más opció.
#44273 atillaahun
Az euró itthon sokkal jobban kamatozott mint külföldi bankbankban.#pénz küldés bankszámlára
Érdekes, nekem sincs még ott. Elvileg tegnap "teljesült" 5. dátummal. (egy hete csütörtökön indítottam el). De eddig még nem látom a számlámon. közel 1 hónapja a Citi Bankon keresztül ment még az utalás.#44294 Dluinet
Ne esünk túlzásokba. A kamat fizetés ideje és módja rögzítve van. A Visszaváltáson lehetne emelni, de nem érdek. Drasztikusan meg végképp nem. -
kgymac
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
Áruld el, hogy lesz egy pl. HUF feltöltésből USD vagy EUR vagy bármi más deviza, hogy a megfelelő "zsebből" lehessen kicsalni. Több, eltérő devizás kártya volt beállítva az automatikus feltöltéshez? Sántít az egész, egy valótlanság röhejessé teszi az egészet. Max vásárláskor vált automatikusan a REVO, de nem ez van a cikkben, mint "tény". Fizetett hirdetés szagot érzek.
Automata feltöltést max milliárdos számlaegyenleg mellett, beállított napi internetes vásárlási korlát mellett mernék használni. És persze, ekkor is hiteles lenne sírni 800eHUF-ért a megmaradó X milliárd mellett. -
stingy2
senior tag
-
SzGee
aktív tag
válasz
4Grider
üzenetére
Ugyan, egy paypass fizetésnél ki sem adod a kezedből a kártyát, senki nem ellenőrzi, kié is az a valóságban, nem hiszem, hogy minden vevőtől elkéritek, max ha több százezer forintos tételről van szó, akkor meg a pin kód védi a kereskedőt
Egyébként az ellopott kártyákből fakadó károdat a bank köteles T+1 napon visszatéríteni, ha Te az általad elvárható gondossággal jártál el (nem pin kódos vagy egyéb erős hitelesítésű tranzakció történt, időben bejelented a banknál az elvesztést, stb), szóval emiatt sem kell aggónod, hogy mi történik, ha ellopják a kártyádat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Apple MacBook
- Papírnehezékként használható csúcs-GeForce-ot árul egy francia viszonteladó
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- 16GB (2x8GB) SK Hynix DDR5 5600MHz SODIMM kit
- Makulátlan,lemezes PS5 Slim 1TB (CFI-2116) eladó/Media Markt garancia 2027.12.10-ig/beszámítás van
- Honor Magic 8 Pro 512Gb (7100 akku + 100w adapter!) fekete - 1 hónapos -
- Sony Alpha A7C eladó - GARANCIA 2027.05.10
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

mert ezek a bőröd is lehúznák ha így állsz a témához