Hirdetés
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- ldave: New Game Blitz - 2026
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flyboy00
csendes tag
Sziasztok !
Esetleg tudtok abban adni tanácsot, hogy eladnék egy ingatlant amelyet CHF-ben fizetnének ki. 80000 CHF-ről van szó. Ezt én szeretném átváltani forintra. Mi lenne erre a legjobb megoldás? Nyissak egy CHF deviza számlát valahol és váltsam át forintra? Gondolom ez elég drága lenne. Esetleg Revolutra CHF-ben kapnék és ott átváltanám? (2-3 héten belül egy másik ingatlant fizetnék ki belőle onnan eltudnám utalni?)
Előre is köszi ! -
hard74
senior tag
válasz
freelancer68
üzenetére
Nálam prémium csomagban tegnap 2 utalás volt, 790k majd 800k, és mindkettő díjmentes volt.
-
válasz
dredjudge84
üzenetére
Forint vagy euró?
-
madrac
senior tag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Irigyellek. Nemrég utaltam Magnet bankos számlára forintot és 3 napig tartott mire megjelent a számlán is....
-
Somatom
veterán
válasz
freelancer68
üzenetére
Ez liineálisnak tűnik. Tízezerre 70Ft -ot vont.
-
freelancer68
tag
Info a bankkártyára utaláshoz:
OTP multipont debit kártyára azonnal megérkezett a forint utalás. Az egyenleghez rögtön hozzáadta az átküldött összeget, bankkártyák közötti utalás volt a közlemény.
Revolut ingyenes csomagban vagyok és 100 000 Ft küldés díja 700 Ft volt.
-
Somatom
veterán
válasz
axioma
üzenetére
Nem tudtam, hogy itthon, vagy Németországban veszek autót. Az egy dolog, hogy utazok párszáz Kilómétert egy autóért, de ha nem tudom azonnal kifizetni és elhozni, az plusz költség (pl. szállás). Márpedig az az utalás sajnos nem azonnali. Természetesnek veszem, hogy midíg azt a fizetési formát használom, ami az adott szituban számomra praktikusabb. Ha az a kp., akkor azt. Budapestiként általánosságban akkor van a legnagyobb mozgásterem, ha Euro kp. van nálam (havonta kiveszegetem ATM -ből). Azt egy órán belül tudom Ft. kp. -ra váltani, vagy bankfiókban ingyen befizetve utalhatóvá tenni. A legközelebbi Erste fiók 15 percnyire van. Fordítva viszont nem működik, mert limit fölött csak drágán jutnék kp. -hez. Ez szimpla praktikum, semmi köze a fekete gazdasághoz.
-
axioma
veterán
válasz
Somatom
üzenetére
En ezt sejtettem, de akkor attol fuggetlenul hogy ez euro volt, kp. lett volna eredeti szandek szerint is, ld.
"Olyannyira rossz irányba haladunk, hogy az itt fórumozó, tanult, felvilágosult emberek is teljesen természetesnek veszik, hogy a nepper sokmillió Ft-ot kp-ben kér tőlük." -
dredjudge84
őstag
válasz
dredjudge84
üzenetére
Közben észrevettem, hogy már nem a CC intézi a forint utalást, hanem a citibank. Lehet ezért lett gyorsabb az atfutasi idő.
-
Somatom
veterán
válasz
axioma
üzenetére
Euro kp. -m volt. Betehettem volna bankba, onnan Revo és váltás, majd utalás, de egyrészt lassabb lett volna, másrészt a limitet már kimaxoltam, felárral meg nem lett volna jobb, mint a pénzváltó. Foglalót tettem le az autóra és minél rövidebb idő alatt el akartam hozni. Egy váltásos utalás minimum plusz egy nap lett volna akkor is, ha már a számlán lett volna az Euro. Euro kp. -ről viszont egy óra alatt a kezemben volt a Forint.
-
drk88
senior tag
Hali,
Olyan kerdesem van hogy valakinek van otlete miert nem sikerul revolutrol a cetelemes hitelkartyara penzt utalnom? Mashova tudok..erre a vegen mindig azt irja h a tranzakcio nem teljesitheto
-
nort_on
senior tag
Hú, köszi az infót!
Ez érdekes, hogy csak forintot enged.
Revolut Q&A-ben maximum 30 percet ír kártyás utalás jóváírására, és $2500-et tranzakciónkénti limitre. Pár napja 940e felett lett piros, amikor próbálgattam.Nálam sem túl gyors a George, van úgy, hogy AFR utalásra rögtön jön az értesítő, de a számlán csak 5-10 perccel később jelenik meg...
-
válasz
nort_on
üzenetére
Először meg akartam próbálni 100 euróval, mert a kártyám eurós számlához van kapcsolva, de a Revolut rögtön át akarja váltani forintba, ezért úgy tűnik, hogy magyar kártyára csak forintba enged utalni. Amúgy nem számolt volna fel rá extra költséget.
Aztán áttettem a kártyát forintos számlára, és arra simán át tudtam küldeni 50 ezer forintot, bár 10 perccel később még nem írta jóvá a számlán az Erste, de már mutatja, hogy van egy olyan bejövő utalás. Kíváncsi vagyok, mikorra lesz jóváírva. Lehet, hgy mivel 4 után történt, csak holnap? Erre sem számolt fel nekem extra költséget. A prémium tierben vagyok.Egy biztos, forinton kívül nem enged más pénznemet így magyar kártyára utalni.
mod: közben Erste jóváírta, de biztos, hogy volt legalább negyed óra. Persze ez sokkal gyorsabb, mint a napokig tartó forint utalás. Arra vagyok kíváncsi, hogy mennyi a maximum összeg, amit így lehet kártyára utalni (egyébként technikailag egy magyar számlaszámról jött a pénz).
-
szasanyi
félisten
válasz
Donki Hóte
üzenetére
...ez az ország a korrupció mocskába fog süllyedni... - már megtörtént, hiszen ez a rezsim arra épült és abból él. A továbbiak pedig rosszabbak lehetnek, mint az általad említett Kádár-korszakban - sőt, bizonyos területeken máris überelik azt.
És magyar társadalom a tájékozatlanság, a felelőtlenség és/vagy ostobaság okán továbbra is csak tétlen szemlélői és elszenvedői mindannak ami is történik. Sőt, még mindig sokan éltetik és tapsolják! De be is fejezem, mert meg kell reguláznom a bosszúság és elkeseredettség szavait hiszen ez nem az fórum. -
-
bigdady
nagyúr
válasz
dredjudge84
üzenetére
Az hogy lehet hogy exBpBank számlára még mindig nem tudok HUF-ot küldeni...
-
Somatom
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Én magánszemélytől vettem az autómat. Forintban alkudtunk, de nekem Euroban volt a pénzem és nem tudtunk megegyezni az árfolyamban. Elmentem egy valutaváltóhoz és kaptam Forint kp. -t. Be kellett volna tennem a bankba, hogy aztán még fizethessek az utalásért is?
-
dredjudge84
őstag
Hogy lehet az hogy na 10:42-kor indított revolut utalás unicredit számlára már meg is érkezett 12:50-kor? Másnak is ilyen hamar megerkezik?
-
válasz
szasanyi
üzenetére
Sajnálatosan a továbbra sem abba az irányba haladunk, mely a közeljövőben számos fontos dolgot pozitív irányba változtatna.
Ez így van. Olyannyira rossz irányba haladunk, hogy az itt fórumozó, tanult, felvilágosult emberek is teljesen természetesnek veszik, hogy a nepper sokmillió Ft-ot kp-ben kér tőlük
Meg is magyarázzák, hogy így volt olcsóbb (a francokat), így előnyben voltam más vevőkkel szemben (bevették a nepper dumáját), így is jó vételt csináltam (tipikus valóságalap nélküli önigazolás).
Ha még mi sem állunk a sarkunkra, akkor ez az ország a korrupció mocskába fog süllyedni, a Kádár-korszaknál is rosszabb viszonyok fognak jönni
-
szasanyi
félisten
válasz
snorbi82
üzenetére
Ez vaklóban gáz, de ez csak "a jéghegy csúcsa". A magyar rendszerszintű korrupció egyértelmű magyarázat erre (is). Sajnálatosan a továbbra sem abba az irányba haladunk, mely a közeljövőben számos fontos dolgot pozitív irányba változtatna. A mellébeszélésen, terelésen kívül de az ugye csak duma, amit az értelmesebbje - remélem! - már nem nyalja be.
-
Krethx
aktív tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Én is utalással fizetek. De sokan vannak akik csak KP-t fogadnak el és van bankszámlájuk. Semmiképp nem hajlandóak arra hogy utaljak. Pl. itt a HardverAprón. Vagy ha igen akkor ráteszik azt a költséget amennyibe nekik kerülne a pénz felvétel. Most nem írok nevet mert korrekt eladó volt. De amit fentebb írtam pénz felvételt azt az itt vásárolt új termékre kellett. Jó áron vettem meg töle. Nekem meg a pénz felvétel nem került semmibe.
-
snorbi82
senior tag
Magyar valóság! Elektromos autót szerettünk volna vásárolni! 10 kereskedőből 9 nem akart számlát adni a teljes arról, csak 50%rol! A maradék 1 kereskedő autószalon volt ahol adtak a teljes vetelarrol számlát!
-
dredjudge84
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Én is bármit veszek használtan, személyesen kp-val fizetek.
-
bigdady
nagyúr
válasz
Donki Hóte
üzenetére
A magyarok 1/4-ének bankszámlája sincs..
-
-
Somatom
veterán
válasz
Major Lion
üzenetére
Ha utal, akkor hivatalos. Jövedelem, amivel cécó van. Manapság aki jó autót, jó áron akar venni, az jobb, ha azonnal, kp. -val megy az eladóhoz. Használtautónál manapság nem a vevő diktál. Illetve diktálhat, de akkor marad neki drágán a szar, mert a jót, olcsón azonnal elviszik kp. -ért.
-
üszök
őstag
válasz
UberMutant
üzenetére
Köszi.
akkor csak másik számláról tudok pénzt rá tolni gondolom. -
Semin
őstag
válasz
pictigjis
üzenetére
Értem.
Akkor válaszolj meg egyetlen egy kérdést, az alábbi pontok közül:-milyen állapotú autót vettem?
-hol helyezkedett el az adott autó a kínálatban?
-meddig kerestem ezt az adott konfigurációt?
-hányán álltak sorba ezt az adott darabot megvenni?
-milyen célból vettem az autót?
-mennyit alkudtam a vételárból?Egyetlen kérdésre se tudod a választ…
Tények nélkül írogatsz hülyeségeket.
Feltételezel, ferdítesz.Ez nálam trollkodás…
-
pictigjis
őstag
egyáltalán nem trollkodok, teljesen komolyan mondtam. ha nem tudod feldolgozni az információ lényegét, sajnálom. pedig elég egyértelműen elmagyaráztam, miért lettél átverve = húztak le 100 ezerrel egy ócska trükkel. hogy utólag próbálod ezt úgy feltüntetni, milyen jól döntöttél, szerintem az a trollkodás. bezzeg ha másnap 120-szal beléd szálltak volna, bántad volna, hogy még plusz 100 ezred elköltöttél arra a roncsra. utólag sok mindent meg lehet magyarázni, jobb fényben feltüntetni, feltételek önkéntes elfogadásaként tálalni, te is pont ezt teszed. ha erre valaki felhívja a figyelmedet, az nem trollkodás, de felőlem azt gondolsz, amit akarsz, végül is pont nem érdekel amúgy, ki mit csinál a pénzével

-
bigdady
nagyúr
válasz
pictigjis
üzenetére
Az autó dealer ilyen, pláne hogy még hárman jelentkeztek az autóért valószínűleg, normális használt autót kb 1 nap alatt viszik el, meg valószínűleg pénzváltóban váltotta is le még aznap (nem bankban, valószínűleg számlája sincs mint sok magyar embernek) és vette a másikat kp-ra külföldön a pénzből.
-
pictigjis
őstag
dehogy fejtem ki. az a lényeg, hogy elfogadtál egy olyan konstrukciót, ami semmilyen módon nem szolgálta a te érdekeidet. bepróbálkozott egy ilyen szánalmas trükkel, és elfogadtad. abban a pillanatban fogalmad nem volt arról, keresel-e az autón, vagy másnap rommá töröd, szóval tényleg érdemes lezárni ezt a szálat
-
Semin
őstag
Előre fixálta hogy kb-ban ennyi a kocsi . Ahogy én látom ezek csak üzleti kondíciók.
@Picitigjis: Életem autós üzlete volt ez a kocsi.
3m nyertem rajta 1 év alatt.
-
akooos
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nekünk hirtelen kellett 1,3 millió kp-ban, autóvásárláshoz. 1 hét alatt vettük fel kb, először revolut, aztán otp kártyákkal azt hiszem Budapest Bank ATM-ből.
(Mert persze az OTP netbankban nem lehet beállítani, hogy egyszerre mondjuk 500.000 forintot fel tudj venni, legalábbis a Jump számlacsomagban). -
válasz
akooos
üzenetére
Hála istennek nekünk nincs szükségünk nagyobb összegű kp-re (pedig 3 éve építkezünk egyfolytában), a havi 450 eFt kp felvételi lehetőség egy kis előre tervezéssel mindig elég volt.
(A 450 eFt kp úgy jön ki, hogy az asszonnyal ketten fel tudunk venni 150 + 150 eFt-ot a bankkártyáinkról, amihez hozzájön még 75 + 75 eFt a Revo kártyáinkról
) -
akooos
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Csak ha nagyobb összeget akar valaki kivenni, akkor OTP-sként OTP ATM-nél jóval drágább, mint mondjuk másik cégnél...
-
-
Krethx
aktív tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Viszont én nem látom értelmét. Ritkán használok KP-t. Áprilisban vettem fel Revolut kártyával OTP ATM-ből 300 ezer forintot. 100 ezer volt a limit. Kivettem 100-at és utána még csináltam kettő tranzakciót. Tehát háromszor vettem fel pénzt ugyan ott.
-
-
üszök
őstag
sziasztok,
A Revolut használható PayPal fizetésre?
Valamint van lehetőség közvetlen erre a számlára kp befizetni? -
Somatom
veterán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Ezt nem értem. Az ingyenes havi 150 az két alkalommal, összesen lehetséges. Tehát 100+50 is ugyanúgy ingyenes, úgyhogy az egyszeri 100 -as plafon ezt nem korlátozza.
-
A 100 eFt-os felvételi limit az a minden magyar állampolgárt megillető, havi 150 eFt-os ingyenes készpénzfelvételi lehetőség miatt van az OTP automatákba beégetve.
A céljuk az, hogy idegen bankok kártyájával rendelkező állampolgárok ne fosszák le az OTP automaták készpénztartalmát.
-
-
Boxi88
őstag
-
Flinter
tag
Szervusztok!
Egy ismerősömnek új telefonja+új SIM-je (és telefonszáma) lett, a régin volt Revo accountja. Hogyan tudná magát az új telefonon azonosítani a revo felé? Vagyis hozzáférni a Revo accountjához. -
Fifi
őstag
válasz
bigdady
üzenetére
Az általad linkelt díjjegyzék elején ez szerepel:
"A számlához kapcsolódó, de itt fel nem sorolt egyéb szolgáltatások igénybevételéért további díjak
számíthatóak fel. Teljes körű tájékoztatás itt található:
- Raiffeisen bankszámla, elektronikus szolgáltatások Kondíciós Lista, valamint a Raiffeisen
OKOSkártya, Bank-, és Hitelkártya Kondíciós Lista, Pénztári és csekk tranzakciók Kondíciós
lista, Fedezetlen Hitelek Kondíciós lista dokumentumokban,"A Pénztári és csekk tranzakciók Kondíciós lista első oldalán:

Tehát €-t EUR számlára csak bankjegyben lehet befizetni és ingyen, € érmét pedig sehogy.
-
Kasya
nagyúr
Próbáltam visszakerülni, de inkább csak kuna és euróra találtam választ.
OTP ATM-bol Revo kártyával ingyenes a HUF kp. felvétel? -
axioma
veterán
válasz
Somatom
üzenetére
Sorry rossz sort szedtem elo a kondilistabol, nem szandekos volt.
Azert mert nem abban akar versenyezni, meg attol hogy esetleg ez mar be is van tervezve (nem tudom, de neha szokott itt ott dolgozo is megjelenni), nem biztos hogy sikerul a tervezett ido alatt megvalositani.
Elobb-utobb lesz, es nyilvan ha mar megszoktad a jot akkor nehez visszalepni, de azert ne feledjuk el hogy a fintech cegek azert a normal banki halozatot erosen kihasznaljak, nelkuluk nem mukodne - gyakorlatilag elovalidaltatnak veluk meg tamaszkodnak az o vedelmi rendszeruk jelzeseire, es igy gyakorlatilag egybol mehetnek a fancy feature-ok fejlesztese iranyaban. -
Semin
őstag
Upsz.. egy kis lopás [link]
Revos SMS-ekre figyelni. Hanyagolni ha lehet.
-
sifarr
senior tag
válasz
bigdady
üzenetére
Lehet valami másik hirdetményben lehet?
Itt van a másik hirdetmény: kondíciós lista, devizaszámla 18. oldaltól.
De itt sem szerepel a deviza pénztári befizetés díja (forint se). És mégis benne van!
1. Ha egy kondíciós kistában egy tranzakcióhoz nincs díj rendelve (beleértve, hogy a tranzakciótípus nem is szerepel a listában), de a tranzakció végrehajtható (kp. befizetés), akkor az a tranzakció díjmentes.
2. Az EUR díjjegyzékben szerepel a forintbefizetés devizaszámlára, díja is van.
A kondíciós listában szerepel egy tranzakció meghatározás: Deviza jóváírás (18. o.)
A jóváírás alapdíja: díjmentes. Ha nem a számla devizanemében történik a jóváírás, akkor van konverziós díj: 0,24%, min. 6,61 EUR, max. 688,61 EUR.
Ez a konverziós díj pont megegyezik a díjjegyzék forintbefizetés díjával.
Tehát a deviza befizetés a devizaszámlára azonos devizában díjmentes.
Mert a deviza befizetése a számlára egyben jóváírást is jelent.A díjjegyzék Deviza jóváírás/Számlavezetőn belül két sora egyaránt jelenti a bankon belülről érkező utalást a devezaszámlára, illetbe a bank pénztárában történő befizetést.
-
Somatom
veterán
válasz
stingy2
üzenetére
+1
Ezt kerestem én is, mert ez nekem is fontos lenne. Kp. -ben is tartok Eurot és volt már olyan, hogy elugrottam egy bankfiókba (Erste) és az egészet befizettem. Ha jól értem, akkor Raffinál sincs ingyenes (appos) értesítés a számlamozgásról? George sem tud ilyet. Csak SMS plusz pénzért. Hogy akarnak ilyen kőkorszaki szolgáltatásokkal fintech cégekkel versenyezni? -
stingy2
senior tag
válasz
axioma
üzenetére
Igen, de az forint bankjegy devizaszámlára való befizetésére vonatkozik, ha jól olvasom. Nekem sem rémlik, hogy bármennyit levontak volna, mikor eurót fizettem eurós számlára, de meg kell kérdezni a bankot, mert ezt tényleg nem látom a listában.(azért kihagyni a devizaszámlára számla devizanemével egyező valutabefizetést elég amatőr dolog
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- LED világítás a lakásban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- AliExpress tapasztalatok
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Lexus, Toyota topik
- Windows 10
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
- NZXT KRAKEN Elite V2 240 RGB AIO Display White vízhűtő!
- ÚJRA! 256GB NVMe SSD, 1 év gar - 2230 méret
- Eladó Redmi Note 10 5G 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- HP EliteBook 845 G7 14" Ryzen 5 pro 4650U, 8-16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Én.