Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt

A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
emeritus
tag
válasz
sopruk
üzenetére
Korábban nem így volt benne a sugóban a kártyás feltöltés díja. Csak a "honos" országon kívüli kártyáknál jeleztek díjat, hasonlóan feltételesen és nem írták, hogy előzetesen kijelzik az összeget. A gyakorlatban ezelőtt is többnyire ingyenes volt a kártyás feltöltés és jelenleg is többnyire az. Nem számoltak díjat a "honos" országon kívüli kártyáknál sem. Majd lettek és vannak bankfüggő kivételek, ezek leginkább egyes hitelkártyás feltöltések. A változás örök.
-
t72killer
titán
válasz
sopruk
üzenetére
Ha elolvastam volna a súgót anno, akkor alapból nem adom hozzá a hitelkártyám
,
banki oldalról uis esélyes a szívás.Kriptónál jól számolom, hogy vételkor ÉS eladáskor is felszámol 2.5%-ot, úgy, hogy ráadásképp a tranzakció beleszámít a váltási limitbe? Ez azért nem kicsit durva, 5+% kell emelkedjen, hogy egyáltalán 0-n legyen az ember...
-
sopruk
senior tag
Ezt találtam a súgóban böngészés közben:
"Milyen díjakkal kell számolnom, ha kártyáról adok hozzá pénzt?
Ha kártyával adsz pénzt a számládhoz, kis összegű díjat számíthatunk fel a költségeink fedezésére. A tranzakció véglegesítése előtt látni fogod, hogy felszámítottuk-e a díjat, és ha igen, mennyit kell fizetned."Ez vajon eddig is benne volt a súgóban, csak mégsem szoktak díjat felszámolni, vagy lehet tervbe van a bevezetése?

-
vmarci21
tag
Van olyan, akinek régi (tehát díjcsomag limitek augusztus 24-ei változása előtti) csomagja van, és már változtak a limitjei?
Nálam már volt fordulónap augusztus 24 óta, de maradt az 1 850 000 ft-s átváltási, és a korlátlan utalási limit az app szerint...
-
emeritus
tag
válasz
Vigyorka
üzenetére
Átvittem az alkalmazást másik eszközre, bár a régi telefonomon (tartaléknak megtartottam) rajta maradt. Egyszerúen letöltöttem az appot az új készülékre és bejelentkeztem. Később számot (simet) cseréltem és az appban átírtam a telefonszámot. Visszakérdeztek, okéztam.
-
emeritus
tag
válasz
Vigyorka
üzenetére
Természetesen az utólsó, az éppen használt. Mindig átírom. Nem szerencsés, ha az appban nem az aktuális számod van. Ha számot cserélsz, ajánlatos azt az appban is módosítani, bár erre semmi nem kényszerít. A rendszer ellenőrzi és ezután ez lesz a "regisztrált" és egyetlen számod, a régi "örökre" törlődik. Remélem.
-
Vigyorka
aktív tag
válasz
emeritus
üzenetére
Az én hibám (is). Én nem számot akartam cserélni mikor sokadjára nem sikerült a belépés hanem új regisztrációt kezdeményeztem amihez hozzá akartam rendelni a már meglévő bankkártyám - félbe hagytam regisztrációt, de a számom már bekerült a rendszerükbe. Nem lehet egy telefonszámhoz két regisztráció. Törölni én nem tudtam. Így került a rendszerükbe az eredeti mellé két fals adat (telefonszám és email)..
A chaten is megadtam a jó és a törlendő adatokat, de nem segítettek a belépésben.
Ha a programba megnézem a telefonszámom az eredeti van benne a belépéshez mégis a másikat kérték... (remélem egy darabig nem kell újra belépnem, mert nagyon bosszantott, hogy nem megy - rengeteget kísérleteztem, jó hogy nem tiltottak le.)
Hogy per pillanat melyik telefonszámom a 100%-s azt nem tudom...
Be keverhetett az is hogy az egyik számom Digis - a hozászolásokban sokan jelezték, hogy a Revolut visszajelzéseit nem kapják meg... -
emeritus
tag
válasz
Vigyorka
üzenetére
A telefoszám keveredés nem lett tiszta. (Én már haromszor cseréltem számot.) Ha végül a megadott (nem beregisztrált) számmal tudtál belépni, akkor tanulságul miért a regisztrált szám használata adódik? Netán új számod lett és nem cserélted le az appban az adataid között a régi számod az újra? Pontosan mi okozta a zavart szerinted?
-
Vigyorka
aktív tag
válasz
Tuomas
üzenetére
Újrafelépítés után nem tudtam belépni...
A chaten többször végig mentünk az adategyeztetésen, de nem sikerült helyre állítaniuk...
A Facebookon megadtam az adataim (név, telefonszám, kártya utolsó négy pozíciója) és kértem a segítségüket.
Kérték, hogy a megadott telefonszámommal (..itt a nem beregisztráltat adták meg) lépjek be és adjam meg a megadott (eredeti régi email címem) és lön csoda a fiókomban találtam magam. (((A Facebookon is csak másodszorra sikerült - gondolom akkor jött a hozzáértő szaki...)))
Úgy nézz ki, hogy a két telefonszámom és a két email címem kavarta meg a helyzetem.
Tanulság csak a regisztrált telefonszámot és email címet szabad megadni nekik. Amikor azt írják, hogy már használatban van akkor STOP ÉS NE TOVÁBB - nem megadni másikat!!!. -
gzbotii
nagyúr
-
Vigyorka
aktív tag
válasz
sopruk
üzenetére
A probléma azóta is meg van... Az előző telefonszámról (régi és eddig működő!) való bejelentkezésről a jelszó beadása után kéri, hogy töltsem ki az űrlapot. Ha kitöltöm akkor az email címnél kiírja, hogy már foglalt - én tovább is mentem megadtam egy másik email címem így meg dupla regisztrációnak veszi.
Így a szórakozás közben bekerült a rendszerükbe a régi működő adataim mellé egy fars regisztráció - idáig úgy voltam vele ha a fene is fenét eszik akkor is visszaszerzem a kártyám használat.
Lassan ott tartok, hogy a személyim vigyorog ha meglátja a telefonom.
(chat)
4 db fix pont van a telefonszám, email, bankkártyaszám és jelszó ehhez jön a szelfi, szelfi + személyi, személyi első és hátsó oldala - ÉS akkor jön a Revolut programja, személyzete és nem lehet belépni...
Rosszmájú vagyok ez a Fintec = Fingtec.. (Bocs!) -
Watcher45
tag
A tanácsot megfogadva újra telepítettem az alkalmazást, most működik.
-
kp78
veterán
-
sopruk
senior tag
-
Elar
senior tag
Sziasztok
Picit segítséget kérnék 🙏
1. Milyen számlaszámot és adatot kell megadni ha EU-ból akarnak utalni nekem eurót? :)2. A magyar utalások még mindig a referenciaszámos gyűjtőszamlas verzió?
KÖSZÖNÖM
-
Friczy
senior tag
válasz
t72killer
üzenetére
A Revolut árfolyamrése valóban minimális, de annak csak ott van jelentősége, amikor a Revoluthoz beérkezik a terhelés, és azt váltja át forintra. Viszont az, hogy a vásárolt Ft összegből hány dollárt terhel a POS a Revolut felé, az nem a Revoluttól függ, hanem a POS elfogadó bankja által alkalmazott Ft-dullár árfolyamtól. És ezek az árfolyamok tapasztalat szerint meglehetősen kedvezőtlenek. POS és ÁTM esetén is lehet ilyennel találkozni, amikor felajánlja a váltást a kártya pénznemére. Ezt nem szabad elfogadni, maradni kell a terhelés pénzneménél.
-
gorje
senior tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Sziasztok!
Errol a lekerdezesrol jut eszembe. Itt nekem brandnel prepaid platinumot ir. Valami olyasmi rémlik hogy a platinum mastercard-al vannak kedvezmények. Ez aktuális ill mikre vonatkozik? Holnap Ferihegyrol indulok ott is vannak előnyei talán?!
Szerk.: olvasgatok, lehet ez csak Credit kártya esetén van? Plusz van valami mastercardos kedvezmenyprogram?
-
Watcher45
tag
Lehet, hogy már adtatok tanácsot erre a problémára, de hát sok a hozzászólás és a kereső nem segített, ezért nézzétek el ha esetleg ismert a megoldás. Elég régen nem használtam már a Revolut kártyámat (mert a Curve volt használatban), de maradt pénz a számlán, így az appot sem nyitottam meg. Most szükségem lett volna a virtuális Revo kártyámra és be akartam lépni, de akár az ujjnyomatos azonosítást, akár a belépési kódot ütöm csak forog a betöltő jelzés, de nem léptet a fiókba. Szerintetek mi a megoldás? Köszönöm a hasznos tanácsokat!
-
törölt tag
válasz
razorbenke92
üzenetére
Plusz hétfő bank holiday UK-ben.
-
Baráti figyelmeztetés / kérdés:
Gondolom, mivel a holnapi nap csak Magyarországon munkanap, a váltások hétvégi árfolyamon történnek.
Elég egyértelműnek tűnik, de volt már meglepődés ennél egyértelműbb dolgokon is, szóval gondoltam bedobom. Gondolkodjon mindenki előre
-
Jadro
veterán
Megrendeltem lányomnak a Revolut junior kártyát, de csak nem akar megjönni. (Aug 12-re írták.) Az appban azt írják, újra tudom rendelni és a régit tiltják. Ha erre rányomok, újra levonják az árát ismételten?
-
Somatom
veterán
válasz
sutyesz96
üzenetére
Az Erste Forint számlámhoz a mobilszámom, az Euróshoz pedig az e-mail címem van megadva másodlagos azonosítóként. Az utalás felületen van másodlagos azonosító opció. Ha oda vki a telefonszámomat írja be, akkor az egyik, ha az e-mail címemet, akkor pedig a másik számlámra érkezik az utalás. Vagyis, nem kell bankszámlaszám.
-
sutyesz96
addikt
Hardverapron itt fizetnék egy arcnak revoluton, a telefonszámát adta meg egyedül hozzá. Mivel nem érzékeli, hogy revolutos a kolléga, így csak “fizetési hivatkozás”-ként tudok küldeni neki pénzt, amire ő meg errort kap.

Ilyenkor mi a stájsz?
-
vnorbi
aktív tag
válasz
vnorbi
üzenetére
#24146-ra lett volna válasz:
Nekem szeptember 4-én lenne aktuális. Jó lenne, ha addig kiderülne, mert ha tényleg fizetős, akkor lehet jobb lenne a TransferWise. Ha addig nem jön valaki, aki meg tudja osztani a friss tapasztalatait, akkor megyek a supporthoz rákérdezni, hogy ne az átváltás után derüljön ki, hogy amit a váltáson nyertem, azt az utaláson bukom.
Egyébként ha elkezdem egy ilyen utalás rögzítését (EUR utalása magyar IBAN számlaszámra), most nem jelzi az app, hogy lenne neki díja.
-
törölt tag
-
vnorbi
aktív tag
válasz
t72killer
üzenetére
A Revolutnál van csak kvázi nulla árfolyamrés, de a terminál a forintot egy előnytelen árfolyamon váltotta volna előbb dollárra, és ott bukó lett volna belőle. A kis összeg miatt még ez sem fájdalmas, legfeljebb néhány 10 forintról van szó ebben az esetben, de észben kell tartani, hogy ha dupla konverzió van, akkor jó eséllyel legalább az egyiken le akarnak nyúlni.
-
kp78
veterán
Tegnap meg is érkezett a vasárnap (08.23.) rendelt standard kártya.
Gondoltam ma aktiválom is PIN kódos fizetéssel egy ismerős, gyakran látogatott helyen, 3820.- Ft-os összeggel. Szerencsére szem előtt van a terminál, és a néni aki kezeli is mondhatni, rám bízta a dolgot. Az összeg megadása után kiírta a terminál dollárban az összeget felülre, alá forintban. De a lényeg, hogy a kijelölés a dollár soron állt, szóval nekem kellett egy sorral lejjebb navigálnom, h nehogy dollárban vonja le, de ha a néni "rutinból" nyomja a zöld gombot, akkor vszínű dollárban ment volna.
A Revolut kártyán 5.000.- Ft van összesen, se €, se $, $ számla nincs is.
Szóval azt nem értem, h elvileg a helyi pénznemben kellene vonnia, (amennyire eddig átnéztem a dolgokat), akkor miért akart dollárban vonni?
-
vmarci21
tag
válasz
t72killer
üzenetére
Nem, ez az új, "promóciós időszak" utáni kondíciós lista.
Itt láthatod részletesebben: [link]
Viszont ez magyar regisztráció esetén nem vonatkozik a HUF, EUR és SEK utalásokra:"Helyi kifizetések az alap devizájában - Ingyenes
Nemzetközi kifizetések a SEPA-régióban, euróban és svéd koronában - Ingyenes" -
t72killer
titán
-
Somatom
veterán
válasz
UberMutant
üzenetére
Nyilván nem tudhatta, hogy korlátlan netem van, ahogy a Revo sem tudhat a banki sarcokról. De, figyelmeztetett.
-
t72killer
titán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
A második fizikai kártyán mindenesetre elgondolkozunk, h egyáltalán kell-e. Egyedül a kp-felvét limit szűkös kicsit, de már alig van hely, ahol ne lehetne kártyával fizetni. Csak attól tartok kicsit, hogy tovább fognak romlani a kondíciók, a premium díja már több, mint sok normál bank havidíja, az 1200€ feletti 0.5%-os díj pedig Transferwise szint.
#24126: ki írta, hogy SZÁMOLJON?? senki nem kért tőlük elszámolást, hogy ez a tranzakció nekem a másik oldalon x.y€-ba fog kerülni. Kb 3adjára írom le, hogy a súgó alapján TUDJÁK, hogy sok bank a hitelkártyás feltöltést kp-felvétként sarcolja, és nem hiszem, hogy ez az infó annyira 20adrangú lenne, hogy az app kártyás feltöltő oldalára beírva még elé kéne rakni a takarítónő szülinapját és hogy milyen kaját szeret a CEO sziámicicája. Mostmár tleg befejeztem
. -
gzbotii
nagyúr
válasz
Somatom
üzenetére
Nem a legjobb példa, mert vannak helyek, országok, pl Románia, ahol a legtöbb csomag ingyenes a bankoknál (ATM, vásárlás, számlavezetés, belföldi utálás, kártyadíj). Sokszor csak internet bankingért számolnak fel díjat, vagy ha bankfiókban veszel fel pénzt.
Magyarországon meg havi 4-700Ft ugyanez nekem. Revolut, hogy számoljon 20+ ország, még több bankjának a díjaival? -
válasz
t72killer
üzenetére
Elég meredek ez a "romlási görbe"
Korábban én is kaptam pénzt, ha meghívtam valakit, meg a meghívott is ingyen kapta a kártyát, plusz ő is kapott párezer Ft-ot a számlájára, ha használta.
100 ezer magyar ügyfelet akartak, lett nekik 250 ezer, mert nem számoltak azzal, hogy a furfangos magyarok párezer Ft-ért mikre képesek. Szóval visszavettek az akciókból, mostmár tényleg csak azoknak éri meg Revolut kártyát szerezni, akiknek valóban szüksége van rá.
-
t72killer
titán
válasz
Tuomas
üzenetére
A bank, persze. És? Ha a súgóba be tudják írni a lehetséges bankoldali ktg-ek kockázatát, akkor azt írhatták volna a full felesleges "card details processed securely" reklámszöveg helyére, amikor beírom az utalás összegét. Mivel fel se merült bennem pl a paypal után, hogy netes fizetésből kp-felvét varázslódhat, ezért nem gyanakodtam. Ahhoz, hogy megtudjam, konkrétan mennyivel terhelődött a hitelkari, be kell másznom a netbankba - jóhiszeműen ezt nem tettem meg.
Téma OUT.
Kicsit más téma, az új limitekkel: az mondjuk nem szép dolog (bár spéci dologról lévén szó, csak utánajár az ember), hogy a drágán váltható kriptók is beleszámítanak. Bár ha vki komolyabb kripto-kereskedésre adná a fejét, akkor tényleg érdemes már premium vagy metalban nyomni.
-
-
t72killer
titán
válasz
Friczy
üzenetére
Nem kértem, hogy mennyit számoljon fel, hanem csak azt, hogy ez kp-felvételnek számít. És ha az apróbetűben le tudják írni, akkor nem arról van szó, hogy dunsztjuk sincs róla.
#24116: maradtunk az eredeti accountnál, mivel ezekszerint mindenképp van postaktg.
#24118: lényegtelen, túl vagyunk rajta - annyi, hogy ez a figyelmeztetés sokkal láthatóbb helyen is lehetne, mert a buktából kb 3 hónapnyi prémium is kifutotta volna. De itt elengedem a témát.
-
Tuomas
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
Milyen x oldalas leírás mélyén? Átolvastad a súgót, mielőtt elkezdted használni a Revolutot? Ott kategóriák szerint elég sokminden le van írva (kereső is van), és csak pár sor az egész, a te problémádra is:
[link]"Miért terhelték meg a számlámat feltöltési díjjal?
Ha egy, a lakhelyed országán kívül kiállított kártyával, illetve hitelkártyával vagy céges kártyával adsz pénzt a számládhoz, kis összegű díjat számíthatunk fel a költségeink fedezésére. A díjat megjelenítjük neked, mielőtt hozzáadod a pénzt a számládhoz.
Ezenkívül a bankok vagy közvetítő bankok is felszámíthatnak díjakat; ezek okáról közvetlenül tőlük tájékozódhatsz." -
t72killer
titán
válasz
Tuomas
üzenetére
Ja, az x-oldalas leírás mélyén. Én egy az appban a kártya hozzáadásánál felbukkanó figyelmeztetésre vagy épp közvetlen a kari alatt 5 szóra ("cash withdrawing charges may apply") gondoltam. Ha már pl az ETH árfolyamról tudnak kéretlenül küldeni, beleférne 2 sor, hogy az ember ne szivassa keresztbe magát kinyírva a platform fél évnyi hasznát. A befizetett 1200EUR-m után huszonvalamennyit nyúlt le a bankom, úgy, h semmiféle konverzió nem történt.
-
Tuomas
addikt
-
t72killer
titán
válasz
sopruk
üzenetére
F.sza, pedig az appban még lehetett jogsit kiválasztani.
Sima +hívó volt, haver kb 3 hónapja azzal akart meghívni, h ingyenes (mmint tényleg) a kártya, sajna nem fogadtam el.
Elég meredek ez a "romlási görbe"
- bár az ingyenkari buktát és a kp-felvétnek számolt hitelkaris befizetést inkább magamnak köszönhetem (utóbbira azért felhívhatták vna a figyelmet). -
sopruk
senior tag
válasz
t72killer
üzenetére
A brexit miatt már nem fogadják el a jogosítványt. Nemrég mindenkitől a szem.ig.-t kérték újra, aki korábban a jogsit adta meg...
A kb. 2000 Ft-os postaköltség meghívó esetén is áll, hacsak nem kifejezetten jelzi a te appod, hogy teljesen ingyenes meghívót tudsz küldeni. De szerintem az ilyen akciós meghívók már megszűntek (Javítsatok ki, ha más a tapasztalat)
Azt szokták javasolni, hogy néhány hét után esetleg felajánlja a postaköltség mentes kártya küldést, ha addig nem rendeled meg... -
t72killer
titán
Érdekes, asszony azonosítását jogsi alapján visszadobta, gondolom túl régi lehetett a fénykép v félhomályban lőttük a selfie-t.
Regisztrációkor elkövettünk egy hibát: nem az általam küldött meghívós linkkel regisztrált, hanem letöltötte az appot és kész. Így viszont nincs neki ingyen (=0 postaktg-gel) kártya. Töröljük az amúgyis aktiválatlan accját és hívjam meg még1x, abból lesz ingyenkari/most is él még az akció?
-
t72killer
titán
válasz
razorbenke92
üzenetére
Értem

-
-
t72killer
titán
válasz
vkrisz
üzenetére
Tegnap ment...
Más: asszonynak ma nyitottunk számlát, már az új limit van rajta, pedig 27-én fordul
. Bár családi szinten 2kEUR már nagyjából elég lesz.Az enyém egyébként 28-án fordul, ez 0 vagy 24óra? Gondoltam h életemben először vennék kriptót, de csak úgy, ha a régi limitet terhelem vele.
-
vkrisz
csendes tag
válasz
t72killer
üzenetére
Azt fixen be lehet állítani valamelyik eldugott menü mélyén, és akkor nem kell állítgatni minden vásárlásnál. Csak arra kell vigyázni, hogyha lejár a kártya akkor a megújítás során visszaáll a beállítás alapra. Más: nálatok működik a kártya adatainak megjelenítése? Nekem bekéri az ujjlenyomatot, de nem történik semmi. Ill. a kártyaszám másolása se rak ki a vágólapra semmit. Így viszont nem használható az egyszer használatos virtuális kártya.
-
t72killer
titán
válasz
razorbenke92
üzenetére
Azt egy ideje már állítgatom

-
-
Tibe
aktív tag
Király, köszi srácok!

Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- BestBuy topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lexus, Toyota topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Beszámítás! Apple Macbook Air 15 M2 2023 8GB 256GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Xiaomi Redmi Note 14 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. Asszonynak nyitottunk egyet, sajnos már 24 után: neki már szűk a limit.
(chat)